Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (64) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (378) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csécsi szalonna (2) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (42) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (60) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (511) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (5) füstölt kolbász (23) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (61) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (385) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeño (27) jalapeno (25) Jalapeño (3) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (8) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (114) kakukkfű (41) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (37) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (14) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (22) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (177) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (14) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (7) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (8) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (25) lilahagyma (70) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (141) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (7) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (21) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (9) oregano (69) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) őzláb (2) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (158) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (110) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (43) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (16) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (7) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (24) (402) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (74) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (3) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (98) tejfel (72) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (242) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (12) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (258) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yoghurt (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (45) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (87) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (86) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

A kiflikrumpli csodái

2014.01.20. 07:00 Andrass9

Hagytam magam meggyõzni, hogy kiflikrumpliból mindent lehet csinálni, sokáig eláll és finom. Az igazat megvallva a finomságával már tisztában voltam, de az árával is! Amilyen mázlim volt, pár nappal a meggyõzõ kommentek után épp akciós volt, meg a tél is közeleg. Bespájzoltam hát tíz kilót - kevés krumplit eszünk, sokáig kitart majd.

Persze nemúgy van az ...

Elõször is egy éhes reggelen eszembe jutott, hogy ki kellene próbálni:

  • 4 szem krumpli
  • 1 deka vaj
  • 3 deka fõtt császár
  • 2 deka vegyes sajt maradék

10.jpg

Ebbõl reggeli lesz. A krumplit meghámoztam, felkarikáztam (hámozni nem is kellett volna, a kiflikrumplinak vékony a héja, dehát a szokás hatalma erõs), a császárszalonnát felkockáztam és a sajtmaradékokat felszeltem.

A vajat és a szalonnát a többször is megátkozott kerámiabevonatos serpenyõbe tettem és alaposan lesütöttem. Beledobtam a megsózott krumpliszeleteket és folytonos rázás/keverés mellett pirosbarnára sütöttem. A vaj és a zsír keveréke soknak bizonyult, a felesleget leöntöttem egy tálkába, majd a krumplira szórtam a sajtokat is egy percre.

11.jpg 12.jpg 13.jpg 14.jpg

Egy szép saját almapaprikával gyorsan meg is ettem.

15.jpg

Itt volt azután a karácsony is, amikor krumplipürét rendeltek a gyerekek. Azt is kiflikrumpliból készítettem. Kicsit tovább kell fõzni, mint a sárgakrumplit, meg nagyon macerás az apró szemeket utána meghámozni (persze lehetne olyan amerikais "házi" pürét csinálni, ahol nem hámoznak), viszont tökéletes lett!

És ez még semmi! A minap befutott estére a szomszéd házaspár, gondoltam valami finomat készítek a bor mellé:

  • 16 szem kicsi kiflikrumpli
  • 32 kis kocka bacon vagy császárszalonna
  • 32 vékony szelet illatos sajt
  • só, bors

A krumplikat alaposan megmostam, majd hosszában kettévágtam. Megsóztam, borsoztam és egy kis cayenne borssal csípõsítettem. Egy dobozban jól összeráztam, hogy mindenhol érje a fûszerezés.

20.jpg

Sütõlapra tettem a krumplikat és mindegyik közepére egy pici darabka szalonnát, majd betoltam a sütõbe 220 fokra.

21.jpg

Amikor már pirosra sültek (kb 50 perc) egy-egy vékony szelet illatos sajttal megkoronáztam, ami azonnal el is olvadt rajta. Jéghideg vajjal tálaltam.

22.jpg

Sajnos már nem akciós a krumpli ...

Január 18-a:

23.jpg

175 komment

Címkék: krumpli császár sajt vaj bacon hóvirág

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr565731747

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.20. 07:09:52

Jó reggelt!

Na megyek is, és sütök egy adag kiflikrumplit.
Paprikást nem főzöl belőle?:)

2014.01.20. 09:30:36

A kiflikrumpli jó. Magam részéről, a reggelizős képeket nézve csorgattam volna a serpenyőbe egy nem felvert tojást, szépen befolyatva a fehérjét a krumpli közé-alá, de a sárgája maradt volna nagyjából egyben.

