Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) Jalapeño (3) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (114) kakukkfű (41) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Sült csülök

2012.05.13. 07:00 Waka

Céges buli, naná. A közvélemény kutat ás. Jössz-e, mér' nem? Ugyanmá'. Mennyi? Ezeröt. Kaja, meg egy minimális pia. Plusz mindenki hozza a kedvenc italát. Kaja? Marhalábszárpörkölt francia csülökkel, tarhonyával, sült csülök, sós burgonya, friss csalamádé. De én egyiket sem szeretem, nem lehetne sült csirkecomb? De. Fésűkagyló szarvasgombás belugával nem kéne? Akkor én csak egy ezrest adok, és hozatok pizzát. Hozass b+.

Kalkulálok, sakkozok. Akkor lesz 28 főre pörkölt és csülök is, majd csak elfogy. Fejenként 800 HUF. A maradék pénzből Jé vesz italt. By feldob egy kocka sört, a másik kis pálinkát, Oldalkocsi diópálinkát ígér, csak összejön gyerekek.

Akkor esetleg kérném a suskát. Jajj, most nincs nálam, izé, holnap, ja, kiacsodát kiírták, nem jön mégse', de kár, hogy nem aznap szóltok wazze, hú, csak elmennék mégis, mert lefújták a templomavatást. Egy hét koldulás, és együtt a pénz.

Kész a bevásárlólista. Kedden megindulok. Három részre osztom: hentes, zöldséges, ÁBC. Az utolsót magam oldom meg. Az első kettőhöz két példányos táblázatot nyomtatok, megnevezés, mértékegység, mennyiség (14-es betűméret). Fejléc, 16-os (!) Times New Roman, 2012, április x Waka 12.00-kor jön érte! Irány a Csarnok. Hentes, szia Waka, miben tudok segíteni? Lista átad, (4 kiló lábszár, 1,5 kiló francia csülök, 7 kiló hátsó csülök), ez kéne szombatra. De lehetőleg pontosan ennyi, mert szabott pénzből gazdálkodom. Ó, rendben, de minek kell két példány? Hogy el ne keverjétek. Ne viccelj, idetűzöm a táblára, nem felejtjük el. Pofás parafatábla, hétfőtől szombatig felosztva, nyomban oda is tűzi a cédulámat. N a zöldségnepper az ételbárban ücsörög. Mizujs? Ez, meg ez kéne szombatra. OK. Két cetli? Legutóbb is kellett. Add oda Izékének a pultban, nem fogja elfelejteni. Jó, de a másikat tedd el te.

Csütörtök, kontroll hívások. Hentes: minden oké lesz. N: mindjárt szólok nekik, készítsék össze. Baszdki, szombatra kell. Ja! Majd mondom nekik. Péntek, hentes hív: a csülök csont nélkül legyen hét kiló? Nem, csontosan, de tudod mit? Legyen négy hátsó csülök, majd lesz valahogy.

A csapat egy része paintball csatába megy. Három hete folyik az eszeveszett szervezés, de még az utolsó napon sem biztos a helyszín. Fegyvert szereztek, okosba'. A lőszert neten rendelték, negyedannyiban volt, mint a boltban, viszont így fejenként 800 darab jutott. Nem baj, ellőjük. Ellőtték.

Szombat, Boss korábban jön értem, még szerencse, hogy idejében lementem a ház elé. Robogunk a csarnok felé, hívom N-t, foglalt. Mindegy, biztosan ott lesz. Félúton járunk, visszahív: Elfelejtetted mi? - üdvözlöm. Ó, már pakolják, mire ideértek, meglesz, csak mondd el mi kell, mert a papír elveszett. Mondom fejből: 1 kiló fejes káposzta, egy kiló uborka – közben diktálja valakinek – 1,5 kiló paprika, 1 kiló vöröshagyma, fél kiló lilahagyma, fokhagyma, kápia, 7 kiló krumpli, satöbbi. Csarnok, először a hentes. Akkor mi is kell? Ott a papír. Tényleg! Mérem is, lábszár 4 kiló hatvan, maradhat? Mondtam baszdki, pontosan kell, jó. Levág belőle, 4 kiló. Francia csülök? Másfél, szerintem. Egyhetven, maradjon. Csülök, négy hátsót, tudod. Jó, csak nem voltam biztos benne. Akkor az annyi, mint tizenpárezer. Fizetek, Boss kiviszi a járműhöz a cuccot, én meg felkeresem a zöldségneppert. Banános doboz a pult előtt, nézzük át. Káposzta, hagyma, fokhagyma, egy uborka. ? Ez van egy kiló? Izéke, mondtam baszdmeg, egy kiló uborka, odaslisszol, felkap két uborkát, bele a dobozba. Rendicsek, most már megvan minden, mennyi lesz? Majd megbeszéljük.

Megérkezünk a helyszínre, behurcolkodunk, kevés unicum az ijedtségre. Telefont feldugom a zajgépre. Befutnak a kukták, gyorsan kiosztom a melót, és nekilátunk. A főzési folyamatot, akár a nyárestét a szúnyogzümmögés, betölti a rendre elfogyasztott különféle párlatok sora. Este hétre minden kész (én is), a chafingekben a kaja, alattuk duruzsol az égőpaszta. Megjön a vert sereg a paintball csatából. Hú, ezt nézd, majd befosok, úgy fáj, az semmi, figyeld a fülem. Kész hadikórház, de legalább vidámak. Felmegyek a vendégszobába, letusolok, átöltözöm, sziszegős szappan, eau de cologne. Oldalkocsi jön a diópálinkával, kupica, épp ez hiányzott. Beesik a second big boss, köszöntő. Rávetik magukat az ételre. A pizzás gyorsan belapátol két adagot a nemszeretem pörköltből. A savanyúság hipp-hopp elfogy (5 kiló alapanyagból).

Leválok a kötelékről, és parkolópályára teszem magam. 23.00. Lenn a dühöngőben még szól a zene, de egyre kevesebben táncolnak. A kákabélűek elhúztak haza, kezdődhet a konyhaparty. Hajnalban valami miatt rendszeresen a konyhában tömörül a kemény mag. Előkerülnek a féltve őrzött szeszek, és hajnali háromig megy a kvaterkázás. 04.00. Összeszedem a hazulról vitt felszerelést, valamelyik köcsög elvitte a kedvenc teszkósszatyrom. By hazahurcol. Lehányok mindent a konyhában (nem úgy). Korsó jeges víz, alvás.

Reggel a konyhában síkos pocsolya, eltörött a pecsenyezsíros üveg, talán mégsem kellett volna akkora lendülettel...

