Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (39) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (509) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (383) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (2) őrölt kömény (11) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (107) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (22) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (394) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Gyökerek

2012.04.15. 07:00 poczok2

„… az ausztrál halálkígyó néha napokig rejtőzködik a homokban, és ha egy óvatlan kiránduló véletlenül rálép a farkára, azonnal támad.”

-          Hátbazmeg, én nem vagyok egy szekánt ember, de ha az én farkamra lépne rá egy óvatlan kiránduló, én nemhogy támadnék, de lepofoznám róla a túrabakancsot is.

Fenti információ és a hozzáfűzött kommentár  Totya mondta a tizenhét évesek magabiztosságával, aki középen ült, térdén egyensúlyozta a laptopot és birsalmabefőttet evett üvegből,  bicskával. Jót tett a gyomrának.

Hárman ülték körül a gépet Totyáék nappalijában a szőnyegen és éppen forráskutatást végeztek az ebédjükhöz. Totyáék szülei lementek Szemesre hétvégére tavaszi nagytakarítani, a nővére meg lepattant az aktuális hapsijával nemtudni hová, de ez őket cseppet sem érdekelte. Azóta buli volt.

-          Ez már a recept? – kérdezte Palika a rá jellemző éleslátással, de hát őt nem az eszéért szerették.

-          Á, csak szörfölgetek a hírek között.

-          Akkor szörfölgessél már légy szíves arra a kurva receptre, mert már 11 óra és még nem tartunk sehol. -  Ezt Bálint mondta, a harmadik társuk, aki a legsoványabb, legszeplősebb, mindazonáltal a legéhesebb volt közöttük, bár ehhez a szeplőinek semmi köze nem volt.

-          Még csak 11 óra, és te már a harmadik sört iszod. Ez nem vall úriemberre.

-          Mondtam én, hogy az vagyok? Én éhes ember vagyok.

-          Ja, meg szomjas.

Azt már korábban eldöntötték, hogy oldalast sütnek, egyrészt mert mindhárman szerették, másrészt mert egyedül azt ismerték fel nagy biztonsággal a fagyasztóban. Az is hamar eldőlt, hogy az oldalast egyben fogják megsütni zsíron, hagymával, fokhagymával és –Totya külön kívánságára – jó sok köménymaggal megszórva. Ezt a perverziót a köménymag iránt ugyan a többiek nem értették, de – jobb a békesség alapon - ráhagyták a házigazdára, annál is inkább, mert Totya apja jelentős sörkészletekkel rendelkezett, amihez a fián keresztül vezetett az út. A köménymag tehát maradt. Az oldalast szépen megmosták, letörölgették, egy kisebb zománcos tepsibe felkarikázott póréhagyma-ágyon felravatalozták, hintettek alá némi zsírt, rá sót, köménymagot,alufóliával lefedték (ezt majd később leveszik) és 170 fokon betolták a sütőbe. Oldalas elintézve.

Most a köret kérdésében alakult ki parázs vita. Bálint óvatlanul rizst javasolt, erre majdnem kidobták az ablakon.  Magyar ember nem eszik rizst, oldalashoz pláne, egyébként meg nem volt otthon rizs. Ez  végül döntő érvnek bizonyult.  Palika megette volna kenyérrel az egészet, amikor megszólalt Totya.

-          Oldalashoz a nagyfaterék mindig speciális krumplisalátát csinálnak. Azt kéne megépítenünk, mert az kibaszott jó. Megpróbálok visszaemlékezni rá, bár lehet, a neten is megvan valahol.

-          Nem is tudtam, hogy nagyfaterod netezik. Ki se néztem volna belőle - mondta Palika.

-          Paraszt!

-          Azt tudom, de hogy netezik…Azé csak fejlődik a világ.

Ezt inkább ráhagyták, mert mint tudjuk Palikát nem az eszéért szerették.

Totya evett egy falat birsalmát, ivott egy korty sört, lehunyta a szemét, majd mint aki transzban van, monoton hangon diktálni kezdett:

-          A krumplit és a hagymát nem túl vékonyan felkarikázzuk, egy mélyebb tálba vagy tepsibe váltakozva, állítva felsorakoztatjuk, sózzuk, borsozzuk és felöntjük maradék hús-vagy zöldséglevessel, hogy majdnem ellepje. Ezután lefedve (fedő vagy akár alufólia) mehet be egy félórára a sütőbe. Ott a levest magába szívja és megfő. Ezután kivesszük, fedél le, tejföllel, reszelt sajttal bőségesen meghintjük, és néhány percre visszatoljuk a sütőbe. Kész.

Totya kinyitotta a szemét és álmatagon körülnézett.

-          Na, milyen a memóriám?

-          Az se rossz, de ez a recept meg egyenesen kolosszális. Csak nem macerás egy kicsit?

-          Ez? Krumpli, hagyma mindig van itthon, húsleves is maradt csütörtökről, a sajt-tejföl nem kötelező, de szerintem az is van. kezdjünk hozzá, megfő az oldalas alatt a rácson.

 

Krumplipucolás közben Palika – rá egyáltalán nem jellemző módon – egy javaslattal állt elő.

-          Van ennek az ételnek neve?

-          Hát, tulajdonképpen nincs, én nem tudok róla, vagy csak krumplisaláta

-          Akkor lehetne Gyökerek-saláta?

-          Miért pont gyökerek? Nincs benne egy szem gyökér sem.

