Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

A kihívás

2012.06.29. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt - Anica

اعلی درجے کی اراکین

(Segítek: a cím az étel neve egy Pakisztánban és Indiában beszélt nyelven )

Szeretem  a kihívásokat, még ha némelyik fáraszt is egy idő után. Alapból viszont adrenalinfröccs-függő vagyok, imádom a lehetetlen megcsinálni, nem érdekel, ha utána két napig sem agyam, sem testem nem pörög négyesben, csak éppen alapjáraton duruzsol.

Nos a kihívó: nézzük csak.. (nem, PO, most nem a dekoltázsomról van szó, hanem személyről…) kedves „kollegám” úgy gondolta, a legjobb téma az övé. Kicsit kiszólt dicsekvés közben erre az általam a lelket gyógyító homeopátiás étkek témakörébe soroltra. Persze, sosem bírom megállni, hogy ne vegyem fel a kesztyűt.

Lássuk csak, lehet-e posztot írni arról az ételről, amit bizonyára sokan gyerekkorunk óta ismerünk, bár ritkán jut eszünkbe, de akkor rám például elemi erővel hat az érzés: kell nekem!

Az étel, ami gyors, egyszerű és finom, ami megbolondítja az érzékeimet, amit harapok, tépek és imádom az illatát, az ízét. Az étek, amit lesajnálni nem hagyok. Aminek a nagyonszupertitkos receptjét közreadom. :-)

Nem egy elválasztó diétás kaja: szénhidrát alapon némi növényi anyag, nem kevés zsiradékkal. Só nélkül, jó sósan, szegedi pirospaprikával megszórva, hagymával, paradicsommal, paprikával, fokhagymásan – egyszóval gombócartúri magasságokba emelkedve bárhogyan.

Az előkészítés természetesen fontos. Először a pszichés.

A világ egyik legjobb dolga, amikor kinn ülsz a teraszon, a hirtelen feltámadt nyáresti szél kifújja az agyadból a gondolatokat és utánanézel a kavargó cigarettafüstnek, egy mélyről jövő sóhajjal. A harmadik szál után, este ¾ 11-kor az ember lánya száraz, kiégett aggyal már csak vegetál, de megpróbálja magában meglogisztikázni, hogyan is fogjon neki.

Ha ez megvan, jöhet a megvalósítás.

Illetve jöhetne, de először pár szót a pozitív élettani hatásokról a fő alkotóelem tekintetében  (forrás: dietetika.info.hu), csak a kiegyensúlyozott tájékoztatás érdekében, hogy ne csak a „fúj, szénhidrát” vonalat gondoljuk végig:

- A glükóz garantálja a megfelelő agyműködést. Egy átlagos felnőtt agya naponta körülbelül 140 grammnyi glükózt használ fel, ami a napi cukorfogyasztásunk felét teszi ki.

- biztosítja az izmok energiaellátását

- A sejtek külső burkában jelenlévő összetett szénhidrátok nem csak a sejt mechanikai védelmében, de sajátos anyagcsere- és védekező mechanizmusában is részt vesznek

- szérumfehérjékben (vér) és hormonokban is megtalálhatóak

- az összetett szénhidrátoknak emellett szerepük van az immunanyag képzésben (a nyálkahártya váladékában vannak jelen), a véralvadás gátlásában (heparin), a kalcium-anyagcserében, ezen keresztül a csontosodási folyamatban is.

- kedvezően befolyásolják az agy érési sebességét fejlődő korban.

- az anyatej szénhidrát tartalma segíti a megfelelő bélflóra kialakulását csecsemőkorban, mivel prebiotikumai táplálják a vastagbélben megtelepedő probiotikus sejteket.

No, az oktatóanyag áttekintése után lassan tényleg elkészíthetjük azt a késői vacsorát, aminél jobbat most nem tudnának elémtenni semmilyen ***********-os étteremben.

Mindenki felkészült? Én szóltam.

Nagyon figyeljetek, mert csak egyszer mondom el!

Lábasban, vagy serpenyőben zsíron apróra vágott vereshagymát szép, aranysárgára dinsztolok. Amikor már tündöklik és az íze az agyamba kúszva megnyomja a kis piros csengőt, egy nagy karéj kenyeret jobb kezembe véve hirtelen mozdulattal belefordítok, jól beletunkolok, hogy hagyma is ragadjon rá dögivel, majd a kenyeret a hagymás zsírból kivéve széles, kéjes vigyorral a képemen beburkolom :-D

Mindig repetázom :-D

 

Na, ugye, hogy a zsíroskenyér is megér egy misét? :-D

P1090602.jpg

P1090599.jpg

164 komment

Címkék: zsíroskenyér

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr114614807

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

1kutya 2012.06.29. 07:11:44

tádámmm!!!

(most már szinte biztos, hogy lesz melegvizes poszt is:)

_nyuszi_ 2012.06.29. 07:16:10

:DD

@1kutya:
ne gondold, hogy a megfelelő hőfok eltalálása olyan könnyű feladat! :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.29. 07:46:27

@1kutya: azt az éjjel meg is írtam :DDDDDD
@-nyuszi-: végre valaki, aki érti a dolgok lényegét! :))))

_nyuszi_ 2012.06.29. 07:57:25

@anica inkognitóban:

szia! Spájdi mondta, hogy hiányoltál!

idekattintok ám minden nap, nézem miket főzőcskéztek, de sajna dumcsizni nincs időm...
meg amúgy is olyan belterj vagytok, hogy már félszavakból értitek egymást :)))

szóval hajrá, fiúk-lányok, figyelek áááám! :)

(a fekete paradicsom most virágzik, kb. 20 centis maga a tő, kíváncsi vagyok mi lesz belőle...)

