Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkini (11) cukkíni (27) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsir (5) kacsazsír (62) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfűbors (6) szegfübors (42) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Gombás tojás császárgombából

2014.09.06. 07:00 Andrass9

Már többször írtam a barátunkról, akinek dílere van, és aki mindig meglep pár császárgombával, amikor hozzájut.

17.jpg

Ezúttal egy monstrumot hozott.

10.jpg

Ez a picinyke példány 23 dekagrammot nyomott és friss volt - semmi kukacnyom vagy ilyesmi. Persze a kalapot egy-egy csiga megrágta, de hát ha egyszer kinõtt az orruk elõtt?

Ennyit egyszerre nem eszem meg, kár belém, ezért megtisztítva, feldarabolva a csodahüttõ gondjaira bíztam.

Volt vele még két kicsinyke is, amibõl reggelit kellett fõznöm magamnak, de izibe.

11.jpg

  • 2 kis császárgomba
  • 1 evõkanál friss vaj
  • 3 friss házi tojás

Semmi más. Még bors sem, hogy a gomba íze domináljon. Harapásnyi darabokra vágtam és a vajon a szép reggeli napsütésben kicsit megpirítottam. A gomba természetesen sárgává festette a vajat, dehát az a dolga.

12.jpg

Beleütöttem a három tojást, kicsit megsóztam.

13.jpg

Falapáttal óvatosan összeforgattam. Én a rántottát úgy szeretem, ha a serpenyõben keveredik össze és a fehérjébõl maradnak nagyobb foltok fehéren.

14.jpg

Amikor már csak helyenkén volt folyós a tojás, levettem a tûzrõl.

15.jpg

Az óriásgomba társaságában fogyasztottam el kovászos uborkával és kenyérrel.

16.jpg

105 komment

Címkék: tojás gomba császárgomba

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr116559515

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.09.06. 08:21:03

mondjuk barna csiperlenek tunik
na joejt

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2014.09.06. 09:12:08

Jó reggelt! A császárgomba (császárgalóca) nem védett véletlenül?
@hagyma: A villa pedig jó oldalon van, mert az etikett szerint tojásételt csak villával fogyasztjuk, legfeljebb kenőkést adunk a terítékhez.

Pinka-Panka 2014.09.06. 09:20:46

Haló, sziasztok!

András, egyszerű és jó, bár ne vessetek meg, én meg nagyon elkeverem a tojást. Elég egy különc vagyok a tojásokat illetően.
Mert magamat se értem, így nem szeretem a fehérje külön sül, a tükör tojást ezért nem eszem meg, a lágyat sem. De a főtt tojásnak, meg csak a fehérjét tudom megenni.

A gombás tojást én fejes salátával eszem amúgy, remek étel.

Pinka-Panka 2014.09.06. 09:25:20

Végre összeszedtem magam és ma délelőtt a konyhában leszek. A család örömére:)

Karfiolnak sem tudtam ellenállni a piacon, ebből lesz leves, amibe bolonditok egy kis vargánya gombát, ugyanis azt vettem.

Dagadó mellett döntöttek, megtöltöm, krumpli saláta lesz mellé, a mezei változat.
És ez lesz a holnapi ebéd is.

Vár a fű kint, ha az idő engedi, le is nyisszantom. Bár, most szürkeség van és nedves még.

Gyümölcs lesz édesség, nagyon jó szőlöt vettem, meg dinnyét sárgát.
Remélem megelégednek ma velem.

Legyen szép a napotok.

Pinka-Panka 2014.09.06. 09:34:36

@hajdulaszlo (volt hajdul): így van, a rántottát csak villával esszük.