-          Hát mert ez a Totya nagyfaterjáéknak a salátája, és ha mi elkészítjük, akkor visszanyúlunk a Totya gyökereihez, nem?

-          Palika, hogy neked mennyi eszed van! Egyszer ezért fognak elrabolni. Még jó, hogy úgy egyébként nem látszik. Gyökerek-saláta. Az ész megáll.

 

És pucoltak tovább szótlanul.

 

 

211 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr64424353

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.15. 07:05:24

Elsőzök - közben Pockot olvasok, fűszeres bundás camembert kóstolgatok, zöldteát kortyolgatok.

süllőcske 2012.04.15. 07:55:04

@PO: Kettedik. Jó étvágyat, szomjvágyat. Te akkor nagy teás vagy!
Gyógyfüveket is teázol? Nejem füvesasszony, gyűjt.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.15. 08:00:18

@süllőcske: hát, időnként megkívánom a kamillát, hársat, citromfüvet. De épp most sarjadt ki a csalán, meg a borsmenta, azokat is szeretem. A többit alkalomszerűen, ha valaki megkínál.

süllőcske 2012.04.15. 08:04:11

Apropó gyökerek!
Tud-e valaki tapasztalatáról írni a baraboly témában? E tavaszi csemege, amit a nyugoti csúcsgasztronómia most fedez fel, Szeged környékén nincsen, hiába nézem, annál gyakoribbnak mondják északon. Debrecen környékiek figyelem! Felétek igen népszerű volt, a Hortobágy környékén is nő a csemege baraboly, mit a Hajdúságban bojobiska néven ismernek.

süllőcske 2012.04.15. 08:08:42

@PO: Nemrégiben fedeztem fel székely kis tanítványom ajánlására az áfonyalevél tea remek ízét, viszek neked kis kóstolót.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.15. 08:13:05

vasárnap reggel, egy hajnali fél 8-as anyós-telefon után nem gondoltam, hogy ilyen jót fogok vigyorogni.:) Kösz, Poczok úr! :)))
@süllőcske: én még bojobiskaként se....:O:)) /de ez nem mérvadó, mert nem parasztleány lévén míg ide nem kerültem a férjemék családjához, a kukoricagórézás is ismeretlen fogalom volt ..../

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.15. 08:25:30

@süllőcske: kíváncsi vagyok rá! Addig meg utánanézek ennek a barabolynak.
Lehet, úgy járunk véle, mint a Waka madársalátájával, hogy itt taposunk rajta, közben észre se vesszük! Pénteken délután Létavértesen voltam. Beugrottam a kis műemléket körülvevő kerítésen, hogy körbefotózzam a vízi vágóhíd épületét. Hát, ott többszáz tő madársaláta volt - és többszáz féldecis palack, amit a szomszéd vágóhídról dobáltak át a kerítésen.

skylla 2012.04.15. 08:32:00

jo reggelt, erre jo volt ebredni. "Magyar ember nem eszik rizst, oldalashoz pláne" milyen igaz

@anica inkognitóban: rendel egy dupla erös, meg egy csesze jokedv. de forro legyen!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.15. 08:36:00

Na, miután látom, hogy itt nemcsak felesezgetnek, kávézgatnak, teázgatnak, hanem Poczok is megjelent, felvettem a blogkocsmát a Pásztortűz bloglistájára! :-))

@anica inkognitóban: ne mondd már, h Ladányban nem ismerték a górét! ;-)

süllőcske 2012.04.15. 08:38:56

Én vétkem, én igen nagy vétkem, megint a halakra fordítom a szót. Anahitám csodás bundázott ikrát, tejet adott reggelire, friss, ropogós, ribizliecetes fejes salátával, újhagymával. Huuhhh, de jó volt!
Belegondoláztam, hogy unhatjátok már a halaimat.
Mindjárt jön a hellokopjámálleérted nevű repülőeszköz és beirdal.

skylla 2012.04.15. 08:41:00

@süllőcske: en 24/7-ben halat tudnek enni ;) csak akkor ki kene költöznöm az utcara.

Benikuty 2012.04.15. 08:43:01

Feles megvolt, most szedek fodormentát teának, de biztos nem iszom belőle. Tegye aki beteg:)
Rizs jó, főleg ha jasmine, sok zöldséggel(most medvehagymával), de oldalashoz csak krumpli,-akárhogy.

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.15. 08:44:04

na de miért hívjuk salátának?

Benikuty 2012.04.15. 08:46:28

@Babette_: mert nem az, inkább valami tepsis izé, de biztos jó. Még hogy saláta!:D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.15. 08:47:28

@süllőcske: ilyen helikofferezés nálam tegnap volt. Először a Google írt egy rövid, szöveges üzenetet, hogy felmondja az ingyenes gmail-szolgáltatási szerződést. Utána rámküldte a spamkommandót, itt köröztek a helikofferek a ház felett. Nagy túsztárgyalói és ketrecharc intruktori gyakorlatomnak köszönhetem, hogy végül megegyeztünk: mától már nem kapok annyi ímélt a blog.hu-tól és marad az ingyenes gmail-em :-DD

Benikuty 2012.04.15. 08:48:11

@Babette_: de nem ám! Én most ropogósra sült keszeget ennék alaposan megfokhagymázva. Egy újabb feles után:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.15. 08:49:18

@Benikuty: én jó zsíros rántott pontyot...

modnjuk azt mindig

Benikuty 2012.04.15. 08:49:28

@PO: mér akarták felmondani?

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.15. 08:49:51

@PO: be volt állítva a mihíjják, mi?:D
te kis spammer.

Benikuty 2012.04.15. 08:51:12

@Babette_: velem lehet tárgyalni, együnk mind a kettőt (hagymás krumplisalátával):)

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.15. 08:51:39

@Benikuty: mm, nem láttad tegnap a puliprojektem eredményét?

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.15. 08:51:54

Gondolkodtam ezen a köret-problémán. Én az oldalashoz krumplit kockázok, egy kis olajban átforgatom, sózom, rozmaringgal megszórom, be a sütőbe, a 30 perc alatt egyszer átkeverem.
Szerintem a srácok ezzel egyszerűbben megúszhatták volna, igaz, ezt nem nevezhették volna Gyökereknek, sem salátának :-)) És még matatni kellett volna hozzá valami savanyúságot.

@Babette_: így igaz! Gondolkodtam azon, át kéne már térni a heti többszöri halevésre.

Benikuty 2012.04.15. 08:53:12

@anica inkognitóban: azé az se semmi perverzió, hogy az anyósoddal trafikálsz vasárnap hajnalban:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.15. 08:53:54

@PO: a rozmaring, az a tuti. meg a köményes.
újabban fokzom, egyszerre teszek rá köményt és rozmaringot.

süllőcske 2012.04.15. 08:53:56

Oldalast melegen krumplival, hidegen kenyérrel.

_nyuszi_ 2012.04.15. 08:56:16

éjjen, éjjen, poczok úr szösszenet! már hiányzott!

@Benikuty:
attól tartok, nem önszántából tette... :)))

Benikuty 2012.04.15. 08:56:55

@süllőcske: érdekes, hogy hidegen jobb, pont mint a sült liba (talán azért, mert a zsírréteg nekem kifagyva gusztusos) csípős savanyúsággal.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.15. 08:57:15

@Benikuty: mert tegnap kaptam több, mint 200 ímélt. Minden itteni komment után egy értesítést, minden Pásztortűzön komment után szintén, valamint az amúgy is meglévő napi 20-30. Hogy ők ezt nem gondolták volna, hogy mit képzelek én, hogy ők ennyit dolgozzanak nekem ingyen? :-D

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.15. 08:58:19

@Babette_: na, én is fokozom így! Tetszik! Tegnap egy köményes sajt degusztálásakor beszélgettünk a köményről.

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.15. 08:59:07

oldalasról jut eszembe, a minap egy ismerősnél valami hihetetlen szaftos husit ettem, a pofa egy részéből van, a formája meg a mérete olyan, mint az avokádóé, az íze meg semmire sem hasonlít....
de nem tudom, hogy hívják.

Benikuty 2012.04.15. 08:59:35

@PO: ha volna eszem, megállna:D

Benikuty 2012.04.15. 09:02:24

@Babette_: marhapofa. Reneszánszát éli, rég nem lehetett eladni, mosd divat lett. Jó divat. Pörköltnek is igen jó, előzi a lábszárat, pedig az sem kutya!

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.15. 09:05:33

@Benikuty: de igen, olyan lábszár-jellegű hús

süllőcske 2012.04.15. 09:08:56

@Benikuty: Maroslelén tökmagolajütő épül, a régiós igényeket kiszolgálandó.

Benikuty 2012.04.15. 09:10:46

@Babette_: a disznóé is nagyon finom, nézd meg, a hentesnél a fejen soha, vagy csak a legritkább esetben van rajta a pofahús. Leszedik róla, nem spórolós hurkába nagyon kell. (már amit maguknak, nem kóstolóba csinálnak)

Benikuty 2012.04.15. 09:12:28

@süllőcske: Jó hír, szólt a prosztatám, hogy figyeljek rá, mert nem akar kib*aszni velem, de a t faktor ugye...:(

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.15. 09:19:38

Na, a Pásztortűzön most egyszerre kaphattok halat és Wakát.
A mai blogkocsmás és Pásztortüzes történet közös nevezője a millijő.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.15. 09:22:35

@skylla: majd próbálkozom..:)
@PO: a mi családunk tutira nem..:)
@Benikuty: engem hiába hív, én lenémítom az enyémet.. a hülyegyereke nem tanulta meg még mindig, hogy este telefon halkít..:S na, gondolhatod, ő sem állt meg előttem ma reggel....

süllőcske 2012.04.15. 09:23:13

@Benikuty: Semmiféle hurka nem ér nyomába az abálóból kiszedés után csipkedés élményének. Pofihusik, a mirigyek sózva, mellé ecetes cseresznyepaprika, pálesz.
Ennek nyomán bevezettem a potykatort. 40 perc alaplé főzés után a csontos husikat, fejeket kicsontozás céljából kiveszem, kicsit torkoskodunk, mint a disznóölésen, a szép husik a végén vissza kerülnek a halászlébe, a filék mellé.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.15. 09:23:47

@-nyuszi-: ahányszor ránézek a feladóra a borítékon, amiben küldted a magot, röhögök...:DD

skylla 2012.04.15. 09:33:36

@anica inkognitóban: na akkor egy hajnali kis zeneles:)
www.youtube.com/watch?v=VsJpU0EiXe4

ez a jo ebben a kocsmaban: jo nagy zenegep

pofahus? lanyok, hanyok ;)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.15. 09:35:43

@skylla: na, most ezt fogom dúdolgatni egész nap! :DD

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.15. 10:05:27

@skylla: késő.. már a "gyere, te nímand"-nál járok..:DDD

Hurri Kán 2012.04.15. 10:13:20

Jó estét.
De jó is így vacsorára egy poczok-írás. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.15. 10:24:25

@gyvy: figyi, megjöttek a sörszállítók, rábíználak Skyllára, oké?:)

Benikuty 2012.04.15. 10:26:04

@süllőcske: meg a főtt fül sóba, paprikába tunkolva:D

csoki2 2012.04.15. 11:57:04

Poczok Úr, ez megint ütős! Jókat kuncogtam közben! :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.04.15. 12:04:40

Kész az ebéd, elmegyek lekaratézom a leándert.

bélabácsi2 2012.04.15. 12:27:24

Technikai részletkérdés: Újabban az oldalast soha nem takarom le, fedetlenül megy a sütőbe, lassú, alacsony hőfokú sütéssel. Persze az is igaz, hogy a jó zsíros oldalast szeretem, aminek a tetején is és a húsrétegek közt is elég vastag zsírréteg van, ha nem lenne, megy rá szalonna, így nem szárad ki a hús.
Hihetetlen omlós, ropogós lesz. Legszívesebben jóféle savanyával, kenyérrel, de előfőzött, zsíron csak úgy serpenyőben átforgatott krumpli se rontja el. (a koleszterinem határeset :) oldalasozás után nem illik, nem fair megnézni a szintet)

bélabácsi2 2012.04.15. 12:28:36

@Babette_: lebőrözött, kicsontozott, hártyák mentén szétszedett első csülökre tippelek

bélabácsi2 2012.04.15. 12:39:28

@süllőcske: kihagytad az abalében főtt májat, vesét, tüdőt...
haha, az alaplének főzött pontyfej igazi csemege :) szóval dehogy unjuk a halaidat sőt én szívesen olvasom akárhová írod meg!

bélabácsi2 2012.04.15. 12:40:41

@smithgerda: oldalast gyökér salátával :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.15. 12:45:12

@smithgerda: sült kacsaszárnyat bazsalikomos krumplisalátával.

Benikuty 2012.04.15. 12:47:39

@bélabácsi2: tüdőt egye ki belőle akinek három szeme van:(

Benikuty 2012.04.15. 12:49:04

@smithgerda: ürgét roston, fokhagymás joghurt öntettel.

smithgerda 2012.04.15. 12:51:16

@bélabácsi2: szűzpecsenye már készül a férjemnek, csak én nem tudom, mit egyek
@PO: hát, ha kapok kacsaszárnyat :) most megyek közértbe.

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.15. 12:57:11

Csók!
Azt hittem, a kedvenc sváb krumplisaláta recept került terítékre. Ha tudnátok milyen finom, mindig azt ennétek!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.15. 12:57:12

@Benikuty: az ürgét én inkább szuvidálnám...

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.15. 12:59:54

@anica inkognitóban:
Hö-hö-hö, én január első hete óta azt hazudom mindenkinek, hogy pesten felejtettem a svájci kártyámat. Nem is hivogatnak...ha-ha-ha!
@csoki2:
Szia! Te ki vagy? Találkoztunk már?

Benikuty 2012.04.15. 13:05:01

@PO: legyen. Aztán majd összekóstoljuk.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.15. 13:27:51

@dömbi: a sváb krumplisalátát.. vagy csak én nem tudom, milyen??:)

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.15. 13:29:10

@bélabácsi2: de akkor az egy csernobili disznó lesz

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.15. 13:34:52

@anica inkognitóban:
Karikára vágott krumplit (nem burgonya!!!) annyi húslevesben megfőzünk ami ellepi, majd leszűrjük. Rengeteg újhagymát zöldjével együtt felkarikázva hozzáadunk, annyi húslevest ami épp ellepi felforralunk, bele ecet, őrölt bors, ráöntjük a krumplira, tetejét megöntözzük olivaolajjal, pár óra hűtő, és lehet enni. Nálam az ecet 25 éves rozéecet, fűszernövények beleáztatva, korianderzöld, mustármag, zöldfűszerek, csili, boróka hasonlók.

bélabácsi2 2012.04.15. 13:35:46

@PO: @Babette_: védd a gátat, egyél ürgét! :)

bélabácsi2 2012.04.15. 13:37:13

@dömbi: erről jut eszembe, rendes boróka pálinkát lehet valahol kapni Magyarhonban? Nem édes likőrre gondolok.

Benikuty 2012.04.15. 13:37:52

@dömbi: nem vagyok sváb, de pont így, csak lilahagymával:) Vagy besértődött hagymával:D

bélabácsi2 2012.04.15. 13:39:47

@Babette_: gondolod, hogy egy disznónak nincs elég első lába, hogy jóllakjál vele? :) Hibás gondolat.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.15. 13:43:27

@Benikuty: ahogy Bari mondta, én is aprítom..;) :D de van olyan is, hogy jobban bírom :)

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.04.15. 13:45:21

1.Bicskával befőtt témához: férfiember, akinek bicskája van, talál okot, hogy még a paradicsomleveshez is használjon bicskát.
2. Ez meg milyen sztori, hogy a köreten megy a vekengés. Minek az a köret? A kutyára is ráparancsoltok, hogy egyen spenótot a húshoz? Oldalas körete egy másik oldalas. A köret egyes főételek negatív hatásait hívatott csökkenteni. Most őszintén milyen negatív hatása van a sült oldalasnak? Elég hozzá az a póréhagyma amin megsült. Nem?

