Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (3) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Nyírségi gombócleves

2012.05.16. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt - anica inkognitóban

 

„A bánat, a bánat feltámad, és nem menekülhet el senki.

Jajj, de nehéz most boldognak lenni. Vasárnap

csak nyomom az ágyat, és nem nyújthat vigaszt már semmi,

túl gyenge vagyok, pedig erősnek kellene lenni,

túl gyenge vagyok, pedig erősnek kellene lenni.

Könnyek tengere, keserűség vize patakzik arcomon,

folyjon csak - sajnálom magam.

Engem nem érdekel, hogy mit akarsz tőlem,

egyedül maradtam, ne kérj belőlem már többet.

 

Úgy fáj! Hogyha kimondom, fáj, mert véresre sebzi a számat.

Úgy fáj! Hogyha magamban tartom, mert beteggé tesz már a bánat.”

https://www.youtube.com/watch?v=hphzI7Ubl1k&feature=related

 

És akkor, miközben együtt ordítottam a Vad Fruttikkal az elmúlt időszak minden elröhögött szomorúságát, elkezdett ömleni a könnyem. Pár perc múlva, mire felkockáztam a nagy fej hagymát, éreztem, a legjobb pillanat volt elkezdeni ezt a levest.

Szeretek hagymát pucolni, mert ilyenkor nem látszik, ha másért sírok. Elég sok hagymán induló ételt készítek ennek okán, viszont két étel között a családom is ritkán lát bömbölni, megtartom magamnak fájdalmaim jelentős részét. Vagy kiírom. Adott esetben összekötöttem a kellemetlent a hasznossal. Így legalább kaptok egy receptet, amit másnaposság ellen is nyugodtan bevethettek, jó gyógyírt jelent.

A bánatom oltárán feláldozott hagymát olajon megfuttatom feldarabolt sok sárgarépával, petrezselyemmel, temérdek gombával, kukoricával, majd liszttel megszórva kicsit pörkölök rajta. Szeretem ezt a részét a főzésnek, olyan Élet-illata van az ételnek ilyenkor, ami magadhoztérít, visszapofoz a valóságba, a répa édes illatáról eszedbejut, hogy azt a ki tudja, mennyi időt édesen kell megélni, mert ha odakap, nem biztos, hogy helyre tudod hozni. Bekúszik az orrodba a petrezselyem aromája, mosolyogva beleszippantasz, otthon-illat. Kicsi sava-borsát megkapja az étel, néha az „Ördög Fűszere, a delikát” is ízesít csipetnyit rajta. Tudod, hogy káros, tudod, hogy nem kéne, de nem lehet szabályosan élni minden pillanatban, mert felőröl.

A hús öröme áthatja felnőttlétünket, nem maradhat ki a levesből sem. Ahogyan, amit eszel, sokat elárul rólad. Jóízűen habzsoló ember láttán mosolyra húzódik a szád, még az emlék is kedves, bár nincs idő elmerengeni. Mehet a sertéscomb vagy tarja felkockázva a zöldség mellé, kicsit pirulnak együtt, keringőt járva a fazékban, kényszerű társbérlőkből ölelő szeretőkké válva végül.

Mikor a hús kifehéredett, kevés kakukkfüvet, bazsalikomot, vagy más illatos fűszert teszek bele, facsarok rá citromlevet, kevés vízzel felengedem, utánaízesítem, és míg fő, végiggondolom, hogy tulajdonképpen mi is az óriási baj,  ami megint arculcsapott, hiszen

https://www.youtube.com/watch?v=5lizUtII0Yg&feature=relmfu

Mire harmadjára meghallgatom, rájövök, hogy megint hagytam, hogy a stressz, a fáradtság és a talán túlzott érzékenység majdnem elvigyen a végpontig, ami a sírógörcsből sírógörcsbe tántorgással zárul. Persze, szigorúan kétszemközt.

Mire átértékelem magamban a dolgot, megfő a hús és a zöldség, felönthetem tejjel – és olykor egy kis plusz kalóriaként tejszínnel is – a levest, majd összeforralom. Jó sűrű, zöldséges-tejes-savanykás leves, megnyugtatja a testet és az elgyötört lelkeket.

Grízgombóc járna bele, juszt sem teszem, sikerélményt még nem adott és én kudarckerülő vagyok. Zsemlegombócot főzök inkább, arra szedem tányérba a zöldséges csodát.

Míg megterítek, rájövök, túlélésre születtem. Hogy honnan tudom? Onnan, hogy visszatért az életkedvem, mert ez az én dalom:

https://www.youtube.com/watch?v=ttVaRKd6Mbg

 

 

 

 

264 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr604509269

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 07:06:38

Ezt szépen írtad, Anica!
Még sosem ettem ilyet, de fogok.

Valaki Innen · http://pepper.blog.hu 2012.05.16. 07:53:16

Nyíregyházán nőttem fel, ott éltem 18 éves koromig, viszont sose csinált anyám ilyen levest. Idén szembesültem vele, hogy szinte minden nyíregyházi étterem honlapján szerepel.
Mondjuk nagymamám csinált grízgombóclevest, ami tulajdonképpen csontleves volt grízgombóccal. Mi a tesómmal felhőlevesnek hívtuk.

bélabácsi2 2012.05.16. 07:57:35

Jó recept.
Különböző zöldség és/vagy gomba leveseket készítek így, ezeket sohasem hússal, maximum hús alaplével. Ha húsos, akkor másképp fogok hozzá.
Igen, a nyírségi ételek hatással vannak rám.

Jó írás.
Ehhez nincs mit hozzátenni.

1kutya 2012.05.16. 08:09:30

@Valaki Innen: én is arról a környékről (anyám konkrétan szabolcsi), de kb 5 évvel ezelőtt ettem a sóstón ilyet először.

@bélabácsi2: mi több kitűnő! mikor elolvastam, felajánlottam a markotányosnő kolleginának, hogy átadom az üzletkulcsot, ha még egyszer ilyen szépen ír:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 08:14:36

@1kutya: hé, írtam én már neked nemszépet? max, mikor kihozod belőlem az állatot...:P:DD
üzletkulcsról meg, amit mondtam: Évforduló...:)

@Mitzi von Küche: @bélabácsi2: köszönöm.:)

Daró 2012.05.16. 08:30:07

Jó reggelt. Jó reggelit. 1kutyát mért veti szét az ideg?
Leves finom.