A hóvirág nálam sokszor már december végén virágzik. Az se zavarja, hogy ráesik a méteres hó, elolvad, megfagy. Hó nélküli fagyos reggeleken fekszik a földön, de ahogy elmúlik a fagy, felágaskodik ismét. Ezt akárhányszor megismétli. Akármi van, végig viszi a virágzást és még szaporodik is.

(január 18-án éljenek a Piroskák!)

2014.01.20. 09:40:37

Még valami eszembe jutott. Az ilyen félbevágott krumpli sütésnél szoktam azt a praktikát, hogy éles kés hegyével nem túl mélyen, de nem is sekélyesen, berácsozom a krumplit a lapos oldalon. Ügyelve, hogy a haját ne vágjam át, nehogy szétessen a végén. Erre ha jön szalonna, vaj vagy bármilyen fűszer, jobban be tud szívódni a krumpliba, jobban átjárja azt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.20. 10:00:17

@látjátok feleim szümtükkel: Feleségem főzött belőle valami paprikás szerűséget ...
Nálunk a szétesős krumpliból készült paprikás a nyerő - jobban felszívja a szaftot :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.20. 10:03:09

@pizzaszeletvágó: A hóvirág nálunk is ezt csinálja. Hülönösen ez a nagyfejű fajta, ami valami nemesítés eredménye, nem a vadvirág. Az még nem virágzik!
Van egy hagyma valahol a fű közepén, ahol a fű mindig kipusztul (diófa alatt). Az mindig akkor bújik elő, amikor elvetem a füvet és nyírni kellene (március vége fele). Nagyon mélyen lehet a hagymája.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.20. 10:04:59

@pizzaszeletvágó: Azt is lehet, de az egy más étel. Ez a szalonna/sajt sem tartozik eredetileg a krumplihoz, mert a hangsúly a szépen felhólyagosodott felületen van minálunk. A szalonna darabka nem bántotta a hólyagosodást :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.20. 10:36:56

@pizzaszeletvágó: A tükörtojásos változat igen jó! Pont, ahogy írod - a fehérje vegye körül a krumpliszeleteket!

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.20. 12:14:23

@Andrass9:

Próbáljátokki úgy, hogy a hagymára kell rakni a kockára vágott krumplit, és egy kis ideig saját gőzében párolni nagy lángon, meg is kell sózni. Ezt követően kell rátenni a paprikát, azzal is egy picit rogyottatni ( csipetnyi vízzel, nehogy leégjen ), majd felengedni, de ne lepje el a lé a krumplit, és födő alatt rotyogtatva főzni, majd amikor a krumpli puha, hagyni kell kis ideig állni. Persze karikázott kolbász már az elején mehet bele.:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.20. 12:45:03

Anyámmal ebédeltem húslevest Me kelkáposztát, meg csokis piskótát. Nem én főztem,de azért jo volt.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.20. 12:59:32

@Babette_: Néha jó más főztjét is enni. Változatosság az élet sója!
Ez persze nem jelenti azt, hogy a legjobb gasztronómiai élményhez jut az ember ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.20. 13:01:51

@látjátok feleim szümtükkel: Akkor abból nekem már krumplistészta lesz. Mi nagy hasábra vágott krumpliból főzzük a paprikást. Persze akkorából is alkalmazható a javasolt technológia, köszönöm a tanácsot!

2014.01.20. 13:04:00

Na, annyira megkívántam ezt a sütőben sült krumplit és a tükörtojást, hogy mindjárt összeütök egy "nem Holstein szeletet". Addig búcsúzom... :)))

Pinka-Panka 2014.01.20. 14:38:12

Szép napot! Mi ez a punnyadás?:) rettenetes randa az idő, nyúlik, setét, komor...
Nem baj, ilyen is kell legyen, csak ne volnék olyan, mint a lassított felvétel.

Pinka-Panka 2014.01.20. 14:41:41

Nálunk annyira szeretik a krumplit, hogy alig tudok riszt tálalni, mert lázadás van. Kifli krumpli jó mindenhogy.

Nagyon kiadós a reggeli András:) Élni tudni kell:)
Mi tonhalkrémes piritóst ettünk, narancs lével.

