Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Piskóta. És tekercs is.

2012.06.18. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt - Anica

Nos, lehet, unjátok az édességet – be kell valljam, én is szívesen olvasnék végre eg jó hagymásrostélyosról! – de ahol gyerek van, meg elég gyakran beesik egy barát, vagy két unokatesó, ott muszáj mindig valami gyorsat, könnyűt összeütni, ha még kér a nép…

Piskótatekercs mindig bejön, én ki nem állom a vajaskrémeket és azért egy lekvár közel sem olyan cukros-édes-ragacsos, mint egy anyóspajtás-féle vajkrém, úgyhogy azt a verziót be sem szoktam ajánlani a gyerkőcöknek, automatikusan nyúlok lekvárosüvegért. Eddig reklamáció nem érkezett.

Piskótatekercset gáztepsiben sütök, 6 tojásból, nekem ez az adag vált be, van benne anyag, de még egyszerűen feltekerhető roláddá.

A piskótasütésben legalább annyi iskola létezik, mint a pásztorételekben, ki-ki a maga verziójára esküszik, csak a kolleganőim között végzett felmérés alapján legalább négyféle módon sütik, sütjük a piskótát.

Az enyém a következő (nem szentírás, nem megkérdőjelezhetetlen, de az enyém, nem engedek belőle.):

A tojásokat egyenként felütöm (csak egyszer, egyetlen alkalommal zuttyintson bele az ember lánya nagy lelkesedéssel egy romlottat ötödiknek, egy életre megtanulja!!), fehérjét sárgájától elválasztva, külön egy-egy mély tálba. Ahány tojás, annyi kanál cukrot adok a sárgájához és addig keverem, amíg már nem ropog a cukor és jó sűrű sárga masszát kapok. Ha ez megvan, ugyanannyi kanál lisztet keverek bele, mint amennyi cukrot és ezzel tovább, szép sima állagúra összedolgozom. Ha készen van, félretolom, enni nem kér, semmi baja nincs a várakozástól.

A fehérjéket csipet sóval kemény habbá verem. Anyukám azt tanította, csak egy irányba, hogy össze ne essen, majd ha már a tálat fejjel lefelé fordítva a hab nem esik ki, illetve a habverőt kihúzva belőle, szép kúp alakú lesz a hab, akkor van készen.

Na, a környezetemben lévő háziasszonyok között az eddigiek után már fellángolnak a viták: van, aki a cukrot a fehérjébe teszi, úgy veri a habot. Akad, aki együtt veri fel a tojásnak a fehérjét és sárgáját is. Az érdekes az, hogy minden tábor képviselőjének süteményét kóstoltam már és mind remek volt. Mégis mindannyian úgy védjük a magunk igazát, mintha az életünk múlna rajta.

No, mindegy, hab felverve, sárgája kikavarva, elegyítjük a két masszát. Igen ám, de mit mihez? Ha a sárgáját a fehérjéhez, lenyomja a habot, legalábbis én így gondolom, úgyhogy maradok az anyámtól tanult módszernél: fehérjét keverem óvatosan a sárgájához, lehetőség szerint határozott, de gyengéd mozdulatokkal, óvatosan, hogy ne törjön a hab, ha már a robotomat kinyiffantottam, a kézi habverő használata közben meg majd’ leszakadt a kezem.

A sütőpapírral kibélelt tepsibe öntöm óvatosan a masszát, tetejét kicsit elsimítom, hogy szép egyenletes legyen, majd betolom az előmelegített sütőbe és húsz percig nem nyitom ki, ha a fene fenét eszik, akkor sem. Persze, mondhatná bárki, hogy mivel a nagy tepsiben elterül a tésztamassza, nincs jelentősége, összeesik-e vagy sem, mert talán módja sincs rá, meg úgyis feltekerjük. De ne addig az! Ha már sütünk, süssünk, ne pacsmagoljunk!

Húsz perc után elkezdem nézegetni, elkészült-e tészta, a klasszikus tűpróbával. Van, hogy ilyenkor szentségelek, mert a sütőm nem tökéletes, rakhattam én cserepet az aljába egy tetőre eleget is, ha meghülyül, hát süt alulról, nem pirít felülről. Toporzékolhatnék miatta, de inkább megtanultam villámgyorsan dönteni, mikor érkezett el a lélektani pillanat a tűzhely villámgyors elzárására. Mára nagyrészt megbarátkoztunk egymás tempójával, a sütő meg én. Bár néha történnek balesetek, de ezekről most nem szólnék, inkább hallgatnék mindörökké. Bár ahogy most megnéztem a fotót, látszik, hogy ennek sem sületlen az alja, de a borsodi bányaipar még nem éledne újjá tőle. Viszont legalább mindenki hozzá tud szólni a témához, még az is, aki inkább leharapná a nyelvét, mint hogy jót mondjon.

A kész piskótatészta aljáról lerántom a sütőpapírt és egy tiszta konyharuhára rakva, azzal együtt feltekerem, hagyom hűlni, így szép engedelmesen felveszi a klasszikus piskótatekercs-formát.

Amikor kihűlt, széthajtogatom – mivel konyharuhástól biztosan izgalmas íze lenne, de csak nem célszerű bennehagyni – és megtöltöm. Ami a képen van, azt pár hónapja csináltam, (ma csak elsősegélyként előkaptam a fotót) narancsmarmeládot tettem bele, imádom.

P1080582.JPG 

Igaz, elárultam már, hogy eleinte bizony megríkatott jópár piskótasütés, aztán megtanultam, hogy jó alapanyag, jókedv és türelem kell ahhoz, hogy sikerüljön. Persze, megvan a dolog technikája is, de az tanulható. A három főelem közül ha egy hiányzik, megette a fene, szalonnás lesz, benyersül a közepe, meg ki tudja, még mi mindent lehet vele elkövetni.

Ha kipihenjük az elmúlt időszak sok édesség-posztját, hozok egy olyan piskótát, amit egész biztosan szeretni fogtok és van benne egy kis csavar. De addig is: stipi-stopi, legközelebb brassóit csinálok!

 

És most egy reprezentatív felmérés: ki hogyan süti a piskótát??

180 komment

Címkék: piskóta

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr154594990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.18. 07:36:00

ez remek, anica, (majdnem)klasszikus iskola szerinti piskóta.
a klasszikusban a sárgáját , fehérjét és lisztet együtt keverik bele, mert a liszttől keményebb lesz a sárgája, és így többet kell keverni, és a fehérje jobban összetörik.
plusz pont, hogy nincs benne sütőpor.

jómagam hasonlóan, csak más sorrendben, optimalizálva a folyamatot.

a sütőért meg nem kell elnézést kérni, legalább kiismerted, az én sütőm hisztis nő, mindig másként süt.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.18. 07:37:55

ja és a vajas krém: egy kis pudinggal meg lehet szelídíteni (főzött krémnek szerintem mindenhogyan lisztíze van).
tegnap nálunk rumos krémes piskóta készült, a krémben puncspudinggal és rummal.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 07:50:22

@Babette_: na látod, ez az, hogy ahány ház, annyi szokás, mégis mindenkié lehet príma..a pudingos krém az már oké, de én inkább sima piskótába, a tekercsből nekem általában kifolyik, nincs idő megvárni, míg kicsit "húz" a krém.Sütőpor?? egyetértünk:brr...:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.18. 07:54:15

Jó reggelt!

Hogyan sütöm a piskótát? Sehogy. Én még rántott húst sem tudok, nemhogy piskótát...

@anica inkognitóban: cím? tecc? ;-)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 07:56:49

@PO: észre sem vettem, be kell valljam..:)) én ilyenkor a sajátomat már nem olvasom, ráadásul 3/4 12-től harcoltam a szövegszerkesztővel, mert állandóan beállt, utána meg helyreállított változatokat kínált be, amikbe 3 bötűnél többet nem engedett betoldani...:(
na, ne bohóckodj, kérdezd meg Enikőt, hogy varázsol jó piskótát..:)))

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.18. 08:02:25

@anica inkognitóban: persze, tekercsbe krémet nem, maximum párizsi krémet, de azért nem rajongunk.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.18. 08:04:23

Szuper piskota. Mint már panaszkodtam, nem az erősségem, dehát az ember azért él párosan, hogy megossza a feladatokat. Feleségem három másodperc alatt osszecsapja, és mindig sikerül neki :).
A keverési arányok egyeznek a fentiekkel, de ő kettévágja, így vékonyabb, de kettő lesz belőle.
Hogy a harmadik keverési iskolát is bevessük: a lisztet akkor szórja bele, amikor a sárgájába keveri a fehérjét....
Sütőpor persze nincs itt sem és a sütőnk is egy nő.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 08:04:45

@Babette_: melyik a párizsi krém? nevekkel és számokkal hadilábon állok..

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 08:05:24

@Andrass9: finom célzásod értettük az utolsó mondatban..:P:DD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 08:16:56

@Babette_: kösz. na, ez az, ami nekem tömény...

megpróbálom magam visszavezetni a munka világába..

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.18. 08:36:21

@anica inkognitóban: Szerinted ez célzás volt? Mert én találatnak hívnám ... (és különben sem az én ötletem volt, csak @Babette_: -től schmitteltem:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.18. 08:38:30

@anica inkognitóban: vigyázz! Ilyenkor jöhet a keszonbetegség! :P

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 09:18:24

@Andrass9: úgy látom, el kell majd meséljem a viccet, aminek ez a poénja..:P:DD
@PO: óvatos vagyok..:)
@dömbi: te kicsit elfogult vagy velem szemben :)))
@1kutya: oszt' ha nem szólok???:P:) tudod, kit ijesztgess...

Daró 2012.06.18. 09:18:38

Kedves Lányok és fiúk!
Túl vagyok ma egy vérvételen, nem ájultam el. Na mit szóltok?
A piskótát hét végén megsüttetem, jól néz ki és jól is hangzik :-)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.18. 09:26:57

@anica inkognitóban:

Gondolod?

@Daró:
Szóhoz se jutok! De, biztos hogy kíváncsi lennél rá?

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 09:32:21

Szuper, én is így csinálom /csak ritkán/.
@Babette_: Te hogyan optimalizálod a folyamatot?

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.18. 09:36:32

@Mitzi von Küche: én mindent optimalizálok (nagyanyám lustaságnak hívta:D).
a piskótát azért, mert az istennek sem ment a sárgája és fehérje plusz liszt összekeverése a hab összetörése nélkül, ráadásul két edényt koszolt.

tehát: felverem a habot sóval, hozzáteszem a cukrot, azzal is. aztán beleöntöm a sárgáját.
ekkor kiveszem a gépből és óvatosan pár mozdulattal belekeverem a lisztet.

Daró 2012.06.18. 09:36:48

@dömbi: nem biztos, ha csúnyákat akarsz mondani :-)
elolvastam megint a receptet, és kezdek megéhezni. Anyu is így csinálja, csak szilva vagy baracklekvárral.
Ha találkozunk, kapsz tőlem egy kis üveg marmelade-t jó Anic?
Tegnap olvastam a facebookon talán Po apónál: mi a lekvár helyett is pálinkát főzünk. A palacsinta elsőre furcsa vele, de meg lehet szokni!

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.18. 09:37:07

@Mitzi von Küche: mármint a sárgáját is belekeverem a géppel pár másodperc alatt.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.18. 09:43:08

@PO: műszaki végzettségű vagyok :PD

másrészt nem kéne privát infókat közzé tenni. köszi.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.18. 09:45:01

@Babette_: *** ne használj ilyen szavakat, hogy optimalizáció :P Vagy pedig sürgősen iratkozz át a műszaki karra! :D

@Daró: egy hős vagy! Süllőcskénél meg is rendelünk egy mellszobrot! :DD
(a pálinkás poént nem nálam olvastad)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 09:45:28

@dömbi: úgy érzem :))
@Babette_: nyugi, kisakkoztuk..:)
@Mitzi von Küche: legalább megbecsülik otthon a piskótatekercses napokat! :)

Daró 2012.06.18. 09:45:40

Hú de gyors, mint a villám...

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.18. 09:46:44

Eszem-faszom megáll! Azt hittem ma nem nyitott ki a kocsma, s még a tegnapi társaság hőbörög. Aztán láttam a képet,s konstatáltam, hogy ez másik társaság. Bár a tegnapi szemébe sem mertem nézni. Nekem sok az ídesség.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 09:47:02

@Daró: oké, de ha már lehetek pofátlan, gyömbért..:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 09:48:13

@hajdulaszlo (volt hajdul): hiánypótlás, S.O.S-poszt.. már tényleg jöhetne valami masszív főétel...

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.18. 09:56:11

Ahogy olvasgatom a blogot, általában azt veszem észre, hogy a régebbi posztokon már érdemi hozzászólás nincs. Nem-e lehetne azt megoldani, hogy ne dumáljunk vissza a tegnapi társaságnak? Azaz mindig az aktuális poszton follyék a törzsgárda trécselése.
(Ha megszakad is a helyesírás ellenőrző, a folyik ikes ige.)

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.18. 09:58:15

@hajdulaszlo (volt hajdul):
az bizony. és amit írni akartál, azt úgy kell, hogy folyjék.
szívesen:))))*

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.18. 09:59:05

@anica inkognitóban: leírjam a szombati kaját? de már csak hidegen tudom fényképezni:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.18. 10:00:01

@Daró: Csúúúnyááát???? nadena! Azt meg minek, van neked elég bajod ezzel a dologgal, úgy látom.
Csak próbáltam viccelni, nem sikerült.
@anica inkognitóban: Nem hinni, nem érezni, tudni kell! Mielőtt más is meggyanúsítana, aki kézzel áll neki verni a cuccot, az én szememben az teljesítmény! Mert én + a Kichen Aidom ...
Gyömbérlekvárt 2 hete csináltam, ha kérsz, adok szívesen.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.18. 10:04:34

@Babette_: Valóban, de úgy is javította! Gondoltam nem jól tudom.

tartetatin 2012.06.18. 10:05:30

Ugyanígy, csak a sorrend más. Kikevert sárgájába óvatosan beleforgat felvert hab, és a legvégén még óvatosabban szitált liszt.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.18. 10:05:55

@hajdulaszlo (volt hajdul): sajnos teli van hülyeségekkel.
azt nem tudom, a rosszul benne lévőket hogyan kell javítani, de tudsz bele helyes írású szavakat felvenni.

tartetatin 2012.06.18. 10:06:10

Ja, és ez a tutituti recept!! ;P

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.18. 10:07:40

@hajdulaszlo (volt hajdul): sőt én még azt is csinálom, hogy használom az automatikus javítást, így a jegyzetelés közben a rövidítéseket átírja teljes szóra (persze, ezeket is fel kell venni).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 10:08:33

@Babette_: aha, de posztba, gondolom, igény az van rá. részemről tutira, már unom a sajátjaimat...
@dömbi: ablak nyitva..:)
@tartetatin: natürlich..:D

Daró 2012.06.18. 10:08:50

@dömbi: ha másért nem, ezért fogyok le egyszer, hogy lemenjen a vérnyomim-ne kelljen félévente vért vetetni :-( Viccet értem, csak nem szeretem! (ez persze csak vicc szintén :-))
Erről jut eszembe, Gerdát nem láttam jó ideje.

tartetatin 2012.06.18. 10:17:08

vízfürdős piskótatésztát már készítettetek ? Annyira komplikáltnak érzem...

