Hozzávalók:
Egy szűzpecsenye kb. 50 dkg
3 dkg füstölt kenyérszalonna
2 evőkanál mustár
Olívaolaj
1 kávéskanál majoranna
1 kávéskanál gyömbérpor
1 késhegynyi szegfűbors
1 kávéskanál őrölt köménymag
1 kávéskanál őrölt feketebors
1 teáskanál őrölt borókabogyó
1 teáskanál őrölt koriandermag
2 gerezd fokhagyma
Só
A fűszerezés mindenki szabad választása, én ezzel a variációval készítettem. A salátához temérdek friss zöld fűszert adtam.
Elkészítés:
A szűzpecsenyét hosszában háromfelé vágjuk úgy, hogy az egyik vége egyben maradjon.
Ezután befonjuk, mint egy copfot, és megtűzdeljük vékony szalonnacsíkokkal.
A fűszereket összekeverjük a mustárral és annyi olívaolajjal, hogy krémes legyen, és bekenjük vele a húst. Egy éjszakát a hűtőszekrényben érleljük. FONTOS: ilyenkor nem szabad sózni!
Sütés előtt megsózzuk, és faszénparázson a legfelső állásra állított rostélyon megsütjük.
Készítünk egy gazdag zöldsalátát a kedvenc öntetünkkel. A hús felszeletelve falatnyi darabokra omlik, ezt azon forrón a tányérba halmozott salátára szedjük, és befaljuk.