1kutya 2012.05.16. 08:34:34

@Daró: a tegnapi miatt! majd egyszer elmesélem...

@anica inkognitóban: jó, jó...:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 08:34:53

@Daró: mert azt hiszi, hogy mindig, mindenkinek megfelelhet, nem bírja a hisztit és majdnem 40 évesen még nem érti, hogy a nők sokkal kevesebb beszólást tartanak viccesnek, mint a pasik..:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 08:35:47

@1kutya: ja, bocs, míg írtam, nem frissítettem.. .de megpróbáltam zanzásítani..:D

Daró 2012.05.16. 08:41:46

@anica inkognitóban:

Elfogadjuk a hátrányokat, hogy élvezhessük az előnyöket.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 09:14:16

Nagyon jó írás! Gratulálok Anica!!
Miért nem ugrik össze benne a tej, hiszen citromos a leves?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 09:20:26

@Andrass9: nem tudom, de nekem nem szokott..:)

most lelépek, szarul vagyok, szabit írattam, hazamegyek, alszom pár órát. majd jövök délfelé-délután

Vaczak2 2012.05.16. 09:26:06

Igen remek írás. Az irigység jeges marka szorongatná szívemet, ha hajlamos lennék rá.

A leves is faca, a régi melóhelyem közelében egy kis étkezdében az Üllői úton sokat ettem ilyet. Abban viszont mindig apró, diónyi petrezselymes tésztagombócok voltak, (gömbnokedli?) amelyek a forró leves erodáló hatására szelíden olvadozni kezdtek, utánozhatatlan petrezselymes tésztaízzel koronázva meg a leves egyébként tejszínes-savanykás ízét.

Hurri Kán 2012.05.16. 09:41:33

Jó reggelt. Szuper írás, szuper recept. Ismét. :)

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.05.16. 09:56:41

A kapcsolt zenékből látszik, hogy más korosztály vagyunk, azt sem tudtam, hogy vannak ilyen zenék:-)
A kukorica az csemege és nyers? Olyat meg nem kommentelek, hogy én másképp csinálnám. A szakácskönyvnek sem pofázunk vissza, hanem megcsináljuk ahogy írja.

Külön köszönöm, hogy petrezselymet írtál!

vörösbor(de)minőségi 2012.05.16. 11:04:59

@anica inkognitóban: pont most ebben az állapotodban lehetett volna a grizgombócot odaverni a levesnek!tuti sikerült volna.mig alszol/pihensz addig a keverék is ezt teszi a pulton-majd testét felkínálod a levesnek ami megadóan és befogadóan elvégzi a feladatát.amig túlparáztam-én is kerültem de mióta hányavetin lazán.....azóta siker.a titok=hagyni kell "hisztizni"majd megnyugodni-:)))

süllőcske 2012.05.16. 12:08:40

Életszerű, megjelenítő erővel rendelkező írás. Jó leves.

1kutya 2012.05.16. 13:44:07

lassan délután két óra és még csak 25 komment? mindenki alszik/beteg/megsértődött...?:-DDD

1kutya 2012.05.16. 14:08:33

@gyvy: legközelebb betiltom az ebédet!:-DDD

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.16. 15:13:04

@bélabácsi2: na szerintem vagy most senki nem tud rajtam kívül kommentelni, vagy mindenki öngyilkos lett a poszttól.

1kutya 2012.05.16. 15:19:39

@Babette_: vagy esik az eső (itt legalábbis).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 15:52:00

@Vaczak2: te ne mondj ilyet, te nehézsúlyú vagy, én meg pehelysúlyban indulok :)
@hajdul: nekünk ugyan nincs egy szál csemegekukoricánk sem (nem mindenki olyan burzsuj, hogy a fél megye neki van bevetve.. khmmm... csak mondom..:D), úgyhogy konzerv.:)
@vörösbor: no, legközelebb rápróbálok, ha sikerült elmondom. ha nem, lehet, akkor is :D
@Babette_: Bebeeeeeette....:DDDDD
@1kutya: 5 órát aludtam egyhuzamban.:) mint aki agyátültetésen és plasztikai műtéten egyszerre esett át: agyam, képem kisimulva :))
az előbb hazaugrott a férj, látja, hogy a gép még nem volt bekapcsolva, azt mondta, tényleg baj lehetett...:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 15:56:48

@süllőcske: gondoltam, megcáfolom azt a kijelentést, ami elhangzott, hogy könnyen átlépek a gondokon..nem mindig móka, kacagás...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.16. 16:01:17

Már megszokottan szép dolgozat, egyben tettlegességre csábító poszt :))
Azért nem csapok bele a lecsóba hirtelen, mert egy osso bucco nyersanyagait már hajnalban előkészítettem, illetve ez a gombóc óvatosságra int. Ezt majd segítőtársammal. Ilyen tésztagyúrásra, nokedli kavarásra egyelőre nem áll rá az agyam.

@anica inkognitóban: azér vágod, tegnap este micsoda felkonf zenét nyomtam? A nap utolsó kommenjében én is Vad Fruttikat :))

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.16. 16:05:13

Cönogasztronómiai szempontból ehhez a leveshez ez a nóta illik:

youtu.be/ecInwtNl1Zw

smithgerda 2012.05.16. 16:06:32

Én nem szoktam ilyent, kimerülök húslevesben és könnyű zöldséglevesekben, de az írás teccik, és szeretem a Vad Fruttikat is.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 16:18:15

@Vaczak2: soká fog elfogyni, aminek alapján meghatároztam a súlycsoportot..:DDD
(libákra szoktam mondani:más korcsoport, más súlycsoport ;) )
@smithgerda: nem csak a hasonlóságok, a különbözőségek is összeköthetnek :)
@PO: :)

spájdernecc 2012.05.16. 16:20:19

no
ez teljesen filozofikus volt
Jónapot!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 16:28:36

@spájdernecc: a kocsmákban jópár gondolat megosztásra kerül. Ilyen is, olyan is :)

spájdernecc 2012.05.16. 16:37:35

@anica inkognitóban:
helyes :)

/bár a zsemlegombóccol gyomron vágtál...
anyám kudarcélményeinek gyúpontja volt a vadasban /

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 16:38:37

@spájdernecc: bocs :D nekem a grízgombócommal lehetett volna agyonverni egy lovat..:DDDDD

egy órán belül jövök..

