Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (3) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Nagy körút a Dunakanyarban

2012.07.15. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt - Anica

Végigtúráztuk és végigettük a Dunakanyart, így e kettősséggel megvolt az illúzió, hogy le is mozogjuk, amit befaltunk, hiába, az ember keresi az önigazoló önbecsapásokat.

Nos, a teljesség igénye nélkül néhány pillanatképet próbálok adni nektek, hátha valaki kedvet kap arra járván, hogy valamelyik helyre beüljön, vagy éppen elkerülje azt.

Reggeli kávé a Garázs nevű kis kávézó- és szendvicsbárban, ahol a teraszon, a hűvösben nemcsak isteni koffeinbombát, de akár padlizsánkrémes szendvicset is magadhoz vehetsz, hogy jól induljon a napod.1 fotó kávé, garázs.JPG

Ugyanebben a kategóriában teljesen elvarázsolt az az ici-pici szellemi szatócsbolt, ami Csobánkán véletlenszerűen csalt magához. A Könyv és Kávé egy remek reggeli indítólöket koffein mellé nyújt egy helyet, ahová beülhetsz olvasni, vagy csak összeszedni a gondolataidat a napi rutin megkezdése előtt.

2 fotó könyv és kávé.JPG

Könnyű séta felvezetésként, erőltetett menet később, hogy a sok-sok kilométerrel a lábadban egyenest a  párkányi hídhoz közeli, esztergomi Mediterraneo-ban pihend ki az egész heti pihenést. :)

link:       http://www.mediterraneo.hu

Egy thai-típusú leves, sok-sok répával, uborkával, csirkehússal és kókusztejjel, lime-mal, chilivel. Az ételes felszolgáló, a zsiványszemű fiú szól, hogy csípős, de kemény vagy mint a vídia- gondolod. Kint 38-39 fok, belül a Pokol tüze. De te akartad, úgyhogy élvezd! :)3 fotó leves mediterraneo.JPG

A diós bundás jércemell átlagos, de a joghurtos saláta kárpótol, a fagylaltkehely pedig a gyerek arcára varázsol mosolyt.

4 fotó jércemell saláta mediterraneo.JPG

5 fotó fagyikehely mediterraneo.JPG

A hét kellemes meglepetése – miután a Kastély Étterem ajtajában frusztrál, hogy csak szállóvendégek számára működik – a pomázi Viking Étterem, ahol délután 4-ig van menüztetés, ötféle levesből és hatféle második fogásból válogathat a vendég. A kínálat láttán úgy döntünk, hagyjuk az A’ la carte-ot, nem kergettek gyerekkorunkban az asztal körül, ha menüt ettünk. A decens gyümölcsleves görögösbehajló jellege és tejszínessége nagy elégtétel számomra és már nem is bosszankodom a Kastély miatt.

6 fotó gyümölcsleves viking.JPG

Nos, a Reneszánsz étteremről esett már szó, mindenki megköpködhette, de azért három óra hegymászás után inkább eszem ott, minthogy éhenhaljak. Ha gáz, akkor gáz, az én tízéves gyerekem viszont már nem bírt volna újabb X kilométert éhen, míg találunk valami olyan helyet, ami az úri közönség összes igényét kielégíti. De lapozzunk!

A szentendrei Rab Ráby a városközpontban található, berendezésére az eklektikus jelzőnél jobbat nem tudok. A termekben és az udvaron a hangszerektől a középkori lovagöltözetig, korabeli pénztárgéptől a kukoricacsőig minden, ami elképzelhető. Falon, levegőben, mindenhol valami újabb rácsodálkozni-, megmosolyognivaló, nem gyenge gyűjtőmunka lehetett, míg a berendezés összejött, végignézni is elég.

7 fotó rab ráby hangulat.JPG

Az étel várakozásainkhoz képest nem nagy szám. A kis üstben tálalt halászlé semmi különös, a zöldségköret nálam kedvenc szokott lenni, de ez most nem dobott fel és negyedórával később érezzük: annyira nem laktunk jól.