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.18. 10:18:26

@Daró: Na, azért utána is csak járjál becsülettel vérvételre, ártani nem fog. Tudom tudom, ne máséval a csalánt.
@anica inkognitóban: Ok, de szólj a fiúknak, húzzák le az okos fejüket. Akarod a receptet is?

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.18. 10:21:27

Bélabát hiányolom nagyon. Küldtem mélt, arra sem jött válasz.

Valaki aki közel lakik, nem hívná fel? Csak hogy tudjuk...

tartetatin 2012.06.18. 10:24:49

Nem hordom magammal horváthilonát, de (sztem) az egyetlen használható hagyományos receptkönyv. Szeretem a kevert piskótáját is, kicsit lepényesebb, laktatóbb pl. meggyel. Meg a tefölös kevert is nagyon jó. Kevésbé macerás, mint a génoise változat.

Daró 2012.06.18. 10:28:45

az egy rész joghurt, 3/4 rész zsiradék, 2 rész cukor, 3 rész liszteset ismeritek? Én csak olyat szoktam, de abba kell sütőpúder... meg nem is piskóta :-) Cserébe gyors

tartetatin 2012.06.18. 10:29:39

@hajdulaszlo (volt hajdul): már itt is idegeskedés van ? :( Mostanában nincs időm visszaolvasni, mindig pont jó a hangulat :)

zöldtea...esetleg, Anica?

tartetatin 2012.06.18. 10:30:05

@dömbi: mér kell közel lakni a felhíváshoz :))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 10:34:30

@tartetatin: töltöm már, töltöm...
(mert nincs telószám, meg teljes név és település is csak saccperkábé :( )
@dömbi: igen, igen!!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.18. 10:34:41

@hajdulaszlo (volt hajdul): Nem tudom, de ha valaki közel lakik. A ha kimaradt, bocsánat.

@Daró: És tojás nem kell bele?

@tartetatin: A vízfürdőssel lehetne kicsit konkrétabb?

Daró 2012.06.18. 10:38:04

@dömbi: de az is kell 3 db. CSak simán összekutyulni, beletenni a gyümit, be a süttőbe oszt hadd szóóóóljon a ráákkenróóóóól!

tartetatin 2012.06.18. 10:38:56

@dömbi: hát a marifürdős (bain marie) tojássárga cukorral vízfürdőben duplájára növel. Nekem sikerült elsőre jó kis cukrosrántatta . Azóta ügyesebb vagyok, de félek tőle nagyon.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.18. 10:41:50

@tartetatin: mit szólnál egy fehérhez? Épp most lett kész. :)

Dömbi arra gondolt, h havasi kürttel üzenünk Bélabának :))

@dömbi: Bélabá annyira ügyelt az incognitójára, h szerintem senki nem tudja, Bp és Záhony között hol lakik.

@Babette_: régebben forrón, frissen fotóztam az ételeket. Közben pedig majd' éhenhaltam. Aztán rájöttem, hogy először ebédelek, utána ráérek babrálni a fotózással :))

tartetatin 2012.06.18. 10:56:05

@PO: bai mu dan? Jöhet :)

tartetatin 2012.06.18. 10:56:54

@PO: esetleg elkezdhetnél neki füstjelezni (és lenne füstölt tojásod is :)

Daró 2012.06.18. 10:58:00

@tartetatin: csak vigyázni kell, a tűz meg ne kapja.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.18. 11:02:37

@Daró: Ok, most már tudom miről van szó, ez is finom süti, nekem az én gépemmel a piskóta se tart tovább.
@tartetatin: H. Rozi receptjét nem ismerem, de igen, kell némi gyakorlat hozzá.
@PO: Rendben, csak 1 kósza erőlködés volt részemről.

Daró 2012.06.18. 11:03:08

@tartetatin: Óbazz, vizuális típus vagyok. Kicsi tűz, felette kisterpeszben a gazda, kötényt lengetve füstjelez...szellő a tüzet felszítja, indiántánc, stbstb

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.06.18. 11:04:33

@tartetatin: igen!
OK, napszálltakor megpróbálom. Amikor ballag hazafelé a gombával teli kosarakkal.

@Daró: arra minden körülmények között vigyázni kell! :))

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.18. 11:06:26

@anica inkognitóban: az emailcímében benne van a neve, de a gugli nem ad ki rá semmit:(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 11:08:09

@Babette_: neki szaraxik a gmailje, én az éjjel PO-nak és Andrássnak nyomtam át, PO a koránkelő, ő tudta feldobni..

tartetatin 2012.06.18. 11:12:32

@dömbi: nem rozi, te, hanem Icca. Szerintem mindenkinek megvan a recipekönyve, amit vagy 50x kiadtak, és jó.
A marcsifürdőst fransziák csinálják meg szerintem sok magyar cukrász. Nem tudom, miért jó, talán jobban megáll a piskóta...?

egyébként Szészijjon bácsitól tanultam leveles tésztát csinálni is:) addig totál nem értettem
www.youtube.com/watch?v=RABRj4Nc234

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.18. 11:15:50

@anica inkognitóban: akkor átküldtem Po-nak, a k betűs mailjére.

