Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) Jalapeño (3) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (114) kakukkfű (41) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Pulled pork

2019.04.24. 07:00 Waka

Avagy tépett sertés. Hosszú - igen hosszú - időn át, alacsony hőmérsékleten, egyben sütött sertéshús. Az egyik klasszikus BBQ étel. Azóta kacérkodtam az ötlettel, hogy Benzin elmesélte a vele kapcsolatos kalandját. Valamelyik horgásztúráról hazafelé jövet megállt egy Balaton-parti étteremnél. Éhes volt, gondolta, bedob valamit. Az étlapon többek között a pulled pork sandwich hirdette magát. Egyből megindult a nyálcsorgása, ami el is apadt rögvest, mikor meglátta a mellette szereplő árat. Ha jól emlékszem, olyan 2,5K körül kínálták. Korgó gyomorral és fennhangon káromkodva hazarobogott és magára rántott két hamburgert a gyorsétteremben.
A megvalósítás persze váratott magára, mivel itt a panelban elég szerény az infrastruktúra egy ilyen fogáshoz. Szerencsére azonban Zed tavaly beújított egy jókora, gázzal működő, lehajtható fedelű, lávaköves grillt. Masszív kidolgozás, két külön szabályozható égő, hőmérő. No persze nem egy igazi ínyenceknek való, faszenes csúcstermék, de ha az ember lakóparkban lakik, megpróbál kicsit tekintettel lenni a szomszédokra, főleg, ha azok kollégák.
Szombatra aztán együtt állt szinte minden, a műveletre: minden ismerős ráért, még a távolba költözött cimbora is idezarándokolt családostul. Egy tényezőt nem tudtunk befolyásolni, az időjárást. Egész nap szemetelt az eső, és nem volt melegebb nyolc foknál. Így a kerti mulatság egyedül a hús osztályrésze volt, mi meg fél-egy óránként leszaladtunk az emeletről, csekkolni a sütő hőmérsékletét. Ebből akadt is kisebb galiba, de szerencsére komoly baj nem lett. A hús hőmérsékletét szerencsére nem kellett folyton nézegetni, az okos Wi-Fi-s maghőmérő megbízhatóan közvetítette az eseményeket.

img_20190413_210928.jpg

Hozzávalók:
- egy 5 kg-os csontos-bőrös lapocka

A rub-hoz:
- 1 evőkanál só
- 1 evőkanál barna cukor
- 1 evőkanál édes pirospaprika
- 1 teáskanál csili
- 1 teáskanál őrölt fekete bors

A glaze-hez:
- 1 dl almaecet
- 1 dl almalé
- 1 evőkanál Lyle's Golden Syrup

Az az igazság, hogy mind a glaze-t, mind a rub-ot lehetne a végtelenségig variálni, bonyolítani, de így elsőre a lehető legegyszerűbb változatot akartam elkészíteni.

A hús beszerzésénél akadt egy kis galiba, mert kicsit későn szóltam az udvari hentesemnek, így nem ígérte biztosra, hogy nem lesz, csak bőr nélküli. Aztán lett, megnyugtatott a mester, hogy csak egy embert kellett kinyírnia érte, az meg ugyebár elfogadható áldozat egy ekkora horderejű dolog esetében. A húsról szépen lefaragtam a szalonnát, ügyelve, hogy pár milliméter maradjon rajta. A lelógó húsrészeket is lefaragtam, ment a zsírosával együtt a fasírtba, mert az már borítékolható volt, hogy kell valami ebédre is. A húson hagyott szalonnát bevagdostam.

img_20190412_155756.jpgimg_20190412_161124.jpg

A száraz fűszereket összekevertem és alaposan bedörzsöltem vele a húst.

img_20190412_162138.jpg

A lapockát egy öt pintes önzáródó tasakba tettem, utánaöntöttem a megmaradt fűszert, majd a levegőt kiszorítva lezártam a tasakot. Éjszakára a hűtőbe raktam.

img_20190412_162545.jpg

Délelőtt tízkor került a hús a grillre. A bal oldalra két alumínium tálcát tettünk, felöntöttük vízzel. Sajnos a tálcák mérete nem volt pont jó, de a célnak megfelelt. A jobb oldali lángot gyújtottuk be a legkisebb álláson. A maghőmérőt beszúrtuk a húsba, a vezetéke ment az adóba. Egy erre a célra készült rozsdamentes, perforált tetejű dobozt feltöltöttünk beáztatott hikoridió forgáccsal és a láng fölé helyeztük. A forgács kb. három óra alatt hamvadt el, félidőben pótoltuk.

