Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (6) alaplé (68) alma (29) almaecet (16) almalé (4) almaszósz (4) ananász (2) Ancho Gigantea (8) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (9) aszkorbinsav (3) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (12) babér (36) babérlevél (35) bableves (3) bacon (36) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (6) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (23) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (50) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) bor (21) bőr (2) borecet (9) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (5) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (25) bőrősháj (2) bors (254) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) brokkoli (3) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (5) búzafinomliszt (25) búzasikér (2) Cajun (3) cajun (3) cajun fűszerkeverék (16) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (10) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (65) citromfű (12) citromhéj (31) citromlé (37) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (6) császárszalonna (3) csemegeuborka (4) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (50) csiliolaj (2) csilipaprika (44) csilipaszta (25) csilipehely (4) csilipor (4) csiliszósz (5) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (21) csipetke (13) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (24) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (19) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (13) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkini (10) cukkíni (22) cukor (125) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (10) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (33) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (27) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (20) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (52) ementáli (4) eper (5) eperlekvár (2) erdélyi mustár (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (10) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (21) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (22) fehérbors (46) fehérhagyma (8) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebors (94) feles borsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (2) fogpiszkáló (2) fokhagyma (379) fokhagymapor (3) fokhagyma granulátum (12) füge (4) füst (8) füstölény (4) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (8) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (13) füstölt oldalas (5) füstölt paprika (2) füstölt sajt (6) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (7) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (8) gépsonka (3) gersli (2) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (46) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (64) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (7) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (76) gyömbér (105) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (280) hagymakarika (2) hagymalevespor (6) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (17) halványító zeller (4) hamburger (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hátszín (14) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (2) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (22) jalapeño (21) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (4) joghurt (18) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (12) kacsacomb (7) kacsaháj (5) kacsamáj (6) kacsamell (7) kacsanyak (4) kacsaszárnytő (2) kacsazsir (3) kacsazsír (40) kacsazúza (3) kacsazuza (3) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (38) kakukkfü (76) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (10) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (15) kapri (4) kapribogyó (15) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (25) karalábé (25) karamell (3) kárász (6) kardamom (21) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (3) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (6) kelkáposzta (17) keményítő (9) kemény sajt (3) kenyér (24) kenyérlepény (2) kenyérliszt (18) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (2) kocsonya (3) kocsonyahús (3) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (10) kolbász (24) kolbászhús (4) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (17) kömény (70) köménymag (16) konyak (3) könyv (2) koriander (26) koriandermag (25) köröm (19) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (14) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (15) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (139) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (6) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (18) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (14) laskagomba (9) lazac (10) lecsó (28) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (13) lenmag (3) lepcsánka (3) lestyán (12) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (17) lilahagyma (45) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (100) lucullus (4) Lucullus (6) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (80) mák (12) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (4) marhacsont (10) marhahús (8) marhalábszár (4) marhalapocka (3) marhanyak (12) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (8) még pálinka (2) metélt (2) méz (23) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (49) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (3) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (63) mustármag (19) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (8) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (2) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (9) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (14) olajbogyó (7) oldalas (31) oliva (19) olívabogyó (3) olívaolaj (7) olivaolaj (116) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (5) oregano (49) öregtészta (2) őrölt kömény (4) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (30) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (118) paradicsomlé (25) paradicsompüré (29) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (31) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (2) pástétom (3) paszternák (13) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (10) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (135) petrezselyemgyökér (17) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (73) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (24) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (5) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (3) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (39) rizsbor (4) rizsecet (4) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (4) rizstészta lap (2) rókagomba (5) római kömény (40) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (12) rozmaring (65) rozsliszt (6) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (48) sajtfonat (2) sajtok (2) sake (3) saláta (6) salátaöntet (6) salotta (45) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (142) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (11) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésmáj (2) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (10) snidling (19) (248) sodó (3) sólet (2) sonka (18) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (35) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (17) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (28) spenót (41) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (10) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (57) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (3) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (22) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfűbors (5) szegfübors (31) szegfűgomba (4) szegfüszeg (9) szegfűszeg (6) szejtán (4) szélesmetélt (5) szemesbors (2) szerecsendió (55) szerecsendióvirág (42) szezámmag (10) szezámolaj (11) szibériai saláta (3) szilva (8) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (5) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (9) szódavíz (2) szójaszósz (35) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (4) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (10) tarja (19) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (80) tejfel (56) tejföl (79) tejszín (82) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (5) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (191) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (2) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (4) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (2) trappista (8) tüdő (2) túró (29) túrógombóc (4) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (21) újhagyma (41) újkrumpli (14) új fokhagyma (2) úttörőgombóc (2) üvegtészta (2) vadas (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (203) Váncsa (2) vanília (23) vaníliakivonat (14) vaníliás cukor (15) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) virsli (7) víz (15) vörösbor (19) vöröshagyma (111) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (22) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (48) zellergumó (35) zellerlevél (31) zellerszár (28) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (36) zöldpaprika (68) zöldség (3) zsálya (38) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (54) zsíroskenyér (2) zuza (2) zúza (5) Címkefelhő