mentem tanulni.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 11:16:18

@Babette_: dobd át nekem e-mailben a nevét, meg ha tudod szűkíteni esetleg (nem ő van valahol Gyöngyös környékén?) akkor megpróbálom megtalálni én is.. a magam módján :)

tartetatin 2012.06.18. 11:22:00

@PO: utoljára gombászni ment? jessszus ... :)

tartetatin 2012.06.18. 11:23:29

Egyébként kipróbálom Szészijjon bácsi piskótareceptjét. Őrült eccerű és nem kell habozni benne!!!
www.youtube.com/watch?v=D10gAFmLal0

tartetatin 2012.06.18. 11:24:52

@anica inkognitóban: elnézést, ha valamibe beletrafáltam. Aggódni kell érte... ? :(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 11:25:41

@tartetatin: reméljük nem, csak Hawaii-on táncoltatja a fűszoknyás lányokat..:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.18. 11:30:47

@tartetatin: Jólvanna! Bocsánat, elírtam. Otthon nekem is megvan. Nem vagyok cukrász, de nekem azért más módon is sikerül a piskóta, + utálnám a Kichen tálját vízgőz fölé rakni.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.18. 11:35:25

@tartetatin: Hosszú évek óta így csinálom, bár a lisztet nem szitálom külön tálba.

tartetatin 2012.06.18. 11:40:37

@dömbi: én meg többnyire a habos verziót, épp ezért ritká :( Ma délután kipróbálom :)) Így is lezser lesz, nem lepényesedik?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.18. 11:43:43

@Babette_: Az is jó lesz! Majd felmelegítjük a képeket:)

tartetatin 2012.06.18. 11:49:29

@dömbi: olyan tuti ez a kiccsenéd? Én egyelőre a sörnyitójával kacérkodom :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.18. 11:49:51

@tartetatin: BigBuffalo nem hallot gombamérgezéses esetekről a közelmúltban ...

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.18. 12:08:34

@tartetatin: Nagyon szuper gép.
Bekapcsolom a sütőt 180-200 fok, alsó-felső, bele a tálba az egész tojások, rá a cukor, max. 1 perc nagy fokozat, legkisebb fokozaton bele a liszt, félperc se, sütőpapírral bélelt tepsibe simítom, be a sütőbe, ajtónyitás csak a végén.
Nem értem a sütőport, minek kellene a piskótába?
Ja, ha hajszál vékonyan megszórom a sütés előtt a tepsiben a tésztát, a közepe nem púposodik. Ezt cukrásztól láttam.

tartetatin 2012.06.18. 12:21:34

@dömbi: sütőport én sosem értem. Meg a különbséget sem a szódabikarbónától. Melyik mire jó? Muffinba mind2őt szoktak.

tartetatin 2012.06.18. 12:25:00

@dömbi: hát nem tom... nekem egy szimpla 600W bosch botmikszerem van... teljesen jól üzemel. Talán bonyolultabb dagasztásokhoz? Ahhoz meg kenyérsütőt használok.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.18. 12:38:37

Talán könnyebb lenne valakit megtalálni, ha egy olyan oldalra, ahol "barátaival" beszélget, olyan nicknévvel lenne regisztrálva, ahol az alapvető adatok is meg vannak adva. (vagy könnyű lenne egy- két kattintással megtalálni a nacionálét)Gondolom túl vagyunk már azon, hogy sumákban, köpjünk bele blogokba.
A kép és alapvető kapcsolattartási adat nélküli facebook oldalaktól is kiakadok. (A nem valós nevektől is egy kissé)

tartetatin 2012.06.18. 12:50:09

@hajdulaszlo (volt hajdul): szerintem nem kell agyondramatizálni :) Az anonimitás nem mindig sumákolást jelent. Van egyfajta varázsa, hogy csak itt és csak egy témában beszélgetsz valakikkel. Vagy mondjuk nem akarod, hogy beazonosítható legyél pl. munkahelyen... :)) Nem jelent alapból negatív hozzáállást. Ki-ki eldöntheti, milyen mélységig bonyolódik egy blog életébe. Valaki a talikra is elmegy, valaki betér, amikor lehetősége adódik.
:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.18. 12:58:04

@tartetatin: A kémiai részét nem tudom korrektül elmondani, de amit cukrásztól hallottam, azt igen.
A lényege az volt, hogy az kell bele, és kész.
Sütőport akkor teszek bele, ha víz, vagy vaj is kerül a tésztához, mert anélkül nem emelkedik fel.
Muffinba nálunk sütőpor, karácsonyi mézesbe hamuzsír. Ez a gép megcsinálja 1 fehérjéből is a habot, nem ég le, és keményebbre veri mint amikkel nekem előtte dolgom volt. Kenyérsütőm nincs, kölcsön adtam, többet nem láttam. Dagasztáshoz is bejött, persze főleg a magam receptjét dolgoztatom vele.

tartetatin 2012.06.18. 13:01:49

@dömbi: hamuzsír? Azt nem a szappanyba rakod??

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.06.18. 13:02:33

@tartetatin: Valóban, úgyhogy, ha valaki egy ideig nem jár kocsmába akkor üzenjen, hogy akadályoztatva van. A bentiek meg ne lássanak rémeket. Lehet, hogy bélabá, aki egyébként huszonéves? kaján örömmel figyeli, hogy beszélnek róla.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.18. 13:05:57

@hajdulaszlo (volt hajdul): az nem minket minősít.
ha érted.

egyébként olvasd el az aktivitását a bloghu-n, és meglátod.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.06.18. 13:31:52

@tartetatin: Ezt nem. Majd megkeresem és belinkelem, régi mézeskalácsosok, is ezt használták.

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.18. 14:37:20

@Benikuty: a nevére kattintasz, jobbra fenn van Aktivitás link:
blog.hu/user/202073

Pinka-Panka 2012.06.18. 14:42:50

@anica inkognitóban: így csinálom én is, de én pakolok bele krémeket, hol narancsosat, hol csokisat, még diósat is szoktam:)
Ügyes vagy, ez egy gyors süti, kíváló a lekváros féle is, pláne nyáron:)
Ügyes vagy:))

Pinka-Panka 2012.06.18. 14:44:48

Ja és mindenkinek szép napot, hűset:)
meg is innék, ha már erre jártam egy jó jegeskávét:) Ha van ebből a roládból Anica, akkor azt is kérnék:)

Hurri Kán 2012.06.18. 14:59:56

Szép jó napot! :)
Remélem, senki nem fázik. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.18. 15:12:21

@Babette_: Majdnem egy év termését elolvastam. Elég konzekvensen védi a magánéletét, ami nagyon helyes. Azért néhány apróság árulkodó :)
Ami a fontos viszont, hogy el-el tűnik a blog.hu hosszabb időre is minden előző bejelentés nélkül. Vagyis lehet, hogy:
1, Nem kell aggódnunk, csak a hócipije lett tele a blogokkal
2, Aggódjunk, mert Grazban van....

Remélem nem a második.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.18. 15:15:07

@anica inkognitóban: Igenis naccs's asszony - a csinos hölgynek... máris viszem.

Hurri Kán 2012.06.18. 15:15:37

@Andrass9:
Van, de ha fáznék, visszakérem. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 15:16:27

@Andrass9: igen, neki, akinek olyan príma a frizurája..:)
/mi a szösz: fordított nap van?:D/

Ugyandehogy (törölt) 2012.06.18. 15:32:47

@Andrass9: nem tudom, mi van grazban.
lehet, hogy egyszerűen nincs internetje.

1kutya 2012.06.18. 17:09:46

no, jónagyot! úgy látszik kezd megjavulni a gmailom, most valami telefonszámot kér, amire sms-ben küld állítólag kódot, eddig még nem küldte, megyek lócsalni, majd jövök.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.18. 17:21:54

@1kutya: Ez a telefonszám dolog fishy! Mi köze egy email szolgáltatónak a telefonszámodhoz? Legroszabb esetben kérjen egy másik email cimet, amire küld, bár az sem stimmel, mert az akárki lehet. Ha meg kell adnod egy telo számot, akkor azt egy hacker is kerheti és így hozzájut a te gmail accountodhoz (meg a mobil számodhoz, amit azután használhat pont a google voice-on. Szóval én szkeptikus vagyok ezügyben. Légy óvatos!

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 17:46:34

@Andrass9: A hivatalos gmail is mindig kérlel, h adjuk meg a mobilszámunkat - hát juszt se!

Topy 2012.06.18. 17:50:32

@Andrass9: pl. ha használod a naptárad, tud küldeni emlékeztető sms-t, ingyér

susztertangó 2012.06.18. 18:01:56

@Andrass9: Sok mindenre nyitott vagyok, mint egy kezdő szexmunkásnő.Holmi USAFIS nevű izé zöldkártya lottót ajánlgatott, ki is töltöttem emil címmel és mobil számmal. aztán viccesen azt kérte, hogy írjam latin betűkkel és nem lehetett tovább lépni. Így aztán nem jutok be esetleg az USÁba csak úgy. Viszont bajom lehet? A google voice miatt? Az mi, éhkogyan lehet bajom?

1kutya 2012.06.18. 18:03:54

@Andrass9: van, bírja ki a gyep, ennyi a dolga:)

@Mitzi von Küche: és múkoggy:-DDD

Hurri Kán 2012.06.18. 18:12:09

Ugye a krumplival készített kelkáposztafőzelék az nem csak szerintem alkalmatlan emberi fogyasztásra? :)

tartetatin 2012.06.18. 18:18:54

@anica inkognitóban: Anica, ha vonzódsz az 5 perces randa-de-finom-gyereksütikhez, akkor próbáld ki a citromos förmedvényt :) Ismered? Leírva iszony, kipróbálva fincsi! Csomag abapiskóta, 5dl tejföl, 5 dl tejszín habbá verve, sok (min 2 egész citrom), sok cukor.
Ha jó a citrom arány, akkor egy könnyű(nek tűnő) savanykás nyári nasi. Én kerülöm, gyerekek falják 2pofára.

1kutya 2012.06.18. 18:21:24

@gyvy: nemtom, szerintem nem alkalmatlan, bár én a kolompért zömmel kitologatom a tányér szélére:)

Hurri Kán 2012.06.18. 18:22:56

@1kutya:
Akkor mégis alkalmatlan. .)

Benikuty 2012.06.18. 18:26:46

@gyvy: ugye akkor sem én, s természetesen a családom sem alkotják a z emberi faj részét?:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.18. 18:35:19

@Benikuty: Meg én sem, mert én éppen hogy kolompérral szeretem a kelkáp főzeléket (meg sok borssal) - és jó, ha benne van a vastag ere is, mert az finom ropogós!

