Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (3) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Ragu Gárdonyból

2012.07.29. 07:00 Andrass9

Kedvenc szomszédaink meghívtak minket Gárdonyba, töltsünk velük pár napot. Minden évben nagy örömmel megyünk hozzájuk, és sohasem csalódunk.
Régebben többször főztem lecsót, de most a háziasszony valami mást kért. Persze felkészültünk a világ legegyszerűbb ebédjével - bolonyai spagetti :) Miért olyan egyszerű ez? Hát mert mindig van a kamrában jónéhány üveg szósz elkészítve és csak spagetti kell hozzá, meg egy kis alap paradicsomszósz fokhagymával, olajjal. Dehát a poszt nem erről szól.
Beszálltam kuktáskodni, hogy nyomon követhessem az akciót fényképezőgéppel is.
Az ebédünk "Zöldséges csirkemáj rizottó" névre hallgatott bár én inkább "Zöldséges csirkemájragu petrezselymes rizzsel" nevet adnám neki. Így lett szimplán ragu :)
Alapanyagok:

  • sárgarépa
  • gyökér
  • padlizsán
  • karalábé
  • hagyma
  • citrom
  • rozmaring, bazsalikom, oregánó, só, feketebors
  • csirkemáj

ragu1.jpg

A fűszereket lefelejtettem a képről, képzeljétek oda. Látható viszont egy fél citrom, ami a listából maradt ki, de úgyis csak egy mokkáskanálnyi levet használtunk belőle. A karalábé nálam termett - ez volt a legkisebb példány! Ha van zöldborsó, azt is lehet bele tenni.

A hagymát apróra vágta és feltette oliván párolódni, míg a nagyobb darabos zöldségeket meghámoztuk és felaprítottuk kicsi kockákra/karikákra. Az aprított zöldségek is a lábasban végezték a kanálka citromlével,

ragu2.jpg ragu3fuszer.jpg



és egy jó adag morzsolt fűszerrel (lásd a listán). Kapott egy fedőt és jó egy órányi időt, amig egészen összepárolódott. A rizst eközben olajon megfuttattuk és Ő is kuktában párolta készre.
A zöldséges alaphoz hozzáadta a darabokra vágott csirkemájat és lepirította zsírjára (olajára? ...) A máj nagyon hamar elkészül, kellemes krémes marad.
ragu4csirkemaj.jpg
Nagy adag petrezselymet vágott és szórt a kész rizsre.
ragu5kesz.jpg

Dupla adagot ettem belőle!

161 komment

Címkék: ragu csirkemáj zöldségragu

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr844682471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinka-Panka 2012.07.29. 07:23:58

A rizs nálam mindig jöhet, de most ne vessetek meg, sajnos a májat nem tudom megenni:(
A zöldséges rizst is számtalan formában készitem, sokszor esszük.
Jó reggelt mindenkinek.
Dörög és esik:)

susztertangó 2012.07.29. 07:58:57

Jó reggelt, Bilagitot estleg Alka Zelcert!(Bár nem tudom, hogy jól írtam-e.)Dupla kaja, ejj.

Pinka-Panka 2012.07.29. 08:09:05

@susztertangó: szódabkiarbónát oldj fel kevés langyos vízben és idd meg...
körömvirág tea esetleg...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.29. 08:29:20

Jó reggelt, egy borzast ha kaphatnék...
@susztertangó: Salvus víz. Drága, de két nap alatt kutya bajom, a második palack biztonsági tartalékként itt figyel.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.29. 08:52:25

Szoktam hasonló ételt készíteni, én a zöldséges ragunak kicsit hosszabb levet hagyok, utána keverem bele a rizst és a májat, és a sütőben párolom készre.

1kutya 2012.07.29. 08:52:33

reggelt!

ragu jó, én a padlizsánt kihagynám!

most el kishutára ház(tűz:)nézőbe, este gyüvök!

Hurri Kán 2012.07.29. 08:59:29

'reggelt!
Máj nálam nem játszik. :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.29. 09:17:22

Jó reggelt!
Jó a poszt, hamarosan kipróbálom.

Ide teszek a pult szélére egy dobozt, Anicától heraldikailag jobbra, így ni. A tetején kivágtam egy kis rést, épp akkorát, hogy egy kétszáz forintos beférjen rajta.
Ha valaki a posztban szereplő étellel kapcsolatban leírja, hogy nem szereti, meg nem enné, fújjjj, broáf, nála nem játszik, padlizsán felejtős, etc., odaballag a dobozhoz és bedob egy kétszázast. (1 eurós is jó). Ésígytovább.

Az évzáró bulihoz ebből veszünk pezsgőt :))

Öreg Sam 2012.07.29. 09:27:26

Egyből 300-at dobok a közösbe,mert nem szeretem a padlizsánt,a karalábé csak 100-at ér,mert észázadonként egyszer megeszem.(ebben az évszázadban már ettem,huslevesbe főve)
A máj mindent visz,én iszonyu sok borssal szoktam csinálni,és mégse érzik csipősnek,valahogy "felveszi".Az előző poszthoz kapcsolódva (babonából?)nem sózom :D

süllőcske 2012.07.29. 09:36:49

@PO: Akkor már tudom, melyik posztom küldöm. Az sok kétszázast fog hozni.

Pinka-Panka 2012.07.29. 09:41:19

@PO: ne hari, de akkor én ketőt is bedobok, allergiás lettem a májra egy rosszul elkészitett menzai resztelt máj következtében - amire hazaértem egy bantu néger is elirigyelhette volna - akkora lett az ajkam tőle - nos ezt többet nem ehetem:(

süllőcske 2012.07.29. 09:50:46

@Waka: Én is szoktam hasonlót, de gombát is teszek bele.
A máj pirításáról nem mondok le, úgyhogy a 35 cm-es serpenyőmben félrehúzom a kész ragut, aláteszek egy négyzetvas darabot, hogy vonuljon vissza a szaft, itt pírítom a májat, fokhagyma, bors, kész.
Ha rizzsel szeretném, afféle paellát készítek a zölddel, jó szaftosra, s a közepébe teszem a májat kicsit pirulgatni, de lehet rák, kagyló, gomba is, fehérborral locsolva, zöldfűszerek rá.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.29. 09:54:37

@PO: Aki meg a másikat piszkálja, 500-ast tegyen a kasszába.
Andrass: az a karalábé egyenesen festői (telefonon nézve lila rózsának látszott).

süllőcske 2012.07.29. 10:05:45

@Mitzi von Küche: Nagyon szép színe van, tényleg.
Én meg már csak basszusban, papi kenetteljjel kommentelek, nehogy bántson valakit a süllőcske csucsuféleség. Vagy minden cske után adakozzak?

medvedr 2012.07.29. 10:06:15

Nagyon szeretem a májat, csak a fiaim nem nagyon eszik. Mondom is nekik mindig, hogy ütlek- verlek benneteket büdös kölkek, de csak röhögnek. Én akkor is csinálok ilyesmit reggelire magamnak a kis teflonomban, rizs nélkül. Lázadó korban vagyok na!
Kérek egy millert!

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.29. 10:13:48

És ha én kijelentem, hogy nagyon szeretem a fenti ragu minden elemét, májtól a padlizsánig, akkor kivehetek a kasszából összetevőnként egy-egy kétszázast?!? :D :D
@susztertangó: Alka Seltzer. :D Lényegét tekintve puccos szódabikarbóna, ha jól tudom.
@Mitzi von Küche: Nekem keresni kellett a képen az "elrejtőzött" karalábét, tényleg olyan hatalmas és szürreális külsejű, de valóban gyönyörű. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.29. 10:15:15

@Waka: ... megkérdezhetem, mi az a borzas? Én reszelt krumpliból ismerem, de valahogy azt súgja az ösztönöm, hogy nem ilyesmit kértél...

süllőcske 2012.07.29. 10:18:46

@medvedr: Ez az, Doki! Én is lázadozok "maradi, ósdi gyerökkonvenciók" ellen! A máj (majdnem májacskát írtam), az jó. Csak hallgasd meg könyörgésem, tégy belé valamennyi (kevéske) var-gá- nyát.Basszusban. Ne rizikét, az olyan süllőcskés.

susztertangó 2012.07.29. 10:21:02

@Pinka-Panka: @Waka: Hahó, kössz az együttérzést és tippeket, de én a bogyókat Andrass9nek gondoltam, Ő evett 2 adagot.-------------------------------------
@Pinka-Panka : direkt jól jártál ócccóér megvan szilikon helyett az ajakfeltöltésed.

medvedr 2012.07.29. 10:27:07

@süllőcske: OK teszek. Mi lázadók kössünk ki az erdei gomba, máj, rozmaring, majoranna Pitcairn szigetén, úgysem fogjuk egymást irtani. A gombát sajna csak a piacról tudom beszerezni, nincsen gombászó ismerősöm.

susztertangó 2012.07.29. 10:31:13

@LepkeReloaded: Tulkép csak Andrass9 nek írtam, hogy reminiszcenciát okozzak neki.(Hú, de megaszondtam!)Mert valaha réges-régen a múltbavesző 1976os évben rokonlátogatáson voltam Broxban-kerek egy hónapig.Azért az nem ugyan az, mint manapság. Néhány dolog beégett az emlékeimbe, pölö ez is. Meg az, hogy"fly Robin fly..." ha ugyan jól írom. Kérdezték miért pont ezt a lemezt viszem-hát mert a csapból is az folyt.

süllőcske 2012.07.29. 10:35:18

Még annyit, hogy az ízletes rizike, melyet egyes vidékeken kenyérgombának neveznek, ragus és rizses ételekben egészen kiváló állagú (és ízű) marad, nem plöttyed, formás, alaktartó darabokra vágható, igen jó szájharmóniát ad. Máj mellé formaazonosság miatt is izgus választás, látványos.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.29. 10:53:30

@susztertangó: Dipankrin szokás minálunk:)
De látom, mindenki téged gyógyít ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.29. 10:54:44

@medvedr: csatlakozom a szigetlakók táborához! Ezeket az összetevőket mindenféle sorrendben meg tudom enni!

süllőcske 2012.07.29. 11:00:18

Babona: Ne sózzuk a májat.Na, ez tényleg babona.
Praktica: Forgassuk meg sütés előtt 20 perccel teriyakiban, vagy szójaszószban, így elindulunk Keletre és kapuk nyílnak.
Ragu praktika: Nem karikára, hanem nyújtott paralelogramma formára nyesem a zöldeket. Csinos, gyorsabban, egyenletesebben puhul. Roppanósabb állaghoz a legjobb forma. Japán stílusú vágás.

susztertangó 2012.07.29. 11:08:41

@Andrass9: :-)))@süllőcske: még régebben, botcsinálta szakács koromban (nyugalom csak egy nyáron át táncoltam) bizony megsóztam azt az egy-két pir. májat ami frissen készült. De a platnin tartani , hogy majd jön valaki úgy is,és rendeli , na az nem kóser, akkor lesz cipőtalp.Sózva, sótlanul 1kutya .

