Vendégposzt - BariKarika
Elcseszett egy hétkezdés volt, a vasárnapi 3 órás kosárlabda party után hétfő hajnalban jött a hajnali zsilettpenge pisilés, Bari a budin zokogott majd beteget jelentett, elhatározta, hogy legközelebb nem és nem felejt el száraz pólót vinni magával (legutóbb ugyanezt megfogadta a tollaslabda meccs után is, de augusztus óta sok idő telt el, Bari esze rövidke sajna, veséje, hólyagja meg érzékenyke).
Mindegy, elvégre erre van a betegszabi, hétfőn jöttek látogatók, nagy csokréta vörös rózsával, Bari rendes házigazdaként megvendégelte őket a hétre előre lefőzött chorizós-serranós-paradicsomos csicseriborsó levessel.
Kedd estére újra kicsattanó egészségnek örvendve konstatálta, hogy hoppá, kaja az nincs a hűtőben, leves elfogyott, rózsát mégsem lehet ebédre vinni-enni.
Akkor irány a tecsó, legalább tíz perc séta, bevásárló lista a zsebben, nehogy többet vásároljon ez ember lánya.
Sajt, tej, túró, paprika, paradicsom, hagyma, valami izé ami finom de nem hizlal...etc...Hopp! Leárazott grillcsirke! Kínai lehetett a szentem, elég sápadt sárga, nem baj, sütő van, majd rápirítunk, 2 eurót megér.Három napi kaja kipipálva (lesz belőle rakott hús, meg saláta, illetve brokkolis csirkeleves).
A kosár egyre nehezebb, de kell még hajbalzsam (mert akciós), kézmosó izé, mifene, bisz meg basz, na meg a Ryan közlegény dvd, mert az még nincs meg, óh és egy üveg fehér bor, új-zélandi (mert az a legjobb!), Bari karja egyre nyúlik és akkor ott, az akciós pultnál, amikor már leszakadni készül a mellső végtag hirtelen felvillan a sárga címke, 28 cent, báránymáj, 300gr, egy szingliadag (pontosabban kettő). Gyors fejszámolás, 20 kilót bír az öko bevásárlószatyor, a végtagnak is legalább ennyit bírnia kell, 300g, nem olyan sok az, belefér még, ugyan már, 10 perc séta, legalább plusz 20 kalória ég így el.
Fizetés, távozás, tíz perc séta, szatyor amputálni fogja Bari karját, sebaj, már úgyis üszkösödni kezdett a csekélyke súlytól, kapun be, liftgomb megnyom, lift mondja: csütörtök, Bari mondja: ************************!!!!!! (két nyelven, fő a változatosság)
Nem probléma, negyedik emelet (óh, hogy rohadna meg az összes akciós báránymáj meg a rohadék grillcsirke a hajbalzsamról, borról, tejről ne is beszéljünk!).
Otthon édes otthon, Bari egymás után két szál cigivel adózik a nikotin istenének, idegei simulnak, akkor lássuk azt a májat:
2 nagy fej hagyma negyedkarikákra vágva, 3-4 evőkanálnyi olívaolajon már fonnyadozik a serpenyőben, 300g báránymáj, megszárítgatva, egyforma kb 2 centis csíkokra szelve mehet is bele, nagy lángon pirítva kevergeti Bari a rokon máját, a két duci gerezd fokhagyma is belekerül, egy ágacska apróra vágott rozmaringgal illetve emberes adag frissen őrölt borssal, egy negyed mokkáskanálnyi spanyol füstölt, őrölt, csípős paprikával egyetemben, majd egy pohárka fehérbor (vörös nincs itthon), lé elforr, máj zsírjára visszapirítva, és kész is, sózás csak a végén, elkészítési idő legalább 10 perc, szeleteléssel, mindennel együtt.
Bari idegei kisimultak, frissen sült máj illata lengi be a lakást, Ryan közlegény megmentődik, az élet szép de a lift...na az bekaphatja!
(kép nincs, kamera mondta: low battery, Bari mondta: sebaj, majd legközelebb :) )