Már kétszer is főztem sárga laskagombát, és igencsak megkedveltem az ízét. Most is találtam az egyik négybetűsben egy 15 dekás dobozzal :)
És ha már gombáztam, gyorsan megsütöttem az eddigi legszebb kenyeremet is.
A raguhoz elég kevés hozzávaló kell:
- 15 dkg sárga laskagomba
- 3 dkg főtt füstölt császárszalonna
- 1 zöldpaprika
- 1 lilahagyma
- 1 pici csilipaprika
- 2 ek kacsazsír
- só
- bors
Felaprítottam a zöldpaprikát, a lilahagymát és megkockáztam a császárhúst. Ez utóbbit serpenyőbe tettem pirítani. A gombát is aprítottam és alaposan megborsoztam frissen őrölt borssal.
Mivel a császárban elég kevés volt a zsír, ezért a serpenyőbe tettem a kacsazsírból, és lesütöttem ropogósra. Amikor már szép pirosas lett, hozzáadtam a paprikát, csilit és a hagymát dinsztelni. Amint a lilahagyma elvesztette lila színét beletettem a gombát és felvettem a lángot a serpenyő alatt, hogy piruljon - ne párolódjon.
Addig sütöttem, míg üveges lett a gomba. Ekkor tálaltam magamnak egy kis kenyérrel (nyitókép). Közben pedig megkelt a rozskenyerem, amihez felforrósítottam a sütőkövemet 235C-ra (feljebb nem megy a sütőm). Megformáztam a bucit, rácsusztattam a sütőkőre és bevagdostam. 45 perc alatt kisült.
Lett is egy gyönyörű kenyérke belőle: