Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • látjátok feleim szümtükkel: Ciánoztak? Leszedtem a lugasról a szőlőt, most csak harmincegynehány fürt lett. A legnagyobb cs... (2021.09.27. 20:18) Bécsi palacsinta
  • Andrass9: @Boar.: Ahogy mondod! Kedvenc szomszédasszonyunk öccse főz remek hallevest! Ráadásul csak a maga f... (2021.09.25. 19:11) Egy ötcsillagos bográcsgulyás
  • Andrass9: @Juaniita: Egészségedre váljon!!! (2021.09.25. 19:09) Tökéletes májkrém maradék resztelt májból
  • szivar: @Andrass9: Egyszer próbáld ki a molnárkát (kalácstésztából kenyér alakú apró izé, hamburgerféleség... (2021.09.23. 01:45) Minek nevezzelek?
  • Andrass9: @Waka: Viszont úgy nem lenne remek csontalaplevem... Nem tudom, mit szólna a káposzta, ha fél napi... (2021.09.22. 21:14) Káposztás húsos csont
  • szivar: @Andrass9: Akkor te jobban jártál, mint én a füstölt húsvéti sonkával. Nem szaladt szét, csak mozg... (2021.09.15. 02:21) Feles zöldborsópüré

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (11) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (54) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (14) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (5) bazsalikom (60) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (2) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (35) bőrősháj (2) bors (337) borsikafü (5) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (13) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (36) citromlé (45) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (16) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (28) csirkecomb filé (10) csirkeláb (2) csirkemáj (13) csirkemell (24) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (6) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (15) csombord (3) csont (4) csontalaplé (7) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (10) cukor (146) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (38) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (3) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) égerfa (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (63) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (44) fánk (3) farhát (4) Farkas András (33) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (55) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (100) fekete bors (2) feles borsó (4) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (460) fokhagymapor (6) fokhagyma granulátum (16) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (17) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (10) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (66) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (97) gyömbér (122) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (9) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (348) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (22) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (4) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (5) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (10) kacsanyak (7) kacsaszárnytő (3) kacsazsir (4) kacsazsír (55) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (95) kakukkfű (39) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (35) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (19) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (41) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (29) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (4) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (83) köménymag (26) konyak (3) könyv (2) koriander (31) koriandermag (32) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (162) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (11) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (24) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (16) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (14) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (61) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (43) lime héj (2) lime levél (6) liszt (128) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (99) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (20) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (79) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (8) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (37) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (9) olivaolaj (134) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (63) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (33) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (132) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (34) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (149) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (11) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (93) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (10) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (5) prézli (38) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (14) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (45) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (51) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (82) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (18) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (175) sárga laska (3) savanyúkáposzta (6) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (344) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (47) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (73) szalonnazsír (3) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (39) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (11) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (67) szerecsendióvirág (54) szezámmag (13) szezámolaj (13) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (40) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (22) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (92) tejfel (67) tejföl (85) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (222) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (10) tüdő (2) túró (33) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (46) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (241) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (24) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (28) vörösbor (28) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (25) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (56) zellergumó (46) zellerlevél (40) zellerszár (31) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (42) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (79) zöldség (3) zöldségalaplé (10) zsálya (46) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (73) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Csípős szuvidált csirkeszárny

2018.03.19. 07:00 Andrass9

Annyit olvasok a szuvidálás kényelméről, gondoltam megpróbálok belőle egyet. A csirkeszárny nagy sláger a családban, soha nem tudnék eleget készíteni, mert a tepsim mérete igencsak limitált. Maximum 5 főre tudok benne sütni egy menetben. Azután meg az is gond, hogy egy személyre nemigen izzítom be a sütőt, inkább készítek valami mást.

