Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (114) kakukkfű (41) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Ossobuco könnyen és gyorsan

2012.07.25. 07:00 Blogkocsma

Húsimádóknak szeretettel Mitzitől

Még hogy ossobuco gyorsan? Már látom a felháborodott kommenteket, hogy csakis minimum Le Creuset öntöttvas serpenyőben, 3 – 4 óráig párolva autentikus. Sajnos, kevés időm van főzni, de szeretem a jó ételeket. Ezt az ellentmondást fel lehet ám oldani, mégpedig a kukta használatával. Az évek sora alatt szert tettem egy Fissler, egy WMF és egy Tefal Clipso rozsdamentes kuktára, különböző méretekben és kombinációkban. Úgyhogy az ossobuco nálam kuktában készül (ide irodalmi hivatkozásokat is tehetnék – a lényeg, hogy létezik előzménye a dolognak).

Az ossobuco azért is viták tárgya, mivel a firenzei és milánói gasztronómiai iskola csap össze az eredeti, mindenekfelett való recept tekintetében. (Nem kívánnék a részletekben elmerülni, a lényeg, hogy alla milanese = paradicsom és fehérbor szerepel a receptben.)

Na, lássunk munkához. A hozzávalók: csontos marha- (borjú lenne a legjobb) lábszár keresztbe vágva, középen a velőscsonttal – innen a neve: lyukas csont, a velő nagy része ugyanis a pompás mártást gazdagítja majd.

ossobuco 1..JPG

Kell még néhány szál sárgarépa és petrezselyemgyökér, zeller (szárzellert is szoktak használni, de én nem szeretem), paradicsom, hagyma, fokhagyma, babérlevél, bazsalikom és rozmaring és egy kis darabka citrom.

ossobuco 2.JPG

Vajon elősütöm a sózott, borsozott, finoman lisztezett hússzeleteket, majd letakarva félreteszem.  A zsiradékba egy kis olivaolajat teszek és megpirítom benne a karikára vágott zöldségeket, utána mehet vissza a hús, a kockákra vágott paradicsom (paradicsomkonzervet írnak elő a receptek, de az nem volt otthon – talán jó lesz az eredeti is…), zúzott fokhagyma, babér, egy negyed citrom, rozmaring- és a bazsalikomlevelek. Ezután húsalaplével vagy némi vízzel felengedjük (e célból én le szoktam fagyasztani a kimaradt húslevest) és meglocsoljuk némi jóféle fehérborral. Itt némi probléma állt elő, mert alkalomszerű borfogyasztók lévén, nem volt bor kinyitva és fehérbor választékunk is szegényesebb, mint a vörösboré. Némi tanakodás után egy 2000-es tokaji furmintot bontottam és az ételhez löttyintettem jócskán.

ossobuco 3.JPG

Rákerült a rozsdamentes kuktára a fedele (ezúttal a Fisslert használtam, már nagykorú, több mint 20 éves) és a villanytűzhely 3.-as (max.) fokozatára raktam addig, míg a színes pöcök a kuktafedél közepén feljött. Ekkor 1.-es fokozatra visszakapcsoltam és így hagytam 1 óra hosszáig.

ossobuco 4..JPG

Most jött el az idő megkóstolni a bort és bizony igen jónak tapasztaltam, így betettem hűlni kissé, hogy aperitiv gyanánt kortyolhassunk belőle.

Közben megcsináltam a gremolata nevű keveréket. Ez apróra vágott petrezselyemzöld, fokhagyma és reszelt citromhéj összekeverve és közvetlenül tálalás előtt kell megszórni vele az ossobucot – illóolajaival kellemes friss aromákat ad az ételnek.

Elkészült az étel és igen jónak találtatott. Spaghettit adtam mellé – tudom, hogy rizottót szokás enni hozzá az olaszoknál, én azonban ezt mindig túlzásnak éreztem. A gazdag ízekhez jól passzol a spaghetti.

ossobuco 5..JPG

Ezt a „gyors”, kuktás módszert számos alkalommal kipróbáltam ossobuco készítésére és mindig kifogástalan lett. A kukta-elleneseknek csak annyit, hogy a túlnyomáson készült ételekben minden aroma, íz megmarad, az étel nem törik össze a sok kevergetéstől és gusztusos színű lesz. Régóta használom ez a főzési módszert, elsősorban marhahúsokhoz, de sok egyéb étel készítéséhez is és mindenkinek ajánlani tudom (nem utolsósorban áramtakarékos is az időspórolás mellett).