Ja! Hogy a csülök:

Hozzávalók

    • Hátsó csülök

    • Egész bors

    • Egész kömény

    • Babérlevél

    • Borókabogyó

    • Kis ág friss rozmaring

    • Sertészsír

Elkészítés: A csülköt megmosom, ha finnyás vagyok, kivágom az állatorvosi pecséteket belőle. Kicsontozom, kettévágom, majd a bőrét keresztben bevagdosom (megsülve aztán ez mentén szelem fel a húst). Vékonyan besózom, majd a kőmozsárban először a babérlevelet őrlöm meg kevés sóval, aztán behintem vele a húst. Utána a borsot, és a köményt is külön-külön durvára őrlöm, és megszórom vele, kicsit bele is dörzsölöm. Egy két kanál zsírt teszek alá, húsos részével lefelé, rászórom a borókabogyót, végül a rozmaringot a tetejére teszem, és alufóliával lefedem.

 

 

Fólia alatt kb. 200 fokon másfél órát párolom. Leveszem a fóliát, a rozmaringot kidobom, és a zsírjával gyakran locsolgatva ropogósra sütöm. Sós burgonyával és friss salátával tálalom.

 

 

PS: a kalkulált összeg pontosan elég volt. kb. 3000 forint maradt, ami a zöldség árát fedezte volna, ha... Ja, egy falatot nem hagytunk.

227 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr144495002

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.13. 06:38:06

Első! Csülök-ügyben kompetencia :))

Benikuty 2012.05.13. 07:07:33

Legközelebb ne csontozd ki. Csodálkozni fogsz. Igaz, nem lehet szépen szeletelni, de számít...?

Pinka-Panka 2012.05.13. 08:06:14

@Benikuty: Én kicsontozom, de nem csodálkoztam:))
Miért kéne?:)) Jó reggelt, mi lesz az ebéd otthonodban? /mert jobban átsül??/

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.13. 08:10:41

mert a konyha mindig a hedkóter:)

Benikuty 2012.05.13. 08:15:59

@Pinka-Panka: kell a csontenyv. A csontozatlan sült sokkal gazdagabb ízvilágú.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 08:45:45

@Benikuty: Ott a pont! A csont adja savát-borsát a sültnek. Gondolj csak bele egy fínom sült oldalasba, vagy egy töltött tarjába, de akár egy egybesült karaj is ehető, ha csontos.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 08:49:42

Nagyon jó a cikk, köszönjük. Emlékeztet jónéhány bográcspartira.
Műveletlen vagyok: mi az a francia csülök? Ha valaki elmagyarázná, megköszönném.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 09:11:16

szenzációs...:DD "a pizzás gyorsan belapátol két adagot a nemszeretem pörköltből" pedig tipikus..:DDDD

Imre apó 2012.05.13. 09:24:32

Az írás mint mindig nagyon élménydús, könyvet kellene lassan tervezned Waka. A képek finomak csak nem lehet kivenni a monitorból, kár:):)

Öreg Sam 2012.05.13. 09:24:46

@Andrass9:
Én éppen jövő hét közepén szándékozom valami hasonlót alkotni egy családi esemény kapcsán.
Hentessel kivágatom a kisebbik csontot,a nagy marad,igy nem egy csonka kup formáju lesz a hus,hanem kiterithető.A rozmaring nem nagy barátom,azon kivül a recipe izlésem szerint való :))+ fokhagyma természetesen.
Kemencében sütéskor szokás sörbe mártogatott szalonnával kenegetni a bőrét,de erről biztosan PO kolléga fog többet mondani,ő a kemenceprof :))

váj mí 2012.05.13. 09:41:17

Éhes lettem. És amint anica is említette, annyira tipikus ez a "én-ezt-nem-eszem-meg-túl-zsíros" nyavalygás. Aztán úgy kell kimarni a kezéből a merőkanalat a harmadik repetázása előtt, hogy másnak is jusson ;)

1kutya 2012.05.13. 09:42:44

elolvastattam a feleségemmelés hangosan röhögött. pont így telik náluk a céges buli. úgy látom teljesen mindegy melyik megyében vagyunk:)

süllőcske 2012.05.13. 09:47:42

Tetszik az írás.
Én is kicsontozom, de a csontot aláteszem talapzatnak. Ha kell, még egy lapockát is. Beninek totál igaza a csontenyv kérdésben.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 09:51:09

Nagyon tetszett az írás, Waka, kitűnő a humorod (de a csülköt továbbra sem...).

Daró 2012.05.13. 10:00:41

Huh, ez így reggelire egy jól sikerült írás, jól sikerült csülökkel, így kell ezt :-)
Egyébiránt a sütőzacskónak én egyetlen értelmes felhasználását ismerem, az pont a csülök, belerakok mindent, krumplit, répát, fehérrépát, gombát, fűszereket is, aztán a fent említett másfél óra és két sör elteltével kibont, lepírít.
Én nem csontozom ki csak felvágom, a csont sütés után jól kivehető.

medvedr 2012.05.13. 10:06:07

Jó írás. Nálunk a céges bulik ált. vendéglősök, de azért kók szoktak lenni. Pörköltözések családilag kísértetiesen hasonló, bár ott mindenki kemény mag tagja. Kuktasereg viszont nincs legfeljebb krumplipucoló, egy főz, a többi iszik.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 10:10:47

nálunk egy ideje nincsenek céges bulik..:( néhányan van, hogy összeszaladunk szalonnát sütni, vagy együtt elmegyünk valami buliba, de össznépi már rég volt..

viszont egy jó csülök pékné módra, az most elgyengítene..:)))))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.13. 10:19:28

Jó reggelt! Egy kávét, ha lehetne. Kicsit hosszúra sikeredett a lencsefőzés tegnap, de szerencsére az eső nem mosott el minket.
@Andrass9: Francia csülök: bontási mód, keresztben, csontostul felszelt csülök.
Itthonra én sem szoktam kicsontozni, de a finnyáknak szépen kellett tálalni. A csont nem veszett el, csak átalakult, a pörköltöt gazdagította. A fokhagymát nem mindenki szereti, ezért hagytam ki, meg aztán a hosszú sütési idő miatt könnyen meg is ég.

Pinka-Panka 2012.05.13. 10:19:42

@Benikuty: értelek, sajnos a bolti csülköt kicsontozom, ha sikerül jó helyről, akkor nem szoktuk...
De tökéletesen igazad van, jobb lehet így:))

Pinka-Panka 2012.05.13. 10:22:51

@Waka: tetszik az írás, gratulálok:)
Nálunk sincs céges buli, de szívesen elmennék egy ilyenre:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 10:25:31

@Waka: lónak való adag kávét?:DD
@Pinka-Panka: anyám volt, hogy kicsontozta és megtöltötte sajttal (azt hiszem, egy köbméter kockasajt volt), összekötözte jó szorosan és úgy megsütötte..:)

Pinka-Panka 2012.05.13. 10:30:26

@anica inkognitóban: hát sz csak jó lehet, képzelem micsoda szaftja volt és milyen puha lett tőle...
hasonló, mint a fordított karajnál...

Öreg Sam 2012.05.13. 10:33:12

@medvedr:
Kecskemétről kifelé haladván az 52-es(Dunaföldvár-Balaton)uton,a 3-4-es kavicsnál a szemem láttára nőtte ki magát egy csárda.Náluk mérték az 1 db csülök,ill annak egész számu többszöröse.Kemencében sütik,eszméletlen jó,de ha magad vagy,akkor min 1 db,ha sokadmagaddal,akkor eldöntöd...A maradékot becsomagolják,ha kéred,ha nem,baromi korrekt az egész.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 10:47:32

@Öreg Sam: szerintem mi ott kajáltunk -igaz, nem csülköt - a nyáron, valami szenzációsat :)
@Waka: minden szót úgy kell belőled kihúzni. presszó, tej nélkül, két cukorral?:DD

süllőcske 2012.05.13. 10:57:26

@anica inkognitóban: Nekem is kávéigényem vagyon. Kérek egy triplát. Tegnap én is nagy főzést csaptam, a Pásztortűzön rögvest olvashatjátok, ha PO is úgy akarja.
Viszont fájdalommal olvastam a minapi kommentek közt számosat, amely igen negatív hangvételű, nem ide illő volt. Mi az ördög történt?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.13. 10:57:41

@anica inkognitóban: Hosszú kávé, két cukor, tejszín, és forró legyen, mint a babám.

Hurri Kán 2012.05.13. 10:59:10

'reggelt!
Egy kávé és egy gumicsónak rendel. :)

Nagyon jó írás ez is, csülök pediglen le lesz így is tesztelve egyszer.

süllőcske 2012.05.13. 11:03:09

@gyvy: Nem csónakkal jöttél? Itt is esik.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 11:04:58

@süllőcske: én majd élőszóban összefoglalom, ha gondolod, de szerintem most olaj lenne a tűzre, ha elkezdenénk elemezni..
inkább kávézzunk.. még üres a krimó, én is leülök egyet meginni.:)
@gyvy: fenébe, itt is zuhog és marha hideg van :(
@Waka: na, ez már egy tisztességes rendelés! :D

medvedr 2012.05.13. 11:05:17

@Öreg Sam: Sasfészek,vagy ami előtte van.Mostanában nem jártam arra.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.13. 11:06:12

@anica inkognitóban: A fene egye meg, itt bezzeg nem tud esni, volt egy vérszegény zápor éjjel, és ennyi.

Hurri Kán 2012.05.13. 11:07:37

@süllőcske: @anica inkognitóban:
Itt most már nem esik, csak a lába lóg...

süllőcske 2012.05.13. 11:11:11

@anica inkognitóban: Oksi. Az esőt Dömbi küldte Bélabácsinak. Kis kellemetlenségért cserébe gombás sztorikat, recepteket kaphatunk.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 11:23:05

@skylla: és igen...:DDDDD
na, tényleg húzok, házitündérkedni..:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 11:23:31

Esik rendületlenül és 8 /!/ fok. Tegnapi napozás már csak emlék...

Pinka-Panka 2012.05.13. 11:31:24

itt semmi sem esik, öt csepp volt reggel:(

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.13. 11:38:06

mindezek ellenére nálunk ma nyúlragu lesz tévedés módra.

Hurri Kán 2012.05.13. 11:41:21

Egyébként valaki sütött már csülköt mézben-vörösborban párolva?

Hurri Kán 2012.05.13. 11:44:35

@Waka:
Egyszer próbáld meg, érdemes.

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.13. 11:46:38

@Waka: az olyan, hogy egy régi alomból kiemeltük anyának, pároztattuk többször, egyszer sem lett vemhes, pedig a bak látszólag rendesen megcsinálta. aztán a tegnapi ugratásnál megfordult a helyzet, rámászott a bakra.
megvizsgáltuk, és annak ellenére, hogy anno hárman szexáltuk őket, mégis bak lett a szentem:)
ma meg ragu. mert bakunk van elegendő.

1kutya 2012.05.13. 11:51:48

no, barikák áthelyezve a nyári szállásra, következő áldozat kijelölve.

@Waka: és hol tartjátok ezeket a bulikat? nektek is van ilyen helyi "vendégház", mint az asszonyéknak?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.13. 11:53:24

@1kutya: Van egy erre alkalmas ház, de nem mennék bele a részletekbe.

smithgerda 2012.05.13. 12:01:57

Háhá, én is szoktam ám csülköt sütni!! Ugyanis a férjem imádja. Undorító szaga van nyersen, mindig rosszul vagyok tőle, amikor mosom, vagdosom, fűszerezem, vááá. Szerencsére évente 2x elég neki :)
Én sörös-ketchupos-köményes-borsos-fokhagymás-erős pistás cuccal szoktam kenegetni.
Ma zöldborsóleves lesz, cukkini-csirkemell pogácsa párolt spenóttal, és epres clafoutis.

medvedr 2012.05.13. 12:05:20

Az esőhőz, igaz nincsen november, de nem bírom nem linkelni. www.youtube.com/watch?v=8SbUC-UaAxE&ob=av2e

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.13. 12:05:25

Nálunk maradék lesz. Lencsegulyás in doggybag, és baripöri nokedlivel.

1kutya 2012.05.13. 12:12:59

@Waka: oké, én tisztában vagyok vele, a többieket nem érdekli:)

@anica inkognitóban: na annyira azért nem! csendben mosolygunk a bajuszunk alatt:-DDD

Pinka-Panka 2012.05.13. 12:14:45

@Waka: milyen húsból van a gulyás?

1kutya 2012.05.13. 12:20:17

@anica inkognitóban: akkor kéz a száj elé, kicsit elfordul és enyhén rázkódó vállakkal nyihog (kép megvan?):-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 12:27:55

@1kutya: simán:D én is vizuális típus vagyok, ami nem mindig előny..:D ezesetben még hagyján is, de vannak szituk, mikor...:D

@Pinka-Panka: Brokkolis savanyúság
½ kg brokkolit enyhén sós vízben roppanósra főzök, félre teszem kihűlni. Közben két nagy fej lilahagymát vékonyan felkarikázok, megsózom és szintén félretolom. 15 dkg párizsit gyufaszál vékonyságúra csíkozok, 25 dkg savanyú aprókáposztát összevágok.
A salátaöntethez ½ dl ecet, 1 deci víz (én hígítottam utána még rajta, mert nagyon tömény savanyú volt), só, 3 evőkanál olaj keverékéből öntetet készítek, pici sóval-borssal, majd beleteszem a hozzávalókat, összekeverem, a brokkolit a legvégén, mert az könnyen törik. Hűtőben pár óra alatt prímán összeérnek az ízek.
Mivel a barátnőm nem eszi meg a hagymát, neki külön tálba kiszedtem és hagyma helyett paradicsomot és bazsalikomlevelet vágtam bele (tán még jobb lett mint az eredeti).

ja, a fiúk közül csak az agyonvarrt, vadmotoros Attila kért, de ő kétpofára tömte. Mondjuk, ő már két napja ivott egyfolytában, lehet ezért kívánta a gyomra..:DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 12:33:02

segítség, segítség! nem frissül, akárhogy nyomkodom az F5-öt..

