Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • szivar: @látjátok feleim szümtükkel: "...de olyan puha volt, mint ami frissen jött ki a kemencéből." Nem ... (2021.09.21. 23:25) Minek nevezzelek?
  • látjátok feleim szümtükkel: @Andrass9: Vágd kisebbre! (2021.09.20. 19:43) Káposztás húsos csont
  • szivar: @Andrass9: Akkor te jobban jártál, mint én a füstölt húsvéti sonkával. Nem szaladt szét, csak mozg... (2021.09.15. 02:21) Feles zöldborsópüré
  • Andrass9: @Andrass9: Mármint a reptérre :) (2021.09.14. 20:22) Lazac a pácban
  • Andrass9: @Isley: Valóban, a Metróban szokott lenni. Általában ott veszem, de mostanában egyre drágább ... (2021.09.10. 15:17) Gyors de ciki
  • Andrass9: @nyisztor: Köszönöm a tanácsot, még soha nem hallottam erről. Jövőre bizisten kipróbálom! (2021.09.10. 11:02) Elfogyott a ghí - újat kell készíteni

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (11) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (54) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (14) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (5) bazsalikom (60) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (2) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (35) bőrősháj (2) bors (336) borsikafü (5) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (13) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (35) citromlé (44) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (15) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (28) csirkecomb filé (10) csirkeláb (2) csirkemáj (13) csirkemell (24) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (6) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (15) csombord (3) csont (4) csontalaplé (7) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (10) cukor (146) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (38) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (3) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) égerfa (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (63) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (44) fánk (3) farhát (4) Farkas András (32) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (55) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (100) fekete bors (2) feles borsó (4) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (459) fokhagymapor (6) fokhagyma granulátum (16) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (17) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (10) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (66) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (96) gyömbér (122) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (9) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (347) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (22) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (4) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (5) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (10) kacsanyak (7) kacsaszárnytő (3) kacsazsír (55) kacsazsir (4) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (95) kakukkfű (39) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (35) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (19) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (41) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (5) kenyér (29) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (4) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (83) köménymag (26) konyak (3) könyv (2) koriander (31) koriandermag (32) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (161) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (11) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (24) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (14) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (61) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (43) lime héj (2) lime levél (6) liszt (128) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (99) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (79) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (8) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (37) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (9) olivaolaj (134) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (63) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (8) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (32) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (131) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (34) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (149) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (10) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (92) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (5) prézli (38) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (14) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (45) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (51) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (82) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (17) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (174) sárga laska (3) savanyúkáposzta (6) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (342) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (47) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (72) szalonnazsír (3) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (39) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (11) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (67) szerecsendióvirág (54) szezámmag (13) szezámolaj (13) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (40) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (22) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (92) tejfel (67) tejföl (85) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (221) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (10) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (46) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (240) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (28) vörösbor (28) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (25) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (56) zellergumó (45) zellerlevél (40) zellerszár (30) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (42) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (78) zöldség (3) zöldségalaplé (10) zsálya (46) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (73) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Ebéd a Vörös Homárnál, Angus steak "Hentes Józsi"-tól

2014.10.12. 07:00 Andrass9

Sokat olvastam Józsiról még a malackaraj idõkbõl, de nem jártam a Nagycsarnokban, hogy megnézzem mit árul. Talán akkortájt költözhetett a Hegyvidék Bevásárlóközpontba, amikor a blogunk megindult.

10.jpg

Wakával beszéltünk meg randit a Hegyvidékben, õ se járt még ott, gondoltuk körülnézünk. Két pár szem mégis többet lát mint egy, nomeg traccsolni is kellett kicsit. A Vörös Homár Halkereskedések pedig OCEAN-COWBOY aka Péter boltja, és szintén itt található. Sajnos a blogja eléggé elaludt, pedig sokat lehetett tanulni a halakról, de mint később mondta, a bolt és a kapcsolódó kis éttetem minden energiát kivesz belõlük.

Természetesen az elsõ benyomás a fontos, és ez sajnos nem volt kedvezõ. Ez a bevásárlóközpont nem az én izlésem és nem az én pénztárcám. Így azután azonnal az alagsorba vezetett az utunk a hentesboltba. A Vörös Homár még zárva, ebéd 11-tõl van csak. Józsinál nagyon szép az áru. Minden, mint a nagykönyvben. Még csak éppen pakoltak kifele, mert közvetlen nyitásra futottunk be, de amit láttunk, az szép volt. Húst nem vettünk: elöttünk még a fél nap, megromlik a zacskóban, de én bizony elbuktam egy maghõmérõre. Van ugyan néhány, de mindegyiknek eltörött a drótja ...

