Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Bableves, családi recept szerint

2012.05.02. 07:00 Blogkocsma

Vendégposzt - gyvy

 

Négynapos hétvége, húsvétról eltett sonkalé, adott volt hát, hogy bablevest főzzek belőle. Az alábbi recept nagymamám bátyjától származik. Annyit változtattam rajta, hogy csülök helyett füstölt comb került bele.

 A hozzávalók:

500 ml Becherovka

750 ml rozé, száraz, üzemi hőmérsékletűre beállítva

Húsvéti sonka leve

500 g tarkabab

400g füstölt comb

fél szál enyhén csípős, füstölt kolbász

két-két sárga és fehérrépa

egy-két fej hagyma

csipetke

 Fűszerek:

Só, bors, édespaprika, babérlevél

  

Az elkészítés:

A sonkalébe, amit némi vízzel is felöntöttem, feltettem az előző este beáztatott babot, és a megpucolt, de egyben hagyott fej hagymát. Az elején sózom, borsozom, pirospaprikázom, de a kolbász miatt még visszafogottan + néhány babérlevél.

Kb. fél-egy óra fővés után került bele a füstölt comb. Került volna, ha bele nem rakom elején, mivel elfelejtettem, hogy kicsit később kellett volna. Amíg a comb és a bab együtt fő, iszunk, majd elkészítettem a csipetke tésztáját. Ezután felkarikáztam a kolbászt, a zöldségeket. Először lepirítottam a kolbászt zsírjára, majd a kolbász helyet cserélt a zöldségekkel, immár azok pirultak tovább a kolbász zsírján.

Közben fröccs –meleg volt a konyhában- kiszaggattam a csipetkét, a kolbász zsírján megpirult zöldség is ment a levesbe, a kolbász zsírjával együtt, majd a kolbász is. A kolbász után az elkészült csipetkét is beleborítottam, ekkor történt a végleges fűszerezés is, kiegészítve némi fokhagymával. Amikor a csipetke már majdnem megfőtt, berántottam a levest, és az utolsó pár percre karikáztam bele zöldpaprikát. Ha a majorannát megtalálom, paprika helyett az ment volna bele.

 

Ezt a fajta bablevest én csak kis ecettel, de tejföl nélkül szoktam enni.

286 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr94478101

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 07:06:24

Nagyon jó recept, elsősorban a Becherovkát díjazom benne.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.02. 07:10:03

Jó recept. De mikor mit iszunk és mennyit? Amit írtál, az egy barátokkal főzéshez kell, vagy egyszemélyi alkotáshoz?

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.05.02. 07:25:02

Azt modják a cseh okosok, hogy a becherovka fekete sörrel receptre kapható stresszoldó. A tejfölt én sem szeretem az ételben, mert gyerekkoromba abba tettem ami nem igazán ízlett (akkor). Ez ís egy újfajta bableves recept. Ki fogom próbálni. A kolbászzsíron pirult zöldség elég ütősnek hangzik.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 07:51:39

Gyvy, eddig ez a legkomplettebb recept itt...:DDDDDD

1kutya 2012.05.02. 07:56:14

becherovka száraz rozával mindent visz (ez majdnem olyan, mint ifjúkorom konyakredbullja:)

KV valakinek? frissen főtt.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 07:57:22

@1kutya: vagy 3 decit, kösz....
/vizsgakérdést küldtem neked :P:)/

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.02. 08:07:12

Jó reggelt kívánok!

Megérkeztem, majd visszaolvasok, most muszáj kicsit rendet raknom

1kutya 2012.05.02. 08:08:28

@dömbi: üdvözlünk a fedélzeten!:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.02. 08:27:29

@anica inkognitóban: Igen láttam, köszi, azért is írtam gyorsan.
Végül is, a pakolás ráér, úgyse csinálja meg helyettem senki.
Kérek sok kávét, sok cukorral, tejjel.

Szóval az úgy volt, hogy pénteken reggel 8-kor indultunk, 11-re kellett a reptéren lennünk, a gyerekkel, megvártuk, míg bemegy, elmorzsoltam néhány sutyi könnyet.
Aztán, mentünk Bergamoba a várat megnézni, onnan Milanoba, a férjemnek a 40 km-es út 5 órát tartott, bejárta a környéket, nem tudni miért, kívülről megnéztük a domot, mert már zárva volt, és rohantunk vissza Bergamoba a reptérre, mert 21.30-kor jöttek a barátnőmék. Tegnap reggel kezdtük előlről, 11-re reptér, utána Milano dom, városnézés, kaja, na az rettenet volt, aztán valami készülődött, lezárták a dom környékét, rohamrendőrök, katonaság, helikopik, és akkor eljöttünk.

1kutya 2012.05.02. 08:31:34

@dömbi: nem lehet, hogy pont titeket kerestek?:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 08:33:11

@dömbi: nekem ti gyanúsak vagytok.. már megint a helikopterek...:DDDDD

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.02. 08:34:48

@1kutya: akkor az valami olyan spec itóka lehet, mint a северное сияние.
Egyelőre nem mondom az összetételét, kíváncsi vok, Mitzi ismeri-e.
Mitzi a blogkocsma Világevője :))

A hatása nem olyan, mint az összetevőké, vagy úgy általában az alkoholoké, hanem olyan kellemes lebegő mámort hoz.

Két северное сияние-t, Anica! A másikat Dömbinek, aki kitört a rendőrkordonból, megelőzte a helikoffereket és itt van köztünk! :D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.02. 08:35:36

@PO: Anicát és 1kutyát majd este kínálom.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.02. 08:39:58

@anica inkognitóban: hmmm... pedig te meg az eperfa elől menekültél meg tegnap ;-)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 08:41:57

@PO: 1kutya kevertjét nem ismerem, de a Herrengedeck-re emlékszel-e?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 08:50:01

@PO: nincs valami dolgod? :PP:D
ja, Zsiga barátodnak névnapja van! :)

süllőcske 2012.05.02. 08:51:33

Ez olyan jó leves, hogy akár be se kéne rántani. A kolbász láthatóan a zsírja miatt szerepel, nekem nem hiányozna a levesből a kolbászkarika, a füstölt íz már jelen van a comb miatt. A zöldségek megpirítása nagyon jó pont, én esetleg egy félbevágott fej fokhagymát is odapirintanék. És milyen ecetet használnátok a bablevesbe?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 08:57:25

na, jó munkát mindenkinek mára, élvezzük a háromnapos munkahetet!
majd jövök..

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.02. 08:58:40

@Mitzi von Küche: csak annyit tudok róla, h egy sör-pezsgő koktél, de még nem ittam.
És a северное сияние? :)

@anica inkognitóban: de, van hálistennek. De halad az is! :))

Hurri Kán 2012.05.02. 08:59:09

Jó reggelt!

@PO:
Az ivás ideje és mennyisége főzés közben szabadon választott.

