Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • Andrass9: @látjátok feleim szümtükkel: Szerintem a Blog.hu címlap okozza a ciánozást!!! Az Izabella szőlőnk ... (2021.09.27. 20:35) Bécsi palacsinta
  • Andrass9: @Boar.: Ahogy mondod! Kedvenc szomszédasszonyunk öccse főz remek hallevest! Ráadásul csak a maga f... (2021.09.25. 19:11) Egy ötcsillagos bográcsgulyás
  • Andrass9: @Juaniita: Egészségedre váljon!!! (2021.09.25. 19:09) Tökéletes májkrém maradék resztelt májból
  • szivar: @Andrass9: Egyszer próbáld ki a molnárkát (kalácstésztából kenyér alakú apró izé, hamburgerféleség... (2021.09.23. 01:45) Minek nevezzelek?
  • Andrass9: @Waka: Viszont úgy nem lenne remek csontalaplevem... Nem tudom, mit szólna a káposzta, ha fél napi... (2021.09.22. 21:14) Káposztás húsos csont
  • szivar: @Andrass9: Akkor te jobban jártál, mint én a füstölt húsvéti sonkával. Nem szaladt szét, csak mozg... (2021.09.15. 02:21) Feles zöldborsópüré

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (11) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (54) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (14) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (5) bazsalikom (60) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (2) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (35) bőrősháj (2) bors (337) borsikafü (5) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (13) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (36) citromlé (45) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (16) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (28) csirkecomb filé (10) csirkeláb (2) csirkemáj (13) csirkemell (24) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (6) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (15) csombord (3) csont (4) csontalaplé (7) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (10) cukor (146) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (38) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (3) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) égerfa (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (63) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (44) fánk (3) farhát (4) Farkas András (33) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (55) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (100) fekete bors (2) feles borsó (4) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (460) fokhagymapor (6) fokhagyma granulátum (16) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (17) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (10) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (66) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (97) gyömbér (122) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (9) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (348) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (22) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (4) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (5) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (10) kacsanyak (7) kacsaszárnytő (3) kacsazsir (4) kacsazsír (55) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (95) kakukkfű (39) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (35) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (19) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (41) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (29) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (4) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (83) köménymag (26) konyak (3) könyv (2) koriander (31) koriandermag (32) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (162) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (11) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (24) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (16) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (14) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (61) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (43) lime héj (2) lime levél (6) liszt (128) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (99) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (20) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (79) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (8) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (37) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (9) olivaolaj (134) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (63) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (33) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (132) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (34) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (149) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (11) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (93) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (10) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (5) prézli (38) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (14) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (45) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (51) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (82) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (18) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (175) sárga laska (3) savanyúkáposzta (6) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (344) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (47) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (73) szalonnazsír (3) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (39) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (11) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (67) szerecsendióvirág (54) szezámmag (13) szezámolaj (13) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (40) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (22) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (92) tejfel (67) tejföl (85) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (222) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (10) tüdő (2) túró (33) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (46) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (241) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (24) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (28) vörösbor (28) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (25) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (56) zellergumó (46) zellerlevél (40) zellerszár (31) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (42) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (79) zöldség (3) zöldségalaplé (10) zsálya (46) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (73) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Egy gazdag töltött paprika

2021.09.01. 07:00 Andrass9

Végre érik a paprika és a paradicsom is a kertben! Legalább csinálhatok majdnem sajátból töltöttpaprikát.

11.jpg

Azért marhát/sertést/kacsát nem nevelek még, abban a vágóhidakra szorulok.

Én úgy szeretem, ha húslevesben főzöm meg a paprikát, majd azt a levet alakítom át paradicsomszósszá. Ezért először feltettem egy kis kacsalevest:

  • 5 pecsenyekacsa nyaka
  • 5 pecsenyekacsa szárnytő (ezek nem zsírosak, csak finomak)
  • 1 vereshagyma
  • 1 szárzeller
  • 1 gyökér
  • 1 kicsi sárgarépa
  • 1 tk szerecsendióvirág
  • 1 tk egész bors

10.jpg

A zöldségeket meghámoztam, feldaraboltam, a fűszereket teatojásba tettem. Mindez ment a kis tottyosba, ami 2,5 literes. A nyakakat elfeleztem, hogy elférjenek. Azért maradt víznek is hely :) A levest feltettem pici lángra, és főztem éjjel vagy 2 órát az indukcióson.

12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg

Másnap reggel előkészítettem minden hozzávalót a paprikához:

  • 10 TV paprika (most kicsiket választottam)
  • 1 kilónyi vegyes paradicsom
  • 2 vereshagyma
  • 2 dl ökörszív passata
  • 3 dl hámozott Lucullus paradicsom
  • 2 kis paradicsompüré (nem kellett végül)
  • 1 vastag szelet zellergumó
  • 1 zellerszár
  • 1 pici sárgarépa (nem használtam)
  • 20 dkg rizs
  • 2 ek kacsazsír
  • 1 ek liszt
  • 1 ek pirospaprika (Farkas András féle)
  • 80 dkg vegyes darálthús
  • 2 ek kukoricadara
  • 1,5 liter kacsaleves
  • 7 dl köröm abalé aka kocsonya
  • 1 tk majoranna
  • 10 tekerés feketebors

16.jpg

A rizst és a kukoricát se én termelem ...

A köröm abáló leve a körömpörkölt főzésénél keletkezett, amit a szomszédokkal megettünk tiszta kocsonyalének. Gondoltam az alaplevekbe-töltelékbe nem fog ártani.

A zsírban megpirítottam a rizst (nem mostam, kell, hogy ragassza a tölteléket). Amikor kifehéredett, rászeltem két decinyit az abaléből. Szépen elolvadt, a rizs fel is szívta mind.

17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg

A hagymákat megdinszteltem az ismét piruló rizzsel. Erre is tettem 2 decinyit az abaléből, mert a rizs még felvenne többet is. Amikor egy kicsit kihült, hozzákevertem a darálthúsokat, meg a két tojást - legyen ami összetartja a tölteléket (nem tartotta össze...).

21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg

Kicsumáztam a paprikákat, a csumát pedig a leszűrt kacsalevesbe tettem. Hozzáadtam a meghámozott paradicsomokat is, hogy főjenek együtt a paprikákkal. Feldaraboltam a zellert, és a paradicsomos léhez adtam. Végezetül hozzáadtam a passatát és a hámozott paradicsombefőttemet. Egy kis rotyogás után gondolkodás nélkül beletoltam a botmixert, hogy pürésítsem.

25.jpg 26.jpg 27.jpg 28.jpg

Csak a paprikacsumákat felejtettem el kivenni, amitől a finom paradicsomlé teli lett szálkákkal - a paprika szárát még a botmixer se vagdosta össze :(

A tölteléket fűszereztem, és hozzáadtam a kukoricadarát is. Ezt már párszor használtam mindenféle töltelékben - pláne, ha teljesen GM-et akarok főzni. Egy pontméretű evőkanállal megtöltöttem a paprikákat. Mindet belesűlyesztettem a paradicsomszószba, még a maradék húsból formázott gombócokat is. Ezt így főztem kb fél óráig, hogy a hús megfőjön.

29.jpg 30.jpg 31.jpg 32.jpg

Már csak a rántás kell a paradicsomba (én mindig berántom - megszokásból). A rántást kis pirospaprikával tovább színeztem.

33.jpg 34.jpg 35.jpg 36.jpg

A rántást belefőztem a paradicsomos alapba, és ezzel el is készült az étel.

37.jpg

Az, hogy a lében szétestek a gombócok, valamint a paprika szára is ott figyel, csak akkor derült ki, amikor elkezdtük enni...

Azért két nap alatt így is elfogyott az egész.

A maradék kacsalevesre meg 3 napig jártam rá, rengeteg hús volt benne és nekem nagyon jól esett!

15 komment

Címkék: hagyma paradicsom zeller rizs bors majoranna sárgarépa kacsazsír liszt darálthús passata gyökér kukoricadara pirospaprika zellerszár kacsaszárnytő szerecsendióvirág TV paprika Farkas András Lucullus kacsanyak

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr4216674660

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2021.09.01. 07:56:30

Ez a mindentbeleleves töltött paprika változata?

A kukorica dara kifejezetten teccik.:D

valkür 2021.09.01. 09:01:57

én csak azóta szeretem a töltött paprikát, mióta magamnak főzöm és se cukrot, se rántást nem teszek a paradicsomba. A múlt héten volt éppen, jövő hétre megint tervezem.

Én ha elszámolom a tölteléket és kimarad, cukkinibe vagy zsenge tökbe töltöm. Az is nagyon finom paradicsomszósszal is, kaporszósszal is.

Érdekes, a mostohoaanyám pont fordítva csinálta mint Te: ő a töltött paprikák főzőlevét használta levesalapnak. Ez a kacsaleveses variáció jobban tetszik

Kedélyes Paraszt 2021.09.02. 08:05:32

@valkür: nálunk a zasszony paradicsomlében főzi meg a töltött paprikákat, amibe nyersen kerül a töltelék.

látjátok feleim szümtükkel 2021.09.02. 10:12:02

@Kedélyes Paraszt:

A zasszonyod hagyományosan főzi, ami nem rossz, hiszen tiszta ízeket adó étel. De van az a mondás, hog mindenki másként csinálja.:D

Én sehogy, mert ég tőle a gyomrom, pedig szeretném.

