Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • Kumari aki Nilüfer: @gigabursch: Igen, ámbár a Koránban van azért tanítás a vallási türelemről is..de nyilván azt nem ... (2024.11.03. 19:58) Rakott krumpli újra
  • Andrass9: @Andrass9: Reggeltől látható a rakottkrumpli! (Mintha már valaki nem látott volna ...) (2024.10.22. 20:14) Pirított vargánya reggelire kétféleképpen is
  • Andrass9: @kocsmagomba: Most délután, ahogy jövök haza, az uszoda melletti parkban legalább 30 őzláb gombát ... (2024.10.07. 18:41) Vadmalac raguleves
  • Andrass9: @Kumari aki Nilüfer: Nekem nagyon jól esett a hurka és a kolbász is. Sajnos ez édeskevés a hűtő ür... (2024.08.28. 20:57) Karaj Rossíni a'la Széll Tamás
  • Kumari aki Nilüfer: @látjátok feleim szümtükkel: Na látod, ez tényleg egy elfogadható érv. (2024.08.11. 15:51) Kolbászos, kacsamájas tükörtojás
  • látjátok feleim szümtükkel: Vajon mit jelez a természet? A kertünkben 2023-ban kikelt egy tő bögrevirág, ami szépen áttelelt,... (2024.08.08. 11:24) Rókagombapaprikás puliszkával

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (114) kakukkfű (41) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (140) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olivaolaj (148) olívaolaj (11) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (9) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (401) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (241) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Csirkecomb és egyebek tárcsán

2016.10.07. 07:00 Andrass9

Van egy szuper öntöttvas tárcsám, ami pont passzol a grillre, ezért nem kell külön tüzet raknom, ha be akarom vetni.

26.jpg

Hagymát vigasztalandó, a tárcsa remekül mûködik az indukciós rezsón is, csak a széle nem igazán melegszik fel (vagyis csak kis adagok készítésére megfelelõ), így télen helyettesítheti a kis faszenest...

Vendégek jöttek ebédre, gondoltam egy jó cajun fûszerezésû csirkecomb megteszi. Ezt még elõzõ nap befûszereztem, hogy átvegye a fûszer ízét.

Kevés dolog kellett hozzá:

  • 3 nagy csirkecomb
  • 3 ek cajun fûszerkeverék
  • 1 tk õrölt csípõs csilipaprika
  • csilis só

10.jpg

A combokat lepelyheztem, majd szétválasztottam. A vastagabb húsrészeket kicsit bevágtam, bátran sóztam és fûszereztem. Kézzel belemasszíroztam a fûszereket a vágásokba, meg a bõr alá, majd egy dobozban eltettem másnapra. A cajun keverék összetétele Amazonról szabadon: Salt, Spices, Hydrolyzed Soy Protein (Soy Protein, Partially Hydrogenated Cottonseed and Soybean Oil), Paprika, Monosodium Glutamate, Garlic, Corn Syrup Solids, Lemon Juice and Lemon Oil. Nem mondanám, hogy a legegészségesebb, de az íze... az fantasztikus! Házilag is elkészíthető: Só, fokhagymapor, paprika, bors, hagymapor, cayenne bors, oregano, kakukkfü és piros csilipehely. Az MSG szabadon választott :)

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Másnap azután befutott a fiú is, bõvíteni kellett a kínálatot. Volt a csodahüttõben egy fél zacskónyi garnélarák. Ehhez egy Jamaikai jerk fûszerkeveréket választottam. A rákot hideg vízben kiolvasztottam, majd lehámoztam a páncélját.

15.jpg

Gyorsan kiolvasztottam két adag csevap jellegû rudacskát (a madarasból). Ez már bevált egyszer, mint töltelékanyag :)

16.jpg

A garnélát vastagon megszórtam a fûszerrel, meg egy kis sóval.

17.jpg

Feltettem a parázsra 6 nagyobb Hópehely krumplit, meg 5 kukoricát sülni. 20 perc után forgattam, majd újabb 20 percig sültek kis parázson. Ekkor kiraktam mind egy fatálba, amit bebugyoláltam konyharuhába, ki ne hüljön. A maradék parázsra nagyobb adag faszenet öntöttem, hogy a tárcsát jó melegre tudjam hevíteni.

18.jpg 19.jpg 20.jpg 21.jpg

Feleségem ekkor telefonált, hogy mégse 1-re legyen ebéd, hanem kettõ után ... Na jó, akkor addig leszedem a kedvenc csilipaprikámat :) Lett 2,6 kg!

35.jpg

Befutott a csapat, feltettem a grillre a tárcsát. Két evõkanál ghí-t és 3 ek olivaolajat oszlattam rajta szét, de az rögtön visszafolyt a közepére. 240C-ra felforrósítottam, füstölt is picit, majd gyorsan belerámoltam a csirkecombot és a csevap rudacskákat. Feleségem nem garnéla párti, ezért azt elhalasztottam, mig a többi hús elkészül.

22.jpg 23.jpg 24.jpg

Csodás hólyagosra sült a csirkebõr a nagy melegben!

25.jpg

Kipakoltam tányérra, és felszolgáltam, hogy éhen ne haljon a csapat (bár feleségem azért készült egy finom karfiollevessel elsõ fogásnak).

27.jpg

A garnélát a tárcsa közepére dobtam a zsiradékba. 90 másodperc az egyik oldalán, ugyanennyi a másikon, és mehet is a tányérra.

28.jpg 29.jpg 30.jpg

Magamnak alaposan megvajazott, sózott kukoricával, sültkrumplival és remek salátával tálaltam. A többieknek szabad választásuk volt, mit esznek :)

33.jpg

Tudom, hogy a villaképek nem jönnek be, de ez a shrimp csodás volt:

34.jpg

A vendégeink külön megkértek, hogy írjam meg: életükben ilyen finom csirkét nem ettek!!!

Köszönöm.

46 komment

Címkék: krumpli csirkecomb garnélarák kukorica olivaolaj csevapcsicsa shrimp ghí cajun fűszerkeverék Spicy Fiesta Jerk fűszerkeverék

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr1811768485

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turósmácsik 2016.10.07. 07:53:31

Hát ez király! Nagyon tetszik!
A sós fűszerben pácolás nem szívja ki a nedvességet belőle?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.07. 09:06:08

@turósmácsik: Mondják, de nem tapasztalom. A dobozban mindössze egy evőkanálnyi lé várakozot, hogy azt is a tárcsára öntsem :)
A baromfit mindig megsózom, mert anélkül olyan szomorú semmilyen íze van ...

2016.10.07. 09:38:25

Finomnak néz ki.
Ez a "csevap jellegű rudacska" így készen kapható? Nagyon bizalmatlan vagyok ezekkel. Mit tartalmaz? Marha, sertés, birka?
Ám, ha szemem nem csal 3 padlizsán is sült azon a parázson. A szövegben nincs megemlítve, tán másik poszt lesz belőle? :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.07. 10:13:08

@pizzaszeletvágó: A csevap jellegűben nincs birka, csak marha és sertés. A fűszerezése viszont nem rossz. Már harmadszorra veszem, de a mics jellegű jobban izlik :) Nagyon jó vastartaléknak a hűtőben, ha nincs elegendő szelethús a grillre.
Padlizsán mindig van a grillen, ha begyújtom. Akkor feleségem lecsap rá, és gyorsan összekever egy finom padlizsánkrémet. Kóstolói szerint ez a legjobb, amit ehetnek! Poszt nem lesz belőle, mert ha ő főz, nem tudok jelen lenni és fotózni.

2016.10.07. 10:41:05

@Andrass9: értem, a jó alapanyag nagy kincs manapság, jövő hét vége fele egy "madaras" mellett visz el az utam, előreláthatólag, talán lesz időm benézni.
Bármilyen padlizsánkrém megoldás engem mindig érdekel, feleségem imádja, én "óvatosan szeretem", így ha el akarok érni valamit, a padlizsánkrémek készítése jó ötlet, eddig bevált. :)

Topy 2016.10.07. 14:48:00

@Andrass9: pedig lehetne! :)
idén is csináltam párszor, de még nem kiforrott a technológia, volt ami már szerintem is túl hagymás lett...