@1kutya:
KV rendel. :)

@süllőcske:
Fokhagyma is van benne, de nem pirítom. Legközelebb viszont teszek vele egy próbát.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.02. 09:01:59

Jó eggelt! Dömbi, isten hozott!
A feleségem el akar tenni láb alól ... telerakta a lakást orgonával, amiből egy-egy buga akkora mint egy emberfej. Ez még nem lenne baj, de olyan erős az illata, mintha parfűmmel mostak volna fel :)

1kutya 2012.05.02. 09:05:47

@süllőcske: szerintem a kolbász azért kell, mert azért a főtt sonka már nem olyan füstös, mintha frissből csinálnád, de majd gyvy megerősít (vagy nem:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.02. 09:06:05

@süllőcske: A kolbász ad bele extra ízt és pl. kömény is előfordul benne. Rántás nélkül meg csak "zöldséges, babos melegvíz" :)
Az én izlésemnek ez a leves pont olyan, ahogy szeretem. Ecetnek csak közönséges ecetet használok, bár .. legközelebb megpróbálok valamilyen mást tenni bele - persze a poszter lehet, hogy más ecetet használt!

Vaczak2 2012.05.02. 09:09:01

OFF: Nem tudja valaki, hogy lehet-e valahol még piros Becherovkát kapni/gyártják még?
40+ fokos "bez cukru"?

Hurri Kán 2012.05.02. 09:09:36

@1kutya:
Kolbász (nekem) azért kell bele, mert szeretem. :)

@Andrass9:
Sima ecetet tettem bele.

váj mí 2012.05.02. 09:12:05

@dömbi: Üdv újra a csehóban!

No most ebből a receptből a becherovka meg a rozé az, ami igazán tecc. Szárazbabot ugyanis nem eszem. Semmilyen formában.

1kutya 2012.05.02. 09:19:23

@váj mí: tegyél bele fejtősbabot, úgy is megáll.

@gyvy: akkor vegyétek meg nem írtnak a kommentemet (egyébként én is szeretem a bablevesben a kolbászt).

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.02. 09:25:53

@Vaczak2: 2003ban jártam Prágában, akkor még megvót. De azóta itthon nem láttam. Vajon mér csak ezt az uniszexnek gondolt édeset forgalmazzák itthon?

@Andrass9: én sem szoktam berántani a családban szokásos bablevest. Sőt, én még soha nem készítettem rántást :) Ha így is megáll benne a kanál?

váj mí 2012.05.02. 09:29:47

@1kutya: A fejtősbab az a nagyon zsenge zöldbab? Ha igen, oké, mert a zöldfuszulyka levest (és főzeléket meg rakottast) szeressem. De nagyjából ezt az egyet. Azt a méregzöld ceruzababot vagy mit, se nem.

1kutya 2012.05.02. 09:37:46

@váj mí: nem, a fejtősbab az a normál tarkabab (vagy bármelyik), csak nem várják meg, míg megszárad, hanem már akkor leszedik, mikor még "zöld", de a szemek már kifejlődtek benne és roppantásra kettényílik a héja. ezt aztán fagyasztóban kitűnően lehet tárolni, nem száraz (nem kell áztatni) és rövidebb idő alatt fő meg.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.02. 09:37:49

@1kutya: Minket, miért? Jól viselkedtünk.

Inkább valami tüntetésféle készülődött ott.

Ecet nálunk nem kerül a bablevesbe, de ha jöttök, és az lesz a kaja, 5-6 féléből majd válogathattok. Ajánlom bele a gránátalma, áés a 30 éves rozé ecetet.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.02. 09:38:56

@1kutya: Bakker! Felejtősbabot olvastam. Nem mertem rákérdezni, mi az.

skylla 2012.05.02. 09:47:27

@PO: vodka pezsgö? azt hiszem, a te ötletedre probaltam ki par honappal ezelött...

váj mí 2012.05.02. 09:48:07

@1kutya: Ja, az, tudom melyik, de akkor stornó. Nem eszem meg, úgy vagyok vele, mint a pacallal, már a szagától is kifordulok a konyhából. Kénytelen leszek újhagymás rántottát enni paradicsommal, meló előtt ;-)

1kutya 2012.05.02. 09:49:17

@váj mí: hát akkor neked ez tényleg felejtősbab (by @dömbi:):-DDD

Hurri Kán 2012.05.02. 09:50:03

@Vaczak2:
Pár éve (3-4 kb.) egyik barátom hozott, itthon nem láttam, ő is kintről hozta.

@skylla:
vodka pezsgő jó, csak veszélyes.
Ugyanígy a konyak-pezsgő is ;-)

váj mí 2012.05.02. 09:56:13

@1kutya: Nagyon úgy néz ki ;-)

@Vaczak2: Én itt láttam valami echte piaboltban, még rá is csodálkoztam.

váj mí 2012.05.02. 09:59:18

@gyvy: Konyak-pezsgő? Nebazz! Vodkával még csak-csak el tudom képzelni. Oké, én nem vagyok oda a pezsgőért, legfeljebb zúzott eperrel és jéggel.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.02. 10:03:16

@skylla: úgy, úgy! Az az északi fény :)) Én nagyon óvatosan kezeltem.
Olyan elválasztó diétán élek, hogy egy napon alapvetően nem szoktam kétféle italt inni :D

skylla 2012.05.02. 10:06:15

@gyvy: @PO: viszont igencsak kellemes hatasa van:)

1kutya 2012.05.02. 10:08:42

@PO: no, mivel én sem - a vodkát és a pezsgőt külön-külön sem szeretem - így ezt a fényt kihagyom:)

Hurri Kán 2012.05.02. 10:12:30

Amúgy jó ital a "sima" fény is. :D

váj mí 2012.05.02. 10:16:32

@gyvy: Hááááát, ha elképzelem a színét .....

Hurri Kán 2012.05.02. 10:19:58

@skylla:
A 3. után senkit nem zavart. :)))
Viszont megdöbbentő volt visszanézni a bulin készült fotókat. :D

süllőcske 2012.05.02. 10:37:49

@gyvy: Szóval, jó leves! Ne befolyásoljon, hogy belekotyogok, hogy lehetne más, lehetne, de nem kell.
Csak azért említem a rántás kihagyását, mert azon az úton is el lehet indulni és lehet találni jó megoldásokat (és gasztrotörténeti példavariációkat), nem pedig azért, mert így nem olyan jó. Nagyon is jó.

Hurri Kán 2012.05.02. 10:41:22

@skylla:
A buli utáni nap egészen varázslatos volt. Nem életem legaktívabb napja volt. :D

@süllőcske:
Semmi gond ezzel. Egyetlen recept sem szentírás, én így csináltam, más meg máshogyan, lehet, sőt érdemes is kísérletezni, változtatni rajta.

skylla 2012.05.02. 10:43:21

@gyvy: en azokra a kepekre utaltam, amik a film vegen vannak:)

Hurri Kán 2012.05.02. 10:44:36

@skylla:
Azokat inkább nem kommentálnám. :D

Pinka-Panka 2012.05.02. 10:50:24

@skylla: egész jó recept, nem ígérem, hogy kipróbálom, de megkóstolnám:)

Ha már kolbászon piritás, akkor a Benikuty kolbászát ajánlom, - ugyan is ma belefutottam és vettem belőle. Remek, ízléses, igényes - bűnbe is vittem magam a délelőtti evésemet illetően. Az eper helyett inkább a kolbász mellett döntöttem:)

1kutya 2012.05.02. 10:51:02

@gyvy: akkor szerintem én ezt megpróbálom sonkalé nélkül simán füstölt sonkával, csak el ne felejtsem a babbal együtt előző este beáztatni (jártam már így: 1. nem főtt meg rendesen, 2. olyan füstös lett a leves, hogy még a kutyák is prüszköltek tőle:)

Hurri Kán 2012.05.02. 10:52:08

@1kutya:
Azzal is jó (füstölt sonkával), füstölt combbal is jó lett.

1kutya 2012.05.02. 10:53:19

@Pinka-Panka: hol, milyen néven árulják?

Pinka-Panka 2012.05.02. 10:55:25

@1kutya: hát én itt vettem Szentendrén a piacon tőle:)
István gazda kézműves" - kolbika, elég jóízű:)

1kutya 2012.05.02. 11:02:51

@Pinka-Panka: ja! azt hittem boltban is árulják.

Pinka-Panka 2012.05.02. 11:03:00

@1kutya: mondtam, hogy kicsi a világ? igazad van, annál is kisebb:)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.02. 11:09:36

Nnnaaaa! Addig baboztatok, főzök egy kis bablevest tejjel, kaporral, füstölt csülökkel.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 11:11:24

@Pinka-Panka: @1kutya: Benikuty hozza el a kolbászait majd Debrecenbe, pl. a virágkarnevál előtti Piac utcai vásárra, hírmondó sem marad belőle (vagy akkor túl meleg van a kolbászra?).

Hurri Kán 2012.05.02. 11:12:33

Jut eszembe...
Mi az a vendégpoSZ? :)

Hurri Kán 2012.05.02. 11:17:39

@1kutya:
Semmi, semmi, én bambultam el. :D

1kutya 2012.05.02. 11:18:21

@gyvy: egyébként köszi, javítva!:)

süllőcske 2012.05.02. 11:36:11

@gyvy: Készítettem olyan bablevest, ami füstöletlen csülökkel indult, majd jött a többi .
Az érdekessége az volt a módszernek, hogy magas kisüstöt harmadáig töltött meg a cucc, és bükkel, égerrel tüzeltem. Namármost, az üstbe beforgó illatos füst csudát művelt az ízekkel. Ajánlom próbára.

bélabácsi2 2012.05.02. 11:42:34

@süllőcske: @Andrass9:

Rántás témához. Ez tipikusan az a leves, amit nem rántok. Hogy mégse melegvíz legyen, kiveszek a főtt babból valamennyit, egy tányérban villával szétnyomkodom, majd ismét csak saját levével apránként felengedem, keverem, végül kapok egy rántás szerű anyagot, amit egy szűrőn keresztül, hogy ne menjenek vissza durva darabok, visszacsorgatok a levesbe. Tökéletesen sűrű lesz, saját anyagával hozzáadott zsír és liszt nélkül.

bélabácsi2 2012.05.02. 11:44:17

@bélabácsi2: ja, és leírni hosszabb volt mint megcsinálni :)

bélabácsi2 2012.05.02. 12:00:44

@gyvy: nagyon jól hangzik, hogy lepirított zöldség megy a levesbe, én is mindig pirítom, dinsztelem az efféle hozzávalókat, de bablevesnél mégsem csináltam még soha. Köszi, hogy rávilágítottál erre a hiányosságra! :)
A sonkalé még megvan, saját füstölésű kolbi mégvan :) hamarosan el is készítem ezt a variációt is, ha időjárás engedi bográcsban, csak rántás nélkül, ahogy fentebb írtam. Köszönöm a receptet! :)
Ja, a Becherovka felcserélhető rumra vagy unicum szilvára? Azt már félve merem megkérdezni, hogy a rozé esetleg bikavérre? :)

Hurri Kán 2012.05.02. 12:02:01

@bélabácsi2:
A recept nem minden eleme kötelező érvényű. :)

bélabácsi2 2012.05.02. 12:03:50

@gyvy: hú, megkönnyebbültem... ;)

skylla 2012.05.02. 12:15:25

@bélabácsi2: nagyon jo ötlet, miert nem igy csinaltam eddig?

süllőcske 2012.05.02. 12:15:48

@bélabácsi2: Én is az önmagával sűrítést kedvelem, de még van néhány módozat, most mennem kell, később leírom.

1kutya 2012.05.02. 12:17:28

@bélabácsi2: ez sem egy elvetendő ötlet! lehet plagizálni?:)

bélabácsi2 2012.05.02. 12:19:14

@skylla: annyit még hozzá, hogy rászámolok egy kis plusz babot az elején, eleve többet teszek bele főni egy-két erős férfimaroknyival :)

@süllőcske: az nagyon fog érdekelni! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.02. 12:26:08

@bélabácsi2: Teljesen egyetértek, csak hát egy ház - egy szokás. Én paprikás rántást teszek bele, hogy kicsit pirosítsam, meg szeretem is a kicsit pirult paprika ízét. A fenti recept ezt megoldja a kolbász és zöldségek lepirításával.

Pinka-Panka 2012.05.02. 12:34:52

@Andrass9: a bablevest és is ránotm vékonyan...
fokhagymásan...

Pinka-Panka 2012.05.02. 12:39:15

@Andrass9: jajj bocs, ezt csak úgy általánosan jegyeztem meg...:)csak megnyomtalak véletlen...:)

bélabácsi2 2012.05.02. 12:39:32

@Andrass9: @Pinka-Panka:

Érdekes lenne megrajzolni a bableves családfáját, az egyes módozatok hogyan válnak szét és függnek össze :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.02. 12:51:31

@bélabácsi2: Az én tejes-kapros bablevesem velem függ össze. Nincs benne rántás.

Hurri Kán 2012.05.02. 12:52:44

@süllőcske:
Rántást nem csak a sűrítés miatt csinálom, hanem mert ad egy kis plusz ízt az ételnek, főleg ha hagymás rántást csinálok.

bélabácsi2 2012.05.02. 12:54:00

@dömbi: én meg elképzelni sem tudom ezt a tejes-kapros bablevest! ideje lenne már bepötyögni azt a receptet! (irgum-burgum)
;)

1kutya 2012.05.02. 12:56:33

@dömbi: az enyémben bab sincs, úgy hívják káposztás paszuly füstölt csülökkel:)

bélabácsi2 2012.05.02. 12:59:00

@gyvy: érthető. Van aki hagymás pörkölt alappal kezdi, abba teszi a babot, felönti sonkalével és a többi... és van aki a végén rántja hagymásan kolbász zsírján, talán nem ugyanaz a kettő, de nincs köztük rangsor, mindenképpen szeretjük.

bélabácsi2 2012.05.02. 13:07:24

@1kutya: na húzd odébb a paszulyodat, babnak hívja azt a felnőtt ember! :)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.02. 13:09:46

@bélabácsi2: Az ajándék füstölt csülköt annyi vízben ami ellepi megfőzöm babérral, egész borssal, fokhagymával, lassan, hogy szép tiszta maradjon a víz, elkészült, kiveszem a csülköt, a vizet leszűröm, bele a nagy szemű babot, répák, karalábé, zeller, felöntöm tejjel, kb. fele tej, fele főzővíz legyen, megfőzöm, bele a kockára vágott füstölthús, összerottyan, lekapcsolom alatta a hőt, akkor megy bele rengeteg összevágott kapor, 10 perc állás után tejföl. Főzés közben ha szükséges csak tejjel pótolom a lét. Otthon új zöldségből, és felejtős babból a legfinomabb. Hidegen is nagyon jó.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 13:21:46

@dömbi: jól hangzik :) nekem a gynegém a kapros-,tárkonyos-, mindenféle tejfölös cucc..

1kutya 2012.05.02. 13:24:43

@PO: no ezt majd otthon megnézem, itt nem akar műkszeni.

@bélabácsi2: a beregi parasztember meg paszulynak! több kérdés?:-DDD

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.02. 13:37:01

@anica inkognitóban: Tárkonyt rakok mindenbe, amibe lehet, még a gombalevest is azzal csinálom petrezselyem helyett.
Pisztrángra is szoktam tárkonyos mártást tenni

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 13:39:27

@dömbi: az illatos fűszerek nagyon bejönnek nekem is, prímán el lehet vinni egy-két dolgot velük egész más irányba, mint korábban.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.02. 13:41:41

@anica inkognitóban: igen igen, én pl. sok indiai fűszert is használok

1kutya 2012.05.02. 13:42:24

@dömbi: hú, egy jó tárkonyos ragut el tudnék képzelni vacsorára!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.02. 13:46:02

@1kutya: Furcsa ez a tárkony. Barátnőméknek főztem tárkonyos csirkeragu levest, elfelejtette mondani, hogy a férje nem szereti. Úgy ette... mi lett volna ha még szereti is?
Tegnap elmentek, este hívott, hogy a férje kéri a tárkonyos levest, vagy gyorsan menjek haza, és főzzek neki több fazékkal, hogy legyen a mélyhűtőben is tartalék.

1kutya 2012.05.02. 13:54:59

@dömbi: az emberek néha megtérnek. én sokáig a gombával voltam így, mint ismerősöd a tárkonnyal, most meg tudnék gombát gombával is enni:)

bélabácsi2 2012.05.02. 13:55:43

@1kutya: hogy paszulynak mit hívtak nagyanyámék, mikor kis koromban teknőben fürdettek, azt hagyjuk! :)

medvedr 2012.05.02. 13:56:09

Hibátlan! Kösz! A pia az nem kevés, de van aki bírja, van aki csak nyafog.

bélabácsi2 2012.05.02. 13:57:30

@anica inkognitóban: @dömbi: @1kutya:

Pont főztem egy ilyet hétvégén bográcsban, fénykép is van, kéritek posztnak?

váj mí 2012.05.02. 13:59:59

@dömbi: Tárkonyt én is imádom, nagyon. Meg a lestyánt is (normális ciorba nincs nélküle). Mondjuk, az egyetlen-zöldfuszulyka-levesbe-amit-bab-fronton-megeszek, szóval abba, inkább petrezselyemzöldet. De azt rahedlit .....

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.02. 14:01:11

@bélabácsi2: NANÁ!!! A kérdést nem is értem! (irgum-burgum)

bélabácsi2 2012.05.02. 14:14:03

@váj mí: remélem beindul itt egy leveses sorozat... :)

1kutya 2012.05.02. 14:15:13

@bélabácsi2: toljad (nálunk az biga volt:)

Hurri Kán 2012.05.02. 14:26:37

@medvedr:
Öregszem. Nem fogyott el mind főzés közben. ;-)

bélabácsi2 2012.05.02. 14:31:41

@gyvy: közben nem, de utána is jó az :)

bélabácsi2 2012.05.02. 15:15:43

@1kutya: egy darabig nem is értettem később sem, mikor zöld paszuly levesről beszéltek a felnőttek, te meg nyilván a csiga-biga gyere ki mondókát keverted valamivel :)

1kutya 2012.05.02. 15:17:54

@bélabácsi2: nem keverem. de úgy sejtem nem egy tájegységben születtünk/nőttünk fel. nem tudom miért nem hiszel nekem?

bélabácsi2 2012.05.02. 15:28:33

@1kutya: meleged van? mikor mondtam, vagy miből gondoltad, hogy nem hiszek neked?????????????????????
persze, hogy elhiszem, mi a baj?
tényleg nem úgy érettem, hogy azt az elnevezést keverted azzal a mondókával, hanem arra értettem, hogy mivel így nevezték, később furcsa lehetett a mondóka, mint ahogy nekem is furcsa volt a paszulyleves...
I'm bélabácsi2 and i'm sorry, not very happy. Bocs, ha félreérthetőt írtam!
Pultos, egy sört a barátomnak! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.02. 15:29:30

@bélabácsi2: Szívesen látnék tőled is egy leves posztot!

1kutya 2012.05.02. 15:32:47

@bélabácsi2: oké, szóval nekem paszuly, neked bab, nekem biga (meg többek között: pöcörő, kuki és még sorolhatnám:), neked meg az a paszuly. így szép a magyar nyelv:-DDD

köszi a sert (itt is szokás, hogy a pultost meg az üzletvezetőt meghívják valamire? jó szokás, meg kell tartani:)

1kutya 2012.05.02. 15:37:58

@anica inkognitóban: az üzletvezető sem! vezet...

1kutya 2012.05.02. 15:38:45

@1kutya: és dobbant is a törpéért a suliba, este újra benéz!

jót ne halljak addig felőletek!:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 15:39:22

@1kutya: Ön dönt: iszik, vezet, vagy mindhármat egyszerre..

váj mí 2012.05.02. 15:41:26

@bélabácsi2: Naládd, ahhoz még én is érdemben tudnék hezzápofázni a ciorbás cuccokkal. Az alaptétel, lestyán kell mindenbe, kivéve a ciorba de burtica-be, de azt egye az, aki pörköltnek is képes megenni.

bélabácsi2 2012.05.02. 15:49:05

@váj mí: erre gondoltam éppen, az én műveltségem az általad említett területen kétséges, hiányos, magam részéről biztatnálak és szívesen olvasnám.

@anica inkognitóban: Ön dönt: iszik, vagy vizet! :)

süllőcske 2012.05.02. 15:56:17

@bélabácsi2: Én meg inkább posztba raknám a sűrítés, rántás témát, túl sok téma bontakozik, be kell osztani szépen.

süllőcske 2012.05.02. 15:56:17

@bélabácsi2: Én meg inkább posztba raknám a sűrítés, rántás témát, túl sok téma bontakozik, be kell osztani szépen.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.02. 16:21:13

@anica inkognitóban: Mit vétett a drága kedvencem, hogy begyömöszöltétek a sublótba?
Csufik vagytok!!!

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 16:23:55

@dömbi: hát hülye kérdésre csak hülye választ lehet adni..:P:D
nem bántottuk, nyugi.. és rendesen is viselkedett..:) félszemem rajta tartottam..:D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.02. 16:36:18

@anica inkognitóban: Ahhh jól van, megnyugodtam, kicsit!
Csak mert kiszabadítottam volna, 2 hét múlva megyek.
A levesem kész van, és nagyon finom lett. Kér valaki?

