Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • látjátok feleim szümtükkel: @Andrass9: Boltostól kapott tipp: fél kilo élesztőt ( iylen adagokat lehet néhl kapni ) adagokr... (2020.04.07. 12:14) Parasztvacsora (avagy parasztreggeli a karanténban)
  • Fenchurch68: @Waka: Hason ló, bár se szejtánt, se rizst nem tartalmaz nyomokban sem :) (2020.04.07. 00:26) Sült töltött kelkáposzta
  • Topy: @Waka: esetleg piac? nálunk a piaci magosnál vöröslencse is van, jól megfér a madáreleségekkel :) (2020.04.06. 10:01) Neked írom a dahl-t
  • Andrass9: @Fenchurch68: Ha lenne még hely a csodahüttőben ... Teleraktam WC papírral, mert állítólag azt kel... (2020.04.02. 23:09) Kelt túrós batyu hirtelen felindulásból
  • BOAR: @Andrass9: Hiába no, ebbe a kocsmahivatalba művelt alkoholisták járnak... :-) (2020.03.28. 19:56) Laci bácsi kiflije
  • Andrass9: @Kumari aki Nilüfer: A füstölt marha még a Globus sóletkonzervből vándorolt át a gondolataimban a ... (2020.03.25. 08:42) Babosgulyás

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) alaplé (68) alma (29) almaecet (16) almalé (4) almaszósz (4) ananász (2) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (9) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (13) babér (36) babérlevél (37) bableves (3) bacon (36) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (6) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (23) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (50) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bőr (2) bor (21) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (5) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (258) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) brokkoli (3) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (6) búzafinomliszt (26) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (16) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (10) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (66) citromfű (12) citromhéj (33) citromlé (38) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (6) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (51) csiliolaj (2) csilipaprika (45) csilipaszta (26) csilipehely (4) csilipor (4) csiliszósz (5) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (25) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (20) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (13) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (23) cukor (127) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (11) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (34) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (27) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (54) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) erdélyi mustár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (10) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (22) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (22) fehérbors (46) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (2) feketebors (95) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (387) fokhagymapor (3) fokhagyma granulátum (12) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (8) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (13) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (8) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (47) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (64) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (8) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (79) gyömbér (107) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (285) hagymakarika (2) hagymalevespor (6) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (17) halványító zeller (4) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (14) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (21) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (4) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (12) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (42) kacsazsir (3) kacsazúza (3) kacsazuza (3) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (38) kakukkfü (77) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (10) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (15) kapri (4) kapribogyó (15) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (25) karalábé (26) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (6) kelkáposzta (18) keményítő (9) kemény sajt (3) kenyér (25) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (4) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (25) kolbászhús (5) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (18) kömény (71) köménymag (18) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (25) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (143) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (6) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (19) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (15) laskagomba (9) lazac (10) lecsó (28) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (12) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (18) lilahagyma (47) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (103) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (81) mák (12) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (4) marhacsont (10) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (23) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (49) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (65) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (15) olajbogyó (7) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (116) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (50) öregtészta (2) őrölt kömény (5) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (118) paradicsomlé (25) paradicsompüré (29) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (31) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (135) petrezselyemgyökér (18) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (75) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (24) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (40) rizsbor (4) rizsecet (4) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (4) rizstészta lap (2) rókagomba (5) római kömény (41) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (66) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (48) sajtfonat (2) sajtok (2) sake (3) saláta (6) salátaöntet (6) salotta (45) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (146) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (11) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésmáj (2) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (255) sodó (3) sólet (2) sonka (18) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (17) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (28) spenót (42) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (10) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (59) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (22) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (32) szegfűgomba (4) szegfüszeg (9) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (5) szemesbors (4) szerecsendió (55) szerecsendióvirág (43) szezámmag (10) szezámolaj (11) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (35) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (4) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (20) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (83) tejfel (57) tejföl (82) tejszín (82) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (196) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (4) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (2) trappista (9) tüdő (2) túró (30) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (41) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (205) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (16) vaníliás cukor (15) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (16) vörösbor (19) vöröshagyma (112) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (22) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (50) zellergumó (36) zellerlevél (31) zellerszár (28) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (68) zöldség (3) zöldségalaplé (2) zsálya (39) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (56) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Csirkemelltekercs és töltött gomba baconkabátban

2020.01.31. 07:00 Blogkocsma Vendég

Vendégposzt Fenchurch68 tollából

 

A december végi, január eleji hosszas töltött káposzta-diéta után valami könnyedebb, tavasziasabb ételre vágytunk.