Ez vagyok 2016.10.07. 15:38:38

@Topy: A padlizsánt felső oldalát késsel megbökdösöm nehogy szétdurranjon és 220 fokon 50 perc-egy órát sütöm. Hagyom kihűlni, hogy ne égesse meg a kezem, meghámozom és egy egyenes fakanállal a keverőtálban jól összetöröm.
Egy kilóhoz kb. egy 5 cm vagy kisebb átmérőjű apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, 1-2 ek mustárt, negyed deci olajat, 1-2 ek ecetet, pici cukrot keverek.
A fokhagymát a pirítósra kenjük, arra vékony füstölt sonkaszelet jön és rá vastagon a padlizsánkrém.
A vöröshagymát leggyakrabban előre összevágom és sóval összekeverve villával meggyöntölöm.
Sokféle változat van, mi így szeretjük.

Ez vagyok 2016.10.07. 15:44:50

@Andrass9: Ez is, hasonlóan a többi ételhez, nagyon finom lehetett.
Tenerifén a Fanabe partnál van az Otello II. étterem, ahol a fokhagymás csirkecombot készítik. Így néz ki pont, csípős is rendesen, csak ők még fokhagymát is tesznek a keverékbe.

Topy 2016.10.07. 16:11:28

@Ez vagyok: fokhagymát nem teszel hozzá?

Ez vagyok 2016.10.07. 16:19:07

@Ez vagyok: A fokhagymát a pirítósra kenjük, mert van aki nem kér, van aki a pirítós mindkét oldalát bekeni.
Ha belekeverem a krémbe, a fokhagyma elnyomja a többi ízt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.10.07. 16:49:44

@Ez vagyok: az evidens hogy a piritos mindket oldalat fokhagymazzuk
padlizsan tolem el is maradhat
1 orat sutod?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.10.07. 16:50:19

@Ez vagyok: csirkeszarnyban amerika nagyon eros:)

Ez vagyok 2016.10.07. 17:02:45

@hagyma: Igen, ha kisebbek 50 percet, a nagyokat 1 órát. Igyekszem hasonló nagyságúakat venni. Egészben, a szárát sem vágom le, csak mikor hámozom.
A párolt padlizsánt is hasonlóan fűszerezem. Ez egyszerűbb, mint a krém, mert a kockára vágott padlizsánt, olajat, hagymát, fűszereket (só, bors,mustár,cukor,ecet) kis vizet egyszerre beteszem egy lábasba és fedő alatt fél órát párolom. Közben is vizet kell hozzáadogatni, mert hogyhogynem felveszi és leég. Ezt sültekhez köretként esszük. Bárhogy elkészített krumpli megy még hozzá.

2016.10.07. 17:13:43

@Ez vagyok: érdekes ez a párolás, kaptam egy ötletet, köszi! :)

2016.10.07. 17:18:44

@hagyma: hehe, van az a mérsékelten vicces francia vígjáték, Louis de Funes főszereplésével, a "Szárnyát vagy a combját" "L'aile ou la cuisse", na én is inkább a szárnyát! :)

Ez vagyok 2016.10.07. 17:29:44

@pizzaszeletvágó: Bocs, kifelejtettem, ebbe teszek fokhagymát is.
Figyelni kell a vízre és közben kevergetni kell.

Ez vagyok 2016.10.07. 17:32:32

@pizzaszeletvágó: Én csinálok KFC-s módszerrel csirkecombot és mellet, azt jobban szeretjük, mert lenyúzom a bőrét.

2016.10.07. 17:49:39

@Ez vagyok: na erre a csirkebőr lehúzásra egy sztori. Isteni finom háznál nevelt csirkét veszünk az utóbbi években. A bőre legjobb szerintem, de a családomat nem tudom meggyőzni. Így lebőrözve rántunk mellet, combot, nekem viszont külön bőrösen készül. Node mi legyen a bőrrel? A leszedett bőröket összetűzöm hústűvel és ugyanúgy kirántom magamnak. :)
Ez a KFC-s módszer, ettől még érdekelne...

(persze: el vagyok orvosilag tiltva, bőrtől, koleszterintől, köszvény is próbálkozik néha, a fene vinné el)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.10.07. 18:37:41

@Ez vagyok: padlizsan patiszon szamomra ertelmezhetetlen novenyek etkezesi celbol:)
@pizzaszeletvágó: csirket nem borozunk. parit nem hamozunk
UFF

Ez vagyok 2016.10.07. 18:43:56

@pizzaszeletvágó: Szörföztem a neten, aztán egy kukoricalisztes, kornfléxes összetörött bundát választottam, amit az úristennek sem találok meg és az első elkészítés után a másodiknál felturbóztam kétszeres fűszerrel, jó lett.
Az is fontos, hogy először a keverékbe, aztán tojásba és megint a keverékbe kell megfürdetni.
A liszt és víz keverék a tojás helyett tök rossz.
Ennyit bírtam ebben a témában közölni :)

2016.10.07. 19:13:48

@Ez vagyok: oké, majd keresem
@hagyma: hát hiszen pont ezt mondom én is, csakhogy hiába :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.10.07. 19:53:49

@pizzaszeletvágó: meg a rantott mellett el tudom kepzelni bor nelkul, de eleve ssosem rantunk mellett...
semmit sem rantunk
ha veszunk az comb vagy szarny
sutni sutunk/sutok/ neha
cask comb
de azon a bor elengedhetetlen:)az a sava=borsa

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.07. 20:00:01

@hagyma: Ezt igazolta a mostani poszt is! Bőr nélkül nem csirke a csirke (vagy más baromfik).

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.10.07. 20:46:38

Köszönök szépen!
A csirke akár jöhet is. A garnélával az a baj, hogy sosincs annyi, amennyi elég lenne. :)
@pizzaszeletvágó: Egy kis tölteléket belegöngyölni, akár a töltött csirkecombnál, aztán jó ropogósra sütni.
@Andrass9: @Ez vagyok: Az egyik kedvenc fogásom, hozzá valami lepényféle kanálnak, a húst felőlem fel is falhatja valaki más.

2016.10.07. 20:49:01

@Waka: nem rossz gondolat

Boar... 2016.10.07. 21:35:54

Megpuhult a csirkecomb?
Ezekkel a nagyobb combokkal tárcsán vegyes tapasztalataim vannak.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.07. 21:46:18

@Boar...: Tökéletesen! De ha jobban megfigyeled, a vastagabb húsrészeket bevágtam, ami segített. Tán egy hete faros csirkecombokat sütöttem tárcsán (akkor hat darabot), és akkor tapasztaltam ki ezt a módszert. Sokat segített még, hogy a tárcsa fölé a grill tetejét is visszatettem, így felülről is sült kicsit.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.07. 21:49:30

@Waka: Egyszer volt még csak olyan, hogy sok volt a garnéla (lásd a Surf&Turf posztot blogkocsma.blog.hu/2014/11/23/surf_and_turf_steak_garnelarakkal_es_homarral )
Most fejenként jutott 6 darab rákocska ...

látjátok feleim szümtükkel 2016.10.08. 09:42:45

Jó reggelt!

Úgy sejtem a zegzugokban elvitte a higed a növényeket. Erre nem volt 0 fok alatt, de a szembe szomszéd liliomfájának a tetején megsodródtak a levelek.
Szerencsém volt, mert tegnap előtt leszedtem azt az egy fürt szőlőt, ami július elején a harmadik kötésben virágzott és finom muskotályosra ért. Más fajtán is vannak még fürtök, de azok nem biztos, hogy beérnek. Még ilyet nem láttam. Egyébként a vadgalambok úgy turbékolnak, mint akik tavaszt éreznek. A múlt héten pedig találtunk kikelt vadgalambtojás héját is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.08. 11:30:57

@látjátok feleim szümtükkel: En meg letakartam a paprikat feher fatyoltakaroval. Erre 1 fok volt csak a minimum. A hibiszkusz lekonyult, de minden egyeb jol van.

látjátok feleim szümtükkel 2016.10.08. 13:04:53

@Andrass9:

A hibiszkusz már 80-10 fokban is fázik, a paprika 4-5 fok körül, ha nincs megfelelően védettt helyen. Előre jelzés szerint talán még a mai éjszaka lesz veszélyes, és úgy tűnik 30 napig nem nagyon kell fagyra számítani. Persze halottak napja előtt minden évben van egy fagyos időszak, elfagy a virág, utána már nem kell a hideg, mert jó drága lett ami maradt. Mondjuk az én kevéske krizanténom még nőni sem tudott az esők előtti szárazság miatt. Most bepótolhatja, mert a bimbó nem tud elfagyni, mivel még nincs.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.10.08. 17:20:58

Köszönök szépen!
Reggel hét óta görnyedek a konyhában. 27 720-as üveg ecetes paprika, 14 kis üveg paprikakrém. Majd' beszakad a hátam.
Most főzök valami ennivalót.

2016.10.08. 18:06:03

@Waka: az alapanyagot elnézve nagyon megérte az a görnyedés :) mégha hétrét is! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.08. 20:27:29

@látjátok feleim szümtükkel: Azért ma is letakartam a paprikát, bár leszedtem vagy 5 kilónyit, amit fel kell dolgoznom mihamarább.
@Waka: Mi az ecetes leved receptje? rengeteg jalapenom van :)

látjátok feleim szümtükkel 2016.10.08. 20:48:30

@Andrass9:

Az előbb volt az esti séta, eléggé ködösnek vélem az eljövendő éjszakát, és fáztam.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.08. 21:22:33

@látjátok feleim szümtükkel: Errefele nagyon tiszta az ég :( Viszont hideg van!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.08. 21:32:02

@Ez vagyok: A fokhagyma ezen a hőfokon igencsak megégne, ezért én nem tettem rá. Persze van, akit ez nem zavar :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.08. 21:33:43

@látjátok feleim szümtükkel: A szőlő katasztrofálisan néz ki! Kicsit későn permeteztem, de az kivirágzott a szemeken. Vannak mazsola jellegű szemek, amik savanyúak. Ugyanakkor szép nagy szemek, amik édesek. A fene érti a szőlőt - én nem!

Ez vagyok 2016.10.09. 11:04:46

@pizzaszeletvágó: Eszembe jutott, hogy leírtam kézzel a kentucky csirkét. Én combból is és csirkemellből is csináltam. Ez a keverék többszöri sütéshez is elég volt.
Keverék: 20 dkg kukoricaliszt, 6 dkg corn flakes mozsárban durvára törve, 1 tk só, 1 tk pirospaprika, 2 tk fokhagymapor, 1 tk bors, 1 mokkás sütőpor. Ez volt a recept, de második sütésnél még tettem bele a fűszerekből, + csilit is.
A csirkét sózzuk, esetleg borsozzuk, ízlés szerint.
Bemártjuk a lisztkeverékbe, aztán kevés vízzel összekevert tojásba és ismét a lisztkeverékbe. Olajban kisütjük.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.09. 11:37:50

@Ez vagyok: Akkor én inkább elmegyek a legközelebbi KFC-be, és ott eszem egy vödör csirkét :) Azon rajt van a bőre is ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.10.09. 11:38:57

@Ez vagyok: 240C fokon???? Mindig tanul az ember valami újat.

Ez vagyok 2016.10.09. 11:47:57

@Andrass9: Nem írtam, hogy le kell húzni a bőrét :)

Ez vagyok 2016.10.09. 11:50:45

@Andrass9: A hagyományos grillpác is mustárt és fokhagymát tartalmaz alapból. Meg aztán azt teszel még bele, amit akarsz :)
süti beállítások módosítása