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 12:34:58

@anica inkognitóban: mondjuk, ezért a félreteszemért két szóba írva mint én tettem, a gyerekemet nyakonsuhintanám...

Benikuty 2012.05.13. 12:38:18

@anica inkognitóban: vesd be a tűsarkút ezerrel.

vörösboros marhapofa felrakva:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 12:42:18

@Benikuty: nem vagyok én olyan..:D
nekünk ma maradék, pedig egy csomót szétküldtem, meg lefagyasztottunk, de még így is özön kaja...

Pinka-Panka 2012.05.13. 12:43:54

@anica inkognitóban: hallaod ezt leírom, nagyon jó lehet:) Köszi...még magában is frankó, őz se kell hozzá:) nekem is van a hűtőben őz, még nem tudom mi lesz vel:) de saláta lesz az tuti:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 12:48:52

@Pinka-Panka: hát, a takinéni, akitől kaptam a recipét, azt mondta, majonézesen sem rossz, de meleg is volt, meg szerintem nem is kívánja,nem akartam savanyúságból salátát gyártani, de kipróbálható.

én lehet, szunyókálok egy órácskányit....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 12:58:09

Mi még csak reggeliztünk - laza körömpörköltet, ami egész éjjel gyöngyözött a kislángon. Ebédre valami almás csiga készül, de elég sok alkatrész cserélt gazdát a szomszéddal. A pörkölt maradékát dobozokban lefagyasztottam ínségesebb időkre.

Daró 2012.05.13. 12:59:37

Nos. Mint mondtam, nincs rólam túl sok kép. Ez az egyik. Bal kézzel kapom el a felém támadó napot, és az egy gyűrű bírja. Hisz tudjuk, azt csak a végzet hegyének tüze semmisítheti meg.
Mondjuk a nazguloktól kicsit féltem itt, de az arcom nem látható, így a rémület sem rajta.

skylla 2012.05.13. 13:12:13

@Daró: na es? valamit felreertettel :P

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.13. 13:12:57

@Pinka-Panka: Sértéslapocka, meg egy kis füstölt tarja.

skylla 2012.05.13. 13:16:51

@Daró: en a kommentedet birtam, haho. ok, felreerthetö volt. sorry: www.youtube.com/watch?v=bVCoeOUZu2k

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.13. 13:17:09

Én szívesebben csináltam volna marhából, de a beszerzési divízió ezt hozta. Így is ronggyá főtt a lencse kicsit, mert az egyik darab hús valószínűleg egy aggastyán röfiből származott.

1kutya 2012.05.13. 13:33:44

@Waka: túlélőmalac:)

@anica inkognitóban: én is mindjárt bevetem magam a forma1 elé, hátha sikerül durmolni másfél órát:-DDD

Daró 2012.05.13. 13:44:45

Csak vicces kedvemben vagyok. Szar állapot annak, aki általában egyedül nevet a viccein.
Egyébként ahogy hallgattam a számot, van benne egy sor "ugyanaz a bugyi marad örökre"
Ezen polemizálgattam. A bugyi mérete a szüléstől eltelt idővel csökken.

és egy idézet:

“A női bugyik szörnyű csalódást jelentettek számomra, amikor elkezdtem nőkkel együttélni. Igazából soha nem is tudtam felocsúdni a sokkból, melyet az a felfedezés okozott, hogy a nők ugyanazt csinálják, mint mi: a legjobb bugyikat azokra az estékre tartogatják, amikor tudják, hogy le fognak feküdni valakivel. Amikor az ember együtt él egy nővel, hirtelen az egész lakásban megjelennek a radiátorokon ezek a kifakult, összement, csiricsáré M&S-bugyogók; örökre keresztet vethetsz buja kamaszkori ábrándjaidra, amikor úgy képzelted el a felnőttséget, hogy egyszer és mindörökre körülvesznek az egzotikus női fehérneműk… az ilyen álmok ízzé-porrá zúzódnak, összeütközve a valósággal.”
(Nick Hornby: Pop, csajok, satöbbi)

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.13. 13:50:48

@Daró: az tényleg szar.
ne tudd meg mennyire kínlódok, hallottam egy kva jó* szakmai viccet és hiába tenném be, nem értenétek.
:)

*jelentése, abszurd, fárasztó, stb, mai szóhasználattal facepalm

medvedr 2012.05.13. 13:57:55

@Babette_: Azért próbáld meg, lefeljebb értetlenkedünk.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 13:59:07

A mai ebéd: spárgakrémleves (primus opus, de nagyon jó lett), gombás borjúszeletek sajtos gnocchi-val és eperhab.
@Daró: Zsákfalvi, ne forgasd fel a gyomromat ebéd után ilyenekkel.

smithgerda 2012.05.13. 14:10:50

@Daró: uhhhh :( hát nálam ez nem így van.

Pinka-Panka 2012.05.13. 14:16:55

@Waka: igen ezt sejtettem, hogy eközben a lencse meg szétfő...én csak füstölt valamiből szoktam azért kérdeztem...
A paprikák nőnek? tegnap kinn volt az ember a piacon, de hosszú sor állt nála palántáért és megint nem jutottam közel hozzá.

Pinka-Panka 2012.05.13. 14:20:27

@Daró: szerintem ez nem a többség, mert az baj lenne:(

medvedr 2012.05.13. 15:02:02

Nálunk csirkemellel és paradicsomos erős babbal töltött tortilla utána eperkrémes piskótával.(Gerda, figyeled?) Csak a tortilla lap volt bóti. Ja meg a Jalapenos paprika konzerv-lidlből. Nem vagyok odáig a dél- amerikai konyháért meg azért a világért, az alapján amit láttam belőle, de ez a kaja jól esett. Valószínűleg egy echte mexikói kiakadt volna rajta, mint mi a gulyás különböző értelmezésein, de akkor is jó volt.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 15:09:05

@Daró: szerintem ez a szám szomorú :D (úgy mászik alád, mintha autót szerelne... jajj, az már a vég lehet..)
@Mitzi von Küche: én annyira szeretnék nálad enni rendszeresen.:)
@medvedr: ez is nyami..:)
@1kutya: F1-en alszol??:DD

azt hiszem, szunyókáltam, de valahogy nem vagyok benne biztos.. inkább olyan álom-ébrenlét közti tartós lebegésnek tűnik utólag..

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 15:11:56

@smithgerda: @Pinka-Panka: hát, tényleg elég gáz, szerintem is, akinél így van...

Pinka-Panka 2012.05.13. 15:18:21

@anica inkognitóban: embered jól van-e a tegnapi után??:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 15:20:09

@Pinka-Panka: mint egy mártír:némán szenved..:D aludt egyet, nem hányt, de főtt kaját még nem vett magához..:D most szerel a műhelyben..:)

Daró 2012.05.13. 15:20:50

@smithgerda: @anica inkognitóban: csajok, azt hiszem valami félreértettetek. Az Üllői uti fuck nem rólam szól, csak válasz volt a Nyers-re, ugyanaz a vonulat, kicsit korábbról. Mellesleg jó kis szám.
Viszont azt nem hiszem hogy létezik nő akinél nem úgy van ahogy írtam, hisz az első randi(k)ra Bridget Joneson kívül mindenki a legszebb bugyit veszi fel, míg azért egy idő után előkerülnek a kényelmes darabok is...
És a kényelem nem jár mindíg karültve a szépséggel és az erotikussal.

Daró 2012.05.13. 15:21:45

Nézzétek el nekem hogy 34 évesen nem tudok hiba nélkül írni, kérem.

Pinka-Panka 2012.05.13. 15:22:19

@anica inkognitóban: szegényke:) majd holnap már jobban lesz:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 15:24:39

@Daró: nekem eszembe sem jutott, teee.. én a dalról beszéltem, egyébként szeretem :)
de nem is zárja ki a kettő egymást(kényelem és szép ízlésesség )
jól van, pasi vagy, nem lehetsz tökéletes, sose legyen nagyobb bajod, mint hogy úgy gondolod, nem tudsz hiba nélkül írni..:D

Pinka-Panka 2012.05.13. 15:29:22

Én a sok betegem miatt csak klasszikus menüt tudok egyelőre főzni és sok pépeset:(
Ma: brokkoli krémleves
sovány húsból, stefánia vagdalt
híg burg püré
káp saláta
almakomót
Sütni semmit:(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 15:32:32

@Pinka-Panka: az a lényeg, hogy azért van elég sütnivalód, még ha nem is lesz édesség a menüben! :)

1kutya 2012.05.13. 15:35:39

@anica inkognitóban: kivételesen nem, mert érdekes lett, de szoktam:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 15:39:06

@1kutya: végülis, a motorzúgástól legalább nem hallatszik, ha horkolsz..:P:DDDD

Daró 2012.05.13. 15:39:52

@Pinka-Panka: nem tudom a hátteret, de jobbulást a betegeknek.
Nálunk gyors csigaleves volt (elém a hét napjából hétszer tehetne Era húslevest, mindíg megenném) ami annyit jelent hogy egy nagyobb vonulat uszálya fagyasztóból kivéve, chilis bab, szezámos csirke (na ez isteni aki szereti a mifelénk kínainak hívott kaját) és sültkrumpli.

Pinka-Panka 2012.05.13. 15:50:35

@Daró: köszi szépen:)
Nagyon jó kajátok volt:) Én csak a marhahús levest tudom már megenni, mert nálunk mindenki szereti bármiből is van, csak húsleves legyen. Nagyon sokat főztem már és én kis híján megutáltam:( Már egy köménymagos levest is jobban szeretek attól...
A szezám magos csirke az rántva volt?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.13. 15:58:53

@Pinka-Panka: Még a pohárban vannak, ma kellett volna átültetni, de nagyon lusta vagyok.

smithgerda 2012.05.13. 16:05:11

@medvedr: részleteznéd az eperkrémes piskótát? mmmm :)

smithgerda 2012.05.13. 16:06:36

@Daró: nem értettem félre, csak gáz, ha ilyen tényleg van. Mármint, nagy eltérés. Persze, nálam is vannak fokozatok, de kinyúlt, megszürkült stb. alsóneműim nincsenek.

Daró 2012.05.13. 16:45:01

@Pinka-Panka: A szezámmagos csirke valójában csirkemell, palacsintatészta-bundában kisütve, erre kerül egy mézes-máz, hogy plasztikus legyek, méz-cukor keveréke kissé karamellizálva, bele szezámmag, kicsi ecet, kicsi pirosarany (fujj-hallom, de itt megállja a helyét mert színt és ízt ad, miközben teljesen homogén). Szenzációs, hozzá én szoktam zöldséges spagettit csinálni wokban, az magában is megállja a helyét, de ezzel a hússal végképp verhetetlen.
Wok egyébként valódi férficucc, van vagy öt kiló.
Egyszer ki fogom próbálni, hogy fő benne az ami általában bográcsban szokot.

1kutya 2012.05.13. 16:48:11

vége az f1-nek, kimegyek a konyhába, hát a pulton figyel egy tepsi, valami oldalas sok-sok szafttal, hagymával, paprikával, paradicsommal, valami ismeretlen fűszerezéssel, a teteje pirosva sütve. nyeltem egyet és visszabújtam a nappaliba, mert az ebéd után egy ropit se tudnék lenyelni:(

Hurri Kán 2012.05.13. 16:57:06

@1kutya:
Akaraterő hol marad? :)))

Pinka-Panka 2012.05.13. 17:16:14

@Daró: csorog a nyálam:)
nagyon klassz kaja valóban:)
asszem van is egy ilyen fűszerkeverékem erre, meg egy wok szósz, ami ehhez illik - utána nézek, mert a gyerekem hozta nemrég Bécsből, ahogy javulnak rittyentek egy ilyet:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 17:18:00

@Pinka-Panka: olyan kíváncsi lennék, hányan kapnak ihletet a "néma olvasók" közül, akik esetenként, vagy rendszeresen ideolvasnak :)

Pinka-Panka 2012.05.13. 17:23:51

@anica inkognitóban: arra én is, jó lenne, ha beírnának erre, hogy hú ezt megfőzöm, erre meg összefutott a nyál a számban... nem szégyen az, én sok emberrel beszélek, /olyan a munkám/, mégis szívesen veszek ötletet, tanácsot, szeretek mindig tanulni...aztán magamban összevetem mi az amit kihozok belőle, sokszor megreked a gondolat, mit főzzünk és innen meg valóra válhat az ami eszünkbe se jut:)

1kutya 2012.05.13. 17:29:37

@gyvy: @anica inkognitóban: szerencsémre, mire újra kimentem, anyósom elporciózta dobozokba. asszem megvan a vacsorám:)

medvedr 2012.05.13. 17:32:26

@smithgerda: Ez egyszerű mint a faék. 6 tojásos piskóta tészta, liszt egy része kb 1/5-e keményítővel helyettesítve. 1 cs.Aaranka főzés nélküli krémpor, relative sok eper. A piskótát egy 26 cm es lapos üvegtálban megsütjük egy 26 cmes kb 2-3 cm magas tortalap lesz belőle. A krémporból 3 dl tejjel krémet készítünk a h. utas. szerint (cukor nélkül, de lehet cukrozni, édesítőzni aki akarja) A krémmel bekenjük a tortalapot. Epertet megmosni, karikára vágni és a karikákkal a krémet elfedni, majd megenni. (Ha másnapra is készül, nálunk ez két lapot jelent, akkor epret 20 mp-re forró vízbe a mosás után)Ennyi. Biztos közmegvetés sújt le rám a krémpor miatt, de elég kényelmes. tejszín+Mascarpone-val még jobb, de azt cukrozni kell.