Végezetül csak annyit, hogy alkalmam volt Milánóban és Firenzében is ossobucot enni és szerénytelenül csak annyit jegyeznék meg, hogy családtagjaim szerint is a miénk jobban ízlett…

120 komment · 1 trackback

Címkék: ossobucco borjúlábszár

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr714671749

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: A legjobb téli étel: ossobuco (kevés mosogatással) 2013.01.19. 14:23:07

Tegnap egész nap futni akartam indulni, aztán sorban közbejött mindig valami, egészen addig, amíg már belecsúsztam egy kis főzésbe. A nagy kérdés az volt, hogy vajon képes leszek-e otthagyni alapos megkóstolás nélkül az elkészült ételt.Nem sok receptet...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.25. 07:06:35

na végre ossobucco. mindjárt elolvasom:)

Pinka-Panka 2012.07.25. 07:25:12

Mitzi - szenzációs:) Összefut a nyál a számban, annyira megenném. Nagyon jó, hogy leírtad a kukta előnyeit, amivel egyetértek. Én még ezt nem főztem, van néhány vendégem, akik többször csinálták már, mindig ódákat zengve róla - a huzamos főzési idő tartott vissza az elkészitésétől. Meglepődtem, hogy fehér bort írtál Mitzi, mert a vendégeim vöröset használtak. Valahogy a zöldségek miatt én is a fehér bort tenném hozzá.
Hát száz szónak is egy vége - ez egy remek étel, ügyes, frappáns, praktikus megoldás, ahogy főzted, és a képek is magukért beszélnek.
Nem csodálom, hogy a családod kiemelt:)
Gratulálok nagyon:)

1kutya 2012.07.25. 08:16:03

azt hiszem Panka mindent leírt előttem:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.25. 09:02:40

@Pinka-Panka: Kösz, Panka. Vendégeid biztosan firenzei módra készítették az ossobucot, ott vörösbort használnak. Szerintem fehérrel könnyebb az étel. Úgy látom, kihagytam a szövegből, hogy a főzésnél még hozzáadok egy negyed citromot is héjastul. Csudajó ízkombináció lesz.

1kutya 2012.07.25. 09:18:12

@Mitzi von Küche: beleírtam (egyébként a fotón látható is:)

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.07.25. 09:18:17

@Mitzi von Küche: gratulálok, nagyon ínycsiklandó étel, szívesen kipróbálnám egyszer (én egyébként nem hallottam még róla soha)

süllőcske 2012.07.25. 09:23:46

@Mitzi von Küche: Csodálatos, finom. Kukta rendben van.
Azonban nyughatatlan ötlet-kamrám, mely fejecskémben tartózkodik, kikombinálta, hogy az ossobuco született tagin étel, csakis ebben a cserépben készíteném, s pimaszul sós citrommal ízesíteném.
Kinek ilyen cserepe nincs, gőznyomásos technikádat használja bátran, eredménnyel.

süllőcske 2012.07.25. 09:26:42

@süllőcske: tagin=tajine, igen kába vagyok, Anica, egy kávé lesz!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.25. 09:41:44

@süllőcske: Kedves vagy, köszi. Érdekelne, hogy a tagine használható hagyományos villanysütőben is vagy csak szabadtűzön?

Hurri Kán 2012.07.25. 09:43:51

Jó reggelt!
Ez a husi így tetszik. Ám továbbra sem leszek kukta-rajongó. :)

süllőcske 2012.07.25. 09:48:38

@Mitzi von Küche: Használhatónak használható, de a gőz kevergése a harangfedélben az alulról történő gyönge tüzelésnél jön össze igazán. Ehhez a szűrt gázláng is jó, a laptűzhelyet nem tudom.

Pinka-Panka 2012.07.25. 09:59:40

A mai találkozásunk zátonyra futott:(
A lányok elakadtak...

Pinka-Panka 2012.07.25. 10:16:05

@1kutya: maradtak Pesten, nem jöttek Szentendrére:(

spájdernecc 2012.07.25. 10:20:08

marhalábszár...
végre valami konkrét kaja :)
jónapot!

1kutya 2012.07.25. 10:27:16

@Pinka-Panka: ja! aszittem már valami baj történt!

Daró 2012.07.25. 10:49:19

@Mitzi von Küche: hol lehet Debrecenben csontos lábszárat kapni? Rám mindíg úgy néznek mint egy ufóra a hentesnél ha ilyesmit kérek...

skylla 2012.07.25. 10:53:49

na ezt megcsinalom hetvegen. nagyon jo.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.25. 11:33:19

@Daró: Spar, Interspar - ezekben rendszeresen kapható keresztben felvágott marhalábszár (én is csak azóta tudok ilyet főzni).

smithgerda 2012.07.25. 11:51:52

Hűha, ez nagyon finom lehet! Simán megenném magában, köret nélkül :) Elkészíteni nem fogom, mert túl macerás, de készülünk Olaszországba ...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.25. 12:00:04

@jadebulgari a.k.a. Simon's cat: Én is Olaszországban kóstoltam először pár éve, de az ottani kifejezetten nehezebb étel volt, mint ez (ez a változat diétázóknak is megfelelő).
@smithgerda: Hidd el, ez a variáció nagyon könnyen kivitelezhető. Észak-Olaszországban találkozhatsz inkább vele - Lombardia, Toszkána.

süllőcske 2012.07.25. 13:47:56

@Mitzi von Küche:
Valóban, a több gyökérféle köretet nem feltétlenül kíván.
Ha mégis körítjük, jó a tésztaféle, ezen belül főként a könnyű, de nagy galuskát tudom elképzelni, kis mennyiségben szedve. A galuska lágyulhat tejterméktől is, habzó vajon megforgatva, gremolata reáhintve.

süllőcske 2012.07.25. 13:58:56

Emberkéim, felebarátim, segitsetek nem igazán technikai szegény fejemnek!
Gmail-re érkezett levélkéimet megnyitni nem tudom, kattintásomra síri mozdulatlanság a válasz. ????