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.29. 11:22:28

@Öreg Sam: @süllőcske: @Mitzi von Küche: @LepkeReloaded: ez még csak egy előterjesztés. Akkor válik belső joganyaggá, ha az itt lévők egy egzakt formába öntött változatát valamilyen érvényes módon megszavazzák, Andrass9 kézjegyével ellátja és... szóval nem eszik ezt olyan forrón.
Ijesztgetés volt, na ;-)

Na, de mi az a Bilagit, meg Alka Zelcer?

Hurri Kán 2012.07.29. 11:24:02

@PO:
Kikérem magamnak, hogy korlátozzanak szabad akaratomban, mely szerint feltétel nélkül utálhatok bármit, és ennek hangot is adjak. :)

susztertangó 2012.07.29. 11:28:01

@PO: Tudod, ha nincs Unicum...@gyvy: Nagyon bonyolult szöveg DDD

Hurri Kán 2012.07.29. 11:29:35

@susztertangó:
Bonyolultabbat valószínűleg nem mertek koruk Király Lindáira rábízni. :)

süllőcske 2012.07.29. 11:35:36

@Andrass9: @susztertangó:
Praktika: Tudja-e valaki, milyen pompás a máj nyárson, sózva, borsozva, majorannázva, olvadó szalonnával burkolva, alul, felül egy-egy gombafejjel lezárva? A lemezek a máj felé mutatnak. A rövid nyárs csaknem függőlegesen van leszúrva.
Ehhez galamb, keserű, vagy csiperkegombát javaslok.
Ha nincs enyhén zsíros libamáj, kacsa, csirke is megteszi. A májak közé hagymakarikákat is fűzhetünk.

süllőcske 2012.07.29. 11:37:44

@gyvy: Megjavult a gmail, teljes körű tisztogatás után, köszi.

süllőcske 2012.07.29. 11:53:16

@PO: Komám, én soha nem mondtam életemben, hogy nem szeretem ezt az ételt. Amit az égiek megszenteltek, tiszta.
Azazhogy van, amit nem szeretek. Ha valaki lélektelenül főz, "gatymatol", mondják a székelyek.
Annak főztje "gamat" (útálatos) lesz, "locsadék" (legfeljebb mosléknak való).
Mert a lélek pedig "haszonra" adatik, legyünk nyitottak, "kérdő útját nem veszti"- tanították a Hargitai emberek.
Nem vagyunk egyformák, "háza hordozza" (ahány ház..), csak lélök legyen benne.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.29. 11:53:21

@susztertangó: figyu mán! A múlt héten olvastad a Daró receptjét? Valami handpainted keserűlikőr, amit az Unicum kapcsán említett. Szted?

süllőcske 2012.07.29. 11:56:37

@süllőcske: Bocs, még iszonyodom a nagyon össznépi, ipari, hamis alapanyagoktól.

susztertangó 2012.07.29. 11:57:39

@PO: Daró? Melyik posztban rejtezik?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.29. 12:09:26

@susztertangó: már nem emlékszem. De a receptet archiváltam, lévén Nagy Unicum Rajongó. Köll?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.29. 12:13:57

@medvedr: Már nekünk sincs gombászó ismerősünk :(
@süllőcske: Rizike, galambgomba nagyon jó, de nekem a rókagomba a csucsu (de rég nem láttam Őket...).

Pinka-Panka 2012.07.29. 12:23:17

@susztertangó: köszi, de a természetesség híve vagyok, távol áll tőlem minden macskajancsiság, amit nők szoktak magukra ölteni:)

susztertangó 2012.07.29. 12:29:33

@PO: Rémlik és kérem. Valószínű már egy egész páfrányfenyt kéne ültetnem az udvarba hogy adióját eszegessem.Ha már írtam, tudjátok be hajlott koromnak:tán 85-ben lehetett amikor felszaladtam /na persze, lifttel/ barátnőmhöz. Kölcsönös örömködés után-csak szolidan, semmi komoly, két nagy cula jöhetett haza- mondta, van a szekrényben valami. Az persze csak tudatmódosító szer lehetett. Gyomorkeserű volt, meghúztam és puzsérkodtam egyet, bár az illető úr valószinű a búgócsigájával játszott akkoriban.El voltam foglalva és később amikor hátra fordultam, láttam rázkódik a válla és nem a röhögéstől.Valami olyasmit mondtam , hogy én mekkora tuskó vagyok!Ez csak a kezdet volt nem győztem szegényt vigasztalni, ő jót akart, persze olcsóbbat vett, keserűnek az is keserű volt.

Pinka-Panka 2012.07.29. 12:37:37

A Mai ebéd:
Zöldség leves, gríz galuska
egybesült dió
krumpli püre
paprika, paradicsom, hagyma saláta kakukkfűvel
cukkini ragu

rétes nincs - a lányom tegnap kedvet kapott a gofri sütéshez, miután a sok ketyerét is átmozgattuk - örömmel átadom neki - még nincs-gondolom délután kezd neki:)
A rétes jó lesz majd leveshez a héten:) /nyári almából persze/

_Remy_ 2012.07.29. 14:36:17

Máj mindenhogy jó. Sütve, rántva, grillezve, még pörköltszerűen is szoktam főtt tésztával. No, meg pástétom.

_Remy_ 2012.07.29. 14:38:19

@süllőcske: Lehet, hogy csinosabb, de hogy gyorsabb...:D

medvedr 2012.07.29. 15:17:04

@Mitzi von Küche: Tényleg mi van bélabácsi2vel?
Különben rántott májat ebédeltem tökfőzelékkel. És jó volt pedig kisvendéglőben tettem. Szerintem mindkettő bizalmi kédés, ezek átmentek a vizsgán.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.29. 15:23:13

Borítékolt lazac és baracklekváros piskótatekercs + fagyi volt az ebéd a teraszon, árnyékban 35 fokban...

Pinka-Panka 2012.07.29. 15:37:48

@Mitzi von Küche: ajj de finomat főztél:) Látom Te is fagyizol ebben a nagy melegben - én nagyon szeretem a jó fagyit...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.29. 15:41:12

@LepkeReloaded: Akartam már korábban is válaszolni, de mostanáig haldoklott a net, egyetlen oldalt sem értem el.
A borzas a rumoskávé.

váj mí 2012.07.29. 15:48:47

@PO: Adom az 1 euróst, mert én viszont a rizst hagynám ki az egészből ;)
Szépjóreggelt egyébként, egy cidert kérnék.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.29. 15:50:29

@Mitzi von Küche: A tied is finom lehetett. Nálunk még padlizsán is lett volna a borítèkban, ha nem felejtem ott a zöldségesnèl...

süllőcske 2012.07.29. 17:43:29

Óriási vihar készülődik. Délután majd elájultam a fronttól.
Nálunk igen egyszerű, könnyű, korai vacsora volt az ebéd helyett. A 36,5 fokra való tekintettel:
Savanykás, kapros tökleves,rántás nélkül, pici tejfellel, utána főtt kukorica.
Reggel dinnye, tízóraira pirítós házi olajoshal kenettel, paradicsommal volt.
Holnap gazpacho lesz. Utána házi tortilla(csemegekukoricából),rajta grillezett paradicsom, bazsalikom, fekete bogyó, székely juhsajt.

Pinka-Panka 2012.07.29. 17:53:53

@süllőcske: itt is készülődik lassan, juönnek a felhők nagyon - fülledt a levegő nagyon...
Nagyon finom a könnyű vacsora - életemben olyan jó töklevest sehol sem ettem mint az Alföldön. Hűsitő, remek leves , jobb mint a főzelék.

Benikuty 2012.07.29. 18:04:41

Rizotto kizárólag arborio rizsből, párolt jasminból, vagyis ne keverjük, mert mind össze köszönő viszonyban vannak, afféle unokatestvérek:) A máj pedig, mint minden belsőség, fokozottan megosztó, én nagyon szeretem, főleg a pulykáét. Végén sózva:)
Ma itt tökfőzelék (jó kaprosan, alig habarva), sült csülökkel.
@Pinka-Panka: talán megússzuk a locsolást:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.29. 18:04:45

@Pinka-Panka: A legutóbbi Neked ment volna - nem a saját főztömet akartam dicsérni :D

süllőcske 2012.07.29. 18:05:18

@Pinka-Panka: Én is nagyon szeretem, hát még a lányom.
Esik, fúj, dörög, Viharisten tombol.

Daró 2012.07.29. 18:05:43

@PO: Pezsgősüveget, lezáró kosarat és dugót tegye el mindenki, legyen mibe palackozzam a sört az azt követő blogtalálkozóra!

Benikuty 2012.07.29. 18:06:24

Dömbinek izennék, nagyon rosszul esik, hogy elkerült, de hát ő tudja...

Daró 2012.07.29. 18:07:53

@PO: ja, és rizst is májt is imádom.

Benikuty 2012.07.29. 18:09:58

@Pinka-Panka: nálunk olyan átmenet a kettő közt, lányok megszokták, hogy a főzelék sem hasonlít a malterre:)

süllőcske 2012.07.29. 18:15:43

@Daró: RIZSET! Jön az Imre, s kapsz.

süllőcske 2012.07.29. 18:35:23

@Mitzi von Küche: Nálad már borítékoljuk a lazacféle tartalmakat.
Fogtam egy háromkilós igazi vad nyurgapontyot. A legjobb a vastagsága a bőrén sütéshez. Szép fehérre pucoltam, az ilyennek a bőre is igen jó.
Arra gondoltam, hogy citromhéjat és durva sót mozsaraznék, csipet barnacukorral, ezzel, és ginnel meghintve becsomagolnám , s kipréselném, mint a gravlaxot, hogy szabályosabb vastagsága legyen.
Egy napot? pácolnám, majd szépen felvágnám, letörölgetném. Így sütném vajon, bőrén röviden, súly alatt. További vajhoz kevés fokhagymát, petrezselymet, ciromlevet adnék, ezt locsolnám mellé. Ez lenne a citromos, ropogós bőrű ponty.
Mi a véleményed erről a koncepcióról?

süllőcske 2012.07.29. 18:40:12

@Benikuty: Az a nyavalyás technika! Nem sikerültek a székely kolbász fotók, homályosak.
Házilag se próbálsz rá? Én tervezem.
Hoztam vízsót is.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.07.29. 18:40:46

@Pinka-Panka: Ha fel kell sorolni a kedvenc ételeimet, az almás rétes nem jut eszembe. Pedig ott van az is a kocsonya körül.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.07.29. 18:42:13

@süllőcske: Próbáld ki, aztán számolj be róla. Bár a ponty magasabb víztartalma miatt aggályos a lazachoz hasonló elkészítési mód.

süllőcske 2012.07.29. 18:49:11

@hajdulaszlo (volt hajdul): Az ilyen ponty úgy néz ki, mint egy marhaszelet, tömör izom.
Valójában csak előpácolni szeretném, hogy alig kelljen hőkezelni. Kiváló ízei így érvényesülhetnének.

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.29. 18:49:12

@susztertangó: Ismerős feeling, csak én a 80-as években "királykodtam" a Jugóból hozott valódi Adidas-zoknimmal és Rolling Stones-lemezekkel. :D A nyugati csodagyógyszer meg a valódi Bayer Aspirin volt. :D
@PO: Paragrafusfacsaróval ne húzz ujjat, mert előbb-utóbb neked három ujjad lesz egy kézen, neki meg hét. :D A Bilagit és Alka Seltzer emésztést elősegítő gyógyszerek... tán bádoggal bélelték a béled, hogy nem ismered őket? :D :D
@Waka: Na erre sose gondoltam volna. Azért "borzas", mert a borzast kérők 90 %-a ilyen külsőt mutat egy rázós éjszaka után? :)

Daró 2012.07.29. 18:49:25

@süllőcske: Véleményem szerint a "rizst" is helyes, így nem változtatok. :-D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.29. 18:55:06

@LepkeReloaded: 1983-ban halottam róla Dinnyésen, mikor ott voltam szakmai gyakorlaton. Annyira nem finom, de üt, én inkább egy kis sűrű tojáslikőrrel szeretem.

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.29. 18:56:27

@süllőcske: Szívemből szóltál. Ebédelni voltam máma, kedves barátoknál, ahol az öreg szülők úgy köszöntenek, hogy "megjött a harmadik lányunk", holott vér szerint csak kettő van nekik. A 90-hez közelítő, lépni alig tudó, de még mindig éles eszű háziasszony olyan zöldséglevest tálalt, hogy belefacsarodott a lelkem, utoljára jó 25 éve ettem ilyet, jó anyám fazekából. Mikor dicsértem, a házigazda annyit mondott: "Eszterem nem csak a nyersanyagokat adta a leveshez, hanem a szívét is." Hát ennyi. :)

süllőcske 2012.07.29. 18:58:03

@Daró: Persze. Csak ökörködtem és nem akarom észrevenni, hogy nekem nem engedélyezett.
Erdélyben különben rizset mondanak.
Sütöttem, futottam helyett süttem, futtam járja. Stb
Akkor én is mondhatom, hogy foghagyma? Mert az is helyes.
És májt is mondhatsz felőlem.

Daró 2012.07.29. 18:58:27

@Waka: Szegény nagyanyám ri(z)skását.

Daró 2012.07.29. 18:59:44

@süllőcske: máhogynelenne engedélyezett. Ha mondhatom fordítva: szeretem én a tréfát, csak nem értem :-)

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.29. 19:02:59

@Daró: Csavaros kupakos francia borosüveg ér? Egyszerűbb nyitni-csukni. :)
@Waka: Tojáslikőrrel?!? O.O Ennél "csajosabb" ital a világon nincs. :D Egyébként elgondolkodtattál, mert én a kávét tisztán szeretem, a rumot csakis adalékként süteményekbe, a tojáslikőr meg a hümmmm-hümmmmm kategória. Azt hiszem, azt szeretném mondani, hogy a kávé (számomra) tisztán jó, egy hozzád hasonló marcona pasasból pedig nem néztem volna ki, hogy szereti a tojáslikőrt, na. :)
Ha összevissza beszélnék, ennek oka az, hogy a Nagy Sötét Vihar éppen most kezd lecsapni errefelé, a viharos szél pedig ide-oda fújja a lepidopterákat, agysejtjeikkel együtt. :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.29. 19:06:15

@süllőcske: Mit nem adnék, ha bolti lazac helyett frissen fogott hazai halacskát ehetnék...
@LepkeReloaded: Hasonló Jugó-feeling csodás csizmával és Jethro Tull lemezekkel.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.29. 19:07:01

@LepkeReloaded: Szeretem, de 10 éve nem ittam. Tapolcán volt egy kis kávézó, ott ittam néha, ha arra vetődtem.

