Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (51) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (57) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (35) bőrősháj (2) bors (326) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (12) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (34) citromlé (43) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (15) csipsz (3) csirke (25) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (12) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (6) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (6) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (10) cukor (145) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (36) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (63) ementáli (6) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (43) fánk (3) farhát (4) Farkas András (29) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (54) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (100) fekete bors (2) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (451) fokhagymapor (5) fokhagyma granulátum (15) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (16) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (9) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (94) gyömbér (122) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (340) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (21) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (4) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (25) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (10) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (4) kacsazsír (53) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (38) kakukkfü (93) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (34) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (19) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (41) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (4) kenyér (29) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (4) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (82) köménymag (25) konyak (3) könyv (2) koriander (30) koriandermag (32) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (159) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (10) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (24) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (6) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (60) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (43) lime héj (2) lime levél (6) liszt (123) lucullus (4) Lucullus (7) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (98) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (77) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (8) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (37) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (9) olivaolaj (132) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (61) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (30) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (129) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (148) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (6) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (88) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (37) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (44) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (51) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (79) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (17) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (171) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (332) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spenót (47) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (72) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (38) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (11) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (67) szerecsendióvirág (53) szezámmag (12) szezámolaj (12) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (39) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (92) tejfel (66) tejföl (85) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (218) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (7) tyúk (3) uborka (24) újhagyma (45) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (231) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (27) vörösbor (27) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (2) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (24) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (45) zellerlevél (38) zellerszár (29) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (41) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (77) zöldség (3) zöldségalaplé (8) zsálya (44) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (72) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Copf stílusban

2012.05.29. 07:00 Waka

 

 

Hozzávalók:

Egy szűzpecsenye kb. 50 dkg

3 dkg füstölt kenyérszalonna

2 evőkanál mustár

Olívaolaj

1 kávéskanál majoranna

1 kávéskanál gyömbérpor

1 késhegynyi szegfűbors

1 kávéskanál őrölt köménymag

1 kávéskanál őrölt feketebors

1 teáskanál őrölt borókabogyó

1 teáskanál őrölt koriandermag

2 gerezd fokhagyma

A fűszerezés mindenki szabad választása, én ezzel a variációval készítettem. A salátához temérdek friss zöld fűszert adtam.

 

Elkészítés:

A szűzpecsenyét hosszában háromfelé vágjuk úgy, hogy az egyik vége egyben maradjon.

 

 

Ezután befonjuk, mint egy copfot, és megtűzdeljük vékony szalonnacsíkokkal.

 

 

A fűszereket összekeverjük a mustárral és annyi olívaolajjal, hogy krémes legyen, és bekenjük vele a húst. Egy éjszakát a hűtőszekrényben érleljük. FONTOS: ilyenkor nem szabad sózni!

 

 

Sütés előtt megsózzuk, és faszénparázson a legfelső állásra állított rostélyon megsütjük.

 

 

 

 

 

Készítünk egy gazdag zöldsalátát a kedvenc öntetünkkel. A hús felszeletelve falatnyi darabokra omlik, ezt azon forrón a tányérba halmozott salátára szedjük, és befaljuk.

 

230 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr414551395

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

bélabácsi2 2012.05.29. 07:16:41

Aha. Ez nagyon gusztusos tud lenni. Csináltam már ilyet, igaz nem szabadtűzön, hanem serpenyőben körbesütve, sütőben befejezve. A szalonnát eddig ráterítettem, de nagyon jó ötlet belefűzni. Ha "valaki" nem szereti (mert nem) akkor majd kipiszkálja. :)
Köszi, hogy eszembe juttattad, rég volt, szabad tűzön pedig ki kell próbálni!

Hurri Kán 2012.05.29. 07:52:18

Uhh... Fonott szűzpecsenye. Zseniális. :)

1kutya 2012.05.29. 08:04:51

nagyon guszta! mi mindig küzdünk a szűzpecsenye (csak nálunk hívják nyúlnak?) felhasználásával. anyósom általában kiköveteli, hogy egy-kettőt legalább töltsünk meg kolbászhússal, a többiből a sógor szokott ezt-azt alkotni, de azt hiszem következő öléskor lenyúlok egyet és előállítom a fenti étket.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.05.29. 08:10:03

Bűncselekmények:
1. Kolbászt tölteni a szűzbe. (Csak az átvitt értelem üdvös.)
2. Belebaszni a levesbe, mert Csilluska nem eszi a zsírossat.
3. Felkockázni brassóinak.
4. Szalonnát kipiszkálni az ételből.

Láttam már olyat, aki a szalámiból fogpiszkálóval szúrkálta ki a zsírt.

1kutya 2012.05.29. 08:19:53

@hajdul: az első pontot írd már le anyósomnak is (mondjuk odateheted mellé, hogy "fővesztés terhe mellett":)

bélabácsi2 2012.05.29. 08:39:56

@1kutya: "nyúlja". Apóséknál is az volt.
Én itt kerültem bajba egyszer mikor ideköltöztünk, a hentesnél nyakasorját kértem.
Nem értették. Azóta tarját veszek. :)

1kutya 2012.05.29. 08:43:21

@hajdul: nem, de kolbászhúst töltet velünk a "szűzbe"! és nem átvitt értelemben:)

tartetatin 2012.05.29. 09:49:39

Jóreggelt! Mennyi bejegyzés egy hét alatt. Na, munkára, kezdem. Far breton nyami,
Gerda +1, tönkölyliszt jó, nemcsak szittyás ősmagyaroknak

tartetatin 2012.05.29. 09:52:54

Szűzpecsenyével gondoltam pont próbálkozni. Karaj, tarja nálam ehetetlen rágós állandóan. Gyerekkoromban anyám 10-15 perc alatt puha flekkeneket produkált :(
Kacsamellet sem lehet rózsaszínre, csak órákat párolva.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.29. 10:09:06

Embertelen fasza! :))
Vannak ételek, amiket nemcsak megenni, már elkészíteni is együtt érdemes (tímbilding). Ez is olyan.
Ki is próbálom a héten. Nem jutott volna eszembe, h grillen süssem, de így annak a csínját is megismerem.

@1kutya: nyúlja, meg nyakasorja, ahogy Bélabátyád mondá. Nánáson is.

@tartetatin: aztat úgy kell mondani, hogy űberszittya ;-)

Ezt az utolsó képet fogom mutogatni néhány nőnemű családtagnak. Milyen szép példa arra, hogy húst nem vastepsiben, hanem vágólapon vágunk (tudom, h ebben a történetben nincs vastepsi, de akkor is!).
A nők meg a teflon edényeket tudják nagyon éberen óvni. Még szúrós tekintettel se lehet belenézni :))

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 10:33:54

Szűzpecsenye a kedvencünk: egészben sütve (zacskóban - így nem szárad ki) és szeletben panírozva vagy párizsi burkolatban igazán zaftos. Székelyföldön ettem befonva (ott kissé száraz volt). Érdemes próbálkozni vele, mert jól elkészítve kitűnő (hajrá, Tatin!).
@1kutya: Két apróság ment.

tartetatin 2012.05.29. 11:02:16

@Mitzi von Küche: nálam disznóhús évi kb.3x játszik. Ebben az évben már a tarjás meg a karajos befuccsolt :) Azt hiszem még egy zacskós szűzet megpróbálok.
Ma fácánragu leves.

1kutya 2012.05.29. 11:37:38

@Mitzi von Küche: mentettem, este felpakolom.

@PO: úgyúgy!

spájdernecc 2012.05.29. 11:40:43

meggyőző
én meg, mint Pavlov kutyája

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.29. 11:57:05

Naggyyyon jóóóóó! Mindíg elfelejtem, pedig akad néha szűz is a hütttőben.
Köszi a leírást. A szalonna belefonás meg számomra is új.

bélabácsi2 2012.05.29. 12:17:09

@Mitzi von Küche: @tartetatin: magam részéről a szűzpecsenye szeleteket nem panírozom, nem forgatom semmibe.
2,5-3 cm-es szeletekről beszélek, ez a hús így ugyanazt tudja, mint a marhabélszín. Azaz a sütési idő döntő.
Nem klopfolom. Legfeljebb az ujjammal megnyomkodom kicsit a deszkán, csak mintha simogatnám.
Zsírt forrósítok vastag aljú serpenyőben, szeletenként mogyorónyit, jól szétpakolom a serpenyőben, amikor beleteszem a forró zsírtól kérget kap, de le is hűti a serpenyőt, innentől gyengébb lángon sül tovább, de maximum 2 percig, ahogy a szeletek oldala is kezd fehéredni, fordítás, következő 2 perc, ilyenkor a hús közepét picit benyomva, ha rugalmasan visszajön, akkor kész, de ha összesen 4-5 percnél tovább csinálja valaki az már gyanúsan száraz lesz.
És nem, nem lesz véres, még csak rozé sem, ilyen rövid idő alatt kész.
Egy nagy "titok" van: azonnal, pár percen belül tálalni és felfalni, ha kihűl, rágós lesz, újramelegítve meg kutyakaja minőségű.
Ja, és sokat kell csinálni, sokszor, akkor már tényleg szemre megmondja az ember, mikor kész, nem kell piszkálni, azt a tanácsot csak kezdőknek merészeltem adni. ;)

Pinka-Panka 2012.05.29. 12:28:04

Waka!! nagyon jót csináltál, befalnám én is:)
A szalonna passzol, szoktuk, hogy nagyobb darabra vágjuk és körbetekerjük baconnal, úgy sütni..
Egyik nagy kedvencünk és a Bélabácsi2 jól tudja az elkészítés módját, tilos klopfolni...
Nagyon finom, csöpög a nyálam...:)

Pinka-Panka 2012.05.29. 12:31:15

Waka az utolsó képen nem a férjem van?:))

tartetatin 2012.05.29. 12:35:46

@Pinka-Panka: nálunk párommal állandó a "klopf" vita. Ő: cafatosra klopfolás, én: fólia és kisnyújtófával ütöget. Nagyjából azonosan rágós lesz a borjú bécsi. (Szerintem magyar húsból nonszensz :( (piacon, jó hentesnél vásárolok)

süllőcske 2012.05.29. 12:36:57

Ismerős a tétel. És jól néz ki.
Harcsafilét is szoktam kontyba fonni, úgy, hogy ráfonom a nyársra, úgy sütöm meg. A szalonkából végtelenített csíkokat nyesek, hogy végigérjen a húson. Olyan is volt, hogy 3 féle halat fontam össze. A csúcs a hosszú angolnafilé csikófarok volt, amit meleg füstben készítettem, ahhoz nem köll szalonna.
Gyönyörűen mutatott.
A szűz pácolása , fűszerezése jó, de én mégis lázadok a mustáros-olajos pác ellen, különösen sertésszűz esetén. Puhítani, ugye nem kell, befonva főleg elég a fűszerkéreg frissen beledörzsölve. Ez a husi rozén az igazán szaftos.
A kis olaj a grill miatt logikus, bár ott a szalonna is.
A fűszereket pont így választottam volna ki, a majorannát kivéve, helyette morzsolt tárkonyt használva.
A sok zöldsali hozzá zene az oldalvonalamnak.

süllőcske 2012.05.29. 12:40:01

@tartetatin: Ha borjú az a bornyú, nem lehet rágós.
Olvasd el a HUNOCU-n, mit ír Máriusz a témáról.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 13:06:07

@bélabácsi2: Úgy, úgy, én is gyakorta készítem ily módon.
@süllőcske: Úgy, úgy, hagyni kell, hadd érvényesüljön a saját finom íze.
@tartetatin: Akkor azt hiszem, hozzátok megyek ebédelni /mert nálunk maximum valami kínai módra elkészített gyors csirkemell lesz, az is csak vacsorára/.

süllőcske 2012.05.29. 13:06:41

@bélabácsi2: Fogod a 4cm vastag korongokat, összekötöd, hogy formás maradjon. Igen jó vörösbort besűrítesz egy lábasban, beleteszed a husikat, 1 perc múlva elzárod, hagyod kihűlni. Itatósra teszed, közben forró serpenyőben vajat hevítesz. Mehet a hús,rá só,bors, mellé fokhagyma, rozmaringág, csak éppen megpiruljon, vajjal locsold. Közben tovább sűríted a bort, majd töltsd a serpenyőbe, forrald a vajas hússzafttal. Mikor igen sűrű, még egy kis vajat kíván. Ezt locsold a hús mellé. Én zeller vagy krumplipürével szeretem.
Saját kísérlet, tényleg csucsun sikerült.

tartetatin 2012.05.29. 13:16:51

@süllőcske: hű, ez nagyon tud (ki ő, nem ismertem, titok?). Leírja a kacsamell posírozás-sütés eljárást. Eddig mindig odakapattam sütés előtt a húst... ő meg alaplében picit "párol".

tartetatin 2012.05.29. 13:20:00

@Mitzi von Küche: elég ha vacsira érsz ide, addig kapd be a kínait ;)
ma nincs kiszolgálás? jól jönne egy nagy bodzás limonádé

bélabácsi2 2012.05.29. 13:27:27

@süllőcske: látom tökélyre fejleszted ezt a vörösboros besűrítéses technikát :)
Ez egy gyors boros pác! Vagy boros gyorspác. :)
Igen. Az előbb nem akartam a fűszerezéssel "bajlódni" a sütési technikát írtam csak. A vaj mindenképpen illik, hiszen a marhabélszínhez is. Ahogy nézem a tiednek se több 4-5 percnél a sütés-főzési ideje.

Rozéhoz való viszonyom azonban különböző: azt szeretem, ha már éppen nem rozi a hús, de még szaftos. Nyerset megeszem minden további nélkül, tatárbifsztek vagy carpaccio formájában, de a rozé hús nem barátom, kacsából sem.

Ami viszont nagy ötlet, a harcsafilé hasonló elkészítése. Megosztod a fűszerezését velünk?

süllőcske 2012.05.29. 13:38:04

@tartetatin: Amikor mesternek dícsértem, szabadkozott, hogy ő legfeljebb középhaladó. A franciáknál kupálódott, most Angliában melózik, igazi profi szakács. És megmaradt magyarnak, nagyon tud magyarul is főzni.

tartetatin 2012.05.29. 13:42:53

@süllőcske: most néztem meg a rostélyos recipéjét, álom!

tartetatin 2012.05.29. 13:46:17

@1kutya: utolsó percben hoztad, köszi!
Anicának meg együttérzésem és kitartást!!

Pinka-Panka 2012.05.29. 13:59:41

@tartetatin: bocs a belekottyért, Anica remek temperamentuma miatt már rég fenékre rakta a festést:) Szuper seperc alatt:DD

Pinka-Panka 2012.05.29. 14:11:04

@tartetatin: és bűn cafatra verni a húst szerintem is...

süllőcske 2012.05.29. 14:15:22

@bélabácsi2: Igen, villámgyorsan készül a szűz.
És nem lesz véres, legfeljebb kicsit rosé. Ki, hogy szereti. Melegpácnak mondom, de lehet posírozás is felőlem. Ízesíti és átmelegíti a húst, átvonul rajta a hő, de csak 50-60 fokon, így egy kis pirítással már készen is van. Elolvad a szájban.
A harcsakontyra gondoltál? No, azt én vegetával csinálom. De mielőtt kihajítanál a kocsmából: Szedek a kertben friss zöldfíszereket. Például mentát, oreganót, tárkonyt. Beleteszem a famozsaramba összezúzom, egy girizd foghajmával, sóval. Vajat olvasztok, belekeverem a cuccot. Betöltöm egy karcsú, zsírpapírbul tekert tölcsérbe, beteszem a fagyasztóba. Amíg dermed, tüzet csinálok, ráfonom a harcsát a nyársra, szalonnával, vagy anélkül. Sütöm. A físzervaj kúpról fokozatosan tekerem le a papírt, kenegetem a harcsát ami a fűszeres vajtól sózódik, ízesül. Csinálhatod kapros vajjal, akkor mentás ubisalival jó, a mentás hari kapros salit kíván. Így jóízű lészen, az olymphosiak is az asztalhoz ülhetnek.

Pinka-Panka 2012.05.29. 14:16:15

@süllőcske: nagyon kedvelem az írásaidat:) Igazán jók...

smithgerda 2012.05.29. 14:30:08

Jaj, de jó!! Férjem imádja a szüzet, szoktam is neki sütni, nagyjából egyféleképpen, még soha nem grilleztem nyílt tűzön. Ezt a receptet feltétlenül ki fogom próbálni :)

bélabácsi2 2012.05.29. 14:50:15

@süllőcske: hm. kiváló, főleg a sütési technika. Kérdés: menta helyett citromfüvet elbír-e a fűszervaj, vagy hülyeséget kérdezek?

bélabácsi2 2012.05.29. 14:50:40

@smithgerda: mi lesz benne füstölt szalonna helyett? ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.29. 15:17:49

@bélabácsi2: Tökéletes meghatározása a serpenyős készítésnek! Máskép nem is volna szabad (márha serpenyőben sül).
Ha meg van öntöttvas serpenyőd, hát akkor igazán szerencsés vagy, mert az meg tartalékol annyi hőt, ami a szűznek kell!
(Bocs, hogy így az oldalvonalról bekiabálok)

smithgerda 2012.05.29. 15:18:44

@bélabácsi2: az is lesz benne, mert kizárólag a férjnek készül :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.29. 15:19:43

@Mitzi von Küche: Nem hiszem el, hogy nálad nincs jó ebéd ....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.29. 15:23:00

@bélabácsi2: Én is inkább citromfüvel, dehát kinek a papné...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.29. 15:23:49

Megyek is vissza paradicsomhálókat állítgani, mert itt csak ennék látástól mikulásig!

bélabácsi2 2012.05.29. 15:36:14

@Andrass9: a tulaj marginális helyzetben érzi magát! :DDD
ilyen is csak itt fordulhat elő...:)))
szóval ne bolondozz már! :)

bélabácsi2 2012.05.29. 15:38:42

@Andrass9: meg kell várnunk süllőcske állásfoglalását az ügyben :)

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.29. 15:58:21

tudtok valamit öreg samről??

_Remy_ 2012.05.29. 16:28:17

@hajdul: Mélységesen egyetértek!:)

bélabácsi2 2012.05.29. 17:06:58

@Babette_: szia, remélem tegnap nem bántottalak meg a kis (be)ugratással. Mitzinek szántam, de Mitzi nagyon okosan és óvatosan hallgatott a témáról, biztos azt gondolta szegény Bélabácsi megőrült, és hogy a szenilitás határán van, mikor azt írtam, hogy a hang gyorsabb, mint a fény, tehát nem akart válaszolni, ezúton is értékelem a tapintatát, hogy ráhagyta szegény betegre! :)
Tehát csak feladtam egy magas labdát, hátha lecsapja valaki. :) Szóval csak egy rossz poént akartam elsütni, remélem, nincs baj. :)

Az Öreget nem láttam egy ideje, nem is emlékszem, hogy mondott volna valamit, hogy nem lesz. Csak emlékszem, hogy kecske ügyben váltottatok szót.

Daró 2012.05.29. 18:02:49

Nyúlja legeslegeslegjobb nyersen felfüstölve, kissé szárítva, vékonyra szelve, zöldsalátával - lágy sajttal. Olyan szép márványos a húsa...
Ez a felszúrás-kolbásszal elrontás biztosan anyósbetegség, az enyém is képtelen másban gondolkodni.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 18:08:28

@Andrass9: Pedig hétköznap maximum csak vacsora van, hacsak nem lep el a munka a fejem búbjáig (akkor hideg). Hétvégén van időm igazán a főzésre, amit szoktam irkálgatni is (remélem, nem irigykedtek, nem azért írom). Ma csak hirtelen sült csirkemell a vacsi, sült krumplival :(
@bélabácsi2: Magamban csodálkoztam is, hogy Bélabá már elfelejtette a fizikát?...

süllőcske 2012.05.29. 18:09:19

@bélabácsi2: Az az állásfoglalásom, hogy úgy kell serpenyőzni a szüzet, a bélszín korongokat, a fésűkagylót,a bárányfleckent, ahogy leírtad, persze csak kiváló serpenyőben működik.
Én ugyan a franciás, vajas készítést szerettem meg, de a szárnyaszsírt, mangalica zsírt is jónak tartom ehhez. Hirtelensültek között a székely bárányt még a marha és szarvasbélszínnél is csodálatosabbnak gondolom.
A serpenyőben nem szabad zavarni a húst, de ha kivetted, a még meleg serpenyő fölé tegyél egy rácsot, erre tedd a sültet, takard le egy wokfedővel, vagy alufóliadarabbal, és pár percig fé l percenként megforgatva pihentessed. Ez a gondoskodás megéri, mert nem folyik ki a húslé, egyenletesen oszlik el. Sokan erre nem figyelnek, alul más lesz a húsuk, mint felül, kifolyik a lé , gumis lesz, sőt rágós, pedig nem is készítették el rosszul. De még a sült csirkét is forgatni kell.
Gyakorolni kell, és figyelni. Étterem konyháján ez a legnehezebb feladatkör, csak igen tapasztaltnak adják ki.
Citromfüves vajat is szoktam, tanyasi csontos csirkemellhez grillen, a legjobb. Halhoz is, a szárazabbakhoz, süllőhöz pl.

Benikuty 2012.05.29. 18:19:48

Tetszik a cucc, de én a mustáros olajos pácot rég elhagytam, csak arra jó, hogy a rácsot csúffá tegye.
A fonást óriási ötletnek tartom:)

Benikuty 2012.05.29. 18:23:48

@Daró: Észak-Bácskában tüskös pecsenyének hívják a nyúlját:)

Daró 2012.05.29. 18:45:41

Azért azt még halkan hozzátenném jó asszonya urának az aki annak szüzet visz, ami az övé lehet, csak az övé...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 18:50:40

@süllőcske: Lassan egy szakácskönyv is kikerekedhetnék ezekből az íncsiklandó receptekből és tapasztalati tanácsokból - lehetne akár illusztrált is :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.29. 18:54:45

@Babette_: Nem mértem, mikor jó lesz.
@Pinka-Panka: Nem. Az az én pocakom.
Az anyukám a dagadót hívta anno nyulának.

bélabácsi2 2012.05.29. 18:58:20

@Benikuty: egyszer olyan vastag volt a nyúlja, hogy 4 felé vágtam, 4 hosszú csíkba. Tudni kell, hogy térgeometriailag nulla vagyok, vagy inkább mínusz. Képzelheted, a végén asszonyt kellett hívnom, hogy megoldja a négyes fonást szépen. Mert a hármas egyszerű. :)

LepkeReloaded (törölt) 2012.05.29. 19:14:35

Reggel 7-kor ittam egy kávét a korpás keksz mellé, egész nap nem volt időm enni, most meg erre jövök haza... harcsacopf... fűszervaj... fonott nyúl... most megyek, és egyben lenyelem a hűtőt (bocs, tudom, itt hütttttő-nek mondják!) :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.29. 19:16:52

@LepkeReloaded: El ne felejtsd kihúzni előtte, mert kihűl a gyomrod. :D

LepkeReloaded (törölt) 2012.05.29. 19:17:48

@Waka: Ó nem nem, a hüttttőzsinór is kalória!

_Remy_ 2012.05.29. 19:28:46

@Waka: A szeletelőszerszám az mi? Valami túlélőkés?

Benikuty 2012.05.29. 19:31:43

@bélabácsi2: szoktam nézegetni a fonásról készült videókat, de hamar elvesztem a fonalat:)

_Remy_ 2012.05.29. 19:35:46

@bélabácsi2: @Benikuty: Méghogy a nőknek nincs térlátásuk!:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.29. 19:36:10

@"Remy": Az egy Scout bicska. A vásárláskor három célt határoztam meg.
1. Legyen összecsukható, vagyis bicska.
2. Legyen elég erős a pengéje, hogy egy vastagabb ágat el tudjak vágni vele.
3. Legyen elég hosszú a pengéje, hogy egy karéj kenyeret le tudjak vágni vele.
Ez sikerült.

süllőcske 2012.05.29. 19:47:09

Főztem. Sós, rizsecetes vízben kétszer blansíroztam a spárgát, habzó vajon átfuttattam.
Sárgarépát cérnametéltté, lilahagymát félkarikákká alakítottam. Teriyakiban marináltam, kapott rizsecetet is. A salátára tonhaldarabokat halmoztam, ez sajna, csak egy jobb konzerv, carpacciot szerettem volna, de nem volt eredményes a beszerzésem.
Jött volna még kétfelé vágott tojás,Turbigo módra, de alulfőztem, értsd,pálinka, így lágytojás került a tetejére. Még tart a lázadásom a vásári, brutál magyar kaják után, innen a japán fúzió.

Benikuty 2012.05.29. 19:49:08

@"Remy": ezt ki állította? Mert én nem emlékszem rá, hogy ilyet tettem volna, mivel ez nem ivarspecifikus.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.29. 19:53:38

@süllőcske: Egy kis daikont azért még szálazhattál volna mellé.

bélabácsi2 2012.05.29. 19:59:29

@süllőcske: Eddig is sejtettem, hogy te vagy Levin, mármint a Nagy Levin. A "tojás Turbigo módra" győzött meg véglegesen. :)))

bélabácsi2 2012.05.29. 20:03:20

@Benikuty: sokan állítják, többek közt brit tudósok is, és tapasztalatom szerint igaz is, hogy a nők térbeli tájékozódása enyhén szólva kívánni valót hagy maga után, ebben a férfiak mérhetően jobbak. Ez nem ugyanaz, mint a térlátás, de hasonló. Remy biztos erre gondolt, hogy a nőket gyakran cikizzük emiatt, én legalábbis gyakran. :))

Benikuty 2012.05.29. 20:14:01

@bélabácsi2: való igaz a térlátás és a tájékozódás nem ugyanaz. Én nem cikizek senkit, a humorérzékem pedig ma zérus.

bélabácsi2 2012.05.29. 20:20:27

@Benikuty: zérus? nem baj, szorozd meg kettővel! ;)

süllőcske 2012.05.29. 20:32:38

@Waka: Na, igen. A bicsakod k. jó, nekem nincs ilyen.
Egy közepes halasbicska 26 ropi, és közel se olyan jó, mint a régiek.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 20:36:41

@süllőcske: www.ferfiakjatekboltja.hu/

a 18+ csak a fegyverek miatt van..(bár a bilincsről nem feltétlenül az önvédelem címszó jutna eszembe, dehát..:D)
Keszthelyen az egész sétálóutcát volt időm megnézni, míg a két fiú egy ilyen boltban bámészkodott, csorgatta a nyálát.

süllőcske 2012.05.29. 20:42:22

@bélabácsi2: Hallottam, hogy németben van (vagy volt), női parkoló. Szélesebb.
A térlátás fejleszthető, de van beleszületés is. A mi területünkön az ábrázoló geometria tárgy mutat érdekes képet. Az aztán tud elvont is lenni, pl a projektív geometria. Azzal dolgozol, ami nincs, van helyette a rendszer, ami a többihez hasonlóan, csak részlegesen működik. A végén az ember nem tud rendesen közlekedni a lépcsőn, de van "térlátása".

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 20:51:22

@1kutya: nem értem a kérdést.:P

olyanok vagytok mint valami siratókórus, mi a ferde lófütyi van itt?? nem ittatok eleget????:DDD

süllőcske 2012.05.29. 20:51:59

@bélabácsi2: Az igaz, hogy én is a halat szeretem.Mereszti háti tüskéit..

1kutya 2012.05.29. 20:53:08

@anica inkognitóban: mármint, hogy most ébredtél?:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 20:55:29

@1kutya: nem, csak most értem ide.de nem terhelnék senkit a programom ismertetésével, ha érted :P

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 21:00:12

@Mitzi von Küche: Bélabácsi is pasi, szelektív memóriával és hallással..:D
@bélabácsi2: nálam alapjáraton a tájékozódás is igen gyenge pont :)
(egyébként a nők a tereptárgyakat jegyzik meg jobban állítólag)
@Daró: te perverz állat vagy, Daró! :)))))))

Pinka-Panka 2012.05.29. 21:04:14

@anica inkognitóban: örülünk nagyon, hogy ismét itt.
Tölts is kérlek valami felejtőst:P

süllőcske 2012.05.29. 21:04:15

@anica inkognitóban: Szerintem Daró félénk emberke.

Hurri Kán 2012.05.29. 21:04:16

Jó reggelt. Kiszáradtam ebben a szélben. Van itt valami szomjoltó? :)

süllőcske 2012.05.29. 21:06:33

@gyvy: Ilyenkor egy rövid a jó, ha kifújt a szél.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 21:07:05

@süllőcske: dolgozom, ne zavarj..:P:)))))

@Pinka-Panka: van itt egy kis dugi-bodzapálinka, abból a fiúk nem kapnak :))
@Benikuty: lesz ez még fordítva! röhögök még én! :P:DD
@gyvy: az a piros, ott a falon..:D ja, nem, az tűzre.. francba, összekevertem..:P:)

Hurri Kán 2012.05.29. 21:12:09

@süllőcske:
Kettő?

@anica inkognitóban:
Hallásod még mindig római kaotikus? :D

süllőcske 2012.05.29. 21:13:50

@anica inkognitóban: Nekem is agyagos a klaviaturám, mégse beszélek Veled így.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 21:16:29

@süllőcske: de ha faggatsz, mellé fogom lötybölni a piát és Gyvy rögtön felnyom a fogyasztóvédelemnél, ezt megértheted..;)

Hurri Kán 2012.05.29. 21:16:45

@anica inkognitóban:
Zörgés közben ne beszélj. :)

@süllőcske:
Úgy! Egésségünkre. :)

1kutya 2012.05.29. 21:17:30

@gyvy: @süllőcske: "egy sör nem sör, kettő kevés, három után meg már miért álljon meg az ember!?" (régi erdészmondás:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 21:17:33

@gyvy: azt hiszem, egyáltalán nem kellene...:S

süllőcske 2012.05.29. 21:18:08

@gyvy: Én körtézem. Sajnos szaké nincs.

Hurri Kán 2012.05.29. 21:22:08

@1kutya:
A sör nem alkohol :D

@anica inkognitóban:
Deeee :)

@süllőcske:
Én is. A szekszárdi törköly elfogyott...

Pinka-Panka 2012.05.29. 21:22:13

@anica inkognitóban: mindjárt kettővel tölts,hogy ne kelljen sorba állnom mégegyszer:P
Mióta visszajöttél mindenki megszomjazott:)

süllőcske 2012.05.29. 21:24:11

@süllőcske: Legalább szilva lenne. A japán fúzióhoz elindulok Keletre, megállék a székelyöknél egy szilvóriumra.

1kutya 2012.05.29. 21:24:14

@süllőcske: nem, Szeged. a gödörben szürkebarátot ittunk balfi vízzel:)

@gyvy: ... az asszony nem ember, a medve nem játékszer...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 21:24:29

@Pinka-Panka: mert a főnök dolgozik, az üzletvezető regenerálódik, én fizetés nélküli szabin voltam és olyan szégyenlősek voltatok, hogy nem mertetek önteni magatoknak :)
@gyvy: Gyvy! beszédem van veled: nem szoktál te hízelegni. új gyógyszereket kaptál??:DDDD
@1kutya: na, mennyi fröccsre akarod kicseréltetni a söröket? :)

Hurri Kán 2012.05.29. 21:25:40

@1kutya:
A tészta nem étel. :)

@anica inkognitóban:
Várd ki a végét. :DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 21:25:45

@süllőcske: szilva van :) az előbbi miatt - ha komolyan vetted - az én vendégem vagy :)

1kutya 2012.05.29. 21:26:08

@süllőcske: jófajta egyszer főzött cujka?

Pinka-Panka 2012.05.29. 21:27:11

@anica inkognitóban: én a minap, azért beosontam és bedobtam azt a pezsgőt, ha keresnéd..:)lábtörlő:)))

1kutya 2012.05.29. 21:27:40

@süllőcske: isten-isten! (kékfrankos fröccsel lehet koccintani?)

@anica inkognitóban: sokra:)

Pinka-Panka 2012.05.29. 21:28:06

@1kutya: üdvözöllek, remélem jó kikapcsolódtál:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 21:28:40

@Pinka-Panka: oké, rendben, jól tetted! :)
@1kutya: ez is egy megoldás :)

süllőcske 2012.05.29. 21:29:18

@anica inkognitóban: Hát akkor maradok, nem bujdosok Keletre. Egy egészen pirinyót én is ösmerem a nöi lelköt.

1kutya 2012.05.29. 21:30:44

@Pinka-Panka: szurkoltam kérlekszépen! szurkoltam!

meg is lett az eredménye, a debreceni Ziccer Tigrisek országos kilencedikek lettek!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 21:31:03

@gyvy: csípem a búrádat, meg minden, de ezután sem tervezek veled közös háztartásban élni, ha nem haragszol :DDD
@süllőcske: akkor téged be fogunk egykor balzsamozni és szentté avatunk, mint kivételes példányt :)

süllőcske 2012.05.29. 21:32:41

Anahitám most hozta bé a műterembe a rántott bodzavirágot, mézet is hozzája.

Hurri Kán 2012.05.29. 21:32:54

@anica inkognitóban:
Én sem. De hát nem értem, miért kell olyat belelátni, amit nem is mondtam. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 21:35:32

@süllőcske: az az asszony nagyon szeret téged :)
@gyvy: mert fizut a saját zsebemen kívül csak a családi kasszába adok :)

Pinka-Panka 2012.05.29. 21:37:53

@1kutya: ne vess meg, de nem vagyok képben Tigrisék mit sportolnak?:)

Hurri Kán 2012.05.29. 21:41:11

@anica inkognitóban:
Akkor nevezzük tiszteletdíjnak. Nem gondolnám, hogy akkora probléma lenne ez, hogy ne tudnánk megoldani. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 21:42:21

@gyvy: el a kezekkel a pénzemtől, teee!!! :DD én meg eddig azt hittem, a jó természetem a baráti hang oka :D;)

Hurri Kán 2012.05.29. 21:43:12

@anica inkognitóban:
Számos oka van, az említett, hááááát.... :DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 21:44:00

@gyvy: pedig azt hittem, végre valaki kiismert..:(
:DDD

1kutya 2012.05.29. 21:44:49

@Pinka-Panka: U11, kosár (keresztfiamék:)

Hurri Kán 2012.05.29. 21:45:13

@anica inkognitóban:
Nem teszek elhamarkodott kijelentéseket ;-)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 21:46:49

@1kutya: akkor ő sem apró...
de mi az az U11?? korosztályi besorolás, vagy mi??(ha hülyeséget kérdeztem, ne röhögj)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 21:55:22

@1kutya: ó, eltaláltam?!na, akkor most ti öntetek nekem valamit :)

1kutya 2012.05.29. 22:00:39

@anica inkognitóban: egy mojito megfelel?

@süllőcske: az úrfi nevében köszönöm.

süllőcske 2012.05.29. 22:02:27

@anica inkognitóban: Ez Ő volt. Megnézett egy vonatindulást.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 22:04:23

@Andrass9: felajánlom a köz javára..megvárnám, mit kutyul az üv :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.29. 22:05:58

@anica inkognitóban: Az jó! mert elképzelni nem tudok, ki bírja azt meginni. Vettem egy üveget a blog hatására ... ment az Unicum Next mellé a polcra.

süllőcske 2012.05.29. 22:06:51

@Andrass9: Ímé, a törzsfőnk! Egészségére!

Hurri Kán 2012.05.29. 22:07:54

@Andrass9:
Az aszalt szilvás az milyen? Van is benne, vagy csak ízesítve van szilva által?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.29. 22:09:51

@gyvy: A cimke szerint aszaltszilva ágyon tölgyfahordóban érlelt.

bélabácsi2 2012.05.29. 22:10:02

@Andrass9: jól lehűtve próbáld esetleg, vagy jéggel, a Next szörnyű valóban.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 22:10:21

@1kutya: az tökéletes lesz :) csinálj ötöt, tedd ide le, majd elkortyolgatom :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.29. 22:10:25

@1kutya: Hú de sokáig tartott azt a betűt megtalálni :)

Hurri Kán 2012.05.29. 22:12:42

@Andrass9:
Érdekesen hangzik... Én ugyan nem iszom unicumot, aki igen, mind azt mondta, az eredetin kívül a többi ihatatlan.

bélabácsi2 2012.05.29. 22:14:48

@gyvy: az eredeti az a brutal hardcore verzió, aki olyan elvetemült, hogy azt szereti, nem is szerethet mást.

smithgerda 2012.05.29. 22:14:56

Én most csak egy bodzaszörpöt szeretnék kérni, az van?
Előző témákhoz hozzászólva, tájékozódási képességem nulla, a férjem pedig nem tudja befonni a hajam, pedig anyukám próbálta megtanítani. Nyaraláskor a bungalónk teraszán kínlódott vele vagy félóráig, és a végén az egész resort a személyzetet beleértve leplezetlenül rajtunk röhögött.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 22:17:41

@smithgerda: kocsmában bodzaszörp?:DD van amúgy, fel vagyunk készülve a másnaposokra is:DD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.29. 22:17:56

@smithgerda: Természetesen tartunk bodzaszörpöt is. Máris hozom.
Egyszer én is ittam már .... de minek?

bélabácsi2 2012.05.29. 22:18:15

@smithgerda: hááát, ha olyat akartál mint Timosenko :)
Egyébként itt nincs diéta, tessék valami rendeset inni!

süllőcske 2012.05.29. 22:18:29

@smithgerda: Feleségem textiles csaj. Azt a körmönfonását! Nem bírom követni! Hiába vagyok 3D-s
alkat.

Hurri Kán 2012.05.29. 22:18:49

@Andrass9:
Szerintem is, elég egybehangzó a véleményük.

@bélabácsi2:
Érdekes, becherovkából a citromos is nagyon jó. Pár éve kaptam is egy kb. egyötöd üveggel :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 22:20:12

@bélabácsi2: olyat én tudok..:) nekem is volt ám derékig, sőt fenékig érő hajam is..:)

1kutya 2012.05.29. 22:20:56

@Andrass9: dehogy! tudni kell, hol található:)

@anica inkognitóban: ötöööt? meg vagy te kergülve? elzsibbad a csuklóm, mire kisékerezem:-DDD

1kutya 2012.05.29. 22:22:25

@süllőcske: úzó húzóra? tud maga élni művész úr! aztakutyamindenit!:-DDD

1kutya 2012.05.29. 22:23:10

@gyvy: mit meg nem iszol bzmg!

