Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • látjátok feleim szümtükkel: @Andrass9: Boltostól kapott tipp: fél kilo élesztőt ( iylen adagokat lehet néhl kapni ) adagokr... (2020.04.07. 12:14) Parasztvacsora (avagy parasztreggeli a karanténban)
  • Fenchurch68: @Waka: Hason ló, bár se szejtánt, se rizst nem tartalmaz nyomokban sem :) (2020.04.07. 00:26) Sült töltött kelkáposzta
  • Topy: @Waka: esetleg piac? nálunk a piaci magosnál vöröslencse is van, jól megfér a madáreleségekkel :) (2020.04.06. 10:01) Neked írom a dahl-t
  • Andrass9: @Fenchurch68: Ha lenne még hely a csodahüttőben ... Teleraktam WC papírral, mert állítólag azt kel... (2020.04.02. 23:09) Kelt túrós batyu hirtelen felindulásból
  • BOAR: @Andrass9: Hiába no, ebbe a kocsmahivatalba művelt alkoholisták járnak... :-) (2020.03.28. 19:56) Laci bácsi kiflije
  • Andrass9: @Kumari aki Nilüfer: A füstölt marha még a Globus sóletkonzervből vándorolt át a gondolataimban a ... (2020.03.25. 08:42) Babosgulyás

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) alaplé (68) alma (29) almaecet (16) almalé (4) almaszósz (4) ananász (2) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (9) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (13) babér (36) babérlevél (37) bableves (3) bacon (36) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (6) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (23) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (50) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bőr (2) bor (21) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (5) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (258) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) brokkoli (3) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (6) búzafinomliszt (26) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (16) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (10) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (66) citromfű (12) citromhéj (33) citromlé (38) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) Creole (2) creole (3) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (6) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (51) csiliolaj (2) csilipaprika (45) csilipaszta (26) csilipehely (4) csilipor (4) csiliszósz (5) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (25) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (20) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (13) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (23) cukor (127) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (11) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (34) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (27) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (54) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) erdélyi mustár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (10) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (22) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (22) fehérbors (46) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (2) feketebors (95) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (387) fokhagymapor (3) fokhagyma granulátum (12) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (8) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (13) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (8) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (47) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (64) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (8) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (79) gyömbér (107) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (285) hagymakarika (2) hagymalevespor (6) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (17) halványító zeller (4) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (14) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (21) jalapeno (22) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (4) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (12) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (42) kacsazsir (3) kacsazúza (3) kacsazuza (3) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (38) kakukkfü (77) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (10) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (15) kapri (4) kapribogyó (15) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (25) karalábé (26) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (6) kelkáposzta (18) keményítő (9) kemény sajt (3) kenyér (25) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (4) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (25) kolbászhús (5) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (18) kömény (71) köménymag (18) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (25) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (143) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (6) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (19) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (15) laskagomba (9) lazac (10) lecsó (28) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (12) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (18) lilahagyma (47) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (103) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (81) mák (12) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (4) marhacsont (10) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (23) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (49) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (65) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (15) olajbogyó (7) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olivaolaj (116) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (50) öregtészta (2) őrölt kömény (5) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (118) paradicsomlé (25) paradicsompüré (29) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (31) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (135) petrezselyemgyökér (18) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (75) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (24) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (40) rizsbor (4) rizsecet (4) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (4) rizstészta lap (2) rókagomba (5) római kömény (41) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (66) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (48) sajtfonat (2) sajtok (2) sake (3) saláta (6) salátaöntet (6) salotta (45) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (146) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (11) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésmáj (2) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (255) sodó (3) sólet (2) sonka (18) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (17) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (28) spenót (42) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (10) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (59) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (22) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (32) szegfűgomba (4) szegfüszeg (9) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (5) szemesbors (4) szerecsendió (55) szerecsendióvirág (43) szezámmag (10) szezámolaj (11) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (35) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (4) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (20) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (83) tejfel (57) tejföl (82) tejszín (82) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (196) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (4) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (2) trappista (9) tüdő (2) túró (30) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (41) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (205) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (16) vaníliás cukor (15) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (16) vörösbor (19) vöröshagyma (112) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (22) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (50) zellergumó (36) zellerlevél (31) zellerszár (28) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (68) zöldség (3) zöldségalaplé (2) zsálya (39) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (56) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Kacsa - liba töpörtyű

2014.03.23. 07:00 Andrass9

Régóta kísérletezem, még eleddig nem sikerült egyszer sem. Valamiért a végére mind elégettem. De íme, itt a változás. Ez az év biztos jobb lesz, mert most kétszer is sikerült! Talán Babette_ mondta valahol, hogy nagy darabokra kell vágni a hájat. Halgattam rá.

Csodaszép bõrös hájat lõtt a feleségem a Spar-ban, ami amúgy nagyon drága egy bolt, de ez most féláron volt (500 Ft/kg). Hozott egy kacsa- és egy libahájat is. Ezekbõl készült töpörtyû.

Hozzávalók:

  • Bõrös kacsaháj
  • 1 dl víz

10.jpg

Ez ugyebár nem túl sok hozzávaló. A kacsahájat megtisztítottam (volna, de egyszerûen egyetlen tok volt mindkét kilóban) és felvagdostam fél gyerektenyér méretre (kb 4x5 cm). Lábaskámba egy deci vízbe beletettem a kilónyi hájat, felforrósítottam, majd a legkisebbre vettem a kislángomat.

11.jpg

Másfél óra alatt megírtam egy posztot, majd az illatok alapján konstatáltam, hogy kész a töpörtyû. Mint ahogyan a nagykönyvben megírták. Lett 8 deci zsír, 15 deka töpörtyû. Na jó, ez azért kicsitt barnább, mint a tökéletes, de nem égett meg!

12.jpg

Persze azon melegiben falatoztam is belõle, de nem találtam lilahagymát idehaza. Feleségemtõl meg kaptam hideget-meleget, hogy nem kinn a teraszon készítettem, most mindennek zsíszaga van. Pedig alaposan szellõztettem is!

Na jó, a libát ugyanígy elõkészítettem.

14.jpg

Ment a kis tottyos lábasba egy deci víz társaságában. Az már bevált a kacsánál is. Kivétel, hogy ezúttal a teraszon készült az indukcióson - biztos ami biztos.

15.jpg

Felforrás után visszavettem a teljesítményt 200 W-ra (ami a minimum) és beállítottam 1 órát rajta. Ez már azért is jó, hogyha elfelejtem, akkor is kikapcsol! Két óra múlva jutott eszembe! Már szép a zsír, de még puha a háj. Újabb 1 órára beállítottam.

16.jpg

Mostmár nem feledkeztem meg róla és 50 perc múlva kimentem megszemlélni. A zsír tiszta volt, gyorsan lemertem a nagyját és feljebb vettem a rezsót, hogy kinyomhassam a töpörtyûdarabokból a maradék zsírt is.

17.jpg

Klasszikus példaként használható töpörtyû lett:

18.jpg

Valamint 8 deci libazsírhoz is hozzájutottam.

19.jpg

Annyira jól sikerült, hogy nem maradt belõle a "híres" töpörtyûs pogácsához, oda már boltit kellet vennem.

A lényeg: semmi faxni/tej/hagyma/mazsola, csak relatíve nagy darabokra kell vágni (4x5 cm jó közelítés), kb. 10% víz és NAGYON KICSI LÁNG! Kavarni sem kell. A végén forrósítsuk fel, hogy könnyebben kinyomható legyen a maradék zsír is.

28 komment

Címkék: tepertő libaháj kacsaháj bőrősháj

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr905751185

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2014.03.23. 07:50:26

Jó reggelit!

Pont libatepertőt reggeliztem, sajnos nem ilyen kiváló minőségűt, csak boltit.

Nagyon jó a kinézete mind a két fajtának.
Én nem rakok vizet a háj alá, mindössze a lábosba teszek egy fakanalat ( kifejezetten erre a célra használatos ) és a legkisebb lángon sokáig sütöm. A végeredmény mindig kiváló.

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.23. 09:16:58

tényleg ilyet beszéltem összevissza, mikor a töpörtyűt aprón szeretem?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.23. 09:16:59

@látjátok feleim szümtükkel: Csináltam már víz nélkül is, de a víztől omlósabb lesz. Valószínűleg, mert megfő először.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.23. 09:18:33

@Babette_: Beszéltél te még mást is, én meg becsülettel betartom. A töpörtyünél, piskótánál, pogácsánál eddig bevált - ami meg nem, azt elhallgatom :)

Ugyandehogy (törölt) 2014.03.23. 09:42:56

@Andrass9: ez döbbenet. néha rám kéne szólni, ha hülyeségeket beszélek...

Topy 2014.03.23. 12:33:57

egyáltalán nem túl barna az, pont tökéletes! :)

medvedr 2014.03.23. 13:38:54

Szerintem is pont jó a kacsa töpi is. Nálunk is így készült , semmi tej meg egyébb hozzávalók.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.03.23. 16:17:11

Szép napot!
Szeretem, bár az idejét sem tudom, mikor ettem utoljára. Na, majd legközelebb, ha a csarnokban járok, veszek hájat.
Kutya fáradt megint, egy jó darabbal végeztem ma is. Elmentem a rétre mezei sóskáért, de igen apró még, talán megnő, ha kap egy kis esőt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.23. 16:29:21

@Waka: A holnapi eső aranyat ér (mint minden tavaszi eső)
Már kacsingatok a spenótra, mikor szedhetem ...
Ma kvázi megfüstöltem a bacon szalonnát, amit vagy bő hónapja pácolok. Az illata fenomenális. az ízéről még nem tudok nyilatkozni. Soha nem füztöltem semmit, de egyre inkább eltökélt vagyok, hogy saját kemence készül, amiben füstölhetek is!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.03.23. 16:48:59

Most megyek, és megtisztítok egy kosár galambbegy salátát. Enni kell, míg fel nem magzik, meg az ásásnál is sok veszendőbe megy.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.23. 17:09:42

@Waka: persze ez meleg füst volt, hiszen nincs akkora szerkentyűm, amiben hideg lenne a füst. Hideg vízzel hűtöttem a füstöt és nem engedtem 45C fölé a szalonna hőmérsékletét. Inkább kivettem a füstből! Végül is 3 órán át volt benn. Majd posztolom az eredményt.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.03.23. 18:07:59

@Andrass9: Kíváncsian várom. Most végeztem a salátapucolással, bő egy óra volt a fenébe is. Már csak meg kell mosni vagy ezerszer, és kész is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.23. 18:17:15

@Waka: Ilyenkor mindig örülök, hogy nekem nem terem - bocs :)
Soha nem kóstoltam még, de nekem a saláta nem igazán eledel. Egy méretes rostélyos - na arról már beszélhatünk :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.03.23. 18:32:10

@Andrass9: A saláta nálam csak kísérője az ételnek, de kell. Olyan, mint a háttérben szóló halk zene.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.03.23. 18:34:11

Megvannak a baraboly mellé a kipróbálni való vadon termő növények. Mogyorós lednek és a karórépa.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.23. 18:39:57

@Waka: Nekem nem jut eszembe a saláta, ahogy arról is elfeledkezem, hogy a vendéget kávéval kínáljam ...

Topy 2014.03.24. 09:04:26

@Waka: és azt tudod-e, hogy mi a garaboly? :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.24. 11:40:52

@Waka: Az összes eső elment a Duna-Tisza közére és egy kevés Tiszántúlra is jut. Itt a bokrok alatt száraz a föld.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.24. 11:56:38

@vörösbor(de)minőségi: Hogy nincs jobb dolguk :)
Legalább csilivel turbózták volna - annak van íze is. Tiszta kapszaicinnel nem ér!!
Én azért semmiképpen nem neveztem volna be, de te talán ?

vörösbor(de)minőségi 2014.03.24. 12:52:41

szó se lehet róla.az ízek fontosak és pölö a habanero is azért kiemelten finom mert öncélúan küld a pokolra-hanem eközben nagyon finom zamatokat produkál.egy pepperoni(a szárított) az soha nem ilyen.lehet azzal is elkövetni erősözést de zamatot nem.

ha már kapszaicin-akkor legyen az dorset naga,trinidad scorpion(15ös) porrá őrölt változata aminek szintén íze zamata van.
jól is néznénk ki ha 2 spricc rendőrségi cuccal lehetne ételt ízesiteni.....

vörösbor(de)minőségi 2014.03.24. 12:53:45

...mert NEM öncélúan ....igy szerettem volna írni....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.03.24. 13:55:18

@vörösbor(de)minőségi: Na látod, mindkét esetben (hamburger és tepertő/töpötyű) öncélú volna a kapszaicin használata :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.03.24. 17:36:53

Szép napot!
@Topy: Nem, de megnézem.
Most már tudom.
@Andrass9: Itt elég jó eső volt éjszaka. Az Időpék szerint csak 6 mm, de ahogy elnézem a pocsolyamétert, volt az több is.