Öreg Sam 2012.06.29. 08:16:49

@-nyuszi-:
Vigyázz rá,az a világ legfinomabb paradicsoma!
Én valamelyik évben 2 féle magot is kaptam,az egyik sötétbordó,a másik szinte fekete,de nekem már nem sikerült a magszedés.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 08:16:58

@-nyuszi-: Nekem meg már diónyi méretű paradicsom van rajta!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 08:18:57

Szuper poszt - méltó megalapozója a melegvizes posztnak!
Kellően felépetett izgalom végül katarzisba torkollik :)
Egy kicsit azért piszkálódnék: a fotón még nem aranysárga az a hagyma:)

_nyuszi_ 2012.06.29. 08:22:09

hehe.

csak az a furcsa, hogy kistermetű maga a növény. főleg a sima piros parihoz képest, amit már másodszor kötöztem olyan magas.
na mindegy, majd beszámolok.

1kutya 2012.06.29. 08:22:49

@Andrass9: rosszak a fényviszonyok:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 08:23:25

@-nyuszi-: Nagyra nő ám ez is. Nekem most kb 80 cm magas, és még szépen emelkedik. Lehet, hogy más fajta mint a tied.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 08:24:06

@1kutya: A fene, hogy erre nem gondoltam. A hagyma tökéletes állagú, csak a vakut kell kikapcsolni :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.06.29. 09:11:10

Én még életemben nem ettem ilyen zsíroskenyeret, a hagymáért rajongok, kipróbálom. Szóval egyáltalán nem biztos, hogy a poszt annyit ér, mint a meleg víz receptleírása. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.29. 09:37:21

na, amit nem pakoltunk be, az ittmarad, most már tényleg útrakész a család.
@1kutya: előbb-utóbb én is megtanulom, hogy is megy ez..:)addig meg türelem.:D
@Andrass9: jókor szólsz!:D
@-nyuszi-: igen, örülök, hogy látlak :) paradicsommag eláll egy évig?:S :))))
@LepkeReloaded: nyugi, csak szórakoznak..:D Robi egy hete ezen szórakozik (szerintem nem tudna posztot írni a melegvízről... szerinted????:DD;) ), Andráss meg spannolja..:DDD

na, bébikéim... isten belétek! estig csak kibírom nélkületek:)

Imre apó 2012.06.29. 10:33:06

Anica! Nem is tudtam, hogy a kémijaúr a haverod, lejakalappal:):)

Fényviszonyok ide, vagy oda.....teccik na:)

Nyuszilány!: azt a parit megkóstolnám ám, nekem most lett pici koktélom, de ahogy nézem aratás is lesz:):)

@Andrass9: Tudjuk, hogy a pultoska nem tudja kivárni:):):D:D:D arany vagy nem arany, tökmind111:)

1kutya 2012.06.29. 13:11:40

no! mindenki elindult nyaralni?

susztertangó 2012.06.29. 13:15:27

Mindjárt jövök reflektálni, de előbb csöngött a mikró(FUJFUJFUJFUJ) meleg az ebédem.

Daró 2012.06.29. 13:18:42

Hohohohó!

Szuper! Zsíros kenyér a mindennapi betevő. Zsófi lányom majdnem 3 és fél éves, a "mi legyen a vacsi"-ra a válasz standard zsíros kenyér!

Era tegnap lecsumázott 3 kg ribizlit, én most nekiláttam a a maradék 2-nek, HAJRÁ KOVÁCS NÉNI!
Senkinek nem fogunk belőle adni, egy kiló ribilekvárért anyagárral, óradíjjal fizesse ki a 3eft/kg árat mindenki.

Utolsó vizsgám 5., szép befejezése az évnek. Van még egy fakultatív Mechanika szig. jövő hétre, mivel bátor vagyok, még annak nekiugrok.

Babette?

Hurri Kán 2012.06.29. 13:34:17

Azt tudjuk, a tunkolás iránya jobbról balra, vagy balról jobbra történik? :)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.29. 13:35:42

@anica inkognitóban: Ilyen ételre még gondolni sem merek.
@-nyuszi-: Írj máskor is, hamar megértünk Téged is félszavakból is - hajrá!
@Daró: Gratula a vizsgához, legközelebb meg vedd fel a ribizlilekvárfőzés tárgyat, annak legalább van értelme :)

1kutya 2012.06.29. 13:46:56

@Daró:

"- Mit kérsz?
- Nem tudom!
- Van leves...
- Nem kell!
- ...sülthusi...
- Az sem!
- Akkor találd ki!
- Kacsazsíros pirítós!
- Dehát tegnap este is...
- Nem baj!
- Ehhhh... (legyintés)"

ilyenek ezek a csajok:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.29. 14:16:54

@Daró: én is elmentem az ötösért:D
neked gratulálok!!

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.29. 14:17:23

@1kutya: még a végén a vajat is kirántjátok:D

1kutya 2012.06.29. 14:29:46

@Babette_: ki hát! még az asztalfiókot is:)

egyébként grat! most már hogy így ráérsz, jöhet a kecskés poszt:)

susztertangó 2012.06.29. 14:30:31

Valamikor réges-régen, amikor a Vas és Acél na meg a téeszcsé országa voltunk a nyári szünetben a Nagymamámhoz mentem nyaralni. A belső szobában aludtam az ágyban szalmazsák helyett kukorica levél zörgött, és dió levél illat vetélkedett a birsalmáéval. Az ablak közben roletta, a belső szárnyán iskolai kék papír tette árnyassá. A lámpaernyő áttetsző piros üveg volt, fehér üveggyöngy rojtokkal. a padló fehérre volt súrolva.Amikor ideje volt a felkelésnek az 50 kilós -11 gyereket szült- Nagyanyám beosont és leült az ágy szélére és masszírozni kezdte a lábamat, ébresztő gyanánt. Aztán kérdezte: Mit kér a kisunokám reggelire? Dinsztelt hagymás kenyeret válaszoltam, Este úgy is tejfölös túró volt , vagy szalonna kolbász, hurka, disznósajt. És a kertből hozott paprika paradicsom.Kiszaladtam a konyhába, ahol fekete sparhelten készült a reggelim, összevegyült a sűlő hagyma illata a venyige tűz füstjével, ami mindig kijött egy kicsit, valamint az eltaposott svábbogár szagával. Az asztal a fal mellett állt, felette vászon falvédő valami bölcs szöveggel, a felette egy kisebb réz feszület. A lámpa mellett légyfogó papírt lengetett a szél. A lavór hokedlin állt, a falon vászonból vart fésű és kefe tartó, a székek ülőkéje spárgafonat.És minden nagyon a helyénvaló volt.

1kutya 2012.06.29. 14:36:01

@susztertangó: ezt most be kéne tegyem a posztba, olyan szépen írtad.

susztertangó 2012.06.29. 15:14:20

@1kutya: Az a helyzet volt szép. :-))

BOAR 2012.06.29. 15:45:11

Ha hagymát pirítok, nagyon oda kell figyelni mert az asszony addig settenkedik amíg lopni nem tud belőle...
Vagy eleve többet csinálok, de akkor oda a játék...

BariKarika 2012.06.29. 15:45:56

@gyvy: :D te genyo!!! :D nagyon rohogok :D elmetve a kedvencekbe, aztan majd jol seggberugnak itt a cegnel :)))

1kutya 2012.06.29. 16:00:08

@gyvy: mert te is most játszol a barival? (ééérted...:)

váj mí 2012.06.29. 16:13:54

A zsíroskenyér cukorral jó, punktum! Esetleg mézzel ;) Különben már rég nem ettem olyat, lehet kapni sülthagymás zsírt, kipróbáltam kenyérre, nem az igazi, krumplipürével viszont elmegy, meg alapnak kajákhoz.
Jövő héten megyek Manchesterbe. Eléggé be vagyok szarva, mint olyan ....

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.29. 16:22:55

@gyvy: a szabályokat én hozom, tehát: nincsenek szabályok! :D
@Babette_: jelentést értettük, PIHENJ!! :))
@susztertangó: tecc :)
@1kutya: ki azzal, ki a tűzzel ;):DDD

no, megérkeztünk, anyagot útközben is gyűjtöttem, férj először nem értette, miért keresek röhögve papírt-tollat, de utána leesett neki :)
most kis szieszta után csatangolás, majd este jövök..:))

_Remy_ 2012.06.29. 16:28:00

Ez egyszerű, mint a faék, mégsem jutott eddig még soha eszembe, hogy ilyet egyek. Pedig tuti, hogy szeretem.
@-nyuszi-: pont azért gyere, hogy híguljon a belterj:)
@Daró: @Babette_: Gratulálok, ügyesek vagytok! :D

_Remy_ 2012.06.29. 16:29:36

@anica inkognitóban: Jó pihenést, érezzétek jól magatokat!

Daró 2012.06.29. 16:35:26

@Babette_: Ugye milyen jó? Már csak 4 félév, 6 teljesítve! 86-an kezdtünk, most ketten vagyunk akinek minden kész :-)

váj mí 2012.06.29. 16:42:36

@Daró: Bocs, hogy belepofázok a vizsgadrukkotokba, de emlékeztet az én évfolyamomra. Mi, 27-en kezdtük, hatan államvizsgáztunk, és már senki sincs a pályán, amennyire én tudom ...

Daró 2012.06.29. 17:03:44

@váj mí: melyik pálya ez pontosan?

váj mí 2012.06.29. 17:10:39

@Daró: Politikai tudományok, BBTE-Kolozsvár. Az első magyar évfolyam.

Daró 2012.06.29. 17:16:06

@váj mí: Húha, neház kenyér, Erdélyi magyarként Romániában politikáról beszélni úgy hogy Kolozsváron még a kukák is román nemzeti színűek voltak...

susztertangó 2012.06.29. 17:25:08

@váj mí: Legutóbb 1967-ben ettem cukorral/mézzel zsíroskenyeret-katonagyomor mindent megemészt.Végül is, ha vajas mézes kenyeret lehet...

váj mí 2012.06.29. 17:28:10

@Daró: Senki, sem állította, hogy egyszerű volt. Nem volt. Az akkori és mostani rommagyar politika egy marék rozsnál nem ér többet. De nacionalista megnyilvánulások nem voltak jellemzőek. Komolyan. Pedig az ultrajobbos Funar volt a polgármester akkoriban. Mintha ma otthon, mármint Magyarországon, valamelyik vérhülye jobbikos lenne a polgi.
Tudod, engem még Emil Boc is tanított (tudod, az ex-miniszterelnök, aki ma Kolozsvár polgármestere, sokadszorra - és Romániában más a politikai rendszer, vagy képviselő/szenátor az ember, vagy polgármester). Boc, nagyon normális volt tanárként, igaz, akkoriban a PD ( a demokrata párt) még nem volt annyira komoly tényező.
Különben, én nem panaszkodom, a diplomámnak, amíg otthon éltem hasznát vettem. Lehet karriert csinálni ezzel is, de én egy idő után besokkaltam, és elmentem felszolgálni, utána meg ... Van ez így ;)

váj mí 2012.06.29. 17:35:34

@susztertangó: Én meg a '80-as években, és nagyon szerettem ;). Igaz, ma már a zsíros alapút nem igazán enném meg, hacsak nem vagyok nagyon éhes. De a vajas-mézes mai napig a kedvencem tejjel, joghurttal vagy, leginkább kefírrel. De én ettem már sült szalonnát is eperlekvárral. És nagyon ízlett ;)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.29. 18:04:39

@váj mí: Úgy emlékszem, azt írtad, a "szexiparban" dolgozol.

smithgerda 2012.06.29. 18:18:34

Ki kellene kötözni ahhoz, hogy ilyet megetessenek velem :)

váj mí 2012.06.29. 18:19:49

@Mitzi von Küche: Igen, jól emlékszel. Jelenleg valóban a szexiparban dolgozom, azért is megyek Manchesterbe.
De ezt megelőzően azért volt egy másik életem is. Kérlek, nézd el nekem, de az ún. polgári és társadalmilag tolerált, sőt irigyelt munkáimból és státuszaimból lófaszt tudtam, nem önállóan megélni. És mivel nem rohantam férjhez se gazdaghoz, se szegényhez, azt hiszem, nem kell ecsetelni, mennyi túlélést biztosít Budapest egy egyedülálló nő számára.
Nézd, Mitzi, nem vagyok különösebben büszke arra, amit csinálok. Kihasználom az ostobaságot, gyakorlatilag.
Megvethetsz, de minek? Még ha magamat árulnám is, hidd el tisztességesebb lenne, mint, amit 9 éven át láttam különböző romániai és magyarországi pártoknál. Hidd el, nem az irigység beszél belőlem, de ahhoz tényleg nem volt gyomrom. A szexipar legalább tiszta ...