@PO: A googlival azért kezdek szakítani mert még a saját rendszerüzeneteit is képes spamba tenni. Pl. a blogspot commenteket, s jól elrejti a mappát.

Kíváncsi vagyok, hogy a régi "malackarajos" trollok mikorra találnak ide? Én már ideértem:-)

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.15. 13:48:49

@bélabácsi2:
Hát én még nem nagyon láttam. Ha lelsz szólj nekem is.
@Benikuty: Igenigen, csak nem akartam bonyolítani. Olyan hagyma megy bele, amilyen épp van, vagy kapható. Az apám családja sváb, van 1-2 jellegzetes receptem.

bélabácsi2 2012.04.15. 13:51:46

@dömbi: akkor mindenkinek szól a kérdés, boróka pálinkát szeretnék a kocsmába, honnan?!
Ne kelljen már szlovákiába mennem miatta.

@hajdul: üdv, troll! :)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.15. 13:55:43

@bélabácsi2: akkor lehet, hogy csak Erdélybe kell menned.

@hajdul: szerintem már mind itt vannak! :-D Máshol éhen halnának.

Benikuty 2012.04.15. 13:55:59

@PO: virtuálisan önthető és süthető. Nem?:)

Benikuty 2012.04.15. 13:56:45

@dömbi: zsemlés hurka kapható?

Benikuty 2012.04.15. 13:57:30

@anica inkognitóban: elveszett a válasz, de jobb is;)

Benikuty 2012.04.15. 13:58:11

@hajdul: borovickát az ablakmosó tartályba!

bélabácsi2 2012.04.15. 13:59:24

@PO: Szlovákia közelebb van nekem, de odáig se megyek érte, nem esik útba. Jó lenne itthon beszerezni valahol.
Nagyon kedves fiatalkori besztercebányai emlékeim fűződnek ehhez a fajta pálinkához, bár lehet csak az emlékezet szépíti. :)

smithgerda 2012.04.15. 14:00:23

@anica inkognitóban: paradicsomlevest főzök magamnak, meg sült karfiolt mustáros csirkével :)
ja, gyümölcssalátát is csináltam.

bélabácsi2 2012.04.15. 14:00:41

@hajdul: simán jobb, verhetetlen íz!

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.15. 14:05:20

@Benikuty: Már nem él a nagymamám. Apámra rátukmált valami receptet, ha érdekel megkérdezem.
@smithgerda: Szólhattál volna előbb, még mindig van 2 fej pagodakarfiolom, elküldtem volna fénypostával.
Már nem is tudom mit csináljak belőle.

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.15. 14:08:18

@bélabácsi2: neem, azt gondolom, rendes disznónak ne csülök a fején:DDDD

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.15. 14:08:46

@bélabácsi2: neem, azt gondolom, rendes disznónak nem nő csülök a fején:DDDD

(javítva

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.15. 14:19:48

@Benikuty: hát, azt csak te tudod..:P
@smithgerda: nálam ezek külön-külön is jöhetnek..együtt meg pláne.. bár a karfiolt szokatm párolni, rántani, "rakni" stb... sütni nem, de mi baja lehetne pont a sütéstől??
@dömbi: dobáld vele a helikoffereket..:D

Benikuty 2012.04.15. 14:22:38

@dömbi: csinálom budakeszi-i a recept szerint, csak most jól esett volna egy falat kocsmaszaggal átitatva;)

Benikuty 2012.04.15. 14:25:41

@Benikuty: meg a nívós társaság!

smithgerda 2012.04.15. 14:26:07

@dömbi: @anica inkognitóban: imádom sütve a karfiolt, pagodát még viszont nem sütöttem. Összeforgatom sós, borsos, őrült római köményes olivaolajjal, és simán mgsütöm tepsiben, fólia nélkül. Szerintem hússal együtt ízorgia!!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.04.15. 14:27:57

@Benikuty: @anica inkognitóban: most nincs időm visszaoknyomozni, de volt valami, ami miatt Tivadarnak meg kellett sértődnie?

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.15. 14:29:20

@PO: szerintem nem.. magára sértődött meg...:D
@smithgerda: ezt szeretem itt.. mindenki hozza a maga ízlését, ételei ízvilágát és az ember tuti jó ötleteket kap :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.15. 14:36:26

@PO: kifejtette, hogy mit gondol a karajról, kocsmáról stb., majd közölte, hogy most ő itt ezért biztos utált lesz és ezzel elvonult..:O:) majd visszajön...:)

Benikuty 2012.04.15. 14:38:52

@PO: én nem emlékszem ilyesmire, de közölte, hogy most akkor nem ír, mert nem akarja, hogy jobban utálják. Nehéz leírnom, de még nálam is paranoiásabb, gondolom ez köszönhető az új hazában őt ért lelki traumáknak.
Mint a legtöbb kitántorgott magyarnál tapasztalható.
Anicának ezzel kapcsolatban írt kommentem veszett el, de nem baj, nem akarom én bántani. Egri, bár nem egy hóstyán nőttünk fel, de attól még lehet jó ember;)

Benikuty 2012.04.15. 14:40:49

@anica inkognitóban: hogy főhet most a levében szegény pára...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.15. 14:44:06