Benikuty 2012.06.18. 18:39:34

@Andrass9: meg némi major annussal:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 18:40:26

@1kutya: Én meg csak a krumplit, meg a levét eszem meg belőle. (Küldhetek valamit, fog működni? Feltéve, h át tudom másolni a képeket iphone-ról laptopra, mert az most nem mén.)

BigBuffalo 2012.06.18. 18:42:22

@Andrass9:
Kömény nem kell bele, ellenben a húst azt belefőzzük. Sokat, zsírosat...

1kutya 2012.06.18. 18:50:43

@Andrass9: hívtalak!

@Mitzi von Küche: most már küldhetsz, működök:)

BigBuffalo 2012.06.18. 18:52:43

@1kutya: Nagyon szomorú történet lenne, ha én vesztem volna el... :-)

Benikuty 2012.06.18. 18:53:08

@BigBuffalo: nálam úgy indul, hogy kevés libazsírban kipattogtatom a köménymagot, aztán fél fej hagyma...
Én nem mondanék ilyet, hogy ez, vagy az nem kell bele. Max, én így csinálom, vagy úgy, de hát én köztudtan egy pacifista geci vagyok, más meg legyen agresszor, lelke rajta.
Ha értesz:)

BigBuffalo 2012.06.18. 18:58:37

@Benikuty:
Itt mindenki megmondta a tutit, gondoltam, én se maradjak ki a sorból... :-)
Különben is, "anus" az egy "n" és végképp nem értem, egy őrnagyi végbélnyílás mit keres a kelkáposztafőzelékben... :-)

Benikuty 2012.06.18. 19:04:37

@BigBuffalo: kérlek, emlékeztess rá, én mikor mondtam meg a tutit. Ha figyelnél, de nem teszed, az én filozófiám, viruljon száz virág:)
Major Anna. Vágod?

1kutya 2012.06.18. 19:10:21

@BigBuffalo: úgy gondolod, hogy rossz pénz nem vész el?:-DDD

Daró 2012.06.18. 19:36:32

Beleolvastam a régebbi posztokba, hát na... ti honnan tudjátok hogy épp hol megy a harc? Én meg lemaradok itt mindenről.
Üdvözletem.
+1: kelkáposzta-főzelék elég jó étel fasírttal.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 19:37:58

@1kutya: meg milyen fa nem ég meg?:P:D
@tartetatin: szeretem a ronda de finom dolgokat..:DD
@Benikuty: Erős István felesége?:D

Daró 2012.06.18. 20:09:43

@1kutya: feltörték a méled? Szar ügy, Erának is felnyomták már 2X, meg hugomnak is 1X

tartetatin 2012.06.18. 20:31:04

@anica inkognitóban: Értem :) Én sem a külsőt nézem adott esetben ;)

1kutya 2012.06.18. 20:32:22

@Daró: nem, valszeg csak próbáltak hozzáférni (bár nem tudom minek, mert az adott mélcímen csak a bloghoz tartozó cuccok vannak). így aztán a gmail kért megerősítést, amit a hétvégén após IP-jéről nem tudtam aktiválni (gyanús volt neki?), itthonról viszont egy kód segítségével igen.

Daró 2012.06.18. 20:40:22

@1kutya: Címlista miatt ideális alany vagy.
Meglett Bélabátyánk?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.18. 20:47:35

Jó estét! Egy igggen hosszúlépést kérek, olaszrizlingből.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 20:48:39

@Daró: látnád a levelezésemet: bestseller lehetne kinyomtatva és egybekötve...:D

_Remy_ 2012.06.18. 20:49:58

Szép estét!
Az én első piskótatekercsem kinézetre gyönyörű lett, de az állaga...pont olyan, mint a babapiskóta. Összetördeltem, főztem csokisodót, ráöntöttem, aztán kérték, hogy ilyet csináljak még:) Amúgy pontosan az a technológia nálam is, mint András Marcsijánál. Lehet, Horváth I-ból tanultuk:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 20:59:03

@"Remy": végülis, én meg babapiskótát nem sütöttem még soha..:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.06.18. 21:02:01

Ritkán tekercselem a piskótát. Vagy félbevágom, és megtöltöm valamivel, vagy, mikor a tepsibe kerül, megszórom meggyel (befőttel), öreg csokidarabokkal vagy gyümölcssajttal.

1kutya 2012.06.18. 21:21:29

@Daró: nem címlista te! már be sem engedett (valszeg megbolondította, hogy 3 IP címről léptem be közvetlenül egymás után és az gyanús lett neki). gondolod, hogy egy e-mail-ra csak úgy ukkmukkfukk megadom (az egyébként nyilvános:) telefonszámomat?:-DDD

BigBuffalo 2012.06.18. 21:26:13

@1kutya:
"úgy gondolod, hogy rossz pénz nem vész el?"
Nem, csak eszembe jutott a viccből a szomorú történet:"Hát az úgy volt, hogy elvesztem..."
:-)))

1kutya 2012.06.18. 21:27:19

@BigBuffalo: és hányan indultak megkeresni, ha nem vagyok vindisgréc?:-DDD

BigBuffalo 2012.06.18. 21:27:59

@Benikuty:
Tűzzél már néhány szmájlit a szemhéjadra vazze oszt amikor engem olvasnál, nézd azokat. Belülről...
Magyarul ne kötekedj velem, ne olvass ha nem tetszik a képem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.18. 21:31:22

@1kutya: Hol hívtál, mert a mobilon nincs nyoma ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.18. 21:32:10

@BigBuffalo: Ebben az esetben az annus az két n - ha érted :)

1kutya 2012.06.18. 21:33:00

@Andrass9: vonalason, miután a mobilod nincs meg:) (egyébként küldtem mélt)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.18. 21:37:32

@BigBuffalo: Ciki, ha leiskoláznak, mi? Olvasásból egyes, leülhetsz.

BigBuffalo 2012.06.18. 21:39:24

@Andrass9: Nem értem. Major Anna az az öreg Major lánya itt a fölső faluvégen, egzotikus fűszernövényben meg nem utazom. :-)
Majorannát sem szoktam rakni a kelkáposztafőzelékbe, az hurkába való vagy reszteltmájba.
Hozzátenném, hogy SZERINTEM mielőtt megint belémköt ez a bolhás...

BigBuffalo 2012.06.18. 21:40:23

@Andrass9:
Nem tehetek róla, hogy szóviccértelmezés terén komoly lemaradásotok van :-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.18. 21:40:39

@BigBuffalo: Én úgy mondanám, hogy köményt nem tennék bele....capiche?

BigBuffalo 2012.06.18. 21:41:38

@Andrass9:
Mi fordult elő?
Hogy elvesztél, hogy megkerestek és jól meg...tak vagy hogy nem olvastad a BB fejléces kommenteket?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.18. 21:42:18

@BigBuffalo: Majd gyakorlunk :)
Amúgy az öreg Major lányával meg nincs semmi dolgom. Szerintem.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 21:46:50

Én pedig cseresznyés piskótát fogok sütni. Igen, eljött az idő, amikor a germersdorfi beérett(az az egy fa - és annyi van rajta, hogy el sem hiszitek). - Egyetek, szedjetek, gyerekek, vigyetek haza, a rokonoknak... - És még mindig rengeteg van. Cseresznyebefőtt nem az én műfajom, fagyasztani inkább a meggyet, a clafoutis nem a kedvencük. Cseresznyeleves? 1-2x max. - tehát: cseresznyés piskóta.

BigBuffalo 2012.06.18. 21:48:24

@Andrass9:
Vazze, ahhoz képest, hogy itt már az emberi fajhoz való tartozást is megkérdőjelezték egyesek a krumpli kapcsán, egész jól elvagytok az én kelkáposztás ragummal amibe a világ minden kincséért sem tennék köményt és hatóságilag üttetném le azt(mint a takonykóros lovat) aki a majorannászacskóval akár csak a fazék közelébe is megy...

BigBuffalo 2012.06.18. 21:49:15

@Mitzi von Küche:
Nekem előbb kezdett el rohadni mint beérett volna.
:-(((

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.18. 21:53:44

@BigBuffalo: Sebaj - mások vagyunk, másképp eszünk. Ebbe még nem halt bele senki.

1kutya 2012.06.18. 21:54:12

@Mitzi von Küche: lehet fagyasztani a cseresnyét is - bár én nem szeretem - bár én szintén nem szeretem.

@BigBuffalo: a mienk is csattog, abból sem lesz énekes halott:(

BigBuffalo 2012.06.18. 22:00:21

@1kutya:
Én szeretem a fagyasztott cseresznyét. Félig fagyottan rágcsálom el, jobb, mint bármilyen fagyi vagy jégkrém.

BigBuffalo 2012.06.18. 22:01:41

András, nyitva hagytál egy kérdést.
Szóval hogy volt az, amikor elvesztél?
:-)))

Benikuty 2012.06.18. 22:23:19

@BigBuffalo: Aludj jól kedves barátom!

Pinka-Panka 2012.06.18. 22:32:00

Szép estét:) Izgulgattam a meccsen:) A fenébe is...:)

1kutya 2012.06.18. 22:37:22

@Pinka-Panka: sajnálom szegény pepitákat:( no majd augusztusban bánatomban megiszok naponta 2 liter Karlovacot:)

Pinka-Panka 2012.06.18. 22:39:40

@1kutya: azért ennyire ne sajnáld őket:) nem vagyok megelégedve, csapni való meccs volt az olasz is:))

Daró 2012.06.18. 22:53:08

@BigBuffalo: nekem a fagyasztott málna jön be ugyanígy :-)

1kutya 2012.06.18. 22:53:43

@Pinka-Panka: én sajnálom őket! évek óta hozzájuk megyünk nyaralni, kedves, segítőkész népség, minden hátsó szándék nélkül. annak ellenére, hogy évszázadokig fasírtban voltunk... fociban meg? azóta a kedvenceim (nemzetközi porondon, ahol ugye mi nem nagyon jelenünk meg), mióta a zágráb-loki meccsen a 3-1-es vereségük után felállva tapsolták a debreceni focistákat.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.18. 22:58:19

@BigBuffalo: Azóta sem találtak meg. Tudod milyen szomorú így magányosan élni????

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.06.18. 23:03:12

@Daró: Hú - az remek jégkocka helyett is!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.06.18. 23:57:37

@Andrass9: hol van az még ?:D nem látod, milyen éber a tekintetem??:DDD
süti beállítások módosítása