Hurri Kán 2012.07.25. 14:01:40

@süllőcske:
Kicsit várjál, és próbáld meg pár perc múlva. Gmail mostanában néha "alszik" egy kicsit.

Pinka-Panka 2012.07.25. 14:08:35

@1kutya: nem, nem történt baj, beszéltem velük, csak ide nem jöttek ki...kevés az idő, Szentendrére ritkán jönnek a hévek.

1kutya 2012.07.25. 14:28:37

@Pinka-Panka: minek költöztetek olyan messzire?:)

1kutya 2012.07.25. 14:56:39

na, én el balfenéken, ma este nem vagyok netközelben. az ajtót nyitva hagyom, az utolsó zárjon be, a kulcsot tegye a lábtörlő alá:)

smithgerda 2012.07.25. 15:25:30

@Mitzi von Küche: Toscanába megyünk ;)
@jadebulgari a.k.a. Simon's cat: tésztával már túl sok lenne, a zöldség tényleg elég. Mondjuk jobban is szeretem a zöldségeket, mint a tésztát.

süllőcske 2012.07.25. 16:38:33

@gyvy: Már napok óta ez az ábra.

Hurri Kán 2012.07.25. 17:08:30

@süllőcske:
Milyen böngészőt használsz? Lehet, hogy frissíteni kéne. Más oldalak rendben megnyílnak, és működnek?

Daró 2012.07.25. 17:13:36

@Pinka-Panka: én (mint már mondottam) egész szombaton Szentendrén voltam, köszöntem minden nőnek, nem voltál köztük? :-) (skanzen, béna fogadó, béna pék, nagyszerű néznivalók)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.25. 18:11:19

@Mitzi von Küche: Mitzi, remélem, nálatok férjed részéről az Istennő megszólítás a minimum, fakalán kézbevételekor! :))
azt mondod, fogjak neki?:) egye fene! :)
@Pinka-Panka: hazaértem!
@1kutya: hazaértem :)

nagyszerű napom volt, 5 óra folyamatos szövegelés után mondtam Dömbinek, hogy ideje lenne hazaindulnom :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.25. 18:36:11

@anica inkognitóban: Dömbivel találkoztál? ÉS erről csak most tudunk? És ő miért hanyagolja a blogot?
Dörög, villámlik, zivatar.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.25. 18:36:55

@Mitzi von Küche: még itthon vannak és itthon nincsen neki nettttye :)

Pinka-Panka 2012.07.25. 18:57:30

@Daró: a piacon kell keresni engem, paradicsom, paprikák közt:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.25. 19:01:29

na, mindegy, úgy látszik, máshonnan is beleszólnak..
@Pinka-Panka: szóval:pár perc és írok neked, csak megvacsizok...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.25. 19:04:29

Mai vacsoránk blogkocsma receptfúzióval:
Andrass húsos töltött padlizsánja, majd
Anica baracklekváros piskótatekercse.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.25. 19:08:05

@anica inkognitóban: Valakinek nagyon megtetszett a tegnapi macskaparádé...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.25. 19:11:19

@Mitzi von Küche: ja, holnap megyek a kolleganődhöz, ma kiesett a tömésem, jobb F2.. gondolhatod..:(

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.25. 20:16:29

@anica inkognitóban: Ráharaptál valamire - miért nem a saját főztödet eszed :)?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.25. 20:18:32

@Mitzi von Küche: ez most a pszichológiai háttér lenne?:P:DDDDD
cukrot rágcsáltam, folyton ezt csinálom, mert zavar a cigiszag, minden szál után bekapok egyet (cukormentes cukor- meccsoda hülyeség!)... és az nyomta ki, de gondolom, mindenképp az lett volna..:(

Pinka-Panka 2012.07.25. 20:23:41

@anica inkognitóban: elnézést, de kupaktanács a szokásos a cseresznye fa alatt és közben telefonok...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.25. 20:26:42

@Pinka-Panka: ha még lenne cseresznye, egy tálból cseresznyézhetnétek..:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.25. 20:31:56

@anica inkognitóban: Te figyu, ha zavar a cigiszag és ezért cukorkát eszel, akkor egyszerűbb lenne nem cigizni és csak cukorkát szopogatni...