Daró 2012.06.29. 18:28:34

@smithgerda: Biztosan lenne jelentkező :-)
@váj mí: én erről a szexiparról lemaradtam. Sajnálom, de én nem tudok senkit megvetni csak ha ismerem és okot ad nekem a megvetésre.

Daró 2012.06.29. 18:33:56

Soha, soha senki ne kísérletezzen a ribizlilekvárral, ha olyan finnyás mint az én gyerekeim akiknek ki kell szedni a magot. A k*rva ribizliből!
Egyébiránt az arány 1:3 cukor:gyümölcs kicsi plusz vízzel, a törkölyt nem volt szívem mosás nélkül kidobni. A végeredmény finom.

Imre apó 2012.06.29. 18:35:48

A hagymás cukros zsírosdeszka az igazi, meg egy pici méz:):)

A sexipart 18 évesen kell kezdeni, akkor meg lesz sokmindene a zembernek, vagy lyányának, persze nem könnyű, nem tom csak gondolom:):) Aki abban dolgozik, abban dolgozik, a melegekkel sincs bajom, ha tudnak disztingválni:):)

Imre apó 2012.06.29. 18:38:58

@Daró: De a málnamag se kutya:):)

váj mí 2012.06.29. 18:41:35

@Daró: Régebben megemlítettem, már nem is tudom mi kapcsán, ezen a blogon. Végeredményben egy csehóban dumálunk. De ha valaki ragaszkodik a portrémhoz, akár azt is feltöltöm. Nekem nincs mit szégyellnem. Tényleg nem fellengzősség, mert még osztrák prosti-zöldkártyám is van, mivel 9 hónapja egy olyan FKK klubban voltam pultos, ahol kellett.
Persze, én választottam, nem is mondok semmit ellene. Arra sem szoktam reagálni, ha lekurváznak, mert igazuk van, ha nem is úgy, ahogy gondolják. Csak azon szoktam csodálkozni, hogy miniszteri ilyen-olyanokat nem kurvázzák. Pedig ők jobban rászolgálnak, mint az a szerencsétlen nyíregyi csaj, aki hajnali háromkor is kiáll 30 euróért. Csak mondom. Úgy tapasztalatból ....

Daró 2012.06.29. 18:44:33

@Imre apó: Lezsarom én a málnamagot, kérlek alássan, mert az én drágám ribit vett nem málnát. Ha majd málnát vesz, azt Ő csinálja egyedül! (ez kooperatív unka volt, Era kitalálta, megvette, értementünk. Bő felét lepucolta. Én a szűk felét pucoltam plusz magtalanítottam plusz extraháltam plusz főztem plusz üvegeztem plusz épp száraz dunszt megy)
Extrahálás nem egyenlő azzal mikor a helyi primadonnát megdöngeted, csak mondom...

Imre apó 2012.06.29. 18:45:50

@váj mí: Mesélj valami más szépet, hagyd a múltad senkit nem érdekel hidd el. Minden amit mondunk legyen jó és igaz, szórakoztató, vagy új amit még mások nem ismernek, vagy vagy. Nem kell ezt neked magyarázni azt hiszem:):)

váj mí 2012.06.29. 18:47:22

@Imre apó: 18 évesen minden utolsó, lepukkant, barnabőrű, arab sejk. Ne adj ilyen tanácsokat, mert épp elég liba van (pláne a magyarok között), aki beveszi, hogy arab=dubaj. pedig lófaszt. És jellemzően a szín esek nem szeretik a gumit. Ők Európába jönnek meghalni.

Imre apó 2012.06.29. 18:47:27

@Daró: Az egészből az üvegezés tetszik, vagy tetszett régen a bulikban, hehe:):), de értem, hogy volt szívás ahogy olvasom.

Imre apó 2012.06.29. 18:48:30

@váj mí: Talán dubajban is jártál?

váj mí 2012.06.29. 18:52:01

@Imre apó: Ne haragudj Apó, most nem tudok szépet mesélni. A barátnőmet holnap műtik cisztás, petefészeki rosszindulatú daganattal. Állítólag idegi alapon manifesztálódott ez neki. Én meg nem tudok semmit sem tenni. Beszéljünk inkább a kurvákról. Az vidámabb ...

váj mí 2012.06.29. 18:56:23

@Imre apó: Soha a büdös életben. Én rasszista vagyok. Ezt még nem mondtam volna? ;)

Imre apó 2012.06.29. 19:01:38

@váj mí: Az nem jó, sikerülni fog, a k...-ról nincs mit dumcsizni, vannak oszt kész:)

váj mí 2012.06.29. 19:06:59

@Imre apó: Nagyon nem, nagyon szeretem azt a lányt. Nem hinném, hogy van Isten, de ha van, mégis, nem hagyhatja, hogy neki baja essék. Ő hisz benne... Hát már csak miatta is. Nem végzett el még mindent, amire teremtetett. Gyakorlatilag, még nem is élt...

Imre apó 2012.06.29. 19:07:14

@váj mí: Hát vannak akiket én se látok szívesen:)

Imre apó 2012.06.29. 19:10:34

@váj mí: Na akkor inkább mi a véleményed a főzésről? szeretsz és tudsz, vagy inkább csak eszel?:):)

Imre apó 2012.06.29. 19:13:42

@váj mí: Te most merre éldegélsz?

váj mí 2012.06.29. 19:20:51

@Imre apó: Apó, én most hotelből hotelbe élek (tudod, mint a francia és amcsi filmekben). Az én életem is felborult kissé. De ez tök lényegtelen. A főzésről meg különben azt gondolom,. hogy rögtön az intenzív német nyelvtanfolyam után elvégzek egy Kochschule -t. Csak össze kell szednem a pénzt a havi 800 eurós létfenntartós melók melletti sulikra.

Imre apó 2012.06.29. 19:34:45

@váj mí: De egy szakácskönyv is megteszi, én is abból kuksiztam sokat. A főzőtanfolyam csak azoknak való, akik unatkoznak:):)

800 eur megy el havonta, gondolom szállás a hotelben nem occó, miért nem bérelsz lakást?