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.13. 17:48:12

@Daró: én a kínainál csak ilyet eszek:))))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 17:51:04

@Babette_: hú, nagyon jól néz ki! :)
@medvedr: itt közmegvetés??:D Doki, ugye, tudod, melyik kocsmába jöttél be??:P:DD
@1kutya: megérdemled te egyáltalán ezt a gondoskodást?:DDD:P

Pinka-Panka 2012.05.13. 17:56:31

én bátran bevallom, hogy a gyümölcstortát miután bekentem a saját eltevésű isteni finom eperdzsemmmel, - a krém, főzni való Oetker vaniliás puding kevesebb tejben, édesitővel, és egy epres krémtúróval lazítva, vaniliás cukor cirtom héja....
erre a gyümölcsözön és zselé a tetejére...
Ha már lúd...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 18:16:10

@Babette_: Istenien néz ki és ügyes vagy a kép beillesztésével (egyszer majd én is megpróbálom).
@medvedr: @Pinka-Panka: Ezek is jól hangzanak.

smithgerda 2012.05.13. 18:29:25

@medvedr: Az Arankában eleve van cukor, nem?
Itt nem fog senki földbe döngölni, ez nem a képmutató PA és HH blogja. Ők a földbe döngölnének az Arankáért függetlenül attól, hogy ők meg teszem azttöménytelen mennyiségű alkoholt fogyasztanak,energiaitalt és kólát isznak, és Hajni még bagózik is. De azért csúnyán leszólják pl. azt, aki használ vegetát vagy margarint. Szerintem egészségre az alkohol vagy cigaretta ártalmasabb. Ilyenekért is utáltam PA-t.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 18:44:50

@smithgerda: Akkor most bajban leszek....
35 évig bagóztam, máig is napi üveg bor az adagom (néha kevesebb), nem használok margarint (csak a feleségem süt vele), az Arankára meg nem emlékszem (de Ötkert azt használok néha), utálom a kólát és az energiaitalokat, de imádom a kávét, viszont nem szólom meg a vegetahasználókat - az is csak egy fűszer, mint a curry vagy a garam masala
indianfood.about.com/od/masalarecipes/r/garammasala.htm

smithgerda 2012.05.13. 19:02:50

@Andrass9: nem leszel bajban, mert te viszont nem szólsz le másokat. Ez a különbség.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 19:56:29

én ezt nem értem.. a legtöbb cégnél most volt fizetés, a kocsma meg pang??:O:DD
ha ez így megy, makramézni fogok! :D /az pedig azért nemgyenge lesz/

1kutya 2012.05.13. 20:04:58

@anica inkognitóban: meg!

a kézimunkáról meg előbb kérdezd meg a zember (bár lehet értékelni fogja):-DDD

Hurri Kán 2012.05.13. 20:32:49

@1kutya:
Én nem engedtem volna, hogy eldugja. :)

1kutya 2012.05.13. 20:37:50

@gyvy: nem eldugta, hanem a dobozkát bepakolta a kosarunkba, jelentem mindjárt falok ódalast:)

@anica inkognitóban: én? mi a fennért aggódnék? úgy meccselitek le egymás között, ahogy akarjátok:-DDD

medvedr 2012.05.13. 20:43:24

@Babette_: Ezt most nem értem.@anica inkognitóban: Tudom és jó hallani! Tulajdonképpen azért én sem szeretem a sok mesterséges anyagot tartalmazó kaját, de ésszel, és ritkán használva meg lehet találni a helyüket.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 20:47:07

@medvedr: persze, egyébként is, szinte lehetetlen minden mesterséges anyagot kiiktatni akár kajából, akár az életünk más területéről.. és hát, valljuk be, néha pl. a félkész termékek is megmenthetnek a hirtelen éhhaláltól..:)

medvedr 2012.05.13. 20:50:32

@smithgerda: Ebben teljesen egyetértünk, ez elég durva volt. Biztosan van benne cukor, majd megnézem zacskóját, mindenesetre az egész valami 68g. Úgy vagyo vele hogy 4 embernek ez még elmegy. (Mostanában kevés édességet eszek, mert fogyasztok. Már 2 kg lement kb 10 nap alatt.9

medvedr 2012.05.13. 20:52:56

@anica inkognitóban: Ahol gyerekek vannak, és ebből a szempontból a 18 éves fiam is abszolúte gyerek, a hirtelen éhhalál réme elég gyakran feltűnik, és tényleg néha nincs más mód orvosolni a dolgokat.

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.13. 20:55:04

@medvedr: hogy senki nem fogja érteni a poént.
modnjuk PO megkérdezheti az asszonyától.

(itt hagyjuk abba:))

medvedr 2012.05.13. 21:03:01

@Andrass9: Szerintem nem azaz ember vagy, aki le és megszól másokat. Mondjuk a napi üveg bor az nem kevés, vigyázz a függéssel. Ez sem le- és/vagy megszólás, hanem baráti figyelmeztetés. Apai nagyapám parasztizált és a napi liter bor körül megitta az adagot. Soha nem volt részeg, hiszen elosztotta egy napra, mellette keményen dolgozott. Azonban amikor homokszem került a gépezetbe,és nem jutott hozzá, pld kórházi tartózkodás, azért kijöttek a tünetek. Szóval az az egy üveg mindennapra sztem azért az nem kevés.

medvedr 2012.05.13. 21:03:52

@Babette_: Ja! Hát tényleg nem értem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 21:05:13

Mielőtt medvedoki elpirul Babette gondolataitól:

Kedves poszttársak és vendégposztolók. Fogytán vagyunk ám a posztoknak, és bizony sírni fogtok, ha csak az én förmedvényeimet (abált szalonna), vagy extra kajáimat (thai leves) fogjátok olvasni. Van még receptem temérdek, valamint főzünk is - egy spagetti carbonara mindig készülhet, de nektek biztos jobb cikkeitek vannak a sublót aljában.

Szóval írjatok!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 21:06:40

@Andrass9: várj, várj! Látni akarom, ahogy a Doki elpirul!!!! :DDDDDDDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 21:08:24

@medvedr: Igazad van a borral kapcsolatban. Az az üveg általában 1/2 liter, de tényleg majdminden este elfogy. Kórházban csak akkor voltam, amikor két infarktusom volt - nem hiányzott a bor. Akkor sem hiányzik, ha megyünk valahová, miután mindíg én vezetek. A legkevésbé meg akkor hiányzik, ha van munkám, mert azt csak józanul tudom csinálni. Sajnos már ritkán van ...