Pinka-Panka 2012.07.25. 20:52:43

@Mitzi von Küche: én példul anno, igaz nem voltam nagy bagós, de engem az is zavart, hogy a hajam lett kellemetlen szagú - így inkább eldobtam:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.25. 21:05:40

@Pinka-Panka: Szakmai ártalom :)
Én anno azért hagytam abba nem sűrű dohányzásomat, amikor láttam, h sárgítani kezdi a fogaimat. (Ez is szakmai ártalom...)

Pinka-Panka 2012.07.25. 21:10:03

@Mitzi von Küche: mondjuk én könnyen beszélek, mert nem voltam nagy cigis sosem, így simán ment a lerakás - ma már anyagilag sem menne, legalább is sajnálnék majd egy ezrest elfüstölni:)

Lynk 2012.07.26. 00:07:36

Sziasztok,

Ősrégi malackaraj olvasó vagyok. Ott is csak nagyon ritkán szóltam hozzá, viszont mindig elolvastam minden bejegyzést és minden hozzászólást. Nagyon sajnáltam amikor vége lett. Láttam, hogy lesz új kezdet, de azt gondoltam, hogy a "professzionális struktúrába helyezés" pont a lelkét veszi el az egésznek. És hűségesen követem a táfelspiccet is, és igazam van. :(

És hűségesen követlek titeket is már az első bejegyzés óta. A közösségi tér értelmezése az interneten meglehetősen nehézkes. Sokan azt gondolják, hogy forradalom erejű az, hogy maga a korábban kizárólag olvasó-szerepben létező felhasználó hoz létre tartalmat, amelyet aztán más, szintén tartalom-létrehozó olvasók kommentelnek, megosztanak, stb, stb, stb. Ez bár igaz, de úgy általában mégsem forradalom. A létrehozott tartalmak érdektelenek és értéktelenek, az esetleg pillanatnyilag fellángoló izgalom hamar elpárolog, és maga a blog pedig elsüllyed. Elsüllyed, vagy mondhatjuk, a helyére kerül. Le a mélybe.

A malackaraj igazi közösségi tér volt. És óriási dolog, hogy önzetlenül, rendkívül sok időt és energiát belefektetve igyekeztek átmenteni valamit ebből. Nekem ez forradalom. Mert megbukni látszik az elméletem, hogy minden kezdeményezés elpusztul az emberek érdektelensége és önzősége miatt.

Az elmúlt napokban billegni látszik az egész. A saját játszótér feeling hátránya, hogy a törzs-kommentelők közé az új olvasók nem mernek / nem tudnak csatlakozni, és legtöbbjüknek idejük sincs arra, hogy minden nap több órát foglalkozzanak a blogba érkezett kommentek követésével. (A törzs-kommentelők pedig természetszerűleg nem mindig tudják napjaik nagy részét cseteléssel tölteni.)

Jómagam ezután sem kívánok nagyon sokat kommentelni. Azt gondolom, hogy sok régi malackarajos nézi ezt a blogot ugyanúgy minden nap, ahogyan a malackarajt is nézte. Nevemben és nevükben is azt kívánom, hogy maradjatok!

Nem nagyon tudok főzni, kicsi konyhát vezetek (kevés, nagyon szeretett étellel). A repertoáromban leginkább olasz tészták, saláták, sült zöldségek, mexikói ételek szerepelnek - ezek alulreprezentáltak itt a blogon. Szívesen küldök nektek anonim módon recepteket, élményeket, fotókat. Lapuló olvasó-társaimat is arra kérem, ha szeretnék életben tartani a blogkocsmát, mondjanak végre valamit!

Üdv:
Lynk

1kutya 2012.07.26. 07:57:34

@Lynk: örülünk, hogy régi/új követőink megtalálnak. szívesen olvasunk mindenkitől mindent, ha küldöd kirakjuk. igen, ez egy közösségi játszótér:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.26. 08:54:50

@Lynk: Figyelemreméltó hozzászólás. Azzal vitatkoznék, hogy a posztok érdektelenek és értéktelenek lennének - én nem úgy érzem, viszont a hozzászólás-szám erős csökkenése, a késhegyre menő ízlésbeli viták és a régi kommentelők elmaradása egy időre elvette a kedvemet a további posztírástól. Lehet, hogy csak a nyárnak köszönhető, amikor a négy fal közül kiszabadul az olvasó-író nép. Nagyon remélem, hogy csak ez az oka.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.26. 09:02:24

@Mitzi von Küche: szerintem félreértetted.. ha én értem jól, @Lynk: általános jelenségről beszélt abban a mondatban. viszont valljuk be, a késhegyre menő ízlésbeli viták és a régi kommentelők elmaradása - ez két olyan kulcsszó, ami többünknél hosszú ideje rezegteti a lécet.
Amikor átjöttünk, chatblogként indultunk, az, hogy tematikus lett, pluszt jelent számomra. A lanyhulás fő oka nem a belterjesség - normális, értelmes új belépőnek én pl. mindig örülök, mert néha már magunkat unom, így van ezzel más is - hanem inkább az a két dolog, amit megfogalmaztál az imént.

