Már többször írtam a barátunkról, akinek dílere van, és aki mindig meglep pár császárgombával, amikor hozzájut.
Ezúttal egy monstrumot hozott.
Ez a picinyke példány 23 dekagrammot nyomott és friss volt - semmi kukacnyom vagy ilyesmi. Persze a kalapot egy-egy csiga megrágta, de hát ha egyszer kinõtt az orruk elõtt?
Ennyit egyszerre nem eszem meg, kár belém, ezért megtisztítva, feldarabolva a csodahüttõ gondjaira bíztam.
Volt vele még két kicsinyke is, amibõl reggelit kellett fõznöm magamnak, de izibe.
- 2 kis császárgomba
- 1 evõkanál friss vaj
- 3 friss házi tojás
- só
Semmi más. Még bors sem, hogy a gomba íze domináljon. Harapásnyi darabokra vágtam és a vajon a szép reggeli napsütésben kicsit megpirítottam. A gomba természetesen sárgává festette a vajat, dehát az a dolga.
Beleütöttem a három tojást, kicsit megsóztam.
Falapáttal óvatosan összeforgattam. Én a rántottát úgy szeretem, ha a serpenyõben keveredik össze és a fehérjébõl maradnak nagyobb foltok fehéren.
Amikor már csak helyenkén volt folyós a tojás, levettem a tûzrõl.
Az óriásgomba társaságában fogyasztottam el kovászos uborkával és kenyérrel.
Az utolsó 100 komment: