Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • látjátok feleim szümtükkel: @Kumari aki Nilüfer: Régebben én is fűszereztem, citormos gyömbéres volt a kedvenc, de ma már cs... (2022.09.26. 22:16) Egy nagyon kicsi rumosmeggy
  • Kumari aki Nilüfer: @kocsmagomba: Anyunak is volt, Nem tudom, hova lett...a sógornőm mareadt a házban,( öcsém anyu elő... (2022.09.23. 15:38) Töltött kelkáposzta
  • látjátok feleim szümtükkel: @Andrass9: Az nem csalás, ha egy alapanyagból háromszor főzől három félét. Én a reggeli párolt ... (2022.09.19. 10:14) Egy sokoldalú fasírt alap
  • Andrass9: @Kumari aki Nilüfer: Ami meg az öles babot illeti! jónéhány éve sok termett, és nagyon szerettük. ... (2022.09.17. 15:52) Csirke farhát és marhafarok leves
  • Kumari aki Nilüfer: @kocsmagomba: de, régen verték a diót, egy nap levered rúddal, a maradék meg a mókicáké_) (2022.09.08. 09:46) Fűszeres szilvalekvár
  • látjátok feleim szümtükkel: Tegnap egy decissel és némi bordóival nyakon legyeztem a musincákat, este már kevesebb volt. Ezek ... (2022.08.31. 07:46) Göngyölt megint

A nap vicce


Címkék

A1 (9) A1 marinád (4) A1 szósz (5) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (8) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (21) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (12) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (15) babapiskóta (2) babér (41) babérlevél (61) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (14) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (5) barnacukor (27) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (6) bazsalikom (61) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (13) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (2) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (36) bőrősháj (2) bors (349) borsikafü (8) bouquet garni (2) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (17) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (72) citromfű (13) citromhéj (38) citromlé (46) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (53) csilipaszta (29) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (16) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (4) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (11) csirkeláb (2) csirkemáj (15) csirkemell (24) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (8) csontvelő (2) csuka (3) csülök (30) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (152) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (40) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (28) disznózsír (4) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (2) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (2) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (5) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (34) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (29) fehérbors (57) fehérhagyma (10) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (102) fekete bors (9) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (484) fokhagymapor (6) fokhagyma granulátum (18) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (5) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (10) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (67) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (101) gyömbér (124) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (358) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (23) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (5) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (25) jalapeno (24) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (10) kacsanyak (7) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (4) kacsazsír (58) kacsazúza (6) kaffir lime levél (11) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (101) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (28) kapor (36) kapormag (7) káposzta (19) kapri (4) kapribogyó (20) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (43) karalábé (14) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (26) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (31) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (4) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (86) köménymag (33) konyak (3) könyv (2) koriander (31) korianderlevél (2) koriandermag (37) köröm (22) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (167) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (12) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (26) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (17) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (15) leveles kel (2) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (21) lilahagyma (62) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (46) lime héj (2) lime levél (6) liszt (132) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (103) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (5) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (57) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (84) mustármag (23) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (15) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (7) olaj (18) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (38) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (142) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (64) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (8) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (36) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (133) paradicsomlé (31) paradicsompüré (40) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (152) petrezselyemgyökér (24) petrezselyemlevél (15) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (100) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (30) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (41) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (47) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (55) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (88) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (52) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (53) salsa (3) San Marzano (6) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (187) sárga laska (3) savanyúkáposzta (7) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (2) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (7) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (357) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (48) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (73) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (3) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (41) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (7) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (69) szerecsendióvirág (56) szezámmag (13) szezámolaj (13) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (43) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (24) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (93) tejfel (68) tejföl (92) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (230) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (34) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (247) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (25) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (17) vargánya (18) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (29) vörösbor (30) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (10) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (27) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (59) zellergumó (50) zellerlevél (42) zellerszár (32) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (79) zöldség (3) zöldségalaplé (13) zsálya (47) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (76) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Egy sokoldalú fasírt alap

2022.09.18. 07:00 Andrass9

Feleségem nincs itthon, én meg rákívántam egy nagy adag fasírtra. Nem a hagyományosra, hanem cukkínivel és sok fűszerrel (hogy egyesek fűszertemetőnek nevezhessék).