Daró 2012.07.26. 09:02:28

@Lynk: Rettenetesen szépen megfogalmaztad azt, amit ha erősebben írunk le, tán még el is küldenek a francba.

"A létrehozott tartalmak érdektelenek és értéktelenek, az esetleg pillanatnyilag fellángoló izgalom hamar elpárolog, és maga a blog pedig elsüllyed. Elsüllyed, vagy mondhatjuk, a helyére kerül. "

e miatt van az hogy a hozzászólások ritkulnak, érdektelenednek. a kezdeti lelkesedés elpárolog, lassan erőlködésbe torkollik.
A napi egy poszt mondanivaló hiányában egy szerkesztetlen receptkönyvet eredményez.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.26. 09:05:15

@Daró: csakhogy ez nem egy gasztroblog!!!
gyerekek, nem MK-konkurrenciát csinálunk, ne akarjátok már magatoknak bemesélni!
ez egy kocsma.. ha emlékeztek, azért jöttünk át, mert egyrlszt ott baszlattak bennünket a belterjes csetelés miatt, másrészt a karaj elköltözött.. ennyi.

Daró 2012.07.26. 09:28:22

@anica inkognitóban: ott a pont. Nem akarjuk. Igyunk.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.26. 09:31:13

@Daró: na, azt hittem, már neked is agyadrament a nyár :P:D
igyál, én ma délután lidocain-partit tartok :(

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.26. 09:33:35

@Daró: Ne haragudj, de én úgy érzem, nem érdektelen, amit írok (most csak saját nevemben nyilatkozhatok). Vagy túl szerénytelen lennék? Sokat agyaltam, utánanéztem, százszor átfogalmaztam, sok időt rááoldozva fotókat válogattam, stb.
Ha az olvasók (ha vannak!) nem tisztelnek meg azzal, hogy kommentelnek, véleményt mondanak a posztomról (tisztelet a kivételeknek), akkor nem érdemes írni...

Daró 2012.07.26. 09:41:09

@Mitzi von Küche: Nos azt hiszem most te értettél félre. Az egyik akinek az írásait rettenetesen várom, az Te vagy. Én is a magam nevében beszélek. Az érdektelenséget a hozzászólásokra írtam, és szerintem ezért van az hogy a KEZDETI 300 hozzászólás mára lecsökkent. A középső rész idézet, amivel bármi fájó, részben egyetértek.
Egyébiránt minden tiszteletem azoké akik az egész kócit üzemeltetik, nem semmi munka ez. A baj az erőlködés. Pont.

susztertangó 2012.07.26. 09:59:59

Nyugi. Ez egy természetes folyamat, az elején lángol szerelem (Bizottság KUSS!) később csak parázslik. Azon remek húst sütni, nem a lángolón.Hullámzás van, attól még él a Kocsma. Ott is hol többen, hol kevesebben vannak. Talán- ha lenne- a "csiripelés" tipusu billentyű használat lenne lelombozó, meg a durva, öncélú beszéd. Egyébként mindennek van eleje, közepe, vége, ha nem kocsma lesz, akkor angol használt ruha turkáló, vagy kínai büfé.. (juj)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.26. 10:11:27

@susztertangó: Na például Téged is szívesen olvasnálak gyakrabban. /Néha bizony kiszalad a klaviatúrából - na nem durvaság, az nálam kizárt - hanem másnak érdektelen párbeszéd, pillanatnyi hangulat jelzése. De hát kell lenni "off"-nak néha, emberek vagyunk.../

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.26. 10:15:39

@susztertangó: @Mitzi von Küche: csiripelni jöttünk át :) a posztok csak ráadás :)
(a Bizottság jóó! :))

susztertangó 2012.07.26. 11:23:35

@Mitzi von Küche: Mostanság trend, hogy a szöllőtőkék virágai nagy részét leszedik, ehhez tartom magamat is.

Öreg Sam 2012.07.26. 11:46:22

@Mitzi von Küche:
Jól látom,hogy semmi pürésités,semmi szószolás,a zöldségek ugy rusztikusan mennek rá/mellé?
Kipróbálom,bár kuktám nincs.(én az a fedőemelgetős fajta vagyok,aki szereti látni is a főztjét:))

Hurri Kán 2012.07.26. 12:43:59

@Lynk:

"A saját játszótér feeling hátránya, hogy a törzs-kommentelők közé az új olvasók nem mernek / nem tudnak csatlakozni, és legtöbbjüknek idejük sincs arra, hogy minden nap több órát foglalkozzanak a blogba érkezett kommentek követésével. (A törzs-kommentelők pedig természetszerűleg nem mindig tudják napjaik nagy részét cseteléssel tölteni.)"

Arról, hogy új olvasók nem mernek csatlakozni, véleményem szerint egyetlen blog / fórum sem tehet. Ez is egy nyilvános felület, akit érdekelnek az itt felhozott témák, azt nagyon szívesen látjuk, semmi akadálya a "csatlakozásnak".