8 fotó hallé rab ráby.JPG

9 fotó kaja rab ráby1.JPG

10 fotó kaja rab ráby2.JPG

11 fotó kaja rab ráby 3.JPG

Este a Folt Cafe üde fiatalossága varázsolt el és persze az Angels’s Kiss, amely nevéhez hűen olyan mint egy forró csók. Megborzongat, lenyűgöz, rabulejt. Akarod a következőt, mint a veszedelem, még ha kicsit veszélyes is: megszédít és könnyelművé tehet. Presszókávé, 2 cl kávélikőr, 2 cl ír krémlikőr, tejhab – az élvezeti érték ellenére az este hétkor még perzselő nap óvatosságra int: a meleg szesz  szétáramlik az ereidben és fejbevág, csücsülj még kicsit és az ég szerelmére, bármennyire azt érzed, hogy jobb mint egy hideg koktél, ne kérj másodikat!

12 fotó folt.jpg

(Ezt a képet nem én készítettem, a Folt Cafe facebook oldaláról szedtem le!)

Ja, és el ne felejtsem: a szentendrei Korzó nevű hely volt az, ahol a gyerek megrendelt magának egy gyrost pitában, csak kelekótya volt és nem mondta, hogy zöldségek nélkül.  Mi már fáradtak voltunk, vagy csak nem figyeltünk, lényeg a lényeg: kihozták neki kompletten. Kétségbeesetten nézett, de mivel csurgott-szörcsögött mindenfelől a töltelék, szétszedni nem lehetett, úgyhogy életében először – szerencsére elég éhes volt hozzá – betömte paradicsomostól, savanyúságostól, mindenestől. És nem halt bele!!!!!

13 fotó korzó.JPG

Nos, már nem Dunakanyar, de kaja: hazafelé ismét megálltunk a monorierdei Rétescsárdánál. Eddig ott csak kávéztunk, de mindig terveztük, hogy valamikor megkóstoljuk, hogy főznek. Nagy forgalmú hely (eszembe is jutott kocsmai főnököm intelme: ne egyél ott, ahol te vagy az egyetlen vendég), így feltételeztük, hogy nem hetek óta ide-oda tologatott alapanyagok újrahasznosításából kerül a falat az asztalunkra.

Férjem marhapörköltöt kért (40 fokban???), pár perc múlva a felszolgáló hölgy sajnálkozva szólt, hogy még nem főtt meg, a szakács üzeni, hogy puhulnia kell. Sebaj, helyette jó lesz borjúpaprikás. Miután újabb két perc múlva kiderült, hogy itt annyira friss az étel, hogy még a borjúpaprikásnak is híja van, nevetve egyeztek ki - férjem és a jókedélyű pincérnő - egy tejfölös-gombás szeletben. Én valami galuskával, vagy ahhoz hasonló körettel kértem volna, de szegény férjem már nem mert variálni - félve, hogy még most kezdik el hajkurászni a tyúkot, ami a tojást tojja- maradt a vegyesköret.

14 fotó rétescsárda tejfölös-gombás sz..JPG

 

És ami végigkísért a hét során a jegeskávé mellett: a limonádé mindenféle verziója. Itt már beszéljenek a képek:

limonádé1.JPG

limonádé2.JPG

limonádé3.JPG

limonádé4.JPG

limonádé5.JPG

limonádé6.JPG

206 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr764650528

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.15. 16:54:40

@Waka: csak gyere, nézd meg te is...
Azt hittem a vihart kell megnézni, ekkora távolságot ilyen rövid idő alatt csak teleportálással vagyok képes leküzdeni.

Pinka-Panka 2012.07.15. 16:57:07

@Waka: jajj dehogy:))
a Telepotmég ment, de bekurbliz az:))) nem...
Gyere csak a Dunakanyarba Te is és nézd meg és aztán írj nekünk valamit róla:)

Pinka-Panka 2012.07.15. 16:59:15

@Waka: dinnyemagot?? hát nem szoktuk mi lenyelni azért hámozom, szedem ki belőle és így élvezhetőbb....de a szomszédom úgy eszi, hogy ül a lépcsőn és köpködi kifeleé...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.15. 17:02:23

@Pinka-Panka: Hajdanában voltak olyan autók, amiket egy tekerővel (kurbli) el lehetett indítani, ha lemerült az akksi. A T4K traktor is ilyen volt anno a pisztrángtelepen.
Én simán lenyelem a dinnyemagot, vakbelem már nincs, nagy baj nem lehet, legfeljebb kicsit karmol kifelé...