Eredetileg baconbe tekert csirkemájat szerettem volna sütni, de miután a boltban csak rápillantottam a májra, és a pult mögött a néni rögtön megrázta a fejét, inkább a még mindig drasztikusan leárazott, viszont szép és friss csirkemellfilé lett a befutó. Mindegy, baconbundában az ázott kartonpapír is élvezhetõ lesz. Mivel találtam a mélyhûtõben egy öklömnyi darált lapockát, zöldséges fasírtnak bekeverve, vettem pár szem gombát is, hogy legyen mibe tölteni.

10.jpg

A mellfiléket lapjában két-három szeletre vágtam, picit megklopfoltam, ráterítettem a sonkát meg egy-egy darab edamit, feltekertem, aztán a köré csavart baconszeletekkel fixáltam. A gombafejek kitört tönkjei ehetõ részét lereszeltem, hozzákevertem a darált húsos masszához (ha jól emlékszem, eredetileg a lapocka mellett sárgarépa és cukkini volt benne), betöltöttem a gombafejekbe és ezek is kaptak egy kis baconburkot.

11.jpg

Volt egy maradék fél zacskónyi mirelit egész zöldhüvelyû zöldbab, azt is szerettem volna baconbe tekerve megsütni, de sajnos nem fért bele a tepsibe :)

12.jpg

200 fok körül, légkeveréssel elõször lefedve sült 40-50 percet, aztán még negyedórát fedél nélkül.

13.jpg

Párolt zöldségekkel ettük. A zöldségköretnek nagyon jót tett, mikor rálocsoltam a tepsiben maradt szaftot.

14.jpg

Utána édesem még betolt egy kis tiramisut, hogy meg ne ártson a paleós ebéd...

15.jpg

22 komment

Címkék: gomba sonka tiramisu csirkemell sárgarépa bacon cukkíni lapocka

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr9315431372

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.01.31. 10:41:40

Csak lett helye annak a zöldbabnak is! Ráadásul meglocsolva a szafttal az is kapott a baconből, amivel mindent el lehet adni :) Tetszik a töltelék is, bár szeretné a feleségem a tölteléket a húsban.

kobold63 2020.01.31. 11:32:18

A gombafejek és a fincsi zőccségek jöhetnek.:))
Nagyon jó képek.

látjátok feleim szümtükkel 2020.01.31. 18:34:05

Már azt gondoltam Fenchurch68 kerüli a kocsmát. De látom még főz is nekünk valami finomat.:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2020.01.31. 20:14:58

Köszönök szépen!
A bacon aztán tényleg majdnem mindent elbír. A csirkemellnek meg éppen indokolt az efféle burok, hogy valami élvezhető étellé transzformálódjék. Ugyanez a lakossági csiperkén is sokat javít, az egész közibe olvadt sajt pedig felteszi a koronát a műre. Kár volt eltolni holmi párolt zöldséggel, én egy emberes adag pirított burgonyával körítettem volna. :)

Fenchurch68 2020.01.31. 21:10:34

@Waka: Azt elfelejtettem odaírni, hogy a melleket előtte András sós vizes trükkjével az átlagosnál eleve kicsit ehetőbbre konvertáltam :) édesemnek még így is túl "csirkemell" volt, úgyhogy kért hozzá egy gyors sajtmártást :)
Ja, és ő kapott hozzá egy emberes adag pirított burgonyát :D

@kobold63: Ráadásul a lilakáposzta életem második s.k. fermentálása, szárazon sózva, és valami elképesztően jó lett, ilyenkor örülök mégiscsak kicsit a brutális távfűtésnek, 25-26 fok van a konyhában, és négy nap alatt ehetőre savanyodott a káposzta.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.01.31. 21:53:03

@Fenchurch68: Azért 4 nap az igazán brutális!!! Lilát még nem fermentáltam, de bizisten megpróbálom! Kérdés, hogy a 20C fokos konyhában/lakásban/pincében is működik-e.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.01.31. 21:55:35

@Fenchurch68: Csirkemell rajongók jó néven vették ezt a sós vizes trükköt - remélem neked is bejött. Én nem eszem meg a csirkemellet, mégkevésbé a pulykamellet, de azért próbálom ehetővé tenni másoknak ...