@Benikuty: párolódik..:)
(amúgy kicsit én is ilyen vagyok: beszólok, utána megsértődöm, hogy mi az hogy lereagálják, vagy éppen nem, akkor elvonulok két napra, ami bőven elég arra, hogy tudatosuljon, mekkora pics is vagyok és akkor visszalejtek..:D )

youlopukku 2012.04.15. 14:44:16

@hajdul: én az előbb mosógépet javítottam bicskával.mondjuk tovább nem is részletezném

bélabácsi2 2012.04.15. 14:56:37

@youlopukku: elég nagy bicskával bármit meg lehet javítani :)

@PO: pedig én még utána is dobtam egy kommentet, hogy nem utálja itt senki, még mindig itt látod jobb oldalon, tehát nyilvánosan biztos nem történt semmi.

bélabácsi2 2012.04.15. 14:58:17

@Babette_: ja, hogy feje volt és ez biztos? akkor nem figyeltem, bocs

Benikuty 2012.04.15. 14:59:17

@bélabácsi2: emlékszem, de addigra a jégkirálynő menthetetlen elvitte. De nem kéne ezen parázni, mert biztos lesekszik, és azt hiszi, pótolhatatlan;)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.15. 14:59:41

@bélabácsi2: tudja ő azt..:)
@Benikuty: legalább valami halvány tiltakozásfélére azért számítottam..:P:D

vendéggyerekünk van, sütöm nekik az almát :)

Benikuty 2012.04.15. 15:03:31

@anica inkognitóban: szeretem a lüke picsákat:)Ez valami küldetés. Talán...:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.15. 15:04:31

@Benikuty: várjál, szólok a többi bloglakó csajnak is, hadd örüljenek ők is :D

Benikuty 2012.04.15. 15:08:37

@anica inkognitóban: azért nem bővíteném a kört, jó itt a termés említett prémeskékből. Egészségem így is kockáztatva van:)Nem kicsinyt;)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.15. 15:10:21

@Benikuty: azért nem féltelek, tudsz te vigyázni magadra :P:D

na, megetetem a kölköket...:)

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.04.15. 16:16:57

@bélabácsi2: Besztercebánya alapból adott hely, hogy az embernek szép emlékei legyenek. Csak szlovák pincérnővel ne hozzon össze a jó sorod. Mindet Meciár fingta.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.04.15. 16:17:51

@youlopukku: Durva asszociáció: Cigány üti a feleségét! Mit csinálsz Gazsi? Javítom a mosógépet.

smithgerda 2012.04.15. 16:25:13

@Benikuty: jaj, de jó, én ugyanis lüke vagyok, ha valaki nem vette volna észre :)

Benikuty 2012.04.15. 16:28:52

@smithgerda: én nem vettem észre;) ( mert nem vagyok valaki:))

csoki2 2012.04.15. 17:24:54

@dömbi: Csendes olvtárs vagyok, aki indőnként hangot ad tetszésének! :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.15. 17:31:45

@csoki2: olvtárs elvtárs(nő), írj is. az a jó, ha minél változatosabb a vendégkör.. amúgy két nap alatt halálraunnánk egymást :)

Vándorpatkány 2012.04.15. 17:35:25

@anica inkognitóban: ettől nem kaptam kedvet a teához, azért inkább belsőleg, mint külsőleg.
Most értünk haza nagyobbacska kirándulásból, már ázik a kökényvirág teának.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.15. 17:36:59

@Vándorpatkány: hát, nem tudnak ezek a vendégek semminek sem örülni :P:DDDD
na, akkor nyomjál valamit a zenegépben helyette...

Daró 2012.04.15. 17:38:56

Hahó!

Érdekelne egy dolog, semmi komoly, csak kérdés. Milyen a látogatottság? Anna azt írta, az olvasók 2-3 %-a kommentel. Akkor itt vannak rendesen... (
-mi tesz jóvá, olvasottá, pezsgővé egy blogot? - Kérdezte Imi a Bölcset.
-Fasz se tudja. Igyunk. - válaszolt a Bölcs)

bélabácsi2 2012.04.15. 17:44:02

@Vándorpatkány: most komolyan, tényleg mindenből lehet teát főzni???

Vándorpatkány 2012.04.15. 17:45:04

@anica inkognitóban:
www.youtube.com/watch?v=y0zc7x434Aw
Kérek szépen egy zöld teát, csak nehogy a képembe öntsd...

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.15. 17:45:40

@bélabácsi2: nem. mindenből pálinkát lehet főzni..:D
@Daró: annyira bírom, hogy ezerben egyszer belöksz nekünk két mondatot, amit beszabehu...:DDD:P

Vándorpatkány 2012.04.15. 18:01:03

@bélabácsi2: igen, mindenből, csak a végeredmény lehet egészségkárosító hatású.
Ha egy szép nagy tyúkból főzöl teát, az finom tud lenni. A kökényvirág egyébként nagyon finom is, és erős anyagcsere-serkentő hatása van, hogy úrinő módján fogalmazzak.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.04.15. 18:03:03

@skylla: imádom! :)/néha ilyenek vagyunk??/
na, rádbízhattam én délelőtt Gyvyt, ide sem dugtad az orrod! :P

medvedr 2012.04.15. 18:15:06

Az én fiaim félig nyersen, kenyérrel, savanyúval vagy csak Erős Pistával (fiatalság, bolondság)esetleg Colman's mustárral benyomták volna. Tuti nem tökölnek egy salátával. Egy sütivel viszont órákat tudnak matatni, pld hogy a karamell a a tarte tatinhez milyen legyen meg ilyesmi.

Daró 2012.04.15. 18:17:31

@Vándorpatkány: A zöldtea hatása is hasonló. Testileg teljesen kifejlett egyedként kipróbáltam mindent, még a sportot is, hátha fogyok. A dr Chen zöldtea kapszulától is fogytam, két napig, a végén fájt az ülés is.

medvedr 2012.04.15. 18:18:24

@Daró: Ez engem is érdekelne. Meg az is, hogy mi a pénz ebben? A letöltések után kap a hirdetőtktől, vagy mi a fityfene? Nem a zsebben turkálás okán, csak a mechanizmust nem értem.

Daró 2012.04.15. 18:22:01

@medvedr: kb igen, az amit mondasz. Saját blogom látogatottsága stabil 6 fő havonta, posztok évente kettő, amíg nem pörög jobban, nem foglalkoztam vele :-D

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.15. 18:26:15

@bélabácsi2: schirilla csak hullateának hívta...

Daró 2012.04.15. 18:32:29

Nálunk mixed herbs volt ma, füstölthúsos-zöldséges krumplitea.
Reggeli pedig sült szalonna zsírjába áztatott tojás-tea...
Van itt mellettünk egy teázó, egész jó, házi főzésű árpa-komló teát főznek, van gyümölcsös is, de azt nem mertem még megkóstolni. (állítólag szörpöt kevernek a teába, az átkozottak)

Vándorpatkány 2012.04.15. 18:45:49

@Daró: a kökényvirágzatot szokták fogyókúrás teakeverékekbe tenni, zöldteával nincs hasonló tapasztalatom, bár én általában inkább hízni szeretnék, mint fogyni.
Most teáztattam meg a családot, bab-zöldségek-füstölt kolbász-csipetke kombinációból főztem a teát, még volt bele egy adag sonka-juice is :)

bélabácsi2 2012.04.15. 18:49:39

@Vándorpatkány: @Daró: @Babette_: :D

Amit ezért majd PO-tól kaptok azt nem köszönitek! :)))

medvedr 2012.04.15. 19:10:12

@gyvy: Testi épségre is? :)

Hurri Kán 2012.04.15. 19:18:02

@anica inkognitóban:
Házon kívüli őrizet is volt. :)

@medvedr:
Arra a legjobban. ;-)

Pinka-Panka 2012.04.15. 19:34:29

Minden tea jöhet, gyümölcsös kivételével:)

Pinka-Panka 2012.04.15. 19:45:58

@anica inkognitóban: hali, gyengélkedtem...nem olvastam bele, nem tudod nincs recept még arra a rántott grízre, amit a nagyik csináltak 100 éve?

1kutya 2012.04.15. 19:50:11

reggelt!

oldalast csakis friss, puha kenyérrel és savanyúuborkával!

@hajdul: ja és természetesen bicskával:-DDD

BigBuffalo 2012.04.15. 20:00:56

Az oldalas jó rizzsel.
Ha éjjel kilopom őket a hűtőből, akkor meg pláne. A hideg oldalas az ugyancsak hideg, kissé zsíros rizzsel, a dermedt, krémes fokhagymákkal valami isteni.

Hurri Kán 2012.04.15. 20:04:29

Töredelmesen bevallom, a délutáni fagyimat nem bicskával ettem meg. :)

Vándorpatkány 2012.04.15. 20:20:37

@Pinka-Panka: én szoktam csinálni, kemény tejbegrízt valami lapos formában kihűtök, felkockázom, lisztbe és tojásba forgatom (én morzsába nem, így szocializálódtam, de sokan csinálják rendes panírral) és kisütöm. Jó kis light kaja. Szoktam sósan, jól befűszerezve is főzelékfeltétnek. Nekem a gríz jöhet minden formában!

1kutya 2012.04.15. 20:35:52

@gyvy: ki is húztalak a parasztlistáról!:-DDD

medvedr 2012.04.15. 20:37:09

@gyvy: Azért remélem este traktorral mész a dizsibe?

bélabácsi2 2012.04.15. 20:41:51

@gyvy: nálatok olyan puha a fagyi? tölcsér nem volt, ahhoz se kellett?

Hurri Kán 2012.04.15. 20:46:01

@1kutya:
De gumicsizmában ettem. :D

@medvedr:
Mi több, a boronát is rajta hagyom. :D

@bélabácsi2:
Nem a fagyi puha, a nyelvem érdes. :D

Ugyandehogy (törölt) 2012.04.15. 21:00:29

@bélabácsi2: engem szeret, bibi, úgyhogy én semmit:)

1kutya 2012.04.15. 21:01:52

@gyvy: nincs mentség (esetlek kapa, vagy kasza, ha volt a közeledben:)

Hurri Kán 2012.04.15. 21:04:09

@anica inkognitóban:
Inkább az, mint más. :DDD

@1kutya:
Permetezőkanna volt a hátamon. Az érvényes? :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.15. 21:05:26

@hajdul: Ellentmodok! Bánrévéről ha átmész a szlovákokhoz, vagy egy remek kis étterem. No az ott dolgozo pincércsaj az nem semmi! Még én is megbámulom :) Szépen tud magyarul is, jól végzi a munkáját és igencsak csinos darab!