33.jpg

Node, ha szuvidálom a szárnyakat a szósszal, majd vákumzacskóban lefagyasztom kisebb adagokban, akkor mindkét problémát megoldom. Egyrészt egy adagot is könnyen elkészítek, hisz csak 15 perc kell neki a grillben, másrészt két tepsivel is grillezhetek, hisz 15 perc egy-egy tepsire mégsem 3 óra, mire elkészül, nem beszélve arról, hogy a szószt hozzá csak egyszer kell elkészíteni. A nyolc óra szuvidálás szintén egyszer kell, meg az nem is munka: lehet aludni közben :)

No lássuk, mi kell hozzá:

  • 10 literes fazék a hőszigeteléssel
  • Anova vagy Joule vagy bármilyen merülő szuvidáló szerkezet
  • 3,5 kg (39 darab) csirkeszárny (ennyi volt itthon)
  • 1 kg csirkecomb (kisérletnek ezt is betettem)
  • 3 dl édes paprikaszósz  (ebből még volt egy üveggel ...)
  • 1 ek kakukkfü
  • 1 ek csípős csiliszósz (Thai Bird Eye, SHU=125000)
  • 1 ek csilipehely
  • 1 ek Montreal Chicken fűszerkeverék (fokhagyma, só, hagyma, bors, paprika, petrezselyem, narancshéj)
  • 12 dkg só
  • 2 l víz

10.jpg

A sót feloldottam a vízben, a baromfialkatrészeket tollmentesítettem egy gáz forrasztólámpával (nekem ez vált be). A szárnycsúcsokat egy kis zöldséggel feltettem főni: ebből remek csirke alaplé lesz! 70 perc főzéssel az alaplé el is készült (a lét leszűrve lefagyasztottam, a szilárd részeket a kutya kapta vacsorára).

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

A szárnyakat és a combokat a sós vízbe tettem vagy 6 órára. Azért még egy kis fűszerrel (kakukkfü, csilipehely, hupilila batáviai kóser só, hogy a fickó is örüljön ...) is felütöttem az áztatólét.

15.jpg 16.jpg

Az áztatás után leöntöttem a sós levet, és megszórtam durva sóval, és a többi fűszerrel. Beleöntöttem a paprikaszószt, és belekevertem a csilipasztát is. A csirkeszárny nagyon szomorú dolog, ha sótlan!

17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg

Ezután jött a vákumfóliázás. Aliexpressen rendeltem a vákumozógépet 20 USD áron, meg vákumzacskókat is elég jó áron (láttam idehaza is nagyobb hiperekben 40000+ Ft-ért, meg a zacskók). A szárnyakat 3 zacskóba tettem: 1 adag, 3 adag, 3 adag felosztásban, a combokat meg két zacskóba. A lényeg, hogy mind kényelmesen beleférjen a szuvidáló fazékba. A vákumzacskózás persze kiváltható jobb minőségű Ziplock zacskókkal is.

21.jpg

A fazékba állítottam a szuvidáló masinát, félig feltöltöttem ioncserélt vízzel (így a masina és a zacskók felületére nem rakódik ki semmi vízkő), majd beállítottam 64,5C fokra.

22.jpg

Ezután belesűlyesztettem a zacskókat úgy, hogy a víz keringeni tudjon közöttük, és elmentem aludni. 8 óra elteltével jeges vízfürdőbe szedtem ki a zacskókat.

23.jpg 24.jpg

Amikor lehült, feliratoztam és levittem a fagyasztóba.

25.jpg

Ez még bő egy hónapja történt, most viszont megkívántam a csirkeszárnyat. Itt a remek alkalom, kipróbálom a kisadagot. Kiolvasztottam hideg vízben az egyszemélyes vákumzacskót, betettem egy tapadásmentes alufóliát egy jénai tetejébe (mert lusta vagyok mosogatni).

26.jpg

Felbontottam a zacskót, ami igencsak étvágygerjesztő volt! Szépen szétosztottam a jénaiban, és betoltam a grill alá egy araszra a sütőbe. 8 perc az egyik oldalon, 7 a másikon ropogós bőrt eredményezett.

27.jpg 28.jpg 29.jpg 30.jpg

Kenyérrel eszegettem, először késsel-villával (mert állítólag volt gyerekszobám):

31.jpg

de azért ez igy nem autentikus, a csirkeszárny "finger food", vagyis kézzel szokás enni :)

32.jpg

Csodás piros és ropogós, igencsak csípős csirkeszárnyakhoz jutottam.

34.jpg

Sikeres volt az előre szuvidálás gondolata. A nagyobb adagot majd egy másik alkalommal próbáljuk ki. Én viszont igencsak belaktam belőle :)

Érdemes így előre megfőzve lefagyasztani, hogy majd csak a ropogós bőr elérésére kelljen sütőbe tenni.