1kutya 2012.05.16. 16:41:03

@bélabácsi2: no esik már doki? lesz gomba?

1kutya 2012.05.16. 16:43:10

@PO: ezzel hasonlóképpen vagyok, bár most lőttem valami egyszerűbb franszia receptet és sütit fogok sütni (ez a tevékenységem eddig a rizskochnál megállt:)

_Remy_ 2012.05.16. 16:45:30

Tetszik az írás is, a recept is. Gratulálok Anica.
Kukorica helyett lehet bele tenni zöldbabot?:)

bélabácsi2 2012.05.16. 16:57:13

@1kutya: Esik. Az életszínvonal, az esik. Az eső nem. Éppen most akartam helyszíni közvetítést adni innen az Atacama sivatagból... :)
Hoppá, ebben a pillanatban mintha, mintha... de nem.

1kutya 2012.05.16. 16:57:37

@"Remy": biztos lehet, én inkább megcsinálnám kukorica nélkül (amiket én ettem, abban nem volt kukorica).

1kutya 2012.05.16. 16:58:25

@bélabácsi2: itt most is szakad, kűggyek? (de ha más nem jössz jövő héten debrecenbe gombászni:)

bélabácsi2 2012.05.16. 17:11:05

@1kutya: @spájdernecc: most néztem a térképeken, itt vagyok az eső szélében, de még a szél sem erre hozza, 1kutyától süllőcskéig esik mindenhol.

spájdernecc 2012.05.16. 17:13:54

@bélabácsi2:
a szél itt is szaggat mindent
itt-ott felhők, köztük meg ragyog a nap
és még hideg is van

1kutya 2012.05.16. 17:15:48

@bélabácsi2: de mintha délután azt mutatta volna az időkép, hogy nálatok is esik (bár tényleg a szélének mutatta).

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 17:15:54

@vörösbor: Ez a stílus ismerős. Másik nick, másik kutya?
@bélabácsi2: Ma megjártam már Hajdúszoboszlót, Berettyóújfalut, ott is zuhog, meg itt Debrecenben is.
@PO: osso buco rulez! (Csak úgy, hétköznapra??)

bélabácsi2 2012.05.16. 17:22:41

@1kutya: igen, a széle ez, nagyon borult fekete ég, akár eshetne is, de nem és nem, a gombászásnak befellegzett :) errefelé.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 17:24:10

Öreg Sam-ről tud valaki? Mintha napok óta nem láttam volna (vagy romlik a látásom).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 17:25:37

@Andrass9: Dömbi is eltűnt. Gyanúsak nekem ezek a gyerekek!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 17:27:35

@PO: Hazajött egy szép lapocka "francia módra" vágva lágy bőr széllel, kb 3-4 cm vastag.
Mit csináljak belőle?

Imre apó 2012.05.16. 17:28:15

Helló mindenki:)

@anica inkognitóban: Ez az írás majdnem sírás:)

szépen tudsz karcolni azzal a billentyűvel nagyon teccik ám:):)....csak az a zene.....az nem nekem íródott, de írásod vigasztalt:):):)

Most ezért magam szolgálom ki, ha lehet, addig is pihennyyyyyyyy:D:D

bélabácsi2 2012.05.16. 17:29:08

@Andrass9: Dömbi talán most van itthon 2 hétre, vagy többre, itt még nem találta meg az internet végpontot, vagy van egyéb dolga is, és nem is keresi. :) (azért kérdezte múltkor, mit csináljon a sok otthon maradó tojással...)

bélabácsi2 2012.05.16. 17:32:31

@Andrass9: meg a gázkamrát is emlegette, ahová a családja küldi... :) és ez most nem is vicc!

Daró 2012.05.16. 17:37:11

@Andrass9: Pálinkát, édesapám!

Ezt az osso bucco- dolgot megfontolom, sajomnak szülinapja lesz, lehet megérdemli. Amiért elvisel.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 17:39:52

@bélabácsi2: Való igaz! Már a memóriám sem a régi és a memóriám sem a régi.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 17:41:29

@Imre apó: Szia! A pultos remélem még pihen. Addig kiszolgálok helyette. Mitiszó?

Imre apó 2012.05.16. 17:47:41

@Andrass9: De írtam aranyom, hogy töltök magamnak, de, ha igazi lenne ez a krimó, akkor elfogadnám:):) A rendes főnök az jó jellemre vall:)

Amúgy OKÉSAK vagytok:)

1kutya 2012.05.16. 17:48:57

@Andrass9: próbálj mondjuk vasvályút (majd elmagyarázom), ha sikerül lovaggá üttetlek:-DDD

Imre apó 2012.05.16. 17:48:57

Öreg Samnek lehet megen haldoklik a pC-je:)

Daró 2012.05.16. 17:52:36

Bekapcsolom a zenegépet jó?

www.youtube.com/watch?v=7irHOdtmw6I

észrevettétek már, hogy meló mindíg akkor van ha szar az idő, vagy ha már indulnál haza?

Daró 2012.05.16. 17:55:01

gyors kérdés: linzert sütünk, és Era elmérte kicsit az adagot. Szerintetek le lehet fagyasztani?

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.05.16. 17:57:48

@anica inkognitóban: Rendben, csak arra gondoltam, ha már nyírségi akkor éppen a libának, kacsának feltett tömő kukoricából is lehet csórni egy keveset a levesbe.
Megvan-e valakinek, hogy a tömésre főzött kukoricából, vagy a disznónak főzött aprókrumpliból milyen jót lehet enni?

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.05.16. 17:58:21

Egyébként rozé kacsamellet sütök. Csak, hogy írígykedjetek.

Daró 2012.05.16. 17:59:20

@hajdul: uh az aprókrumpli....gyerekkoromban egyik kedvencem volt, szerintem a föld-íz miatt (hélyában fő ugye)

Imre apó 2012.05.16. 18:02:05

@hajdul: Megvan biza, nagyanyám a malacoknak csinált majd minden este, mi meg belezabáltunk mielőtt a kenyérhéját beletette volna.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 18:16:36

@1kutya: Jó lenne, ha elmondanád - a gugli nem ismeri.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 18:17:28

@Daró: Akár kisütés előtt, akár utána is remekül fagyasztható.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 18:18:14

@"Remy": miért ne? ha neked azt kívánja :)
@Daró: azért nem követett el akkora hibát, hogy lefagyaszd..:D

Daró 2012.05.16. 18:24:26

@anica inkognitóban: :-) látom kipihented a bánatod.
Akinek hideg a lába, állítólag jó az ágyban :-)

kiforratlan szóvicc, fagyasztott nő témában:

Mi ez itt drágám?
Az ott a Frigider.

1kutya 2012.05.16. 18:25:54

@Andrass9: :-DDD egyik rokon mondta a férjének, valami házbontás után az udvaron feltornyozott fenyő stáblondeszkákra mutatva, hogy "Igazán csinálhatnál belőlük egy kis vasvályút a malacoknak!"
ez azóta nálunk szállóige ha valaki valami lehetetlent kér a másiktól:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 18:25:57

@Daró: :DDDD csípem a hülye humorod, mindig apám hasonló poénjai jutnak eszembe :D
(fronthatás :( )

bélabácsi2 2012.05.16. 18:31:56

@hajdul: én meg velős pirítóst csináltam, mert megérdemlem :) ma úgyis elszállt az agyam, pótolom valamivel...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.16. 18:33:21

@1kutya: ezt a rizskochot (nánási tájnyelvi változatban: rizskók) elkészíthetnéd a születésnapomra. Régen mindig ezt kértem :))

@Mitzi von Küche: pénteken nem jött össze. Vszeg Te vitted el előlem az utolsó szeleteket ;-) De most lecsaptam reá és... épp a párolási szakaszban járok. Te teszel bele babért?

@Andrass9: hallod-e, én ehhez kevés vok. Ha vki hozzám vágna egy ilyet, akkor először Toma oldalát túrnám fel :)

@bélabácsi2: nokedlit se, Bélabátyám, valahogy ezek a sallangok eddig elkerülték a figyelmemet :D
De asszonyi segítséggel valahogy megoldom :)

Anica, neked még egyet küldenék, még mindig a mai remek posztodér:
youtu.be/Xz3SvkwiSJw

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 18:35:32

@hajdul: Az igen! Én szombat ebédre tervezem. Egy kis birsalma-kompótot kéne keríteni hozzá.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.16. 18:36:54

@hajdul: te Laci, nagyanyám a töméshez nem főzte, csak áztatta a tengerit. Legalább 12 órát. Na, abból én nem kértem.
De ha megkívántam, sütöttünk a cserépkályha sütőjében olyan, de olyan krumplit! :))

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 18:38:37

@PO: Hehe, meglehet - de csak két szeletet vettem. Egy kis babért teszek bele, no meg - tanácsodra - citromhéjat is.
@bélabácsi2: Jujj, azt is imádom!
Én meg ma nem tudtam főzni, csak szalámis sajtos kifliket vacsorázunk, úgyhogy nyálam csorog a sok finomság hallatán.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 18:45:31

@Mitzi von Küche: de ha pont AZT a kettőt..:D
@PO: te is elég széles skálán válogatsz :) szép, szenvedélyes zene :)
@bélabácsi2: téged se irigyellek a munkádért..én nem zaklatom a háziorvosomat (házi vagy, ugye?), van neki elég baja..:D

1kutya 2012.05.16. 18:51:51

@PO: mikor lesz?

@Mitzi von Küche: én meg az imént csak tésztát főztem (anyós rakott vasárnap egy nagy adag bakonyit:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.16. 18:52:02

@Mitzi von Küche: akkor én meg -sugallatodra - babért is ;-)

@anica inkognitóban: amikor ezt hallgatom, még a pulsusom is megemelkedik :)) Neked is?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.16. 18:53:50

@1kutya: okt. elejére időzíccsed. Az Állatok Világnapja, meg a Nemzeti Gyásznap közé. Addigra ki tudod tapasztalni azt a csokis öntetet, amit én nagyon. :DD

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 19:19:07

@PO: Mi lesz a körítés hozzá? (Én általában friss spaghettit adok hozzá, mert az o.b. gazdag íze csak valami közömböset enged maga mellé.)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.16. 19:21:43

Nagyon. Nagyon jó. Azért megvigasztalnálak... Az elégedetten falatozó csak nyújt némi enyhet. Befalta. Megköszönte? Remélem.
A zenékkel sajnos nem tudok mit kezdeni, egyiket sem ismerem.
www.youtube.com/watch?v=ghryXHh7joY

bélabácsi2 2012.05.16. 19:23:44

@Mitzi von Küche: bocs, nem engem kérdeztél, de tökéletes a spaghetti, ha sikerül jó sok mártással csinálni akkor penne.

bélabácsi2 2012.05.16. 19:29:48

@PO: csak mert egy ideje dolgozom a tökéletes nokedlin, de még csak a közepes szintre képzelem magam, cél a nagymamámé... talán már nem sok időm van, de küzdök. :)

1kutya 2012.05.16. 19:39:48

@PO: akkor ötödikére jó lesz?:)

csokiöntetet én nem csinálok rá, mert én natúr fogyasztom, kiccsaládnak csinálok hozzá sodót, vagy jófajta savankás házilekvárból (meggy, málna, ribizli) öntetet. a mazsola viszont opciós választási lehetőség:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 19:41:37

mi bajotok a tojáspörkölt+nokedli kombóval?:)
most lapátoltam be egy nagy adagot:
kepfeltoltes.hu/120516/toj_sp_rk_lt_nokedlivel_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 19:46:29

@bélabácsi2: Azért, mert az olaszok rizottót ajánlanak mellé (sőt, én is így ettem Milánóban), de szerintem is jobb a sp.
@anica inkognitóban: Nem,nem, soha... De a tányérod csini (és tudsz képfeltölteni - egyszer én is megpróbálom.)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 19:48:08

@Mitzi von Küche: :D megígérem neked, nem lesz belőle poszt.részemről legalábbis..:)

_Remy_ 2012.05.16. 19:52:59

@Mitzi von Küche: A tojáspörköltet vagy a képfeltöltést?:)

bélabácsi2 2012.05.16. 19:53:57

@Mitzi von Küche: én meg láttam egy olasz szakácsot régebben tévében, aki egyszerűen puha fehér kenyérrel ajánlotta. Szerintem csak egyfajta "éttermi kényszer" hogy legyen hozzá köret. Bár az olaszok étkezési szokásait soha nem fogom teljesen megérteni, ez is belefér.