Pinka-Panka 2012.07.15. 17:04:28

@Waka: értettem:) görög dinnyét nem eszem sajnos, a sárgát is kimagvalom. Epéseknek nem jó még, ezért én inkább kiszedem.
A nagyim kenyérrel ette a dinnyét, az is muris volt nekünk:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 17:07:03

Ha valaki tudna Debrecenben vagy a környéken eladó áfonyát, legyen szíves értesíteni! Fontos (anyámnak ajándék lenne).
@Pinka-Panka: Még Szoboszlóról ismertük őket.

Hurri Kán 2012.07.15. 17:08:37

Nem értem ezt a málnamizériát... Elvégre pálinkát is lehet belőle főzni. :)

Öreg Sam 2012.07.15. 17:16:47

@Pinka-Panka:
Jó lehet a te férjednek lenni :))
Amugy meg,ha szentévben egyszer dinnyét eszem,akkor kanállal,szőröstül-bőröstül-magostul.
Ami nem az ember belébe való,az ugyis kijön a másik végén :))

Benikuty 2012.07.15. 17:28:04

@Waka: nyugi, nem savas, és az alkoholja is olyan 10,5, ötszörösére spriccelem szódával. Egészségedre!

Benikuty 2012.07.15. 17:30:27

@Öreg Sam: a tökmagolaj prevenciósan.

Pinka-Panka 2012.07.15. 17:34:53

@Öreg Sam: ááá dehogy, ha megkérdezed őt, nem ezt fogod hallani, 26 év után már mindegy:)

Benikuty 2012.07.15. 17:35:44

@Waka: a dinnyemag garantálja a laza, könnyű végterméket:D

Öreg Sam 2012.07.15. 17:40:51

@Benikuty:
Annyira azért nem vagyok elvetemült,de ami benne van,az belevaló.
Egyébként meg a multkorában olvastam valami recipét,a dinnyehéjat lehet hasznositani kandirozva,vagy befőttként..Broáá :D

Pinka-Panka 2012.07.15. 17:41:19

@Waka: már kezdenek nőni a paprikák, és neked?

Öreg Sam 2012.07.15. 17:43:10

@Pinka-Panka:
26 év???
Kezdők vagytok!
Nekem 32 volt,igaz 3 részletben :DDD

Pinka-Panka 2012.07.15. 17:45:12

@Öreg Sam: ugye-ugye:) milyen sok is ez, de ez így van jól, nem csinálnám máshogy:)
Te meg jól beosztottad, mindenből kevés és nem untátok meg egymást talán:)

Pinka-Panka 2012.07.15. 17:48:46

@Öreg Sam: 3x vetted el ugyanazt a hölgyet?:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.07.15. 17:49:09

@Pinka-Panka: A lépcsőházban lévő két tő majd' egy méteres, és semmi nincs rajta, már nem is virágzik. A kertben alig fél méteresek, és mindegyiken van 2-3. Jövő héten leviszem a kertbe a másik kettőt is, talán helyrejön.

Pinka-Panka 2012.07.15. 17:50:33

@Waka: szenvednek nagyon és ami eddig termett kicsit kemény a héja, pedig öntözöm rendesen...most is akkora felhők voltak itt, azt hittem ránk esik az égbolt, lepermetezett az eső minket és már tova is ment...

Öreg Sam 2012.07.15. 17:57:12

@Pinka-Panka:
Van valami mondás
Az első házasság a hormonok diadala
A második a józan ész diadala
A harmadik házasség a hülyeség diadala :D
Aki poénosbbat tud ne titkolja,ma mazochista napom van...:)

Hurri Kán 2012.07.15. 18:00:08

@Öreg Sam:
Az első házasság:a szerelem diadala a józan ész felett
A második házasság: a remény diadala a tapasztalat felett
A harmadik házasság: a hülyeség diadala mindenek felett.

Benikuty 2012.07.15. 18:04:29

@Öreg Sam:@gyvy: csahos, baszod, ezt nem nekem mondták:D

Pinka-Panka 2012.07.15. 18:05:36

@Öreg Sam: @gyvy:

Ez de jó:DD Már nem tudom kipróbálni, de elgondolkodtató:)

Daró 2012.07.15. 18:08:21

@Mitzi von Küche: Ma a nagypiacon (fórum mellett) volt, e valami horror áron... 1500/kg vagy valami ilyesmi.

