Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) alaplé (71) alma (30) almaecet (16) almalé (4) almaszósz (4) Anaheim (2) ananász (2) Ancho Gigantea (9) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (9) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (5) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (13) babér (39) babérlevél (40) bableves (3) bacon (37) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (6) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (23) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (54) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL80 (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (28) bőrősháj (2) bors (275) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) brokkoli (3) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (6) búzafinomliszt (26) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (17) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (10) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (67) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (40) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (7) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (56) csiliolaj (2) csilipaprika (45) csilipaszta (26) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (5) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (21) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (14) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (23) cukkini (10) cukor (134) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (11) cvekkedli (2) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (35) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (27) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (57) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (2) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (10) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (24) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (24) fehérbors (49) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (98) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (406) fokhagymapor (4) fokhagyma granulátum (12) füge (4) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (9) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (14) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (8) gépsonka (3) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (51) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (8) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (84) gyömbér (108) gyöngybab (2) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (300) hagymakarika (2) hagymalevespor (6) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (17) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (14) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (22) jalapeño (21) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (4) joghurt (19) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (12) kacsacomb (8) kacsaháj (6) kacsamáj (6) kacsamell (8) kacsanyak (5) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (45) kacsazsir (3) kacsazuza (3) kacsazúza (3) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (81) kakukkfű (38) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (11) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (16) kapri (4) kapribogyó (15) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (26) karalábé (26) karamell (3) kárász (6) kardamom (22) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (4) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (6) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (9) kemény sajt (3) kenyér (26) kenyérlepény (2) kenyérliszt (20) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (4) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (26) kolbászhús (5) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (18) kömény (74) köménymag (19) konyak (3) könyv (2) koriander (27) koriandermag (26) köröm (20) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (18) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (16) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (148) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (6) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (20) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (10) lecsó (28) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (48) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (109) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (85) mák (12) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (4) marhacsont (10) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (3) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (23) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (50) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (68) mustármag (21) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (9) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (10) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (17) olajbogyó (7) oldalas (33) oliva (20) olívabogyó (3) olivaolaj (119) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (53) oregánó (6) öregtészta (2) őrölt kömény (5) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (31) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (118) paradicsomlé (26) paradicsompüré (31) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (31) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (2) pástétom (3) paszternák (14) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (140) petrezselyemgyökér (19) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (77) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (25) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (4) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (40) rizsbor (4) rizsecet (4) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (4) rizstészta lap (2) rókagomba (6) római kömény (42) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (13) rozmaring (70) rozsliszt (7) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (49) sajtfonat (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (46) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (153) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (11) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésmáj (2) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (13) snidling (20) (274) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (29) spenót (44) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (64) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (22) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (34) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (10) szejtán (4) szélesmetélt (5) szemesbors (4) szerecsendió (59) szerecsendióvirág (45) szezámmag (11) szezámolaj (11) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (6) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (35) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (4) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (84) tejfel (60) tejföl (84) tejszín (84) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (203) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (4) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (2) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (41) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (209) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (16) vaníliás cukor (15) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (21) vörösbor (21) vöröshagyma (118) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (22) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (51) zellergumó (38) zellerlevél (32) zellerszár (28) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (37) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (70) zöldség (3) zöldségalaplé (2) zsálya (40) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (59) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Cukkíni a virágos kertben

2012.07.20. 07:00 Andrass9

Feleségem cukkínit nevel a virágoskertben!
Ez persze érthető, mert én a cukkínit/csillagtököt/bármilyen tököt bizony száműztem a veteményesből!
Hogy miért, kérditek?
Nem vagyok én egy oligarcha, hogy akkora birtokom legyen, ahol ezen növények kényelmesen elférjenek! Egy cukkíni növény által belakott területre több paradicsom fér, mint amennyit egyszerre megeszünk :)