A gomba valóban védett, de nem olyan rég óta.
Jó reggelt Neked is.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.09.06. 10:05:30

bar azert atgondolva a tojasetelhez is sokszor van kolbasz meg ilyenek
szoval teriteknel a villa baloldalon...
de nincs jelentosege
de a kes ele befele:)
na tenyleg alszom 4 ora egesz ejjel meloztam
villat semmikor nem teritenek job oldalra, akarmi a kaja

Pinka-Panka 2014.09.06. 10:48:59

Nem hiszitek el, de nagyon jó illat van. Sül a hús, a leves is fől. A salátát, fogom csinálni, ha kihűlt a krumpli, úgy gondoltam, a hagyma mellé, teszek fokhagyma snidlinget aprítva, hogy szinesebb legyen és főleg jobb. Csak nem rontom el vele.

Boar... 2014.09.06. 11:01:58

@hajdulaszlo (volt hajdul):
De védett. Már írtam is a múltkori poszt kapcsán, de szemmel láthatóan nem zavarja a mi kis orgazdánkat. Hiába no, van, aki helybe megy a lófaszért...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.06. 11:16:52

@Boar...: Nos, nem értek veled egyet. Aki elmegy a piacra és ott gombaszakértői papírral ellátott gombahalomból vásárol, annak nem kell tudnia, hogy ez a gomba védett-e vagy se, hiszen nem kötelessége ismerni a gombafajokat. Ez az eladó és a gombavizsgáló dolga. Innetől kezdve az orgazda kifejezés nem állja meg a helyét.
Arról persze nem is szólva, hogy ezt a posztot még tavasszal írtam, amikor a védettség fel sem merült.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.06. 11:18:39

@hagyma: Nem én terítettem :)
A te gombát pedig portobello, finom kemény és roppanós.

Pinka-Panka 2014.09.06. 11:54:46

A leves nagyon finom lett. A hús még nincs kész, pedig lassan harangoznak.
Igaz, az egyik vendégem, felhívott fél 11-kor, hogy van-e piac még, mert még most keldegél, s még főzni is szeretne.
Mondtam neki, délig van piac, ha akar még ma elmenni, akkor nekifuthatna.
Az ebédről nem is beszélve:) Lehet, holnapra kész leszel, mondtam neki. Én nehezen értem, amikor otthon van, mi péket csinál addig az ágyban:)
Így nincs lelkiismeret furdalásom, ha 13 órakor lesz ebéd minálunk.

Topy 2014.09.06. 11:56:28

@Benikuty: én lágyabbra hagyom, de ízlések és pofonok, van kollégám aki itt még reklamálna, hogy lágy a tojás és addig tekergetné a serpenyőben amíg nem kopog :D

látjátok feleim szümtükkel 2014.09.06. 12:00:43

@Topy:

A védettségről nem egy blogban, hanem a jogszabályban kell meggyőződni.

látjátok feleim szümtükkel 2014.09.06. 12:08:52

83/2013. (IX. 25.) VM rendelet

A védett és a fokozottan védett növény- és állatfajokról, a fokozottan védett barlangok köréről, valamint az Európai Közösségben természetvédelmi szempontból jelentős növény- és állatfajok közzétételéről szóló 13/2001. (V. 9.) KöM rendelet módosításáról

Benikuty 2014.09.06. 12:23:25

@Topy: kevés olyan lankasztó dolog van, mint egy "túlkészített" étel... :(

Benikuty 2014.09.06. 12:26:15

@Pinka-Panka: ha nem egyedül volt, akkor elb...szta az időt. Egészségére! :D

susztertangó 2014.09.06. 12:55:15

Igaz, hogy egy terítéknek elegánsnak illik lenni s annak alapja a harmónia. De, ha csak magam vagyok tök mindegy hogyan áll a kés, nem tudom úgy felvenni, hogy ne a tányér felé álljon az éle.Ahogy felveszem az ujjbegyekkel fordítok. Abban egyet érthetünk Hagymával, hogy jobb megszokni az elegáns megoldást. Nem mondom azt, hogy 10 óra magasságában, ha időre gondolok és nem irányra, nem mondom, hogy abbafejeztem, ez csak jópofizás,jó estben. Figyelek arra, ha csukott esernyőt viszek a kezemben, hogy ne hátra felé bökdössek a hegyével, és így tovább...

Pinka-Panka 2014.09.06. 13:04:53

@Benikuty: mivel ismerem,, ezúttal csak tespedésről van szó:) Miskolcon megszokta, hogy sokáig van piac, most Pomázon laki, világ életében ilyen volt:)
Gondoltam szólok, a sarki kifőzde ma üzemel, jobban jártok:) De az szemétség lett volna.

Urasága nem volt ma a piacon, láttam tömörültek az Istvánnál....

Pinka-Panka 2014.09.06. 13:15:33

Meg is ebédeltünk, kivételesen helyt álltam, finom lett minden,. Most még egy pörköltet odatettem, elfődögél a délutánban, míg pihenek erőt gyűjtve a kert csinálásnak. Az két adagként, a mélyhűtőben landol, olyan napokra, amikor ki se látszom a bizéből.

vörösbor(de)minőségi 2014.09.06. 13:44:04

reggel kuktába a marhacsont-megfőzve és ki budaörsi szelindekeknek szomszédba.majd az álomszép marhahus bele ebbe a majdnemhuslevesbe-bele a zöccség meg ami kell még és! 4 azaz négy darab habanero kettévágva.
kukta lecsuk-megáldom-és indul az év huslevese.most jutott eszembe ahogy irom,hogy elfelejtettem bele tenni a fokhagymát.

Benikuty 2014.09.06. 14:14:58

@Pinka-Panka: amikor arra jártam (árut vinni), te a másik oldaladra fordultál, és finomat aludtál :D

Benikuty 2014.09.06. 14:18:48

@susztertangó: Tivadar kikupálódott ámerikában a hotelben ;)

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2014.09.06. 15:08:07

@Benikuty: Szerintem soha nem alszik. Ha megnézed az első és utolsó kommentjeinek időpontjait.

Pinka-Panka 2014.09.06. 15:39:38

@Benikuty: ebben ne légy biztos:) Mert hajnalban, két fejet megcsináltam már és általában ébren vagyok nagyon korán, rendre a kaja is fő akkor már, kivéve ma, mert később álltam neki. De most tele van a hűtő, éhen senki se hal.

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.09.06. 16:27:40

@Benikuty: nem nem
ez gyerekszoba kerdese
es nalam nem a tehen nezett be az ablakon

turósmácsik 2014.09.06. 18:00:42

Milyen nyűgös hangulat van, khm...
Jövök erősíteni a jókedvűek csapatát:))

Különösen így estebéd után, mikor egy remek szegfűgombás zöldborsólevest, rántott őzlábat rizzsel, tartárral kínáltam.
Szóval gombás nap volt.

Mondjuk felhúztam a szemöldököm kissé, mikor a 20 dkg szegfűgombáért, és 20 dkg őzlábért kifizettem 1600 Ft-ot.
Viszont elég könnyű, tehát szapora, így három jókora kalapot, és két jó maréknyi aprót kaptam.

Biztos, ami biztos, pár szelet tőkehalat is bepaníroztam, el is fogyott. Jó az étvágyunk, na...

látjátok feleim szümtükkel 2014.09.06. 18:05:28

@hagyma:

Attól, hogy egy tehén benéz az ablakon, lehet ott még jobb is az a gyerekszoba, mint amilyen a tied volt.:)

hagyma · http://hagyma.blog.hu/ 2014.09.06. 18:49:06

@látjátok feleim szümtükkel: en cask arra utaltam, hogy nem amerika vilagositott fel az elet dolgairol, bar egyeb teruleten sokat tapasztaltam
amugy 5 eves koromig felnemeten laktunk egy istalo mellett es egyszer nagy duborges volt
anyam kerdezte apamat, miez?
apam mondta
ickaznak a tehenek
szoval tessek kepletesen venni
szuleim, neveltetesem, olvasottsagom es a genjeimben levo tudasanyag az ilyen egyszeru dolgokat mint egy terites pl. nem kell tenulnia

tokeletes kovaszos uborkat viszont meg sosem keszitettem

Pinka-Panka 2014.09.06. 19:08:19

Szép estét Nektek!