"A létrehozott tartalmak érdektelenek és értéktelenek, " ezt nem tudom, hogy általánosságban, vagy erre a blogra értetted -e. Nyilván itt, ezen a blogon is (ahogy mindegyiken) van olyan poszt, ami több, van olyan, ami kevesebb hozzászólást generál.

Való igaz, a kommentszám visszaesett a napokban, talán hetekben, de ne felejtsd el, nyár van, ilyenkor részint többen nyaralnak, illetve kevesebbet ülnek a gép előtt.

A mexikói, és egyéb recepteket pedig küldd bátran, akkor mostantól majd nem lesznek alul reprezentálva. Ha pedig olyan posztot olvasol, amit érdekesnek találsz, szólj hozzá egész nyugodtan, senki nem fog megharapni érte. :)

Benikuty 2012.07.26. 15:49:30

@Mitzi von Küche: ne ringasd magad illúziókba.

Benikuty 2012.07.26. 15:59:18

@Benikuty: meg senki. A jelenség nem a nyártól van. Egyetlen apróság csak, de alapvető. A blogtalálkozó: akik eddig virtuális kapcsolatban voltak, s el tudtak menni, onnantól a való életben is ismerősök. Akik kénytelenek voltak a virtualitás talaján maradni, akaratlanul hátrányba kerülnek, senki által nem kívánt kirekesztésbe keverednek.
Ezen kívül tudnék pár okot, de nem szeretnék senkit megbántani.

Hurri Kán 2012.07.26. 16:25:11

@Benikuty: @Babette_:
Nem tudom, én. pl semmiféle "hátrányban" nem érzem magam, hogy nem voltam ott Kutyánál.

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.26. 16:28:38

@gyvy: hozzám van, hogy napokig nem szól senki...
mintha láthatatlan lennék.
úgyhogy sokszor inkább nem jövök, nem szólok.

1kutya 2012.07.26. 16:47:59

@Benikuty: @Babette_: na, úgy látom két bolond egy pár!:)

már miért közösítene ki benneteket bárki is, attól, hogy nem találkoztunk. pláne téged nem értelek Gábor, ismered a fél bandát!?

1kutya 2012.07.26. 16:50:21

egyébként meg ha megint elkezditek ezt a kényeskedést, nemtom mit csinálok!:-DDD

1kutya 2012.07.26. 16:56:06

@Benikuty: állítólag meg szerveződne a következő, oda valahova a környéketekre, tessék szervezkedni, tenni is valamit (ahogy én is tettem), nem itt virtuálisnyígni...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.26. 17:12:13

‎"Küzdelem zajlik a bensőmben," mondta a fiúnak.

"Rettentő harc ez, két farkas vívja egymással.

Az egyik gonosz -- ő a harag, irigység, bánat, mohóság,

arrogancia, önsajnálat, bűntudat, sértődöttség, kisebbrendűség, hazugságok, önteltség, felsőbbrendűség és ego.

A másik jó -- ő az öröm, béke, szeretet, remény, derűs nyugalom, alázat, kedvesség, jóakarat, empátia, nagylelkűség, igazság, együttérzés és hit.

Ugyanez a harc benned is zajlik -- és mindenki másban is.

Az unoka elgondolkozott egy percre majd megkérdezte a nagyapját,

"Melyik farkas fog győzni?

"Amelyiket táplálod." - válaszolta az idős indián.

_Remy_ 2012.07.26. 17:27:22

"Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz." András
Sziasztok. Azért írtam ide András helyett, mert ő nyaralni van és nem tud reagálni. Szerintem is a nyár, a jó idő az oka annak, hogy kevesebb a kommentszám. Valóban nincs olyan nagy élet és ezért gondolják egyesek, hogy hanyagolva lettek. Nem hiszem, hogy a blogtali résztvevői hátrányba szorítanának bárkit, hisz közülünk is többen távol maradtunk napokig. Remélem igazam van és betudható ez az uborkaszezonnak.
Kedves @Mitzi von Küche: , dehogy érdektelen amit írsz, írtok!Elgondolkoztam, és be kell valljam, ez eddig nem jutott eszembe, hogy a posztíró nem tudja, hogy én olvasom és tetszik amit írt ha nem kommentelem. Pedig tetszik! :)
Én is nagyon szeretem az ossobucot. Hála PO-nak, most már tudjuk hol lehet beszerezni a hozzávalót. Én paradicsom nélkül és fehérborral készítve szeretem. Megpróbáltam már vörösborral és paradicsommal is, de úgy kevésbé ízlett. A képen a tied tökéletesnek tűnik.:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.26. 17:43:40

@1kutya:
a múltkor jöttem, beszéltem, kutya se nézett rám, megkérdeztem, láthatatlan vagyok-e, egyedül Darónak tűnt fel.
senki másnak.
mondtam, megyek felétek, senki sem érdekelt.

én nem nyígok, ezek tények. ahogy tudom, úgy vonom le a következtetést. ennyi és nem több.