44.jpg

Mivel nagy adagot kevertem, többféle étel is lett belőle. Egy részét megettem azon frissibe, valamennyit megsülve vákuumzacskóztam és úgy fagyasztottam és egy kilónyi nyers anyagot is lefagyasztottam, amiből később töltött paprikát főztem.

Fasírt

Tökfőzelék

Töltött paprika

 

Nos, mivel már látható, hogy én itt egy posztban legalább 3 fogást főzök, megpróbálom legalább időrendi sorba szedni.

Első természetesen a fasírt alap. Ennek összetevői:

  • 2,5 kg vegyes darált hús (sertés és marha)
  • 3 db méretes cukkíni
  • 3 fej vereshagyma
  • 1 fej lilahagyma
  • 5 tojás
  • 6 szelet saját kenyerem (már szikkadtak voltak)
  • 6 ek kukoricadara
  • 4 ek kacsazsír
  • 1 zöldpaprika
  • 3 ek pirospaprika
  • 1 ek kakukkfü
  • 1 tk fehérbors
  • 1 tk törött bors
  • 1 ek majoranna
  • 1 tk őrölt kömény
  • 1 tk oregano
  • 1 ek "kickin' chicken finger lickin'" fűszerkeverék, hogy csípjen is
  • olaj a fasírt sütéséhez

10.jpg

A darált húsokat kiolvasztottam és hozzákevertem az öt tojást. Apránként adagoltam a fűszereket és sót. Azután a morzsolt fűszerek is rákerültek.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

A zöldpaprikát és a hagymákat megaprítottam, a kacsazsírt felhevítettem. A szikkadt kenyeret morzsáztam a késes aprítógéppel. A hagymák ás a zöldpaprika pedig a forró kacsazsírba került dinsztelni.

15.jpg 16.jpg 17.jpg 18.jpg

A cukkíniket robotgéppel lereszeltem.

19.jpg

Jöhetett a pirospaprika is a fasírtkeverékbe. A kicsit megsózott cukkínit is megpároltam kicsit kacsazsíron. A darált húst összedolgoztam a tojásokkal és a fűszerekkel egy nagy tálban. Hozzákevertem a kicsit megpárolt cukkínit is.

20.jpg 21.jpg 22.jpg 23.jpg

Rászórtam a kenyérmorzsát, elkevertem. Szórtam rá kukoricadarát bőven, mert én szeretem az ízét és be is süríti a keveréket. Összedolgoztam, kóstoltam.

24.jpg 25.jpg 26.jpg 27.jpg

Próbasütöttem és jónak találtam.

28.jpg

Csináltam ropogós fasírgolyócskákat a durvára darált prézlimmel. Én ezt a prézlit általában 24 zsemléből csinálom, amikor a madarasban akciós. Remek zsemle illat van tőle a lakásban, amíg megszárad. Akkor pedig megy a robotgépbe a káposztareszelő kés alá. Így lesz ilyen nagyszemű.

30.jpg 29.jpg

Tökfőzelék:

  • 1 spárgatök
  • 1 fej vereshagyma
  • 2 ek kacsazsír
  • 1 kazal kapor
  • 2 dl tejfel
  • ecet

A kertben volt még friss kapor, vettem hát egy kisebb spárgatököt és szedtem hozzá kaprot. A tököt kivájtam és legyalultam. Megszórtam sóval és 2 ek ecettel locsoltam.

31.jpg 32.jpg 33.jpg 34.jpg

Egy kis zsíron hagymát pirítottam, amibe beleszórtam a kaprot. A tököt kicsavartam és hozzákevertem a dinsztelődő hagymához, ami kapott egy mokkáskanál pirospaprikát is a színe kedvéért.

