Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (8) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Tojásos nokedli

2015.03.25. 07:00 Waka

Péntekre és hétfőre szabadságot vettem ki, nagyon kitavaszodott, annyi tennivaló van a kertben, alig győzöm. Kellett valami étel, amit napokig lehet tárolni és én is megeszem többször egymás után. A kertben már nő a galambbegy saláta, meg aztán szedni is kell, mert a helyét folyamatosan ásom fel. Csütörtökön főztem hát egy tojásos nokedlit.

16.jpg



Nokedli terén nincs túl sok tapasztalatom, a múltkori gombapaprikás mellé főztem az elsőt, a tojásossal pedig most debütáltam.

Hozzávalók:
- 0,5 kg búzafinomliszt
- 0,5 kg rétesliszt
- 3+6 tojás (bátran lehet több is)
- olaj
- só

A salátaöntethez:
- fél citrom leve
- 0,5 dl olívaolaj
- csipet só

Először a tésztát készítettem el. A lisztekbe beleütöttem 3 tojást, alaposan sóztam, majd langyos víz hozzáadásával megfelelő állagú tésztát kevertem.

1.jpg2.jpg
Míg a tészta pihent, felütöttem 6 tojást, sóztam és összekevertem úgy, hogy nagyon ne verjem habbá.

3.jpg4.jpg
Feltettem a főzővizet, jó kanál sóval ízesítettem és egy öntésnyi olajat is adtam hozzá.

6.jpg
Míg a víz főtt, egy nagyobb lábosban kevés olajat hevítettem. Beleöntöttem az összekevert tojást és egészen kis lángon, folyamatosan kevergetve addig sütöttem, míg nagyjából az egy harmada megszilárdult.

5.jpg7.jpg
Kiszaggattam a nokedlit, amint megfőtt, azon forrón a tojásra szedtem és összeforgattam.

8.jpg9.jpg10.jpg
A salátát pénteken szedtem le, de mikor hazaértem olyan fáradt voltam, hogy hagytam a fenébe és szundítottam egyet. Estefelé aztán megtisztítottam és átmostam vagy tízszer, hogy a föld lejöjjön róla. Ezzel persze véget is ért a lelkesedés, előkotortam kevés ecetes paprikát és azzal ettem a nokedlit.

11.jpg12.jpg
A salátára csak szombaton került sor. Az öntethez egy üvegbe öntöttem a hozzávalókat és alaposan összeráztam. Nem akartam, hogy a borecet elnyomja a saláta finom ízét, ezért használtam citromlét. Egyszerre csak annyi salátát készítettem el, amennyit egy evésre megettem.

13.jpg14.jpg15.jpg
Egészen jól sikerült a nokedli, pár tojást még elbírt volna, de majd legközelebb. A saláta viszont mindent vitt, közben az új kertben is szépen kikelt az őszi vetés, lehet enni nyakló nélkül.

80 komment

Címkék: tojás oliva citrom galambbegy saláta

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr97301175

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2015.03.25. 07:16:49

Felénk a kifőtt nokedlit zsiradékra teszik, átpirítják, és erre öntik a fűszerezett habart tojást.

Azért ezt a megoldást is jó nézni.:(

Fenchurch68 2015.03.25. 09:07:52

Igazi tavaszi étel, az első friss zsenge fejes salátával...
Csatlakozom @~~Babette~~: -hez, minél több tojás rá, bele meg elég egy :) Ha spórolni kell a tojással, akkor hozzáadok pár evőkanál tejfölt. Hedonista gyermekeim megpirított füstölt tarjával és reszelt sajttal eszik.
A kedvesem meglepett egy ablakpárkányra felbarkácsolt virágládával, kérdezte, hogy milyen virágot szeretnék ültetni bele, mondtam, hogy madársalátát, rukolát és paradicsomot :D Tetszett neki az ötlet, a muskátli nem finom.

látjátok feleim szümtükkel 2015.03.25. 10:01:27

@Kató néni:

Dugdoss közéjük néhány sarkantyú magot, az is finom salátába.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.25. 10:53:22