img_20190413_095258.jpg

Két óra elteltével így nézett ki a hús. A sütő hőmérséklete 150 fok körül volt, kicsit feljebb vettük a lángot. Végül az egész folyamat alatt 170-190 fokot sikerült tartani. Innentől minden egyes szemrevételezés során (óránként) bepermeteztük a glaze-zel és töltöttünk egy kis vizet a tálcákra. Kivéve egyszer, amikor a maghőmérő jelezte, hogy túl gyorsan emelkedik a hőmérséklet. A víz elpárolgott és mivel a tálca kicsit a láng fölé lógott, kiégett a sarka. Szerencsére volt tartalék tálca, pótoltuk és innentől jobban ügyeltünk.

img_20190413_121624.jpg

Alig nyolc óra elteltével a maghő elérte a 72 fokot. Több réteg vastag alufóliába csomagoltuk a húst, a vizes tálcákat eltávolítottuk és tovább sütöttük. A hőmérőt már nem tettük vissza, de szerintem elérte a kellő hőfokot a maghő.

img_20190413_173605.jpgimg_20190413_175208.jpgimg_20190413_175752.jpg

Két óra múlva tálcára tettük a lapockát és vastagon papírba bugyoláltuk.

img_20190413_195947.jpg

Egy óra pihenés után ilyen lett az eredmény:

img_20190413_205724.jpg

A csont könnyedén kifordult, az ízületek kocsonyássá váltak.

img_20190413_210138.jpg

Kesztyűt és villát ragadtunk, szálaira cincáltuk a húst.

img_20190413_210425.jpgimg_20190413_210910.jpg

Az albán pékségben jutányos áron legyártatott puha, kicsit édeskés tésztájú, extra méretű zsemlékkel tálaltuk. Én gyorsan kiszedtem magamnak az inas részt és egy kis coleslaw-t és a már jól ismert BBQ szószt tettem. A szószt megpróbáltuk szójaszósz nélkül készíteni, - mert azzal nem olyan autentikus amerikai - de a kóstolás során közfelkiáltással mégis került bele, így szokta meg a nagyérdemű.

img_20190413_212038.jpg

Puha volt, szaftos, ízes és kiadós, a füst remekül átjárta. Megérte 11 órát várni az eredményre. Ahhoz képest, hogy először készítettünk ilyet, várakozáson felül sikerült. Benzin is átszaladt a szomszédból, nyikkanás nélkül magába tömött egy óriási szendvicset. Az irányvonal megvan, Zed már keresi, hol lehetne beszerezni egy megfelelő méretű, többször felhasználható tálcát.

103 komment

Címkék: csili pirospaprika barnacukor lapocka almaecet almalé feketebors BBQ golden syrup pulled pork

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr4414767728

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dikusz 2019.04.24. 09:04:00

Jó kis sülthusis zsírosdöfi.:)))

Topy 2019.04.24. 10:18:40

Hát, erre nincsenek szavak...
(sóhaj)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.04.24. 18:57:01

Köszönök szépen!
@kobold63: Nyolc felnőtt, három kamasz, meg pár apróság. Jutott doggy bagbe is.
@Andrass9: Igazán nem tudom, hogy a hőmérő mennyire pontos, ráadásul a grill tetején van. Mindenesetre a húsnak nem lett baja. 150 fokon gyaníthatóan aznap nem ettünk volna belőle. Próbának mindenesetre jó volt, tanultunk belőle, legközelebb még jobb lesz!

csigafrédi 2019.04.25. 09:32:03

Nálunk ez nagy kedvenc, mindenki imádja. Én UDS-ben csinálom brikettel, bükkforgáccsal, és a 3-2-1 metódussal eddig mindig tökéletes eredményt adott. Rub-ba nem teszek cukrot (ilyen hosszú sütésnél szerintem felesleges), csak só/bors/paprika kombóval beszórom az olajjal lekent koncot. A hőfokot én igyekszem 110-120 közé belőni, de volt már, hogy a 105-re állt be, és volt olyan is, hogy a 130-ra. A két érték között minden esetben ugyanolyan remek végeredményt kaptam. 3 óra csupaszon füstön. 2 óra fóliában (itt megy hozzá egy kis narancslé, vagy almalé, hogy párolódjon a zamatos gőzben). Az utolsó órában 2x, 3x megkenem bbq szósszal. Kivétel után jön még ronggyal bugyolálva, hűtőládába rakva egy extra fél óra pihentetés.
A lapockát kb 2,5 kilós darabokban rakom be, így sokkal kezelhetőbb. Ha van a rácsodon hely, akkor érdemes egy csík oldalast is berakni, pontosan ugyanezzel a technikával- és ugyanennyi idő alatt készül el tökéletesre. Paradicsomos hagymás babbal, és az általad is említett káposztasalival bombabiztos elismerésbesöprő kaja. (A 2 db 2,5 kilós darab azért is jó, mert a húzásnál az egyiket megkínálom bbq szósszal, a másik marad simán szétcincálva. Nálunk ki így, ki úgy szereti jobban.)
Az albán pékségektől rosszul vagyok, volt egy a közelünkben, és mindent(!) abból a szar, édes kalácstésztából csináltak, ráadásul fél nap alatt ehetetlen szíjas valamivé változott a héja.
A pulled pork egyetlen hátránya - ha ezt lehet annak nevezni -, hogy 6-kor legkésőbb neki kell állni a faszenet begyújtani, hogy ebédre elkészüljön a hús. Viszont nagyon hálás nyári kaja, mert elég óránként ránézni, és nem kell a tűz mellett állva kevergetni a 40°C fokban, mint a bográcsos/tárcsás kajáknál.

