Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (49) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (38) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (57) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (35) bőrősháj (2) bors (323) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (11) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (70) citromfű (13) citromhéj (34) citromlé (42) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (6) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (49) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (15) csipsz (3) csirke (25) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (12) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (6) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (25) cukor (144) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (36) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (63) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (43) fánk (3) farhát (4) Farkas András (29) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (54) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (99) fekete bors (2) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (446) fokhagymapor (5) fokhagyma granulátum (15) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (16) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (9) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (2) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (94) gyömbér (122) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (339) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (21) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (4) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (23) jalapeño (24) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (25) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (9) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (53) kacsazsir (4) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (38) kakukkfü (91) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (33) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (18) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (41) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (4) kenyér (29) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (4) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (82) köménymag (24) konyak (3) könyv (2) koriander (30) koriandermag (31) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (159) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (10) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (24) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (6) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (59) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (43) lime héj (2) lime levél (6) liszt (122) Lucullus (7) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (97) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (76) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (7) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (36) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olivaolaj (131) olívaolaj (9) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (57) oregánó (6) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (29) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (128) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (145) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (4) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (88) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (9) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (37) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (44) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (51) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (79) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (17) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (171) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (11) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (21) (326) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (19) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spenót (47) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (72) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (38) szegfűgomba (4) szegfüszeg (11) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (67) szerecsendióvirág (53) szezámmag (12) szezámolaj (12) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (39) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (9) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (91) tejfel (65) tejföl (85) tejszín (89) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (217) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (7) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (45) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (228) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (27) vörösbor (27) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (2) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (24) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (45) zellerlevél (36) zellerszár (29) Zhoug (2) zöldbab (15) zöldbableves (2) zöldbors (4) zöldborsó (40) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (77) zöldség (3) zöldségalaplé (7) zsálya (43) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (71) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Szezámmagos csirkeszárny

2016.05.12. 07:00 Waka

Ennél az ételnél két jellegzetes vonást figyeltem meg az Interneten fellelhető receptek igen nagy hányadában. Az egyik az, hogy mindenáron csirkemellből készítik. Aki másból csinálja, azt az anyja sem szereti. A másik, hogy a húst keményítőbe forgatják, bő olajban kisütik, majd utána forgatják bele a főzéssel besűrített mázba, és megszórják pirított szezámmaggal.
Nekem épp ezzel a két dologgal volt bajom. Csirkemellet nem nagyon akarok enni, és a bő olajban sütést is hanyagolnám.
Persze némi keresgélés után találtam néhány receptet csirkeszárnyra hangszerelve, és akadt köztük sütős változat is. Átnéztem, itt-ott alakítottam rajta, és elkészítettem. De milyen jól tettem!

9.jpg


Hozzávalók:
- 1,2 kg csirkeszárny tő és -közép

A páchoz:
- diónyi friss gyömbér
- 4 gerezd fokhagyma
- 0,5 dl szezámolaj
- 4 evőkanál folyós méz
- 1 teáskanál só
- 2 evőkanál szójaszósz
- csipetnyi chilipor vagy pehely
- 2 evőkanál étkezési keményítő
- 2 evőkanál szezámmag

Egy tálban összevegyítettem a pác hozzávalóit. A keletkezett lötty nem volt túl bizalomgerjesztő színű, de a Chokito óta tudjuk, hogy a külcsín nem minden.

1.jpg2.jpg
A csirkeszárnyakat belekevertem a marinádba, és éjszakára betettem a hűtőbe. Este még párszor átkevertem, mikor mentem inni a hűtőhöz.

3.jpg
Reggel lecsepegtettem a húst. A tepsit kibéleltem alufóliával - hogy ne égjen rá a lecsepegő massza -, és ráfektettem két rácsot. Sajnos a sütőhöz kapott tepsihez nincs rácsom, de két másiké lefedi a kritikus területet. A szárnyakat a rácsokra sorakoztattam, és hármas fokozaton elkezdtem sütni.

4.jpg
15 perc elteltével kivettem a sütőből a húst, és megkentem a páccal.

5.jpg
10 perc múlva megint kivettem megfordítottam és ismét megkentem. Nagyon könnyen feljöttek a rácsról, egyáltalán nem voltak letapadva a szárnyak. A lecsepegő pác elkezdett égni (nem lángolni) a fólián, égett karamellszag terjengett a konyhában. Szerencsére még idejében bezártam az ajtót és kitártam az ablakot.

6.jpg
Újabb 10 perc múlva újabb kenés következett, majd megszórtam szezámmaggal a szárnyakat.

7.jpg
Megint 10 perc sütés jött, de most már nyolcas fokozaton, hogy piruljon egy kicsit a mag.

8.jpg
Kicsit rommá főzött rizzsel tálaltam, mivel megfeledkeztem róla és túl sokáig maradt a sütőben.

10.jpg
Nagyon finom lett, nem volt túlzottan édes és a fűszerek is remekül érződtem, talán chiliből kellett volna egy kicsit többet tenni bele. A hús igen szaftos, omlós volt, a csontok úgy roppantak össze a fogam alatt, akár a ropi. A szezámmag lehetett volna talán pirultabb, legközelebb előre megpirítom egy serpenyőben.

33 komment

Címkék: méz fokhagyma szójaszósz csirkeszárny gyömbér csili keményítő szezámmag szezámolaj

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr628700308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2016.05.12. 09:52:45

Jónak tűnik.
Én a kenegetést kihagynám, tepsibe tenném, és úgy sütögetném, közben egyszer-kétszer megforgatnám a húst. No nem azért mert így nem jó, hanem azért, mert lusta vagyok kenegetni.:D

Topy 2016.05.12. 11:31:24

akkor ez most csirkemell csirkeszárnyból? :)

Topy 2016.05.12. 11:33:22

nocsak, még nem írta senki?

"Megnyerte Széll Tamás a Bocuse d'Or szakácsolimpia európai döntőjét"

index.hu/kultur/eletmod/2016/05/11/.szell_tamas_bocuse_d_or_europai_dontojeben/

Ez vagyok 2016.05.12. 18:39:36

@látjátok feleim szümtükkel: Én sem sütöttem még így rácson. Sőt a tepsibe, mielőtt lefedem alufóliával, öntök még egy kis vizet/bort, hogy szaftos maradjon, ne száradjon ki. Aztán leveszem a fóliát és vagy a grillel/grillfújóssal, vagy a sütő fújóssal még pirítok rajta. Higgyünk Waka-nak, hogy ezzel a módszerrel is olyan lesz:) Majd kipróbálom.
Mostanában a fedő alatti és legalább háromórás 150 fokos sütésekkel próbálkozom, iszonyat omlós eredménnyel :)

Fenchurch68 2016.05.12. 18:47:41

Hah, most már sokadszor van olyan, hogy megosztjuk az emberrel a reggeli kávé/tea mellett, hogy épp mi történik a nagyvilágban, és lecsapott az ötletre, úgyhogy ez lesz a holnapi táplálék.
Kutyamostohagyermekünké lesz a szárnyvég.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.05.12. 18:52:03

Köszönök szépen!
@látjátok feleim szümtükkel: Lustaság fél egészség.
@Topy: Igen. Örülök a győzelemnek, de az egész cécótól lábrázást kapok.
@Ez vagyok: Próbáld ki. Ezeknek a nyamvadt kis szárnyaknak sok sütés nem kellett.
@Fenchurch68: Jó étvágyat a családnak! :)

Ez vagyok 2016.05.12. 19:03:41

Köszönöm, hogy ajánlod, de én a csirkéről még nyersen lenyúzom a bőrt és az alatta lévő zsírt, így én szárnyat nem veszek sohasem.
Tudom, hogy sokan szeretik a bőrt,sőt vannak akik tarjából készítik a rántott húst, ezt én tökéletesen akceptálom és semmi rosszérzésem nincs velük szemben.
Dehát én meg így vagyok ezzel, te is légyél el szépen, ezt szívemből kívánom :)

Fenchurch68 2016.05.12. 19:06:00

@Waka: Kösz, csinálok hozzá némi wokos zöldséget, meg a kedvenc nagyoncsípős káposztasalátámat, pünkösd utánig jók leszünk vele.
Az állat meg, mint kiderült, imádja a karfiolt és a cukkinit.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.05.12. 20:14:27

@Ez vagyok: Te írtad: "Higgyünk Waka-nak, hogy ezzel a módszerrel is olyan lesz:) Majd kipróbálom." Én el vagyok szépen.
@Fenchurch68: Az a csípős káposzta tényleg passzol mellé.

látjátok feleim szümtükkel 2016.05.12. 20:21:58

@Ez vagyok:

Waka módra sütés olyan, mintha szabadban grilleznénk, csak nem füstös a hús. Én szoktam néha kevés zsíron és kevéske vízen sütni, így a hús gakorlatilag a saját nedvességében párolódik-sül meg. Szoktam úgy is, hogy serpenyőben megpírítom a húst, majd beteszem a sütőbe, ennek megint más az állaga és az íze.

Azért a legegyszerűbb a te általad is alkalmazott módszer, nem sok munka van vele.

turósmácsik 2016.05.12. 20:56:54

Imádom a csirkeszárnyat. Rántva is, meg sütve is. Most vasárnap grúz saslikfűszerrel szőrtam-pácoltam, olajjal meglöttyintettem, és tepsiben forgatva sütöttem ropogós-pirosra. Csak úgy, koktélparadicsommal, zsenge újhagymával, retekkel körítve elrágcsáltam. Sokat. Kortyoltam mellé traminit.

turósmácsik 2016.05.12. 20:58:02

@turósmácsik: Ja, és ez csak úgy feltolult bennem, mert igazából Waka szárnyait akartam bontogatni!!! Le a csontról.

medvedr 2016.05.12. 21:07:55

Kár hogy nálunk nicsen igazi nagy csirkeszárny. Milyen italt lehet ehhez párosítani. Nekem valamiért egy jõ sör passzolna hozzá.

turósmácsik 2016.05.12. 21:12:50

@medvedr: Ha elég csípős és ropogós, akkor hideg sör.

Topy 2016.05.12. 21:19:07

@Waka: mondjuk ez a focimeccs hangulat a pályára berohanó "szurkolókkal" kicsit erős...
ideillőbbnek érezném a snooker versenyek visszafogott arisztokratikus hangulatát :D
úgy tűnik ez egy ilyen világ, már itt is kell a show...

A fickó 2016.05.12. 21:47:46

@Topy: Én kinn voltam, szurkoltam Tamásnak, találkoztam a kedvenc sztár séfemmel (Rasmus Kofoed) - nagyon jó arc. Finomakat ettem, ittam és hát nyertűűűűnk. Jó buli volt.
Mindenképp mérföldkő ez az elismerés a magyar gasztronómiában. Nem, az éppen hogy "megnyerte kategória" volt Széll Tamás, hanem igen magas pontszámmal lemosta a társaságot.:)

A fickó 2016.05.12. 21:56:02

@Topy: 5 óra 35 perc végig hang nélkül, úgy, hogy szinte mindent kivetítőn látsz, vagy sem igen unalmas lenne. Kell az ilyen jellegű interakció. Pályára berohanás azért itt nincsen. :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.12. 22:17:14

@látjátok feleim szümtükkel: hat inkabb kintigrillen kenegetnem en is nem sutoben
szezammag nekem felejtos
ha sutoben sutom, akkor vaj krumpli es reaja a csirke
lefedve majd lepiritva
egyszer eleg szerintem bekenni a csireket
@medvedr: egyertelmuen sor

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.12. 22:25:27

nekem ez a fajta szalkacsmuveszet mar sok
@A fickó:
enni is lehetett vagy cask nezni?

mi szoktunk jarni mini szakacsversenyekre
van 2 team
mondjuk 6 kulonbozo fogas
3 az egyiknek 3 a masiknak
es akkor jol kihozzak es megesszuk, azutan pontozunk
/zsuri is van az o pontjuk tobbet er/

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.12. 22:43:11

@A fickó: uramisten mar nezem a fotokat
5,5 ora meg baseball meccsbol is sok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.12. 22:49:32

tetszik nem tetszik ez mar nekem atbillen a sznobizmus kategoriaba
ha egyaltalan az eletben fog valaki rendelni ilyen tanyert

A fickó 2016.05.13. 00:47:34

@hagyma: A versenymunkákat nem kóstolhattad, azt a zsűri kóstolja, de amúgy lehetett enni sok mindent. Ennyi idő alatt megéhezik az ember. :)

A fickó 2016.05.13. 01:00:52

@A fickó: Az ilyen tányérokon minden ehető, sőt ehetőnek kell lennie. A versenyzők igyekeznek a legjobbat (íz, állag, forma, díszítés) kihozni az alapanyagokból. Nem műmájerkodás, ezek igazi ételek, csak nagyon profin összerakva és szépen tálalva. A zsűri minden elemet megkóstol a tányéron. Tudják, pl. milyennek kell lennie egy jól elkészített szarvashúsnak, spárgának és ehhez mérten pontoznak. A legtöbb és a legkevesebb pontot adó zsűritag pontjait nem veszik figyelembe az összesítéskor.

A fickó 2016.05.13. 01:02:30

Tök jó, saját magamnak válaszoltam.:D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.13. 13:41:51

@A fickó: en tudom, hogy igazi etelek
de nalam akkoris tul van hajpolva a dolog
/hat - persze bizonyos kereteken belul - eleg sokfele jol elkeszitett szarvas lehet/

nekem akkoris vices volt hogy egy tribunrol nezik a szakacsokat
kicsit a Kern fele komuvesverseny jutott eszembe, lehetne irni rola hasonlot:)
/irok is Kernnek irja meg/

Ez vagyok 2016.05.13. 17:51:00

@turósmácsik: A traminit te készíted vagy vetted?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.05.13. 20:02:20

@A fickó: Mi is terveztük Wakával, hogy kimegyünk, de nekem pont akkorra beütött egy német út, így lemaradtam életem első Bocuse d'Or versenyéről. Kicsit sajnálom, de Tamásnak drukkoltam amúgy is!
Sok hasonlót néztem az amerikai Food Network csatornán (Iron Chef sorozat), és szórakoztató volt. Érdekes lehet élőben is.

turósmácsik 2016.05.13. 21:32:44

@Ez vagyok: Vettem, pannonhalmi Babarczi Pincészetből. Jó!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.05.14. 17:09:22

@Andrass9: hat az ki van zarva, hogyu en egy szakacsnak drukkoljak
Marynek drukkolok, hogy kivetelesen ne egesse le a kajat max.
tv az mas
negyedorat, felorat max 1 orat mehet hatterteleveizozasnak, netezes kozben
süti beállítások módosítása