Benikuty 2012.07.15. 18:13:51

@Daró: az termesztett, nem vad. Szerintem lehet ismeretségi körben Erdély-járó megszállottat találni, aki hoz néhány kilót, és a különbség leírhatatlan.

Pinka-Panka 2012.07.15. 18:14:21

Van valakinek egy jól bevált túrókrém receptje tortaalapra, amire gyümölcs kerül??

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 18:18:37

@gyvy: így jó! 26 év 2 részletben, meg is álltam itt ;-)

A görögöt csakis kanállal. Nincs köpködés, ilyen viselkedéssel kinéznének a windsori herceg garden partyjáról. Mindent megevés van: finom belét, meg a magját is. Hiába: könnyű nekem, 30 éve nincs vakbelem :D

@Pinka-Panka: az én nagyanyám, meg dédnagyanyám a sárgadinnyét, meg a görögöt is kenyérrel ette. A dédim (aki 101 évig élt) még a szőlőt is, de még a friss szeptemberi diót is - miután komótosan lehúzta az akkor még nyers belső héját. Én is ismerem ezeket az ízkombinációkat és kész vagyok kipróbálni újra, mióta van erre méltó kenyerem.

Daró 2012.07.15. 18:21:55

@Benikuty: Ez való igaz.

Én is mondom, amit itt valaki már jegyzett, látszik, gyakorlat teszi a mestert, a sokat posztolók írásai egyre jobbak. (nem mintha az eleje nem lett volna jó, de haladtok a tökéletesség felé :-))
Andráson felbuzdulva vettem ma 2 kiló kápiát, ebből ajvár lesz, lesz ami lesz, ám előrelátó emberként az épeket válogattam, annyira lusta vagyok nekifogni hogy azt el sem mondhatom... sejtem megint éjjeli főzés lesz, nálunk ez szokás. Aztán holnap a melóhelyen meg majd kornyadozhatok...

Pinka-Panka 2012.07.15. 18:22:04

@PO: én is kész vagyok kipróbálni az ilyen ízeket miután dédi leszek:PP tényleg ahogy fogok öregedni, úgy eszem meg majd a mézes kenyeret is:) Emlékszem a nagyim is így csinálta:)

Hurri Kán 2012.07.15. 18:22:25

@PO:
Az nem is egy jó hely. Fogadjunk, ott nem lehet baltával felbontani a dinnyét. :D

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.15. 18:37:51

dinnyéből kés hegyével az összes kis rohadék magját!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 18:45:53

@Daró: Andráson felbuzdulva én is vettem egy szakajtó paprikát, de már meg vagyon pirítva, most puhítom egy lefedett *****ban. Már volt próbahámozás, attól félek, felfalom az egészet, oda az ajvár! :DD
Tanácsom: a szenesre pirított héj szinte magától leugrik, a sült meg csak kínlódik. Úgyhogy ügyejjé' oda.

@Pinka-Panka: az én dédanyám sokszor kent nekem mézes kenyeret (édsapám méhészkedett), egyszer a kenyér majszolása közben a méhkaptárok felé csívelyegtem el. Amikor a dungók megrohamoztak, 94 évesen odarohanva mentett ki a veszedelemből. A méhek meg utánunk! "Felvont sárkányt vesz kezébe..." mondtam. "Kisfijam, Arany János ezt már megírta, ugyanígy."

Később, amikor már nem ilyen kis pöcs homokvárépítő voltam, hanem birkózóbajnok (12 évesen, hö!), kérdezte, hogy mit kenjen nekem. Mondtam: mézes kenyeret, de a derekából! És ő vágott nekem egy szeletet, majd 50 centi hosszú volt, majd 20 centi magas. Megkente, én meg leültem a lépcsőre és elpusztítottam. Ő pedig ott ült mellettem és nézte, a mosolyát még mindig őrzöm.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 18:46:51

@Babette_: lyalylylyly, de kínyes lyány vagy! :P

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 18:48:00

@gyvy: erre a célra (meg másokra) nekem van egy machetém... kipróbálom. :))

Hurri Kán 2012.07.15. 18:52:35

@PO:
Nálunk is volt (bajonett), sajnos a spirituszfőzővel egyetemben beleugrott a Tiszába a Túr bukónál. :)

Pinka-Panka 2012.07.15. 19:01:15

@PO: de kedves történet, jó volt olvasni, köszi:)

