Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Kacsa szárnytő-curry

2014.10.06. 07:00 Waka

Vagy legalább is valami olyasmi. Ötszázért volt a múltkor az ábécében, vettem is legott vagy 10 darabot. Otthon aztán kiderült, hogy olyan tokos, mint a nyavalya. A „bicepsz” vonalán sűrűn sorakoztak az apró tokok. Nekiveselkedtem és elkezdtem kicsipegetni. A harmadiknál elgurult a gyógyszer, fogtam az egészet és bevágtam a fagyasztóba. Hétvégén kivittem a hegyre, odaadtam a szomszéd „emberének”, főzze meg a kutyáknak. A blökik gyaníthatóan csak a csontokat kapták meg, de ez már nem az én bajom. Pár nap múlva ismét mentem vásárolni, megint volt kacsa szárnytő. Ezúttal óvatosabb voltam, alaposan megnéztem a portékát, de nem volt gond vele. Kértem két kilót. Otthon megmostam, alig volt vele pepecs, szétosztottam kétfelé, aztán eltettem szűkösebb időre a fagyasztóba. Most hétvégén végre sor került rá, rövid tanakodás után egy curry-szerű étel elkészítésére esett a választásom.

 

 

14.jpg

Hozzávalók:

- 1 kg kacsa szárnytő

- 2 kisebb érett lecsó- vagy kápia paprika

- 1 jalapeno vagy serrano paprika (Én az utóbbit használtam.)

- 1 fej vöröshagyma

- 4 gerezd fokhagyma

- diónyi gyömbér

- 1 csavarásnyi citromlé

- 1,5 dl paradicsomlé (Az sem baj, ha házi.)

- 1 csivavakakányi sárga curry-paszta

- 2 teáskanál András©-féle thai citromfű-krém vagy egy szál citromfű

- só

 

1.jpg

 

A madáralkatrészeket előző nap leraktam a hűtő aljába, hogy reggelig szépen kiolvadjon. Szép tiszta volt, pár apróbb tokon kívül nem volt rajta semmi zavaró, azokat meg gyorsan kicsipkedtem. Papírtörlővel kicsit leszárítottam.

A vöröshagymát és a gyömbért kockára, a fokhagymát kivételesen vékony szeletekre, a paprikákat karikára vágtam.

 

2.jpg

 

A szárnyakat két részletben, kevés olajon megpirítottam, majd kiraktam egy tányérra.

 

3.jpg4.jpg

 

A visszamaradt olajon megfutattam a hagymát.

 

5.jpg

 

Beleraktam a gyömbért, majd kisvártatva a fokhagymát is. Egészen rövid ideig pirítottam, hogy a fokhagyma meg ne égjen.

 

6.jpg

 

Hozzáadtam a curry-pasztát, kicsit azt is lepirítottam, majd felöntöttem a paradicsomlével.

 

7.jpg

8.jpg

Beleraktam a citromfű krémet, tekertem rá egy csavarásnyi citromlét.

 

9.jpg

 

Beledobtam a paprikát, utána a szárnyakat, majd felengedtem annyi vízzel, hogy ellepje, és összekevertem.

 

10.jpg11.jpg

 

Lefedve a sütőbe tettem, hármasra állítva a lángot.

 

12.jpg

 

Átöltöztem, aztán gondoltam egyet és kettesre vettem a sütőt, majd leballagtam a kertbe paprikát szedni. Hazafelé betértem a Sörözőbe ahol belefutottam egy rég látott kollégába. Elég rendes belefutás volt, mire hazakeveredtem, éppen három órája aszalódott szerencsétlen madár a sütőben. Pont jó lett. A hús leomlott a csontról, a szaft kellően sűrű volt, kicsit csípett.

 

13.jpg

 

Húslével felengedett rizst készítettem hozzá, és jól bekajáltam. Elmosogattam aztán nekiveselkedtem a paprikakrémnek.

39 komment

Címkék: vöröshagyma citrom fokhagyma paradicsomlé gyömbér citromfű kápia currypaszta kacsa szárnytő serrano paprika

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr756750719

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fenchurch68 2014.10.06. 13:00:06

Tetszik. Főleg a csivavakakányi mint mennyiségmeghatározás :) Megerősíti azt a felismerésemet, hogy amikor egy recept azt mondja, hogy x idő alatt lesz kész, azt négyzetre kell emelni, és akkor lesz igen jó.

vörösbor(de)minőségi 2014.10.06. 15:49:11

csak óvatosan merem kérdezni:markáns ízbeli különbség van a csirke és a kacsa között?vagy éppenhogycsak?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.06. 16:03:03

@vörösbor(de)minőségi: Szerintem markáns különbség van! A kacsának kacsaíze van, míg a csirkének gyakorlatilag semilyen - hacsak nem jutsz tanyasihoz, mert annak azért finom csirkeíze tud lenni. A kacsa is lehet halszagú, ha vadkacsa volt, és halastavon táplálkozott. A csirke csak akkor, ha hallisztes táppal etetik (lsd. szocialista bontottcsirke reklám).
Az én izlésemnek a csirke legfeljebb háta, vagy szármya, néha combja formájában fogyasztható, a mellét ki nem állhatom, de a népi mondák szerint jól alkalmazkodik a rátett fűszerekhez.
A kacsának eddig minden alkatrészét szeretem. Érdekes módon kislyányom meg nem annyira kacsás, viszont a multkorában elvitte a három konfitált libacomb maradékát :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.06. 16:23:39

ez a kacsaszárny tök fura, előttetek még sosem hallottam senkitől, se közel, se távol, hogy csak kacsaszárnyat vett volna---itt meg havonta van kacsaszárnyas recept.
mondjuk én boltban se látom így külön.
egyszer pesten még az egész kacsát is úgy kellett vadászni, végül a nagycsarnokban kaptam, egész napos kajtatás után.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.06. 16:47:37

@Babette.: Pedig nálunk a madarasban mindig van tálcás kacsaszárnytő, néha pedig libaszárnytő. Én nagyon szeretem - pláne ilyen currys megoldásban, de legutóbb konfitáltam, és rizottó lett belőle. Szuper volt. Thai vagy kínai ételekhez is remek, mert lehet sok ropogós bőrt előállítani, meg azért van rajta hús is. Az a gyanúm, hogy csak nagyobb hiperekben, vagy igazán nagy henteseknél lehet fellelni. Például a CBA Gourmand (amiből csak egy van, mert a Baldauf is itt lakik és ez a zászlóshajója, ahol "mindent lehet kapni" budapest.varosom.hu/shopping/Bevasarlokozpontok/Szephalom-Gourmandhaz-Bevasarlo-Kozpont.html ) sem árul, legfeljebb pulykát. Azt meg egye az, aki szereti...

Ugyandehogy (törölt) 2014.10.06. 17:19:55

@Andrass9: ősönben akkor sem láttam, amikor oda jártam. itt meg nincs ősön.
cba-ba elvből nem járunk.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.10.06. 17:46:41

Szép napot!
@Babette.: Én a Coop-ban vettem, nálunk éppen úgy híjják az ábécét. De legutóbb láttam a Lehel téren és a Vámház körúton is a csarnokban, ott is 500 HUF volt kilója. Mondjuk, múlt héten egész kacsát kaptam 700-ért nálunk.

vörösbor(de)minőségi 2014.10.06. 19:33:29

@Andrass9: :DDDD előttem van amikor a főfőfőnök fényes orcáját megvillantja a saját üzletében,nna ott akkor rumli lehet...és fennforgás:)) esetleg kis hajlongás,sápadt verejték...

vörösbor(de)minőségi 2014.10.06. 19:36:01

@Andrass9: köszönöm a választ-igy továbbra is hülye maradok mert ez nekem olyan ez a "kacsaíz" mint vaknak a hawai ing mintázata..
mindenképpen már a markáns ízbeli különbség megerősítése elég is.kacsa ott-én itt

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.10.06. 19:56:57

@Babette.: nem tudom megallni, meg ne kerdezzem,
miert?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.10.06. 20:06:00

@vörösbor(de)minőségi: Basszus, egy ízt nem lehet elmagyarázni, érezni kell. Próbálni.
Textúráját tekintve zsírosabb, mint a csirke, talán a tyúkhoz hasonlíthatnám, ugyanakkor szinte már vörös hús, kicsit talán vadas jellegű, kellően megfőzve/sütve szálkákra omlik. Zamatos, összetéveszthetetlen. Na jó, a libával talán, de azzal olyan gyakran nem fut össze az ember.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.10.06. 20:25:40

ja, a kcsa jo
mar regen keszulok, sutok egy jo, 2-2,5 kg-os kacsat egyben
paroltkaposztaval
ez minden evben karacsony elott merul fel komolyan, azutan sosem lesz

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.10.06. 20:42:09

lehet konfitalok egy kacsat, vag legalabbis combot
meg sosem konfitaltam

látjátok feleim szümtükkel 2014.10.06. 22:33:37

A kacsa a legfinomabb húsok közé tartozik. Akár zsírban sütjük, akár saját levében pároljuk, akár vörösboros paprikásnak főzzük, minden változata csucsu.
Sajátos íze van, nem hasonlítható sem a csirkéhez, sem a libához.

A legjobb kacsát egy pesti kínaiban ettem, valahol a készenléti rendőrséggel szemben volt, nem tudom ma működik-e. A saját legjobb kacsaételem a narancsos vadkacsa, ami nem téveszthető össze a szelíd kacsával, ennek még markánsabb íze van.

Ma szenzációs paprikakrémet készítettem, magozott piros paprika ( nem fűszer ) tepsiben sózva, borsozva, olivával meglocsolva és fólia alatt megsütve, majd pépesre turmixolva. Legszívesebben bekanalaztam volna mindet.

A másik jól sikerült valami: édes paprika, paradicsom, fokhagyma, szilva, gyömbér, fahéj, szegfűszeg sokáig főzve, turmixolva. Majd fogyasztáskor kaphat további fűszereket is ( pl. csilit ), az ételtől függően.

Tartósítás: minden féle tartósítószer nélkül akként, hogy vízfürdőben fedett edényben felmelegítve addig, amíg a födő sütni kezdi a kezet, majd a vízben hagyom kihülni.

vörösbor(de)minőségi 2014.10.07. 08:10:16

@Waka: :))) pontosan ezt mondtam én is,hogy olyan egy ízt elmagyarázni mint vaknak (nem wakának:)))))
a szinekről mesélni...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.07. 09:58:15

@látjátok feleim szümtükkel: Ez a paprikakrém nagyon jól hangzik! Milyen paprikából csináltad?

látjátok feleim szümtükkel 2014.10.07. 10:02:00

Boltban vettem valami piquillo nevű magot, olyan forma, mint a fehér tölteni való, de kb. csak 5 centi nagyságú, nagyon enyhén csípős. Az íze nagyon finom, krémes állagú. Kipróbálom majd képiából is, de abba majd teszek csilit, hogy csípős legyen.

Fenchurch68 2014.10.07. 10:10:32

Nagybevásárlásos kényeztetés fennforgása okán kaptam gyönyörű érett fügéket, meg egy üvegecske ecetes bébi-pepperonit, és együtt ettem a kettőt, nagyon összepasszolt :)
Ősember-frontról jelentem, a kelkáposztafőzelék karalábéval is finom, nem csak krumplival. Csináltam hozzá csirkemájas-gombás-keménytojásos pufit.
Négy hét alatt mínusz tizenegy kiló, és viszketős allergia múlófélben.
Kacsát még sosem csináltam. (Jó, mondjuk igazából eddig marhát meg sertést sem, szóval...)

Topy 2014.10.07. 10:26:10

@Kató néni: kelkáposztafőzelék karalábéval? talán még egy kis karfiol kellene bele... és akkor tömegpusztító fegyverként lehetne árulni az illegális fegyverpiacon ;)

viszont a múltkor említettél valamit, hogy spagetti helyett cukkinit használtál; erről írhatnál még pár szót, ez érdekel :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.07. 12:19:28

@látjátok feleim szümtükkel: Valamint a cukorbetegséget, meg rák ellen is jó, segít a jetlag legyőzésében, valamint okosabb is leszek tőle ...
Kicsit utánaolvastam néhány megbízható kisérletnek. Valóban csökkenti a hugysav szintet és segít a 2-es tipusú cukorbetegség ellen is. Meglepően magas melatonin tartalma támogatja a testünk időciklusát, így az alvást is. Csak sajnos az idézett cikk mindössze egy Montmorency meggy koncentrátum hirdetés.
100g meggy 30-40 mg antociánt (Anthocyanin 1 és 2) tartalmaz (ez egy antioxidáns, ami a gyümölcs piros színéért felel - majdnem ennyi van a vörösborban is), ami elsősorban fájdalom csillapítású hatásáról ismert, az ellen vagy ötven éve használják. A hugysav kiürülésben éppen a vesét támogatja, de elsősorban a köszvényes és reumás fájdalmak csillapításában sikeres. Napi javasolt adagja 100 mg, amennyi 30 dkg meggyben van. Ez a mennyiség egy kisérlet szerint 15%-al csökkenti a vér hugysavszintjét 20-40 éves nők körében.

Fenchurch68 2014.10.07. 14:31:48

@Topy: Értem jól, mire céloztál, és meglepő módon nincs ilyen vegyifegyver hatása.
A kvázi tészta nem volt nagy kaland, meghámoztam a cukkinit, aztán felmetéltem minél hosszabb és vékonyabb csíkokra, két-három percre forró vízbe dobtam, rá a szósz és be a szervezetbe. Nekem ízlett.

Topy 2014.10.07. 15:03:27

@Kató néni: köszi! hétvégén kipróbáltam brassóinak krumpli helyett (fiatalkorúak krumplit kaptak, nem nyitottak az ilyen huncutkodásokra)
kókuszzsíron szépen körbepirítottam (az magasabb hőfokra melegíthető anélkül, hogy megégne), szép lett, nem szottyosodott el; nem volt rossz, de nekem a brassóiban nem igazán jött be a cukkini édeskés íze; viszont egy paradicsomos szósz alatt el tudom képzelni, az eleve édeskés

látjátok feleim szümtükkel 2014.10.07. 16:41:09

@Tangó Suszter:

Azért csak tud ez a füves ember valamit, mert a fürj tojás meg a barnasör külön sem rossz.:)

Tangó Suszter 2014.10.07. 17:05:03

@látjátok feleim szümtükkel: :-)
Állítólag a hideg sör rákkeltő! Ha ráöntöd az alvó rákra.....
Egyébként a boltjában veszem a teáimat.(Petrójomot nem) Rágugliztam Szendire és oltári "ereszd el a hajam" jellegű cikkek pró és kontra található.
Ma végig vizslattam a Lehel kínálatát és vettem 10 db. kacsaszárnytövet, nem tökölök, tokolok-bár nem vészes.@Kató néni: Káposztát és brokkolit vettem, valószínű teszek hozzá még valamit és /igazi/oliva olajjal , ecettel nyersen salátaként burkolom be, a sült kacsa alkatrészhez, bár ahoz vennem kell még csivavát.A kelhez kell még valami a krumpli helyett, kelbimbóra gondoltam, de a karalábé se rossz.
Ma rossz idő miatt elmaradt a 3HH-i kirándulás Foltival és Iluskával, a kuty nem kapott tőlem jutalom falatot és én sem Icától jutalom korty pálinkát- úgyhogy most kimegyek az exKaiser'sba és veszek vörösbort csakis a rezveratrol tartalma miatt és tojást meg még valamit a ződ szecskához. Azzal még a tányért lábost is ki lehet tunkolni nagyjából kenyér helyett.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.10.07. 17:32:09

Szép napot!
Fő a frankfurti leves, már az illatától csorog a nyálam.
@látjátok feleim szümtükkel: Van meggybefőtt, majd azzal kezelgetem magam. Idén mellesleg rekord mennyiségű meggylevest faltam fel. Amúgy, meg sikerült kikísérleteznem nagyjából, mi az amit ehetek és mennyit.
@Tangó Suszter: " a magas húgysav szint összefügg az intelligenciával" Kezdem érteni...
Az üzemanyagos kollégának nincs is köszvénye. :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.10.07. 18:05:17

A leves kész, megyek kenyérért.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.10.07. 19:47:37

@Tangó Suszter: Akkor a petróleumlámpa lehet a ludas, a kolléga is folyton az üzemanyagkúton lóg. :D

látjátok feleim szümtükkel 2014.10.07. 20:03:18

@Tangó Suszter:

Pedig a petrójom nem is butaság. Amikor gyerek voltam és fájt a baromfi torka, akkor egy lúdtollat belemártottak a petrójos üvegbe és azzal megkenték a madár torkát és lőn csoda. Hallottam olyat is, hogy torokfájós gyereknek kiskanál cukorra cseppentettek egy nehány csepp petrót és azt meg kellett ennie.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.07. 20:56:32

@Tangó Suszter: Ha paleo vagy homeopátia vagy vegán, vagy bármi, ami nem természetes (mert ezek NEM AZOK), akkor nekem lábrázásom van, bocsánat.
Ezenkívül ez a Szendi nagyon a bögyömben van, de mivel engem nem bánt, nem is teszek ellene :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.07. 21:03:15

@Tangó Suszter: Gyuri bácsi legalább tisztességes! Ő nem mondja, hogy egy szer mindenre jó, viszont ismeri annyira a gyógynövényeket, hogy azokból tud gyógyító tinkturákat előállítani. Ő és a hasonszőrűek sokéves tapasztalatot kondenzálnak, ha elég okosak. Nem állítják, hogy megszüntetik a rákot, csupán segítenek a lehetőségét csökkenteni.
Nem is etetnek meg vízzel higított vízzel ... bár ezek szerint perolejommal igen :)
Szóval gyógyfűvel nagyon sokminden gyógyítható, de orvos nélkül nem maradunk életben.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.10.07. 21:04:44

@Waka: Aggyisten! Főzünk is a napokban egy kis frankfurtit!
Végre sikerül az összes főttételt elpusztrítanunk, ami a hüttőben volt, most van egy pici hely :)

Tangó Suszter 2014.10.07. 22:00:29

@Waka: Attól tartok, hogy ezek becsiccsentenek.
Azonnal megtaláltam szívemnek oly kedves agyoldószert a blogon, a zubrovka vodkát. :-)@látjátok feleim szümtükkel: Rémlik, hogy tán Rockefeller ős ilyesmivel házalt, persze akkor még nem volt Svéd csepp :-)@Andrass9: sebaj, virágozzék száz virág!(majd jól lekaszáljuk). Persze orvos kell, főleg ha sebész mint Hofitól tudjuk."Ne kopogtass, nyiss be!" Nem tudtam hogy potencírolt kacsamáj kivonatból készül az Oscillococcinum, adták a patikába, méghozzá a Nyírő kórházban látogatóként jártamban.És használt. Gyuri bácsi teái is. Fogalmam sincs kinek van igaza és tök reménytelen eligazodnom Szendi és ellenzői hivatkozásai között. Ezért klf. blogokban próbálok tájékozódni, mint pölö ez:
julcseekapaleo.com/hogyan-jutottam-el-a-paleo-eletmodhoz/
süti beállítások módosítása