kobold63 2019.04.25. 11:29:36

@Waka: Mit csináltál a bőrrel? Ha lefejtetted a szalonnát, meg ahogy a képen látom, nincs rajta, akkor meg mi a f**nek kellett bőrös? Fel vagyok dúlva, nekem az az első, amit lecsipkedek, amint megropogtak.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.04.25. 18:56:16

@csigafrédi: Ahogy a képen is látható, abban már egy fia hely nem volt másnak. Errefelé azért jobbak az albán pékek, ehhez a bucihoz meg pont az az édeskés tészta kellett.
@kobold63: A szalonnából egy vékony réteget rajta hagytam, a többi ment a fasírtba. A bőrke pedig a fagyasztómban várja a feltámadást egy bőrkés bableves képében. Legközelebb talán megpróbálkozunk a bőrrel együtt sütött verzióval, de most ez nem találkozott volna a vendégek finnyás ízlésével.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.25. 21:22:26

@Waka: Általában ez a fránya utolsó kifejezés, ami lehetetlenné teszi a kibontakozásunkat!!!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.25. 21:25:42

@csigafrédi: Én már rájöttem, hogy érdemes előző nap belefogni. A 2. és 3. fázist eltolni másnapra :) így összejön akár 15 óra is ...
Nálam is azért van ritkán, mert - bár nem kell kavargatni - azért azt a mozdonyt táplálni kell faszénnel, gyümölcsfával. Most, hogy jönnek a jobb idők (feleségem egy hónapra kimegy unokázni), biztos lesz pár alkalom.

kobold63 2019.04.26. 00:46:14

@Waka: Életem legfinomabb roasted pig-jét Cubában ettük. Még a 9O-es években társasutazással voltunk, járva az országot, ragyogóan megszervezve. Az idegenvezetőnk nagyon reális volt. A kapott borravalót le kellett adnia az irodán, ahol aztán igazolt összeget kapott vissza, amit elkölthetett a különleges boltban, pl. tojást venni a fiának. Az bentszületett kanadaiak nem is értették ezt, mi bezzeg nagyon is.

A külföldiek ellátásáért nagyon igyekeztek, hiszen ebből éltek. Az útunk során kaptuk ezt a kubai különlegességet. Azóta jártam még ott többször is, gyakran ettük ezt a nemzeti ételt , de olyan finom sosem volt, mint először. Nem zsíros, csak amennyire kell, ropogós bőr, amit el is lehet rágni. De a legjobb az volt, hogy abban az időben a kanadaiak úgy néztek erre, mint az ördögre, hiszen Atkinst éppen elfelejtették, keto még nem jött a tudatba, pedig Európában már követték. Szóval az egész finom ropogós csoda nekünk maradt. Még reggelire is azt ettünk.

Megkérdeztem a receptet, azt mondták, hogy az összes citrus, narancs-citrom-lime-grapefruit lé és héj is, sok hagyma, fokhagyma, koriander, cumin, bors, só. A kubai "dirty rice", piszkos rizs, amivel tálalják, is nagyon finom. Rizs és fekete bab összfőzve fűszerek és zöldségekkel.

kobold63 2019.04.26. 02:34:10

@kobold63: ebben a pácban állt legalább 12 órát.

kobold63 2019.04.26. 02:34:18

@kobold63: ebben a pácban állt legalább 12 órát.

trux77 2019.04.26. 03:53:42

óóóóóó, hát ez gyönyörű :)
én zsemle helyett salátalevélbe tekerném, és fix, hogy úgy is finom :)
(#régótanemettemigaziszendvicsetésnéhanagyonhiányzikdeerősvagyokéskitartok)

csigafrédi 2019.04.26. 08:30:26

@trux77: Van ennek a kajának egy olyan vonzata, hogy elsőre többnyire betol mindenki 1-2 szendót, aztán már "csak" csipeget a húsból. Ha az első, protokolláris lépést kihagyod, pont jó helyen kapcsolódsz a folyamatba. :)

@Waka: Gondolom, hogy csak a nálunk sütő albánok voltak ilyen bé@Andrass9: nák. Ők viszont ezen a téren kitettek magukért. :) Nem is tartott sokáig a "pékség" tündöklése. Most is pék van a helyén, ezek viszont piszok jól, és jókat sütnek.