1kutya 2012.04.15. 21:09:45

@gyvy: felmentelek, maradhatsz a listán!:-DDD

@Andrass9: csak haza ne vidd, mert lesz kikapsz!:)

OFF: debrecen és környéki bandának szólok, hogy a román határ túloldalán újfent 60-70 Ft-al olcsóbb a gemzin (ma 385-ért tankoltam) ON

1kutya 2012.04.15. 21:19:39

@anica inkognitóban: mármint nem (hol a picsába számolnám én el a maszek autó ba töltött benzint?), de blokkal, kártyával fizetve.

hajdul (törölt) · http://hajdulaszlo.wordpress.com/ 2012.04.15. 21:29:42

@Andrass9: Én szlovákról szóltam. A szlovák hivatalból nem tud magyarul, úgyhogy a te leányod biza magyar.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.15. 21:40:57

@hajdul: Annál azért jobban törte a magyart - ráadásul pont a határon.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.15. 21:50:01

@gyvy: Képzeld, ha rajtahagy - az Isten sem mossa le rólad!

Hurri Kán 2012.04.15. 21:51:25

@Andrass9:
Ebből már sehogy sem jövök jól ki, érzem. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.15. 21:53:34

@gyvy: Sebaj - a másik időzóna feloldozást nyújt ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.15. 22:00:24

OFF: A tegnapi vendégeim végül befutottak. Sajnos volt alibijük - az asszony anyukája meghalt fél órával azelőtt, hogy indultak volna. Igy viszont a gyerekeknek remélem segített kicsit könnyebben kezelni a nagymami halálát a várvavárt távolkeleti étellel. Láthatóan élvezték a szabad rohangálást a kertben, a kutyát, macskát. A felnőtteknek is egy kicsit felüdülés volt - szóval megérte a várakozás.
Nagyon régi jó barátok, de ritkán találkozunk.

Hurri Kán 2012.04.15. 22:02:09

@Andrass9:
Ma szeretném elkerülni, hogy tér-idő csapdába kerüljek. :)

1kutya 2012.04.15. 22:04:55

@Andrass9: ez necces. a kikapcsolással sztem segítettél rajtuk.

nálam is jó hírek, a sógor által elütött kislány jól van, ma telefonáltak a klinikáról, hogy magánál van, eszik, beszél (annak ellenére, hogy nem ő volt a hibás, legalább nem kell hordoznia egy életen át egy gyerek halálát).

1kutya 2012.04.15. 22:05:18

@gyvy: feküdj le időben:-DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.15. 22:05:50

@gyvy: kapsz egy kávét - on the house (anica nincs sehol, nem fogok kikapni)

Hurri Kán 2012.04.15. 22:08:45

@Andrass9:
Szomorú, hogy ez történt, de így talán egy picit nekik is könnyebb volt.

@1kutya:
Még hányszor? :DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.15. 22:16:24

@gyvy: Minden esetre sokkal jobb hangulatban mentek el, mint jöttek.

Hurri Kán 2012.04.15. 22:29:50

@Andrass9:
Adott helyzetben biztos nekik is nagyon sokat jelentett ez most.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.15. 22:32:16

Poczok2 úr!
Nagyon jó az írás, sajnálom, hogy az olvasóközönség nem foglalkozott a részletekkel eléggé.
Én mindenesetre megyek vissza szótlanul pucolni ...

1kutya 2012.04.15. 22:41:05

@Andrass9: krumplit, vagy ablakot?:-DDD

süllőcske 2012.04.15. 22:43:57

@Andrass9: Egyre inkább el tudom képzelni a kertedet, életteredet, hozzáállásodat. És sok alkotóerőt kívánok, szeretettel.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.04.15. 22:51:48

@süllőcske: Köszönöm szépen. Keményen dolgozom rajta, hogy minél többen gazdagodjanak vele szellemileg (pénzt nem tudok csinálni).

dömbi · http://sarkanyfuarus.blogspot.com/ 2012.04.16. 06:19:52

Csókolom!
Ki az ágyból lusták! Hasatokra esik az eső!
Mi lesz ma a kaja?

Pinka-Panka 2012.04.16. 07:28:13

@Vándorpatkány: köszönöm, igazából azt nem tudtam, hogy a grízen kivűl más kell-e bele. Nem emlékszem, én is csak tojásba szeretném, a nagyi is úgy csinálta... Szerintem nagyon finom, gyerekkorunkban sokat ettünk.:)

Benikuty 2012.04.16. 08:45:35

@Babette_: nem láttam, miért, mi történt?

süllőcske 2012.04.16. 09:26:15

@dömbi: Kása. És megeszem a hasadról.

Benikuty 2012.04.16. 09:38:36

@Babette_: aranyos:) Gratulálok, legyen sok örömötök benne, és neki is bennetek!

BariKarika 2012.04.16. 14:18:30

Koszi Poczokur :) szep volt :)

susztertangó 2012.05.28. 21:04:27

@smithgerda: Az ürge miatt akadtál ki? Fekete Istvánnál olvasható, ha jól tévedek fütyülő réce volt a neve szegényebb embereknél.

susztertangó 2012.05.28. 22:53:33

@smithgerda: Ő se tudta, egy osztálytársa hívta meg ebédre, azaz, addig játszottak a határban míg ebéd idő nem lett és behívta. És mivel nem volt éppen kéznél liba, hát ettek ami volt.Valószínű, csak némi éhezés rávenne téged is....

süllőcske 2012.05.28. 23:06:44

@smithgerda: Valójában csak a ragadozó emlősök, madarak husija problémás, a többiek majd 100 százaléka ehető. Hüllők, kétéltűek más fejezet. Köztük sok ínyencfalat is van. Halakhoz érteni kell, lévén százával faj.
Ürgét ettem, jó.
süti beállítások módosítása