Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • Kumari aki Nilüfer: @Andrass9: Én venni szoktam, nincs aszalóm, de elég ritkán használom, mert leveszöldség van egész ... (2024.10.14. 17:39) Pirított vargánya reggelire kétféleképpen is
  • Andrass9: @kocsmagomba: Most délután, ahogy jövök haza, az uszoda melletti parkban legalább 30 őzláb gombát ... (2024.10.07. 18:41) Vadmalac raguleves
  • Andrass9: @Kumari aki Nilüfer: Nekem nagyon jól esett a hurka és a kolbász is. Sajnos ez édeskevés a hűtő ür... (2024.08.28. 20:57) Karaj Rossíni a'la Széll Tamás
  • Kumari aki Nilüfer: @látjátok feleim szümtükkel: Na látod, ez tényleg egy elfogadható érv. (2024.08.11. 15:51) Kolbászos, kacsamájas tükörtojás
  • látjátok feleim szümtükkel: Vajon mit jelez a természet? A kertünkben 2023-ban kikelt egy tő bögrevirág, ami szépen áttelelt,... (2024.08.08. 11:24) Rókagombapaprikás puliszkával
  • Andrass9: @látjátok feleim szümtükkel: Ha fasírt nem is, de egy paprikás puliszkával készült :) blogkocsma.b... (2024.07.16. 12:06) Spenótos-besameles palacsinta

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (41) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (114) kakukkfű (41) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (140) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olivabogyó (2) olívabogyó (3) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (9) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (109) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (400) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (73) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (71) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (240) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (257) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Beigli ... FRISSÍTVE!

2014.12.19. 07:00 Andrass9

Vendégposzt Topy kezébõl.

 

1.jpg

A képet innen vettem.

Tészta: (4 rúdnyi)

  • 55 dkg finomliszt (lehet teljes kiõrlésû tönkölyliszt is)
  • 25 dkg vaj
  • 3 tojás sárgája
  • 3 dkg élesztõ
  • pici cukor az élesztõ felfuttatásához
  • 1.5 dl tej
  • 0.5 dl rum
  • 8 dkg cukor (vagy xilit)
  • csipet só

A tésztát elõzõ este elkészítjük - a felfuttatott élesztõvel összedolgozzuk a hozzávalókat -, majd letakarva hûtõben tartjuk.

Töltelékek:

11.jpg

Mák (2 rúdhoz elegendõ)

  • 20 dkg darált mák
  • 2 evõkanál méz
  • 10 dkg cukor (vagy xilit)
  • 1.5 dl tej
  • 5 dkg mazsola (elõre beáztatva, használat elõtt lecsöpögtetve)
  • 1 citrom reszelt héja
  • opcionálisan: lecsöpögtetett meggybefõtt ízlés szerinti mennyiségben :)

12.jpg

Dió (2 rúdhoz elegendõ)

  • 20 dkg darált dió
  • 2 evõkanál baracklekvár
  • 10 dkg cukor (vagy xilit)
  • 1 dl tej
  • 5 dkg mazsola (elõre beáztatva, használat elõtt lecsöpögtetve)
  • 1 narancs reszelt héja
  • 0.5 dl rum

Kakaó (2 rúdhoz elegendõ)

  • 10 dkg vaj
  • 2 evõkanál kakaópor
  • 5 dkg cukor (vagy xilit, bár ez cukorral az igazi, azzal olyan igazi folyós lesz :) )
  • opcionálisan: lecsöpögtetett meggybefõtt ízlés szerinti mennyiségben :)

Gesztenye (2 rúdhoz elegendõ)

  • 2 db 25 dkg-os gesztenyemassza (csinálhatjuk natúrból is, de akkor kell hozzá cukor - vagy xilit - és rum is; nekünk natúrból most 12.5 dekásat sikerült venni, erre figyelni kell a beszerzésnél)
  • opcionálisan: lecsöpögtetett meggybefõtt ízlés szerinti mennyiségben :)

 

A tésztát négy egyenlõ darabra osztjuk, egyenként kinyújtjuk téglalap alakúra. Közepesen vékony legyen a tészta, hogy a nagy tepsiben keresztben elférjen.

