A Spicy Fiesta hibrid a leghamarabb beérők között van, de az Anaheim csilit se kell félteni. Sokkal inkább a csiliültetvényemet, mert a macskánk elõszeretettel üldözi el a szomszéd macskákat, meg verekszik is velük. Egyelõre õ van nyerésben, pedig már nem is lány ...
Ez a macskaharc egy alkalommal a csilibokrok között kulminálódott, ezért sok ág letörött, paprikák lepotyogtak. Összeszedtem hát az éretteket, meg a leesetteket, hogy ezt elteszem.
Lett vagy másfél kiló, fõleg Spicy Fiesta:
- 1 kg Spicy Fiesta csilipaprika
- 0,4 kg Anaheim csili
- 5 db nagyobb Habanero (hogy igazán csípjen is)
- 4 kicsi Aji Cristal csili
- 1,5 dl olivaolaj
- 1 lilahagyma
- 3 dkg só
A lilahagymát kicsit összevágtam, majd a késes aprítóban összedaráltam. Beleborítottam a felhevített olivába, amit ezután letakartam, és kicsire vettem a lángot.
Felvágtam az összes csilit kisebb darabokra, és megéleztem a késes aprítót. Éppen belefért! Megsóztam, majd egy percig aprítottam.
Sajnos a magokat most sem vágta össze a robotgép.
Sebaj, hozzáadtam a párolt hagymához, és egy órát fõztem kislángon.
Ekkor belenyomtam a botmixert, ami elbánt a magok nagy részével is. Fotózni viszont elfelejtettem. Lett pontosan 13 kisüveg, maradék nélkül ...
Igencsak csípõsre sikeredett, kb 30.000 SHU-ra saccolom. Az íze csodálatos, köszönhetõen az Anaheim és a Habanero aromásságának, és az Aji Cristal citrusos ízének.