@Andrass9: Nálam egy szusszal megy le az egész, nem is tudnék menet közben a hordóba pakolni, mert a faszenes kosár van legalul. Amúgy teljesen jó ötlet a folyamat szétbontása!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.26. 09:20:31

@csigafrédi: Nekem vízszintes a "hordóm" különálló szeneshordóval :)

csigafrédi 2019.04.26. 11:05:59

@Andrass9: Jó "kis" offset smokered van, láttam. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.26. 12:17:34

@csigafrédi: Általában ezért nem nagyon kritizálom mások próbálkozásait, mert én is úgy kezdtem!!!!!
Viszont azóta felfedeztem, hogy a szuvidálással rengeteg időt lehet megspórolni (viszon ez eldugja a finom kis füstöt) - szóval nagyon sok módja van a pulled porknak, csak alacsony legyen a hőmérséklet (szerintem).
Feleségem elmegy bő hónapra, akkor csinálunk egy blogtalit, ahol Waka fogja a pulled porkot készíteni (tetszik a receptje)! Nem azért, mert nem szeretem Őt, de nagyon más ételeket szeret, mint én ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.26. 12:41:07

Mivel április vége felé vagyunk, kéne egy dátumot rögzíteni azok számára, akik jönnének egy blogtalálkozóra hozzánk:
Május 15 és Június 12 között lehet egy napot (vagy kettőt) választani.
Valakit érdekel? (Visszaemlékezve a hét évvel ezelőtti slambuc partira, az nekem nagyon tetszett, és jól is esett.)
Gondolom nem probléma, ha rákérdezek a lepcsánkparty.blog.hu szerkesztőire is, hátha van kedvük jönni, végül is együtt kezdtük :)

trux77 2019.04.26. 14:47:09

@Andrass9: Csak hétvégében lehet gondolkodni?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.04.26. 18:57:35

@Andrass9: Május 17-20 nekem kilőve. Palánta ültetés és vasárnap egész napos csapatépítő tréning.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.26. 19:40:33

@trux77: Nyugdíjas lévén bármely nap szóba jöhet :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.26. 22:00:48

@Waka: Palántát nálam is ültethetsz, a blogtali pedig csapatépítés!
:)

trux77 2019.04.27. 04:48:49

@Waka: Én meg 20-án jövök haza Frankfurtból.
@Andrass9: Első körben én mondom a május 24 vagy 25-öt, két helyen dolgozom, így elég korlátoltak a lehetőségeim, de ha áttolódik júniusra, oda akár tudok szabit is kivenni. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.04.27. 12:18:15

@trux77: Feljegyeztem! Köszönöm, hogy jönnél :)

trux77 2019.04.30. 22:47:57

@Dikusz: Én meg is sértődnék, ha veled nem tudnék találkozni :)

Topy 2019.05.02. 12:05:07

@Andrass9: érdekel :), nálam ami biztosan foglalt, az a május 18, június 1; Pünkösd az meg Pünkösd :)

trux77 2019.05.02. 12:25:38

@Topy: De akkor a 24 vagy 25 neked is jó? :)

Topy 2019.05.02. 12:57:31

@trux77: jelenlegi információim szerint igen :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.02. 21:03:13

@trux77: @Topy: @Dikusz: Akkor próbáljuk meg a 24-ét, ami péntek, és azér ti dolgoztok akkor, vagyis csak estére menne (nyugger vagyok)?
Vagy célozzuk meg 25-öt, ami ugye szombat. Többen lennének szabadok?????
Nekem bármelyik nap jó, tehát csak a ti igényetek számít...

trux77 2019.05.03. 05:31:16

@Andrass9: Én 24-én reggel 5-11ig dolgozom, utána már szabad vagyok. :) 25-én meg sehol nem dolgozom :) úgyhogy bármelyik jó :)

Topy 2019.05.03. 22:47:46

@Andrass9: én a 25-re szavaznék, az nyugisabb, mint pénteken meló után

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.04. 09:49:04

@Topy: @trux77: @Dikusz: Akkor eleddig a május 25-e a közös időpont. Sajnos 1kutya nem tud jönni, csak június második felében.