Imre apó 2012.06.29. 19:37:17

Úgy látom ketten uraljuk a kocsmát, tán megen foci van?

medvedr 2012.06.29. 19:46:14

Csak azt akarom mondani, de csak halkan, hogy izé. nahát a cigi meg a dinsztelthagymás zsíroskenyér az jó út az érszűkület felé. Persze ha nem mindennap van ez így akkor lehet OK, meg minden. Zsíroskenyeret szeretem egyébként.

medvedr 2012.06.29. 19:47:00

@váj mí: Mit dolgozol a szexiparban?

susztertangó 2012.06.29. 20:11:26

@medvedr: Lehet, hogy félúton vagyok? Cigi nincs.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.29. 20:15:17

@1kutya: valószínűleg vasárnap elkészül

váj mí 2012.06.29. 20:15:57

@Imre apó Jah, szakácskönyvileg azért nem nagyon szorulok a szabályszerű főzésre.. Csak kell egy papír itteni menő Kochschule-től, hogy kezdeni tudjak valamit, és ne pizzacsaj legyek. Ahhoz meg pénz kell, miknt bárhol máshol.

@medvedr: Eladom azokat, akik képtelenek a piacon megélni. Félreértés ne essék, kurvákat árulok, így én is az vagyok. De ez van, havi 400 euróért nem dolgozok otthon ...

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.29. 20:16:50

@Daró: nekem pont fordítva:)
160-an kezdtünk, kb 30-an vagyunk...

Hurri Kán 2012.06.29. 20:26:29

@BariKarika:
Majd titokban jáccol. :D

@1kutya:
Beáztattam. ;-)

Hurri Kán 2012.06.29. 20:29:18

@Imre apó:
Ma nincs.

@medvedr:
Én nem dohányzom. Akkor mennyi zsíroskenyeret ehetek? :)

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.29. 20:35:19

@váj mí: ne haragudj, múltkor is kérdeztem, de nem válaszoltál: jól emlékszem, hogy dolgoztál hajón ?
ne válaszolj, ha túl indiszkrét.

smithgerda 2012.06.29. 21:03:45

@Daró: a kikötözésre, vagy a megetetésre? ;)
@váj mí: a "szexiparban dolgozol" tulajdonképpen azt jelenti, amire gondolok? Csak kíváncsi vagyok, semmi előítélet vagy ilyesmi :)

váj mí 2012.06.29. 21:06:56

@Babette_: Persze, dolgoztam hajón. Folyamin.

@smithgerda: A tököm tudja, hogy mire gondolsz, de nem vagyok aktív lány, aka. prosti... ha erre gondolnál.

smithgerda 2012.06.29. 21:13:27

@váj mí: arra gondoltam hirtelen, aha...

smithgerda 2012.06.29. 21:14:43

@gyvy: :D de piszkos itt egyesek fantáziája...engem is beleértve.

Hurri Kán 2012.06.29. 21:15:43

@smithgerda:
Háizé... Kikötözni már akartak, de viszont frissen dinsztelt hagymás zsíroskenyeret nem ajánlottak hozzá, így visszautasítottam. :D

váj mí 2012.06.29. 21:19:21

@smithgerda: Le mertem volna fogadni ;) Különben, okés, végülis a hülyeségükből élek, abból, hogy nem beszélnek nyelveket, így nem tudják eladni magukat németül vagy angolul. Én vagyok a testkufár, összetört magyar és román lányok szívének gyógybalzsama a 4 darab nyelvtudásommal.(Nem, normális fordítóként csak kihalásos alapon lehet bekerülni ... mielőtt még megkérdeznéd).
De tudod, ezek a csajok, sokkal őszintébbek, mint Anyjuk, aki elől menekülnek hozzájuk a pasik.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.29. 21:19:52

@gyvy: rózsaszín plüssbilincs pipa, zsíroskenyér pipa, de nekem meg nem vagy az esetem..:DDDDDDDDD

Hurri Kán 2012.06.29. 21:21:17

@anica inkognitóban:
Rózsaszín plüssbilincs???? Nem Eltondzsonival randiztam. :DDD

Hurri Kán 2012.06.29. 21:24:32

@anica inkognitóban:
Mindennek megvan a maga járása...
Én most kijárok a hüttőhöz. :DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.29. 21:25:40

@"Remy": oké, majd "közvetítem" :);)
@gyvy: libe-libe-libegős?:DDDD

medvedr 2012.06.29. 21:25:50

@gyvy: Amennyi jólesik. Ha dohányzol akkor is. A kockázatod viszont nagyobb.

medvedr 2012.06.29. 21:27:10

@váj mí: Megítélésem szerint az csúnya dolog, és ritkán van jó vége.

Daró 2012.06.29. 21:28:01

@smithgerda: igen, ebben a sorrendben.
Vigyázat, ünneplés folyik, vége a vizsgaidőszaknak! Eddig 3 sör 1 feles.
(szigorlat nem számít, tavaly úgy rúgtak ki hogy azt hittem min.4 lett)

Hurri Kán 2012.06.29. 21:29:36

@anica inkognitóban:
Subi-dubi-rókaprém
Más is buzi nem csak én. :DDD

@medvedr:
Bagót idén lesz 9 éve, hogy letámasztottam... :)

Daró 2012.06.29. 21:29:50

mielőtt elkezdek ökörségeket beszélni meg beszólni, kilépek, sziasztok.
Jó ez a hely. Mi a sikeres blog titka?
Mit nevezünk sikeresnek?
Jó éjjelt.

medvedr 2012.06.29. 21:33:26

@gyvy: Gratulálok, sokat tettél ezzel magadért szerintem.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.29. 21:34:23

@Daró: szevasz földi, igyál még kicsit, ha jólesik, aztán jó éjszakát! :)
@gyvy: hát nem nyugtattál meg... ugye, azért nem mindenki??:DDD

váj mí 2012.06.29. 21:39:27

@váj mí: Van, aki a windows 7-et árulja, van, aki a gucci és prada cuccokat, meghint más a lacoste pólókat. Minden eladó. Az ember is, nemcsak a kígyóbőr öv. Hát ez van. Hogy kinek, milyen vége lesz, az meg nagyjából mindenki egyéni döntése. Semmi sem kényszer ...

váj mí 2012.06.29. 21:40:19

@medvedr: Van, aki a windows 7-et árulja, van, aki a gucci és prada cuccokat, meghint más a lacoste pólókat. Minden eladó. Az ember is, nemcsak a kígyóbőr öv. Hát ez van. Hogy kinek, milyen vége lesz, az meg nagyjából mindenki egyéni döntése. Semmi sem kényszer ...

smithgerda 2012.06.29. 21:44:39

@gyvy: ja, mert ha ajánlottak volna, akkor nem utasítottad volna el? ;)
@váj mí: tudom ... az egyik legjobb barátnőm egy ideig ezt csinálta, de azután abbahagyta, mert nem bírta lelkileg. Úgyhogy egészen közelről ismerem ezt a világot ... Helyedben sem lennék azért.
@Daró: örülök, hogy örülsz! Egyik kedvenc sporttársam is ma védte meg a diplomáját :)
mért akarnál te engem ezzel a borzalommal etetni?

medvedr 2012.06.29. 21:58:09

@váj mí: Ez is igaz, meg az is, hogy mindenkit minősít az áruja, és a csere környezete és minősége. Keveset láttam ebből, élettapasztalataim is korlátozottak, de azt gondolom, hogy ronda. A döntéseid ellenére a környezetedtől egészen nem függetlenedhetsz.

Hurri Kán 2012.06.29. 21:58:13

@medvedr:
Megvolt az oka... Kétoldali spontán légmell. (Szintén örököltem...) Utána valahogy semmilyen szinten nem hiányzott, hogy rágyújtsak. És azóta sem.

@anica inkognitóban:
Sajnos nem. :DDD

@smithgerda:
A zsíroskenyeret biztos, hogy nem. :D

medvedr 2012.06.29. 21:59:16

@gyvy: Az nem fasza. Hogy élted túl?

Hurri Kán 2012.06.29. 22:00:36

@medvedr:
Úgy, hogy időben beért velem a mentő a Jánosba.

smithgerda 2012.06.29. 22:08:54

@medvedr: spinningelek, néha futok és súlyzózom, meg görkori. Miért?

váj mí 2012.06.29. 22:19:45

@smithgerda: @medvedr: Aki ebbe a világba bekerül és "lelke" van, az jobb, ha megcélozza a legközelebbi apácarendi zárdát. Ez üzlet és pénz, semmi köze hozzá a léleknek vagy lelkiismeretnek. Árú, pénz, forgalom, mint a Tescoban. Ott sem érdeklődsz a TS margarin lelkiállapotáról. Pesztrálásra viszonylag korlátozott idő áll rendelkezésre. Gyakorlatilag nulla. Szar és kemény. Üzlet. De van benne pénz. Ó, igen, az van benne. A lányoknak is. Csak ki kell bírni.

medvedr 2012.06.29. 22:19:50

@smithgerda: Semmi, csak kíváncsi voltam. Azt hittem, ahogy a sporttársról írtál, hogy valamilyen egyesületben sportolsz. Vívtam, lovagoltam, fiatalként, már egy jó ideje csak súlyzózók, mostanában megint futok mellette.

medvedr 2012.06.29. 22:30:52

@váj mí: Szerintem ez olyan happy hooker story a kemény csajról, aki bírja,- ami nem igaz. Lehet hogy bírod, azt nem kérdőjelezem meg. Ebben a világban ott a drog, ott a lehúzás aka csalás, markecolás, ott a friss hús beszerzése, ott az erőszak, ott vannak a fertőző betegségek, stb. ez azért nem csak üzlet, vagy ha igen akkor mások a fogalmaink, de te tudod. A margarin azért egy kicsit másnak tűnik, bár az Unilever sem egy leányálom, de mégis más.

Hurri Kán 2012.06.29. 22:37:33

Birkapörkölt fél 11-kor este az helyes táplálkozás? ;-)

látjátok feleim szümtükkel 2012.06.29. 22:38:00

@-nyuszi-: Az enyém meg már méter magas, és tenyérnyi paradicsomokkal van tele. Próbáld meg télire fagyasztani, nekem nagyon bejön télen is más zöldséggel, gyümölcccsel össze turmixolva.

Ha a termőhelyen ősszel marad egy-két érett pradicsom, és nem ásod fel a helyét, akkor tavasszal jó eséllyel kikel a magja, és ugyan olyan lesz, mint amit most nevelgetsz. Nálunk az így kelt paradicsomon is van már diónyi termés, pl. a hosszúkás, piros szendvicsparadicsomot nem is szoktam vetni, évek óta kel magától, csak szét kell ültetni.

1kutya 2012.06.29. 22:40:07

Mi van itt? Kihuzom a labam, rogton elkanaszodik csapat! Nem less ez igy jo:-)

látjátok feleim szümtükkel 2012.06.29. 22:40:58

@LepkeReloaded: Lila hagymából is nagyon finom, de mi a mártogatás után meg is sózzuk, vagy már a pirításkor meghintjük egy csipet sóval a hagymát.

smithgerda 2012.06.29. 22:43:42

@váj mí: a léleknek és lelkiismeretnek úgy van köze hozzá, hogy emberekről beszélünk. Nem élettelen, érzéketlen árucikkekről.
@medvedr: értem :) nem tudtam máshogyan megfogalmazni, mert kevesebb, mint barát, de több, mint ismerős. Tényleg vívtál? Az számomra egy borzasztóan érdekes sport, hogyan dönt úgy valaki, hogy pont vívni akar...
Én is tudok lovagolni, de nem tudom leküzdeni a félelmemet :(

smithgerda 2012.06.29. 22:45:34

@gyvy: az semmiképp se. Meg kellett volna hagynod reggelire.
@1kutya: most ezt hogy érted?!?!

1kutya 2012.06.29. 22:49:38

@smithgerda: eddig tunyulas volt, most pedig pezsgo elet! Komolyan, job, ha mi bloggerek nem vagyunk itt?:-)

smithgerda 2012.06.29. 22:50:51

@1kutya: ez csakis miattam van ;)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.29. 22:54:29

@1kutya: pezsgő életről más fogalmaink vannak, lehet..::DDD

1kutya 2012.06.29. 22:54:55

@smithgerda: olyan kis genyo vagy neha:-)

látjátok feleim szümtükkel 2012.06.29. 22:56:17

Paradicsom kedvelőknek ajánlom a tigris csíkos paradicsom termesztését. Nagyon szép, piros és narancssárga csíkokkal tarkított, finom édes, és nagyon jól terem. Május elejei kiültetéssel kb. méter magas, és dugig van paradicsommal.

1kutya 2012.06.29. 23:00:12

@anica inkognitóban: nincs fogalmad a pezsgo eletrol:-)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.29. 23:01:34

@1kutya: ha nem haragszol, erre itt és most nem reagálok, jó?:)
maradjunk annyiban, neked meg rólam :))))

smithgerda 2012.06.29. 23:04:58

@1kutya: de angyal és kezes bárány is tudok lenni ;)
@gyvy: mármint reggelire is ezt tolod majd? :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:08:09

@gyvy: Már éppen tanácsolni készültem! Nincs is jobb, mint egy kis laza birkapörkölt reggelire :) Illetőleg egy körömpörkölt talán hasonló pozíciót foglal el ...

Hurri Kán 2012.06.29. 23:09:56

@Andrass9:
Elég laza lett, a főzőborból jutott valamennyi a lébe is. :)
Köröm helyett rántott borjúlábban gondolkozom, nagyon rég ettem...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:10:07

Megjöttem Rétságról. Ebédre halászlé tiszai stílus, valószínű mirelit alapléből és vadasmarha. Az utóbbi igencsak el volt találva, a zsemlegombóc is finom volt!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:10:59

@gyvy: Én meg még soha pedig megéltem jónéhány évet. Lehet megpróbálom valami jobb étteremben.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:11:54

@smithgerda: Angyaloknak egy kört - a ház fizeti!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:13:45

@látjátok feleim szümtükkel: Nekem idén nem jött be a saját palántám, így a piacira fanyalodtam. Szép erőteljesek, virágzanak és már vannak diónyi zöldek. Csak a sárga koktélt sajnálom, de majd jövőre.

Hurri Kán 2012.06.29. 23:14:33

@Andrass9:
Étteremben eddig egyszer ettem belőle jót, az a hely már megszűnt, a Corvin mögött volt egy füstös, büdös kisvendéglő, ott nagyon jól csinálják.
Van a Nóra utcában egy kisvendéglő, vagyis pár éve volt, nekik volt az étlapjukon,l de nem tudom, milyen, ott nem ettem. ;-)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.29. 23:14:38

@Andrass9: ebben mint Angelika automatice részesülök én is :DD

smithgerda 2012.06.29. 23:14:55

@Andrass9: köszönöm szépen, akkor 1 cidert kérnék elalváshoz :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:15:00

@1kutya: Eddig én is hallgatam. Tán okosabb lett volna, ha folytatom :)

smithgerda 2012.06.29. 23:16:35

Rántott borjúláb milyen ízű? A bécsi szeletre hajaz?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:17:42

@smithgerda: Igenis, egy cider rendel.
@anica inkognitóban: Automatice mit iszik a kisasszony?
@gyvy: Ez a gondom, amire Poczok úr tegnapi posztja is utal - honnan tudni, merre van jó tanyérhús vagy rántott borjúláb ? Feleségem szerint a Számalk menzáján látott utoljára vagy 30 éve.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:18:49

@smithgerda: Ha a körömpörköltöt el tudod képzelni, akkor valami hasonlót - de paprika nélkül - ránts ki. Kb olyan lehet.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.29. 23:19:04

@Andrass9: mi a Ház Ajánlata??:)
vagy mit lök ide az üv??

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:20:04

@Andrass9: Olvastam olyan elvetemült alakról, aki a malackörmöt a kocsonyából kilova kirántotta :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:23:34

@anica inkognitóban: Énszerintem lootoljuk az ÜV Othellóját. Mit szólsz?

Hurri Kán 2012.06.29. 23:26:01

@smithgerda:
Nem igazán. Annál kicsit inasabb, zsírosabb hús.

@Andrass9:
Az a hely tőletek nincs messze, amit írtam. De elkészíteni sem nehéz.

smithgerda 2012.06.29. 23:27:10

@Andrass9: hááááát... akkor nem biztos, hogy meg akarom kóstolni :) A cidert viszont igen.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:29:04

@gyvy: Még egyszer sem láttam azt a kisvendéglőt nyitva - így benne sem jártam. Persze, ez nem bonyolult: estefelé nem jártam arra :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:29:52

@smithgerda: Esért próbáltam érzékletesen megfogalmazni :)

Hurri Kán 2012.06.29. 23:31:03

@Andrass9:
Ok., értem. Akkor szerintem egyszer próbálkozz meg vele eská.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:33:43

@gyvy: Gondolod van olyan hentes a közelben, aki tart borjúlábat? met én azt még boltban nem láttam. Viszont azt a kisvendéglőt tényleg meg kellene próbálnom. A Gyertyás nagon lesűlyedt, szintúgy a Széphalom étterem. Maradt a Profi melletti kis kifőzde. Az viszont jó!

váj mí 2012.06.29. 23:35:25

@medvedr: Semmi happy nincs benne, ezt garantálom. Pénz van benne. Annak meg mi köze ehhez? A lányok meg megoldják, vagy nem. Igaz, meg lehet keresni egy hét alatt az otthoni havi átlagkereset 3-4-szeresét. De ennek is ára van: hernyó, kóla, viszki, bor, partydrogok, bármi csak ne emlékezzenek a vendégekre. Bármi, ami segít elfelejteni. Hetente legalább egyszer egy lány kiborul. Menetrend szerint. Persze, kurvák. Hogyne. Lányok. Elsősorban.
@smithgerda: Nem akarlak kiábrándítani az emberiségben vetett hitedből, de bizony árucikkről beszélünk. Na jó, szolgáltatásról. Téged érdekel, milyen a hangulata úgy egyébként a pincércsajnak, aki kihozza a zsírmentes tejes hosszún kávédat? Ugye nem? Mosolyogjon, rakja le,és tschüss! Hát a vendégek is így vannak a lányokkal, legyenek olyanok, amit a hirdetésben láttak, ők a pénzt lerakják, és tschüss! Nem igazán érdekli őket a lányok lelke.
Szolgáltatás és üzlet. Ennyi

@1kutya: @Andrass9: Most bennetek tényleg zavar, ha nem csak kedélyes délutáni bográcsozásokról, meg hajnali sörözéses halászatokról van szó, amolyan a amerikai-álom-stílusban?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:35:37

Mivel tőbb a typo, mint a hibátlan szöveg - megyek csicsikálni!

Jót ne halljak rólatok, mert holnap még vagyok!

Hurri Kán 2012.06.29. 23:35:48

@Andrass9:
Kisvendéglőileg nem ismerem azt a környéket. Ha van ismerős hentesed, kérdezd meg, szerintem tud keríteni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.29. 23:39:40

@váj mí: Magam részéről: nem tudom miről beszélsz, mivel mutattam ki, hogy zavarna. Természetesen szívesebbel olvasok bográcsolásról, de olvastam Zola: Nana című könyvét is.

smithgerda 2012.06.29. 23:40:18

@Andrass9: én is lefekszem, jó éjt.

váj mí 2012.06.29. 23:56:05

@Andrass9: A hallgatásra tett megjegyzésedből gondoltam. Bocs, ha tévedtem. De ez is az élet része. Lehet, pont a szomszédcsaj ugrik át hétvégente Grazba, vagy az 64 éves Gizi néni, az I emelet 4-ből. Nem tudhatod. Dolgoztam Essenben, magyar lányokkal, 18 éves 6 gyermekes cigány csajtól, 59 éves rokkantnyugdíjasig. Ez volt a két véglet. Csak szólok, lehet, az a kis helyes aranybarna hajú, őzike szemű szomszédlányka, hétvégenként Linzben adja magát egy kontaktházban.... Mert nem az ordas pornóskurvákból áll leginkább külföldön a magyar kurvák hadosztálya, hanem a "szomszédlányokból", akik egy 50-esért gumi nélkül hozzák a fél órát. Mert jön a villanyszámla. És nagyon letörik az árakat. Ausztriában ne nagyon akarj kupiba menni, ha nem akarsz magyarral találkozni. Hát így.

Daró 2012.06.29. 23:57:13

@váj mí: nehéz ám okosnak lenni és megtalálni a helyes utat. Roxanne.

www.youtube.com/watch?v=cx5H-49dgvo

váj mí 2012.06.30. 00:15:02

@Daró: Ebben a világban nincs helyes út, csak kevésbé rossz, amivel több zsét tudsz relatíve spájzolni. Már ha van eszed. De fel is szívhatod, vagy elcseszheted gucci meg chanel szarokra.Sokan csinálják mindkettőt, mert itt nincs helyes és helytelen. Csak napok egymás után. Tök mindegy, hogy hányadika van. Az EB is csak azért érdekes ebben a világban, mert akkor kevesebb a vendég...

Pinka-Panka 2012.06.30. 08:16:44

Egy helyes út van, embernek kell maradni mindenek felett és a mértékletesség az egyetlen megoldás!
Számomra ez lenne...

medvedr 2012.06.30. 16:34:07

@smithgerda: Nem én döntöttem, hanem a hagyomány, de ez esetben nagyon jó döntés volt. Mindenki fél először a lovon, annyira idegen az egyensúlyérzéknek. Valószínűleg felnőttfejjel tanultál, és egy kicsit újraéled, ne küzdj ellene és OK lesz. Gyerekként tanultam meg, úgy más.de én is féltem. Ma már nem ülök fel, mert nincs időm tisztességesen heti 6 szor kijárni, meg a lelesésen is aggódom. Az nem esik le, aki nem ül föl. Nem igazán vagyok már rugalmas sajnos.

smithgerda 2012.07.01. 10:00:11

@medvedr: igen, 21 évesen tanultam meg, egy megbízhatatlan lovon, aki gyakran elszaladt velem. Estem is párszor, de soha nem lett semmi bajom.
Valószínűleg, ha rendszeresen lovagolnék normális, lovardai lovakon, akkor elmúlna a rettegés.

látjátok feleim szümtükkel 2012.07.01. 19:13:08

@Andrass9: egy ötlet saját palánta termesztéséhez:
Tescoban szoktunk néha tortát venni, és annak a dobozát nem dobjuk el. Ennek az alsó felébe jó minőségű kerti földet rakok, megnyomkodom, és abba vetem a magot, beöntözöm, és bezárom a dobozt. Naponta egyszer-kétszer kinyitom, és a mag kelésig újságpapírt is szoktam rá tenni. Kelés után ( világos helyen tartva )addig, amíg a doboz felső részét el nem éri a palánta ( a szellőztetés továbbra is fontos ), csukva tartom a dobozt, de én szoktam már korábban kipikírozni a kisebb a palántát. Ehhez olyan műanyag dobozokat használok, amikben gombát vásároltam ( kék színűek ), és amikor már több leveles, és elég erős a palánta, akkor tejfölös kupába ültetem szét. Ilyen módon nevelt palántákat ültettem május elején, és csoda szépek.

látjátok feleim szümtükkel 2012.07.01. 19:18:41

Paradicsom ( hobi ) termelőknek ajánlom, hogy a vásárolt palántát szaporítsák meg. A kiültetett, és már szépen beindult, bokros növényről le kell vágni kb. 10 centis hajtásvégeket, vagy ha már egészen nagy, a hónalj hajtást, és vízbe téve meg kell gyökereztetni, vagy jó minőségű földbe, tejfölös kupába beültetni, és állandóan nedvesen tartani. Gyorsan, és jó gyökeresedik. Ha megnyurgult palántát veszünk, azt rögtön meg lehet kúrtítani, és a levágott darab mehet a gyökereztetőbe.
süti beállítások módosítása