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.26. 17:44:22

@anica inkognitóban: ez biztos az a Coelho hegyi indián, amit a nolon emlegetnek sokszor...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.26. 17:47:27

@Babette_: igen, lehet.
talán ezt a kommentedet is, a többivel együtt nézd meg, és gondold át, miért vagy láthatatlan...
és igen, már áprilisban is sértett voltál, amiért mi találkoztunk.. nem, nem tévesztettem el a dátumot, érted te...hát, kicsim, ez ilyen...az Élet harc.

Daró 2012.07.26. 17:49:16

@Babette_: @Benikuty: Azt hiszem nagyjából egyre gondolunk. Mindamellett hogy itt vagyunk.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.26. 17:50:36

@Babette_: ha összekevertelek, akkor tekintsd tárgytalannak.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.26. 17:51:34

@Benikuty: Én nagyon elmennék Szentendrére blogtalira (szerintem Anica is),Te meg Pinka-Panka ott laktok, a Bp-ieknek egy köpésre van és a Dunántúliaknak sem kell messzire utazniuk. Ha nincs alkalmad főzni, akkor beülünk egy ajánlott vendéglőbe. Ennyi - már meg is van szervezve. Debrecenből szervezünk fuvart. Na, így kell, 1kutya? :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.26. 17:53:41

@"Remy": Az enyémben is össz 1 kicsi paradicsom van (mert nem szeretem)...

Benikuty 2012.07.26. 18:03:15

próbáljátok már megérteni, mit akartam mondani...mert a reakciók teljes értetlenséget tükröznek. sajnálom, hogy nem csak az én szövegértésemmel vannak gondok. ennél árnyaltabban, minden sértődékenységet, és sérteni akarást kizárva én nem tudok fogalmazni.
csak félek, a kocsma elindult az enyészet útján.
a kutyámnak, ha sír, azt szoktam mondani: bazd meg beni, köpd ki a sípot. nem pedig, hogy: ne nyígj. mert utóbbi anna nevű műpina kiszólása.

_Remy_ 2012.07.26. 18:08:11

@Benikuty: Hidd el én próbállak megérteni, de mit is? Most ez egy ilyen szakasz. Majd jön az ősz, a rossz idő, és újra felpezsdül az élet a kocsmában. Most előttem is egy western kocsma képe lebeg:D

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.26. 18:28:17

@"Remy": Úgy érted, hogy a nem szimpi vendéget lelövik ? :DD

Boar. 2012.07.26. 18:58:46

@Benikuty:
"csak félek, a kocsma elindult az enyészet útján."
Ne fossál, bolhás, az ilyen netes szerveződéseknek megvannak az életciklusai. És igenis nyár van. Azok a motivációs tényezők, amik eddig idehozták az úri közönséget, eztán is ideterelik az arra affin egyedekek, amint a nyaralás előtti hajsza avagy maga a nyaralás elmúlt.
A mi fórumunk a negyedik fórumtalin van túl-évente van egy-és ha valaki veszi a fáradtságot a statisztikák átböngészésére, ugyanez a ciklikusság megfigyelhető. Meg az is, hogy mindig akadnak akik temetnek bennünket oszt ők tűnnek el, a fórum meg megyen tovább a lenini úton...

Imre apó 2012.07.26. 19:03:38

Ne fossunk Emberek, jó ez a hely, kitartás:):)

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2012.07.26. 19:08:12

Én is visszajárok, figyelek, főzök is innen (ezt is ki fogom próbálni), bár sokat nem beszélek.
Egyetértek: nyár van. Majd ha jön az ősz jobban behúzódnak az emberek.

@"Remy":
Most előttem is egy western kocsma képe lebeg:D

Nem is lenne rossz ötlet ilyenre designolni a blogot.

1kutya 2012.07.26. 19:20:40

@Benikuty: tényleg! a műpinát nem illene felköszönteni?

(egyébként a nyígás dolgot a beregből hoztam! hogy Anna honnan, azt nem tudom:)

1kutya 2012.07.26. 19:21:35

@Mitzi von Küche: pontosan t'énsasszony! maga mindig tudja, mi a döglés:-DDD

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.26. 19:25:56

Gyerekkorom meghatározó kulináris élménye volt a húsleves, velőscsontból... az a pillanat, amikor apukám amúgy krúdysan kiütötte a velőscsontból a velőt, kis pirítósdarabra, majd gyors sózás után következett az ízrobbanás. :) Tudom, a csontvelő lényegében zsír, de hihetetlenül zamatos zsír. Rajongok minden cseppjéért. :D
Ami meg a kocsma döglődését illeti, azokhoz a kedves blogtársakhoz csatlakoznék, akik a relatív pangást a nyárnak tudják be. Jómagam kb. négy blogposztot írtam már meg a fejemben, aztán amikor le kéne ülni és ténylegesen begépelni, akkor jön a "Vazzzz... le kéne szedni a paradicsomot, a bazsalikom kókad, locsolni kell, de jön a következő front, fáj a fejem, és egyébként is ragadok az izzadtságtól, szóval majd... miután gyomláltam és azt az istenverte borostyánt is megnyírtam." :D
Szeptember elején elkezdünk majd visszaszállingózni, forralt bort követelni, az első befőtteket bontogatni. Jó lesz. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.26. 19:39:38

@LepkeReloaded: a csirkeagyat apám a "na, kislányom, kapsz abból, amiből kevés van!" felkiáltással adta oda.:D

Pinka-Panka 2012.07.26. 19:55:36

@Mitzi von Küche: hozzád szólok a legjobban, nagyon igazad van és NEM ÉRDEKTELEN, amit írsz - én nagy érdeklődéssel olvasom végig. És írj sokat, a kommentelésnél gyakori, hogy már több variációban az ember nem tudja elmondani, csinálni, főzni, a posztban szereplő ételt. Ilyenkor természetesen előkerül a mindennapi téma, a kommentelők életéből egy részlet, ha éppen nem az akkor marad a játszás.
Ez jól van kitalálva, egy idő után megismerjük itt egymást -ebben mindenki részt vehet - én is éreztem korábban valami hasonlót, mára nem érdekel, ha akarok hozzászólok, ha nem nem.
És nagyon is tisztelek mindenkit aki bemutatja, hogy mit főzött, leírja egy kis köritéssel és képeket is mutat be - én ezt becsülöm is. Ha nem is érdekel senkit én leírom, ha eszembe jut valami, vagy mit főztem éppen. Nem érzem a kirekesztést semmiben sőt ha bármi volt Andrásnak elmondtam, mindig szívesen jelzett vissza és kedves szavakkal. Szerintem ne érezzen senki ilyet, írni kell, mindenki dobjon be egy témát, biztos lesz válasz rá - még olyan kocsmát nem láttam, ahol mindenki mindenkivel beszélt volna.
Jó lenne ha több ember is megszólalna akit nem ismerünk, én kíváncsian várok mindenkit.
Jó lenne ha mindenki bátran jönne:))

Apropó PO merre van????????

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.26. 19:58:30

@Pinka-Panka: stimmt :)
PO elloPOzott valamerre.. én is kerestem volna egy kérdéssel az este FB-n, de nem tudom, egyáltalán hazaértek-e már a Balcsiról.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.26. 20:00:06

@LepkeReloaded: Mindig öröm a kommentjeidet olvasni, várom a posztokat - és talán az olaszos íz is felerősödik, ahogy @Lynk: szeretné!
@anica inkognitóban: Te agyas nőszemély, Te (én is szeretem)!
@Pinka-Panka: Nagy igazságot írtál: "még olyan kocsmát nem láttam, ahol mindenki mindenkivel beszélt volna"!

Boar. 2012.07.26. 20:16:35

@Benikuty:
Értsd magadra oszt sértődj meg ha jólesik, holnapra elmúlik...

1kutya 2012.07.26. 20:22:55

@Benikuty: a kutya. vagy te, vagy én:-DDD

1kutya 2012.07.26. 20:23:45

@Benikuty: egyébként kűttem mélt. szeretném, ha megkuksiznád:)

Benikuty 2012.07.26. 20:25:50

@Boar.: komám, engem bicskával se lehet megsérteni...

Boar. 2012.07.26. 20:27:02

@Benikuty:
Nem is állt szándékomban.

susztertangó 2012.07.27. 02:36:29

@1kutya: Na és a műpinát ugyan honnan???DDDDDDDDDDD

susztertangó 2012.07.27. 02:46:07

@Babette_: Az ég szerelmére, meg ne sértődj-van amikor nem mozdít meg a népekben semmit amit mondok/unk.Még odaát felszólítottam mindenkit, hogy ződ e a tojása és többször, mire Toma válaszolt. Vagy amikor a baszturmálásról érdeklődtem, sem volt nagy kíváncsiság, hogy hát ez mi? Ne csináljunk magunkból áldozatot.Más. Mellesleg nekem a név és arctalanság kifejezetten tetszik, de ha találok egy táncoló cipészt, felteszem avatárnak.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.27. 14:16:49

@susztertangó: azt hiszem, Nők Lapja online... csak egy kis gúnyolódás.. egyébként nem onnan és nem Coelho..

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.27. 15:39:19

Mitzi, jó a cucc! Érdekes tanulság, hogy egy ilyen kis városon belül is milyen sok változat alakul ki - szinte azonos forrásokból merítve.
Én a "tűzhelyen-vasserpenyő" iskola növendéke vagyok. Fehérbort használok hozzá. Sok szárzellert. Csak sárgarépát, petrezselymet nem.

Sőt, Toma nyomán már sertéscsülökből is készítettem, az sem megvetendő változat. Amikor a spárban meglátom a pultban mind a kettőt, mégis mindig a marhahús mellett döntök, az csábítóbb.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.27. 17:42:00

@PO: Welcome home! Milyen jó, hogy a variációkat is meg lehet írni (sokat agyaltunk a részleteken korábban).
süti beállítások módosítása