35.jpg 36.jpg 37.jpg 38.jpg

Átforgattam, majd két deci tejfellel meghabartam. A fasírtot a sütőben sütöttem meg, nagyon finom ropogós lett. Kiraktam egy dobozba, amennyi fért és a tököt egy másikba. Így lett néhány napra ennivalóm :)

39.jpg 40.jpg 41.jpg 42.jpg

A maradék fasírtgolyók vákuumzacskózva a csodahüttőben végezték. Azért egy adagot kivettem a főzelékből és pár golyócskával megebédeltem.

43.jpg

Töltött paprika

  • 14 TV paprika
  • 3 dl saját sürített paradicsomlé
  • 1 doboz hámozott paradicsom konzerv
  • 1 komplett húsleves (nem ragozom, nagyon sok húslevest posztoltam már)

Én mindig húslevesben főzöm meg a töltött paprikát, és a levesből lesz sok paradicsommal a szósz.

45.jpg

Egy fazékba tettem a húsleves alapanyagokat, valamint az összes paprikacsumát. Biztos ami biztos, öntöttem bel egy besürített zöldség alaplevet is. Ment is ki az indukciósra. Egy pohár rizst összekevertem egy felaprított hagymával és lepirítottam. Kiolvasztottam a kilós fasírt alapot és felkevertem.

46.jpg 47.jpg 48.jpg 49.jpg

A lepirult rizst felöntöttem másfélszeres forrásban lévő vízzel. A hagyma eléggé megpirult, de ez nagyon kellemes karamellizált ízt ad majd a tölteléknek. Amikor a rizs beitta a vizet, hozzákevertem a fasírtalaphoz.

50.jpg 51.jpg 52.jpg 53.jpg

Én egy kicsit mindig berántom a paradicsomszószt, ezért készült egy kis paprikás rántás. A fasírtalaphoz adtam még egy kis kukoricadarát, hogy testesebb legyen a töltelék. A gyönyörű vastag húsu TV paprikákat mind megtöltöttem a kikevert töltelékkel.

54.jpg 55.jpg 56.jpg 57.jpg

Fazékba tettem a paprikákat és felöntöttem a húslevessel. Így főztem mintegy 30 percet, majd hozzákevertem a paradicsomokat is, és azzal is főztem fél órát. Én fétt krumplival szeretem, ezért egy kislábosban főztem egy szem krumplit feldarabolva köményes-sós vízben.

58.jpg 59.jpg 60.jpg 61.jpg

A paradicsomszószos töltött paprika kiadós mennyiség lett, ezért 4 dobozzal is került belőle a csodahüttőbe lefagyasztani.

62.jpg

Nos ez egy monstre poszt lett, bele is fáradtam.

Jó étvágyat hozzá!

3 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr3917921795

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2022.09.18. 13:57:15

Lett jó étágy mire végigolvastam. Nagyon jó a töltelék, kivéve a csípős részét, azért azzal sem lehet rossz.
De ezt három posztban is megírhattad volna.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2022.09.19. 09:11:55

@látjátok feleim szümtükkel: Valóban, de az csalás lett volna, mert ugyanaz a fasírt recept került volna be háromszor :)
Már eleve úgy fotóztam, hogy csak egyszer használok fel egy képet...

látjátok feleim szümtükkel 2022.09.19. 10:14:11

@Andrass9:

Az nem csalás, ha egy alapanyagból háromszor főzől három félét.
Én a reggeli párolt cukkinit délben züldséglevesbe szoktam beletenni, hogy dúsítsam. Vagy tésztát főzök mellé, és azzal meg sajttal eszem meg.

A posztodnak pont az a lényege, hogy időtakarékosságból elő lehet készeteni az alapokat, és amikor az ember nagyon éhes, vagy siet és nincs sok ideje, akkor egy alapra bármit ráépíthet.
süti beállítások módosítása