Töltött sült alma karamell krémmel

2014.01.24. 07:00 Andrass9

Vendég jön, nem lehet csak úgy steakkel és krumplival várni. Valami desszertet kell hozzá készíteni. Ez is csoda, hogy egyáltalán eszembe jutott, mert én nem vagyok édességes. Az Indexet néztem éppen, amikor megütötte a szememet egy sültalma recept . Ez nekem klassz lenne, mert van finom almám itthon. Olvasgatom a receptet, mi minden kellene bele. Hát most nem a csodahüttõ, hanem az óriási kamra segített ki, amit folyton csak töltögetünk minden jóval, de ritkán ürítjük.

Az 5 sült almához kell:

  • 5 szép savankásabb alma (csak mucsu van idén, ami édes mint a méz)
  • kismarék mazsola
  • aszalt cseresznye
  • aszalt meggy
  • aszalt sárgabarack
  • aszalt körte
  • (aszalt alma azért már túlzás volna)
  • egy szaloncukornyi marcipán
  • kismarék mandula
  • 5 kk konyak

A karamellhez kell:

  • 8 dkg cukor
  • 2 dl tejszín
  • 4 ek rum

30.jpg

A cukrot egy jénaiba tettem és kislángon elkezdtem megolvasztani. Kicsit nagy lánggal indítottam, ezért barnább lett a kelleténél, de azért végül megolvadt az egész.

31.jpg 32.jpg 33.jpg

A tejszínt felforraltam a mikróban, mert az a legegyszerûbb, és beleöntöttem a felolvadt cukorba. Vigyázat - nagyon habzik, magasra felfut!

34.jpg

Kicsit kavargattam, majd magárahagytam, hogy besûrûsödjön a kislángon. A végén hozzáadtam a rumot és félretettem kihülni. Illata olyan erősen hasonlított a barna vaj illatára, hogy azt hittem, abból is tettem bele. Vagyis a barna vaj tényleg karamell illatú!

35.jpg

Nekiestem az almáknak, hogy kiszedjem a magházat, meg helyet csináljak a tölteléknek odabenn. Arra kell csak ügyelni, hogy a fenekét ne lukasszuk ki. Nekem van egy dinnye gombócoló, farigcsáló szerszámom, ami olyan, mint egy fagyiskanál, csak kisebb és élesre van köszörülve. Az egyik vége kb cseresznye nagyságú, a másik egy gesztenye mérete. Mindkettő félgömb, valamiért egy likkal a közepén egy közös nyélen. Ezzel remekül ki lehetett vájni az almák belsejét.

37.jpg

Minden almát, mit kivájtam, megkentem belül egy kis citromlével, hogy ne barnuljon meg (persze az elsőt elfelejtettem - látszik is).

36.jpg

Az aszalt holmikat felvagdostam, hogy valami egységes mérettel rendelkezzenek. A mandulát is megvágtam kicsit. A marcipánt a recept eredetileg 10 dekát írt elõ, de szerintem ennyi édesség is elég ebben a desszertben. Az íze kedvéért azért egy marcipános szaloncukorból kiszedtem a tölteléket - viszont adtam hozzá mandulát!

38.jpg

Az almák hasába szépen beletömködtem az aszalmányokat lehetõleg egyenletesen elosztva, majd egy kicsit megvajazott alufóliával egy tepsibe tettem.

39.jpg

Minden almába tölcséreztem egy kanálnyi konyakot fehér rumot, letakartam egy másik fóliával és 200 fokra a sütõbe toltam, recept szerint 25 percre. Elõkészítettem 4 tányért, amit kicsit kidekoráltam a karamellel és kis rumos meggyel (lehetett volna csinosabb is, de így sikerült).

40.jpg

Az alma persze 25 perc alatt még jelét sem mutatta, hogy megsült volna, így kapott még 25 percet. Ennyi elégnek bizonyult, helyet foglalhattak az almák a karamellkarikában.

41.jpg

Ez az 50 perc sütés szépen megpuhította az aszalt gyümölcsöket is, így azok teljes jogú társként szolgáltak a karamell szósznak az almához.

42.jpg

Trükk: (amit az eredeti receptből átvettem) az almák héját jónéhány helyen picit bevagdostam, hogy a gõz ne pukkassza szét.

110 komment

Címkék: alma meggy cseresznye tejszín marcipán mandula mazsola cukor konyak rum idared

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr425771093

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pinka-Panka 2014.01.24. 16:18:01

@Andrass9: nem, de ma nagyon éhes is voltam. Estig ülök a bótban.

Pinka-Panka 2014.01.24. 16:18:52

@Andrass9: tiszta kerge-birka az ember tőle...

Pinka-Panka 2014.01.24. 16:33:52

Olyan szép nagy fejű hóvirágot kaptam egy vendégemtől. A kertjéből hozta, s még illatos is. Kapok tőle tövet is és elhintem az udvarunkba...

Pinka-Panka 2014.01.24. 16:35:29

Amúgy én eldicsekszem, hogy kaptam Andrástól én almát, s nagyon finom, állítom!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.24. 17:13:23

@Pinka-Panka: Látod, nekem már kiment a fejemből :)
Ez ugyanaz az alma - a mucsu. Zöld és ha megérik sárga (amit én nem tudok megkülönböztetni, ezért állandó a vita a feleségemmel, hogy még ne szedje le, mert még éretlen).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.24. 17:14:07

@Pinka-Panka: Az a nagyfejű hóvirág, ami nálunk is most virágzik. Valami nemesített fajta. Illata alig van.

Pinka-Panka 2014.01.24. 17:46:15

@Andrass9: nekem nem, egyfelől jól esett, másfelől meg éles a memóriám:)

Pinka-Panka 2014.01.24. 17:47:01

@Andrass9: Hogy lehet az? Ez olyan illatos!

Pinka-Panka 2014.01.24. 17:51:35

Kozármislenybúől van helyzet jelentésem, hogy nagy a hó és hózik...itt semmi

Pinka-Panka 2014.01.24. 17:56:12

Almás vágyás miatt, kénytelen voltam lereszelni, s dióval, fahéjjal megenni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.24. 18:02:38

@Pinka-Panka: Vajon hogy alakul Kató néni pitéje?
Almahéjat hámoztam a kandírozott narancshéjba. A végén meg megettem az almát. Pedig kevés almát fogyasztok százon ...

Pinka-Panka 2014.01.24. 18:05:25

@Andrass9: ahogy elmondta, nagyon jól, s randi is úgy fog:) Irigykedjünk:)

Pinka-Panka 2014.01.24. 21:01:06

Havat ki lapátol?:) Mi még nem, itt csak hideg van, ahogy észleltem kapuzáráskor.

Aludjatok jól!

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.24. 21:40:27

Jó estét4

Most jól jönne egy meleg sült alma.:) Itt is hullik az a hideg fehér. Majd reggel lehet söpörni vagy lapátolni, most még csekélyke.

Aztat nem értem, hogy randi miatt kire kell irigykedni?

Pinka-Panka 2014.01.24. 21:44:10

@látjátok feleim szümtükkel: almás pitére irigykedünk:) Ma írtam, hogy olyan almás valamit szerettem volna enni, a minap egy batyut láttam az újságban és beindult a fantázia. Nem hagy nyugodni:) Na komolyan, almás palacsinta, vagy pite, vagy valami jöhetett volna ma, s lett csak egy reszelt alma.:)
Félreérthető vagyok sajnos mindig...

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.24. 21:59:48

@Pinka-Panka:
Akkor lehet is irigykedni, mert nálunk van egy péksütemény bolt, ahol olyan, de olyan almáspitét sütnek, hogy néha kanállal kell enni, mert a tészta omlik a kézben, az íze meg elmondhatalanul jó. Kerekre sütik, és nyolc cikkre vágva árulják. Annyira finom, hogy ha almásra vágyunk, akkor ilyet veszünk, és nem sütkérezünk itthon.

Egyébként meg máskor piríts cukrot, majd arra dobd rá a reszelt almát, fűszerezd azzal, amivel szereted, és mehet rá egy kis bor vagy valami szeszecske. Ha van otthon keksz, piskota vagy valami rágcsálni való pl. kukorica pehely, azzal rétegezve ehető. Az is jó, amikor édes kekszet morzásra törve olvasztott vajjal összekavarva belenyomkodják a sütőedény aljába, és arra megy a szeletelt alma, majd cukor, fahéj, ki mit szeret, és sütőbe megsütik, vagy a tál aljába megy a cukor, rá az alma, és a tetejére a vajjal kevert kekszmorzsalék, és amikor megpirult, akkor már puha az alma is.

medvedr 2014.01.24. 22:49:41

Nekem az alma karamellel, az a tarte tatin. Azt mint almás édességet nálam nehéz felülmúlni, pedig anyósom nagyon finom almáspitét sütött. Azért megenném ezeket az almákat is!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.25. 09:12:45

@medvedr: Tarte tatint més soha nem sütöttem. Igaz, sok más sütit sem,de az mindig is izgatta a fantáziámat, hgoy miért nem folyik ki a leve a kapcsosból. Vagy nem is kapcsosban kell sütni, hanem cserépben vagy piteformában?

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.01.25. 12:31:49

@Andrass9: A legjobb olyan serpenyőben sütni, amely sütőálló, és kapcsos nyele van. Így nem folyik ki semmilyen lé. Bár be lehet segíteni némi zsemlemorzsával. Párszor már sütöttem, de ritkán ettem, mert számomra túl zsíros, durván negyedkiló vaj kell hozzá...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.25. 17:58:11

@Hátrányos helyzetű kaviár: A vajjal nekem nincs bajom :)
Viszont olyan serpenyő jó lenne, aminek lekapcsolható a nyele!

Pinka-Panka 2014.01.25. 17:59:18

Szép napot!

András izgulok nagyon!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.25. 18:21:51

@Pinka-Panka: Ne izgulj, teljes siker!!!!
A dunabogdányi Forgó étterembe mentünk (www.forgoetterem.hu), ami előtt hatszázmillió autó állt. Egyetlen szabad asztal volt csak, de azt megkaptuk. Sok gyerek és még két kutya is, vagyis családias hangulat (mi nem engedjük be a kutyát a lakásba). Csak egy terem üzemel, de az dugig van. Nagyon szép terasz és szabadtéri rész is van, ami a Dunára néz, de -3 fokban senki nem menne ki oda.
Nagyon szolíd menüt ettünk:
Feleségemnek egy korsó sört, nekem egy fél liter szódát hozott a roppant udvarias pincér.
Hosszas tanakodás után feleségem egy hagymás rostélyost két házi krumplifánkkal és csalamádéval (lehet pfujolni, de azt nem tettünk el - lást Waka ide vonatkozó posztját: blogkocsma.blog.hu/2013/12/17/a_csalamade_becsulete ). A rostélyos az én izlésem szerint készült, picit rózsaszín volt a közepe. Feleségem nem szereti a rozé húst, de a többi számára is fenségesen szaftos és puha volt! A krumplifánk pedig majd "elszállt", olyan könnyű. Még a csalamádéból sem maradt. Feleségemnek izlett a sok pirított hagyma is - én tartózkodó álláspontra helyezkedem. Valamitől nem roppanós és omlós, hanem kemény és rágós volt. Hogy ezt hogy lehetett előadni ... Ez viszont a személyes véleményem. A maradékot hazahoztuk, hogy majd átsüti kicsit a húst és jó lesz vacsorára.

Én sem panaszkodom az ételemre:
"Lassan sült vörösboros marhapofa vargányás mártással, fokhagymás pürével és vajas karottával".
Első tesztem a karotta volt (bébi sárgarépa akart lenni), de az enyhén gumis és túlfőtt volt, így félre is toltam. Ezután egy darab marhát tettem a nyelvemre, ami ott helyben el is olvadt!!! A vargányás mártás pedig fantasztikusan harmonizált a marha ízével. Életemben nem ettem marhapofát, de ez valami olyan fantasztikus íz volt, amit nem győzök dicsérni. A fokhagymás krumplipüré kellemesen simult bele a marha és vargánya ízorgiájába! Az étlap felhív, hogy osszuk meg véleményünket, amit én meg is tettem. A pincér szemén láttam, hogy egyetért.

Nos, szóval, ... lesz belőlem éttermi kritikus vagy izé?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.01.25. 18:28:42

Szép estét!
Az alma jöhet. A karamellt nagyon szeretem.
@Andrass9: Lesz.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.25. 18:47:43

@Waka: :)
@Pinka-Panka: meg azért izgult, mert felhívtam egy hajbodorítás kellős közepén Visegrádról, hogy nekem most kell egy jó étterem :)
Kitett magáért, és ajánlott hármat is.
(A páciens meg gondolom csendben átkozódott, míg ezt megbeszéltük. Igaz, a fogorvosunk is képes fogfúrás közben hosszas telefonbeszélgetéseket lefolytatni ...)
A többit majd legközelebb próbáljuk ...

Pinka-Panka 2014.01.25. 19:30:55

@Andrass9: Először is elnézést, hogy nem vágtam azonnal, kivel beszélek. Sok munkám volt és annyira elmerültem benne, hogy nem esett a tantusz, s a gázszerelőnk is majdnem ilyen néven van. Még gondoltam is mit szórakozik velem, hogy ne tudna étteremet??:))

András, azért izgultam, más helyett is, mert nehéz ajánlani, más ízlések, fogalmam sincs, ki mit szeret - azontúl, pangás a január hónap, meg ezer kifogás miatt. Tudom nagyon megnézed mit esztek, s jól is teszed, s nem volt mindegy hova küldjelek. Itt sok esküvő is van, a svábok is ott esznek. meg helybeliek is többen. Szentendréről is kijárnak siokan, mi sokat ettünk ott, de mostanában nem, s nem tudom ki a szakács, korábban nagyon jó volt.

