Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (10) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (48) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (38) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (3) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (25) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (4) bazsalikom (56) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) Bechamel (2) befőzés (2) bélszín (11) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (33) bőrősháj (2) bors (315) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (7) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (11) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) Chipotle (2) chipotle (4) churut (3) citrom (70) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (41) citromnád (15) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (62) csiliolaj (2) csilipaprika (47) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (5) csiperke (21) csipetke (15) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (9) csirkeláb (2) csirkemáj (11) csirkemell (23) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (6) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (25) cukor (141) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (36) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (2) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (62) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (40) fánk (3) farhát (4) Farkas András (28) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (27) fehérbors (52) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (99) fekete bors (2) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (440) fokhagymapor (5) fokhagyma granulátum (14) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (15) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (4) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (2) galangal (9) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (9) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (56) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (2) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (10) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (93) gyömbér (118) gyömbérpor (2) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) habanero (8) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (332) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (20) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (15) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (5) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (24) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (9) kacsanyak (6) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (4) kacsazsír (52) kacsazúza (3) kacsazuza (4) kaffir lime levél (8) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (38) kakukkfü (90) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (32) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (17) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (39) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (24) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (4) kenyér (28) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (27) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (80) köménymag (24) konyak (3) könyv (2) koriander (30) koriandermag (30) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (17) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (156) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (10) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (22) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (11) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (6) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (57) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (42) lime héj (2) lime levél (6) liszt (119) Lucullus (7) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (24) majoranna (95) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (75) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (17) olajbogyó (7) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (36) oliva (22) olívabogyó (3) olívaolaj (8) olivaolaj (130) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (56) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (19) padlizsánkrém (2) palacsinta (7) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (32) paprikacsuma (29) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (126) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (33) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (3) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (144) petrezselyemgyökér (22) petrezselyemlevél (3) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (87) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (9) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (4) prézli (35) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (44) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (5) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (49) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (78) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (16) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (168) sárga laska (3) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (11) shimeii (2) shimeji (5) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (20) (320) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spenót (47) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (68) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (23) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (36) szegfűgomba (4) szegfüszeg (10) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (65) szerecsendióvirág (50) szezámmag (12) szezámolaj (12) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (38) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (9) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (2) tej (90) tejfel (63) tejföl (85) tejszín (89) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (213) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (11) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (7) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (43) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (226) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (27) vörösbor (27) vöröshagyma (121) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (24) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (54) zellergumó (42) zellerlevél (36) zellerszár (28) Zhoug (2) zöldbab (15) zöldbableves (2) zöldbors (4) zöldborsó (40) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (75) zöldség (3) zöldségalaplé (6) zsálya (42) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (68) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Ausztrál sügér zöldségágyon

2015.11.06. 07:00 Andrass9

Persze nevezhetném gluténmentes Barramundinak is. A lényeg:

Metróban jártunk, ahol a halas pulton feltûnt egy óriási halnak a filéje, illetve abból egy darab, mert szerintem a teljes filé sehogy nem fért volna be a szállítókocsiba. Túlzásokat félretéve, a filé vastagabb része mintegy kétarasznyi volt és legalább 5 centi vastag. Lehetett vagy 4 kiló, de én csak hosszas rábeszéléssel tudtam levágatni belõle egy kétszemélyes adagot.

27.jpg

A Barramundit nagyon szeretem, többször is vettem már, de azok kilós halak voltak csak. Vendégségbe voltunk hivatalosak, gondoltam ebbõl készítek a ház asszonyának egy adagot, amit meg is ehet gond nélkül, hamár miránk annyit főz. Ugyanis gluténérzékeny. A másik adagot pedig megeszi a fiú, õ is imádja a halat.

A lecke a gluténmentes körítésre tehát adott. Irány a csodahüttõ. Találtam benne spárgát, meg kukoricát. Ez már jó lesz kezdetnek. A kamra meg adott sárgarépát és újhagymát. Már csak a morzsát kellett kiváltani darált mandulával. Az egészet sütés után meglocsolom egy bazsalikomos-vajas-citromos öntettel.

  • 50 dkg ausztrál süllõfilé (jó vastag)
  • 50 dkg fagyasztott tisztított spárga
  • 2 csõ fõtt kukorica a csutkáról lefaragva (csutkát nem tárolok a hüttõben)
  • 4 szál újhagyma
  • 3 marék darált mandula
  • 3 ek Bayou Cajun fûszerkeverék
  • kóser só

10.jpg

A képen szereplõ olivát végül nem használtam.

A bazsalikomos öntet:

  • 5 dkg vaj
  • 1 lime leve
  • 2 bazsalikomcsúcs
  • 1/2 dl száraz fehérbor
  • 4 tekerés õrölt feketebors

11.jpg

A vajat felolvasztottam, majd belefacsartam a lime levét. Hozzákavartam a bort. A bazsalikomot apróra vágtam és a bors társaságában a keverékhez adtam. Végül alaposan eldolgoztam. Félretettem, amikor persze a vaj kifagyott benne, mert nem emulgeáltam. Sebaj, majd felolvasztom, amikor szükség lesz rá. Érdemes viszont megnézni az első képet a sorban: ismét egy csepp a közepén.

12.jpg 13.jpg 14.jpg 15.jpg

A filét végül 3 darabra vágtam, mert jött a barátnõ is. Gondoltam ekkora darab is elegendõ lesz egy-egy személynek. A halat alaposan megsóztam és beszórtam a cajun fûszerrel. Így tettem félre pihenni, amig a zöldségágyat elõkészítettem.

16.jpg

Egy kis jénai tepsit kivajaztam (nem szeretem, ha az üvegrõl sikáni kell a mosogatáskor a ráégett finomságokat). A sárgarépát zsülienre vágtam és betakartam vele a tepsi alját. Erre rászórtam a kukoricát, végül ráfektettem a spárgákat.

17.jpg 18.jpg 19.jpg 20.jpg

Az egészre rádaraboltam még egy kis vajat, hogy legyen miben megfõnie az egésznek. 15 percet elõpároltam a zöldséget alufóliával letakarva 180 fokon a sütõben, mert a spárgát nem főzve tettem el. A besózott hal eléggé nedves lett, így jól rátapadt a manduladarálék, amivel beburkoltam (morzsa helyett). Ráhelyeztem a zöldségágyra, megkoronáztam további vajdarabkákkal és visszatoltam a sütõbe 22 percre. Miért pont huszonkettõre? Nem tudom. Így sült pont tökéletesre a hal :)

21.jpg 22.jpg 23.jpg 24.jpg

Kivettem a tepsit a sütõbõl, és nem találtam benne sehol azt a rengeteg vajat, amit beleaprítottam. Biztos felitta a sárgarépa.

25.jpg

Elegáns tányéron szerviroztam a gyerekeknek.

26.jpg

Az asztalnál megszórtam a zöldséget egy kis felkarikázott újhagymával az üdeség kedvéért.

28.jpg

A harmadik adagot pedig egy pontméretû dobozban vittük magunkkal hûtõládában barátainkhoz. Errõl ugyan kép nem készült, de elfogyott ... és senki sem panaszkodott!

45 komment

Címkék: mandula spárga bors vaj sárgarépa kukorica lime barramundi cajun fűszerkeverék

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr948048416

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.06. 11:25:43

Ez nagyon jól néz ki, de hol lehet ezt a Bayou Cajun fûszerkeveréket beszerezni? Még nem is hallottam ilyenről.

Más fajta hallal is jó lesz vajon ez az étel?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.06. 12:10:24

@látjátok feleim szümtükkel: Topy már meg is válaszolta a kérdést, de majd adok neked belőle. Igaz ugyan, hogy november 21-től dec. közepéig nem vagyok itthon, de megoldjuk.
Más hal is jó, csak vastag legyen és szálka nélkül. Tehát pontyból legalább 15 kilósból filézz :) De jó a tőkehal, a lazac, sőt! még a busa vagy amur is remek így elkészítve!

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.06. 14:22:50

@Topy:

Köszi, ez az összetétel leírás nagyon jó, talán csak a poloska port kell beszerezni, bár szemes szokott itthon lenni, mert savanyúságba ( de csak abba ) szeretem tenni.

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.06. 14:23:56

Gondolom ez nagyon jó lesz majd tavasszal, amikor lesz friss spárga.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.06. 14:52:38

@látjátok feleim szümtükkel: Friss spárgával valóban sokkal finomabb, de azért ez a fagyasztott sem volt rossz.
Sajnos idén nagyon keveset fagyasztottam, így nem fogok dőzsölni a télen...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.06. 16:27:58

jol mutat, en mondjuk magamnak elhagynam a mandulat, sot hat tulajdonkeppen esn serpenyoben sutnem magamnak
de biztos finom volt
a sugerfelek a kedvenceim amugy
/nem biztos, hogy pont a Barramundi:)/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.06. 19:46:42

@hagyma: A mandula a prézlit helyettesíti. Serpenyőben meg egészen más lenne, sőt: marlinből is készítheted! Csak az már egy egészen más étel :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.06. 19:47:30

@látjátok feleim szümtükkel: Épp akciós volt a CBA-ban, hétfőn feladom neked!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.11.06. 19:54:34

Köszönök szépen!
Well, barramundi's a bloody big fish.
És rohadt jó lehet. Az ablak nyitva.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.06. 20:01:00

@Andrass9: az OK, de prezlit sem tennek ra:)
persze hogy mas etel, en cask mondom, hogy csinaltam volna
ennyi
a marlin nem sugerfele, cask sugeralaku
/megneztem a a wikin hehe/

@Waka: jo lehet, de valoszinu tenyesztett es ha mar a csirkeben is kapirgalost keresunk....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.06. 20:58:56

@hagyma: Mo-on a Barramundi tenyésztés egy sikerágazat, köszönhetően a termálvizeknek.
Nagyon jó ízű és állagú hal. Ahogy @Waka: mondja f..ing big fish - eléri a 60kg-os tömeget is..
barramundi.hu/gasztronomia/
hvg.hu/gazdasag/20111106_felso_kategorias_halfaj_tenyesztes

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.06. 21:31:17

@Andrass9: najo ez a ceg reklamoldala
attol meg lehet jo
en a vadon elo tengeri vagy folyami sugert kedvelem igazan, sokkal kisebb sulyban

A fickó 2015.11.07. 00:56:12

A barramundi Ausztrália nemzeti hala és ahogy krokodil dundi is mondja ... bloody big fish - mégpedig sügér és NEM süllő. Bár a hússzerkezete hajaz a mi süllőnkére. Bőréből, uszonyaiból nem, de a gerinccsontjából és a tisztított fejéből jó ízű alaplé főzhető. Kellemes ízű, állagú és elvben olcsó hal, de jellemzően nálunk ez sem igaz, csak külföldön - mármint az, hogy olcsó.:( Viszonylag vastag a bőre ropogósra is süthető, de a nagyobb példányok esetében bőrmentes filéket is könnyen készíthetünk. Az is a baj, hogy a METRO-n kívül nem tartják a halasok, mert a népek nem ismerik, pedig én többre tartom a tenyésztett lazacnál. :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.11.07. 10:20:15

Köszönök szépen!
@A fickó: A bőr meg az uszony szerintem egyik halból sem jó alaplébe, már ha nem halászlében gondolkodik az ember.
blogkocsma.blog.hu/2015/03/15/keleti_ihletesu_halleves

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.07. 12:34:19

@A fickó: Én a CBA-ban veszem a friss Barramundit - olyan kilós, vagy kicsit nagyobb példányokat árulnak :) A Metró viszont filét árul. Alaplének én sem használnám.

Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2015.11.07. 12:43:49

Helló ! Most rakom a tüzet a bogrács alá ! Halászlé lesz ! Van egy szép ponty /2,5 kg / , meg 8 db. kis tenyeres kárász !

©________ 2015.11.07. 13:22:43

Nálunk ma ismét kacsaleves!
Plusz tegnapi csirkeszárny, meg izraeli mákos süti, aminek nem tudom a nevét, csak a tévében láttam, hogyan kell.
nem mondom el, majd megírom posztnak. a kenyér után.:D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.11.07. 15:25:40

Itt karfiolleves főtt és egy igen jó krumplis fánk, amitől majd mesélek. Kenyér tegnap sült, 25 % teljes kiőrlésű rozsliszttel. Nem lett rossz. Most már lassan vége a kerti szezonnak - bár holnap mér megyek a Hegyre elrakni az őszi fokhagymát, és ha ilyen marad az idő, jövő héten felásom az új kertet -, úgyhogy elkezdek heti rendszerességgel kenyeret sütni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.07. 17:28:24

@Csupacsí: Kacsaleves rulez!!! Az a házi kacsa annyira jóízű, hogy még!
Lehet, hogy azt főzök én is a kicsilyánynak :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.07. 17:32:36

@Waka: Nálam lejött a maradék diólevél, meg a cseresznye is. Begyűjtottem mind, lett 800 liter összevágott levél. A vadszőlő levele ment a komposztba, az almák meg csak decemberben hullatják.
Érdekes tapasztalat volt ma: a korai cseresznye levelét is összeszedtem a fűnyíróval, bezsákoltam, és amikor beleszagoltam a zsákba, brutálisan erős finom cseresznyeillat fogadott! Még soha nem éreztem a cseresznyelevelet cseresznyeillatúnak!
Karfiolleves jöhet, másodiknak káposztás cvekkedlit ettem :)

Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2015.11.07. 20:44:37

@Waka: Tiszai halászlét főztem , tészta nélkül . Az ablakot én is kinyitottam !

Az amatőr hagyományörző · http://gasztropusztitas.blogspot.com/ 2015.11.07. 20:46:15

@Andrass9: Megusztam eső nélkül , pont kész lett mire elkezdett cseperegni !

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.07. 20:59:47

Na ha már mindenki főzőtt, én is elmondom mit újítottam.:D

Vettem nagyon szép birkahúst, alig volt rajta faggyú, ezért elhatároztam, hogy sütök belőle, és a körete krumpli lesz "Waka módra".
A birkahús nagyon szépen darabolt volt, kiválogattam a legsoványabb darabokat, kb 70-80 dekát, a többiből paprikás lett.
A húst telfon lábosban kevés olajon pirosra pirítottam, amikor szép színe lett rátettem egy kisebb darabolt vöröshagymát, két gerezd fokhagymát, valamit megszórtam egy jó kanálnyi madrasi fűszerkeverékkel, és kevés vízzel puhára főztem. A puha húst sóztam, borsoztam és lesütöttem zsirjára. Nagyon ízes lett.
Közben héjában főtt, tisztított krumplit uboka szelőn legyalultam, tepsibe rétegeztem. Rétegenként megszórtam kevés vegetával, és vajdarabkákat tettem rá. Az utolsó sor tetejére sózott, kevés vízzel hígított tejfölt öntöttem, és szintén vajdarabokkal raktam meg. Sütőben szép pirosra sütöttem.

A krumpli a sült birkának csuda finom körete lett.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.07. 21:01:37

@Az amatőr hagyományörző: Mázlista vagy, gratulálok! Lehet, elő is veszem az utolsó adagomat a csodahüttőből (bár az inkább bajai, de most tészta nélkül)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.07. 21:06:32

@látjátok feleim szümtükkel: Birka brassói módosított burgonyakörettel :)
Nagyon jól hangzik, ablak nyitva!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.07. 21:08:52

@A fickó: A sügér/süllő keverésért elnézést, javítottam. Köszi, hogy szóltál!

Topy 2015.11.07. 21:15:16

zöldborsóleves volt, hajnalban sikerült még megcsípnem a piacon szép zöldbabot, úgyhogy csináltam egy zöldbabfőzeléket kis pörkölttel, lányaim meg kaptak a pörkölthöz tarhonyát

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.07. 22:41:08

@Andrass9:

Nem módosított brassói, mert a fűszer átvitte egy másik irányba.

A fickó 2015.11.07. 23:07:49

@Andrass9: Ja, közben láttam, hogy néhány jobb Príma forgalmazza, csakúgy, mint Tímeáék (Alemitta) kiváló label rouge minőségű csirkéit. Csak jó ez a bolthálózat valamire. :)

A fickó 2015.11.07. 23:25:04

@Waka: Tudom, csak ki akartam hangsúlyozni, mert sajnos sok helyen nem így készítik. Némely tiszta ízű, vizű hal (pl. balatoni süllő) esetében nem gond ha belekerül kevés bőr vagy uszony egy alaplébe. De a Barramundi "olajosabb" hal a vastag bőre alatti pirosas részek, csakúgy mint a lazacnál nem túl finomak, mondhatni erőteljes ízűek, nagyobb halak esetében ezért kedveltebb a bőr nélküli filé. Ha tiszta ízű alaplét szeretnék, pl. pontyból, akkor még a húst is letisztogatom a csontról és puszta gerincből készítem, ezt E. Witzigmann-tól lestem el.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.08. 10:23:51

@A fickó: Azok a csirkék tényleg jók. Nálunk van a CBA flagship boltja, az egyetlen CBA Gourmand. Nem csoda, Baldauf itt lakik a szomszédban :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.08. 10:37:49

@Topy: Jó az ötlet, rég volt zöldborsóleves! Feleségem PK-t főzött gggrrrrrr. Azt állítja, hogy sült csirkehússel kell enni, a vörösboros malacpofa pörkölt nem jó hozzá ...

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.08. 14:35:52

@Andrass9:

Ma ebédre egy adagnyi húst ásütöttem mézzel és lime lével, körete meg sárga fajta, héjában főtt és összetört natur krumpli volt. Csucsu lett.

Mennyi mindent lehet a birkahúsból készíteni, csak nem tudjuk, mert nem merjük.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.08. 19:47:04

@látjátok feleim szümtükkel: A héjjában főtt összetört krumpli egy kis kacsazsírral meglocsolva - az igen :) A méz/lime keverék a birkán nekem nem tetszik, de én válogatós vagyok ...

látjátok feleim szümtükkel 2015.11.08. 21:18:03

@Andrass9:

Mert még nem ettél ilyet, pedig megérné kirpóbálnod. A fűszerezés miatt kellett a natúr krumpli, így jött ki a hús teljes ízvilága. A kacsazsíros krumpli az a vacsora, és más világ.

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.11.10. 21:12:41

@Andrass9: Nem tudom,neked mennyire mennek át a saját fotóid színei, de az utolsó előtti és az azt megelőző is gyönyörű!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.11.10. 21:39:22

@AnicasubRosa: Ennek nagyon örülök, köszönöm, mert dicséri a fényképezőgépemet. Számomra pont az a két kép nem igazán színes. Tán a sárgarépa miatt? Tudod, vörösvak vagyok. Mintha a mandula égett lenne a tetején ...

AnicasubRosa · www.lepcsankparty.blog.hu 2015.11.10. 23:29:26

@Andrass9: igen, erre gondoltam,hogy nem tudom...
nekem nem tűnik égettnek (én amúgy is gyakran túlsütök), az összhatást néztem.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.11.11. 05:52:30

@Andrass9: mondjuk en sem ettem 20 eve es nagyon nem hianyzik
süti beállítások módosítása