Daró 2012.07.15. 19:10:09

@PO: Nem az első fogás, de úgy döntöttem, mégis lesz benne padlizsán, amit viszont nem vettem, így a sütés eztánra marad. Rémlik, egyszer már csináltam padlizsán nélkül pirítóssal sűrítve, de olyan sok vele a macera hogy egyszerűen nem merek kockáztatni...
Machetém nekem is van, kettő, még soha semmire nem használtam :-D pedig szép darabok, az egyik 80 cm hosszú, a másik 50.
Anica: a thai csípős leveshez: a kemény vagyok, szeget sz*rok mondást ismered? Itt talán még az is megállja a helyét... (élek-halok a csípősért, de két gyerek meg egy nő mellett nem sok esélyem van)
@Babette_: érdekes, engem soha nem zavart a mag, míg a nőmet meg nem ismertem. Aztán Ő rászoktatott hogy utáljuk, kipöcköljük :-D Nagyapám kenyérrel és pirospaprikával ette szegény, és olyan jóízűen, ahogy csak a hadifogságot megjártak tudnak enni bármit is. Víziciberét ismeritek ugye?

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.15. 19:12:53

@Daró: nagyanyám is kenyérrel ette:)

---
kész vagyok, 33 üveg lett málnalekvár. holnap mehetek a sárgabaracknak üvegeket venni...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 19:45:30

@Daró: Na, azért nem minden áron vennék...
@PO: Dinnyét csakis kenyérrel. Emlékszem a nánási kemencében sütött hófehér belű, tömött,de rugalmas, isteni illatú kenyérre, a közepe tényleg megvolt fél méter hosszú (mi a pirospaprikával meghintett disznózsíros kenyeret szerettük tízórira).

Pinka-Panka 2012.07.15. 20:01:23

@Babette_: ez saját termésed volt?? mert ez szép kis adag...

Pinka-Panka 2012.07.15. 20:02:19

@Andrass9: éljetek is sokáig:) ez szép és megünnepeltétek??

Pinka-Panka 2012.07.15. 20:02:55

Nincs senkinek túrókrém receptje ezekszerint, böngészhetek tovább:(

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 20:17:25

@Pinka-Panka: Az én receptemet nem ajánlom. Egyik évben a húsvéti túrótortám krémjét kehelyben kellett felszolgálnom, mellé a piskóta ízléses szeletkékben...

1kutya 2012.07.15. 20:22:01

@Pinka-Panka: kísérletezd ki! aztán természetesen várjuk a recepiét:)

esett itt is (berekböszörmény) egy jókis eső! úgy néz ki, amit a Jóatya az elmúlt három hétben meghagyott, az megmarad (kukorica, napra). felsóhajt...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.15. 20:31:29

@Pinka-Panka: Feleségemnek van receptje, de most éppen elrohant. Megpróbálom kihúzni belőle :)

Pinka-Panka 2012.07.15. 20:34:02

@Andrass9: de jó lenne
holnap készülünk a lányom barátjának sütni és ő ezt szereti
én hagyományos puding krémes gyümöllcstortát szoktam csak és a túró tejszínt, zselatint kíván és ahogy Mitz mondja könnyen kehelyben végezheti a szakszerűtlen hozzáállás.
A böngésző helyett a jó bevált recipére támaszkodnék:)
köszi

Pinka-Panka 2012.07.15. 20:57:09

@1kutya: természetesen közlöm, hogy sikerült..

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.15. 20:57:19

@Pinka-Panka: semmi gond, elmondom nyolcadszor is:D
egy szomszéd hűtőházban vettem gyümölcsöt, mert idén semmi nem termett a gyümölcsfáinkon.

Pinka-Panka 2012.07.15. 20:59:46

@Babette_: bocs, nézd el nekem ezt figyelmetlenséget...
mennyi volt a málna kilója? nem semmi ennyi üveggel és átdaráltad?

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.15. 21:02:00

@Pinka-Panka: a barack 300, málna 500, áfonya 500.
semmit sem darálok, nem passzírozok. énnekem legyen benne a gyümölcs, ne csak az árnyéka.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 21:02:43

@Babette_: és az áfonya volt amerikai, a málna meg lengyel, vagy pont fordítva? :P

Na, ha kitalálod, hogy melyik nótában volt az, h "Indián egy medvetalpat rendelt áfonyával...", üstöllést szervírozom neked a nótát.