Vándorpatkány 2012.05.02. 16:46:35

@süllőcske: lánykoromban soha nem főztem, nem engedte anyám meg nagymamám, hogy odaférjek. Mikor férjhezmentem,gondoltam, ha olvasni tudok, főzni is tudok :) és az első kreáció bableves volt, egész jól sikerült, de végig nyitva volt előttem a Horváthilona, és háromszor is kértem közben telefonos segítséget. De azt mondta rá a friss uram, hogy jobb, mint amit az anyukája főz. (Akkor még hazudott is, hogy a kedvemben járjon...)
@dömbi: ez a tejes bableves annyira jól hangzik, van lefagyasztva felejtős babom, meg is csinálom holnap.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.02. 16:50:15

@Vándorpatkány: De beszámolj ám róla!!!
Azért az ablakokat zárva hagyom, ha mégis repülne...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 16:50:43

@Vándorpatkány: nyugtass meg, hogy nem lapoztál el közben véletlenül..:DDDDD

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.02. 17:01:51

@váj mí: tavaly nyáron posztoltam a pacalcsorbát (ciorbă de burtă). Nekem nagyon bejött. Nem tekintettem nagy kihívásnak egy újabb pörköltszerű cuccot felvenni a repertoáromba, meg az nekem úgy ízlik, ahogy volt apósom főzi. Ezért magamévá tettem az erdélyi pacallevest.

@dömbi: s, ugye a Kálvinista Rómába is ellátogatsz alkalmasint?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.02. 17:03:30

@süllőcske: Maga mindent kétszer mond. Mindent. Kétszer. Tisztára, mint a táfelspiccen, ott vannak ilyen figurák! :))

váj mí 2012.05.02. 17:17:56

Áááááááá! A főnököm egy hülye fasz! Pedig állítólag, a pasik tudnak számolni ... állítólag ...

Vándorpatkány 2012.05.02. 17:21:54

@anica inkognitóban: hát amennyire gyakorlott voltam, még az is lehet... Tejszínhabot azért nem nyomtam rá. A zuram még néha ma is felemlegeti, hogy az első évben mennyi finom rántottát meg melegszendvicset főztem neki :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.02. 17:26:08

@Vándorpatkány: oszt most mér nem??? Remélem nem hidegültél el tőle? ;-)

váj mí 2012.05.02. 17:27:00

@bélabácsi2: Hát én hogyismongyamcsak .... nem vagyok éppen egy gasztro-nagyhatalom az egy szál serpenyőmmel.

@PO: A ciorba de perisoare-t próbáltad már? ;-) Különben nagyon elkurvult arrafelé is minden. Gyerekkoromban még anyu (kevésbé) vagy a nagyi (inkább) pucolta a natúr pacalt. Ma meg előretisztítva....bár nem mindig tökéletesen ;-)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.02. 17:36:39

@váj mí: hát, a volt feleségem szokott ilyet főzni. A leendő menyem szülei erdélyiek, tőlük tanulta. A fiam diplomaosztója utáni ebéden is volt ilyen leves.
Hááááááááát, akkor én eleve kurvának születtem, mert pacalt mindig tisztítva vettem :DDD + :P

váj mí 2012.05.02. 17:45:01

@PO: Imádom! Mármint a levest. Négy éve nem ettem :(
Figyu, én aszexuális vagyok, mert már a pacal látványa is elég ...

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.02. 17:54:34

eszembe jutott, hogy egyszer Tunéziában nagyon finom paradicsomlevest ettem, és megkérdeztem a kislányt, milyen leves az, mire azt felelte: csorba.
:)

váj mí 2012.05.02. 17:58:42

@Babette_: Az nekik olyasvalami lehetett, mint itt a sváboknak a gulyás. Ne akard megtudni, hogy mit értenek alatta ...

Hurri Kán 2012.05.02. 18:16:26

OFF:
Ha jól sejtem, vannak itt olyanok, akiknek van némi jártasságuk állattenyésztésben / növénytermesztésben.
Ez az élelmiszerfelügyeleti-díj nevű agymenés ez mire jó, hová megy, amit így beszednek??? HA valakinek volna némi gyakorlati infója, azt megköszönöm, ha megosztja velem.

bélabácsi2 2012.05.02. 18:20:29

@váj mí: erről az jut eszembe, hogy volt egy nőnemű főnököm egyszer, hálisten nem sokáig, na az nem tudott számolni, én már a hajamat téptem sokszor, csináltam neki számításokat Excel táblázatokban, korrektül a képletek a törvény szövegében adottak voltak, egyszerűen nem hitte el a levezetett adatokat, órákig magyaráztatta magának, mi micsoda, mire felfogta, de lehet, hogy csak úgy tett, én pedig nem kíméltem verbálisan az egóját az biztos...

váj mí 2012.05.02. 18:36:14

@bélabácsi2: No és akkor most ezt vetítsd ki pasira. Törvény ugyan nincs rá, bedarálom b+! A bivalyröcsögei utolsó helyezett parasztpicsa paris hilton hasonmás is felfogja a saját érdekeit. De ez a fasz? Ez nem!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.02. 18:42:30

@PO: Oda nem megyek el senkiért, akkor már egyszerűbb ha haza megyek, és elhozom kocsival, meg visszaviszem. Ez is 500 km, oda-vissza.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.02. 19:28:37

@dömbi: pedig az 1kutya slambuc partyján ott kucorog a tűz mellett ÖS is, téged keres a szömivel. Én is szeretném, ha ott lennél.

1kutya 2012.05.02. 19:29:20

@dömbi: de állítólag mostanában jöttök haza (küldtem is ezügyben mélt, de nem válaszoltál).

1kutya 2012.05.02. 19:30:21

@PO: na tehát: interjúvoltam a szappanguru hölgyet, hogy úgy időzítsem a partit, de nem válaszolt még!

1kutya 2012.05.02. 19:34:48

@anica inkognitóban: hölgyeknél ismerjük ezeket a bizonyos napokat:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 19:36:34

@1kutya: gondolod, hogy én vagyok ilyen kiszámíthatatlan és szeszélyes?? spec. nem találtad el...:P

1kutya 2012.05.02. 19:40:25

@anica inkognitóban: akinek nem inge... tudod!:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 19:42:22

@1kutya: tudom, köszönöm kedves szavaidat...még valami hasonló mára??:PPP:)

1kutya 2012.05.02. 19:45:43

@anica inkognitóban: imádom, mikor zabos vagy!:-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

váj mí 2012.05.02. 19:52:20

Hát én nagyon irigyellek benneteket slambuc-party-ilag. Mert már tuti, hogy nem mehetek. Legközelebb június kb 3.-ik hetében lesz néhány összefüggően értékelhető szabadnapom.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 19:54:19

@gyvy: én teljesen kiegyensúlyozott vagyok... a többiek helikopterek..:) ja, meg vannak még hülyék is, de pont letojom..:)

Hurri Kán 2012.05.02. 19:57:28

@anica inkognitóban:
Kizárt, hogy az autópályán minden helikopter szembe jöjjön :D

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.02. 19:59:27

@1kutya: Jajj bocsánat, nem olvastam át még nem volt időm rá.
Ami a többségnek jó, az legyen, de rögtön megyek írok.
Ja, tényleg, hova megyek?