Kumari aki Nilüfer 2019.05.04. 09:59:14

Mi éppen Szegeden leszünk, már lefoglalt szállás..sajnálom, szerintem nagyszerű a csapat, szívesen ismerkedtem volna.De majd:)

trux77 2019.05.04. 10:29:17

@Andrass9: Én tudok júniusra is időpontot, szóval felőlem lehet akkor is :)

Dikusz 2019.05.04. 14:30:21

@Andrass9: Már én is nyugger vagyok hat éve. Az viszont igaz, hogy az idén töltöm be igazán.:)))
Nekem egyedül június 1(se pötty, se kötőjel) nem jó, a túraklubunk (II.ker.) idén ünnepli fennállásának 50.évfordulóját a Marcziban, minden egyéb dátum igen.
A június 8 is, de az pünkösd előtti préntek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.04. 14:32:58

@Dikusz: Az én naptáramban június 8 szombatra esik...

Dikusz 2019.05.04. 15:42:25

@Andrass9: Igaz, igaz, mintha magam mondtam volna...
Tényleg.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.05. 21:38:37

@Waka: Akkor május 25 neked is jó? Sajna Kumarit nem tudom elcsábítani Szegedről :(

Kumari aki Nilüfer 2019.05.07. 11:12:06

@Andrass9: Bízom benne, hogy lesz még alkalom:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.16. 13:18:14

@Topy: @trux77: @Dikusz: Nagyon úgy néz ki, hogy csak ti hárman jönnétek. Így is megtartsuk?

Dikusz 2019.05.16. 16:06:55

@Andrass9: Nagyon vártam már, egyről úgy is lemaradtam, bár annak oka volt.
Nekem jó, de minél többen tudnánk menni, és ti is szabadok vagytok, az volna az igazi. Van esély arra, hogy később összejönne?

Topy 2019.05.16. 16:56:26

@Andrass9: szerintem próbáljuk meg egy másik időpontban, ha neked jó, hátha többen lennénk!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.16. 17:41:27

@Dikusz: @Topy: Alapvető gondom, hogy nagyon leült a blog. Még a rendszeres kommentelőink se nagyon reagálnak, ami azt jelzi, hogy nem írok igazán érdekes recepteket.
Való igaz, én is elfáradtam az 1000+ recept megfőzésében és posztolásában.

Fenchurch68 2019.05.16. 21:12:55

Sajnos nekem is egy összcsaládi dzsembori lesz aznap. Ahogy a kedvesem szokta mondani: "rokoni nyáladzás". De anyu miatt nem hagyom ki, nekik a 25. házassági évfordulójuk, plusz pótapukám 75. szülinapja.

Dikusz 2019.05.17. 00:10:21

@Andrass9: Szerintem nincs a receptekkel semmi baj. Ez itt kéremszépen egy kiskocsma:)))

Más blogon is azt látom, hogy az évek során marad 8-10 törzskommentelő, és vannak olyanok is, akik csak olvassák a blogot, ez itt is így van.
A többszáz kommentet generáló blogokon sincsenek (ezek általában politikai témákat dobnak fel) ennél többen, ott vannak olyanok is, akiknek több "nevük" van.

kobold63 2019.05.17. 04:37:15

@Andrass9: Még nincs is egy éve, hogy bekukkantottam ide a kocsmába és lecövekeltem. Kicsit idegen vagyok nektek, hiszen a gyökereink közösek ugyan, de az én világom már más. Nem tudok résztvenni a bevásárlási ötletekkel, kertészkedéssel, életstílussal. Éppen ezért talán a más mégis érdekel titeket, tudok beletenni valamit a közösbe.

Nagyon sok gastro blog van a neten, sok érdekes recepttel, de hozzászóló nélkül. Ez itt több, mint receptek vagy főzés. Jó kis viccelődés, beszélgetés kultúrált módon.

Dikusz 2019.05.17. 06:39:31

@kobold63: Nem vagy idegen egyáltalán ezen a blogon, azt hiszem ezt mindenki nevében írhatom. Valamivel több, mint két éve lettem én is kocsmabútor itt, nem bántam meg. Ide mindenki betérhet, nem számít az sem, hogy a világ mely táján élünk, sőt! Abból a szempontból én is idegennek érezhetném magam, hogy ugyan én itthon élek, de nincs kertem. Ötleteket tudnék adni itt a társaságnak, a kertművelésben -a más szerszámával a csalán ütlegelése esete-, de azt hiszem azt nem köszönnék meg.:)))

A második bekezdéseddel pedig tökéletesen egyetértek.

Topy 2019.05.17. 12:01:25

@Andrass9: Szerintem csak hullámzik. Van olyan recept, amihez nem igazán tud hozzászólni az ember, maximum csak annyit: "ez biztos jó" :)
Aztán van ami vagy az alapanyag, vagy a készítés (vagy akármi okán) többet gengerál, esetleg heves indulatokat vált ki. Vagy csak elindul valamiről a diskurzus és a kommenteknek közük nincs a recepthez :)

Topy 2019.05.17. 12:03:20

@Dikusz: ha saját kerted lenne, a tanácsadás akkor is arról szólna, hogy más szerszámával a csalánt - feltéve, hogy csalánirtásról szólt a kérdés :D

Kumari aki Nilüfer 2019.05.18. 13:02:38

Én szólok:D spenót főztem,Mert erősen megihletődtem, igaz, fagyottból, de szeretem én úgy is:)És látám-érzém. hogy abból is igen jó:) meg kacsazúza-szárnytő levest, meg újkrumplit petrezselymesen meg sült csirkét meg uborkasalátát meg normális saláta salátát.
A talira nem tudok mit írni, boldog örömest, csakhogy konfirmálás, ballagás, egy szegedi befizetett kirándulás, valamint munkahelyi rendezvény..gyakorlatilag júl. 15 ig- a nagy szabi kezdetéig- minden hétvégén lesz valami hét közben meg dolgozom.

trux77 2019.05.20. 06:23:52

@Andrass9: Nekem mindegy, en ennyitekkel is szivesen talalkozom, meg tobbetekkel is. Te vagy a hazigazda, igy a donto szo is a tied.

Kumari aki Nilüfer 2019.05.20. 14:09:55

Én sok-sok éve olvasom ezt a blogot, emlékszem Hagymára, meg sok másra, de később mertem csak belebeszélni:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.20. 14:51:48

@Kumari aki Nilüfer: Szerintem nagyon jól tetted! Örülünk a jelenlétednek :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.20. 14:57:33

@trux77: @Topy: @Dikusz: Nos akkor szombat délután (kora délután, gondolom jobb) szívesen látlak benneteket, meg mindenkit, aki jönni szeretne. Nem lakom a szomszédban, ide több járművel kell jönni. Mivel a pöstiek tudják, hol van a Moszkva tér aka Kalef: onnan az 56 vagy a 61-es tuja kihoz Hűvösvölgyig. Onnan már csak az 57-es vagy 257-es buszt kell elkapni, és egészen a Bölény utcai megállóig jönni. Ott van egy bazi nagy új épület, egy uszoda. Amellett kell besétálni az Áchim András utcába az első baloldali sarokig. Az a Kadarka utca, egyben a cél állomás is :)
Jön viszont a neheze: Mit akartok enni? A választék nagy, de nektek kell eldönteni, mit főzzünk!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.20. 14:58:36

@Andrass9: Ja, és szerintem Dikusz egyenesen otthonról ki tud villamosozni a Hüvibe :)

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.20. 16:11:41

@Andrass9:

Nekem jobban teccene, ha Irsai Olivér utcába kéne menni. A kadarka már nem az igazi.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.20. 16:34:34

@látjátok feleim szümtükkel: Tőlem oda is mehetsz, de az legalább 4 sarokra van tőlünk :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.20. 16:37:16

@Andrass9: Ami még a kaját illeti, a mozdonyhoz van 35 kg faszén, meg cseresznyefa és sárgabarack, valamint boroshordó füstölőanyag ...
De van tárcsa és öntöttvas lap is, nem beszélve méretes bográcsról.
A csodahüttő meg dugig van jobbnál jobb húsokkal (bocs, de vega alapanyag nincs itthon).

old forester 2019.05.20. 17:48:00

@Andrass9: Gyakran benézek a blogra, de ezt a „búsongó” kommentet csak most láttam meg. Szerintem semmi okod rá, mégpedig az alábbiak miatt:
1.,Ahogy itt már valaki említette, a kommentelők nagy száma a tartalom felhígulásával járna és óhatatlanul megjelennének a „félrészeg ruhatárosok”. Nekem nem hiányzik, de szerintem neked se.
2.,Azt írod több mint ezer recept. Hát hiszen ezért jár ide mindenki (én legalább is), hogy ötletet szerezzen. Megjön az ihlet, indulás főzni, nincs idő kommentelni. Mire meg volna idő addigra már rég lecsengett a téma.
3.,Nincs a receptekkel baj, inkább az a helyzet, hogy olyan részletes a leírás, hogy a legtöbbször nincs mit hozzátenni.
4.,Továbbá, ha tényleg több kommentelőt szeretnél, írjál egyszerűbb recepteket amihez még gasztronómiai analfabéták is hozzá tudnak szólni. Pl.: zsíroskenyér kristálycukorral, lófejből halászlé, stb. :)))
Szóval szerintem a kommentelők száma nem feltétlenül jelzi a minőséget, se pro, se kontra, ahol több mint ezer recept van, oda nem elsősorban kommentelni jön valaki, hanem ötletért, vagy egyszerűen olvasnivalóért. Minden recept egy érdekes történet, rengeteg hasznos egyéb információval, olyan mint egy elbeszélés, és nem egyperces.