Viszont milyen jól elvan egy mályva társaságában!
viragos.jpgIgenám, de a cukkíni termést is hoz. Az pedig igen gorsan növekszik, ha időben le nem szedik. Megesett már, hogy egy 3 kilós dögöt kellett töltött cukkíninek megcsinálni (és most nem emlegetem a menekülő barátokat és hátatfordító szomszédokat ...)
Most még időben kihúztuk az egyik tök méregfogát, és vagy bő kilós formában kés alá került. Lett belőle kimagozott karika egy tálnyi, amit feleségem BIO VEGETA-val (ez valami új dolog, még nem kóstoltam, és nem köpködünk!!!) megszórt. A magos részt persze a kutya levesébe főztük - kell neki is a vitamin!
Gyors panírozás, és irány az olaj. Lett aranysárga, meg kicsit barnább is. Amit itt láttok, az a maradék.
cukkini.jpg
Találtam a hüttőben két óriás gombafejet is, annak is szőttem kis bundát.
gomba.jpgÓriási darab volt - vagy húsz deka egy kalap!
Nem rántott zöldség a zöldség egy kis rizs nélkül. Van egy kis alumínium kuktánk még a múlt évezredből, amit jószerivel csak rizs főzésre használunk.
Fel a lángra, közepesre, dobok bele 1/4 vajat, vagy 2 ek olajat (oliva nagyon finom hozzá) és felmelegítem. Míg a zsiradék melegszik, egy szűrőnyi (kb egy pohárnyi) rizst alaposan leöblítek és lecsepegtetek. Ha a zsiradék elkezd sercegni/füstölögni, akkor beleborítom a szűrőből a rizs (miért van az, hogy ilyenkor vagy 10 rizsszem elugrál mindenhová???).
Fakanállal jól elkeverem a zsiradékban, adok egy kis csipet sáfrányt hozzá, valamint egy teáskanálnyi sót. Lelkesen - majd egyre csokkenő lelkesedéssel - kergetem a piruló rizsszemeket körbe körbe a kuktában, míg üvegessé válnak (vagy míg megúnom). Ekkor jön a trükk: csap alá a kuktával, és annyi vizet csurgatok rá, hogy egy centire ellepje! Semmi méregetés vagy ilyesmi! Bugyog persze, mit az ördög kondérja, de oda se neki.
Rá a kukta fedelét, és puhasági igénytől függően 100, 200 vagy 400 Ft-ot teszek a szelep tetejére (nem a régi papírpénzt, az meggyulladna!). Szoktam is mondani, hogy most 300 Ft-os rizst főzök :) Amint a kukta elkezd sziszegni, vagy abszolute picire veszem a lángot, vagy akár le is zárom. Kell neki pont 10 perc, és kész! Kinyitni csak további 10 perc múlva szabad.
Vannak alkalmak, amikor egy húsleves kockát főzök bele sáfrány helyett, vagy akár egy kávéskanálnyi curry port adok hozzá. Ez mindig a hozzá készült étel hangulatától függ. Amikor kinyitom a kuktát, villával, vagy a fakanállal fellevegősítem kicsinyt mielőtt tálalom.
rizs.jpg
A rántott gomba, zöldség kifejezetten kéri, hogy egy adag jófajta tartármártással szolgáljam fel. Persze majonézt nem találok, hát elő a botmixert, és lehet is a világ leggyorsabb majonézét csinálni: egy EGÉSZ tojást dobok a keverőedénybe (persze nem héjastul), utána megy egy kis kanál mustár, csipet só és egy negyed citrom leve, majd 3 dl olaj. Igen, csak úgy egyszerűen mindent bele! Utána tolom a mixert, 60 másodpercig nyomom a turbó gombját és máris kész a tökéletes majonéz. Nem csalás, nem ámítás - ezek a mai botmixerek olyan erősek, hogy tényleg emulgeálják pillanatok alatt az egész keveréket. Már csak 2 dl tejföl, 1 dl száraz fehérbor (most kéknyelűt találtam itthon), további citrom és mustár, valamint evőkanál cukor kell hozzá jól elkeverve szintén a mixerrel.
Zseniális selymes tartár lett belőle. Mások még fűszerezik borssal, szerecsendióval, de én most lusta voltam.
tartar.jpg
Persze ebből a képből nem sokat lehet megtudni a mártásról, de higgyétek el, finom lett!

Természetesen ilyen alkalmakkor más zöld dolgokat is rántok, de ez egy gyors ebédnek lett szánva. Még a hűtőből kivett padlizsánt is visszatettem!
A rántott zöldség elfogyott már, de ma még a rizst tartárral és 3 tükörtojással azér' megettem ebéd+vacsora gyanánt.


112 komment

Címkék: gomba rizs cukkini

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr604658465

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daró 2012.07.20. 08:16:48

Kurva majonéz, csak ne lenne olyan finom...veszek egy jó botmixert és kipróbálom így, mert fel*aszom magam mindíg ha összeugrik :-D

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.07.20. 08:24:10

@gyvy: Nézz meg egy pár részt a riverkotidzsos fickó zöldséges műsoraiból. A dicsőített KK (kurvakádár) rendszerben is eléggé vega volt az étrend. (Hús csak hetente egyszer, de akkor sem elég) Esetleg hétközben még 28-as kolbász. Bár az nem hús.

Hurri Kán 2012.07.20. 08:26:03

@hajdulaszlo (volt hajdul):
Lehet, hogy az volt, attól még nem jó. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.20. 08:31:47

@gyvy: ja, hát én se tudnék hús nélkül...:DD;):DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.20. 08:47:52

@hajdulaszlo (volt hajdul): meséld el Gyvynek, ő fogékony az ilyesmire! :D
én meg addig elmosogatok :)))

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.20. 08:54:59

Andrass, azért a régi alu kuktádat cseréld le stainless steel-re ( alu nem tesz jót az egészségnek). És a csilivili újban még sok minden egyebet fogsz tudni főzni.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.20. 09:09:36

@gyvy: a legkirályabb vígjátékok egyike, zseniális! :D Mi a vektor, Viktor?:DDDDDD

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.07.20. 09:27:43

@Mitzi von Küche: A régi aluménejum kukták szerintem azért gyártották, mert a nagyritkán kapható "M zárolt" argentín marhát csak ebben tudták megfőzni. Az akkori higiénés viszonyok miatt a hús csakis jólmegfőzve, átsütve volt javasolt. Egy rozé szűzpecsenye KÖJÁL kommandót indukált volna. Egy nyeles kukta maximum egy modernizált Vitéz Lászlóban kaphatna helyet, mert az újfajta palacsintasütők nem hatásosak az ördögök ellen.
www.youtube.com/watch?v=yWbbLj7M2Yc

Vaczak2 2012.07.20. 09:44:33

Tartárba kéknyelűt?
Gyilkos!

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.20. 09:50:01

Jó reggelt! :)
András, a cukkiniválság leküzdésére a legjobb módszer az, hogy nem hagyod megnőni a cukkiniket. :) Olasz piacon láttam először, hogy a legdrágább-legértékesebb cukkininek az olyan zsenge darabok minősültek, amiken még ott volt a virág, ezek kb. egy vastag férfi-hüvelykujjnak felelnek meg. Hámozni nem kell, olyan zsenge, hogy nyersen salátának is jó. Nálam négy cukkinibokor üldögél, még nem volt súlyos gond a termés megsemmisítésével. :D
Egy barátnőm pedig szinte mindent kuktában főz-párol (rizs, krumpli, zöldségek párolóbetétben), mikor először láttam, nevettem... aztán 10 perc múlva kész volt a friss párolt rizs. Akkor már csak ettem. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.20. 09:54:12

És hogy szemétkedjek egy kicsit, a tartárreceptben "fehérbot" van megjelölve hozzávalóként... hát nem szégyelled magad, egy csökkentlátót kellett molesztálnod, hogy elszedd a botját, és legyen majonézed?!? :D :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.20. 10:03:12

@LepkeReloaded: a hét díjnyertes kommentje....felröhögtem a nyitott ajtó mellett, még jó, hogy épp a madár se..:DDDDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.20. 10:14:05

@Babette_: 35 éve ebben a kuktában főzzük a rizst. Megjárta velünk még Amerikát is :)
A lehető leggyorsabb metódus, és megbízhatóan egyenletes a minőség (már amennyire meg lehet a rizsben bízni).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.20. 10:19:30

@Vaczak2: Ennyi volt az előző este felnyitott üveg alján. Most nyissak fel egy másik üveg bort egy tartár kedvéért? (Tudom, a maradékot meg meg kell inni, de akkoris.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.20. 10:20:38

@LepkeReloaded: Visszaadtam a gyengénlátó botját. Köszönöm a lektorálást :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.20. 10:24:09

@Mitzi von Küche: Köszönöm a jó tanácsot, de már arra a fennmaradó 20-30 évre csak nem cserélem le a kuktámat. Nem beszélve arról, hogy ezt a kuktát kizárólag a rizshez használom, és kell ennyi alaménejum a szervezetnek, amennyi rizst mi megeszünk :)
Kuktában amúgy háromszor főzünk maximum egy évben (rozsdás marhaszeletet - arra van egy nagyobb darab), minek vegyek sok pénzért?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.20. 10:26:19

@Andrass9: amikor olyan 7-8 év együttélés után egyszercsak elővettem a kuktát (csini kis kétszemélyes), a férjem döbbent fejjel kérdezte: nekünk van kuktánk? :)én is ennyit használom.. nem bízom a túl gyorsan elkészülő dolgokban..

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.20. 10:26:51

@Daró: Ez a módszer garantáltan működik. Én kaptam egy 600W-os Braun mixert a családtól karácsonyra. Annak a receptfüzetében szerepelt ez a módszer. Gyanakodva próbáltuk ki, azóta viszon nem nagyon veszünk bolti majonézt!

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.20. 10:28:58

@anica inkognitóban: Mit nekem a rántott cukkini, a hatalmas kalapú gomba, a selymes tartármártás... persze, hogy a hülyeségre áll rá az agyam. :D :D Örülök, ha jót nevettél, soha rosszabb pénteki kezdést!
@Andrass9: Tudod, elképzeltelek... a tisztes, komoly férfiút, amint becserkészi egyik vak polgártársunkat... lásd mint fent, hülyeségre van kalibrálva az agyam ma reggel, front után. :D A tartárreceptet pedig kipróbálom, még sosem készítettem mixerrel, és szigorúan csak a tojás sárgáját tettem bele.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.20. 10:29:56

@hajdulaszlo (volt hajdul): Hogy őszinte legyek, én másnap azt a bizonyos maradékot tökfőzelékkel ettem reggelire hidegen! Csak már nem mertem beleírni a posztba is :)

Öreg Sam 2012.07.20. 10:30:06

Ezt a rizses technológiát nem tudom értelmezni.
Én ugyan semmihez sem használok kuktát, (lehet fikázni)de a rizshez???
Anyámtól tanultam,a hagyományos módot:rizs kevés olajban megkapat,kétszer annyi vizzel felönt,kiforral,lefed,tüz elolt.Idáig még mindig sikerült,kivéve egyszer,mikor nem figyeltem oda és tévedésből kerekszemü taknyos rizset vettem,ami csak rizottónak való :D
De mindenki másképp csinálja...

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.07.20. 10:31:12

@Andrass9: Az egyik legkúlabb kaja: Tökfőzelék, rántott tök, cukkini, pattiszon, uborkasalátával.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.20. 10:32:11

@LepkeReloaded: kertesz.blog.hu/2012/07/19/lepkemagnes?utm_medium=link&utm_campaign=bloghu_cimlap&utm_source=friss

@Öreg Sam: én 2/3-ig főzöm, utána lefed és szárazdunsztba, míg megpuhul. gombás, zöldséges rizsnek isteni. Nem ragacsos (nálunk a sz@rrá főzött rizs sógornőm specialtása, isten őrizz, hogy elbirtokoljam tőle! :D), nem félkemény. jó

Vaczak2 2012.07.20. 10:32:13

@Andrass9: Hát, én megittam volna a maradékot előző este,majd ma újat nyitok, tartárt készítek és a maradékot esmét megiszom:))
(Nagy a pofám, innen messziről, úgy, hogy jelenleg egy korty bor sincs otthon).

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.20. 10:39:43

@Öreg Sam: Pontosan ugyanez a folyamat megy végbe a kuktában, csak a túlnyomásnak köszönhetően gyors (és energiatakarékosabb) módon. Fazékban a rizs 25 perc (az általam nagyon szeretett barnarizs fövési ideje egyenesen 35-40 perc), kuktában 10.
@anica inkognitóban: Óóóóóóóó.... köszönöm! :D

Öreg Sam 2012.07.20. 10:52:31

@hajdulaszlo (volt hajdul):
Ha mindenképpen ragaszkodnál ahhoz,hogy a nevedre iratsz,akkor inkább csak ruházzál,de semmiképpen ne akarj etetni! :DD

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.20. 10:59:08

@hajdulaszlo (volt hajdul): tök tökkel? az még nekem is durva, pedig én szeretem a zöldségeket.

1kutya 2012.07.20. 11:35:50

napot! rotyog a tűzön a slambuc. valaki?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.20. 11:41:56

@1kutya: mondjuk, az lenne az alap, hogy már szeded is tányérra, nem is kérdezed, csak hozod :)

1kutya 2012.07.20. 11:53:36

@anica inkognitóban: még csak most ment vissza a tészta és a töpörtő bele.

viszont egy jó kis töklevest megennék előtte:)

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.20. 11:55:35

@1kutya: Neeeeekeeeeem keeeeeelll! Sok, rengeteg, melléje uborka/tök/cukkinisaláta... :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.20. 11:55:41

@1kutya: kaprosan :)
de ebben nem tudok segíteni:nincs tököm..:DDDD
majd nézzél már gmailt...

1kutya 2012.07.20. 11:57:31

@anica inkognitóban: oké, de most rohanok ki főzni:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.20. 11:59:11

@1kutya: jól van, nem szalad el..:))
én ma csak elvétve... este tutira nem.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.20. 12:05:05

@Andrass9: :D Főnök, téged beetettek..:DDDD mint egy drogos: slaaaaambuuuc...:DDDDD

1kutya 2012.07.20. 12:07:54

@Andrass9: faxolni tudom (nem működik a fénypostom:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.20. 12:11:21

@1kutya: kiszállítás nincs??? meccccsoda felelőtlenség :DD

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.20. 12:22:39

Na. Elintéztem, mindenki szabadkozik, hétfőn utalják vissza a pénzt. Közben jól átb@sztak a patikában.
@hajdulaszlo (volt hajdul): Aztán mégis hova a fenébe menjek lakni?

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.20. 12:35:18

@Waka: Hogy ráztak át a patikában? Komolyan kérdem, a magam naiv kis lelkével nem tudom elképzelni, mivel csalhatnak... drágábban adják az aszpirint?

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.07.20. 12:41:34

Írégység faktor generálása: Halászlé, Haltepertő, Rántott tök, töltött tök. Köret nincs.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.20. 12:43:38

@LepkeReloaded: Két doboz pirula helyett egyet adtak. Persze, az ember mindig megnézi. Meg a fenét, anyám 10 féle gyógyszere, átadom a köteg receptet, elhozom a szatyor tablettát. De már felhívtam őket, elismerték a hibát, hétfőn úgyis vissza kell mennem, mert az egyikből fajtából akkor hoznak, azzal együtt megkapom.

jadebulgari a.k.a. Simon's cat (törölt) 2012.07.20. 12:44:34

@hajdulaszlo (volt hajdul): finom a haltepertő? még nem kóstoltam de aki igen csak dícsérte

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.20. 12:45:40

@hajdulaszlo (volt hajdul): Az van a melóban is, 10 perc járóföld, reggeli beszerzéssel együtt.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.20. 12:47:27

Kicsit el, ebéd és csendespihenő.

Hurri Kán 2012.07.20. 13:10:39

@hajdulaszlo (volt hajdul):
Azért ez így együtt kicsit sok a jóból. :)

@1kutya:
Cukkini lesz benne? :)

Hurri Kán 2012.07.20. 13:18:19

@anica inkognitóban:
Ne már... Hentesnél is sírva-térdenállva könyörögtem, hogy adjon már cukkinit, de hát nem volt neki, így be kellett érnem egy kb. másfél kilós tarjával, amit egyben megsütök. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.20. 13:22:55

@gyvy: ne szégyelld, kis perverzitás kell...:DDDDDD ha neked a cukkinievés, hát, na...:P:DDDD

na, megyek, majd jövök..

1kutya 2012.07.20. 13:51:02

@gyvy: nyuszika-medve-ecet-pamac szindrómád van?:-DDD

a slambuc meg javarészt elfogyott, kislányom simán tolta a két tányérnyit belőle:)

Hurri Kán 2012.07.20. 13:51:58

@1kutya:
Ezt a szindrómát nem ismerem, ha elmondod mi, akkor meg tudom mondani, van -e, vagy nincs. :D

1kutya 2012.07.20. 14:01:01

@gyvy: nyuszika bemegy a medvéhez a festékboltba:
- ecet van?
- nincs nyuszika, ez festékbolt!
másnap is bemegy:
- ecet van?
- nincs nyuszika, ez festékbolt!
.
.
.
- akkor jó lesz egy pamac is!

