Újkrumpli már nincs (lassan semmilyen krumpli sincs) elfogadható áron, de ez a poszt még akkor készült, amikor volt...
Az év első parázskrumplijára mindig nagyon várok. Akkorra már szépen megnő a petrezselyem is a kertben, nomeg csalhatok is kicsit magamnak egy kis hagymával.
Mitadisten, pont most jelent meg a Fény piacon a spárgavég is, amit igencsak olcsón lehet megvenni, lévén nem EU konform :)
Szedtem is rengeteg petrezselyemlevelet a veteményesben, még a felmagzásnak indultak levelei is finomak. Sokminden nem is kell hozzá:
- 1 kg parázskrumpli
- 2 ek libazsír
- 1 kazalnyi petrezselyemlevél
- 1/2 lilahagyma
- só
A krumplikat megsikáltam, a felét meg meg is kapirgáltam, mert a feleségem nem szereti a héját. A kis serpenyőben egy kanál zsírra borítottam a mosott, sózott kapirgált újkrumplit. Még egy pirinyó krumplifűszert is morzsoltam rá, majd lefedtem.
![]() |
![]() |
![]() |
A krumpli másik fele az enyém hajastul. Ennek is forrósítottam libazsírt, amibe belekockáztam a lilahagymát. Ezt addig pirítottam, amíg megbarnult, és ráborítottam a maradék krumplit. Sóztam és lefedtem ezt is.
![]() |
![]() |
![]() |
Amíg a petrezselymet kaszaboltam, a kis serpenyőben nagylángon szépen megpirult a kapirgált krumpli. Ráborítottam hát a petrezselymet, kicsit megforgattam, és ez kész.
![]() |
![]() |
![]() |
A hagymáskrumplim is megpirult, erre ment a petrezselyemhalom másik fele, amit még egy kicsit lepirítottam.
![]() |
![]() |
Feleségem készített besameles spárgacsúcsokat, és ehhez készítettem a petrezselymes krumplikat.
Fenséges eledel volt!