süllőcske 2012.07.29. 19:13:00

@LepkeReloaded: Eccole!
Székely, idős barátaim, mint kiderült, élénken emlékeznek a tavalyi, vasüstöcskében főzött vargányás, medvehagymás tokányomra.
Fel is említették, mondván," szíved-lelked beléfőzted". (megjegyzem, tavaly kicsit meg voltak ijedve, amikor látták a műveletemet, a számukra fura sorrendet, meg, hogy csepp víz nélkül főzöm az egészet)
Idén(is) rengeteget tanultam tőlük. Elmondogatom majd, sorjába.

süllőcske 2012.07.29. 19:25:45

@Waka: Rumos kávé? Hogyan készül?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.29. 19:32:52

@süllőcske: Karos presszógép, kávé lefő, cukor, rum bele, felgőzöl, lehajt, zsibbad.

Pinka-Panka 2012.07.29. 19:33:44

Szép estét, bejöttünk a vihar elől, a lakásban dúl a hőség...de dörög már erősen, Pest felől mindig jó zuhé szokott jönni...

@Mitzi von Küche: értettem, de magadat is dícsérd nyugodtan, mert remek a főztöd - apropó, ma olvastam, hogy Bpesten az egyik éteremben - felidézhetjük a tengerpart hangulatát - amely célból halnapok lesznek.

@hajdulaszlo (volt hajdul): és a meggyes? - talán egy jó csülökpöri?:P

@Benikuty: megúsztuk a locsolást, fürödni is kár volt, mert tiszta víz az ember:)
Én se lisztezem a főzeléket nagyon, jó híg, így szeretjük mi is:)

Pinka-Panka 2012.07.29. 19:37:25

@LepkeReloaded: az tudod, hogy én is ezt vallom:) ha szeretettel készitesz valamit, az már magában is finom ..._)

Pinka-Panka 2012.07.29. 19:42:25

Erősen villámlik, remélem tudjuk nézni a Gyurta Danit....

Hurri Kán 2012.07.29. 19:55:00

Na már itt is villámlik, dörög, fúj a szél, meg esett pár csepp. Legalább a fülledtséget szétfújta.

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.29. 19:58:18

@Mitzi von Küche: Ohó! A családi legendárium beszél egy régen elveszett másodunokatestvér harmadik leányáról, akinek második fia feleségül vett egy lázadó leányt, az elsőszülöttjük pedig rajongott a jugó Jethro Tull-lemezekért és a csizmákért... rokooooon! :D :D
@Waka: Van egy brutális eggnog (= angol tojáslikőr) receptem, ami kb. úgy kezdődik, hogy "Végy egy tucat tojást". Évek óta el akarnám készíteni, csak az a baj, hogy utána hipp-hopp meg kéne inni. Talán eccermajd egy téli blogtalálkozón. :D

Benikuty 2012.07.29. 19:59:55

Elvitte a vihar a kommentem:(

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.29. 20:00:19

@süllőcske: @Pinka-Panka: *bölcsen mosolyog, bólogat, csápbillegtet* Bizony-bizony, mondom ám néktek, szeretteim, így van ez a világ kezdete óta, s így lesz addig, míg a világ tartóoszlopai össze nem omlanak...

Benikuty 2012.07.29. 20:04:02

@Pinka-Panka: megyünk Benivel sampont viszünk, habzani fogunk szépen:)

Hurri Kán 2012.07.29. 20:05:43

Na most már az ég is leszakadt.

Benikuty 2012.07.29. 20:12:13

@gyvy: itt is, fürdés ilyen időben lehetetlen:(

Hurri Kán 2012.07.29. 20:13:34

@Benikuty:
Remélem, ez a vihar a gyomorrontásomat is elviszi. :)

Benikuty 2012.07.29. 20:20:35

@gyvy: ha jó irányban állsz, biztosan:D

Hurri Kán 2012.07.29. 20:22:11

@Benikuty:
Izé... Próbálok nem széllel szemben. :D

Benikuty 2012.07.29. 20:24:09

Beni hívja Dömbit...
Dömbi válaszolj...
vétel...

Daró 2012.07.29. 21:00:09

@LepkeReloaded: Közel lehetünk egymáshoz, itt is bődületes vihar volt. (Balatonfenyves)
@süllőcske: anyámmal és családom egyéb nőtagjaival nem tudom elhitetni, hogy a legtöbb ételbe nem kell víz:-) a ma esti vacsora marhapörkölt volt, tarhonyával és nagyon sok lével, sosem értem meg ez miért jó. (egyébként finom volt, csak nem szaftos pörkölt hanem sűrű leves)
Kétszer főztem az elmúlt héten, mindkétszer úgy néztek rám mint egy idiótára, mert nem a megszokott recippe szerint megyek. Aztán persze csak megették...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.29. 21:08:49

@Benikuty: Dömbi net nélkül vala, ha jól emlékszem:(
@LepkeReloaded: A tojáslikőrt nem kell azonnal meginni. Nálunk addig érik az üvegben, míg kiskanállal kell kiszedni belőle - sokszor fél évet is. Az alkohol öl, butít és tartósít/fertőtlenít/nyomorba dönt/jókedvre derít - nem kívánt rész törlendő..
@Pinka-Panka: Tudom - én küldöm az esőt :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.29. 21:10:21