Most főzni fogok, rizses húst,még az előző disznóvágásból vett combból, csináltam egy kis adagot, s gondoltam holnapra az jó lesz.

Pinka-Panka 2014.01.20. 15:08:11

@Andrass9: nekem ez a nagyfejű hóvirág is szép, sőt minden ami tavaszi:) Nem szedném le soha, így alig bírok magammal, hogy ne menjek nézni, szaglászni mindenhova. Jó érzés, hogy az én időm közeleg remélhetőleg:)

Pinka-Panka 2014.01.20. 15:11:26

Piroska napján ha fagy, 40 napig el nem hagy! na, ez nem volt, így most nem tudjuk mi lesz....

Pinka-Panka 2014.01.20. 15:15:08

jól elvoltam megint, megyek is! Sziasztok!

2014.01.20. 15:39:40

@Andrass9:

Erre gondoltam én.

indafoto.hu/pizzaszeletvago/image/20393169-84a8b713/user

Ez most sárga krumpliból készült, darabonként egy kiskanál kacsazsírral, amit a vágatok szétnyílása után csorgatok bele, nagyjából félidőben.

2014.01.20. 15:42:09

@Pinka-Panka: van úgy, hogy üres a kocsma. Még kocsmáros sincs. Én olyankor is maradok. Legfeljebb addig letörölgetem a piszkot a ferencjóskáról, mert ez a Palivec kocsmáros olyan trehány, de olyan, még egyszer baja lesz belőle, mert járnak ide mindenféle népek...

Pinka-Panka 2014.01.20. 15:47:06

@pizzaszeletvágó: remek és gusztusos!

Én közben már felraktam a kaját, a férjem kedvére is nagyon, rántott levest, nem olyan jól van.
S almát reszeltem, citromlével, kis mézzel, pirtottam rá diót, azt én nyalakodom, ahhoz volt kedvem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.20. 15:55:49

@pizzaszeletvágó: Látom kisérleteztél :)
A beirdalt krumpli nagyon finom tud lenni, szaftos és ízesebb, mint a simán felvágott.
A félidő gondolom kell neki, hogy kinyíljon, és csak utána támogatod meg a kacsazsírral.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.20. 15:57:14

@Pinka-Panka: Reszelt alma citrommal és kristálycukorral. Gyerekkori emlék :) Nagyon szerettem!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.20. 15:58:22

@pizzaszeletvágó: Amúgy ez tényleg egy más étel. Én már nem kívánnék hozzá jéghideg vajat például ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.20. 16:01:32

Ebédre rántott karaj volt (maradt tegnapról még tojás és találtam 4 szeletet a csodahüttőben).
Ez önmagában még nem egy esemény, viszont a madarasban akciósan volt camembert sajt, finom érett. No abból egyet megsütöttem magamnak tripla bundában és meggydzsemmel megtöltve (lusta voltam lemenni a kamrába áfonyalekvárért). EZ zseniális volt!
Feleségem sem panaszkodott a karajra :)

2014.01.20. 16:10:15

@Andrass9: persze, tudom, hogy más étel, csak meg akartam mutatni, így szeretem és ez mit sem von le a te verziód értékéből. De nem kísérlet, sokszor csinálom így. ;)

Pinka-Panka 2014.01.20. 16:14:08

@Andrass9: szedegetem elő az emlékeket örökké. A minap is örömmel láttam, Hajdu Laci blogján gyerekkorom ételét a rántott grízt.
A mai krumpli ételen is előjött, hogy mi csak megsütöttük hajában a sütőben, Apám szalonnát, meg vajat kínált, ezt a szobában ettük, hétfőnként, adásszünet lévén, s akkor volt mesélés, verselés, falatozás...

Pinka-Panka 2014.01.20. 16:22:50

@Andrass9: most van egy kis gombám is, azt gondoltam csinálok belőle holnap egy kis, tojásos, petrezselymes, zöld csípős gombát, de már hajlok inkább kirántom, csak nasinak:)

2014.01.20. 16:28:49

@Pinka-Panka: feleségem mázsaszámra tudja így enni az almát.

