Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (8) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (48) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (38) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (3) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (25) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (56) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) Bechamel (2) befőzés (2) bélszín (11) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (2) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (33) bőrősháj (2) bors (311) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (7) búzafinomliszt (26) búzasikér (3) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (11) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (4) Chipotle (2) churut (3) citrom (70) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (41) citromnád (15) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (47) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (5) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (11) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (5) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (24) cukkini (10) cukor (140) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (5) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (35) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (61) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (40) fánk (3) farhát (4) Farkas András (27) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (27) fehérbors (51) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (99) fekete bors (2) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (437) fokhagymapor (5) fokhagyma granulátum (14) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (11) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (15) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (2) galangal (9) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (9) gépsonka (4) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (56) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (10) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (92) gyömbér (118) gyömbérpor (2) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (329) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (20) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (15) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (23) jalapeño (24) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (5) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (23) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (9) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (50) kacsazsir (4) kacsazúza (3) kacsazuza (4) kaffir lime levél (8) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (88) kakukkfű (38) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (17) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (39) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (24) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefir (3) kefír (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (3) kenyér (27) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (27) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (79) köménymag (24) konyak (3) könyv (2) koriander (30) koriandermag (30) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (17) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (154) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (9) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (22) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (6) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (56) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (42) lime héj (2) lime levél (6) liszt (119) Lucullus (7) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (24) majoranna (95) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (74) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (17) olajbogyó (7) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (36) oliva (22) olívabogyó (3) olívaolaj (7) olivaolaj (129) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (56) oregánó (6) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (32) paprikacsuma (29) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (126) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (144) petrezselyemgyökér (22) petrezselyemlevél (2) petrezselyem levél (40) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (85) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (9) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (35) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (44) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (5) rizstészta lap (3) RL190 (2) RL90 (3) rókagomba (6) római kömény (49) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (77) rozskovász (3) rozsliszt (9) rub (2) rum (16) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (167) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (11) shimeii (2) shimeji (5) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (15) snidling (20) (316) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (29) spenót (47) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (68) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (23) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (36) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (10) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (63) szerecsendióvirág (50) szezámmag (12) szezámolaj (12) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (38) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (8) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (89) tejfel (62) tejföl (85) tejszín (88) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (211) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (10) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (7) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (43) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (223) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (26) vörösbor (27) vöröshagyma (121) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (23) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (42) zellerlevél (36) zellerszár (28) Zhoug (2) zöldbab (15) zöldbableves (2) zöldbors (4) zöldborsó (39) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (75) zöldség (3) zöldségalaplé (4) zsálya (42) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (10) zserbó (2) zsír (68) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Harapásnyi pohársüti

2016.03.17. 07:00 Andrass9

Hálaadásra illik vinni valami sütenényt, vagy édességet. A lyány most ezt választotta, mert miért könnyítse a saját életét...

10.jpg

Valójában nem túl sok munka, és nagyon attraktív a végeredmény.

Ez a recept eredetileg frissen zúzott pörkölt földimogyoróvajjal készült, ami picit sós, ezért emelt cukoradagot használt. Ennél elfogadottabb ízben is lehet gondolkodni: használjunk Nutellát helyette. Akkor viszont ne cukrozzuk agyon a krémet.

Hozzávalók a tésztához:

  • 2 pohár liszt
  • 22 dkg hideg vaj
  • 4 ek kakaó
  • 4 ek porcukor
  • 2 tojás sárgája
  • 6-8 ek hideg feketekávé (vagy hidegvíz)
  • 1 tk só
  • aprítógép
  • margaréta süti kiszúró (a hópehely forma nem vált be!)

11.jpg

Fontos eszköz az elkészítéséhez a késes aprító, mert azzal nem melegszik fel annyira a vaj, mintha kézzel dolgoznánk össze. A lisztet, kakaót, porcukrot keverjük el a géppel, majd kockázzuk bele a hideg vajat is. Rövid pulzusokkal oszlassuk el az elegyet kicsit morzsalékosra.

12.jpg 13.jpg 14.jpg

Adjuk hozzá a tojás sárgáját, meg a feketekávét is. Ez utóbbi is legyen hideg. Én nem spórolnám ki belõle a kávét, mert az íz remek kontraszt a sütiben. Keverjük ki, hogy tészta állaga legyen (kis hideg vízzel segíthetünk, ha túl száraz), majd folpackban tegyük még a hûtõszekrénybe fél órára.

15.jpg 16.jpg 17.jpg

Kilisztezett deszkán nyújtsuk 3-4mm vastagra, majd a margaréta kiszúróval készítsünk kis virágokat, amik szépen passzolnak a kisebbik muffin formába. A maradékokat összegyúrva még kijön pár virágocska!

19.jpg 20.jpg 21.jpg

180 fokon süssük a kosárkákat kb 20 percig. Az alábbi képen látható, hogy a felmelegedett tésztájú kosárka kicsit lekonyult - pláne, ha nagyon kimagasodik a formából. Nomeg ez egy hópihe formával lett kiszúrva próbaképp:)

22.jpg

Nekiállhatunk a tölteléknek is:

  • 225 g Philadelphia krémsajt (vagy más, jó krémsajt, esetleg mascarpone)
  • 225 ml tejszín
  • 225 g peanutbutter (mogyoróvaj vagy nutella?)
  • 100 g porcukor (vagy izlés szerint kevesebb is lehet)
  • 1 kk vaníliakivonat

23.jpg

A krémsajtot a mogyoróvajjal a robotgép keverõtáljába tesszük. Hozzáadjuk a cukor felét, és összedolgozzuk kézi habverõ feltéttel. Ekkor kell kóstolással eldönteni, hogy kell-e még bele cukor, meg a vaníliát is bele kell csepegtetni. Verjük fel a tejszínt habbá, és kezdjük hozzáadni a bekevert krémhez.

24.jpg 25.jpg 26.jpg 27.jpg

Spatulával forgassuk bele az összes habot, majd kanalazzuk habzsákba. A lyányom egy magas poharat használ a habzsák megtámasztására, hogy ne menjen mellé a töltet. Végül egy nagyobb habformával töltsük meg a kosárkákat a krémmel.

28.jpg 29.jpg 30.jpg 31.jpg

Nagyon mutatós, de biztos, hogy marad ki krém a kosárkákból. Ezt töltsük kis pohárkákba. Olvasszunk fel 10 dkg csokoládét egy mikróálló tálkában, de forróvizes fürdõ is megfelel.

32.jpg 33.jpg 34.jpg 35.jpg

A lényeg, hogy szép hosszú szálat húzzon a csoki!

36.jpg

Ezután kanállal csurgatva firkáljuk össze a krém tetejét ahogy sikerül mintákkal.

37.jpg 38.jpg

A pohárkrémet is kidekoráljuk a csokival

39.jpg

Mehet is az asztalra a vendégeknek:

40.jpg

43 komment

Címkék: kakaó vaj liszt krémsajt porcukor feketekávé aprítógép Philadelphia krémsajt tojás sárgája sütikiszúró

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr168424204

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

turósmácsik 2016.03.17. 07:07:56

Nagyon szépek lettek! Jó szórakozás a konyhában:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.17. 11:12:35

@látjátok feleim szümtükkel:
@Babette©:
szokasos baromsag
1. felhasznal egy citromot
2. 1 dl ecetet
3. elekronyos aramot
4. egy edenyt, amit majd el kell mosogatni

namost
1 kiveszem a forgotanyert elmosom, a miko ralat befujom valamivel es papirtorlovel vagy szivaccsal kitakaritom
fele ido, fele energy
ennyit a prmenrol
nade, az megjobb ha hasznalunk a melegitendo kajahoz a tanyerra fedot
es akkor nem less a mikro retkes
www.google.com/search?q=microwave+plates+cover&biw=1280&bih=595&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=0ahUKEwiYoeGnuMfLAhWG8CYKHRBbCKIQ_AUIBygC#imgrc=_

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.17. 11:22:21

a suti biztos jo, de en tovabbra is a cukraszdat veszem igenybe ilyen esetekben
nalam ennyi energiat nem er meg sk
mar a mosatlan elriaszt

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.17. 11:41:08

@látjátok feleim szümtükkel: Nagyon jó módszer a mikro tönkretételére - használd csak nyugodtan (NEM!!!).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.17. 11:42:12

@hagyma: A Spurman a legnagyobb baromságokat posztolja, amit el tudsz képzelni :)
Sajnos az esetek többségében tönkre is teszi lassan a környezetét.

Fenchurch68 2016.03.17. 11:50:39

Nagyon helyes ez a kosárka, meg is ihletődtem húsvétra: kis zöld ételfestékes kókuszreszelék a krém tetejére, és ráültetve pár bóti apró cukortojás :)
Ezt a virágocskát biztos sokkal könnyebb a muflonsütőbe ültetni, mint egy kör alakú izét belepasszírozni.

(Mondjuk liszt helyett darált diós linzertészta lesz a nyerő, de annyi baj legyen. Lehet, hogy a krémet is diósra igazítom.)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.17. 11:57:18

@Andrass9: az itt is van
aakor is elriaszt:)
a muffinsuto kifejezetten szopas:)
egyszoval nem sutunk suti na
a spurman egy hulye
egyreszt nem is sporol, masreszt baromsagok

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.17. 11:58:25

@Fenchurch68: sonka legyek meg fott tojas
kremes a cukibol
oszt annyi

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.17. 13:54:26

@hagyma: Döntsd el, hogy sonka akarsz-e lenni vagy tojás. A kettő egyszerre nem lehetsz ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.17. 13:56:05

@Fenchurch68: Ezt tapasztaltuk ki a kétféle kiszúróval. A hópihe túl nagy volt, a margaréta passzolt a formába. Persze muflont is lehetne bele tenni, csak szőrös :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.17. 19:34:34

@hagyma: vagy legyen ... Nem hiszem, hogy te ilyen régi szavakat használnál.
Elkészült a szezon utolsó kocsonyája (gondolom utolsó). Abszolut minimalista: csak kocsonyahús (farok, láb, csülök, bőrös comb), hagyma, fokhagyma és feketebors és egy pici csípős paprika. Most hűl - drukkolj hogy megkössön :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.17. 19:36:37

@Fenchurch68: A diós linzer tésza jó, de én nem valószínű, hogy ugyanarra az alapanyagra venném a krémet is. Kell valami kontrasztos töltelék szerintem.

Fenchurch68 2016.03.17. 19:40:51

@Andrass9: A biztonság kedvéért kellett volna tenni bele egy kis zselatint :D
(Igen, már ennyire jól vagyok, köszönöm.)

Kocsonyát most nagyon ennék.

©________ 2016.03.17. 19:59:03

@Andrass9: igen, de nem mindig, ld. Diocska.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.03.17. 20:02:36

Köszönök szépen!
Igen finomnak tűnő finomság. Kis roppanós, benne némi krémes, rajta csepp csoki. Nyami.
Látom a Kitchen Aid azért ott van. :D
Az a Philadelphia a képen olyan kockaforma sajtkrém, vagy a tégely van papírdobozban? És nem sós?
@Andrass9: Spurmanról a Szíriusz Kibernetikai Társaság ugrik be.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.17. 20:22:51

@Andrass9: hat latod, hogy de

remelem a csulok fustolt es a foghagyma mennyisege elegendo
nana, hogy megkot
@Fenchurch68:

zselatinnal cask az ámátőrök dolgoznak

@Waka: teglatest, kerlekszepen, teglatest

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.17. 20:41:22

@Waka: A gyerek sznob rendesen, különben használható robotgépe lenne...
A Philadelphia olyan kocka formájú papirban van, mint a vaj :) Miért lenne sós? Itthon is kapni, és az se sós.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.17. 20:43:28

@hagyma: A füstölt az saját füstölésü szűzpecsenye darab, csak a füst ízért. Minden tányérba jutott egy szűk centis szelet.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.17. 20:57:12

@Andrass9: teglatest kerlekszepen, teglatest
fustolt az kell bele
en tarjat hasznalok, olyan 5-6 dekas cafat tanyeronkent

7 vegen elindulok jo sonkat venni
sutve less szokas szerint

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.17. 21:01:41

@hagyma: Mint a magyar vaj! Nem hasáb, mint a kinti :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.17. 21:43:58

@Andrass9: hasabbal meg nem talalkoztam, amugy en foleg poharasat hasznalok, mivel szinte kizarolag bagelsre megy
mint mondottam volt, nem sutunk sutit

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.18. 08:29:08

@hagyma: a vaj a hasáb odakinn, te ...
a cheese meg ovális konténerben van itthon.

Fenchurch68 2016.03.18. 09:18:45

@Andrass9: Párszor csináltam cheesecake-et Philadelphia híján abból a kutyaközönséges, enyhén sós tejszínes krémsajtból, és egyáltalán nem ártott/volt észrevehető a végén, hogy az alapanyagban volt egy kis só.

Isten látja lelkemet, hogy én imádom hagymát, de mostanában valahogy akadozik a humorérzéke.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.18. 11:58:24

@Andrass9: teglatest
vagy negyszogalapu hasab
de vaj meg ezer kulonbozo formaban letezik
van meg poharas /konteneres/
gömb - es felgömb alaku
tovabba lattam mar kockaalakut

@Fenchurch68: Mary utoljara fokhagymas fuszeres kremsajtot hozott, teljesen tokeletes, nem Philadelphia/
humorerzekem tokeletes, bar intellektualis jellege miatt nem mindig megy at az internet utvesztoin

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.18. 14:49:30

@Fenchurch68: Mert most nő a konkurenciája, a medvehagyma :)
Pici só amúgy is kell az édes ételekbe, kiemeli az ízét!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2016.03.18. 16:26:21

@Andrass9: Eddig valahogy kimaradt az életemből, azt hittem, olyan, mint az enyhén sós magyar sajtkrémek (Pannónia, Medve, stb.).

Fenchurch68 2016.03.18. 17:33:31

@hagyma: Csak arra szerettem volna finoman célozni, hogy szeretném, ha senki sem gondolná, hogy komolyan javasoltam zselatint tenni a kocsonyába :P

@Andrass9: Egy anyukatárs, akit nem okvetlenül az intellektusa miatt szerettünk, megpróbált sajttortát sütni tömlős kempingsajtból, az azért már a hardcore verzió. Nem volt finom. (Utólag azon vihogtunk, hogy legalább natúrt vett, nem sonkást vagy szalámist.)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.18. 19:25:23

@Fenchurch68: Az a szalámis a kedvencem volt!!!!!
Nem hiszem, hogy AKÁRKI is komolyan gondolta a zselatint - kivéve engem, ugyanis a kocsonya életemben először NEM KÖTÖTT MEG :((((
De nem kell félteni, lementem a 3 betűsbe, és vettem egy monstre disznólábat 250Ft-ért, amit saját kacsómmal annyira szétcincáltam, hogy beleférjen a 28-as fazekamba. Ráöntögettem a leveket, meg adtam hozzá még 7 deci vizet, meg egy fél fej fokhagymát felezve. Főztem 5 órát, és most lesem, megköt-e (meg fog, mert ragadt a kezem, amíg a csontokat szopogattam :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.18. 19:27:22

@Waka: Egészen más kategória. Mintha picit grízes lenne, remek krémes ugyanakkor (és rohadt drága, hogy a franc essen beléjük). Egy rendes cheesecake-hez kell legalább 50 dkg, ami egy kisebb vagyon. Hál istennek nem szeretem a sajttortát ...

©________ 2016.03.18. 19:45:31

@Andrass9: lidliben tejfolosvodornyi 7-800 forint csak

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2016.03.18. 20:15:44

@Fenchurch68: ha valami utan nem teszek smilet, attol meg ertem, mert te meg smilevel is segitettel, hogy nem komoly
na

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.18. 20:50:50

@Babette©: micsoda???? a Philadelphia cream cheese????

©________ 2016.03.19. 00:50:34

@Andrass9: nem P, de majdnem olyan jo

Topy 2016.03.19. 12:10:56

@Fenchurch68: pedig legalább lett volna valami íze! :D

Topy 2016.03.19. 12:12:17

@Babette©: a P az mindig jó!
ööööö.... miről is beszélünk? ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2016.03.19. 13:10:51

@Babette©: A szakértő fogyasztók szerint P-ből készül a legjobb. Én ebben nem tudok igazságot szolgáltatni.
süti beállítások módosítása