62 komment

Címkék: csirkeszárny csirkecomb csilipaszta paprikaszósz szuvidálás vákumozó vákumzacskó

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr7313751244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Dikusz 2018.03.19. 09:02:13

A csirkeszárny bizony finom falat, én rántva szeretem. Sótlanul tényleg szomorú, belefutottam már én is...
Finom sütve is nyilván -mint a posztban szereplő csirkeszárnyegyedek is-, aki szereti az erőset, annak meg pláne:)

látjátok feleim szümtükkel 2018.03.19. 09:28:40

Gondolom, hogy akinek nincs szuvidáló eccájgja, az nyugodtam megpárgolhatja lábosban födő alatt a szárnyakat, és beteheti a frigóba. Így is megsüthető később.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.03.19. 09:49:35

@látjátok feleim szümtükkel: Más lesz. De a poszt nem is a te általad ajánlott módszerrel foglalkozik ...

látjátok feleim szümtükkel 2018.03.19. 10:43:09

@Andrass9:

Kétségtelenül igazad van, de nincs mindenkinek szuvidálója, és attól még szeretik a sült mázas csirkeszárnyakat, és időt is szeretnek spórolni.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.03.19. 11:06:08

@látjátok feleim szümtükkel: Igazad lehet, de akkor ezzel az erővel helyből felteheti a grillre is megpirítani (bár az is más étel).
Amugy mindenkinek van szuvidálója, ha be tud állítani kicsi lángot a nagy fazék alatt. Csak arra ügyeljen, hogy 65 fok körül legyen.

Ez a poszt arról szólt volna (biztos nem jól írtam meg), hogy szuvidált csirkeszárny nagyon finom meggrillezve ropogósra. Persze lehetett olyan olvasata is, hogy fazékban párolt csirkeszárnyat pirítunk meg ...

látjátok feleim szümtükkel 2018.03.19. 12:52:30

@Andrass9:

Száz szónak is egy a vége, a csirkeszárny édes-csípős-ragacsos masszában jó. Hogy előtte mit műveltek vele, az kit érdekel? Hiszen a végeredményt esszük kétpofára.:D

Ez a fazekas szuvidálás érdekes, ki kéne próbálni, már ha lehetne jól záródó tasakot kapni. Talán feltúrom a régi fóliazáró szerkentyűmet, és próba cseresznye.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.03.19. 13:42:16

@látjátok feleim szümtükkel: Ne haragudj, de ezzel nem értek egyet!!!!
Először is a csirkeszárny nagyon sok formában "jó" (én például utálom édes-ragacsosan). A szakácsművészet lényege pedig az, hogy hogyan készítünk el egy fogást, mert attól függ a végeredmény is :)

látjátok feleim szümtükkel 2018.03.19. 15:26:54

@Andrass9:

No ezt jól megbeszéltük, most már csak enni kell(ene).

vörösbor(de)minőségi 2018.03.19. 17:40:28

@Andrass9: a végén a jeges fürdő az kihagyhatatlan? nyilván nem véletlenül csináltad igy,vagy csak nagyon gyorsan akartad a hűtőbe pakolni?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.03.19. 17:46:38

@vörösbor(de)minőségi: Erre azért van szükség, hogy azok a bacik, amik még esetleg életben vannak, ne tudjanak szaporodni azidő alatt sem, amíg megfagy a tartalom. Nekik a 35C fok a kedvencük!

Kumari aki Nilüfer 2018.03.19. 18:06:51

A csirkeszárny a gyengém( az egyik:DD). Bármilyen módon..de legjobb rántva, utána borsosan sütve, utána meg mindegy:)

vörösbor(de)minőségi 2018.03.19. 19:48:42

@Andrass9: értettem.
eszembe nem jutott volna-tanultam ma is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.03.19. 21:10:43

@vörösbor(de)minőségi: szégyen és gyalázat, de ezt attól a fickótól tanultam. Azért persze én is utánaolvastam :)))

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.03.19. 21:27:22

Köszönök szépen!
Bár magam a kicsit édeskés, mázas változatot szeretem, ez az ízesítés is kedvemre való. Ez a combat ready megoldás remek. Amerikában agyon kereshetnéd magad vele. Fagyasztva, tálcán TV-dinner változat, előhűtve, zsugorban party wings.

she_wolf 2018.03.19. 22:34:45

Rántva szeretem a csirkeszárnyat, kár, hogy csak én:(
Férjemnek nem kaja, kutyákkal nem osztozhatok rajta, magamnak meg nem szórakozok vele.