1kutya 2012.05.13. 21:12:28

@Andrass9: nyugi, nálam is készül 1-2 poszt (gondolom a többieknél is) megoldjuk.
mondjuk a korábbi javaslatod - hogy át kell állni a 2 naponkénti frissítésre - sajnos előbb-utóbb be fog következni:(

@anica inkognitóban: gondoltam, hogy otthon is te vagy a főnök:-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 21:13:56

@1kutya: Azért még néhány hónapot végig tudom csinálna napi frissítéssel (azért a kiba... napi 6 frissítést nem vállalnám)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 21:14:37

@1kutya: nem, ez nem így van :) a fontos dolgokban közösen döntünk és van jópár olyan dolog, (főleg, ha anyagi vonzata van), amiben a férj dönt, én rábízom.:)
( és nem, semmi szokásos marhaság, hogy fontos dolog még nem volt, meg ilyenek. ez tényleg így van.van, amiben lehet a látszatnak hinni és van, amiben nem :) )

Hurri Kán 2012.05.13. 21:33:03

@Andrass9:
Remélem a héten utolérem magam a "hivatalos" írnivalóimmal, akkor valamit megpróbálok ide is. :)

Hurri Kán 2012.05.13. 21:36:20

@Andrass9:
Néhány recept-ötlet kipróbálása tervben van, azokra gondoltam, de lehet akkor csak leírom az ötleteket, a zúri közönség majd kommenteli.

1kutya 2012.05.13. 21:37:17

@Andrass9: pedig lenne az a pénz:)

@anica inkognitóban: fura, de nálunk pont a pénzben a feleségem a döntéshozó (holott én lennék a "bankár"). nálunk már akadtak fontos dolgok, amikben mi is együtt döntöttünk, de sztem ez lenne a normális (vagy nem?).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 21:38:40

@medvedr: Most meg én adnék baráti tanácsot. 2 kg 2 hét az egy kicsit gyors a tapasztalataim szerint. A radikális fogyó általában jojóhoz vezet. Az édesség elhagyása nem probléma, az nem kell a normál szervezetnek. Ha csak emiatt fogytál ennyit, akkor nincs egy szavam sem, de feltételezem más is közrejátszik :)
A végén még Gerda hívő leszek és téríteni fogok :) Csakhát én soha nem ettem sok édességet - nem kívánom. Kenyeret bezzeg megennék napi fél kilót is!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 21:39:15

@1kutya: de :) viszont feltételezted, hogy nem vagyok normális???:P:DDD

1kutya 2012.05.13. 21:39:28

@Andrass9: egyébként éppen kérdezni akartam, hogy a csak nagyon visítós "kaja" vonalat (kertészkedés, konyhatechnika stb...) mennyire erőltessük?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 21:40:53

@gyvy: Márcsak azért is jó gondolat, mert mások által elkészítve biztos, hogy kijönne belőle a maximum!
@1kutya: Lenne .... Ha ebből meg lehetne élni, és volna rá vevő, frissíteném én is hatszor naponta.

1kutya 2012.05.13. 21:41:02

@anica inkognitóban: nemnemnem!!! most komolyan kérdeztem és minden hátsó szándék nélkül.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 21:42:02

@1kutya: jól van, nem komolyan kérdeztem..:DDD
( a komolyhoz nyiss már egy gmailt, jó?)

Hurri Kán 2012.05.13. 21:42:33

@Andrass9:
Ezt hogy érted, h mások által elkészítve kijönne belőle a maximum?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 21:43:30

@1kutya: Erőltetni semmit sem kell, de ha jön jó cikk-ötlet, ami a partvonalon van, az is befér. Gondolom. Száz és száz oldalt tudnék a kertemről, veteményesről, gyümölcsösről vagy a tavamról is írni, ha van olvasóközönség reá (mind az 1000 négyzetméterről :).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 21:46:02

@Andrass9: de nyugtass meg, nem egyenként, négyzetméterenként egy-egy posztot! :DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 21:48:08

@gyvy: Hát ha valakinek megtetszik a recepted, leírásod (esetleg képekkel fűszerezve, de az nem fontos) és megcsinálja ő is, akkor el tudom képzelni az egyéni hangolást. Ez meg azt jelenti, hogy az alaprecept felértékelődik. Én sokszor főzök úgy, és nem is szégyellem, hogy rákeresek egy étel nevére, amit ennék. Elolvasok legalább 15-20 receptet a guglin és kondenzálom az információt egy majdnem tökéletes megvalósításba, ha érted hogyan mondom. Ez még nem jelenti persze azt, hogy egy MÁSIK kaját főzök, csupán az étel esszenciáját gyűjtöm ki.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 21:49:31

@anica inkognitóban: Nincs szerencséd - például a híd a tó felett mindössze 2,4 m2, de legalább 3 posztot tudnék róla írni :)

Hurri Kán 2012.05.13. 21:49:36

@Andrass9:
Igen, így értem. Persze, hiszen a recept nem szentírás, ahogy ezt a bableveses posztom után is írtam, szinte mindig lehet variálni-cserélni egy-két összetevőt, fűszerezést.

Hurri Kán 2012.05.13. 21:50:21

@anica inkognitóban:
Mindenhol leül a kertben törökülésben írni, vagy hogy? :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 21:50:26

@Andrass9: akkor a következő 3 évben nem kell aggódnunk, hogy nem lesz téma...:D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 21:50:58

@gyvy: hát tudom én?? Gyvy olyanokat kérdezel néha...:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 21:55:31

@gyvy: Nekem nincs olyan alkotmányíró kézi készülékem, tehát úgy nehéz lenne, de elég közel jársz az igazsághoz.

Imre apó 2012.05.13. 21:57:18

Valami vicces történet is jöhetne, mert egy kocsmában vannak vigyorgások is, ha persze lehet:)

Hurri Kán 2012.05.13. 21:58:33

@Andrass9:
:)
Személy szerint a kis kerti halastóról pl. szívesen olvasnék.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 22:00:00

@gyvy: Feleségem éppen sütött egy érdekes almás csigát. Mondom neki, lefényképezem, jó lesz blogba. Azt mondja: de hiszen ez egy recept, amit most olvastam egy újságban - azt biztos nem lehet kitenni. Kérdem én: szó szerint a receptet csináltad? Hát nem, pici gerdásítás van benne. Na látod, akkor ez egy turbózott, módosított, egészségesített recept, amit érdemes kirakni, mert ÍGY nincs meg másutt.
De látom te is érted.

Imre apó 2012.05.13. 22:01:22

@Andrass9: Mindegy, hogy mi a tartalom?:):)

Hurri Kán 2012.05.13. 22:01:51

@Andrass9:
Igen, ahogy leírtad, megvilágosodtam legalább ebben. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 22:06:08

Amikor a blogot kreáltam, gondolkodtam, hogy ne inkább "gasztrokocsma" legyen a neve, de úgy éreztem, nekünk nem kell ennyire beszűkíteni a témakört.
Gondoljatok csak Waka, Vaczak, Süllőcske, Mitzi, Anica vagy PO írásaira - az inkább irodalom, mint gasztro. (Az üzletvezetőt csak véletlenül felejtettem ki a listáról.)