Pinka-Panka 2012.07.15. 21:04:11

@PO: jajj én tudom, pedig olyan tudatlan vagyok:D

Pinka-Panka 2012.07.15. 21:04:49

@Babette_: nem volt drága, sőt....szép munka

Hurri Kán 2012.07.15. 21:26:27

@1kutya:
Meddig kell még kibírja, vagyis kb. mikor aratjátok?

susztertangó 2012.07.15. 21:27:10

@Babette_: A kajszinak forró vízbe merítve könnyen lehúztuk a héjját és egyből ki is magvaltuk. Utána csak nagyjából, kézzel-ohne gumikesztyű- "murkszolva" és lecukrozva állt, időnként megkeverve.Aztán főztük. Anyám sincsen, lekvár sincs már.Néhány 30 éves még van-műemlék.

1kutya 2012.07.15. 21:35:31

@gyvy: még jó soká:)

OFF: hsz a táfelen:

"Szóval.
-P. Annát mindig csak piával a kézben lehet lefotózni?
-Igen.
-Köszönöm."

nemkicsit röhögtem:-DDD

ja: www.origo.hu/tafelspicc/kozelet/20120711-mi-az-a-porkolt-es-mi-nem-az.html

gondolom sikerült elolvasni a birkás posztomat végre:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

Hurri Kán 2012.07.15. 21:46:39

@1kutya:
Addig kibírják már nagyobb eső nélkül, vagy még mindig necces?

1kutya 2012.07.15. 21:51:03

@gyvy: kibírni kibírják. jelenleg ott tartunk, hogy kukoricában legalább 50%-os az aszálykár (napraforgóban úgy 30), ha az elkövetkezendő 1-2 hétben sem lesz eső és folytatódik a meleg, akkor ez a kis eső sem segít (szemtelítődés időszaka). 50-60q/ha-nál nagyobb termést már nem várunk, ha szerencsénk lesz, a magasabb ár kompenzál. ha nem...

Hurri Kán 2012.07.15. 21:55:32

@1kutya:
Hát drukkolok... Sajnos mást nem tudok csinálni.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 21:56:21

@1kutya: üjjél le fijam, kettesalá :-/

A dal oké, de a link... ordító szarvashiba :-(

medvedr 2012.07.15. 22:01:20

Na ki vagyon festve. Vége az éttermi kajálásnak, már főzni is tudunk.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.15. 22:15:33

@Pinka-Panka: Megszereztem a recipét:
több lépést mondok el, magam még soha nem sütöttem, és sajnos pontos mértékek sincsenek, de te jó cukrász vagy, ráérzel a mennyiségekre!

Először is az alapot képező piskótát kend be valami pikáns, sűrű lekvárral pár milliméter vastagon. Ha nincs, akkor akár kőkeményre vert citromos,cukros tojásfehérjével is próbálkozhatsz. Ennek a szerepe, hogy a túrókrém ne áztassa fel az alaplapot.
A túrókrémet 3 lépésben kell elkészíteni:
1, Túró, vaniliás cukor, tojás sárgája és tejföl keverékét krémesre elkeversz (adhatsz citromlevet is hozzá egy felet). Az sem baj, ha kicsit darabos marad. Ez egy olyan krém, mint amit a túrós rétesbe tennél.
2, Főzz egy sűrű vanilia vagy gyümölcs puddingot (én a vaníliát javaslom), és hagyd kihülni, megmerevedni.
3, A díszítésre szolgáló gyümölcs levében (kb 1 dl) főzz fel egy zacskó zselatint.
Ezt a hármat keverd jól össze, tedd a piskóta tetejére, és be a hűtőbe, hogy megmerevedjen.
Később kidekorálhatod a tetejét.

1kutya 2012.07.15. 22:23:51

@PO: kattintottam az elsőre, ami kezem üyébe került. gyors válasz félválasz:)

1kutya 2012.07.15. 22:24:25

@Andrass9: ez jól hangzik, plagizálom...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 22:27:27

@1kutya: és azt érted, hogy miért tartom rossznak a linket?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 22:27:34

@Andrass9: nem jól kezdted, helyesbítek: "Életem kockáztatásával megszereztem a recipét.." :DDD
@medvedr: akkor újra köztünk?:)
@PO: ugyanezt a klipet akartam linkelni, ezt dobja ki elsőnek a jutyub.

Daró 2012.07.15. 22:28:28

@medvedr: A lakás vagy a nő? Mindkettő hosszú procedúra...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.15. 22:30:22

@anica inkognitóban: I'm between a rock and a hard place - most akkor hogyan fogalmazzam????
A receptet Mari elmesélte, én kondenzáltam, és kivontam belőle a felesleges töltőanyagot, majd közreadtam. Láttam már sokszor készíteni - soha nem ettem belőle....

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 22:34:12

@1kutya: igen, egész biztosan..:DDD
@Andrass9: jól van Főnök, nyugigumi :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.15. 22:39:43

@1kutya: Az eredetidet mos tnem találom, de a táfeles poszt korrekt - ami a pörköltet illeti. Ha te inspiráltad, akkor gratulálok, de félek minket nem olvasnak (bát a Mandiner trackbackelte a Kistücsköt :)
Birkát még nem ettem (itthon), igy nem tudom milyen.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 22:44:36

@1kutya: szerinted ez PO szemében szentségtörés volt?:D

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.15. 22:45:21

@PO: ehem:)

LGT. sokat énekeltük egy időben.

1kutya 2012.07.15. 22:45:44

@Andrass9: láttam. bár ugye a Mandíner...

Ugyandehogy (törölt) 2012.07.15. 22:46:47

@Pinka-Panka: 10 kg áfonyát szemenként válogattam át...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.07.15. 23:08:49

@1kutya: amikor ez a dal ment, a dobos még Laux volt. "Józsi tegezett egy bölcs fakírt."
Solti János csak egy évvel később, Laux távozása után került a zenekarba.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.15. 23:40:42

@1kutya: Köszi! A címben kerestem a beeeeerkát :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.15. 23:41:44

@1kutya: Én is csak a trackback miatt fedeztem fel. Mandiner nem az én műfajom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.15. 23:45:40

@anica inkognitóban: Látod milyen vagyok, meg sem dicsertem a posztodat a kanyarrol, pedig jó lett!
Magam is kanyaros vagyok nyaranta már vagy 45 éve (konkrétan Dömösi).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.07.15. 23:46:11

Megírtam 2 posztot, megyek szunyálni!!

Boar. 2012.07.15. 23:51:04

@PO:
Biztos hallottad(Süllőcske, lapozd át) a szögedieket csúfoló versikét:
-Öttem könyeret möggyel...
régen nem volt ritka a gyümölcs-kenyér párosítás. Valakinek a novellájában(de ha megfeszítesz sem emlékszem, kiében) szerepelt a cseresznye-pogácsa verzió is.
Én a paradicsomot szeretem friss fehér kenyérrel- de csak a napérlelte egyedeket a kertből.
Pedig amúgy nem vagyok kenyeres, havi fogyasztásom alatta marad az egy kilónak.

Boar. 2012.07.15. 23:55:20

@1kutya:
60 ezer fölött van a kukorica már most.
Ez valamit visszahoz. Persze ha valaki rosszul kötötte és a mennyiség sem lesz meg, az bajba kerül. Ha pedig megint beavatkozik az állam, akkor a kereskedők szívják meg mert az is kihátrál a szerződések mögül az aszályra hivatkozva akinek lesz termése. Nálunk még nincs nagy baj de a szomszédos megyékben csúnya dolgokat láttam.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.07.15. 23:58:54

@Andrass9: hát, a világot azért nem váltom meg vele ;):D
jóccak..
@Boar.: meg jó nagy fene köd van! :D

jó8, megint mindjárt holnap..

Boar. 2012.07.16. 00:04:47

@anica inkognitóban:
Ezt én szoktam volt a lányoknak mondani... :-)

Pinka-Panka 2012.07.16. 06:43:28

Szép és vidám reggelt mindenkinek!!

@Andrass9:
Nagyon szépen köszönöm a fáradtságot és a receptet. Kedves vagy, további jó blogolást:)

Pinka-Panka 2012.07.16. 06:54:18

@anica inkognitóban:
Neked még egyszer köszi a posztot, szívemhez közel is van és tényleg ügyes vagy! Jutalmul küldök az eper dzsemből, amit elpakoltam.
Ha gondolod és legközelebb erre jössz - ketten elmegyünk még egy pár helyre, amit említettem és arról is írsz egy klasszat:)
süti beállítások módosítása