Itthon ebédelt a kicsilyány, ki kell tennem magamért! Találtam a csodahüttőben egy érlelt szép bélszíndarabot, amit rendkívüli alkalmakra tartogattam. Ez biztos jó lesz - szereti a lyány a marhahúst.
A feleségem az átsült húsokat szereti ... A kicsilyány jó keményre átsütve :((( Anyja lánya! Mit tehetnék, megsütöm nekik well done.
Volt még pár grillezhető sajt is, kipróbáljuk milyenek.
- 60 dkg szárazon érlelt bélszínjava
- 1 Tihany grill Camembert
- 1 csomag Hajdú grillsajt
- 1 csomag Wiesbauer grill specialitás kolbászkák, csípős
- frissen őrölt feketebors
- görög BBQ fűszerkeverék
- 2 ek mustár
A húst 2 centis szeletekre vágtam, így lett 7 szelet. Magamnak érintetlenül hagytam kettőt, de a másik ötöt kicsit kilapítottam, hogy könnyebben átsüljön. Rátekertem a feketeborsból, majd beszórtam a fűszerkeverékkel, ami oregano, kakukkfü, fokhagyma, majoranna összetevőkből állt. Ezt megismételtem a másik oldalán, ahol kicsit meg is sóztam (mindjárt megy a grillre - nem lesz ideje kiszívni a levét:). Rákentem a mustárt mindkét oldalra.
A Hajdú sajtot 4 szeletre vágtam, majd mindent tányérba tettem, hogy viszem a grillre.
Raktam szép tüzet a grill egyik oldalán. A másik oldalra tettem a húsokat, a kolbászkát kicsit közelebb a parázshoz, majd lefedtem.
A húst megforgatva áttettem a parázs fölé, a sajtokat pedig középre helyeztem. 3 percig lefedve sütöttem.
A húsokat levettem, a sajtokat megforgattam.
A Camembert-t magamnak vettem ki a két vastagabb, nem teljesen átsült bélszín mellé. Körítésnek akadt egy kis rizs, meg zöldek és olajbogyók.
A sajtot kitunkoltam a burkolatából.
A lyányok szeletei szépen átsültek, de nem égtek meg. Mindketten belaktak belőle, egy szóval se reklamálva.
A Hajdú sajt a kutya kedvence lett ...