bélabácsi2 2012.05.16. 20:02:24

@anica inkognitóban: nagyon rossz emlékeket hoztál elő, képzeljetek el sós vízben kifőtt csőtésztát, mellé téve egy darab egész főtt tojás, szaft semmi! Üzemi konyha dolgozóknak, közkórház.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 20:05:48

@bélabácsi2: hát, bocs Bélabácsi.. nekem semmi ilyen nem kötődik hozzá..sacckábé 8 évente egyszer jutott eszébe valakinek a családból (ált.apám), hogy együnk ilyet.
egyébként az én gyerekem pl. tojást csak rántotthús bundájában hajlandó megenni.. inkább éhenhalna, minthogy főtt tojást, rántottát, vagy bármi tojásosat..:S

süllőcske 2012.05.16. 20:06:21

@bélabácsi2: Hahó! Adorjányi Máriusz nokedlijét, amit a tyúkpörkölthöz ad, ismered-e? Ő is a nagyanyót követi vele, s szerintem az a csúcskategória.

süllőcske 2012.05.16. 20:08:53

Most sóágyon sütök citromos, vajjal kent balint, uborkasalátával lesz.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 20:09:57

@1kutya: érdekes, eddig erre panaszkodtál..:PP:DDDDD

1kutya 2012.05.16. 20:10:06

@süllőcske: te! én felvennélek házi szakácsnak!

1kutya 2012.05.16. 20:11:18

@anica inkognitóban: mire? (most is lóg apósom kamrájában még vagy 3 szál kolbász, meg 20 szál szalámi (abból van itthon is vagy három)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 20:12:23

@1kutya: anyám, borogass... te már menthetetlen vagy....
:DDD

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.16. 20:21:34

@Mitzi von Küche: nem adok hozzá semmit, gazdagabban zöldségelem. Így paleó, fenemód, úgyhogy este is nyugodtan eszem.

@1kutya: az pont jó. De úgy este 5-6 között. :))

@bélabácsi2: nekem is van ilyen szándékom. De most épp a palacsintát viszem tökélyre :))

youtu.be/jpEQCkhs6os

1kutya 2012.05.16. 20:24:21

@anica inkognitóban: az! de ha rébuszokban beszélsz azt a kutya (sic!) se érti! egyébként néha borogathatna...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.16. 20:25:05

@anica inkognitóban: A kisebbikre rálépett a mamája.
@süllőcske: Gusztustalan :D

1kutya 2012.05.16. 20:27:15

@PO: hát, ha 4-re hazaérek, talán hatra kész van, még kiviszem Hajdúszentgyörgyre +fél óra, de ha bejössz érte, hamarabb megkapod:)

süllőcske 2012.05.16. 20:32:02

@PO: Zöldséget a húshoz! Ha szentségtörésnek hangzik is, a leleményességet az indította be nálam, hogy kiiktattam a megszokott, fehérje- szénhidrát párosítást, hónapokig el vagyok így. Nem tagadom, csak kicsit kerülöm. Nem a paleo miatt, más gyökere van ennek, majd egyszer elmondoványozom.

Imre apó 2012.05.16. 20:43:11

@anica inkognitóban: Jó a kép. Tojásos nokedli salátával jobb, de a tied is érdekes lehet:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 20:44:21

@Imre apó: amilyen beleállós napod volt - ahogy láttam FB-n - merek én veled vitatkozni??:P:DDDDDD

süllőcske 2012.05.16. 20:46:02

Különben, tudjátok, PO milyen tönkölykenyeret süt?
Az egy élmény. Megeszegetsz nyolc dekát egy jó pesztóval megkenve, és mehetsz, alkothatsz, tiszta pozitív töltésed van. Ha ugyanezt szalonna, ossobucco mellé gyűröd le, nem tud élni, és te sem olyan élénk, aktív szinten.

Imre apó 2012.05.16. 20:47:17

@anica inkognitóban: Veled nem tudok vitatkozni, mert a földön jársz, az meg más volt, de nem is ide való.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 20:48:54

@Imre apó: tudom, nem is akarok/tam belemenni, csak láttam és vigyorogtam..:D
@süllőcske: hisszük, ha látjuk :)

bélabácsi2 2012.05.16. 20:54:23

@süllőcske: igaz, viszont én ossobuco után már nem akarok alkotni, olyankor maga az ossobuco az alkotás, és ha a mű kész, az alkotó pihen. (és fröccsözik) ;)

/persze! értem mire gondolsz!/

bélabácsi2 2012.05.16. 20:57:27

@süllőcske: ja, erre elfeledtem reagálni: nem, nem ismerem azt a nokedlit.

süllőcske 2012.05.16. 20:58:23

@bélabácsi2: Megvan a Máriusz nokija? Vagy előhozzam?

bélabácsi2 2012.05.16. 21:01:28

@süllőcske: nincs meg, hozd elő! csak nehogy valami nokijás dobozban ;)

süllőcske 2012.05.16. 21:02:36

@bélabácsi2:
Egszerre írtunk. HUNOCU blog, tyúkpörkölt poszt. Ez a fiú példaértékű, nagy szakmai alázattal bíró, szerintem igazi pofi.

Pinka-Panka 2012.05.16. 21:03:46

@anica inkognitóban:
Egy aranyos, kedves írás, ami tele van őszinteséggel és könnyed humorral.
Nekem tetszik és a leves is és még a gombóc is.
Anica szuper csaj vagy, én mondom:))

1kutya 2012.05.16. 21:05:15

@Imre apó: milyen napod volt neked ma?

@süllőcske: azé' tájékoztassatok más legalább privben, hogy mire készültök, mert idehalmozom a fél világot, ti meg hoztok hegyre homokot...

Pinka-Panka 2012.05.16. 21:06:02

@Waka: Futtában ma elkaptam paprikás embert.aki azt mondta, locsolbi, tehéntrágya, kapa kell a paprikának:)
Bár szerintem a chilit cserépben tartanám, azt meg hogy kapáljam??
No ennyit tudtam meg és hinnem s kell neki, mert frankó paprikái vannak a pasinak:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 21:06:31

@Pinka-Panka: kösz, Panka, aranyos vagy:)

(bár a humorom ma nem aratott osztatlan sikert..:S nem a poszt kapcsán..)

Pinka-Panka 2012.05.16. 21:08:41

@anica inkognitóban: mivel rettenetesen fáradt vagyok nem olvastam el, de ne búsulj ezen, mert ismerünk mi már téged amúgy:))
Én most még irigy vagyok, mert képtelen lennék egy zsemlegombócra is...:)

süllőcske 2012.05.16. 21:12:47

@1kutya: Sömmi, apró kis ízelítők, hazai hangulat. Én személy szerint öhönre vagyok programozva.

1kutya 2012.05.16. 21:17:24

@süllőcske: akkor jó, mert az lesz egy vájdlingnyi.

süllőcske 2012.05.16. 21:20:14

@1kutya: Úgy vágyom rá. Mifelénk senki sem csinálja.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.16. 21:21:19

@Pinka-Panka: Azért köszönöm, ennyit én is tudtam. A trágya, amit a földhöz tettem, remélem tehéné volt. :D

bélabácsi2 2012.05.16. 21:21:26

@süllőcske: Kösz! Hogy nem találtam én ezt meg eddig? :)

Imre apó 2012.05.16. 21:22:07

@1kutya: Ezt már régen nem kérdezték tőlem:)
Hát ollan alvós, esős, főzicskézős.

1kutya 2012.05.16. 21:23:55

@süllőcske: megtanulod, otthon megcsinálod utána. bár PO kinevet a pepecselős készítésemért, de majd kiderül jó e úgy...

Pinka-Panka 2012.05.16. 21:24:00

@Waka: há5 akkor biztos jó lesz a paprika termés neked is. Az lehet még, hogy mennyi trágya kell a földbe, ezt én sem tudom, lehet abban van a titok?
Reméljük nem fecske volt vagy csirke:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 21:26:11

@1kutya: jó lesz az, nem izgulunk, hogy éhenhalunk nálad.

1kutya 2012.05.16. 21:26:44

@Imre apó: no! csak nem buli volt?:)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.16. 21:27:11

@1kutya: dehogy nevetlek. Ott leszünk melletted végig. Ha jó, akkor csinálTUK, ha nem, akkor: főzTED :D

Daró 2012.05.16. 21:28:26

Aki nem ért semmihez, az vagy főnök lesz, vagy tróger. (vagy képviselő a T.Házban)
Ennek jegyében közlöm, 200 db ujjperc-méretű linzert ragasztottam össze lekvárral. 200 alja, 200 teteje.

Imre apó 2012.05.16. 21:35:14

@1kutya: Buli??? Nem volt itt semmi buli, a nagy srác most vizsgázik, a zasszonykám dolgozott, a kicsi Beni oviban én meg egyedül. Nem buli:):)

1kutya 2012.05.16. 21:35:35

@anica inkognitóban: hát, most lehet, mert nincs semmi itthon, csak pár szál szalámi, egy fél oldal szalonna, egy tucat tojás, fél liter kacsazsír. a fagyóban úgy 10 kiló disznóhús (fele darálva), pár csirke, valamennyi fagyasztott paprika, paradicsom, 2 harcsa filézve. a kamrában vagy 50 üveg befőtt (uborka, zöldbab, cseresznye, meggy...), egy kanna zsír (van egy kis otelló is, de az nem publikus:)...

_Remy_ 2012.05.16. 21:36:03

@Daró: És még maradt ki a tésztából?!:D

1kutya 2012.05.16. 21:37:55

@Imre apó: szóltál volna, megyek hangulatot csinálni:)

1kutya 2012.05.16. 21:42:13

@anica inkognitóban: hát mondjuk Lajos apósnál a kamrában a 3 füstölt csülök, 20 oldal szalonna, 20 szál szalámi, meg pár szál maradék kolbász! ezen kívül 3 fagyó tele (1 húsos, 1 zöldséges, egy vegyes)... no az a valami! (a vegyes hűtőben van ráadásul folyamatosan 3-4 liter jégkrém! erre a törpe ugrik, mint a nikkelbolha:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 21:45:00

@1kutya: úgy látom, legnagyobb félelmed az éhhalál lehet..:P:D
(na, nem poénkodom már, mert ma nem vagy vevő rá, aztán mehetek borogatásért anyámhoz:P..)

1kutya 2012.05.16. 21:52:04

@anica inkognitóban: nekem ugyan nem! nekik...:-DDD

egyébként hogy a fityfenébe lehet másképp évente 3-4 2 mázsás röffencset, 20 tást, 40-50 kukorikotkodát meg fél hektárnyi kert ajándékát elhelyezni?

süllőcske 2012.05.16. 21:52:11

@1kutya: Szíveskedjél az otellóból most nekünk is tölteni, már a balinsült okán is. Nagyon jól sikerült, mindig mondtam, hal, só, citrom, joghurtos, fokhagymás, gyömbéres uborka olyan elválaszthatatlan cimborák, hogy hajnalig veregetik egymás vállát az otellofröccs mellett.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 21:54:44

@anica inkognitóban: Ez egy paprikás szaft, amibe keménytojást is szeleteltél a nokkedli tetejére.
Finom kaja, de nem tojáspörkölt. Szerintem. Elnézést.
És mit keres a bazsalikomcsomó és a snidling rajta?
Bajban vagy, mert imádom a nokkedlit (és én csinálom itthon), a paprikást is (azt az asszonyom főzi, de én eszem) a bazsalikom és a snidling pedig kebelbarát a kertből.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 21:55:06

@süllőcske: szerintem szívesebben odaadná a húsosfagyasztó egész tartalmát, mint a fröccsét..:D

1kutya 2012.05.16. 21:57:01

@süllőcske: parancsolj! egészségedre! (majd 06.09-én vihetsz egy butéliával az ilyen rendkívüli eseményekre)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 21:57:10

@Andrass9: az én anyámnál egy ilyen paprikás-tejfölös szaftban van a szeletelt tojás, kettőt csak a fotó kedvéért raktam külön ki sterilen. A bazsalikom és a snidling pedig egyrészt fotózáshoz, másrészt bármihez meg tudom őket enni.. így is tettem :)
bajban lennék, ha nem burkoltam volna be kétpofára...:DD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 21:58:02

@süllőcske: Figyelj mán! Ez egyenesen terrorizmus, hogy ilyen finom ízekkel kábítod az olvasókat!!!!