Hurri Kán 2012.05.29. 22:23:57

@1kutya:
Erős italokat sosem, azt mondta az orvos, azt nem szabad. :)

bélabácsi2 2012.05.29. 22:25:00

@anica inkognitóban: aha, kozmetikus csajszi feleségemtől kért hajat, vagy 20 centit most az esküvőjére, és még mindig marad "nekünk" :)))

1kutya 2012.05.29. 22:25:17

@anica inkognitóban:
fiú és lány a diszkóban beszélgetnek:
f: gyere ki a diszkó mögé a parkba velem!
l: de hát esik az eső!
f: jól van, térdelhetsz a cipőmre...

bélabácsi2 2012.05.29. 22:25:53

@gyvy: csak olyat nem, ami erősebb nálad :)

1kutya 2012.05.29. 22:27:11

@gyvy: én sem ittam még sosem alkoholt. (de tényleg, ki az az állat, aki megissza a tisztaszeszt?)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 22:28:42

@bélabácsi2: jézusom!!! :DDDD
nekem gyakorlatilag az elmúlt 18 évben csak az esküvőnkre volt megnövesztve.. szeretem a rövidet (hajból, hülyék!), kényelmes :)
@1kutya: ne igyál, mert frusztrált leszel :PPP

Hurri Kán 2012.05.29. 22:29:36

@bélabácsi2: @1kutya:
Tisztaszesz nem erős ital. Nem hallottam róla, hogy hegyeket mosna el, meg erőműveket hajtana. :)

smithgerda 2012.05.29. 22:31:30

@anica inkognitóban: @Andrass9: egyrészt, hétvégén sokat ittam, másrészt imádom a bodzaszörpöt, asse baj, ha cukros!!!
@bélabácsi2: hát ez az, egy tökegyszerű fonatot akartam!!
@süllőcske: mint a feketék, mi? egyszer csináltattam ilyen afrofrizura-szerűt...

süllőcske 2012.05.29. 22:32:24

"Bárha bőrömből lenne az ezüsttel egybeszőtt ruha, mely szép kebelét oly vidáman fonja át. Bár topánja lennék, törzse alapja, s oszlopa, úgy két évig hordhatnám legalább." Michelangelo Bounarotti (a buzi) Tőle ismét: "Mily vidáman fonódik arany hajába virágok egybefont füzére. Hajlik egyik szál másik elébe, elsőnek adni csókot homlokára"

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 22:33:15

@smithgerda: csak a bort pancsoljuk...oppá, fiúk, elszóltam magam :DDDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 22:34:58

@süllőcske: engem speciel annyira nem érdekel senki nemi identitása, amíg az én pasim nincs veszélyeztetve tőle, hogy nagyon.. viszont gyönyörűen írt...

Hurri Kán 2012.05.29. 22:35:03

@anica inkognitóban:
Tisztesség ne essék szólván, ölég esős évjárat az idei. :D

Hurri Kán 2012.05.29. 22:37:10

@anica inkognitóban:
A Kőbe zárt fájdalmat olvastad? Azért elképesztő életműve volt az öregnek... Majdnem 90 évig, vagy meddig élt, abban a korban...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 22:39:08

@gyvy: nem tudom, annyi könyvet faltam egy időben, néha nem emlékszem, olvastam, vagy csak akartam... ha megvan anyáméknak, akkor tuti. ha igen, elolvasom mégegyszer..szeretem az életrajziakat..

Hurri Kán 2012.05.29. 22:40:11

@süllőcske:
Én kézbe vettem, utána elég nehezen tudtam letenni ezt a könyvet.

@anica inkognitóban:
Ha kimaradt volna, és eccer időd engedi, érdemes.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 22:43:11

@gyvy: ok. azt tudom, hogy róla olvastam, csak azt nem, hogy ez a könyv volt-e..
5 évesen folyékonyan olvastam, az oviban a mesét óvónéni velem olvastatta :) volt, hogy reggel elmentem a gyerekkönyvtárba, kivittem 4-5 könyvet, egész nap olvastam, aztán rohantam, hogy zárás előtt újakat vehessek ki. A könyvtárosok eleinte kikérdezték, mit olvastam, mert azt hitték, kamuzok :)
dehát így értelemszerűen sok minden ki is esett..:( meg kellett a hely jópár fölösleges tantárgy ismeretanyagának is..

süllőcske 2012.05.29. 22:44:52

Gyerekek, higgyetek nekem, nem volt buzi. Lionardo sem. Csak igen odaadóak voltak a hivatásuk felé, ezt a kortársak nemigen értették. Lionardót pl egy igen kínos vizsgálatnak vetették alá, teljesen bebizonyosodott normál szexuális beállítottsága.
Szellemileg viszont nemek fölöttiek voltak.

1kutya 2012.05.29. 22:45:12

@gyvy: pedig a Kőbe zárt fájdalomban eléggé elvész az életrajziság, inkább egy ko(ó)rképnek tekinthető. ráadásul ha jól tudom nem is lett befejezve, mert Schulz meghalt közben?!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 22:45:31

na, lassan megyek lefeküdni, jó éjszakát mindenkinek!

Hurri Kán 2012.05.29. 22:47:17

@anica inkognitóban:
Szerencsére én rendelkezem a számítógépekhez hasonlatos, rövid távú, írható-törölhető memóriával. :)

@süllőcske:
Nem tudom, az volt e, avagy sem. De egyikőjükkel kapcsolatban sem ez az első, ami eszembe jut...

1kutya 2012.05.29. 22:48:38

@anica inkognitóban: engem elsőben elmarasztalt a tanítónőm, mert mire felmentem suliba elolvastam az olvasókönyvet (aug. 25-én volt könyvosztás, szept. 1-én kezdődött a suli). azt mondta anyámnak, ha nem szoktat le az olvasásról, megbuktat. szép mi?

Hurri Kán 2012.05.29. 22:50:27

@1kutya:
Pff... most mindjárt előkeresem, és megnézem. Azt tudom, elkezdtem egy másik, kifejezetten életrajzi könyvét is, azt pár oldal után letettem...

süllőcske 2012.05.29. 22:50:50

@1kutya: Igen, Karel Schulz a harmadát tudta megírni a több, mint életrajzi műnek. Kórkép, ahogy mondod, gyönyörűszép.

süllőcske 2012.05.29. 22:52:01

@gyvy: És milyen jól gondolod.