@Daró: Ölég messze vagyunk egymástól (Észak-Mo.), a vihar viszont itt is bődületes, a holnapi nap a felmosás-kármentés jegyében fog telni. :-(( Balatonfenyvesen iskolai táborban volt Lepke néni, kb. 35 éve. :D :D :D

Hurri Kán 2012.07.29. 21:10:52

@Andrass9:
Öl, butít, és karbonsavval észtert képez. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.29. 21:12:04

@Andrass9: Óóóóó? Sejtettem én, hogy az alkohol csírátlanít, de nem mertem remélni, hogy ennyire. Teljesen új megvilágításba helyezted az eggnog-problematikát, köszönöm!!! :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.29. 21:14:26

@gyvy: Ágon himbálódzó szőrös muszmusz. Megsimogathatlak? :)(Tudom, csáp súlyba, pödörnyelvet befog, hat lábbal menetlépésben balra el.) :D

Benikuty 2012.07.29. 21:17:06

@Mitzi von Küche: nem mondod, hogy neked is nagy szerelem Ian Anderson zenéje?:)
www.youtube.com/watch?v=BV-ASc0qkrM

Pinka-Panka 2012.07.29. 21:19:41

nem volt semmi a vihar, áram se volt, de aranyérem az van:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.29. 21:21:22

@gyvy: *olvadozik, hat lábat simizésre előkészít*

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.29. 21:23:17

@Benikuty: Too old to Rock&Roll but too young to die...

Pinka-Panka 2012.07.29. 21:25:54

@LepkeReloaded: ez aranyos, de ellenpélda is van bőven, attól dől össze igazán a tartó oszlop:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.29. 21:26:17

@Mitzi von Küche: "Old enough to know better, too young to care". A legjobb életkor. :D

Hurri Kán 2012.07.29. 21:27:43

@Benikuty:
Én? Soha. Max. mások tőlem. :)

@LepkeReloaded:
Esővíztől most csodásan puha a bundám, csaxólok. ;-)

1kutya 2012.07.29. 21:28:39

na estét! látom van 1 ojró tartozásom. de inkább beadom a tegnap kapott pezsgőt, ugyanis olyat én nem iszom. (csirke)máj meg lecsósan bármikor...

1kutya 2012.07.29. 21:29:23

@gyvy: most látom, hogy visszajött a régi avatar?

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.29. 21:32:23

@Pinka-Panka: Jujuj... újra kell gondolnom a koncepciót... :)
@gyvy: Itt borzasztóan esik, nem tudok repülni... de a pihepuha pompombunda gondolata is kamikáze gondolatokat ébreszt bennem. "Száááálllj fel, reeeeepülj a célra, muszmuszbundaaaaa...." Bumm. :D

Benikuty 2012.07.29. 21:32:51

@Mitzi von Küche: érdekes, mert ez az album visszalépés volt, sokak szerint. Nekem Jugoton kiadásban van meg:D

Benikuty 2012.07.29. 21:33:03

@Mitzi von Küche: érdekes, mert ez az album visszalépés volt, sokak szerint. Nekem Jugoton kiadásban van meg:D

1kutya 2012.07.29. 21:34:49

@LepkeReloaded: hol az az itt? merthogy ma oda-vissza megjártam a debrecen-kishuta távot, de még felhőt sem láttam (itt most konkrétan meg lehet dögleni a melegtől).

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.29. 21:41:54

@1kutya: Kishutától nyugatabbra. :D Ömlik az eső, a nyitva felejtett ablakon át kb. másfél méterre beverve áztatott el mindent a víz.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.29. 21:43:09

@Benikuty: abban az időben volt egy JT lemezem. Rongyosra hallgattam, majd elcseréltem a Let It Be-re és a RS It's Only Rock & Rolljára. Ezek még ma is megvannak.

youtu.be/KTZJ7yiSLYM

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.29. 21:43:23

@1kutya: Ahogy elnézem a térképet, lehet, hogy kb. 2 óra múlva nálatok is zuhogni fog.

Hurri Kán 2012.07.29. 21:46:27

@LepkeReloaded:
Itt már nem esik. Elinduljak, fél úton valahol? Csak találok egy ágat, ami még nem tört le. :)

Benikuty 2012.07.29. 21:46:58

Jó éjt, beájultam.

1kutya 2012.07.29. 21:49:02

@LepkeReloaded: elég "nyomott" az idő itt is...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.29. 21:54:10

Már villámlik messziről, biztonságba kell helyezni a virágcserepeket,stb. Megyek is, jó éjt.

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.29. 21:55:36

@gyvy: Óóóóó... igen, igen, kérlek! Reggelre csak megtalállak egy ágon himbálódzva, fel-le, fel-le. :D :D
@Benikuty: Jó éjt. :)
@1kutya: Mondom, vándorolnak a föjhőcskék. Kb. még egy órát adok neki, aztán ázhattok a nagy lapos alföldön is. :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.29. 21:57:10

@Mitzi von Küche: Jó éjt. :) Itt fújt-csapkodott, okosan teszed, ha óvod a virágcserepeket... én már csak holnap reggel tudom felmérni a károkat.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.29. 22:20:24

@LepkeReloaded: kösz ideért..esik, dörög, félóra múlva küldöm tovább.

