Már legutóbb is megigértem, hogy folytatom a sorozatot. Hát most következik a folytatás.
Felbuzdulva a múltkori tojás-hízottmáj kombináción, most a hasonlóan beszerzett kacsamájat vettem elő.
Most egy kicsit többet dolgoztam a hozzávalók begyűjtésével:
- 3 házitojás
- 2 szép szelet hízott kacsamáj
- 1 kis lilahagyma
- 6 cm házikolbász
- 1 pici új fokhagyma
- pár szál snidling egy virággal
- pár szál virágzó kakukkfü
- 2 zellerlevél
- 1 pici bazsalikomág
- 1 kaporszál
- 1 ek libazsír
- só
- bors
Igyekeztem minden feldarabolhatót összevágni. A májat megborsoztam, a fűszerek kaptak pici sót és előkerült egy pici tabasco csili is. A snidlingnek a virágát is levágtam. A libazsír ment a serpenyőbe, ahova követte a 11 kolbászkarika a tabascoval (kapszaicin zsírban oldódik!), ami később megbüntetett. Amikor már megpirult a kolbász, hozzáadtam a májat, hagymát.
Jön a varázslás: minderre rászórtam a felaprított zöldfűszereket és a koronaékszert: a snidlingvirágot. Eredetileg szekfűt akartam hozzáadni, de az nem volt. Ezt kavargattam, pirítgattam, majd beleütöttem a tojásokat egy-egy szem borssal a dekoráció kedvéért (én pl. megeszem ezeket a borsszemeket).
Tányérra csúsztatva kitálaltam és még egy árvácskavirágot is tettem rá.
A kötelező villakép se marad el:
A nyitóképen pedig a meglepetés íz: találtam egy hámozott narancsot, amiből rászeltem egy karikát :) Megérte!!!!
Ezek a májak nagyon jól érezték magukat a többi összetevővel.
Van még egy tálcányi libamájszeletem, abból legközelebb lesz valami elegáns étel...