Dikusz 2018.03.19. 23:21:42

@she_wolf: Nem csak Te, írtam, hogy én is rántva szeretem:)))

Tangó Suszter 2018.03.20. 05:12:41

Iluskànak 54. születésnapjára 54 db szàrnyat vittem. Hát, ez se tegnap volt. :-(

Kumari aki Nilüfer 2018.03.20. 10:07:11

Most nézem az index2-t..hát ott virít sznob barátunk az érlelt csirkével:)))))

Na, jó.Ott van a csirkeszárny is:)

she_wolf 2018.03.20. 10:32:56

@Kumari aki Nilüfer:
Amíg tyúk(ló)szar van, veréb is van;)

she_wolf 2018.03.20. 10:33:59

@Dikusz:
Grillezve sem rossz, sok salátával, friss pékáruval;)

Dikusz 2018.03.20. 12:00:00

@Tangó Suszter: Azért merem remélni, hogy nem is abban az évben, amikor a szakszervezeti beutalóval üdültél:)))

turósmácsik 2018.03.20. 13:08:08

@Dikusz: RÁNTVA, RÁNTVA, RÁNTVA, RÁNTVA, RÁNTVA. Meg kentakisan, meg csípős mázasan, meg pörköltben, meg ragulevesben, szóval bárhogyan. Csak magamnak, úgyhogy üzenem Farkasnénak, hogy nálunk úgy van, hogy rántok mellet, combot a vonatkozó családrészeknek és magamnak pedig szárnyat, farhátat. Amit egy kis combika után elrágcsálok.

Nekem ez a szuvidos dolog tetszik. Magamnak nem szórakoznék vele, de megértem az indíttatást.

Kumari aki Nilüfer 2018.03.20. 13:47:22

@turósmácsik: szárny, farhát rántva: IGEN!!!!!

Koborlovag 2018.03.20. 14:10:05

Egy kérdés így hirtelenjében a sou vide technikához... Jól sejtem, hogy a vákuum hatása alatt az ízeket adó fűszerek igen erősen bele is diffundálnak a szövetekbe? Csak a mínusz nyomás hozadékaként gondolom.

Tangó Suszter 2018.03.20. 16:50:10

@Dikusz: Akkoriban nem ismertem, 20as éveinket éltük. Megfelelni, felnőttest játszani volt a program. Elképzelni se tudtuk,hogy leszünk mi még szeni szeni szenilisek.// Negyven? Az nem kor! Tudod kedvesem, mikor az ember visszanéz. Hetven évesen.

látjátok feleim szümtükkel 2018.03.20. 17:10:34

@Kumari aki Nilüfer:

Én már igen, mert a fél bárányból arra is jutott alkatrész. Nagyon szeretem a bárányhúst minden formában.Sajnos daráltan nem jutok hozzá, és amit egészben veszek, sajnálom ledarálni.

látjátok feleim szümtükkel 2018.03.20. 17:15:15

@Tangó Suszter:

Na, akkoriban volt a film címe, hogy a vak asszony visszanéz. ( Kérdésre, hogy mit adnak a moziban. )

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.03.20. 19:36:35

@Koborlovag: Nem akarlak elkeseríteni, de a szuvidálás NEM vákumban történik, csupán oxigén nélkül. Sajnos egyes blog írók lelkesen vákuumoznak, holott csak a levegőt tudják kivenni a zacskóból. Persze, ha valaki szilárd dobozból szívja ki a levegőt, az valóban vákum, de ott nem tudja az összes oxigént eltávolítani, mert összeroppanna a doboz. Az meg külön misét érdemelne, hogy a vákumban hány fokon forr a víz, mikor mennyi gőz fejlődik, ami persze megnöveli a légnyomást a dobozban. Mindez a szuvidálásnál használt mőanyag zacskónál nem tud előfordulni, hisz a levegőt kiszívva, a zacskón belül a nyomás továbbra is a légköri nyomással egyezik.
Ha érdekel, részletesebben is írhatok róla. Slendriánul, de lelkesen A Fickó Fakanállal sokat publikál róla (én is tőle kaptam kedvet egy szerkentyű beszerzésére).

látjátok feleim szümtükkel 2018.03.20. 19:45:53

@Andrass9:

Arról írj, hogy aki nem tudja ez egy szuvidált csirkeszárny, az mit érez amikor ezt eszi, mi a különbség a nem szuvidálthoz képest.