Szerintem jól döntöttem :)

1kutya 2012.05.13. 22:06:28

@gyvy: ilyen alapon van vagy 1,2 millió négyzetméter földem, soha nem fogynánk ki a bejegyzésekből:-DDD

@Imre apó: na kocsmai történetem annyi van, mint ide mekka (szalonképesnek nem igazán mondhatnám egyiket sem, de mivel ez egy kocsma... hmmm...:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 22:07:36

@Imre apó: Mondjuk a pornó nem biztos, hogy általános sikert hoz .... Politikával meg jó strucc módra foglalkozunk csak.

Imre apó 2012.05.13. 22:08:13

@1kutya: Akkor nyomjad őket:)

@Andrass9: Jó ez a kocsma:)

Hurri Kán 2012.05.13. 22:09:42

@1kutya:
:)))
Kocsmai sztorikkal nálam is hasonló a helyzet... Továbbá a legjobbakra nem okvetlen emlékszem. :DDD

Imre apó 2012.05.13. 22:09:43

@Andrass9: Egyiksenyert:):) Mást gondolok nem tenagersztorit:D:D Politika az meg mi??

1kutya 2012.05.13. 22:09:56

@Andrass9: véletlenül? direkt mi?! (hangosan röhög, úgy, hogy az emeletről leszóltak, hogy: Mi baj apa?):-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 22:10:41

@1kutya: Húúú azon mennyi mindent lehetne termeszteni!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 22:12:17

Ti nyomjátok a katonasztorikat (én nem voltam katona hál istennek), mi meg beszúrunk pár receptet, hogy éhen ne haljatok.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 22:14:51

@gyvy: jóó:)
@1kutya: "semmi, semmi, csak elgurult a gyógyszerem..":DD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 22:16:48

@1kutya: 18+ vagyunk, de a decens szöveg jobban üt, mint a trágár.

1kutya 2012.05.13. 22:24:26

@Andrass9: 70ha kukoricát, 30ha naprát, meg 20ha búzát. tudod milyen unalmas?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 22:25:43

@1kutya: Közben átgondoltam - annyit egyedül nem tudnék művelni ...

1kutya 2012.05.13. 22:29:14

@Andrass9: ráadásul a tied már csak azért gyerek, mert - ahogy apósom szokott fogalmazni - még élnek a szülei! az enyém meg 10 éves:)

@anica inkognitóban: ilyet én nem mondok neki, pláne mert konstans olvassa a blogot és véleménye is van:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 22:35:02

@1kutya: Ott a pont. Ja amúgy 3 van, nem egy :)

1kutya 2012.05.13. 22:45:40

@anica inkognitóban: kutya (sic!) egy kis tyúkocska, de az én nevelésem (bár az anyja elég gyakran pöfög is miatta:) és nem mondhatok rá semmit:-DDD

@Andrass9: őszinte részvétem:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 22:48:30

@1kutya: szegény gyerek..:DD:P nem elég neki a genetika..:D

Hurri Kán 2012.05.13. 22:49:49

"Szeresd felebarátaid gyermekeit, mert lehet a tieid is köztük vannak."

medvedr 2012.05.13. 22:50:08

@Andrass9: Nem gyors, az a heti 1 kg. A diéta első hetében jobban megy a víz, ahogy megemeltem a kardiót, szerintem csak ennyi. Majd meglátjuk, ha gyors akkor úgyis lelassul.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 22:50:37

@gyvy: :DDD egy józanul (nem mondom, hogy józanon!:D) gondolkodó férfi...:D

1kutya 2012.05.13. 22:54:41

@anica inkognitóban: szerencsés gyerek! van egy szigorú anyja, meg egy liberális (tudom ez mostanság szitokszó) apja. majd hasznosít belőle, amit akar. egyelőre úgy látszik, egy cserfes, nagyszájú menyecske lesz belőle, aki nem aggódik semmin sem (átlép a gondokon?). pont te aggódsz ilyenen, mikor pont ilyen vagy? furcsa...:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 22:56:21

@1kutya: aggódjon az anyja meg az apja...:D:P csak empatikus vagyok..:DD

medvedr 2012.05.13. 22:57:04

@Andrass9: Akkor OK! Mondjuk 7 dl-re vettem az üveget, remélem nem bántottalak meg, kicsit félve is írtam ezt a hsz.-t, pláne egy kocsmában. Nem vagyok igazán feljogosítva arra, hogy ilyenekről szóljak, csak elcsodálkoztam a mennyiségen.

Hurri Kán 2012.05.13. 22:59:14

@anica inkognitóban:
Nem értem a zárójeles részt. :D

1kutya 2012.05.13. 23:00:28

@anica inkognitóban: empatikus? ezt a tyúkocskát hozzád kéne kötni!:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 23:01:18

@1kutya: hozzám a világ legjobb pasija van kötve örökre..:)))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 23:01:58

@anica inkognitóban: és már előre sajnálom, meg fogják tiporni a nők a lelkét... rák...

BigBuffalo 2012.05.13. 23:08:22

A csülök alatt ki szoktam bélelni a tepsit savanyúkáposztával és krumplikarikákkal.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 23:11:41

@BigBuffalo: füstölt szalonna, paradicsom, paprika, tarja, krumpli,savanyúkáposzta, tejföl.. próbáld ki! :)

1kutya 2012.05.13. 23:13:20

@anica inkognitóban: nem érted, vagy csak kötözködsz?:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.13. 23:14:01

@1kutya: nem lehet néha nekem is kötözködnöm??:P:DDD

1kutya 2012.05.13. 23:18:31

@anica inkognitóban: lehet no! itt mindenképp:)

én el balfenéken, holnap nem leszek, vigyázzatok magatokra:-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.13. 23:56:54

@medvedr: Ha megsértődnék, az biztos jele lenne az alkoholizmusnak. Ezt szerencsére józanul tudom, így nem is sértődöm meg!!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.14. 18:24:55

Ehhez a poszthoz kívánkozik egy olyan nóta, amelyet Waszlavik Gazember Petőfi Ulmannmónika Velorex Csülökcsapat László lovagtól idézünk fel:

youtu.be/0VefzvSx64U

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 19:18:23

@PO: csodálkoztam volna, ha te nem csíped Waszlavikot..:)))))

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.14. 19:56:16

@anica inkognitóban: oszt akkor most elmarad a csodálkozás? :-(

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.14. 19:57:15

@PO: megelőlegeztem a bizalmat, ezért nem csodálkozom :)

Sidec 2012.05.15. 21:34:43

@Waka: Mindenki nem finnya ott hejjjj!!! Emléxem valaki éjjel fél 1 magasságában még tolta be arcába a finom csülök"darabkákat"!! :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.16. 20:05:29

@Sidec: Amíg volt. :D De honnan emlékszel?
süti beállítások módosítása