Eléggé ijesztőnek hangzik, de valójában egyszerű és nagyszerű eledel! Pizzaszeletvágó említette egy kommentjében, amikor irígykedve olvastam a rengeteg gombaételéről.
Persze virsli nem volt, meg gombáról társalogtunk, így eszembe jutott, hogy vettem egy kis adag sárga laskagombát - azt ki kell próbálni, milyen!
Seperc alatt összeszedtem a belevalókat:
- 2 stangli
- 15 dkg sárga laskagomba
- 2 tojás
- 1 vereshagyma
- kis vaj
- kevéske olvadós sajt
- só
- bors (gombához mindig teszek)
A stangli (egyenes kifli) tetejét levágtam, majd kikapirgáltam a belét. Két tojást felvertem villával sóval és borssal.
![]() |
![]() |
![]() |
A stanglik mindkét felét megtöltöttem a felvert tojással, hogy beszívja a maradék bele. A kikapart bélzetet meg csendben elmajszoltam főzés közben...
![]() |
![]() |
![]() |
Egy kis vajon megpároltam a hagymát. Feldaraboltam a gombát, és megszórtam kis sóval meg rendesen borssal. Belekapartam a megpárolt hagymába a serpenyőbe.
![]() |
![]() |
![]() |
Kb 6 percig pirítottam nagylángon - levet nem is tudott engedni, mert fedő nélkül tettem. Beleöntöttem az 1/4 maradék felvert tojást, és reszeltem rá kis sajtot, amivel összekevertem.
![]() |
![]() |
![]() |
A stanglikba kanalaztam a sajtos, tojásos gombát.
A tetejére egy kis reszelt sajtot tettem.
Az egyik stanglit betoltam a mikróba, hogy kipróbáljam az ötletet:
De a végén mindkettőt a grill alá tettem :)
A mikrózott változatot azonnal megettem. Szépen megfőtt benne a tojás is.
A grillezettet is felvágtam.
De a végén ezt is megmikróztam 1 percre, mert a grill túl erős volt, a tojás nem sült meg a stangliban.
Tökéletes reggeli lett 40 perc alatt. Köszönöm az ötletet, ezt más töltelékekkel is el fogom készíteni!!!
Tanulság is van: érdemes hosszabb ideig hagyni a tojást az üregben, hogy többet szívjon fel a kifli, valamint tényleg kell kiflinként egy 40 másodperc mikrózás neki!