@Kató néni: Kato nenye
ultess bele tojasos nokedlit

Topy 2015.03.25. 11:27:12

@hagyma: viszont muskátli mellett nem jönnek be a legyek

Topy 2015.03.25. 11:30:07

@látjátok feleim szümtükkel: én is így csinálom/tam, illetve a tojás másképp oszlott el: kevesebb volt benne, több rajta
de mostanság már én is inkább csak nézem...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.25. 12:35:17

@Topy: nem jonnek be?
nana, mert berepulnek
lattal te mar gyaloglegyet?
najo a plafonon elofordul
erdekes, nalunk szinte nincs is legy
muskatli se nagy divat
nekem hibiszkuszom van
legalabb 15 eves es viragzik renduletlenul

Topy 2015.03.25. 12:47:22

@hagyma: nem szeretik a muskátlit
nem ok nélkül (volt) annyira kedvelt növény faluhelyen, ahol az állattartás miatt sok a légy

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.25. 12:50:53

@Topy: tudom a tehenylepenyt es a loszart szeretik
fene a gusztusukat

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.25. 13:50:44

@~~Babette~~: igen tobb tojas
es nem ertem minek retesliszt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.25. 14:34:48

en fejes salataval szeretem es agyonsozva
a galamb begy az gyomnoveny
jo kis ecetes fejes salataval - kicsit tobb es higabb tojassal - nagyon ennem

látjátok feleim szümtükkel 2015.03.25. 15:43:27

A galambbegy saláta nagyon jó, korán lehet szedni, és tovább is eltárolható, mint a fejes saláta. Valamikor fejes saláta őse is "gyomnövény" volt.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.25. 15:54:04

@látjátok feleim szümtükkel: vaalamikor a kutya meg farkas volt
salatat nem kell eltartani
meg kell enni

látjátok feleim szümtükkel 2015.03.25. 16:15:31

@hagyma:

Apám mindig azt mondta, azért van az ember nyakán az a golyó formájú valami, hogy gondolkodjon vele. Oszt ha már gondolkodik, akkor fejnek is lehet nevezni.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.25. 16:21:32

@látjátok feleim szümtükkel: az se normalis aki ilyen nevet ad
ertem en a viccet
szafalade faszalade
en erre engedelyt ki nem adnek
de nem is vagyok dontesi helyzetben, az is igaz

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.03.25. 16:46:37

Köszönök szépen!
@~~Babette~~: Mikor kész lett, magam is rájöttem.
@látjátok feleim szümtükkel: Továbbra sincs ilyen gondom. Ma voltam a labor lelettel a háziorvosnál. Írt fel gyógyszert, de további öt hónap diéta (kevésbé szigorú, mint eddig), nuku ital, nuku cigaretta. Egy szálat azért elszívtam a délutáni kávéhoz...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.25. 16:56:43

@Waka: emmeg aszondom neked cigi meg kv helyett igyal megy egy rizling nagyfroccsot
annak van ertlme
elobbi kettonek, foleg a ciginek, nincs

susztertangó 2015.03.25. 17:00:43

@látjátok feleim szümtükkel: "Hagyd Imre..." Úgy tűnik Hagyma kis Hával gyárilag ilyen, muszáj neki kötekedni.Nem mellesleg a porcsin is saláta és a pitypang is a pongyola.Gyomnövény, na ja.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.25. 17:09:27

@susztertangó: mar irtam, abban a posztban a homaron Imre volt a hulye
tehat ha valakinek azt iro hagyd imre, akkor lehulyezed...
akaratod ellenere persze
igen ez a galmbegy egy hajp
es gyomnoveny

hat nekem senki ne mondja, hogy egy friss fejessalata nem job
foleg tojasos nokedlihez
kotekedesrol tovabbra sincs szo
velemeny nyilvanitas

Benikuty 2015.03.25. 17:11:15

Az a saláta qrva jól néz ki. Nyilván finom is, mint a porcsin. Azt ismerem.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.03.25. 17:13:15

@hagyma: A galambbegy azért jobb nekem, mert nekem ingyen van, egészen biztosan vegyszermentes (én nem permetezem) és nekem jobban is ízlik. Majd, mikor már nem lesz, veszek fejes salátát.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.03.25. 17:13:54