1kutya 2012.05.16. 21:58:53

@anica inkognitóban: dehogy adnám! inkább csinálnék csígert a montból, minthogy valaki a fagyót, meg a füstölőrudat elvigye! hogy képzeled!!! (:-DDD)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 21:59:20

@anica inkognitóban: Hmmm - úgy látszik én válogatósabb vagyok, de egészségedre!!!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 22:00:52

@Andrass9: úgy látszik..:)
@1kutya: ezt fordíts már le, ha kérhetem, mert nagyon ügyes voltál, sikerült úgy leírnod, hogy ne értsük..:)

süllőcske 2012.05.16. 22:04:57

@Andrass9: A múltkor valaki megemlítette a haltepertőt. Kélek szépen, lehet, hogy mi csináljuk a világon a legjobb a legjobb haltepertőt. Ezt szeretném megírni posztnak. Lehet-e?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.16. 22:07:00

A Szakállas Bácsik blogon új poszt van. Legalábbis elkezdődött ;-)

1kutya 2012.05.16. 22:07:15

@anica inkognitóban: mont=kipréselt szőlő, csíger=mont+víz+cukor->bor. így érthető?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 22:08:06

@1kutya: Azt hittem bográcsban készül ....

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 22:08:49

@1kutya: hát kkor miért nem ezt írod, kicsim??:PPP:D dájrekt???:P:DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 22:11:36

@Daró: Először is gratula a 200-hoz. Másodszor meg ... lehet, hogy én vagyok a főnök?

1kutya 2012.05.16. 22:12:09

@Andrass9: az nincs, drót, meg vájdling van...

@anica inkognitóban: azért nem írtam, mert azt hittem ilyen alapvető borászati alapfogalmakkal tisztában van a publikum.

Imre apó 2012.05.16. 22:14:37

@1kutya: Millen szép Magyar:):) mint a "foltos nyakorján":):)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 22:15:08

@1kutya: phewww - csak szinkronizáltam magam veletek. Szóval te az Öhönt vájdlingban készíted drótra függesztve?

Daró 2012.05.16. 22:16:07

@bélabácsi2: Névnapja a kisfiamnak. Az oviban is.@Andrass9: A főnök is én vagyok, olyan faszául tudom osztani a melósokat, ha ti azt látnátok :-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 22:16:26

@PO: Namost én is szakállas bácsi vagyok. Hol keressem az említett posztokat?

süllőcske 2012.05.16. 22:17:09

@1kutya: Köszönöm! A balinszürke hétkoznapokra nem is pazarolnám. Most, hogy tisztul a víz, mágikus süllőket cserkészek, na , a süllő vajban, paradicsomsalátával, emmá nuel!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 22:18:01

@Daró: A ciki az, hogy errefelé nincs melós, akit oszthatnék. Van egy üzletvezetőm, akinek nagyobb a hangja, mint a hátulsója és egy tündibündi pultosom, aki hol jön, hol nem. Most mi legyen?

1kutya 2012.05.16. 22:19:02

@Andrass9: nem, bográcsban, csak miután rákérdeztél... azért mertemvolt említeni a vájdlingot, mert kb. akkora bográcsban fog készülni a slambuc (öhön, öhöm, krumplistészta, ki minek hívja).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 22:19:21

@1kutya: én kérek elnézést, amiért műveletlen vagyok :/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 22:20:23

@Daró: Amúgy boldog névnapot a fiadnak!
Nekem soha nem volt névnapom... illetve annyi volt, mintha nem is lett volna.

1kutya 2012.05.16. 22:21:19

@Andrass9: liberális is vagy és a gyerekeket is szereted? ajaj...:-DDD

süllőcske 2012.05.16. 22:22:10

@Andrass9: Ahol én is ténfergek, a szobrásszakállammal, meg Waka, az öreg halász és a tenger karakterével. (persze, nem öreg)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 22:22:39

@1kutya: Nekem is a kedvenc bográcsom valaha egy 40 literes vörösréz szilvalekvárfőző alkalmatosság volt. Mostanság az utcabuli bográcsa főleg gulyásra vagy annak palóc változatára. Lyuk még nincs rajta, de 12-es betonvas a bográcsállvány.

1kutya 2012.05.16. 22:23:04

@anica inkognitóban: műveletlen a tsz földje szokott lenni (ezt neked tudnod kéne:), elnézés meg az, amikor...

1kutya 2012.05.16. 22:24:59

@Andrass9: a vájdling olyan 15-20 literes, amiről te beszélsz, az az üst.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 22:25:10

@1kutya: ki ne mondd, hogy bocs, még letörne a nyelved!!!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 22:26:08

@1kutya: A mi vájdlingunk münyanya és csak 10+ literes ...

_Remy_ 2012.05.16. 22:28:29

@Andrass9: Többször voltak már utalások más blogokra. Szerinted nem lehetne nyíltan ajánlani, esetleg belinkelni egy-egy érdekesebb cikket. Úgyis említettétek, hogy nem lesz elég anyag a napi frissítésre.(Idővel esetleg büszkék lehetnek a gasztroblogok, ha írnak róluk a Blogkocsmában!:D)

süllőcske 2012.05.16. 22:29:46

@1kutya: @Andrass9:
A gimnáziumi rendezvényekre csináltattunk egy 40 litkósat k. vastag korracélból, az is komoly.

1kutya 2012.05.16. 22:33:04

@anica inkognitóban: BOCS! (így jó, vagy írjak nagyobb bötűkkel?)

@Andrass9: a régi bádogvájdlingok is akkorák...

@süllőcske: az a baj, hogy a keretes bográcstartóra nem fér (van olyan is kettő, a hétvégi főzésről majd tudósítok, ott látszani fog).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 22:34:25

@1kutya: itt nem tudsz nagyobbal:P:D jó, oké, csak ma olyan hülye vagy..bocs :P:D

1kutya 2012.05.16. 22:38:30

@anica inkognitóban: én ilyen szélsőséges állat vagyok (hol a tegnapi idegbeteg, hol a mai hülye, hol a sztenderd nyugis).

1kutya 2012.05.16. 22:41:04

@süllőcske: fotók is jönnek. bár, ha jól tudom szombaton Toboljuban birkapörköltet és marhagulyást kell főznünk (sógor lesz a főnök, neki szakmája)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 22:47:05

@1kutya: én ilyenkor szólni szoktam a családnak is, kollegáknak is: ma kerüljetek el, mert hülye izgága vagyok :)
jól van na, téged így kedvelünk, csak néha nehéz követni, bajod van, azért lököd a szót, vagy csak..

1kutya 2012.05.16. 22:52:18

@anica inkognitóban: nekem soha nincs bajom. alapvetően nyugodt vagyok, mint nyúl a hurokban:)
én hol ilyen vagyok, hol olyan, bámulatosan tudom változtatni az alakom... :-DDD

1kutya 2012.05.16. 22:55:28

(lehet nevet kellene változtatnom? Picurnak is olyan echte dekoltázsa van:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 23:01:11

@1kutya: mondjuk, azért a csajok odabent szétröhögnék az agyukat F.Pom-pom kollegán: papucs orrán...:DDD
Picur dekoltázsa mondjuk, nem kötötte le a figyelmemet.. dehát nekem van mentségem..:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 23:02:32

@"Remy": Nem tudom miért ne lehetne más blogokat is reklámozni. A Pásztortűz nem konkurrencia, inkább társblog, bár jóval idősebb és ismertebb. Mi valahol mind ugyanazt szeretnénk, hát miért bántanánk egymást?

1kutya 2012.05.16. 23:04:25

@anica inkognitóban: hát papucs már vagyok, miért ne lehetnék bojt! kéremszépen ez negatív (vagy pozitív?) diszkrimimittoménmi! kikérem magamnak a fél szilvámat... és nem fizetek! aztaleborulóshétszentségitneki!!!:-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 23:05:41

@1kutya: Üzletvezető úr, kérem fizesse ki a fogyasztását! Nem otthon van ...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 23:06:21

@1kutya: jól megmondtad! :DDDD mióta szilvázol?:O:D
/na, megértetted a magyarázatot amott?:P:DDDD /

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 23:06:44

@Andrass9: ne adj neki tippeket, még ideköltözik..:D

1kutya 2012.05.16. 23:08:17

@Andrass9: ül, fekszik, kulturáltan szórakozik...

értem...:-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 23:08:21

@anica inkognitóban: Ahogy megismertelek, kibírod ....
@1kutya: Legyen szíves a 18-as karikát is kitenni, ha ilyeneket mond!

1kutya 2012.05.16. 23:09:37

@anica inkognitóban: nem ittam szilvát vagy fél éve, csak úgy tudok röhögni a reakciókon...:-DDD

1kutya 2012.05.16. 23:11:03

@Andrass9: milyen 18-as barikát?:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 23:11:39

@1kutya: én visszafogott vagyok:D az eredeti nem ez lett volna, csak az nem szalonképes...:D
bár, nem tudom, figyelsz-e, a főnök hogy generálja a kommentszámokat, irányított beszélgetést folytat velünk.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 23:15:31

@anica inkognitóban: Nem is!!! Néha összevonom a regulákat egy kommentbe!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 23:15:38

@Andrass9: gyerekem a múltkor nyavalygott, hogy unatkozik.. mondtam, szedjen hangyát bokszkesztyűben.. azt mondta, nem vicces...:D szerintem de..:D

1kutya 2012.05.16. 23:16:51

@anica inkognitóban: ügyes, ügyes...:)

én mentem leteszem a lantot egy időre (gyerek pont most köhögte szét magát odafent), holnap vagy leszek, vagy nem... (a ma esti ámokfutást tekintsétek tárgytalannak).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 23:17:17

@Andrass9: szerintem Kutya most felmetéli az ereit ...:P

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 23:17:52

@anica inkognitóban: Nálunk erre a pitypangszedés volt a feladat, de azzal kiakasztottam Süllőcskét, így nem hivatkozom rá.

1kutya 2012.05.16. 23:18:33

@anica inkognitóban: még jó, hogy nem azt mondtad, hogy szopogasson zsilettpengét...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 23:18:47

@1kutya: Jóccakát és kúráld a gyereket!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 23:18:59

@Andrass9: :D a verd a hátsódat a földhöz az teljesen oké helyette..:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 23:19:43

@1kutya: apám: szurkáld a szemed tűvel..de erre anyám beígért neki egy csonkítást..:DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 23:21:08

@Andrass9: fú, ez hülye vicc...
de másnak se ;) <kárörvendő vigyor >

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.16. 23:21:11

PJ time - szép álmokat mindenkinek.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.16. 23:23:08

@Andrass9: az más..:DDP
jóccak!

asszem, én is megyek, bár a napközbeni 5 óra alvás miatt kicsit nehezen fog menni, de hátha mégis..

medvedr 2012.05.16. 23:38:12

Nme olvastam el a kommenteket, biztosan mondták mások is nagyon jó poszt, nagyon jó volt elolvasni, köszönöm.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.17. 07:57:57

@Andrass9: nem szeretem a konyakot, utoljára fősulis koromban (még az elsőn) ittam, azóta sem bírtam megkívánni, akárhány csillag is minősítse..
@medvedr: én kösz, doki :)

vörösbor(de)minőségi 2012.05.17. 10:41:08

@Mitzi von Küche: 2007óta nicknév azonos(amióta pc-m van),kutya 2005ös évjárat azt sem változtattam:))csak ritkán szólalok meg-inkább élvezem a csörtéket.nem is tudom miből gondolhattad azt amit...

süllőcske 2012.05.17. 12:36:58

Nincs kommentablakom! Máshol működik, csak a friss posztban nem.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.17. 12:59:59

@süllőcske: vagy bélabácsi (ha épp erre jár), vagy kutya biztos segít mindjárt, írtam neki sms-t... nyugi..

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.17. 13:05:28

@süllőcske: Kutya nem tud segíteni, azt mondja, kitiltva nem vagy (:D), ráír Andrásra, de ajánlotta konzultálásra Bélabácsit is...

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.17. 13:19:08

@süllőcske: nyugodj meg, holnapra elmúlik.
a fiúk nem tudnak mit csinálni. nekem se tudtak.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.17. 19:34:46

@Pinka-Panka: Jó érett anyag került bele, cirka öt éves, kábé 30 %.

Pinka-Panka 2012.05.17. 21:33:54

@Waka: én szurkolok, hogy nőjenek és jó termés legyen:)
süti beállítások módosítása