Dikusz 2018.03.20. 20:21:25

@turósmácsik: Nálam is a rántott szárny a menő, de a levesben főttet is szeretem, a kaparóval együtt.
Anyósom nagy kedvence volt a rántott far-hát, a püspökfalattal:)
Sütni nem szoktam csirkeszárnyat, pörköltet ritkán főzök.

Viszont a csirke bőrét nagyon szeretem kisütve:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.03.20. 20:53:02

@látjátok feleim szümtükkel: Elég fontos különbség volt, hogy a szárnycomb nem volt száraz, mint a mellehúsa! Én pont emiatt csak a szárny közepét szeretem, mert az általában szaftos marad, míg a szárnycombrésze nekem mindig száraz. Az is megjegyzendő, hogy a fűszerek sokkal jobban beivódtak a húsba (nem a vákum miatt, hanem a hosszú készítés közben). A bőrét pedig rövid idő alatt meg lehetett pirítani, nem száradt ki alatta a hús.
Nekem bejött ez a készítés! Amúgy is macerás, de így legalább egy menettel el tudtam készíteni több étkezésrevalót is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.03.20. 20:56:42

@Dikusz: Érdekes, hogy nekem így izlik a legjobban. Az ameriaki "buffalo wings"-től lábrázásom van, annyira elecetezik!!!
Idehaza meg nemigen jutottam rántott szárnyhoz, kivéve, ha anyós sütött egy kis májjal a szárnyhajlatban :) Na AZ jó volt!!!
Viszont amikor először készítettem neki ilyen szárnyat, abbahagyta a szárny rántását, mert ez annyival egyszerűbb, és neki annyival jobban izlett...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.03.20. 20:59:02

@Dikusz: Ja! Levesben is imádom! Ott még a szárnyvéget is megeszem!!!
A farháthoz való viszonyomat már ismerhetitek a blogkocsma.blog.hu/2018/01/27/nyugdijasok_levese posztból :)

Dikusz 2018.03.20. 21:22:31

@Andrass9: Óóóóóó.... tényleg:)
Valamikor én is rántottam úgy szárnyat, hogy májat is tettem bele:))) Már nem is emlékeztem rá, pedig nagyon szerettem.
Valószínű azért, mert már régóta, ha rántott csirkevalamit akarok sütni, akkor vagy-vagy alapon csinálom, nem egész csirkét veszek.

A sültcsirkéből meg legjobban a bőrét szeretem, a többi már nem is annyira fontos...

Nagyon tetszik a "szárnycombrész" elnevezés, még nem is hallottam:)

látjátok feleim szümtükkel 2018.03.20. 21:37:47

@Andrass9:

Ma láttam egy nagyon érdekes filmet az ízlésről. Kiderült, hogy az ízek nem magukban léteznek, kell hozzájuk az illat is. Gondolom a szuvidált hús ( mellesleg mást pl. zöldséget lehet szuvidáni? ) azért lehet más, mert a fűszerek illóanyaga jobban megmarad, mivel nem tud elillanni, és ezáltal intenzívebb a végeredmény íze.

Dikusz 2018.03.20. 22:02:24

@Tangó Suszter: Én sem 40 éves vagyok, hanem 60+-os:)))

látjátok feleim szümtükkel 2018.03.20. 22:17:11

@Dikusz:

No, akkor most ki dicsekszik kinek?;D

she_wolf 2018.03.20. 22:20:59

@látjátok feleim szümtükkel:
Igen, igen! Én is láttam:)
Annak örülök, hogy az a fiatal nő végül visszakapta a szaglását. Nehéz nélküle elképzelni egy élvezetes főzési rituálét:(
Különböző ételekről olvasok itt, és olvasáskor előjönnek a memóriámból az illatok (ha már ettem olyat). És ha megérzek egy illatot, akkor ahhoz könnyen tudok kötni egy kaját.

she_wolf 2018.03.20. 22:21:23

@Dikusz:
A nők mindig 21 évesek!:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.03.20. 22:33:22

@Dikusz: Hivatalos neve szárnytő. Gyakran veszek liba vagy kacsaszárnytövet, mert elég sok hús és zsír is van rajta. Abálva (konfitálva - szuvidálva) isteni!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.03.20. 22:36:07

@látjátok feleim szümtükkel: Nem csak az illat, de a sokkal alacsonyabb hőfokon való készítés. Lábasban, sütőben rendre felmelegszik 95-100 fokra is, míg szuvidálással én csak 64,5C-ig engedtem melegedni. Ezáltal a hús nem tud kiszáradni, pont annyi hőt kap, hogy kvázi megfőjön, de nem tud kicsapódni a fehérje.

she_wolf 2018.03.20. 22:44:15

@Andrass9:
Tacskó:) A hapsiknak kell is a hosszabb gyerekkor, nehezebben érnek be:D De sok-sok türelemmel és szeretettel jól formázhatók.

Ha már szuvid, meg alacsony hőfok: oszt a mindenféle nem kívánatos elemekkel (bakter és társai) olyankor mi a stájsz? Ez tényleg érdekelne, mert jó, hogy csak egyszer élünk, de nem mindegy, hogy hogy halunk.
Nagyon bátran tudok félni, pl. ezért nem eszem rozéra sült cuccot. Sem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.03.20. 23:00:08

@she_wolf: Majd csak beérek én is :)
Ami a renitens élővilágot illeti, a 65C fok egy biztonságos választás, pláne ilyen hosszú "főzési" idő alatt.

she_wolf 2018.03.20. 23:15:17

@Andrass9:
A medveállatkák élénken tiltakoznak:)
Na jó, ők cukiságok, nem bántják az embert.

Kumari aki Nilüfer 2018.03.21. 07:53:57

@she_wolf: Veszprémben a várban az egyik belső udvarban van medveállatka szobor. Olyan birka méretben.Rögvest felismertem, mert cuki, de érdekes volt hallgatni a találgatásokat:DDDDD

Tangó Suszter 2018.03.21. 13:42:00

Csak úgy. Túlvásárlás miatt a nyakamon...nem a kredencben maradt majd 1 kg kenyér. Szikkadt volt, penésznek semmi nyoma, reggelire bundáskenyér, este sima zsírban sült fokhagymázott lett belõle. De, így is sok maradt. Felkockáztam két adagra osztva ment a fagyba, jò lesz levesbe zsirban piritva, nem szeretek kidobni semmit ami használhatò.

she_wolf 2018.03.21. 13:54:15

@Tangó Suszter:
Pirított kenyérkocka és bármilyen krémleves nagyon nyami tud lenni!:)
Ha hozzád hasonlóan járok, akkor nálam is ez szok lenni, meg kiszáradás után ledarálom morzsának. Rakott cuccok alá, húsos kutyulék sűrítéséhez igencsak jó tud lenni.

she_wolf 2018.03.21. 13:56:33

@Kumari aki Nilüfer:
Ha arra járok, megkoszorúzom:)
De mit keres egy várban medveállatka szobor?:O Valakik visszajöttek a jövőből? Még hogy az időutazás nem létezik....:D

she_wolf 2018.03.21. 15:39:57

@Dikusz:
Hát inkább a főkuki, mint egy tengeri uborka! A főkukacnak legalább egyénisége van:)

2018.03.21. 17:23:10

nekem a szuvidálás szomorú, meg néhány olyan dolog, amit kár is szóba hozni... legyetek magatoknak boldogok! nem olvastam két esetben ezt a blogot, de mikor visszatértem, mindkét esetben törölve volt minden, amit írtam, nem láthattam, ki és mit írt válaszul, mi lehetett az ok, amiért a gazda törölte a kommenteket
pedig megvan neki az email címem, és nem adtam okot, hogy ne szóljon hozzám, ha valami nem jó... ezt mindenki számára le szerettem volna szögezni
értem, hogy utáltok, akkor ennyi is volt...
bloggazdának éppen meg akartam írni, hogy jobb lett a blogja nélkülem!!! (mivel hónapok után átolvastam újra)
ez így is fog maradni, nem kell befosni tőlem...
mert nem olvastam hónapokig, nem írtam, aztán ránéztem és láttam, hogy jól döntöttem, hogy levonultam innen...
én szerettelek benneteket, de megértés híján nincs itt helyem, belátom...
ismétlem, jobb ez a blog nélkülem, mint velem, de szeretném leszögezni, hogy magam döntöttem ezt el, saját elhatározásomból nem írok ide, nem a bloggazda döntött így, és nem fogadom el a bloggazda kimoderálását semmilyen szinten, hacsak emailben meg nem magyarázza...
nekem áramom se volt napokig a hó miatt, nem tudom, mi lehetett a kommentem sorsa... ezt lássátok.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2018.03.21. 17:34:43

@Tangó Suszter: Kevéske fűszeres olajjal megkenve, felkockázva, sütőben megpirítva isteni kruton lesz belőle.

she_wolf 2018.03.21. 18:21:50

@pizzaszeletvágó:
Igyekszem megbarátkozni azzal, amit én magam szoktam mondogatni:
nem kell mindig mindent érteni. Ez most kizárólag csak rám, magamra vonatkoztatva értendő! Merthogy nem értem. Úgy kábé semmit.

Én örültem amikor megláttalak, mindenféle önös érdek nélkül. Érzem ám, hogy van valami amiről nem tudok, vagy nem tulajdonítottam nagy jelentőséget neki, és nem tudom, hogy akarom-e tudni, mert úgy érzem, ez túlhalad rajtam.
Ide járogatok pihizni, jókat olvasok, kérdezek, és nagy örömömre választ is kapok. Szeretek itt lenni.

Szóval csak nézek, mint púpos gyerek a prés alá, és nem értem az egészet -mármint azt, hogy miért érzed úgy, hogy nincs itt helyed.
Bár azt nem tartom elképzelhetetlennek, hogy régebbről ered a probléma gyökere, mint mikor én itt megjelentem, de még akkor is aktívan jelen voltál.

A hozzászólásom kuszaságát tudd be annak, hogy tényleg értetlenül állok a dolog előtt, és én továbbra is kedvellek téged. Is!:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.03.21. 18:22:14

@pizzaszeletvágó: Fogalmama sincs miről beszélsz! Az utolsó moderált komment a blogon január 12-én született a kutyakajagyárostól. Magát a blog.hu-t szidhatod legfeljebb, mert nekem nem jelent meg semmi tőled január 13 és március 19 21:32:49 között. Azóta pedig csak ez a mostani. A blogmotor megőrzi a moderált kommenteket is az admin számára...

2018.03.21. 19:46:51

@Andrass9: oké, írtam még kettőt, ami fogalmam sincs hol van, ezek szerint nem nálad van a baj! Csak mivel tényleg rapszódikusan van áram nálam, ezért nem tudom "online" követni a hozzászólás sorsát, nyilván, ha kapok rá választ, akkor megjelent, de ezek meg sem jelentek. Pedig rutinos hozzászóló vagyok, láttam már mindent, tudod te is. Sebaj. Rá se ránts! Ettől még két állításom igaz:
1. Tudod a címemet. Szinte csak ezért tartottam meg, amit írtam is neked akkor!
2. Jobb lett a blog nélkülem, tényleg. Ahogy előre megjósoltam. Vissza is vonulok. A csigaházamba. ;)
+1 Én is szeretlek benneteket! :) De csakazértse fogok olvasni itt.

turósmácsik 2018.03.21. 20:15:49

@Dikusz: Nekem most gyűlt egy szép adag csirkebőr és csirkeháj a fagyasztóban, úgyhogy ki fogom sütni, és a mellé gyűjtögetett csirkemájból fogok készíteni májas zsírt szendvicsbe. A ropogós bőrt pedig csipsznek fogjuk megeszegetni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.03.21. 20:38:29

@pizzaszeletvágó: Írtam is rá amikor az első kommented megjelent. :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2018.03.21. 21:21:46

@turósmácsik: Az JÓÓÓÓÓ!!!!! Van egy kis kacsazsírom és 20 deka pecsenyekacsamájam. abból lehet, hogy alkotok egy májkrémet holnap, köszi az ötletet.

she_wolf 2018.03.22. 03:00:06

@Andrass9:
A májkrém nálam is az elintézendők listáján van:) Még nem tudom milyen májból, meglátom holnap a felhozatalt. Húsvétra hideg kajának nagyon kúl lesz. Mióta egyszer csináltam és a páromnak igen ízlett, azóta megemlíti néha, hogy csinálhatnék.

she_wolf 2018.03.22. 12:56:35

@she_wolf:
Tsirkéből leszen. Lelombozott ma a spúr:(
süti beállítások módosítása