A Parola vendéglős Imre barátomat is felhívtam, ha mennétek, akkor fogadjon nagyon rendesen. Az El mariecchi még, ahol érdemes enni, a többit nem igen tudom. a rab Rábyt nem ajánlottam volna, ahol az én uram 100 évig dolgozott.

András hiba nélkül sincs kaja, de azért jó hallanom, hogy elégedett is voltál. Az árakról nem beszéltél, azt hiszem nem olcsó.

Pinka-Panka 2014.01.25. 19:32:35

@Andrass9: A vendégem meg türelmes volt és legyen is, mert ma délután 13-kor jutott eszébe, hogy akkor neki kéne egy dauer, s ha van olyan hülye, aki megcsinálja, akkor várhat 10 percet míg csevegek:)

Pinka-Panka 2014.01.25. 19:33:27

Zellerkrém levest csináltam most és az lesz holnapra is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.25. 19:51:23

@Pinka-Panka: Áraktól nem írtam, azok megnézhetők az étterem honlapján. Én tisztességesnek éreztem, és az étel minőségéhez viszonyítva még talán kicsit alacsonynak is.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.25. 19:52:19

@Pinka-Panka: És köszi, hogy szóltál Imrének. Az útról benéztük, hogy hol van, és legközelebbi Dömösi úton ott eszünk!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.25. 19:53:59

@Pinka-Panka: Ém meg a tök sötétben felszedtem a zellert, mert féltem a ma éjszakai fagytól (-9C lesz állítólag), a zellert viszont imádom. Persze elvágtam a villanypásztor drótját is, azt is javítani a setétben és a fagyban ... Mindezt azért, mert elfelejtettem felszedni, amikor hazaértünk.

Pinka-Panka 2014.01.25. 19:55:04

@Andrass9: Örülök, hogy segíthettem, s ha jó volt, annak még jobban. Imrénél meg rám hivatkozzál:)

Pinka-Panka 2014.01.25. 19:57:38

@Andrass9: ma szép zeller volt, akineél a tojást is vettem,s nagyon jó sárgarépát is vettem. Ebből csinálok majd egy piritósra, lereszelve, némi kis fokhagyma, kevés füstölt sajt, kis majonézzel reggelinek valót.

Amin elámultam képzeljétek barka is volt, hát én ezt nagyon koránnak gondoltam...

Fenchurch68 2014.01.25. 20:01:57

@Pinka-Panka: Nagyon jó lett a pite, hajszálvékony tészta, sok-sok alma; csináltunk egy olyan verziót is, ahol fölül nincs tészta, csak egy réteg sült tojáshab. Az is jó lett. Mondjuk sima bolti "piros almából" készült, valami finomabb alma jobb lett volna bele, de majd legközelebb.

Egész éjjel és ma egész nap esett a hó, jó hideg van, végre egy kis tél. Holnap korizni megyünk.

Ma lecsós csirkemájat főztem, én ugyan nem élek vele, de csináltam hozzá jó sok nokedlit, azt meg akár magában is bármikor. Azt hiszem, vacsorára még van kedvem nekiállni egy kis töltött krumplinak, találtam pár lejárat közeli, élelmiszernek látszó tárgyat a hűtőben meg a zöldségesfiókban, és nagyon zavar, ha ételt kell kidobni.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.25. 20:04:12

@Kató néni: Remek!!! Gratulálunk a jó kajákhoz és a hóhoz! Itt nincs semmi.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.25. 20:05:12

@Pinka-Panka: Apropó! Mi is a szentendrei piacon vásároltunk be ma, úton Dömösre.

Fenchurch68 2014.01.25. 20:10:28

@Andrass9: Olyan igazi szánkózós porhóból olyan jó 7-8 centi, hideg van, jó kis porhó esik. Udvariasan megvárta a havazás tegnap, míg ideérek :)

Pinka-Panka 2014.01.25. 20:11:37

nem tudok kommentet küldeni:(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.25. 20:13:10

@Kató néni: Akkor legalább az úton nem kellett izgulni!

Pinka-Panka 2014.01.25. 20:14:50

@Andrass9: Akkor láttad a barkát? Nem volt sok árus ma. Én éppen fél tízkor szaladtam ott, két fej között.

Közben nekem itt minden összeomlott, meg zavarodott.

Pinka-Panka 2014.01.25. 20:18:33

@Kató néni: Ügyes vagy Katóka!!:)
Mi meg irigykedtünk a pitére.

Én is véknyan készítem, s 2kg almával. Van egy olyan recept, ahol jó félig meg kell sütni a pitét, majd forrón nyakon önteni barack ízzel, a tetejéra citromos keményre vert tojáshabot, s azt csak nagyon kis lángon rászárítani, s ez idő alatt a sok-sok alma szinte elolvad közte. Ha ettél finomat:)

Pinka-Panka 2014.01.25. 20:27:08

Holnapi menünk!

zellerkrém leves, sült csirke, joghurtos sok fűszeres citromos pácban áll, püré krumpli, a lányom nagy kedvence a hagymalekvár a Laci módján,.
Salátát azért még vettem biztonságból.

A keresztfiamnak, meg túrós pogácsa a születése napjára.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.25. 20:33:37

@Pinka-Panka: Barkát nem láttam. Mi majdnem délre értünk ki és tele volt a piac árussal. Még ismerőst is találtunk :)
Vettem a tanácsára hurkákat jó helyről. Holnap azt eszem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.25. 20:34:18

@Pinka-Panka: Csak összetettél megint egy szuper ebédet! Ügyes vagy igazán!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.25. 20:35:00

@Pinka-Panka: Húúúú! Ollyant csak gyerekkoromban ettem, és imádtam!!

Pinka-Panka 2014.01.25. 20:38:06

@Andrass9: Többen szoktak lenni:)
Még egy asztal volt tele vele, amikor én voltam.

Diaznóság az igen sok volt, de vajat sem kaptam pl...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.25. 20:39:15

@Pinka-Panka: Vajat én se láttam. Fokhagyma elég drága volt, de vettem a szomszédasszonynak boszorkányűzőként :)

Pinka-Panka 2014.01.25. 20:40:52

@Andrass9: volt ahol 100 ft egy fej tudom...Én kaptam sok fokhagymát és használom is:)

Pinka-Panka 2014.01.25. 20:42:22

Én olyan lankadt lettem, hogy elköszönök és jó éjt Nektek, meg aki erre jár még:)
sziasztok!

Fenchurch68 2014.01.25. 20:46:43

@Pinka-Panka: Pont így készült az egyik adag, én nem ismertem ezt a verziót, de nagyon finom lett, még egy kis darabosra vagdalt dió is került közé, felveszem a leltárba :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.25. 20:51:29

@Kató néni: Hogy bírtok ennyi édességet enni?
Én legfeljebb stikában eszem meg egy szem cukrot néha. Persze az almáspite az más - azt én is eszem, de az nem édesség :)

2014.01.25. 21:02:02

@látjátok feleim szümtükkel: én is azon gondolkodtam, hogy most a szomszédasszonynak vette, és akkor Andrásék felől kell boszorkányokra számítani, vagy magának vette a szomszédasszony ellen.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.01.25. 21:14:05

@Kató néni: Úgy látom újragondoltátok a máglyarakást. :D

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.25. 21:34:34

@pizzaszeletvágó:

Tulajdonképpen ha belegondolunk, a boszorkány űzése nem is rossz foglalatosság.:)

Topy 2014.01.25. 21:56:12

@Pinka-Panka: a konyhában a vázában virít az aranyeső (ami valójában aranyvessző: kertmanufaktura.blogspot.hu/2012/04/ket-arany-eso-es-vesszo.html )

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.25. 22:05:18

@Topy: nekem nem jutott eszembe még behozni. Pedig már a sárgabarack is virágzana idebenn.

Topy 2014.01.25. 22:15:24

@Andrass9: mikor láttam, hogy mekkora rügyek vannak rajta, gondoltam lesz pár szép zöld leveles ágacska a vázában; erre virít :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.25. 22:18:15

@Topy: Ha nem fagy el holnapig, behozok néhány ágat. Köszi az ötletet!

Fenchurch68 2014.01.26. 02:11:54

@Waka: Tényleg, ez nagyon vicces. Mondjuk máglyarakást sem csináltam még soha, ezek szerint most sikerült, csak nonkonformista módon.

@Andrass9: Én szinte egyáltalán nem eszem édességet, szénhidrátfüggő vagyok, de csak sósan. Nagyon sósan. A kedves meg a hétvégén megsütött sütit eszegeti hét közben reggelire, igyekszem hétvégeken úgy főzőcskézni, sokféléből keveset, hogy egész héten legyen mihez nyúlni. Szeret és tud is főzni, csak ideje nincs, én meg nem akarom, hogy melegszendvicsen éljen.
Egyébként este nagyon dolgozott még, szóval összeütöttem a halálraítélt hűtőszökevényekből egy kis töltött krumplit. Lehetett hozzá jó sok salátát enni.

susztertangó 2014.01.26. 07:14:33

T.! Kocsmaisták!

Tanácsot kérek avasodó zsemlemorzsa tároláshoz. Arra már rájöttem, hogy jól záródó dobozban nem fér hozzá élelmiszer moly,csak büdös lesz az avtól.Hehe. Tüll zacskóban kéne tartani? Jó-e a nylon zacsek? Mármint abból készült tüll.Hm? Mit szól hozzá a moly? És ti.
-------------------------------------------------
Az újpesti piacon is láttam Tebikét, s quagelt/kvárglit/olműtzi pog.sajtot srégen a Semiramis kávézóval szemben.A Lehelen meg bivaly moczarellát.

susztertangó 2014.01.26. 07:17:31

@Andrass9: Ha elkéstél vele, még mindig félbe vághatsz hosszában egy cső kukuricát és lapos tálba helyezve, vizet alá öntve, hamarosan gyönyörködhetsz a zsendülő kukoricásodban.

Pinka-Panka 2014.01.26. 07:38:30

@Topy: valóban aranyvessző lesz az:) Szinte hihetetlen, mert még január van, akárhogy is nézzük.

Pinka-Panka 2014.01.26. 07:39:34

Jó reggelt mindenkinek!

Pogácsának állok neki, s aztán meg a főzés.

Pinka-Panka 2014.01.26. 08:09:58

@Andrass9: én sem vágom, hogy fogod csinálni:)
Most annyira nem szereti a fokhagymát? Vagy hogy is?:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.26. 09:15:58

@Pinka-Panka: Jó reggelt!
Semmi extra, csak a többiek itt poénkodnak a kontómra:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.26. 09:17:22

@susztertangó: Ami kukoricánk volt, azt megettük még zsengén. Mikróban elkészítve, mert az gyors, és benntartja az ízeket.
Tudom, megettük a jövőnket ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.26. 09:24:41

@susztertangó: Nekem nylon (ziplock) zacsiban van, ami már nincs igazán bezárva. Viszon egy cédrusbók készült falapát van benne. Az egész cucc pedig a konyhai alapkajás (rizs, liszt, cukor, só) fiókokban van. Bolti prézli már avasodott rám, de a saját készítésű (na jó, saját reszelésű) az még nem.
A madarasban időnként van akciós zsemle vagy (mégjobb) szendvicsrúd, amit ott helyben sütnek. Abból szoktam venni 22 darabot, amit kettévágva a nappaliban szétteregetek száradni (nyáron kirakom a napra), majd picit felforrósítom a sütőben és úgy reszelem le a robotgéppel.
Olcsóbb, mint a bolti prézli, tényleg zsemlemorzsa és nem habzik az olaj!
Az még soha nem avasodott ránk, pedig volt, hogy fél évig is kitartott.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.26. 09:28:11

@Kató néni: Ez nagyon jó. Jó dolga van a kedvesednek. Miután én is másokra szeretek inkább főzni, megértem a sok munkádat!
Waka meg telibetalált a máglyarakással, de nekem sem jutott eszembe, hogy ez az :)

Pinka-Panka 2014.01.26. 09:30:34

@Andrass9: az jutott eszembe, hogy van, aki soha nem hasnál fokhagymát s azt tényleg elüldőzni lehet a szagával. Még én sem szeretem ha valakiből árad nagyon, pedig én is használom, de mértékkel azért.

nagyon finom lett a túrós pogácsa, száll, s igen jó volt reggelire melegében:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.01.26. 10:53:54

@susztertangó: Nálam a csumiból szerzett zsemléből készült, és erős nylon zacskóban van, de nekem sem avasodik.

Pinka-Panka 2014.01.26. 10:58:21

Úgy hallottam, hogy a kifliből nyert morzsa avasodik meg, s persze ami évekig van a dobozban. A kifliben van valami zsíradék azért, ahogy mondták nekem is.

nekem sem avasodik be, lezárt dobozban tárolom, s én is csak zsemléből reszelem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.26. 11:36:42

@Pinka-Panka: Ez így igaz - emlékszel, még régen volt vajas kifli is :)
Most tejes kifli és vizes zsemle a divat. Vagyis a zsemle nem hordoz zsiradékot (ha szabályosan csinálták).

Fenchurch68 2014.01.26. 11:49:38

@Waka: Kössz. Most erre a hétre azt hiszem, elég lesz a sima almás pite, a máglyarakás-szerű, és a megmaradt tésztából készült vaníliás kifli :)

A sima vizes zsömléből reszelt morzsát én is zárt üvegben tartom, még soha nem volt semmi baja.

Pinka-Panka 2014.01.26. 13:18:08

@Andrass9: Valamit el kell mondanom!

Most ebédeltünk, s a lányomnak is mondtam, hogy a tegnapi ajánlásom Számodra étterem ügyben.
Hát én kikaptam nagyon, hogy van jó étterem, s nem is tudja, hogy nem jutott eszembe. Na, mindegy, mert ők járkálnak enni, s ők jobban tudják. Így nézegetésre linkelek, amit a lányom is ajánlana, s ha legközelebb mégy, akkor már tudod merre menj:))

www.cafechristine.hu/

http://barcelonabar.hu/#!/

www.kereskedohazcafe.hu/partner.html

Magyaros ételnek nagyon jó most a Határcsárda vendéglő is.
www.szentendreihatarcsarda.hu/

Még jó szerintük:

www.palapa.hu/

muveszkavehazesetterem.hu/

Az is jó amit én ajánlottam, de nézegesd át és akkor választani tudsz jobban.
parolavendeglo.hu/

www.elmariachi.hu/

Pinka-Panka 2014.01.26. 13:19:41

@Andrass9: nem ment át úgy nézem, s akkor kezdem előről:(

Most ebédeltünk és el kell mondanom, hogy kikaptam a lányomtól, hogy nem tudtam jobbat ajánlani a Számodra. Miután én nem járok mostanság étteremben, így a fiatalok jobban tudnak mindentt.
Küldök néhány linket és válogass a kedvedre, ha legközelebb mégy Dömösre, akkor már tudod, hova lesz kedvetek menni.

www.cafechristine.hu/

http://barcelonabar.hu/#!/

www.kereskedohazcafe.hu/

www.palapa.hu/

muveszkavehazesetterem.hu/

www.szentendreihatarcsarda.hu/

Amit meg én ajánlottam, azok is jók szerintem, de csemegézz kedvetekre!

parolavendeglo.hu/

www.elmariachi.hu/

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.26. 13:20:19

@Pinka-Panka: Valami nem gömbölyű a blogmotorral!
A kommentjeid úgy jönnek, mintha előzetes moderáció lenne.

Pinka-Panka 2014.01.26. 13:20:46

Na akkor gratulálok és kidobom a gépet, amit itt szórakozik velem:)) nem hiszem el.

Pinka-Panka 2014.01.26. 13:22:05

@Andrass9: miért? tegnap is ledobta a kommentet, most meg kétszer körmölte, na mindegy jobb többször mint egyszer sem:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.26. 13:22:10

@Andrass9: Hasonló probléma volt a "nagy összeveszés" után, hogy moderálom Anica kommentjeit, holott meg sem érkeztek.

Pinka-Panka 2014.01.26. 13:23:33

@Andrass9: fel sem merült, hanem az indamélemre gyanakszom, egy régi, ósdi sz..már bocs, de ezen van a nick nevem. valamit beújítani kellene már.,

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.26. 13:23:37

@Pinka-Panka: Te körmölted kétszer :) De igazad van!
nem a te géped hibája - a blogmotor döntött úgy, hogy listára tett téged. Talán a sok link miatt???

Pinka-Panka 2014.01.26. 13:25:10

@Andrass9: biztos valami gyanús alak vagyok:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.26. 13:25:35

@Pinka-Panka: Az általad ajánlott étterem jó volt, semmi szégyenkezésre nincs okod. Mond meg a lányodnak is:)

Pinka-Panka 2014.01.26. 13:27:13

@Andrass9: nem is azért írtam, csak azért küldtem, mert ha úgy mégy legyen válogatni való:)
Amúgy nálunk az van, hogy engem leszavaznak sokszor, s mindig van olyan, mait ők jobban tudnak:) Ám legyen, gondoltam.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.26. 13:27:56

@Pinka-Panka: Megnéztem Anica hasonlóan moderálandó kommentjét, és abban is volt egy rakat link. Vagyis a blogmotor a adminisztrátorhoz irányítja a kommentet, ha abban túl sok (vajon mennyi az?) link van benne!

Pinka-Panka 2014.01.26. 13:29:48

@Andrass9: ehhez nem tudok szólni, az biztos vagy hetet Rád küldtem:) Biztos reklám miatt? vagy miért? Na mindegy átment az a lényeg,

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.26. 13:31:37

@Pinka-Panka: Átment, mert átengedtem :)
De ez tényleg a nemkívánatos reklámok elkerülésére beépített védelem a blog.hu-n.

Hátrányos helyzetű kaviár 2014.01.26. 16:24:55

@Andrass9: Irány egy Fissler-szaküzlet ;). Bár vannak nyeles serpenyők, amelyek sütőbe is betehetők, csak a kivételnél kell majd több réteg konyharuha.
A vajjal önmagában nekem sincs bajom, tömböket bírok megenni krumplival vagy kenyérrel, de valahogy sütikben nem szeretem a nagyon vajasokat. Ki érti ezt?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.26. 16:43:15

@Hátrányos helyzetű kaviár: Köszi, de tegnap vettem két serpenyőt, ami működik az indukciós rezsón, így egy tortasütő most nem fér a költségvetésbe :)
A vajaskrémet én meg nem bírom enni - semmi olyan sütit, ami vajaskrémmel készül.
Viszont 10 deka vajat megeszem egy jó kiflivel :)
Szóval értelek ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.02.07. 17:39:53

@Pinka-Panka: Megtaláltam a jó véreshurka gyártóját (istvángazda mellett árulták):
Róna-Hús Kft.
2060 Bicske, Akácfa u. 70.