valkür 2021.09.02. 10:58:05

@Kedélyes Paraszt: Teljesen rendben van, télen én is úgy csinálom, csak nem lében, hanem darabolt paradicsomkonervben. Ilyenkor meg -amennyire megszerettem az egylábasos ételeket- egyszerűen csak az apróra vágott paradicsomban főzöm meg a paprikákat. Még csak nem is passzírozom a szószt. A mostohaanyám nyilván elájulna tőle, de kit érdekel. Nem szeretem termelni a mosogatnivalót, pláne nem egy hétköznapi ebédhez vagy vacsorához.

látjátok feleim szümtükkel 2021.09.02. 19:58:10

Egyébként a héten kaptunk az előfizetős ebédbe tokányt kukorica kásával. Nagyon finom volt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.09.02. 21:04:00

@látjátok feleim szümtükkel: A kukoricakása nagyon király étel!!! (Csak a szüleim nem szerették ...)

látjátok feleim szümtükkel 2021.09.03. 11:54:56

@Andrass9:

Érdekes dolgot láttam ma a kertben.
Idén nem sok poloska volt, de most kezdenek jobban előjönni az eső után, főként a szeder bokron. Én meg kézzel agyonnyomkodom amit meglátok. Ma is írtottam, amikor azt vettem észre, hogy apró méretű ( fiatal ) darazsak ették az agyonnyomott poloskákat. Jó lenne, ha az élőket is támadnák, akkor még tenyészteném is a darazsat. Idén eddig nem bántották a szőlőt, de azért résen vagyok. Madár nincs, feltehetőleg valami bagoly miatt ( este halottuk rikoltozni ) tették át a székhelyüket más kertekbe. Sajnos az éretlen nagyszemű szőlő reped, és romlik. Pedig nem is volt sok eső.:(

szivar 2021.09.03. 13:01:55

András, jól láttam, hogy késsel vágod ki a parikacsutát?

szivar 2021.09.03. 13:56:07

@Andrass9: Nekem nem. Ellenben van gyorsabb megoldás is, amit akkor tapasztaltam ki, amikor raktuk el a fagyasztóba a lecsónak valót. Mintegy harminc kilónyit... Szerencsére van róla videjó. :) (És nem kell elmosogatni a kést...)

youtu.be/mTFtqSkgsvM

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2021.09.03. 14:14:25

@szivar: Ezt ismerem, köszönöm. Ha elég ügyes vagy, nem reped végig a paprika ... Én a késsel csak előkészítem a csuma benyomását, hogy ott hasadjon, ahol én akarom!

Titkos Nő 2021.09.03. 15:35:47

Nem rossz ez a benyomós módszer, én is szoktam alkalmazni, csak éppen nem mindegyik paprikánál működik. Amelyiknek alig van csumája ott néha nem lehet semmit benyomni, amelyiknek meg túl vastag, húsos belsője van, abban sokszor benne marad egy csomó mag, meg az a fehér belső izé. Az ere, vagy mi. És mivel a tetejét is le kell vágni a kis lyuk miatt, hogy ne repedjen meg főzéskor, ezért úgyis kézben van a kiskés, szóval akkor már a csumát is ki lehet vágni. Persze nyilván 30 kg lecsó eltevésekor azért számít a kézi munkával megspórolt idő és energia, de egy lábasnyi töltött paprikánál szinte mindegy. Nálunk is családi kedvenc a töltött paprika, paradicsomlében főzöm, a töltelékben rizs van, és a levet cukrozom kicsit és be is rántom. Szigorúan puha fehér kenyérrel esszük, főtt krumpli nem játszik. Én szeretném a zellert is bele, de a többiek nem rajonganak érte. Van olyan ismerős család, ahol erre az ételre a tányérban tejfölt tesznek. Hát nem tudom. Még nem vitt rá a lélek, hogy így is megkóstoljam. Pedig lehet, hogy az is jó.

Kumari aki Nilüfer 2021.09.03. 16:40:26

@Titkos Nő: Miért ne lenne jó? A paradicsomos töltött káposztára is teszünk..de az tény, hogy a töltött paprikára én sem teszek...

szivar 2021.09.03. 22:03:45

@Andrass9: Tudod. Ha rám hallgattok, akkor úgy csináljátok, ahogy akarjátok. :D Nálam nem szokott elrepedni...

@Titkos Nő: Sokszor fáj végignézni azt, hogy valaki kínlódik a késsel, s néha csak a szerencsén múlik az, hogy nem nyiszálja el a kezét a művelet közben. Csak ezért linkeltem be a videót. Nálunk a magok és az paprika ere miatt nincs problémázás, ha minden megfőtt, akkor észre sem lehet venni. A paprika végét meg nem szoktuk levágni, s mégsem reped ki - valamit biztos elrontunk. :D
süti beállítások módosítása