@látjátok feleim szümtükkel: Az nem, csak éppen most hiányzik az infrastruktúra...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.25. 17:22:37

@Waka: nem tudom
en a kecskemnek adman ha lenne, bar van aki szerint a kercske valogatos:)
gyomnovenyt nem kell permetezni, mert megdoglik
de ha neked izlik, hat izlik
en maradok a tojasos nokedli-ecetes fejassalata valtozatnal
rogton hozza kell tennem az ecetes salatam vilaghiru
egeszen kulonosen csinalom

Topy 2015.03.25. 17:25:44

@Waka: öööö... levágták? ;)

susztertangó 2015.03.25. 17:34:22

Ha ez igaz, akkor elnézést kell kérnem Hagymától kis Hával.
www.ng.hu/Tudomany/2015/03/24/A-fuves-cigi-hetekre-elhangolja-az-agyat
@hagyma: valóban lehülyézem, ha valaki folyvást beleköt más emberek főzési szokásaiba, pláne, hogy bevált, régóta ismert ételek.Persze az is lehet, hogy én vagyok agyilag zakkant ez ügyben-Anyámtól örökölhettem, neki csapódott az agya a koponyája belső (naná, majd külső)falához. Akkor történt amikor Siklósról 16 évesen felkerült Pestre és vendégségben-hozzád hasonló keresetlenséggel-azt találta mondani a neki felkínált vajas mézes kenyérre, hogy az disznónak való. Tizenöt évvel öregebb bátyja tenyere landolt az orcáján, örökre bevésve azt a minimális udvariasságot, hogy nem nevezzük állateledelnek azt amit a másik ember eszik, pláne szarnak. De tudod ők eccccerű vidéki népek voltak...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.25. 17:47:40

@susztertangó: hat en kozel 50 evet eltem, hogy hallottasm volna a galamb begy salatarol
se nagymamam se anyukam nem hasznalta
szerintem a dedim sem termesztette
szarnak sosem neveztem etelt
abban semi banto nincs, ha azt mondom ha lenne ilyenem meg kecskem annak adman
napraforgt is ketettem a madaraknak es en is eszem
a soskat is szeretem nyersen es lehet a kecske is megeszi
a velemenyem annyi volt, fejes salataval ennem
ecetes cukros viz
par karika uborka keves fokhagyma es mustar
az eleg szomoru ha az anyad batyja verte anyadat
hat ez van
a vajas-mezes kenyeret szerettem
de gyereketel
nem ertem mi a problema?
ha lenne kecskem, meg ilyen salatam akkor a kecskemnek adman
hat annak is elni kell
en meg ennek fejes salatat

Topy 2015.03.25. 18:06:18

@hagyma: te nagyon h...! :D:D:D

Topy 2015.03.25. 18:07:45

@Waka: az a jobbik eset! :)

látjátok feleim szümtükkel 2015.03.25. 18:28:34

Részemről ez után hagyma csak az ételembe kerülhet, hozzászólásomba nagy betűvel is csak azért, mert a zöldség változatot szeretem. A megcsúfolt változattól kiráz a hideg.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.25. 18:42:11

@látjátok feleim szümtükkel: forro tea segit
foleg a csalanos
en szoktam bele tenni fokhagymatis
hidegrazas ellen kivalo
sot bevallom en ontok hozza kis feherbort is
egyszer elunk
es az is igaz nem hidegrazas ellen hasznalom, hanem a jointhoz lefekves elott

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.25. 19:41:48

rizses-kolbaszos lecsot ettem
pazar volt
pedig amerikai fozte:)

süllőcske 2015.03.25. 20:07:22

Ez a nokedli, és a saláta is finom, tökegyszerű, rendben való. Az ilyent legalább annyira lehet szeretni, mint a nagyon költséges finomságokat. Annyira jó ilyenkor egy zöld, friss növényke.
Ma vadsnidlinget (kígyóhagyma) szedtem, kosárnyit. Igen jó, fűszeres, zöldízű, fokhagymás jellegű.
Most egy kétésfeles potyka hasába rejtett töltelékben csücsül egy aprításnyi, egy kis medvehagyma szintén. Tavasz van, na! A ponty komótosan süldögél hason fekve, most kentem meg egy kissé egyfajta varázskenettel.

süllőcske 2015.03.25. 20:31:20

Pontyunk egész háta rozsdaveres, már kezd kérgesedni. Ebből tán csak lesz valami.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.25. 20:38:34

@süllőcske: valoszinu sult ponty:)
hat a ponty nem a favorit halam halaszlen kivul
keszeg
sullo
harcsa
es leginkabb suger az johet
mindenestre a te pontyodat megennem

susztertangó 2015.03.25. 20:39:48

www.google.hu/search?q=k%C3%ADgy%C3%B3hagyma&biw=1280&bih=852&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=XAwTVcWxFsHxUMG7gpgE&sqi=2&ved=0CCUQsAQ
@Waka:
Mi volt a concepcijó a tojás 2/3 ának nyersen hagyásával?(Kihagyom a politikai spekulációt. D) Mi úgy ismerjük, hogy a forró zsírra kiszedett és picit pirított nokikra öntjük a nyers tojást. Iluska hatvani, csak nézett:mit csinálsz? kérdezte megrökönyödve. Tojásból rántottát kell sütni, összetörni, összekeverni a nokival. Hááááát,szerintem ez inkább érdemli a nokedli tojásrántottával elnevezést, mint a tojásos nokedlit. A tiéd miért készült úgy ahogy?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.25. 21:12:53

@susztertangó: Anyós is tojásrántottába keverte a nokedlit, ami nekem bűnnek számított. Megmutattam neki, én hogy főzöm: csak csóválgatta a fejét, de azután úgy belakott belőle, mint a csuda. Ettől kezdve ő is így főzte, a nyers tojást a forró tésztára.
Wakának ezt a se nem ilyen, se nem olyan módszerén én is elcsodálkoztam, de hát ő tudja, magának főzte :)

süllőcske 2015.03.25. 21:14:24

@susztertangó: Jó a kérdés. A válasz szépen készenlétben áll, és várom én is. Az illetékestől.

süllőcske 2015.03.25. 21:16:33

Vacsoránkról inkább nem is mondok semmit. Szavak, ugyan már!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.25. 21:28:12

@süllőcske: Bezzeg nekem csak egy rántott tőkehalfilé jutott vacsorára...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.25. 21:45:31

annyiban helyesbitenek, hogy ez inkabb lecsos rizs volt kolbasszal e mexikoi fozte
bar az is amerika

susztertangó 2015.03.25. 22:36:22

@Waka: Méghogy garantáltan vegyszermentes, mert te nem permetezed?? Na és a Chemtrail az smafu????!!!!

zikat 2015.03.25. 23:52:44

Huh, nagyon megkivantam. A salata nekünk mindegy. Szottyos tojasos nokedli melle minden salatat legyurünk! :)

Benikuty 2015.03.26. 06:17:18

@susztertangó:na, ez is menne inkább salátát kapálni :D

Ugyandehogy (törölt) 2015.03.26. 07:47:35

@Andrass9: nekem meg csak natur

ezert tettem tetejere olivapasztat (Lidl akcio)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.26. 08:23:22

@susztertangó: Ezt kéne elküldeni harcolni az IS ellen. Hátha nem jön vissza ...

susztertangó 2015.03.26. 14:25:57

Na jó, ha nektek ez az úr kevés küldhetek mást okosodásul, pölö:
www.kryon.com/menuKryon/menuKryon.html
de lehet, hogy, ha szépen kértek, ezt:
soterklub.hu/eloado/avatara_0
Én ugyan buta vagyok hozzájuk, de hátha ti...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.26. 14:48:33

@susztertangó: azt nem ertem, hogy a turoban jutsz el ilyen oldalakra
nekem cask akkor sikerul, ha a linkeidre klikkelek
ezeket te keresed, maskeppen nem megy
/amugy en Istenhivo vagyok, de eszem agaban sincs harcolni a materialistakkal/
hogyu a Teremto teremtette a Foldon az eletet nem kerdeses
amobabol nem less ember

susztertangó 2015.03.26. 15:50:10

@hagyma: Tudja fene,régebben sokat szörpöltem :-) a Neten és valahogy egyik linkről a másikra ugrálva jutottam Kryonhoz. Csak néztem ki a fejemből, hát ez meg mi a szösz.Mindenesetre megjegyeztem a nevet. Az Avatara meg elég fura jelenség, elképesztően naivnak tűnik, valószínűnek tartom, hogy abban a bizonyos elefánt csonttoronyban él-bár inkább a koponyáját nem nevezném elefánt csontnak. Mintha tényleg nem értené, mit jelenthet egy gimnasztika... nini, sva.....na meg az újságírók.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.26. 15:56:01

@susztertangó: Te hivo vagy, vagy ateista?

most gondolkodom az ebedmen
makos nem less
valami daralt marha van itthon pasztaval
nem igazan izgulok ra, de etelt nem dobunk ki es ehes is vagyok

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2015.03.26. 17:35:05

Köszönök szépen!
@susztertangó: Édesanyám így készítette egykor. Ezzel a módszerrel nem lesz tocsogós a nokedli, nem kell utána pirítani, ami egy ilyen adagnál nem hátrány.
Ma nem sokat leszek, megint köszvényes rohamom van, a diéta és a gyógyszer dacára. Megyek vissza az ágyba.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.26. 18:13:52

@susztertangó: Esküszöm, te valami anyagot használsz. Áruld már el, mi az, mert kurva jó lehet, abból itélve, amiket összehordasz itt :)
Azon ritka alkalom, amikor egyetértek @hagyma: feltételezésével (az Istenhívőséggel nem, de az mindenkinek magánügye szerintem)!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.26. 18:16:38

@Waka: A közel egy éves rendszeres vérvételek alapján azt mondhatom, hogy a gyógyszernek kb 6 hónap kell, hogy kiürítse a szervezetből a túlzott hugysavat. Nem megy elsőre :(
Azután már könnyebb a szintet fenntartani.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.26. 18:26:34

@Andrass9: ugyanmar Andrass
ez egy sima kerdes
miert kene titkolni
vannak ateistak, hivok
demokratak republikanusok es az ut kozepen
egy allasinterjun olyan kerdest tennek fel mint itt amrikaban
/cigany vagy
feher vagy
fekete
stb
tudod ezt jol
eltel itt
es van aki hisz van aki nem
nincs ezzel baj
egyik sem magasbbrendu a amsiknal
en cask kivancsi voltam hisz-e vagy nem
ha akar valaszol, ha akar nem
erdekelt
en bevallottan es nem szegyenlve hivo vagyok Maryvel egyutt
jelzem sosem jarunk templomba
hiszunk Istenben
ez van
es en nem latom gatjat, hogy megkerdezzek valakit
hisze-e vagy nem
es az sem erdekel ha nem valaszol

hat itt leszoktak cseszni, ha egy kajarol azt mondom szar
de ez apsztas marha gombaval ehetetlen
hat van ilyen
megy a szemetbe

valami hulye daralt marhat hozzakevert fodros metelttel es gombaval
valami borzaszto
lehet am rossz kajat fozni - nekem nehez- de most sikerult

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.26. 18:38:27

@Andrass9: amugy tulragoztam
en cask megkerdeztem
hiszel Istenben?
nem?
semi kozod hozza!
ennyi
en vallalom, hogy hiszek
gondolom mindenki vallalja az intenditasat
en reformatus vagyok
en ateista
stb

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.26. 18:58:17

@susztertangó: engem tenyleg erdkelne
a/ hiszek
b/ ateista vagyok
c/ semmi kozod hozza

susztertangó 2015.03.26. 19:36:05

@hagyma: Csak én vagyok helikopter? Jelentsen ez bármit. Egyébként megkeresztelt Római katolikuss vagyok, fontos civilizációs hatásúnak tartom a kereszténységet,(nem tudom mit mondanak erre indiánok, négerek, pápuákokok, dél-Amerika népei) templomba már csak gyászmisére...régebben még esküvőre is..a válásokat nem ott tartják.Fontos a Tizparancsolat, az meg zsidó, kár, hogy a 6.at Mózesnek nem sikerült kihagyatni..persze csak férfiaknak, a lányoknak továbbra is érvényes..izé,, de akkor kivel is? Ajvé, Szodomába kéne menni :-)))) Egyébként a hétköznapi dolgoktól való rendszeres elfordulás a transzcendens felé szerintem hasznos.@Andrass9: Tudatmódosító szerből kizárólag Unicum. Azért az, mert csak 1 x kell berúgni vele. Az meg már megtörtént 40 évvel ezelőtt :-))) Utána már tudja az ember a mértéket.Az említett linkek tartalma meghökkentett, főleg a "Fénymunkásoké" az, hogy olyan flottul mondták a magukét, de sose ragadott magával...lehetséges, hogy ráfáztam, mert már 2012 ben Kryon szerint elment a hajó, azaz 144000 ezer ember megvilágosodva mennybe szállt, émmeg maradtam kőbunkónak.Hát nem pech?!Most egészen bánatos lettem, kénytelen vagyok link lenni.
www.youtube.com/watch?v=-CinPyf08a4
Egyébként nem látom, hogy oly nagyon fura lenne ilyesmiket is! olvasni a neten, egy lendülettel el lehet jutni mondjuk Lymphater utolsó képletétől indulva.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.26. 20:01:54

@susztertangó: Nekem valahogy még mindig jut elegendő könyv, hogy lekössem magam. Így nem szorulok ezeknek a böngészésére. Néha belenézek, ha linkeled, de egyre ritkábban :)

susztertangó 2015.03.26. 20:09:06

@Andrass9: Te burzsuj! Nekem még mindig újdonság a Net és bizony függő vagyok,mindenevő.Te mióta is vagy közelebbi kapcsolatban a Géppel?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.26. 20:11:54

@hagyma: Vaóban túlspiláztad a kérdést, ugyanis az én megjegyzésem egyben azt is tartalmazta, hogy én meg ateista vagyok. Ezért nem értettem egyet veled a hívőségben. Viszont ezt nem tartom hibádnak, hiszen mindenki maga döntö el, hogy hisz vagy sem (ez meg a "magánügy" része a mondatnak).

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2015.03.26. 20:20:20

@Andrass9: egy matemtikus cask ateista lehet
de Isten nelkul nem lehetne matamatika

Fenchurch68 2015.03.26. 21:09:10

Miért van az, hogy ez a második napom egy rendes "bejárós" munkahelyen hosszabb idő után, és már most irritál, hogy mindenki állandóan az evésről beszél, vagy eszik? Délig az a téma, hogy ki mit fog enni ebédre, ebéd után meg vagy az, hogy mi lesz otthon vacsorára, vagy az, hogy melyik cukiba szaladjunk ki egy kis sütikéért? Nem akarok antiszociális lenni, úgyhogy holnap viszek egy jó adag gyümölcssalátát. Úgyis mindenki fogyózik. (Én nem, én nem!)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.26. 21:22:57

@Kató néni: Épp most főztem egy nagy csülkös körömpörköltet. Nem akarsz inkább azt vinni? A biztos nem fogyós étel :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.26. 21:24:07

@Kató néni: Küldöm teleporttal, csak az ablakot nyisd ki :)

Fenchurch68 2015.03.26. 21:50:13

@Andrass9: Ablak mindig nyitva :) Mint tudjuk, minden saláta. A csülök és a köröm pedig gyümölcs, a sertés gyümölcse.
(Úgy gondoltam, hogy nekik gyümölcssalátát, magamnak meg egy kis maradék hideg rántott husit.)

látjátok feleim szümtükkel 2015.03.27. 07:02:41

@Kató néni:

Arra az egy fogadra elég egyí kis saláta.:D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.03.27. 07:54:51

@Kató néni: Ezek szerint sikerült a rántott karaj! :))

Fenchurch68 2015.03.27. 21:19:54

@Andrass9: Nem rajongok a rántott dolgokért, de ehhez képest egész jó volt.
Holnap reggel megyek fatornyos szülőbudámba, és az ember főz holnap valami meglepetést. (Sőt, azt ígérte, több meglepetést, hogy legalább szerdáig legyen mit pakolni a dolgiba.
süti beállítások módosítása