A mákos és diós tölteléket van aki fõzi, van aki meleg tejjel csinálja de fölösleges, csak összekeverve is finom lesz. A mákosat mindenképp érdemes egyszer meggyel is kipróbálni, nagyon finom! :)

15.jpg

A tölteléket egyenletesen terítsük el, a tészta három oldalán - két rövid, egy hosszú - hagyjunk 2-3 centit szabadon (a link Limarára mutat),

13.jpg

amit aztán hajtsunk vissza a töltelékre. A tekerést a hosszabbik visszahajtás felõl kezdjük.

14.jpg

A megtöltött, lazán feltekert (hogy ne nyíljon szét) tésztát tojással (sárgája+fehérje) megkenjük, 1 órán át hûvös helyen pihentetjük, ismét megkenjük, majd bambuszpálcával/hurkapálcával megszurkáljuk úgy, hogy a lyuk a tészta aljáig érjen.

180 fokos sütõben 30-40 percig sütjük. Ekkor kivesszük a sütõbõl, cukros tejjel megkenjük, és még 5 percig sütjük.

Mi pár éve teljes kiõrlésû tönkölylisztbõl sütjük, azzal is finom. Xilit helyett - tovább csökkentve a kalóriatartalmat :) - használhatunk Eritritet is, ebbõl kb. 30 százalékkal több kell, mert kevésbé édes. Arra számítsunk, hogy teljes kiõrlésû tönkölylisztbõl sütve a szurkálás ellenére is ki fog repedni - legalábbis nekünk minden szurkálás ellenére ki szokott. Amit még nem sikerült összehoznunk: a kakaós tölteléket nem cukorral csinálva még nem sikerült folyós-kakaós állagot összehozni (próbálkoztunk egy kis tejjel, több vajjal, de egyik sem lett folyós).

Aki nem szereti a mazsolát, bátran csinálhatja aszalt vörösáfonyával is!

UPDATE!

hát, ez most így sikerült
pedig nagyon finom :)
1 mákos, 1 diós, 2 gesztenyés és 2 kakaós rúd készült
a kakaóssal annyit trükköztem, hogy a töltelék kapott egy rúd vaníliát meg kb. két cent rumot és előre megolvasztottam; így már majdnem folyós :)
sajnos a tésztát túl vékonyra nyújtottam, amit a tk tönkölybúzaliszt nem szeret, így most nem az oldalán repedt ki ahogy szokott, hanem a tetején, több helyen :(

10.jpg

78 komment

Címkék: meggy dió mák gesztenye kakaó

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr136985935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.19. 08:17:57

Az élesztő lehet száraz is, akkor azt simán bele kell keverni a lisztbe. A 3 dkg friss élesztő megfelel kb. 1,5 zacskónyi (10g, 0.35oz) száraz élesztőnek. Hagymának van már száraz élesztője vagy fél kiló a Nagy Kenyér Project okából :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.19. 14:00:10

nem jó. látszik a tészta.

és most elolvasom.

:D

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.19. 14:10:12

repedés ellen: este elkészíteni, reggelig pihentetni, közben, ha megszáradt a fehérje a tetején, akkor újrakenni

Topy 2014.12.19. 14:32:07

@Babette .: majd lesznek saját fotók, ha már megsült az idei :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.19. 15:09:13

@Babette .: @Topy: Helyesen fogalmazott! A posztnak nem volt igazi képe, csupán néhény - webről lopott - névtelen valamije. De mentségül szolgáljon, az összes kép eredete fel volt tüntetve!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.19. 15:13:39

@Babette .: @Topy: Itt most kritikus volt, hogy Hagymának legyen olyan recept, amit meg tud csinálni odaát is!
Toy receptje elég általános ahhoz, hogy megfeleljen a célnak :)
Drukkolok, hogy ennek alapján Hagyma el tudja készíteni Marynek az IGAZI bájglit! :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.19. 15:53:49

Szép napot!
Szeretem a bejglit, bár én másképp készítem. A halálom, hogy csak darált mákot árulnak, az esetek jó részében avas már.
Temetésen voltam, le vagyok hangolva. Visszafelé bementem a piacra pár dologért a kocsonyához meg a töltött káposztához. Az egyetlen helyen, ahol fület is árultak, a legfelső csupa szőr volt. Mondtam az embernek, adjon két fület, lehetőleg ne túl szőröset. Természetesen az akarta adni. Olyan volt, mintha egy wukiról vágták volna le. Gyorsan kicseréltettem, még neki állt feljebb, csapkodott és morgott az orra alatt. Lett volna máshol fül, tuti otthagyom a cicába.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.19. 16:19:28

@Waka: Lehet, hogy ez is bosszant a fülnél?
nem biztos, de a szőrt a kocsonyában valahogy nem állom ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.19. 16:20:28

@Waka: Apropó mák: Errefelé csak darálatlan mákot lehet kapni. Nem akarsz inkább ide költözni?

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.19. 16:52:08

@Topy: oksa:D

@Andrass9: azt nem figyeltem, csak a képet.

értem. én másként csinálom.

@Waka: le kell pörzsölni a gáz fölött.

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.19. 16:53:13

kaptam leárazva kuszkuszt, csináltam hozzá csirkét.
olyan íze van, hogy a harmadik szomszéd ujjait is megnyalom utána.
nem lesz belőle poszt, csak azért mondtam, hogy irigykedjetek.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.19. 17:13:24

@Andrass9: Tudsz valami olcsó kéglit?
@Babette .: A csudát, olyat kell venni, ami nem szőrös.
Esz a sárga. Én meg kacsaszárnytőből erjesztek holnap pörkölt nokedlivel, káposztasalátával.

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.19. 17:56:13

@Waka: akkor, ha kap az ember.

azért elmondom: csirkeszárnyat dobtam félkarikára vágott hagymára, fél evőkanál kacsazsírra,
plusz:
egy fej fokhagyma
marék aszalt paradicsom
marék kockára vágott paprika
evőkanál egész bors
ugyanennyi rómaikömény
3 szem boróka
egy babérlevél
narancshéjreszelék
valamennyi szárított gyömbér
ugyanennyi kurkuma (ezt elsokalltam, de mivel nincs íze, nem számított, csak sárga volt, mint te)
egy narancs leve
reszelt héja (leszarom, hogy kezelt-e)
természetesen só
épphogycsak chili
fél pohár víz
amikor felforrt a tetejére tettem párolódni 1 kg nagy darabokra vágott sárgarépát
addig főztem, amíg a répa épphogy megpuhult, összesen nem volt több fél óránál, bár nem néztem az órát

a kuszkusz meg a szokásosan, olívaolaj, só, forró víz

kétszer szedtem, az emberem nem hitt a szemének:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.19. 17:57:31

@Andrass9: nem pukkadok, de elvenném magam feleségül:D

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.19. 17:59:59

@Andrass9: ő meg közben elkezdte levágni a nyulakat, hogy ne maradjanak itt enni a télben, hát nem csoda, hogy nem vemhesültek, jól elhizlaltuk őket.
majd tavasszal lesz lesz új állomány.
most vár rám pár hatkilós nyúl, hogy beugrasszam őket a fagyasztóba.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.19. 19:00:12

@Babette .: Állj mögéjük és tapsolj egy nagyot :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.19. 20:20:21

@Babette .: Kap, ha kér.
Én citromsárga vagyok, petite vérnarancs beütéssel.
Qurva jól hangzik, milyen nevet adnál neki a szent keresztségben?
A nyúl miatt pedig külön ß$ŁĐđ@&#>.

Topy 2014.12.19. 20:25:30

@Babette .: azt mondod, tepsikészen be a hűtőbe éjszakára?

susztertangó 2014.12.19. 20:43:34

OFF. Uff!P.annácska otthagyta az origót. Zakson.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.19. 20:52:07

@susztertangó: Köszi. Homár szlenggel: nagyon sajnálom az Origót :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.19. 21:14:22

@Babette .: Az összetevők többsége mediterrán eredetű, azokhoz valami földközi-tengeri név illene, de a kurkuma és a gyömbér inkább indiai hangzásért kiállt. Nekem elsőre Nagy Sándor ugrik be, aki jelentős hódításokat vitt végbe azokon a vidékeken, és nagy természetű ember hírében állott. A javaslatom Alexander csirke.

Topy 2014.12.19. 22:45:06

@Andrass9: Nála az van, hogy "Éjszaka hüvős helyen de nem hütőben kell tárolni." A tészta nálunk is áll egy éjszakát a hütőben, meg feltekerve is még egy órácskát. Egyébként amíg finomliszttel csináltuk, addig nem repedt ki (anyámnak sem szokott).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.20. 10:01:36

@Topy: A kirepedés ellen a ráolvasás nem működik? Meg kéne bízni Susztertangó vele, ő úgyis hisz minden ilyesmiben :)

Topy 2014.12.20. 11:34:20

@Andrass9: :) Mondjuk a neten pár helyen olvastam, hogy a tk tönkölybúzás változat hajlamos a repedésre

susztertangó 2014.12.20. 12:40:44

@Andrass9: :-)))))))))))))))))))))))))))))))))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.20. 15:05:44

@Topy: Ezt én is olvastam, de szerintem Hagyma normál fehérliszttel fogja megcsinálni, vagyis van remény :)

Topy 2014.12.20. 15:23:47

@Andrass9: fekete kakas vérét kellene folyatni és akkor meglenne az apropó egy jó kis leveshez is :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.20. 15:54:50

@Topy: Ha debreceni a kakas, akkor igazi Újházy tyúklevest is tudnánk főzni!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.20. 16:09:18

Szép napot!
Megtörtem bő két kiló törökmogyorót, imádnak a szomszédok rendesen. Most visszaolvastam a kommenteket, és rájöttem, hogy el kell készítenem a káposztasalátát. ha karok enni olyat a pörkölthöz. Megyek is vissza a konyhába.
@Topy: Nekem gyakran kireped. Olyankor azt csinálom, hogy repedten eszem.

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.20. 16:48:11

@Andrass9: kakasbol tyukot?
csoda egy hely ez a debrecen.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.20. 17:08:25

@Babette .: Az igazi Újházy tyúkleveshez annak idején Újházy Ede debrecenbe ment öreg kakasért, mert az IS kell bele, megy gyöngyös, meg tyúk, meg miegymás. Ha érdekel, előkeresem az eredeti receptet, Cserna-Szabó szépen leírta.

susztertangó 2014.12.20. 17:17:10

Na elrágcsáltam egy szál koriander zöldet. Kiköptem, mert inkább valami tisztítószerre emlékeztetett, de nem volt borzacskó.Talán valami thai levesben lenne helye. Majd a Lenin körúti Buddha kajáldában legközelebb.
@Waka: Hogyan repeszted el magad?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.20. 17:21:59

No, ez megvan. Most szusszanok egyet, aztán bedagasztom a holnapi kenyeret is.
@Babette .: Az Egri csillagokban meg kukorékolt a tyúk. Az is levesként végezte.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.20. 17:34:25

@susztertangó: Mint a kis gömböc. Falok nyakló nélkül. :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.20. 17:58:12

Kész a tészta, az éjszakát a hűtőben tölti, reggel startol majd.

susztertangó 2014.12.20. 18:00:46

@Waka: Értem. Az olyan mint a RUHAT?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.20. 18:10:33

@susztertangó: Pontosan. Én sem eszem embert. Míg van itthon kaja.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.20. 18:27:20

Bajgli project meg mindig kerdeses
arra is gondoltam, csinalok makostesztat, oszt jonapot:)
reggelire volt 10 tojasos rantotta szalonnaval es kolbasszal, hagymaval offkurz
megettuk
most Mary el kezdte sutni 4-ik kenyeret, eddig mind elfogyott
meg a kocsonyan is gondolkodom, elegge raerek manapsag, mer Mary aszonta megkostolna megint hatha mar szeretne:)
miota otthon voltunk meg befogadobb a Magyar etelekkel, a vegen meg lehet eszik belsoseget is
ja kosz a receptet/ mar a bajglit/
elesztom valoban cask por, lisztem feher, makom daralt

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.12.20. 18:30:30

@hagyma: Szegény atomtudós nehézvízzel főz. :D

susztertangó 2014.12.20. 18:49:31

@Waka: +:-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.20. 19:29:38

@Waka: hat ja de sodrofam es gyurodeszkam mar van
@susztertangó: hat ezx az agykontroll tavol all tolem, de szoktam relaxalni
legjobb egy joint es 2 sor utan/
oh Istenem dednagymamamnak meg makfoldje volt maklaron, cask nem tudtam, hogy makostesztan kivul masra is hasznalhato/

egyszer almomban megjelent Isten, beteritette az egesz horizontot, de mindenki felt tole
talan mert mindenki bunos?
valamelyik nap meg az ordog
itt ment el az ablak alatt a jardan
Mary ebreszetett fel

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.20. 19:37:57

most olvaztam ezt a Karavan nevu street fogg kajaldat
az egyik utolso mondata, ammellett, hogy minosegi a kaja allitolag, hogy jo less felszivni az alkoholt
hova sullyed meg ez az orszag?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.20. 19:45:08

@hagyma: Ebben az országban menő (?) inni. Legalábbis a ME szerint ... Mondjuk látszik is a pocakján!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.20. 19:46:32

@hagyma: Füvet nem ismerem, Istent nem láttam, de egyszer már meghaltam. Egy hosszú fényes folyosó végéről hoztak vissza kemény munkával. Sajna odaát senkit nem láttam ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.20. 19:49:24

@susztertangó: Itt muszáj valami összefüggésnek lennie!!! Olvasom a belinkelt cikkedet, mire elkezdett dörögni az ég, de nagyon! Ezt is meg tudja ez a Domján magyarázni?

látjátok feleim szümtükkel 2014.12.20. 19:53:46

@susztertangó:

Te megcsíráztattad már az a kétszer két szem babot?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.20. 20:11:10

@Andrass9: most nem lcitalni akarok, de 4 napig voltam komaban
akkor nem lattam Istent, nem talalkoztam senkivel,vagyis dehogynem, de mindenre emlekszem
esemenyek tortentek velem
visszahoztak
amellett hogy hivo vagyok persze nem hiszem, hogy Istent lehetne materialisan latni, de egyszer azt almodtam
a joint ugy 2-3 havonta jot tesz
semmikeppen gyakrabban

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.20. 20:17:30

@hagyma: Jointot nem próbáltam, így nem tudok véleményt nyilvánítani.
Te viszont légy szíves készülj fel rendesen a bájgli sütésre, mert lesz irgumburgum Mary részéről.

Kivételesen használhatod a kenyérsütő gépet a tészta dagasztására és első kelesztésére :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.20. 20:19:37

@Andrass9: ja, amugy ezeketa romkocsmaknak nevzett lereszegedest gyorsito intezmenyeket, ugy zavarnam ki a belvarosbol, mint a sicc
nem mondom, hogy itt nincsenek a belvarosban, cask ott nem laknak eletszeruen 2-kor bezarnak es ha ordibalsz elvisznek a celladba

Ugyandehogy (törölt) 2014.12.20. 20:20:34

@Andrass9: jujjuj bejglit nem kell keleszteni!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.20. 20:21:24

@Babette .: Bocsi bocsi!!!!! Én nem vagyok beigli szakértő, csak segíteni akartam Hagymána ...

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.20. 20:22:43

@Andrass9: kezzel akarom
a gep Marye:) most is keszul a kenyer
de nem rossz gondola
ennek utana kell jarnom
lehet megcsinalja a gep azokat a kis pogacsakat amit utana cask nyujtani kell?

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.20. 20:24:59

mar egy masik blogon irtasm, de ez az igazsag
ha sikerult, akkor sutottem, bajglit, ha nem akkor nem

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.20. 20:31:03

Hogy valamin mosolyogni is lehessen ma:
Reggel jövök ki a dolgozószobába, valami furcsa műgyanta szag van. Feleségem is reklamál, mert itt az ő számítógépe is, meg a szerver, meg minden cucc hozzájuk.
Keresem, nem lelem a forrást. Szellőztetek sokszor, de akkor is. Mint amikor két komponensű műgyantát összekever az ember - pont olyan szag volt. Tovább keresem, de semmi.
Este azután véletlenül hozzányúltam a nagy szünetmentes táphoz: forróbb, mint kézzel el lehetne viselni. No ez nincs rendben, nem lehetne meleg. Hívom a barátom, aki szerint szintén nem jó, szedjem le róla a szervert, telefonközpontot, stb. és majd kicseréljük. Addig imádkozzak, hogy ne legyen áramszünet.
Na jó. Szerver shutdown szabályosan. Telefon/internet modem kibírja a tápcserét.
Szünetmentes kikapcs. Azaz ez nem sikerül, mert nem hajlandó kikapcsolni. Na jó, akkor drótokat kihúzni. Kihúzom a konnektorból: a masina szerint az akksi jó, a rádugottak nem reklamálnak. Azért kihúzom az összes többi bedugott kábelt és elkezdem felderíteni melyik mi.
1. kábel: nincs sehova dugva.
2. kábel: nincs sehova dugva.
3. kábel: nincs sehova dugva.
Több kábel meg nem volt a szünetmentesbe csatlakoztatva ...

susztertangó 2014.12.20. 21:08:39

@Andrass9: Látod, ha lementél volna Alfába, egyből megleled a libát...izé..hibát.@látjátok feleim szümtükkel: Méghogy bab! Pff! De kiválasztottam egy rakat Kinder tojásból azt, amelyikben egy repülő volt. Pont azt kerestem--itt van a vitrinben. Mindig megnézem, ha Vágó Pista féle Negatív Energia Vámpírokkal kerülök, akár Tvn keresztül kapcsolatba. A fokhagyma erre nem használ :-))))))))/Sajnos Domján most kórházban van...Éli, Éli lama sabaktani???

Fenchurch68 2014.12.20. 23:01:02

@Andrass9: A kedves mesélte, hogy valahol nagyon falun jártak egy cégnél hálózatot telepíteni. Pár nap múlva felhívták őket, hogy nem mennek a gépek. Ugye ilyenkor első kérdés, hogy van-e áram, minden be van-e dugva. Igen. Kiment a tetthelyre, és kiderült, hogy este a takinéni kihúzta az összes hosszabbítót mindenhonnan, hogy tudjon porszívózni, és a végén szépen körben összedugta őket.

susztertangó 2014.12.21. 04:42:10

A fenébe, nekem is egy menyét lakik az orromban (by Galla Miklós)ezért nem szelel és kiszáradt a szám meg tele van a t..hócipőm, nem tudok alunni..elszunnyadni, bakker.Ezért kukorékolok most és TV bekapcs és On the spoték riportját néztem a Thaipusam fasztiválról. Nahát ez még olyanabb mint a Zagyagykontroll.Á, minden le van..az a naaagy légy is ami itt döng körülöttem, nem fél, rám száll, vajh melyik ősöm szelleme költözött bele? Megyek porszívózni, a szomszéd sincs itthon, nem zavarok senkit.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.21. 07:43:03

@susztertangó: Jó hajnalt neked!
Az a légy nem véletlenül az agyad szüleménye? Mert akkor az agykontrollt kell bevetni, nem a porszívót :)
Az eldugult orra nekem csak annyi megoldásom van, hogy akkor a jobb oldalamra fekszem. Akkor mindig kidugul.

Topy 2014.12.21. 10:25:36

@Andrass9: @susztertangó: Légy ellen jó a porszívó, könnyű vele elkapni! :)
Egy a lényeg: ne leütni akarjuk a porszívóval hanem beszívni! :D

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.21. 13:51:32

es meg mindig lehet urban legendekkel csajozni...

susztertangó 2014.12.21. 13:52:46

@Andrass9: Eleve jobb oldalamon fexem, de megpróbáltam a másik oldalamra feküdni, de mit várhatok én a bal oldaltól????? Tojt az orromra! A légy is.Ez egy öreg légy a legyek öregapja, lassan repül, egy ruhával le lehet csapni. De visszavonhatatlan álláspontom: élni és élni hagyni.Őőőőőőőőőő, most jut eszembe, beültetted a bogarat a fülembe: lehetséges elgondolás, hogy a légy elmeszülemény, hm.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.23. 10:28:37

Frissítve a poszt képekkel Topytól!

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.23. 12:42:45

hat holnap lehet nekilatok
hozzavalok megvannak
kerdes hogy ebredek:)
kosz Topy de a fotok nem gyoztek meg, hogy szorosan kovessem a receptedet:)
egy tuti tonkolybuzalisztrol / azt sem tudom mi az/ szo nem lehet:)

ez nekem olyan csarlibraun bejglije:)
de tuti jo az ize

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.23. 13:01:07

@hagyma: Semmi tönköly! Csak King Arthur's All Purpose Flour :)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.12.23. 13:09:34

@Andrass9: ne hidd hogy nem vagy hatassal az eletunkre
ez a tipusu liszt a kenyersutogep vasarlasa ota hegyekben all itt, meg a golden ize is
szoval, lisztem, elesztoporom, makom van
tojas is
Cukor is
mazsola is, bar en nem vagyok benne biztos, hogy akarok bele mazsolat...
nalunk nem volt divat
meg a vegso elhatarozas hianyzik, hogy belekezdjek

Topy 2014.12.23. 16:46:59

@hagyma: normál lisztből csináld és ne vedd olyan vékonyra a tésztát mint én - kb dupla annyi tekerés lett, mint az átlagos beigliknél
a kakaóson sokat dobott a hozzácsempészett vanília és két cent rum, a lányaim úgy nekiugrotak, hogy az egyik kakaós rúdból már csak öt centi van, meg eltűnt az egyik gesztenyésnek a fele (náluk ez a kettő a favorit)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.12.23. 20:20:35

@hagyma: Most már nincs lehetőséged visszakozni :)
Itt a tökéletes recept (sima lisztből), van hozzá hajlandóságod!
Ha fotózod, még csinálhatsz posztot is belőle (itt vagy a sajátodon). Szerintem Marynek tetszeni fog!

Topy 2014.12.24. 18:42:17

@Waka: ugorj be, jut neked is! :)
meg van zserbómuffin, mézeskalács
esetleg chilis rágcsa egy kis irsaival ;)

susztertangó 2015.01.06. 12:58:13

@hagyma: Most Mutasd Meg Milyen Lett A Bájglid!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2015.01.06. 20:16:55

@susztertangó: Hagyjad Imre! Hagyma beszart, hogy számonkérik rajta a bájglit :)
süti beállítások módosítása