Apropó, gyümölcs, kocsmanépe, ha tudnátok segíteni: narancsfacsarót keresek, ha lehet elektromosat (mechanikus és gőzgépmeghajtású, napelemes nem érdekel, atommeghajtásún elgondolkodom), viszont nem iparit, azaz nem vendéglátósat, vagy azt is, ha olcsó, de semmiképpen félmilliós látványfacsarót.
Hiába facsarom a netet, eddig nem sok jó.
Van valakinek bevált dolog?
Cél: frissen facsart rostos narancslé.
(olyan most is van, hogy nem rostos, túlszűri...)
Persze csak olyan, ami beszerezhető.
Hálás köszi előre is.

Pinka-Panka 2014.01.20. 16:33:41

www.mixmarket.hu/konyhai-eszkozok/konyhai-segedeszkozok/7285-citrom-narancs-facsaro

Nekem ilyen van, ezzel mennek a citrus félék, s van egy centrifuga, ami a többi gyümölcsöket, zöldségeket préseli.
Nekem ez bevált.Sparban vettük talán, igen rég.

Topy 2014.01.20. 16:36:18

@pizzaszeletvágó: www.aldi.hu/hu/html/offers/2867_41969.htm
meg kell nézni, mondjuk náluk sok kockázatot nem vállalsz, ha nem azt adja amit szeretnél, visszaviszed

2014.01.20. 17:02:35

@Pinka-Panka: ezt néztem, mindenütt készlethiány van írva...

@Topy: ez nem néz ki rosszul, csak olyan aldi üzlet, ahol remélhető, hogy van is, nagyon messze tőlem. Szerdán útba esik a debreceni aldi, talán... hacsak-nemcsak pesten van, jellemzően :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.20. 17:06:53

@Pinka-Panka: Ilyet kerestem én is, hogy amíg olcsó a citrom, addig kicsavarjak sok kilót.
@Topy: Viszont ilyenem van (hasonló), és nagyon meg vagyok vele elégedve. Ha kis szerencséd van, minden rányomásra másik irányba indul el, amivel teljesen ki tudod facsarni a levet. Ezt a kategóriát kapni a madarasban is, meg még sok helyen. A lényeg, hogy olyat válassz, amelyiknek nagy a kúpja, ezért a nagy narancsot is kifacsarja! Az ilyen fajta nem szűri,csak a magot fogja fel, tehát a rost is belekerül a lébe.
Tényleg javaslom!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.20. 17:10:08

@Topy: A legnagyobb előnye, hogy roppant egyszerű szerkezet - mint a faék. Ergo ritkábban hibásodik meg. Az elsőt kinntről hoztam még a 90-es évek elején. Azóta csak egyszer vettem újat, mert meguntam a 110v-220v trafózást :)

2014.01.20. 17:11:19

@Andrass9: hú, az jó lenne. Debrecenben pár méter választja el az Aldit a madarastól (volt cora) és még útba is esik, be kell néznem.

Pinka-Panka 2014.01.20. 17:32:16

Azért azt elárulom, ha fél citrom leve szükséges valamihez, ezt a szerkentyűt be nem fogom. Arra nagyon is jó a sima, mezei kézi vezérlésű, műanyag facsaró. Most, hogy van a sok narancs, s elég jó leveses, édes, s grape is, így van elől használatban.

Pinka-Panka 2014.01.20. 17:34:31

Mondjuk, ha a grapefruit nagyobb, arra is van egy nagyobb kézi facsaró, mert ezzel nem lehet, csak azokat a narancs méretűt facsarni. Nagyobb gyümölcshöz nem alkalmas, arra más kell.

2014.01.20. 18:24:15

@Pinka-Panka: értem, nálunk pohárszámlálatlan narancslé ivásról van szó, ehhez kellene eszcájg. Télen, nyáron.

susztertangó 2014.01.20. 18:54:24

Hátha valamelyikőtöknek pükt erre van szüksége:

www.mikell.eu/hufooldal.html

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.20. 19:35:36

@susztertangó: Ezt a facsarót többet is vettünk már. A konstrukció zseniális. Egy hibája van csak:
Érett gyümölcs kell hozzá, amit csak a termés helyén találsz :(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.20. 19:37:40

@pizzaszeletvágó: A madarasnak nagyon jó a háztartásigép osztálya (legalábbis itt, Solymáron).
Ha citrusfacsarót látsz, a 3000 Ft-os nagyságrendben valószínűleg 3-5 különbözö darabot találsz majd. Vedd megt azt, amelyik rokonszenves. Amúgy mind ugyanazt tudja :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.20. 20:07:43

@Babette_: Ez így pontos :)
Bármely krumpli jó!
Ha belegondolunk, hogy tán százegynéhány éve esszük csak?

susztertangó 2014.01.20. 20:21:03

@Andrass9: Nem is a facsaró miatt linkeskedtem. Klf blokkok között találtam a reklámcetlijét -a Lehelen kaptam. A hámozóval művelt csodákat, az tetszett meg s gondoltam esetleg valakinek jól jön, pölö unokákat elkápráztatni, vagy akár a vendégeit. Amikor 40 citromot akartam kifacsarni, elballagtam unokahúgomékhoz, neki van villany hajtású. Valami ausztrál csirke recepthez lett volna, de a felét se használtam el. És milyen jól jött, elkapott egy influenza, napokig mást se tettem, csak aludtam és rengeteg limonádét ittam.Jó pár éve volt

2014.01.20. 21:10:24

@Babette_: :)

Ha hiszed, ha nem, legalább 20 évet éltem krumpli nélkül, senki nem tudott rávenni, hogy megegyem az életem első 20 évében, aztán jött valaki...
Ennyi a romantikus rész, de igazából bevonultam katonának. Ott meg krumpli volt szalonnával. Vagy éhhalál. Mivel a szalonna jó volt, göcsejiek meg hozták be a laktanyába még a rávalót, sajtot, túrót, hát megszerettem.

Pinka-Panka 2014.01.20. 21:13:17

jó estét! Jó lett a rizses hús, pereg, ízes is,ami hiányzik, cékla jó lett volna. Még főznöm kell salátának. Muszáj. Hogy a poszthoz is szóljunk, rakott krumpli és paprikás krumpli mellé is jó a cékla.

Érdekes, különféle diéták, nem a
tartják túl jónak a kolompért, nehezen emészthető, csak akkor a kórházak, meg miért azt adják?
Nem dőlök már be semminek! A szervezetemre figyelek, majd az jelzi mikor mit kíván.
Ebben még nem csalódtam...

Pinka-Panka 2014.01.20. 21:17:15

Nem a saját gépen írok, így hiba még több, mint amit magamtól művelek!

2014.01.20. 21:22:26

@Pinka-Panka:

Az egyik legkönnyebben, ha nem A legkönnyebben emészthető étel.
Olvastam én is, hogy a fajának képviselőit mérgezőnek, ehetetlennek tartják: paradicsom, krumpli, padlizsán... Egyesek kifejezetten ezeket okolják az ember minden bajáért. A hozzáadott összeesküvés elméleten buknak le a hülyeségükkel.

annyi lehet igaz, hogy hasnyálmirigy rákosként kerülném, de akkor már mindegy, és akkor ez lenne a legjobb, talán a csicsókát kivéve.

A cékla mindenhez jó!

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.20. 21:32:28

@pizzaszeletvágó: én meg a jó krumplit elenném hétszám
(kivéve a p betűset, aminek nem mondjuk ki a nevét)
az ember rizs-tészta mániás.
ha fölírom a krumplit, akkor hoz, de max 2 kilót, annyira nem érdekli. az se, hogy én szeretem:)))))

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.20. 21:33:26

látott már valaki közelről meyer citromot? itt vidéken nem ismerik.
én se.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.20. 21:43:22

@susztertangó: A napokban volt, de most is fantasztikus!!!

Pinka-Panka 2014.01.20. 21:52:21

Csocsi! Aludjatok jót!

Pinka-Panka 2014.01.20. 21:52:28

Csocsi! Aludjatok jót!

medvedr 2014.01.20. 22:19:44

A kifli kzrumpli az salátának való nem szét fővő burgonya, legalábbis mi csak így használjuk fel, de lehet , hogy sütve is jó.

2014.01.20. 22:58:36

@Babette_: most, hogy felhívtad rá a figyelmet, kb. egy hete hoztam a piacról 8-10 citromot, abból kettő teljesen más, néztük is itthon, hogy nem valami éretlen narancs ez? