Hamár mikulás van, együnk valami finomat!
A madarasban jártam, mert tankolni kellett a kocsit. Végignéztem a húsfrontot, bár a mélyhűtőm tele van...
Hát persze, hogy találtam legalább egy ebédre valót kettőnknek: nagyon szép oldalas szeletek csont nélkül. Zsír is alig volt rajta, így a feleségem se tiltakozhat! Jártomban megláttam egy finom barnasört, abból is vettem egy dobozzal (most nem inni akartam, hanem főzni).
Benéztem a csodahüttő sertéshúsos fiókjába (igyekszem fajta szerint tároni az alapanyagokat), ahol megütötte a szemem 5 szép szűzpecsenye (feleségem egy időben naponta hozott haza, mert jó áron volt). Ebből kiválasztottam a legkisebbet.
Begyűjtöttem a hozzávalókat:
- 55 dkg friss oldalas szeletelve
- 38 dkg szűzpecsenye (kevésnek éreztem az oldalast)
- 2 fej vereshagyma
- 10 dkg mangalicazsír
- 1 doboz jófajta barnasör
- 1 ek mustár
- 1 ek kickin' chicken finger lickin' fűszerkeverék
- 20 tekerés frissen darált Lampong feketebors
- só izlés szerint
Feltettem a zsírt a kis tottyos lábasban forrósodni. A szűzpecsenyét kiolvasztottam, majd 5 cm-es rudakra vagdostam (és elfelejtettem fotózni). A húsokat megszórtam borssal, kis sóval és a fűszerkeverékkel.
Ezután óvatosan a forró zsírba helyeztem, de rájöttem, hogy nem férek el vele a tottyos lábasban, ezért költözött a társulat egy nagyobb lábasba. Ide már éppen belefért minden hús. Felöntöttem kb 1 deci sörrel, és pirítgattam.
Amikor már kifehéredtek a szeletek, mustárt is nyomtam a lábasba. A zsírjára sült húsba kevertem a felkockázott hagymát, kicsit pároltam, majd újabb adag sörrel felöntöttem és fedő alatt rotyogtattam fél órát.
Maradt szaftja és rendesen megpuhult a hús. Gyorsan szedtem is magunknak a tegnapi petrezselymes rizsre (lásd nyitókép). Nekem nagyon izlett, a feleségem se tiltakozott.
A villakép se hiányozhat!
Kb a felét ettük meg, a többit én másnap hidegen betermeltem frissen sült kenyérrel.
Eredetileg sütőben akartam elkészíteni, de az indokolatlanul sok gázt fogyasztott volna ...