Hurri Kán 2012.05.29. 22:53:58

@süllőcske:
Ahogy ugyanezt mondták Beethovenről, tán Lisztről is... Hát náluk sem ez a legfontosabb szerintem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.29. 22:57:09

@süllőcske: Én meg nem értem miért fontos, hogy milyen valakinek a szexuális beállítottsága. Számomra az magánügy.
Mindegy.
Sokat dolgoztam ma: Előkészítettem a paradicsomágyásokat meg a csilipaprika ágyásokat it. Szuper fóliával letakarva, amire jön a csepegtetős locsolórendszer, mert errefelé 1000Ft egy m3 víz. Van már 10 cm hosszú zöld csili paprikám és egy bő adag cukorborsó (sugar snap peas) amit nem a borsóért, hanem a héjáért termesztek. Első osztályú wokban, vagy thai ételhez, vagy csak egyszerűen levesbe!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.29. 22:59:44

@1kutya: igazi pedagógusalkat volt a szentem...:S legalább jó lába volt?:DDDDD

na, tényleg el...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.29. 23:02:05

@anica inkognitóban: Én ugyan később kezdtem olvasni (tudjuk, a fiúk lassabban érnek), viszont akkor nagyon gyorsan sikerült. Egri csillagok - fél éjszaka elég volt. Anyám sokszor kikérdezett, de nem tudott rajtakapni. Nagy szerencsémre otthon vagy 10,000 kötetes szépirodalmi könyvtár volt, így sokáig volt olvasnivalóm. Thomas Mann József és testvéreitől Thackeray A Hiúság Vásáráig gyakorlatilag minden értkékes mű megvolt.

süllőcske 2012.05.29. 23:04:51

@gyvy: Hogy is mondjam.. A művészet szerzetesrendjébe tartoztak ők, az átlagos nőzés elvette volna tőlük az energiát. Ahogy Van Gogh írja, "úgy kéne élni, mint a szerzetes, aki havonta egyszer ellátogat a bordélyba".
Ezek a csávók inkább nagy, többnyire beteljesületlen szerelmet éltek, az ebből jött energiát a művészetbe oltották.

Hurri Kán 2012.05.29. 23:07:35

@süllőcske:
Ez igaz... No de hát az "átlagos" nőzésnek nincs is értelme. ;-)

LepkeReloaded (törölt) 2012.05.29. 23:10:18

@süllőcske: BUONARROTI b++++
A halcopffal és a japán fúziós izével pedig teljesen megvettél, Ó Mester, úgy hogy a fenti észrevétel nem kötözködés, pusztán a Mester tökéletességének tökéletesítése.
Hála-halcopfokat korlátlan mennyiségben fogadok.
:D

süllőcske 2012.05.29. 23:16:13

@Andrass9: Bocs, lehet, hogy tőled nem kérdezik a tanítványok rendre, hogy ugye a Leonardo...
Én az ostobán megvádolt, nagyérdemű embereket próbálnám érteni, ha nem tűnt fel.

medvedr 2012.05.29. 23:20:43

Azt a mindenit. Mindig az egyszerű üt a legnagyobbat!

medvedr 2012.05.29. 23:29:09

@süllőcske: Ezek kb. a rózsaregények és minden tollat ragadó (akkoriban) kötelező körei, ebből sem tudsz levonni messzemenő következtetéseket az irányultságára. Ha az lenne zavarna? Sodoma is alkotott nagyszerűeket, a nevét nyilvánvalóan nem véletlenül kapta, sőt viselte, ezzel együtt viszonylag jómódú és megbecsült volt, ha jól tudom.

süllőcske 2012.05.29. 23:29:34

@LepkeReloaded: Aranyoskám, köszi. Ez a körte..
Különben a San Pietro- beli szobrocskán, Mária ruhaszalagján ez áll: MICHAELANGELUS.BONAROTUS, ha jól emlékszem, dacára a körtécskének.
Rendkívül aprókat rezdít a melluszonyain..

süllőcske 2012.05.29. 23:36:27

@medvedr: Nem zavarna. De elfelejted, hogy én a melókból olvasok. Ott pedig nem lehet hazudni, mert igencsak látszana.

LepkeReloaded (törölt) 2012.05.29. 23:44:04

@süllőcske: A porbléma árnyalódik! :D Az eredeti felirat valóban úgy szól, hogy MICHAEL ANGELUS BONAROTUS FLORENT FACIEBAT... és itt színpadra lépnek különböző kísértetek, mint pl. a klasszikus latin nyelvet rövidítésekkel és egyéb izékkel befolyásoló későközépkori/koraújkori skribák.
Ami viszont (számomra) a lényegi kérdést képezi: kevésbé zseniális-e Michelangelo attól, hogy esetleg fiúk után sóvárgott? Leonardo életművét rombolja-e az, hogy biszexuális/homoszexuális volt?
A kérdéseim nem költőiek, komolyan foglalkoztatnak.
*megsimogatja a halacska rezdülő melluszonyait... nyugi-nyugi!*

süllőcske 2012.05.30. 00:10:49

@LepkeReloaded: Számomra inkább az a kérdés, hogy fiúkkal szeretkezni, vagy csodálni, esetleg "imádni egy-egy büszke szépet" ugyanaz-e? Azt merészelem kijelenteni, hogy ezen csinálóemberek, akik az eredeti homo megidézésével foglalatoskodtak, azt az őseredeti lényt keresték minden napon. Ha mégis elcsábultak volna, hagyták volna becsapni magukat egy csókért, az nemigen rombolhatta le az alapállásukat.
Hogy az utókor mit gondolázik ezen, nem változtat semmit. Akinek van szeme a látásra, látja. A rondaninit.
Barátsággal integet..

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.30. 06:53:21

szerintem a képen nem a nyúja van...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.30. 08:00:23

@LepkeReloaded: szerintem inkább hozzátett náluk az alkotás folyamatához, hogy személyiségük nyitottabb, elfogadóbb, ők maguk pedig érzékenyebbek lehettek (még művészemberhez képest is)és az esetleg kiél(het)etlen vágyaikat beledolgozták az alkotás folyamata során a műveikbe. Ha meg nem maradt plátói a dolog, akkor az élményeiket :))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.30. 08:02:00

@susztertangó: nincs a csapatban politikus, egyenes derékkal jött mindenki :D
@Babette_: Bebette_! a kedvedért a múltkori végén minősített módon legyilkoltam a húst, figyelted?:D;)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.30. 08:18:18

@Babette_: :DDD nem baj, megértjük, vizsgaidőszak van :))
süti beállítások módosítása