@PO: Ajánlom is hogy ott legyen. Igyekszem elmenni, már csak a családomnál kell kiveszekednem a lehetőséget. Mondtam nekik, ne izguljanak, orvosi felügyelet alatt leszek.

1kutya 2012.05.02. 20:02:00

@anica inkognitóban: azé mondom, hogy imádom, mikor az vagy:)

@gyvy: fura, de 1-2 kivétellel az itt kommentelők közül mindenki ilyen szembejövős, autópályás, de hangos szó még el nem hangzott (jó, néha Tivadar felkapja a vizet:).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 20:03:43

@1kutya: hát, akkor nem sok alkalmad lesz az imádásra..:P min hergelhetném fel magam itt? hogy máshogy pirítja valaki a szalonnakockát? hmm?:PPP:)
@gyvy: az sem baj, én meg transformers vagyok :D

Hurri Kán 2012.05.02. 20:09:59

@1kutya:
Nem baj, h mindenki ilyen autópályás :)

@anica inkognitóban:
ASZt hittem, G.I. Jane. :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.02. 20:10:18

@bélabácsi2: Na, az kábé úgy nézne ki, mint fél hektár ragadós galaj.

1kutya 2012.05.02. 20:10:36

@dömbi: a lényeg az lett volna, hogy említetted, hogy jössz haza valamikor május-júniusban és én kérdeztem, hogy mikor, merthogy valahova oda időzíteném a bulit.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 20:10:43

@gyvy: haladjon Ön is a korral: süssön Váncza sütőporral! :DDD

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.02. 20:13:08

Két deci száraz vörös meg egy unicum szilva rendel.
Én megnézem a levest, aztán eldöntöm kell-e rántás a csipetke mellé. Rendszerint olyan bőkezű vagyok az alapanyagok tekintetében, hogy simán is majdnem főzelék.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.02. 20:15:14

@1kutya: Ha minden igaz, akkor 13-án megyünk, legalább 2 hétre, sztem én maradok kicsit még a gyerekekkel, de a 2 hét biztos, mert edzőtábor lesz a dögöknek.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 20:15:57

@Waka: remélem, a borravalóval is bőkezű vagy...:DDD

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.02. 20:17:26

Naná. egy ezresből kérek vissza. Ugyanis azt adtam. :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 20:19:10

@Waka: na, nekem sem lesz sarokházam a nagyvonalúságodból! :P:DD

Pinka-Panka 2012.05.02. 20:20:34

Van aki tesz a bablevesbe egy kis krumplit???

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.02. 20:25:15

@anica inkognitóban: A sarokház egy finom sütemény. Süssek?

Hurri Kán 2012.05.02. 20:25:57

@anica inkognitóban:
Jövő keddtől okvetlenül. :D

@Pinka-Panka:
Hallottam, egyszer valaki beszélt olyasvalakivel, aki látott már olyat, akinek azt mondták, hogy igen. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 20:26:31

@Waka: annyit még kifut a pénzem..:D
amúgy az tényleg finom:)

Pinka-Panka 2012.05.02. 20:26:37

@anica inkognitóban: na ugye, nem sokan..:) ezen vitázunk a férjemmel mindig, szerinte kell bele, szerintem nem...nagyon krumplis a gyerekkel együtt...

Pinka-Panka 2012.05.02. 20:28:49

@gyvy: :) nehéz összehozni a szokásokat egy családban, mert jó esetben is máshogy főzünk, én se úgy mint anyám, pedig majdnem tőle tanultam....)

váj mí 2012.05.02. 20:30:38

@dömbi: Május vagy június? Csak mert errefelé is elígérkeztél... Csaxólok ...

@Pinka-Panka: Apám ... bár felőlem karfiolt is tehet, akkor sem eszem meg.

Hurri Kán 2012.05.02. 20:32:51

@Pinka-Panka:
Szerintem a krumpli nagyon nem kell a bablevesbe. De hát van, aki a szilvalekváros derelyét is kenyérrel eszi. :)

1kutya 2012.05.02. 20:33:30

@dömbi: baxxa meg! most néztük át a programot (és ezúton kérek bocsánatot mindenkitől és várok is javaslatokat) és a legelső megfelelő időpont június 9, szombat.

Pinka-Panka 2012.05.02. 20:34:52

@gyvy: szerintem se, de ha meggondolom az uram ízlését a túros tésztát is cukorral eszi...na ez is fura nekem:)

Hurri Kán 2012.05.02. 20:34:57

@anica inkognitóban:
Zenés kiszolgálás lesz. Szuper :)

váj mí 2012.05.02. 20:35:30

@Waka: Monddmá' meg nekem, hogy a tökömbe jön össze a bor a keserű-likőrrel, he?

1kutya 2012.05.02. 20:35:31

@anica inkognitóban: egyik sem jó, nincs rózsaszín, vagy lila harisnyája:-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 20:36:51

@1kutya: ha elkezdesz igényfelmérni, november lesz belőle.. olyanról ne is álmodj, hogy mindenkinek megfelelő időpontot találsz. mondj egy dátumot és majd megpróbálja mindenki úgy intézni... ha valamelyikőnk nem tud elmenni, majd a következőre, de ha elkezded tologatni, sosem fogod összehozni...

Imre apó 2012.05.02. 20:37:02

Jó estét!

gyvy: Rövid tömöt, jópofa és tuti jó ízű amit idefőztél. Mindenki írását ma se tudom végig olvasni, de ahogy ismerem a kocsmanépét, szerintem jók.

Festés nagyobbik része kész, holnap még lesznek apró szerelések, finomítások. Kész vagyunk a zasszonykámmal ma is, fizikailag. Na mind 1 megvan oszt jó.

Ma csak pizza volt, de holnap főzök valami emberes finomat, ha lesz kedvem:)

További jókat:):)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.02. 20:39:52

@anica inkognitóban: hagyjad már az ilyen gusztustalan dolgokat! :-/// Én az egészséges arányokat kedvelem, a ropit csak végszükség esetén tekintettem ételnek!

www.youtube.com/watch?v=oVLjKUaciUk&list=FLQWQw9FKHxueOAemaRXcZIQ&index=80&feature=plpp_video

váj mí 2012.05.02. 20:40:37

@anica inkognitóban: Mindkettő ronda (najó, a gordonkás rondább).
Téged most tényleg ennyire utálnak? ;-)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 20:41:37

@1kutya: egyedül te értetted, hogy nem a barbiságon van a lényeg..

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.02. 20:46:50

@váj mí: AZ unicum szilva nem keserű, legfeljebb -nyés. Az alkoholtartalma is csak 38% a 42 helyett, bár ezt Douglas Adams biztosan nehezményezné.

váj mí 2012.05.02. 20:48:38

@anica inkognitóban: Meg ne sértődj itt nekem (mondjuk, én bokán rúgnám azt, aki a lényeget barbieságba 'csomizza'...)

1kutya 2012.05.02. 20:49:17

@Imre apó: vasárnapot azért szabaddá tudod tenni, nem?