Iszonyú fájó bokával, lenyírtam az utcán a füvet és kiigazoltam. Fogtam és kivittem a sámlit és úgy, nem fogok hajolgatni így. Különösebben nem foglalkoztat mit gondolhatnak, mert azért ez elég kényelmes póz a gazoláshoz.
Jött a nagy eső, éppen végeztem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.06. 19:11:34

@turósmácsik: Jó érzés, ha eszik a nép!
Ma én is felmagasztultam a @vörösbor(de)minőségi: szerinti módszerrel, de kukta nélkül készült húslevessel, borsóval, fasírttal és palacsintával.
A húsos csontot együtt főztem 4 órán át a marhanyakkal, majd a nyakat kivettem, és elmentem aludni. Reggelre a húsos csont egyszerűen csigolyákra esett. Akkor bezöldségeltem (habanero nélkül). Most meg megettük, és a saját kutya élvezi a csontot belőle.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.06. 19:13:33

@turósmácsik: Valahogy a vadgomba ár beállt 4000/kilóra, gyakorlatilag mindegy, melyiket vagy hol veszed. (Jó, nem a Culinarisban:)
Az a szegfűgomba oly finom levesben, hogy csuda. Őzlábat viszont még nem ettem, ha jól tudom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.06. 19:16:40

@Pinka-Panka: Jó estét!
Én is terveztem a fűnyírást, de az eső beintett :(
Helyette kitakarítottunk a kicsilyánnyal 125 m2-t mindenütt, meg fel is mostam. Itt majdmindenhol kő van a padlófűtés miatt. A parkettás hálószobákat nem bántottuk :) Volt viszont sok csempe a konyhában, meg a fürdőkben. Szóval tiszta lakással vártuk haza a feleségemet az amerikai unokától.

Pinka-Panka 2014.09.06. 19:18:33

@Andrass9: takarítás nálam a jövő héttől, mindent nagytakarítok.

Mikor érkezik a kedves asszonyod?

turósmácsik 2014.09.06. 19:30:50

@Andrass9: 3-5000 a Bosnyákon. Az őzláb korábban a legolcsóbbak közé tartozott, most ezt is felmagasztalták.
Most egy darabig megint elleszünk nélküle, bár kár, mert a termesztettel a vadon termő össze sem hasonlítható. A vadgomba javára persze.

A marháid mostanság igézőek!

vörösbor(de)minőségi 2014.09.06. 19:51:25

@Andrass9: ezek a levesek tartják helyén a világot!
ezek nélkül kifordulna sarkaiból én aszondom.

Pinka-Panka 2014.09.06. 20:04:19

@látjátok feleim szümtükkel: na, csak nem próbáltad már úgy?:) Jól néztem volna úgy ki, ott kin az utcán a rézsűn...:))

susztertangó 2014.09.06. 20:19:15

@vörösbor(de)minőségi: Azt mondod, hogy ezért halt meg Anyám? Évekig én főztem és levest nem. Utolsó levesét a szembe szomszéd asszony adta be neki.

Benikuty 2014.09.06. 20:28:51

@hagyma: icka :)de rég hallottam...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.06. 21:46:16

@vörösbor(de)minőségi: Egyetértek! Mi nagyon levesesek vagyunk, különösen télidőben. Feleségem szenvedett is az USA-ban, mert ott nem divat a leves, a gyerekek is ritkán esznek. Ezért is készült a nagy húsleves.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.06. 21:49:25

@susztertangó: Ezt senki nem mondta, de biztos, hogy főzhettél volna neki sok levest is!
Olyan fura, amit az ember nem eszik, azt elfelejti kínálni. Én például mindig elfelejtem megkérdezni a vendéget, hogy kér-e kávét. Én ugyanis nem iszom. Vagy édességet/desszertet ajánlani a vendégnek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.06. 21:52:13

@Pinka-Panka: Befutott, jól megkajált, kicsomagolta a 4 bőröndjét és még szét is válogatta a tartalmát. Már 38 órája van talpon, ideje aludnia.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.06. 21:54:35