Kumari aki Nilüfer 2019.05.20. 18:35:02

Ez egy jó hely,na:)

Viszont ma a madarasban kikaptam egy nagy csomag zöld spárgáT, OLYAN friss volt, hogy ..nagyon, na. Hazahoztam, vajon megsüttem, és mind megettem:DD Valami csuda volt. A capsLockot meg Teréz macskám nyomogatja, ide dugla a pofácskáját, hogy simogassam:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.20. 19:18:28

@old forester: Köszönöm a vigasztalást, visszanyertem egy kis lendületet vele!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.20. 19:18:57

@Kumari aki Nilüfer: Szóval nem csak az én macskám követeli ki a simogatást!!!!

Kumari aki Nilüfer 2019.05.20. 19:29:25

@Andrass9: Ó, ez a büdös megmancsol, addig bököd, míg nem simogatom, de folyamatosan!!!!..na most ez hajnali kettőkor nem mindig akkora élvezet:DDD

Dikusz 2019.05.20. 19:55:50

@Andrass9: Nemnem!:))) Hétvégén az 56-os nem jön ki Budafokra, a körtéren át kell szállnom a 61-esre. Mivel a Moszkváról gyakran indul túránk, addig biztos ki tudok találni, onnantól meg csak elvisz a busz a célig.
A kora délután az 14:00 órát jelent?
Kajába minden jöhet, nem vagyok válogatós.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.20. 19:59:05

@Dikusz: Mondjuk legyen két óra. Akkor még talán jó lesz az idő!

Dikusz 2019.05.20. 22:42:16

@Kumari aki Nilüfer: Ezzel én is így voltam.:)
Zöld spárgát ma a Lildliben fogdostam össze, de nem tudtam rászánni magam, pedig valamikor ki kéne próbálni. Egyetlen egyszer főztem spárgalevest konzervből, de az főzés nélkül is ehetőbb volt, mint amilyen leves nekem sikerült.
Amúgy a Lidlis spárga 1100 Ft/kg körül volt, az jó ár, vagy drága?

Kumari aki Nilüfer 2019.05.21. 07:46:16

@Dikusz: az én vásárlásomhoz képest..kicsit drágább, egy fél kilós olyan 370 volt..talán. Sok dolgot vettem.
Én nem főzöm, vaj(olaj esetleg), egy kis só, bors, de csak finoman, és előbb pár percig fedő alatt, utána kicsit átpirítom. de én nem vagyok mérvadó, nyersen is szeretem..főleg a zöldet, Nekem annak intenzívebb az íze, de van, aki a fehérre esküszik. Hollandiában ettem lilásrózsaszínt, vastag, kövér hüvelykujjnyit, szintén minimalista készítéssel..omlós puha, baromi finom volt. Ott ettem először bazsalikomos, sós paradicsomlevest, nem tudom, mi volt még benne, mert nem sikerült OLYAT rekonstruálnom azóta sem.

Kumari aki Nilüfer 2019.05.21. 07:47:37

@Dikusz: Ja, és a fásabb részt letörtem, abból lesz két.három adag spárgakrémleves..annyira nem volt fás, szétviszi a botmixer:)

trux77 2019.05.21. 13:43:09

@Andrass9: Én kettőkor tudok szerintem indulni, de akkor megyek én is :) És köszi a lehetőséget :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.21. 14:41:42

@Andrass9: Szombat délután kettő, vagy utána. Cím: 1028 Áchim András u. 16. Kinyitom a felső kaput is, de a bejárat elvileg a Kadarka utca felől van, merthogy saroktelek. 57 vagy 257-es busz Hüviből a Bölény utcáig, onnan kb 400 méter séta az Áchimon, amin az első ház baloldalon. 06 30 574 8565 néha felveszem :)
Fontos kérdés: Vettem egy majdnem teljes sertés oldalast. Ki nem eszik húst? (Mármint azok közül, akik jönnek). Ez a szép példány fog pihenni a mozdonyban sok órán át. Mit kértek hozzá körítésnek (van egy kis uborkasaláta, meg van ecetes uborka, ecetes jalapeno. Krumpli tud sülni a hús mellett, vagy a szeneskocsiban :)
Grillen sült cukkíni? Esetleg bolti csiperke? Kenyeret hozok a kenyérboltból. A Lidinek eszméletlenül finom óriáskiflije van!

Dikusz 2019.05.21. 14:58:35

@Andrass9: Bármelyik is lesz a felsoroltak közül, mind finom.

A Lidlis óriáskiflit én is szeretem, jók a péksüteményeik, különösen akkor, ha még melegek.

A felső kapu ugye nem azt jelenti, hogy fel kell mászni rá?
Be is dőlne az egész kerítés, ha így próbálnék bejutni.:)))

trux77 2019.05.21. 17:20:45

@Andrass9: nekem elég a hús, köszi :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.21. 19:13:17

@trux77: Bilagitot hozol? Bár van itthon Dipankrin :)))

Topy 2019.05.22. 09:08:08

@Andrass9: elnézést, hogy csak most válaszolok, tegnap a fél napot a szemészeten töltöttem, olyan kötőhártya gyulladásom van, hogy a fal adja a másikat, a szememhez a fél fejem is hozzádagadt
sajnos erősen kétséges, hogy tudok-e menni :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.22. 10:03:00

@Topy: Sajnos az még fertőzhet is, tartsd magad távol a családtól!
Minden részvétem a tied, gyógyulj mihamarabb!

trux77 2019.05.22. 16:13:30

@Andrass9: annyit nem tudok enni, hogy gondot okozzon :) de ahogy látom fogyatkozunk (@Topy: jobbulj meg hamar!) szóval várom a további híreket, hogy akkor toljuk vagy menjünk?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.22. 16:24:59

@trux77: Cserébe Waka jelezte, hogy ő jön :) Ha toljuk, akkor valahogy le kell fagyasztanom azt a 3,5 kg-os oldalast, ami nehéz lenne. Az időjárás egyelőre barátságosnak tűnik, de eggyien még a legkisebb szobában is elférünk. Amondó vagyok, hogy gyertek!

trux77 2019.05.22. 17:19:06

@Andrass9: Én tuti megyek :)
Van valami, amit vigyek? Zene, film? Esetleg vmi bor? Én nem értek a borokhoz, de ha megmondjátok mit vigyek, azt szívesen viszem :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.22. 21:07:58

@trux77: Nem tudok semmiről, ami kellene :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.23. 16:15:53

@trux77: Na jó! Van egy dolog, amivel űberelhetnél engem (abbahagytam a kenyérsütést a bokatörésnek köszönhetően):
Ha van a környékeden JÓ kenyér! 1 kilóval boldoggá tennéd a csapatot. Ha nincs, szólj időben, hozok a helyi kenyérboltból.
Ez olyan dolog, hogy csak néhány helyen lehet tényleges kenyeret venni. Nálunk nem ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.23. 16:16:49

@Andrass9: Ja, most dagasztottam be egy kis buktát! Nem ettem száz éve ... de lesz szombaton!

trux77 2019.05.23. 17:02:12

@Andrass9: rendben, kenyeret viszek :)

Dikusz 2019.05.23. 19:12:24

@Andrass9: Igazi buktát én még nem is ettem, csak boltit.:)

trux77 2019.05.23. 19:27:14

@Dikusz: válaszoltam neked, keresd a megváltó levelét :))))))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.23. 22:20:45

@Dikusz: Másnapos lesz, de ehető. Most rotyog egy kis körömpörkölt is ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.24. 10:13:11

@trux77: @Dikusz: @Topy: @Waka:
BAJ VAN! A tegnapi hideg orkánban és esőben sikeresen begyűjtöttem mára egy torokgyulladást rendes lázzal.
Sajnos le kell mondanom a holnapi főzőcskézést :(((
A húsokat lefagyasztom, a buktát megeszik a szomszédok.
Megyek is a dokihoz...

Topy 2019.05.24. 10:57:43

@Andrass9: Esküszöm nem én voltam!

trux77 2019.05.24. 12:47:51

@Andrass9: Jobbulást!
A kenyereket megvettem, akkor lefagyasztom, jó? Mert én amúgy nem eszem kenyeret :)))))

kobold63 2019.05.24. 13:08:27

@Andrass9: @Topy: Micsoda banda, egymás után dőltök ki. Jobbulást!!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2019.05.24. 13:25:11

@Andrass9: Jobbulást kívánok! A pálinkát félreteszem (naná!:D).

látjátok feleim szümtükkel 2019.05.26. 12:08:28

@Dikusz:

Biztosan nem a hűtőbe, mert a hideg pálinka is okozhat török gyulladást.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2019.05.27. 10:49:38

@trux77: Köszönöm. Kenyeret én se nagyon eszem ... kb 35 deka fogy el egy hét alatt egy félkilós rozsos buciból.
süti beállítások módosítása