1kutya 2012.07.29. 22:26:32

@anica inkognitóban: erre, erre! vagy inkább délkeletre, szomjasak a kukoricák/napraforgók!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.29. 22:27:44

Keddi ebéd is elkészült, megyek borozni, majd aludni!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.29. 22:28:18

@1kutya: Úgy néz ki, megy feléd valami nagy!

1kutya 2012.07.29. 22:30:38

@Andrass9: dörög már itt is, de fenét se érek vele, ha BB felett lyukas az ég (aka: nem esik).

susztertangó 2012.07.29. 22:49:27

@LepkeReloaded: Érdekes, ezt pont fordítva ismerem, ti. nem csak a szívét adta bele, hanem más belevalókat is.

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.29. 22:57:29

@anica inkognitóban: Látod, kedves? :D A lottószámokat azért ne kérdezd, nem tudok ilyen találati arányt garantálni. :D
@susztertangó: Ciiiiinikuuuuus alak... nem érdemelsz finom zöldséglevest! :)

1kutya 2012.07.29. 23:08:13

@Andrass9: el is vonult. benyomta Anka ablakát, mostanra takarítottunk fel a vizet. volt benne egy kis jég is (szerencsére nem sok). a szemben lévő nagy árok tele van...

_Remy_ 2012.07.29. 23:12:54

@1kutya: Minket meg csak érintett. Még az ablakokat sem kellett becsukni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.29. 23:21:33

@1kutya: Ezek szerint jól mondtam, hogy kapsz valami nagyot?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.29. 23:29:26

@Andrass9: elkunyerálta az esőmet, megkapta. azt nem mondta, hogy kicsi esőt kér. ismerhetne, hogy nem félgőzzel.

jó éjszakát.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.07.30. 00:13:58

@Pinka-Panka: Meggyesben a lepény, de csakis az amit szalvéták közé, papírdobozva (szaloncukros) csomagolva viszünk az osztálykirándulásra. Csülök bárhogy, csak éppen pörköltnek nem.

váj mí 2012.07.30. 05:24:10

Na, én meg kaptam ma három pofánverés-félét. Fizikailag.
Mindhármat ajánlom a benipudli figyelmébe, aki privátice gyakorlatilag képes volt belehazudni a virtuális képembe. Ha geci lennék, most a gabika emailjét bombáznám, no de én nem "érek fel" az ő magasságaihoz, hálistennek.

váj mí 2012.07.30. 05:35:39

Ja, most ért véget az én lógós, könnyen-szerzett pénzkereseti életformám napja. Tegnap délután 3-tól ...
Mennyire könnyű, ugye ...

Pinka-Panka 2012.07.30. 06:15:34

@hajdulaszlo (volt hajdul): :) szaloncukros doboz:DD
A csülök nekem is mindenhogy, csak pörköltnek nem:P - azt is nagy ritkán, miután szerényen étkezem, a tagnapi vacsorám is 2 csésze gyógytea volt.

Pinka-Panka 2012.07.30. 06:18:24

Jó reggelt, itt süt a nap!:))
reszkető lábakkal mentem ki, az udvarra, megnézni, hogy a tegnapi tomboló viharkárokat felmérjem. Ítélet idő zúdult ránk, felborogatta a kemping székeket, amit összeraktunk gondosan - hála, hogy a cserepes paradicsom, paprika töveket, csak elfektette, komolyabb baj nem lett...
Innen bentről nézve randa volt nagyon!

Benikuty 2012.07.30. 06:21:26

@Pinka-Panka: nálunk is jobban fogy, ha sütöm (sok hagymával, fokhagymával)

Pinka-Panka 2012.07.30. 06:46:52

@Benikuty: ne is monddd, szörnyű volt ez a tegnapi idő...:(
Nagy a baj??

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.30. 06:46:56

@1kutya: @"Remy": itt 8 mm eső volt. Ahhoz képest, h mekkora hangja volt, meg mennyi villám, nem is sok.

Pinka-Panka 2012.07.30. 06:51:12

@PO: akkor nagyobb volt a füstje, mint a lángja?

1kutya 2012.07.30. 07:44:24

@Andrass9: vízzel.

@PO: nem tudom mifelénk mennyi lehetett, de adta elég kiadósan vagy egy órán keresztül. lehet ti csak a széléből kaptatok?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.30. 08:08:10

@1kutya: a 8 mm kb. egy óra alatt nem rossz, bár az eleje szokás szerint intenzívebb volt. Sokáig láttam még a távolodó villámokat, É-ÉK-re húzódott a frontja.

Benikuty 2012.07.30. 08:10:54

@Pinka-Panka: nem vészes. Délután paradicsom-paprika kötözés. Van aminek a karóját is eltörte, de a növények épek.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.30. 09:03:59

@"Remy": Mi sem csuktuk be az ablakokat sem, annyira nem volt erős. Dörgés sem volt, hálistennek, a kutya jól átvészelte.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.30. 09:38:09

@Mitzi von Küche: telefonszámot nem találom, úgyhogy titkos üzenet itt: 1/2 3-ra ottvagyok! :)
(csak könyörgöm, lájtos zenét!!! :DD)
süti beállítások módosítása