Fenchurch68 2020.01.31. 22:18:47

@Andrass9: Működik, legfeljebb hosszabb időre van szüksége. Ha sima befőttes üvegben készül, ne vidd le a pincébe, mert az elején naponta 2-3-szor is meg kell sziszegtetni :)

Nekem se kedvenc alapanyagom a csirkemell, de mostanában gyakrabban van, itt mifelénk sajnos elég rendesen megtizedelte a sertésállományt a kórság, és kb. két hónapja aranyárban mérik a disznóhúst, marhát meg itt a közelben nem kapok, a csirke viszont le van óccsózva azóta. Édesem kifejezetten örül neki, mert a kedvenc "kabátfalvi csirkefalat"-jait elég gyakran főzöm azóta :) (csirkemellcsíkok megpirítva, mellékaramellizált almakockák, só, bors, ipari mennyiségű fahéj, mindez tejszínes szószban. Én nem vagyok hajlandó megenni, csak főzöm :D)

A sós vizes trükkel szintet léptem a csirkesütésben, úgyhogy örök hálám!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.01.31. 22:20:40

@Fenchurch68: Örülök, hogy akad valaki, akit boldoggá tesz :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2020.02.02. 19:40:58

@Fenchurch68: Azt a sós vizes dolgot nekem is kell próbálnom, ha majd kerül csirkemell a repertoárba.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2020.02.02. 22:20:02

@Waka: A sós vizes dolog a csirke/kacsa/pulyka/baromfi bármely alkatrészére használható (én biz még száraz karajhoz és borjúcombhoz is bevetettem :)

Kumari aki Nilüfer 2020.02.04. 10:26:09

@Fenchurch68: Jesszom, ez a kabátfalvi..szerintem az unokának bejönne,ki fogom próbálni..de így elsőre kemény:)

MadMary 2020.02.04. 10:38:28

@Kumari aki Nilüfer: A csirke számomra is nagy barátja az almának. Legtöbbször kakukkfüves-almás csirkét szoktam készíteni, ami lényegében ugyanaz, mint a kabátfalvi, csak fahéj helyett kakukkfű kerül bele. Fűszeres-gyümölcsös, savanykás, és épphogycsak édeskés. Idared almát szoktam használni hozzá.

Kumari aki Nilüfer 2020.02.04. 17:22:16

@MadMary: Nem az alma a gond, de így fahéj, tejszínes szósz..hallani kicsit bizarr, de nem vitatom, hogy finom

MadMary 2020.02.04. 17:37:07

@Kumari aki Nilüfer: Elsőre tényleg meghökkentő... én akkor jártam így, mikor először kaptam kézbe keleti fűszerkeverékeket, meg jambalayát, elkezdtem olvasni az összetevők listáját, és bizony ott bokázott számos olyan fűszer, ami számomra tradicionálisan a sütemények, édes ételek ízesítője volt, mint pl. a fahéj. Aztán viharos sebességgel megszerettem ezeket az ízkombinációkat is. :-) Ami még nagyon fúrja az oldalamat, az a mexikói konyha csokoládéhasználata. A keserűcsokoládét sós-húsos ételekben használják, fűszerként. Muszáj lesz kipróbálnom... :-D

Kumari aki Nilüfer 2020.02.05. 09:37:51

@MadMary: Nem a fahéj lepett meg, nagyon gyakran főzök arab vagy török jellegű ételt, szinte mindenbe tesznek fahéjat, így inkább az van, hogy az alma-fahéj-tejszín bennem édesség képzetét kelti, ezzel a húst kombinálva meghökkentett, holott gyakori nálunk a mézes-kecsapos vagy mézes- mustáros csirkeszárny( unokám nagy kedvence, de a férjem kivételével mind szívesen esszük, ő csak ha más nincs).

A keserűcsokit egyszer próbáltam, nyilván a legkeserűbbel,de azt kell mondjam, valamit rosszul csinálhattam, mert gyakorlatilag semmit nem adott az ízhez( lehet, túl óvatos voltam, és keveset raktam bele) Mivel nem jött be, már a receptre sem emlékszem:)Talán valami marhaféle volt.

Fenchurch68 2020.02.06. 11:32:45

@Kumari aki Nilüfer: Nem véletlenül írtam, hogy nem eszem, csak főzöm :D Semmi ilyen "gyümölcsöt hússal, édeset a sóssal" ételt nem vagyok hajlandó megenni. Viszont mikor egyszer nagy unszolásra egy barátnőmnél óvatosan megkóstoltam, az egyik kedvenc köretem lett a kakaóporral és chilivel megszórt sült karfiol :) mondjuk az nem édes.

Kumari aki Nilüfer 2020.02.06. 12:35:26

@Fenchurch68: a kakaós csilis konkrétan tőlem van, én tettem fel ide a kocsmai hozzászólások során, úgyhogy azt szeretem:DDD de én is valahol a neten találtam, már meg nem mondom, melyik blogon

MadMary 2020.02.06. 14:05:00

@Kumari aki Nilüfer: Mautner Zsófi, de ő is találta valahol - az ősrecept 2005-re megy vissza. :-)
chiliesvanilia.blogspot.com/2007/01/msfl-v-rejtegets-utn-fszeres-slt.html

MadMary 2020.02.06. 14:06:04

@Kumari aki Nilüfer: Készítem én is, nagyon finom. :-D