@anica inkognitóban: mert én ismerlek, mint a rossz pénzt (azt tényleg ismerem, papírom is van belőle):-DDD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 20:50:57

@váj mí: nem, dehogyis, csk éppen elsuhantam a gép mellett, azért volt olyan szűkszavú a válasz. Nagyon-nagyon kedves ismerős (fiam barátjának anyukája) ígérte, cserébe azért, amit én küldtem neki ;)

@1kutya: nagy tévedésben vagy, kisbarátom!

váj mí 2012.05.02. 20:54:46

@Waka: Alkoholtartalmat nem firtattam, de krauter-bor kombóra még az osztrákok vagyy németek sem vállalkoztak. Pedig erre előre dobozolt és bekevert diesel is kapható ... phej! ...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 21:02:44

@1kutya: Nekem oké, de ha elhúzod júliusra, akkor már nem.
Nagyon boldog vagyok, mert ma káposztás kockát ehettem, ami (rák és kagyló ide vagy oda) a legeslegfőbb kedvencem!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.02. 21:04:42

@váj mí: Lesuttyantom az unicumot, kis öblögetéssel. Kicsit zsibbad az ínyem, pont ezért jó. Rövid diskurzus a tulajjal, lecseng az íz, jöhet a bor. Nekem így jön be, a sörtől megfájdul a gyomrom, vizet meg ihatok otthon is.

Hurri Kán 2012.05.02. 21:10:39

@Waka:
Ez így tökéletes, ahogy leírtad. :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.02. 21:10:40

Végre megleltem az ominózus halas posztot a legújabb karajon, a főnököm már jó ideje érdeklődik, hogy mi vett rá az irkálásra.

Imre apó 2012.05.02. 21:12:39

@anica inkognitóban: Már a zasszonyomtól is ezt szoktam hallani, úgyhogy nem új ez nekem:):)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 21:14:58

@Imre apó: nem akarlak elkeseríteni, de ha már ő is azt mondja, akkor lehet benne valami..:D
@1kutya: akkor ne fokozd...

1kutya 2012.05.02. 21:15:01

@Imre apó: há' mennénk a ringre (ha lesz jegy, mert ma azt olvastam, hogy elfogyott, de kötve hiszem, tehát holnap felhívom az Ostermannt, aztán releválok).

Imre apó 2012.05.02. 21:15:24

Vasárnap főzés, vagy verseny?

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.02. 21:16:24

@1kutya:
Május 13-án megyünk haza 2 hétre.
@váj mí: Tudod ez nálunk úgy van, hogy én tervezek, és isten helyett a birkózók végeznek.
@Waka: A mag már otthon van, várhatod a postást.
@anica inkognitóban: A harisnya parádés legyen, meg a harisnyatartó is! Mit küldtél annak a nőcinek, amire ez a válasz?

bélabácsi2 2012.05.02. 21:16:32

@Waka: mondd meg neki írjon ő is, majd rájön.
(oszt majd álnéven jól beszólsz neki :) )

Komolyan: mindenkiben van egy alkotási és közlési kényszer, amihez ért megosztani másokkal, ez emelt ki minket az állatok közül és a húsevés. Genetikus valószínűleg.

Imre apó 2012.05.02. 21:17:15

Fáradt is vagyok meg feledékeny is, megyek pihenni:)

bélabácsi2 2012.05.02. 21:19:28

@Imre apó: Nootropil infúziódat ne felejtsd itt! ;) Bekössük?

1kutya 2012.05.02. 21:20:55

egyébként akkor feldobom a nagy kérdést: június 9-e jó é a brancsnak, mert akkorra lesz slambucfőzéses kertiparti debrecenben? 6 igen után zárom a licitet és posztolom a pontos infókat (jelentkezni természetesen utána is lehet, de ha mindenki foglalt, érdeklődés hiányában elhalasztom a bulit).

Hurri Kán 2012.05.02. 21:24:21

@1kutya:
Nekem elviekben jó, sajnos doki-függő a dolog. Kb. két héten belül tudok fix igent vagy nemet mondani. Az úgy jó?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.02. 21:27:28

@dömbi: Nagyon köszönöm! Pusszantás érte.
@bélabácsi2: Megkapja elolvasni, szerintem elég lesz.
@1kutya: Én nem ígérhetek semmit, kicsit messze van. Nem a június 9, hanem Debrecen.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 21:29:21

@Waka: szerintünk meg Veszprém van messze :P:DD
( de gyönyörű!!! :) )

na, pihentetem kicsit szemem, mert lassan vérbenforog, pedig nem vagyok zabos :P:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.05.02. 21:32:31

@anica inkognitóban: Járok én mindenfelé, de csak jövök-megyek. Debrecenben is lesz dolgom a hónapban, de egy óra alatt végzek, és megyek tovább mondjuk Miskolcra.

1kutya 2012.05.02. 21:35:52

@gyvy: doki lesz itt is (medve, meg béla), úgyhogy...

@Waka: majd küldetek az osztályvezető asszonnyal valami kikérőt és hivatalos lesz:-DDD

Hurri Kán 2012.05.02. 21:37:10

@1kutya:
Másfajta doki... lehet megen beutalnak rendes évi ezzőtáborba...

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.05.02. 21:37:22

@Waka: Majd a bulin megadod.
(mármint a pusszantást)

1kutya 2012.05.02. 21:40:05

@Babette_: jé! megjelentél?! miért nem jó?

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.02. 21:49:48

@1kutya: ilyenkor már hosszúak a napok.....

főleg, ha szilvásgombócot főz az ember lánya.
-----------
két oka van: debrecen messze van (idő+pénz)
és kemény vizsgaidőszak.

1kutya 2012.05.02. 21:58:30

@Babette_: tanulni soha nem késő! hiányolunk majd...:(

1kutya 2012.05.02. 21:59:15

@Babette_: (gombócot meg kérek! most! fénypost!:)

váj mí 2012.05.02. 22:00:47

@1kutya: Nem mintha sokat számítana, de tuti nem lesz jó.
Most különben ilyen a hangulatom
www.youtube.com/watch?v=eNlRqyUV4ss

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.02. 22:03:24

@1kutya: nem kell hiányolni, néha belepofázok pihenésképpen:)

a gombócot nem sajnálom, de sajnos nem JUT:D
az ember imádja.

Hurri Kán 2012.05.02. 22:10:00

@Babette_:
Húúúúú.... :)))
Maradjunk a szilvásgombócnál most. :D

1kutya 2012.05.02. 22:16:27

@Babette_: nem! próbálok egy időpontot találni, ami majd' mindenkinek jó.

1kutya 2012.05.02. 22:29:25

@anica inkognitóban: úgy is lehet mondani, de semmi értelme...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 22:30:00

@1kutya: nem hittél nekem. :P de legalább most már kvittek vagyunk :D

váj mí 2012.05.02. 22:36:03

@1kutya: Nekem június közepe szűkösen, de okés lenne, utána már csak augusztus eleje. Nomeg van egy utánfutóm is, akit meg kell még győzni, hogy a slambuc érdekesebb Velencénél.
Apropo, hogy híjják a slambucot németül vagy angolul? (mert az utánfutó csak ezen a két nyelven ért)
Különben valamelyest javult a hangulatom
www.youtube.com/watch?v=xn68gwP_DPQ&feature=related

1kutya 2012.05.02. 22:40:03

@anica inkognitóban:

2 rendőr megjelenik a kupi hátsó kijáratánál, jön a Madám:
M: Mit szeretnétek?
R: hát dugni!
M: és pénzetek van e?
R: az nincs!
M: akkor menjetek és sz...játok le egymást!
.
.
.
Rendőrök megteszik, amit a madám mond, majd az egyik: Te ekkor mi most buzik vagyunk?
??? Nem! Kvittek!

1kutya 2012.05.02. 22:41:22

@váj mí: június elejéről volt szó.

1kutya 2012.05.02. 22:49:03

@anica inkognitóban: arra is tudok viccet. mondjam?:-DDD

váj mí 2012.05.02. 22:52:19

@1kutya: Mintha 16 -ot említettél volna. Azt még talán meg tudtam volna játszani. Mindegy, június eleje tuti nem jó nekem. Marad Velence :(
Azért posztokat meg beszámolókat meg fotókat kérek ...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 22:57:35

@váj mí: te meg megírod nekünk Velencét :)

egyébként június közepén tanévzárók vannak. gondolom, Kutya neje is biztosan örülne, ha rohanhat haza mint az őrült a gyerekkel, mert a férje aznapra hívott vendégeket...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 23:03:50

@anica inkognitóban: erről jut eszembe, a viccesnek kevéssé nevezhető sztori, amikor a kedves férjem odacsődített tizenpár embert szombat kora délutánra bográcsozni meg grillezni. Reggel felkelek, férj sehol. Hívom telefonon, nagy nehezen felveszi (biztos fosott, meg is értem!) és közölte, hogy ő ugye, ügyeletes (nyár=szezon)és elkülték Sárbogárdra... szerintetek mennyire visítottam a telefonba???? a bográcsolás hayján, de azt sem tudtam, hová akasztgatta fel a grillrácsot, meg mennyit kell azalá tüzelni, meg ilyenek.... persze, minden oké volt, de aznap nem volt a kedvenc férjem....

váj mí 2012.05.02. 23:08:12

@anica inkognitóban: Azt minek? Tök sablonos, semmi kedvem hozzá. Inkább egy slambuc-party.

Oups, arra nem gondoltam, hogy családilag belekavarhat az évzáróba. Bocs
De azért nyugtassatok már meg, hogy nem én látok egyedül fentebb rózsaszín ormányosokat meg 1kutya által írt június 16-át. Csak mert most mindenki úgy reagál, házigazdástól, mintha én találtam volna ki.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 23:11:18

@váj mí: neked sablonos, én még nem voltam Velencében..
tényleg elhangzott a 16., visszakérdezett az egy hét eltérésre...
egyébként úgyis attól függ, neki mi a megfelelő, hiába akarnánk mi szeptember 14-én menni, ha ők addigra pl Madeirán nyaralnak..vagyis mehetünk, csak slambuc nem lesz:) ennyi.

váj mí 2012.05.02. 23:21:28

@anica inkognitóban: Egyszer ok Velence, de negyedjére? Túl közel van, közelebb, mint Debrecen ... És túl romantikus, nekem. Viszont egyszer azért látni kell.
Persze, persze, igaz, olyan úgysem lesz soha, hogy mindenkinek ok legyen az időpont. Majd a távolból irigykedek.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 23:22:21

@váj mí: várd ki a végét, lehet, hogy el akar tenni bennünket láb alól..:DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.05.02. 23:25:39

@anica inkognitóban: Azt bizony, csak nem szabad , mert túl sok szénhidrát.

Viszont most jöttünk haza a Zorán koncertről. Itt volt helyben a Klebelsberg Kúriában. Pici, 300 személyes színház, fergeteges hangulat, kb 55 év átlagéletkor.
Jó volt újra hallani a Metró klub után :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 23:27:51

@Andrass9: van kedvenc számod tőle? ami a leges-leges??? :)

tartetatin 2012.05.02. 23:31:13

@váj mí: ha az olasz Velencéről van szó, egyszer untig elég. Nem azért, mert sablonos, hanem mert élvezhetetlen. Reggel 4-6 között max.
Ja, egyet viszont muszáj, a Grom fagyizót! Nem fikázás, bármelyik olasz város, de inkább ne Velence. Egyébként épp onnan jövünk :) Jó sok poszt/komment termett 4 nap alatt.:)

tartetatin 2012.05.02. 23:33:30

Hihetetlen, mindjárt éjfél és üvöltenek a madarak!! Állítólag a fülemülék ilyenkor május tájékán igen aktívak, Tegnap este jöttünk meg, még 1-kor is őrületes zaj volt a kertben :))

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 23:35:55

@Andrass9: hát, tényleg nem ugyanaz a style.:)
@tartetatin: szófostunk..:D

sziasztok, vízszintesbe rakom magam..

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.05.02. 23:37:23

@tartetatin: én kimentem rágyújtani a teraszra és a sötétben a hülye kutya (nem az itteni, hanem a háziállatunk) megnyalta a térdhajlatomat hátulról.. hát, majdnem átugrottam a szomszédba! :D inkább a madarak...:D

Hurri Kán 2012.05.02. 23:40:16

@Andrass9:
Ó, az itt van hozzám aránylag közel. :)

@tartetatin:
Azért én visszamennék még egyszer megnézni.

tartetatin 2012.05.02. 23:49:13

@gyvy: én is ezért mentem vissza. De többször nem erőltetem. Bárhol isteni Olaszországban, de ez a piazzasanmarkós túlélőtúra 2x untig elég volt. Kb. 423 métert tülekedni egy álló napig, hogy kiérj egy galambokkal telekakált térre meg vissza a parkolóhoz, brrr. Ezerte inkább San Gimignano...

Hurri Kán 2012.05.02. 23:54:01

@tartetatin:
Azért Velence is több, mint a galamb...szoros Szent-Márk tér. :)
De egész Olaszország szép, sok néznivaló van ott Velencén kívül is.

váj mí 2012.05.03. 00:06:13

@anica inkognitóban: Egy évig feketében fogok járni, és hetente kaptok friss koszorút a sírotokra ;)

@tartetatin: Az hát, az olasz. Mondom, hogy túl közel van. Közelebb, olcsóbb, melegebb, mint Budapest. Ezek az utánfutó érvei. Ezeket szerettem volna kontrázni egy slambucfőzéssel (olyat még úgysem látott), de nem úgy néz ki, hogy összejön majd nekem.

Pinka-Panka 2012.05.03. 05:51:53

@PO: Én meg jó bulizást kívánok Nektek ott Debrecenben:))
Klassz lesz biztos. Gondolom itt sokan arra felé laknak. Debrecen nekem egy kedves város, rokonaim élnek ott, szeretem nagyon azt a vidéket. Jobb, mint ez a főváros és környéke...Dunakanyar ide-oda, én már nem vagyok vele elégedett.
Élmény beszámolót kérhetünk?? :)

Ugyandehogy (törölt) 2012.05.03. 06:32:22

@1kutya: kár hozzám igazodni, mert a helyet nem változtathatod...

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.05.03. 08:08:12

@Pinka-Panka: bevállalom az online tudósítást :))

Pinka-Panka 2012.05.03. 09:50:20

@PO: kíváncsian várjuk majd a tudósítást:)
süti beállítások módosítása