@turósmácsik: Bár megint találnék ilyet a madarasban. Minden esetre Józsi a hentes bármikor tud ilyet adni - már vettem tőle párszor. Csakhát az ára nem ugyanaz. Gomba ritkán van nálunk és a Fény piacra is kár mostanság már gombáért bemenni, nincs rendes vadgomba.

turósmácsik 2014.09.06. 22:35:22

@Andrass9: Minek a Fény utcába menni? A Bosnyák egy közepes köpésre van tőled, és kapsz gombát (is). Meg mondjuk ököruszályt, kakasherét, borjúmájat, tanyasi csirkét, pacalt, vesét, velőt, rendes zöldséget, gyümölcsöt. Időnként tisztességes marhát is, azt ki kell fogni.

susztertangó 2014.09.06. 23:12:31

@Andrass9: Á, nem is,lobsterjaival jól kitólt combcsontnyaktörés utáni operáció következtében-valszeg valami vérrög- infarktus . 88 volt. Émmeg nem főztem levest. Már 12 éve. Gyászmunka megvolt minden detszrájt.Vagy miaszösz.
XXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXXX
Föltettem egy fazékban 8 db franszia csülköt és 8 db húsos csontot, fokhagyma, só és a múltkorról megmaradt halványító zeller egy egész, kb. 1,5 l víz 2 kg zsír, megy négy órája takarékon öntött vas lemezen, ha nem jelentkezek, éjjel kifutott eloltotta a lángot ömlött a gáz és pukkkk:-((

vörösbor(de)minőségi 2014.09.07. 05:30:39

@susztertangó: nem poénkodva édesanyád halálán-de most akkor mi másra is gondolhatnék mint a szomszéd volt a tettes.

vörösbor(de)minőségi 2014.09.07. 05:34:50

@Andrass9: valamint komolyabb családi villongásokat is képes megoldani:)))
bárhonnan is nézzük-egy többfunkciós csodaszer.
(természetesen azokat erről nem lehet meggyőzni,akik levessel csak ugy találkoztak,hogy végy 5liter vizet és dobálj bele mindent)

vörösbor(de)minőségi 2014.09.07. 05:41:16

@Andrass9: mennyire igazad van sőt már már néha kellemetlen is,de valóban egyszerüen nem jut eszembe még kérdezni sem nemhogy kínálni.
a multkor ugy jártam,hogy teljesen kiment a fejemből az amit konkrétan a vendégek miatt vettem én sosem eszem ilyet-na most aztán pórul jártam mert ők sem ették én sem fogom.
kell egy buli ismét:))

susztertangó 2014.09.07. 06:55:27

@vörösbor(de)minőségi: :-)))Lehet, hogy almából főzte? Bár nem Hófehér volt hanem Hedvig.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::: A csülök/húsoscsont abáláshoz éjjel kétszer felkeltem-hogy lássam a gáz folyik vagy a főzés.Csak "pöszmörgött" a lé és minden oké volt ez még jó darabig így lesz. Főznöm már csak nokedlit kell, a paradicsom saláta a hűtőben, a paprikás csirke szintén. Kimegyek a Kaiser's ba friss kenyérért aztán szellőztetés , ágyazás, porszívó meg ilyenek.
==================================================
Finomak ezek a levesek: paradicsom, zöldborsó, fejtett és száraz bab, becsinált sok zöldséggel, gulyás. A "Húsleves" nem igazán. Megeszem ezeket, de főzni....

Pinka-Panka 2014.09.07. 08:10:35

@látjátok feleim szümtükkel: na, jól van akkor, legalább egy kis komédia is van a kocsmában:)

Pinka-Panka 2014.09.07. 08:13:23

@Andrass9: na ugye:) örülök, hogy rendben megérkezett a kedves feleséged és nagy megelégedéssel van, milyen rendes férje van. Nem mindenkit várnak ám, tiszta lakással és finom falatokkal.

Pinka-Panka 2014.09.07. 08:19:24

Mindenkinek szép reggelt!

Reméljük kisüt ma nap, miután a hétvégére azt ígérte, de ez eddig nem jött be.
Tegnap ömlött az eső, áll a víz, fűnyírás kilőve.

Ma csak szemerkél, meg borús, de bízakodom.

Ma, abban a kivételes és jó helyzetben vagyok a hűtő tele, így majd olvasom, hogy Ti mit főztök:)
Takartíni azért fogok.

reggelire mogyorót ettem, meg még a dinnyét.

Benikuty 2014.09.07. 09:28:13

@Pinka-Panka: rakott karfiol(alapanyag Sanyitól a piacról) vaslapon sült csirkemell filé.
Reményhal legközelebb :)

Pinka-Panka 2014.09.07. 10:18:10

@Benikuty: finom, a tegnapi leveshez én is a Sanyitól vettem a karfilolt
és milyen finom lett a vargányával együtt

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.07. 10:28:20

@Andrass9: egyik ügyfelünk első találkozáskor kínálgatott, vizet, üdítőt, kávét. nem kértem.
másodszor ismét kínálgatott, mondom kávét. ööö izé, de hogy ők nem isznak kávét.
szegény totál zavarba volt végig, meg kérte az elnézést, én meg egyszerűen nem értettem a dolgot.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.07. 11:47:10

@turósmácsik: Háááát... A Bosnyák tér 21 km, míg a Fény csak 10 km. Eszembe se jutna bemenni a belvárosba, ha nem muszáj :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.07. 11:51:01

@Pinka-Panka: Ahogy sejtettem, neki nem felel meg az a sikálás, amit mi műveltünk. Hajnali 5 óta takarít :(
Már megszoktuk, hogy tök mindegy hogyan és mit csinálunk, az neki úgysem jó ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.07. 11:53:48

@Babette.: Feltételezem, hogy másodjára nem kínált kávét, mert az előző alkalomból tanulva boldogan konstatálta, hogy nem kérsz kávét, ezért nem is készült vele :)

Pinka-Panka 2014.09.07. 14:17:09

@Babette.: örülök neki, tiszta szívből, én ezt nem mondhatom el, de ez volt a választásom, akkor maradjak nyugton:)

Pinka-Panka 2014.09.07. 14:19:20

@Andrass9: igen, van akinek csak az a jó, amit Ő csinál. Jobban jártál volna, ha úgy hagyod, ha mindegy:)
De azért, én azt is gondolom, hogy a remek főztjeidet jónak találja, mert ezt már kiolvastam a sorokból...

Pinka-Panka 2014.09.07. 14:26:39

Amúgy nem tudom, de remélem csak az idő teszi, nagyon rosszul lettem az Auchanban. Gyomor tájékon, nem tudom mi volt, de nagyon levert. Elkövettem egy hibát, reggel energia italt fogyasztottam, azt hiszem, hogy az. Majd kiderül, már jobb, de megijedtem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.07. 14:37:18

@Pinka-Panka: Soha ne igyad azt a vackot! Annyi koffein és cukor van bennük, ami egy lovat is letaglóz! Gondolom tiktakkolt a szíves is rendesen ...

Pinka-Panka 2014.09.07. 14:53:49

@Andrass9: hát, eldöntöttem, hogy nem fogok, volt nekünk ithon és a lányommal reggel ittunk hidegen. Na, Ő már rég nem issza, én meg még bele se lendülök.
Gondoltam feldobom magam kicsit, hát nem így akartam:) Kicsit már jobban vagyok.

susztertangó 2014.09.07. 15:23:48

@Pinka-Panka: E italt fogyasztani nem csak reggel, de bármikor hiba.Legalább is a dokik szerint.@Andrass9: Van egy aranyos persze ámerikai sztori fiatal házasokról akikhez egy másik városban lakó szüleik ellátogatnak minden évben, ja, csak az egyiküké. Egy napig csak takaritják a fiatalok lakását és zsörtölődnek. Pedig a fiatalok nagyon igyekeznek, hogy megfeleljenek, előtte kiglancolják a lakást, de sosem sikerül elnyerni a babérkoszorút. Valaki azt tanácsolja, ne takarítsanak, hanem direkt, hagyják takarítatlanul a kéglit. Legyen tele a mosogató, a hűtő tele lejárt élelmiszerrel. Az ősök észre se vették, hogy van különbség a mostani és az előző lakás kép között, dúlvafúlva kitakarítanak, majd közlik, hogy ez volt az utolsó, többször nem csinálják, nőjenek már fel végre.Ezek szerint jobb, hogy takaritottatok.

turósmácsik 2014.09.07. 15:40:25

@Andrass9: Hogy-hogy? Nem a XVI. kerületben laksz?? A Bosnyák téri piac Zuglóban van, határos kerület:OO

Ugyandehogy (törölt) 2014.09.07. 16:00:18

@susztertangó:
múltkor anyámnál szóba jött, hogy segítene nagytakarítani, mire az emberem közölte, hogy "de akkor előtte kitakarítunk!"

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.07. 16:05:24

@turósmácsik: Sohasem laktam arra. Inkább maradok Pesthidegkúton :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.07. 16:06:16

@Babette.: Az én anyám soha nem ajánlgatott ilyesmit :) Anyósomat meg nem engedtük, hogy csinálja.

Benikuty 2014.09.07. 16:47:16

@Pinka-Panka: Az auchan egy egészségre káros hely ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.07. 17:42:54

5 kilót sikerült megmentenem a bikaszív paradicsomból! Azt holnap megsütöm, mert nagy rá a családi igény :) Volt ezentúl 1,4 kg parasztparadicsom is, valamint le kéne szedni többkiló sárga koktélt - igen szépen virítanak!

turósmácsik 2014.09.07. 18:38:57

@Andrass9: Ja, akkor értem. Bocsesz, tényleg Fény utca a nyerő.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.07. 21:13:05

@turósmácsik: Semmi gond! Ha benn laknék, nagyobb lenne a válsztékom, de idekintről a fenének van kedve bemászni a városba. Legszívesebben a kistermelőin vásárolnék, de ott százada sincs, amit egy nagyobb piacon kapni lehet. A Fény utcába egy átszállással benn vagyok. A Lehel, vagy a Csarnok bizony sokkal több átszállást jelentene.

susztertangó 2014.09.07. 22:11:58

@Andrass9: Van valami magyarázata a névnek? mert, hogy Budán leledz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.07. 22:19:31

Aszondja a wiki, hogy:
Neve korábban Hidegkút volt, a Budapest közelségére és a Pest-Pilis-Solt-Kiskun vármegyéhez tartozásra utaló előtagot a 20. század elején, a helynevek hivatalos megállapításakor kapta.

Nevét 1255-ben IV. Béla király oklevele említette először Hidegkút néven, amikor Solymárral együtt a margitszigeti apácáknak adta a Mecse nevű birtokért cserébe.
Valami lehet benne, mert tényleg egy kupac településből áll:
Az egykori község területén ma Budapest tíz városrésze található: Budaliget, Erzsébetliget, Erzsébettelek, Gercse, Hársakalja, Kővár, Máriaremete, Pesthidegkút-Ófalu, Remetekertváros és Széphalom.
Én például az utolsóban lakom.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.07. 22:22:25

@susztertangó: De Dr. Grespik László is tesz hozzá :
A köznyelv Pestnek nevezi ma is a fõvárost. Pesthidegkút neve úgyszólván kézzelfogható bizonyítéka annak, hogy ez a terület régen Pest néven volt ismert.
www.sinergo.de/magyarnyelv/Grespik.htm :))))

Pinka-Panka 2014.09.08. 06:48:16

@susztertangó: igazad van, mégis elcsábultam:)

Pinka-Panka 2014.09.08. 06:50:30

@Benikuty: és én ezt milyen régóta tudom. Aztán mégis bementem, néha megy az ember oda is, ahova nem lenne fontos.Igazából, van olyan termék, amiért oda kell menni. Azt ne gondolod, hogy olyat megveszek, amit máshol jobban kapok. A lényeg egyben vagyok, meg kicsit jobban.

Pinka-Panka 2014.09.08. 07:02:44

Jó reggelt Nektek.!

Ma sem kell főznöm, a héten is alig fogok, szabadságra megyek, a konyhából. Szabadon választott programot kaptam, így örömmel élek vele. Azért valamit néha kotyvasztok, mivel rajtam ne maradjon zőcség, amit felhalmoztam.

susztertangó 2014.09.08. 15:35:35

@Andrass9: Grespik jó céltábla és igaz magyar, ahogy a neve is muticccsa-hát még én, bár igazán magyar nevem van-naná, hogy fölvett, 45 után, Apámnak elege volt a német névhangzás miatti vegzálásból-sváb-magyar-bunyevác-tán még zsidó is, de ez csak bal kézről, még bárabb, ez a balkéz anyai vonalon is előfordul ott jön be a bunyevác.Akkor most idegenszívű vagyok-e, vagy csak vacak? Ettől függetlenül, azért az 1000 évvel ezelőtt éltek sem voltak sík hülyék.A linkben foglaltakra utalok.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.08. 16:10:33

@susztertangó: A zsidó őseid nem lehetnek balkézről - az anyai ágon terjed :)

Fenchurch68 2014.09.08. 17:29:18

Fogalmam sem volt sokáig, honnan is kaphatta Hidegkút a nevét, míg barátaink oda nem költöztek, és hamar meg nem tanultam: a városhoz képest vinni kell plusz egy réteg ruházatot, ha kerti buli lesz.

susztertangó 2014.09.08. 20:39:45

@Andrass9: Apai nagyanyám gyanús, totál nem hasonlít a hugára (az csunyus).Két fia közül apám és a huga fazonja miatt gondoltuk.Apámat kérdezték is , 45ben, hogyan úszta meg. Persze mindkét családban tabu volt ilyesmiről beszélni-mármint a nagyszülőknél. Á nem igaz az egész, bennem semmi matematikai készség.Az anyai ág csak a hivatalosságban érdekes, genetikában? De mondom, tutti,hogy nem, elaludtam a matektól, de most már mindegy erre a kis időre :-(( /:-))/

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.09.08. 20:43:26

Szép estét!
Zűrös hétvégém, és zűrös hétfőm volt. A császárgomba bizony finom falat, a rántotta meg ízlés dolga, Ki így szereti, ki úgy. A poszt talán konzerv volt, egy ideje álldogált már a polcon, lehet, hogy eljárt már felette kicsit az idő. Ha a gombaszakértő (értő) engedi árusítani, háborogjon az ő lelkiismerete.

susztertangó 2014.09.08. 20:49:43

@Andrass9: A francia csülök+húsoscsont konfittálás elkészült. Nem igazi, mert víz is volt a zsír alatt. 2+2 kg húsnemű, alulra a csülök, rá a csont, sózva 2 fej fokhagyma, a múltkorról maradt halványitó zeller felvagdosva az egész. Kb. 1,2 l víz két kiló zsír, két vaslemez 17 óra lassú melegítés. Víz nem maradt alatta. A húsok leomlottak, de nem lekvár jellegű, darabosak, vaj puhák. Most ráteszem egy jó lecsós alapra, összefőzöm.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.08. 20:50:01

@Waka: Jó estét neked is, hamár sikerült a zűrökből kilábalni :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.09.08. 20:53:12

@susztertangó: Hál istennek, nem lett lekvár belőle :) A jó konfitból amúgy eltűnik a víz, tehát sikeres voltál (szerintem).
Véleményem szerint vétek lenne lecsós alapra tenni, hacsak a fogyasztók közt nincsenek kényesebb gyomrúak, akik a zsírban álló húst nem bírják.
Nagyon jól hangzó eledelt alkottál!!! (Ablakom nyitva, teleport jöhet)

susztertangó 2014.09.08. 22:12:47

@Andrass9: :-))
Ez egy heti adag lesz, klf garnirunggal, már a lecsón van.
süti beállítások módosítása