A bámészkodás után bekukkantottunk a Vörös Homárba, ahol a napi menü már kinn volt, és kikunyeráltunk, hogyha 3/4 11-re visszajövünk, akkor azért adjanak nekünk enni.

Innen átmentünk a szomszédos delikát boltba, ahol gyakorlatilag tátva maradt a szánk. A Culináris-ban sem jártam még, de ilyennek képzelem. Árban is ...

Amit ebben a boltban nem tudsz beszerezni, az nem is létezik. Persze ennyiért nem is csoda. Spanyol sonka 6 számjegyû árral. Számomra ez már nem értelmezhetõ. Nem tudok elképzelni tíz deka sonkát tízezer+ forintért :( Gyönyörû mustárok és szószok. Konzervek és száraz fûszerek. Thai és indiai ételalapok, de minden összetevõ kis zacskókban a nagy csomag közepén. Így persze magam is módosíthatom a receptet, de sok esetben inkább vennék kész pasztát, amivel a (remélhetõen) autentikus ízt kapom. Mivel az alapanyagok már több helyen is beszerezhetõk, majd elkészítem azokból a saját Tom Yum levesemet vagy Pad Thai-omat, ha arra támad kedvem.

A rengeteg látnivalóval eltelve felmentünk a füldszintre a pub-ba (nem merek kocsmát mondani, még -lelõnek- letartóztatnak). Kellemes terasz, udvarias pincér, jó kiszolgálás és még dohányozni is lehetett a teraszon! A scotch jó volt, a kávéról csak Waka tud nyilatkozni.

Túl sok idõnk nem volt, mert a Vörös Homárban volt 10:45-kor csatlakozásunk, így idõre le is sétáltunk ismét az alagsorba.

Én a napi ajánlatból a Halibut salátával-ra szavaztam (a halibut a nyelvhal legáltalánosabb alfaja, épp a napokban volt cikk az Indexen, hogy valaki fogott egy 245 kilós példányt), mert az volt az elsõ hal, amit feleségem elkészített az USA-ban (meg az utolsó is - ppsssszt).

11.jpg

Azt hiszem, csak Süllöcske tudna hasonlóan finom halat készíteni nekem, mint ez volt. Szaftos, de lemezeire esett szét. Remek fûszerezés és a saláta pedig igazán könnyûvé tette az ebédemet.

Waka Klasszikus Fish and Chips-et választott, ami, ha jól emlékszem, tonhalból volt.

12.jpg

Waka szerint a Fish and Chips tökéletes volt. A párizsibunda a halon roppanós és nem olajos, a krumpli pedig krémes. Szóval amilyen az angol nagykönyvben meg van írva.

Az ebéd végén elköszöntünk egymástól, neki jött a fuvar, ami viszi vissza a városába.

Nekem még volt egy feladatom: vissza a henteshez! Kinéztem egy adag húst, 4 vastag szelet Angus marha hátszín. Azért megkérdeztem, grillre mit ajánl a mester, de választásommal meg volt elégedve. Gondolom érdekel az ára is: kb 6500 Ft volt egy kiló, a 4 szelet pedig 1350 g volt. Mondhatja valaki, hogy ez drága, de 5 ember lakott belõle jól és nagyon szerették.

13.jpg

Újólag fennált a probléma, hogy a lyányok csak "well done" szeretik a húst, de ez nem volt most gond - egyszerûen két szeletet kettévágtam nekik :) A másik kettõn meg megosztozunk a fiammal!

14.jpg

Valamennyi borssal azért meghintettem a szeleteket, majd egyedi csomagolásban a csodahüttõbe mentek vagy 10 napra.

15.jpg

A nagy napra elõvettem már elõzõ este, hogy szép lassan kiolvadjon a hûtõben reggelre. Akkor azután összegyûjtöttem a borsokat, meg pár más fûszert, hogy ezt most befûszerezem.

  • 1,3 kg márványos hátszín 6 szeletben
  • fekete, fehér, zöld és szegfübors
  • mustármag és koriandermag
  • bazsalikomsó

17.jpg

A mustármag kivételével ezekbõl egy-egy evõkanálnyit a kis teflon serpenyõmbe tettem, hogy kicsit megpirítsam - úgy adja ki a legjobban az illatát. A mustármaggal egyszer megjártam a serpenyõben, mert mind kiugrált :) A megpirított, illatozó magvakat is a mozsárba tettem, majd összezúztam legjobb tudásom szerint.

18.jpg 19.jpg 20.jpg 21.jpg

Salátát terveztem a hús mellé, ezért összeszedtem pár paradicsomot, zöldpaprikát, meg egy uborkát.

22.jpg

Mindezt összeszecskáztam, rácsavartam némi lime-ot, kis olivát is locsoltam rá, valamint cseppet sóztam.

23.jpg

A húsokat megforgattam a fûszerkeverékben, majd feltettem a szépen izzó faszénre. Durva sóval megsóztam, és lefedve 6 percig sütöttem. Ekkor megforgattam, újabb 6 perc és kiszedtem tányérra. A vastagabb szeletek mediumra sültek, míg a véknyak well done-ra, pont ahogy szerettem volna.

24.jpg 25.jpg 26.jpg 27.jpg

Mindenki meg volt elégedve az étellel, el is fogyott azon nyomban.

28.jpg

Tanulság: jó húst jó hentesnél lehet kapni. Persze nekem sikerül kifogni néha a madarasban is kellõen márványos darabokat, de az csak véletlen.

48 komment

Címkék: tonhal bors koriander mustármag hátszín nyelvhal bazsalikomsó Vörös Homár halibut

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr886759729

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

susztertangó 2014.10.12. 08:25:43

Jó egy hónapja jártam ott, mentem össze mint a szappanhab a Delikát árai láttán. Mélyen magamba néztem és súlyos szemrehányásokkal illettem magam, hogy nem tartozok az ott gond nélkül vásárló népek közé :-( Aztán felmentem az emeletre a potya NONIért, de ezt már írtam. Elfogyott és nem vettem többet.(Még.)A Hentesutánzat árai nem nekem valók (Még.)
--------------------------------------------------
Most jöttem a szavazásból és beugrottam az exKaiser'sbe és vettem bort a főzéshez, mert a tegnap vásárolt Balatonboglári Chardonnay bubis volt, picit pezsgett. Ez villányi Polgár familia Chardonnay-Ottonel-Muskotály-Cuvéeja 1200 pénz, a balatoni 800.-Az van rá írva, hogy száraz fehér bor. Üde, fiatalos gyümölcsös fehérbor bodzavirágos citromos illattal, mely szépen ötvözi a Chardonnay eleganciáját és az Ottonel muskotály báját. Finoman csak annyit mondhatok, hogy kapják be! Ecetnek elmegy.Most készülök valami Ossobuco nevű marhaságot elkövetni, ahoz vettem. No pá, mert szalad a lakás-mindíg csak Ica érkezésére rakok rendet, hiába, már csak ilyen egy elaggott legény odva- és a húshoz is kell 3 óra.

turósmácsik 2014.10.12. 09:35:09

Hmmm, szép hús, jó fűszerezés, gusztusos! Én talán kétféle köretet kínáltam volna mellé, és az egyik izgalmasabb összetételű saláta lett volna, de a hús mindent visz!

Az árakról pedig annyi, ha elmész étterembe, mert kényeztetni akarod a családot, akkor nem ennyibe kerül, hanem négyszeresébe, viszont kevesebbet kapsz. Jó marhát, jól elkészítve csak drágább helyen lehet enni, bárhol nem érdemes keresni. Igaz, elkészítik, eléd teszik, ezt is meg kell fizetni.
Most ráfordítottál cirka egy órát, és ettetek egy nagyon jót. Gyakorlatilag spóroltál kb. 20 000 Ft-ot.
Jó ez így.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.12. 09:36:21

@susztertangó: Az az ossobuco meg a 3 óra nagyon jól hangzik. Van aki kuktában készíti ...
A borecet meg jó lesz mondjuk balzsamecet alapnak? összekevered ugyanannyi musttal és bepárolod harmadára. Nyammm...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.12. 09:38:54

@turósmácsik: Mínusz a hús ára, de még úgy is olcsóbban ebédeltünk :)
Lehetett volna valam hajában sült krumplit is adni, de akkor még a gyerekek kemínyőmentes diétán voltak, így maradt a zöld. Salátában meg nem vagyok jó, azt bőven tanulni kell.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.12. 10:21:11

én ma rántotthúsra készültem, de az emberem fogott egy szép csukát...most gondolkodhatok...

turósmácsik 2014.10.12. 10:24:02

@Andrass9: Úgy számoltam, hogy alapanyagok, innivalók, szakács óradíja, mosogatólányka (gondolom gép) működése. Így is megvan a 20 000.
Öt főre egy átlagosan jobb helyen simán kifizetsz egy sztékért 40 000 Ft-ot. Italokkal.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.12. 10:27:44

ez tetszett meg.
csak nicns itthon se gomba, se sajt, szegény az eklézsia, gondolkodom, mivel töltsem...

turósmácsik 2014.10.12. 10:36:09

Nem itt persze, mert itt már árak sincsenek kiírva. Iszonyat drága, de állítólag igen jó.
www.knrdy.com/etlap

Átlag kategóriás jó hely:
www.steak.hu/index.php?lang=hu&k=etlap&o=angus-marhabol-keszult-steakek

Én a legjobb steaket nagyon jó áron Kaposváron ettem, az akkor még létező Mozi nevű helyen. Lepattant kocsma volt, ahova korábban a taszári amerikai katonák kijártak, és ott a szakácsok megtanulták a tisztességes steak-készítést. Büszkék is voltak rá.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.12. 11:15:13

@Babette.: Szerintem nyugodtan hagyd el belőle a sajtot. Ha nincs ikrád, rendes tojással fogasd össze a klasszikus, ám fűszeres tölteléket.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.12. 11:22:20

@turósmácsik: Egy ribeye a knrdy-ben 13900. Ha végigolvasod a menüt, azért van benne némi furcsaság: gulyásleves bélszínből WTF ??? , egy mozzarella és paradicsomsaláta 3400 ???.
A Pampas viszont jónak látszik, az árai is elfogadhatóak az alapanyagot tekintve.

Benikuty 2014.10.12. 11:22:51

A hús csodaszép, és Józsikának egyáltalán nincs elszállva az agy. Egyik legrégebbi partnerünk, volt hát időm kiismerni, sokat beszélgetünk...van ars poetica-ja, ha egy hentesnek már lehet ilyen. Nem a lehúzásra megy...

susztertangó 2014.10.12. 14:21:22

Na megvolt az ebéd, megvolt az elismerés: ez első osztályú cipőtalp. Szó mi szó, nekem kellett felvágni Icának apró darabokra és így is csak zsörtölődött, hogy mennyi finom sült csirkeszárnyat lehetett volna ebből a pénzből kihozni.Hát nem hazudott....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.12. 14:49:12

@susztertangó: Nem nagyon értem. Ha 9-kor feltetted, akkor 2-re az a marha vajpuha kéne legyen! De még 1-kor se lehetne cipőtalp...

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.12. 14:51:58

hat ezzel a toltott csukaval igen magasra tettem a mercet magamnak...

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.12. 14:53:08

hat oreg szurkebol siman lehet cipotalp...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.12. 15:45:10

@Babette.: Nekem az a tapasztalatom, hogy lassú tűzön 5 óra alatt szétfő a marha. Igaz viszont, hogy öreg szürkével még nem próbálkoztam.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.10.12. 17:55:49

Szép napot!
Ez csucsu, hogy a klasszikussal szóljak. Én meg tolom magamba a csirkehúslevest rengeteg zöldséggel. Másodikat nem is főztem.

susztertangó 2014.10.12. 18:11:22

Tényleg csak 3 órát főtt.A nagycsarnokban vettem a középső soron, a hentes elég készséges volt, elég sokféle hús volt, birka is.

Fenchurch68 2014.10.12. 18:29:38

Ez nagyon szép! (Kezdem értékelni a húsok esztétikumát is.) A saláta igazán nem bonyolult téma :) Felsöpröd a konyhát meg a kiskertet, összeszecskázod, amit találsz, nézel a neten öntetet hozzá és hajrá. (Öntet téren én nonkonformista vagyok, a baracklekvár-dijoni mustár-olívaolaj vonulat a nyerő.)
Tegnap lagziban voltunk fatornyos kis falumban, Budapesten. Nagyon puccos helyen az alábbit tudták domborítani: húsleves (én éreztem benne nagyon a kockát, sajnos érzékeny is vagyok rá); természetesen hortobágyi palacsinta - miután a tésztája nem játszik jelenleg, a tölteléknél meg nem voltam kíváncsi az előző napi gulyásleves maradékára, ezt kihagytam -, egy egész korrekt tál, amiből megnyertem az összes káposztasalátát, amit imádok (volt egy kis natúr hal, csak sózni kellett és ehető volt, valami natúr sertéshús, ami finom volt. Nagyon kemény, de volt késem és a fogam is jó. Minősíthetetlenül kemény és száraz pulykamell valami izével megtöltve. Nem szeretném tudni, mennyibe került ez az ifjú párnak. Torta nem barátom, de mindenki érdekes arccal tologatta a tányérján. Volt csokiszökőkút, loptam natúrban a hozzá kitett gyümölcsökből, tökszerű sárgadinnye, ízetlen szőlő és némi zöldalma.

Ha netán férjhez megyek, főztök a lagzimon?

Fenchurch68 2014.10.12. 19:05:53

@Babette.: Ezért már érdemes lenne férjhez menni!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.12. 19:06:25

@Babette.: Nagyon szépet csináltál! Gratulálok!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.12. 19:07:37

@Waka: ma egy csirke farhátból és kis zöldbabból lett leves. Én mást nem is ettem, de feleségemnek sütöttem kis karajt fűszeresen.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.10.12. 19:08:42

@Kató néni: Mindenképpen, csak szerezz be pár jókora lábast.
@Babette.: Nagyon jól néz ki.
Ma megjártam a hegyet, ástam bő három órát. Kezdetnek ennyi is elég, így is alig tudok mozdulni. Hazafelé szedtem a réten mezei sóskát, holnap elviszem Büngyürkének.

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.12. 19:15:11

@Kató néni: @Andrass9: @Waka: köszönöm.
de az íze!.
őszintén: én még ilyen jó kaját életemben nem főztem. ez eddigi életem legjobbja, minden túlzás nélkül.
rosszullétig tudnám enni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.12. 20:32:50

@Babette.: Azé megkínálhattál volna belőle minket is, ez olyan jól néz ki!!!!

Pinka-Panka 2014.10.13. 08:33:24

Sziasztok!

Nagyon - nagyon jó András, így reggelre beindul az étvágy tőle.
örülök, hogy ilyen szép élményben volt részed, s az éttermi kínálat és kiszolgálás is profi.
András gratulálok mindehhez.

Pinka-Panka 2014.10.13. 08:35:19

@Babette.: én tegnap egymásik portálon fedeztem fel, ezt a csodát és néztem is, milyen klassz, erre ma itt látom...
Babette, nagyon ügyes vagy és szép, guszta az ételed, lennék ilyen vendég, ahol így főznek...

Pinka-Panka 2014.10.13. 08:56:27

Kérlek, ha valaki tud nekem segíteni, abban, hogy valakinek kérésére, hol kapok olyan szalámit, ami vörösboros, meg szilvásról is szólt.

Vörösboros szarvas szalámiról tudok, de szilvást? Sajnos én nem tudok. Nézegettem a neten, de fáj a szemem, nincs nagy türelmem hozzá, s lassan érkeznek a vendégek, akik ezt szeretnék vinni otthonukba.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.13. 09:42:56

@Pinka-Panka: Nem volt sikerem a guglival, márpedig az rossz hír. Csak vörösboros kolbászt vagy vörösboros szilvát talált. Szalámit semmit.
Találtam egy szilvás szalámit, de az csalás: eveandapple.blogspot.hu/2008/12/aszalt-szilvs-dis-szalmi.html
Lehet ezenkívül még, hogy félreértetted és a SzilvásHús nevű cég kolbászát említették?
www.szilvashus.hu/page7.html

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.13. 12:56:08

Megjött a fűnyíró!!!!
Lehet fogadásokat kötni, mennyi ideig, illetve hány zsáknyi füvet fogok összeszedni, mire végzek :)
Ja, meg arra is, hogy hánszor fogok káromkodni ...

vörösbor(de)minőségi 2014.10.13. 13:05:31

"...Ha netán férjhez megyek, főztök a lagzimon? ..."

@Kató néni: ilyet? bármikor:)))

amugy szégyen annyire igénytelenül elkésziteni egy ételt-legyen az bármilyen alkalommal is de ráadásul egy esküvői kaját ennyire "emlékezetessé" tenni?
én játékpénzzel fizettem volna-igy lettünk volna kábé egyensúlyban...

vörösbor(de)minőségi 2014.10.13. 13:11:07

@Andrass9: ha a 2 héttel ezelőtt látott fű napjainkig nem volt lenyirva?akkor feltételezésem szerint egy szóismétlés nélküli folyamatos félórányi ízes káromkodásra gondolok....:) az összes szentek felsorolása után.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.13. 19:21:14

@vörösbor(de)minőségi: Az összes aprószenteket felemlegettem, de nem a hosszú fű miatt!
Az a barom, aki kitalálta, hogy nem lehet elengedni a foggantyút, azt heti háromszori fűnyírásra kötelezném a lejtős domboldalban. Viszont a gép nyikkanás nélkül vette azt a rettentő nagy füvet, miután csipeszt tettem a foggantyúra :)
Meglepő módon mindössze 6 zsák jött le, aminél a régi gép sokkal többet szenvedett volna.
A másik kellemes meglepetés a mulcsoló funkció volt, amit kinn, az előkertben próbáltam ki. Működött!!! Igaz, ott nem trágyáztam, így kevesebb is volt a fű.

A végleges döntésig (hogy jó-e a masina), még egy nyírás hátra van, de ezt most szűk két óra alatt befejeztem!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.10.13. 20:09:17

Szép estét!
@Andrass9: Hülyebiztos masina, csak nem tán amerikai?
Valamelyik nap láttam a How it's made-n egy kaját. Tepsis kuglóf-ra magyarították. Van valakinek elképzelése, mi a csuda lehet az?

vörösbor(de)minőségi 2014.10.13. 21:19:12

@Andrass9: ez csak azok miatt van,akik maguk felé is!! húzzák a gépet,még nézni is rossz.ha meg már ezt teszik?akkor legalább maguk melléééé és nem maguk felé-na és emiatt van ez a butitófogantyú,ha a hülye elesik megbotlik-ne huzza magára a gépet a forgó késekkel.ezek a gépek már nem pörögnek fél percig miután fogantyut elengedted,hanem azonnal stop.a régiek még egy délutánt elpörögtek...oszt józsikám a 33dik sör után már nem annyira éles reflexű....ámde 3ujju

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.13. 21:46:29

@vörösbor(de)minőségi: Persze, vannak ilyen hülyék (wink wink nudge nudge), de erre már ugyanez a cég megcsinálta, hogy leállítja a kést, ha elengedem a gépet (dead man clutch). Ez pl remek volt a régi gépemen. Ehelyett önindítót és akkumulátort szereltek bele egy kalap pénzért, ami 25 indításra elegendő. Azt viszont még nem tudom, hogy tölti-e az akksit, vagy azt is nekem kell - adtak töltőt! (RTFM nálam nem működik...)
Amúgy én mindig magam felé húzom :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.13. 22:02:00

@Waka: Persze, hogy amerikai - az volt az elődje is, én meg lojális vagyok a márkához: Toro 20797 amit kaptam, bár én egy 20897-es modelt szerettem volna. A régi az 26662 volt, ha érdekel. A 20897 viszont nem volt raktáron.
53 cm vágási szélesség, alumínium ház (ami kitartott 23 évig minden gond nélkül) Rendes zsákolási képesség (65 liter). A mulcsozást soha nem használtam, most viszont kipróbáltam az utcai kertben és megéri (a fene győzi a rengeteg komposztot ...)
Tetszik még, hogy egyszerűen rádugom a slag csatlakozóját, és kimossa a gépet. Eddig fröcskölni, meg oldalra dönteni kellett, amit viszon a kutya nagyon szeretett!!! (Jöhet Topy és szidhat, hogy újabb örömöt veszek el a kutyától - igaza lesz ...)
Ez a pdf az agrolanc.hu-rol van, csak hogy ne már letagadják az 5 év garanciát a gépre ...

media.toro.com/CatalogDocuments/Product%20Literature/111-6718_consumer-en-gb.pdf

medvedr 2014.10.18. 22:46:29

A hegyvidéket igazán a CBA rontja el, príma pékestül, bár ezeknél van vásárló mert ez van. Rettenetesek. A delikátbolt jó, kissé drága, ezt úgy értem, hogy az ott levő áruk jó részét az ottaninál kevesebbért is be lehet szerezni egy kis utánjárással. (Nem netről , Budapesten) A Vöröshomár és a Hentes a legjobb, azért szerintem érdemes odamenni távolabbról is. Napi szinten vásárlok, mert közel lakok kb. 7 perc gyalog. A többi bolt nem nagy szám, illetve ízlés és pénztárca kérdése, de nem értem miből léteznek , mert forgalom alig van náluk- szerény meglátásom szerint.

Benikuty 2014.10.21. 21:02:00

@medvedr: nem vagyok a príma pék ügyvédje, de kíváncsi lennék, neked mi a problémád velük...mert hogy nekem mi, azt tudom...
süti beállítások módosítása