Hát ez egy minimál projekt volt. Készültem a vizsgákra ezerrel, de enni azért kellett valamit. Ergo, főzni is kellett. Valami alacsony munkaigényű fogást, olyat, hogy főzés közben is tudjak tanulgatni. A közeli boltban éppen akciós volt a debreceni, a suliból hazafelé meg beugrottam a vásárcsarnokba, vettem egy szép darab kolozsvári szalonnát. Az erkélyen ott hevert betárolva az idei krumpli és hagyma, szóval minden adott volt az általam kigondolt egyszerű ételhez.

Hozzávalók:
- 2 kg burgonya
- 0,5 kg debreceni
- 15-20 dkg kolozsvári szalonna
- 1 közepes fej vöröshagyma
A krumplit megpucoltam és jó öreg darabokra vágtam.

Jó sós vízben megfőztem.

A hagymát felkockáztam és a tepsibe egyengettem.

A szalonnából levágtam pár szeletet és beirdaltam.


Serpenyőben megsütöttem a szalonnaszeleteket, a kisült zsírt a hagymára öntöttem.


A debrecenit bevagdostam.

A megfőtt krumplit leszűrtem és a tepsibe raktam. Tetejére jött a kisült szalonna és a debreceni.


Hármas fokozaton egy órán át sütöttem.

Egyszerű paradicsomsalátával (paradicsom és egy csipet só) tálaltam.

A krumpli szépen megpirult és átvette a hagyma és a szalonna ízét. A debreceniből nem sok zsír sült ki, de az is hozzájárult a zamatokhoz. Jól befalatoztam, aztán folytattam a biflázást.