Hurri Kán 2012.07.20. 14:06:45

@1kutya:
Szerintem csak akkor lenne ilyen szindrómám, ha visszamennék a henteshez. :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.20. 14:16:02

@Waka: Értem. :)
@gyvy: Perverz népség lehet az a komisz hentes... nem ad cukkinit... mint az átkosban, a legjobb falatokat biztos félreteszi a haveroknak, a tarját meg hozzávágja a gyanútlan pórnéphez. Gyalázat! :D
@1kutya: Ááááááá...... :D :D

medvedr 2012.07.20. 14:22:04

Rántott cukkini rulez. A cukkini az egyetlen növény amely túlélte az én kertre vigyázásomat, meg a fáák. Innen is a kölcsönös tisztelet köztem és a cukkini közt. Evett már valaki cukkini virágot? Állítólag az is nagyon finom, Olaszországban láttam is a piacon, de nem vettem mert nem tudom, hogy kell elkészíteni.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.20. 14:34:25

@medvedr: Na, pont ez jutott nekem is eszembe, olasz piacokon árulják. Talán@LepkeReloaded: tud valami biztatót mondani a rántott cukkinivirágról...

Hurri Kán 2012.07.20. 14:37:20

@LepkeReloaded:
Ugye? Ilyen időket élünk... Bánatomban ittam egy KV-t, és be is raktam gyorsan a sütőbe. (Nem a hentest, a tarját.) :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.20. 15:07:45

@medvedr: @Mitzi von Küche: Köszönöm a kedves bizalmat. :) Cukkinivirág elkészítése: a virágot oldalt felhasítjuk, a bibét vagy porzót kiszedhetjük, ha zavar, utána beleteszünk egy kocka mozzarellasajtot (luxusverzióban egy kockácska sonkát is), a megtöltött virágot úgynevezett pastellába mártjuk (ami nem más, mint palacsintatészta, víz helyett viszont készülhet fehérborral is, valamint ha valaki szeret babrálni, a tojás fehérjét felverve keverje a pastellába, így különösen laza lesz) :), majd a virágot bő olajban kisütjük. Ujjat nyalogatunk, sóhajtozunk. :) A töltelék egyébként tájegységtől függően változik, Rómában a mozzarella mellé szardellát tesznek, Nápolyban meg egy hihetetlenül komplikált sajtos keveréket.
toszkankonyha.blogspot.hu/2010/07/fiori-di-zucca-tokvirag.html

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.20. 15:08:47

@gyvy: Ha stílszerű lettél volna, akkor a cukkini eltagadása miatt a hentes került volna a sütőbe. :D Gasztrohorror, Stephen King után szabadon. :D

Hurri Kán 2012.07.20. 15:10:10

@LepkeReloaded:
Rossz ötlet. Régi, bevált hentes. Ha megsütöm, kinél vásárolok utána? :)

süllőcske 2012.07.20. 16:04:27

@gyvy: Leragadtam a halászlénál, meg a csillagtöknél.
Jelentem, hetes nyurgából készült hallékocsonya csodálatos, ebben a melegben. A tegnapi rétegzés: Cukkinilapok alulra, kapros, mascarponés, fokhagymás darálthús, cukkini reá, juhsajt felülre. Tepsi két végébe ugyanazzal a darálékkal töltött, előfőzött csillagtök. Mindez ma hidegen, a kocsonya után.

süllőcske 2012.07.20. 16:08:30

@LepkeReloaded: Nem gugliból, könyvből, hanem saját koponyából, én is ilyen tempurafélét csinálok abból a virágos bébiből. A tölteléket most kíméletből nem írom le.

1kutya 2012.07.20. 16:38:48

@LepkeReloaded: micsoda pocséklás! azokból a virágokból faja kis cukkinik lehetnének és sörtésztába mártva... nyamnyam...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.20. 18:22:30

@LepkeReloaded: Hálás köszönet! Most már csak cukkinivirágot kell kerítenem (nekem nincs a virágoskertemben, mint Andrasseknak:), viszont nemrég ültettem egy gyönyörű mocsári hibiszkuszt, ami óriási pink virágokat hoz).

süllőcske 2012.07.20. 18:29:26

@1kutya: Azok tudtommal ésszerű ritkításból erednek, ami az ideális számú termés eléréséhez kell. A minik leszedése is. Másrészt a kései virágok, melyek nem lennének már tökök. Anyám dús kertjéből számtalan virág kerül az előkészítő asztalkámra.

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.20. 18:41:58

@gyvy: Meghajlok gyakorlati érveid előtt. Hentest életben kell tartani. Pont. :)
@süllőcske: Kérlek, kínozd nyugodtan elmémet és ízlelőbimbóimat! Mit rejtesz a tökvirágocskákba? Kérlek, szólalj meg, ó vizek mestere! :D
@1kutya: Azt hiszem, a tökvirágok kisütését egy olyan olasz háziasszony találhatta ki, akit családja átkozódva kergetett meg a cukkinileves-cukkinis tészta-rántott cukkini-cukkinisaláta-cukkinikrém menü után... a virág kisütése kiváló módszer a töktúltermelés meggátlására!
@Mitzi von Küche: Nagyon szívesen! :D A hibiszkuszvirág pedig ehető, úgy hogy semmi gátja a kísérletezésnek... bár lehet, hogy jövő tavasszal egy-két cukkinitövet is el kéne ültetned. :)

1kutya 2012.07.20. 18:47:07

@LepkeReloaded: nagy rá az esély!

@süllőcske: természetesen, mikor a biztonság kedvéért vetsz valamiből 2x annyit, mint amennyi egyébként kéne, marad ilyesmikre is. no de amikor nem!?

1kutya 2012.07.20. 18:47:46

OFF: van egy vakondokom. nem kell valakinek? ingyen adom, csak meg kell fogja:-DDD

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.20. 18:51:26

@1kutya: Jövőre vess kétszer annyi cukkinit, és lesz rángatni való virágocskád is. :D A vakond pedig hasznos és mókás jószág, hihetetlenül selymes bundával (tudom, hogy ez a tulajdonsága nem nyom sokat a latban, mikor éppen kifordul a földből a répa meg a káposzta, de próbálkozom menteni a kis komát).

1kutya 2012.07.20. 18:59:10

@LepkeReloaded: hát itt répát meg káposztát nem igen talál, de már összegórálta a fele gyepemet. egyébként nem akarom én bántani, ezért akarok ingyen túladni rajta:-DDD

süllőcske 2012.07.20. 19:25:28

@LepkeReloaded: Írom, szárnyas elme, csak elébb éjszakai harcsalesre indulok. Folyón átúszó pockokat lesnek a vödörfejű bitangok, felszíni wobblererezésre föl!

Hurri Kán 2012.07.20. 19:46:59

@süllőcske:
Egyszer posztolnál egy képet egy ilyen jószágról, még feldolgozás előtti állapotban?
Én nem cifráztam ennyire, a sült tarjához a vele együtt sült újkrumplit ettem. :)

@1kutya:
Ha begyűjtöd, én átveszem. :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.20. 19:54:07

@1kutya: Húha... nálunk a kertben szabadon szaporodik egy Euphorbia-féle, amit nagyanyáméktól hoztunk még gyerekkoromban, ott csak "vakondvirág"-nak emlegették - később kiderült, hogy a hivatalos neve "nagy sárfű". Lényeg a lényeg, a kertben vakond sohasem ütötte még fel az orrát. Nálad nagyon nagy turkálást végzett a kis jószág? Mert ha csak néhány púpról van szó... nem tudnád esetleg-esetleg elnézni neki a ténykedést?
www.vakondstop.hu/vedekezes-a-vakond-ellen.html
www.youtube.com/watch?v=HLG6e4gFBII

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.20. 19:55:31

@1kutya: Aldis szolár vakondriasztót szúrtam le vagy két éve - azóta elkerülnek az aranyos jószágok.

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.20. 19:57:06

@süllőcske: "Vödörfejű bitang"... ennél szebb sommázatát még nem olvastam a harcsa lényegének. Hej, de megennék most egy vödörfejből készült paprikást... túrós csuszával, igazi kézzel gyúrt-tördelt csuszatésztából, roppanós töpörtyűvel... *sóhajt*

Hurri Kán 2012.07.20. 19:58:10

@LepkeReloaded:
Esetleg a madárijesztő analógiájára nem létezik valami föld alá ásható, vakondriasztó? :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.20. 20:01:29

@gyvy: Kattints rá a vakondstopos linkre, amit Kutyának küldtem - meg fogsz lepődni, hogy mit ki nem találnak a népek a bársonybundás gengszter megkergetésére! :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.20. 20:02:20

@gyvy: Mitzi pedig pont most referált egy leszúrható (és működő) vakondriasztóról, eszerint működik az inverz madárijesztő! :D

Hurri Kán 2012.07.20. 20:06:38

@LepkeReloaded:
Ha esténként kiülnék a kertbe, és énekelnék nekik, az is elég riasztó lenne. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.20. 20:16:58

@gyvy: Van ultrahangos vakondriasztó is, pont azért, mert érzékenyebb a fülük az emberénél... hé, lehet, hogy biológiai fegyvernek számítasz?!? :D

Hurri Kán 2012.07.20. 20:26:16

@LepkeReloaded:
Hmmm...kezdem az ultrahangolást, aztán énekelek. :)

@anica inkognitóban:
Csak eredeti, működő vakondot fogadok el. :D

Hurri Kán 2012.07.20. 20:59:45

Na kérem... párologtattam egy kis rozét, nehogy szegény malac azt higgye, a kutya ette meg. :)

www.youtube.com/watch?v=ctLA5lEOvhk

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.20. 20:59:49

@gyvy: Ultrahang, ultrahang... no akkor eljött a vallomástétel ideje, Te tulajdonképp Batman vagy? Neadjúristen egy denevérrel csevegünk hosszú hónapok óta?!? :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.20. 21:01:54

@anica inkognitóban: Gyerekkorom óta feltétlen rajongója vagyok ennek a bolondos kis "krtek"-nek. Megkönnyeztem, mikor meghalt Zdenek Miler. :-(

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.20. 21:02:50

@anica inkognitóban: ... és a kedvenc kulcstartóm Kisvakond... meglepő?! :D

Hurri Kán 2012.07.20. 21:03:34

@LepkeReloaded:
Bevallom, csak itt, csak most, én vagyok a világ egyetlen denevérje, amelyik ultrahangon énekel vakondoknak. ;-)

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.20. 21:14:30

@gyvy: Multikulti Batman, te vagy a jövő! :D Jómagam megtanulnék sáskául, vagy légyül... végül is megdöbbentő és egyben ijesztő, hogy a közvetítők láncolata mennyire átalakítja az információt. "'Lost in Translation".... hmmmm....

Hurri Kán 2012.07.20. 21:23:07

@LepkeReloaded:
Hát vakondul nem mernék, akkor a végén magammal beszélgetnék, és közvetítők nélkül is tudnám, hogy megőrültem. :)

Nézzünk egy kis kéji zenét:
www.youtube.com/watch?v=ctLA5lEOvhk
:D

medvedr 2012.07.20. 23:02:57

@LepkeReloaded: Kösz a recipét! Meg fogom próbálni!

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.20. 23:15:18

@medvedr: :D Sok szerencsét a kísérletezéshez, igazán rosszul nem sülhet el, úgy hogy hajrá tökvirág, hajrá mozzarella! :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.20. 23:25:19

@LepkeReloaded: Mozzarella nekem nem jön be. Valószínüleg ez volt az oka a Kistücsök sajtjának elutasításával is - nem az én ízvilágom. Még nem ettem olyan mozzarellát, ami izlett volna.
Biztos bennem van a probléma, hiszen sokan mások szeretik.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.20. 23:27:02

@LepkeReloaded: Micsoda csalódás volt tegnap a vörösfejű egy tömbbe főtt csuszatésztával felszolgálva ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.20. 23:27:38

Anyway - Jók ne legyetek, míg alszom!

LepkeReloaded (törölt) 2012.07.21. 12:53:39

@Andrass9: Azt hiszem, sejtem, miért nem jön be Néked a mozzarella... itt ugyanis szinte kizárólag csak fehér guminak ismerjük. Dél-Olaszországban számomra is óriási meglepetés volt, hogy a) az igazán ízes mozzarella nem közönséges tehéntejből, hanem bivalytejből készül, b) felhasználása legtöbbször nem nyersen történik, hanem a mozzarellát grillezik, sütik, olvasztják, ami a fehér gumit döbbenetes módon átlényegíti.
Aki meg tömbösített csuszát szervíroz, annak az... errrrrmmmmm... ánuszába helyezzenek fel egy csukott esernyőt, majd a kérdéses esernyőt kinyitva távolítsák el. *morog*

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.21. 19:00:43

@1kutya: ööö...kedves agráros kolléga, nem minden tökvirágból lesz ám kistök...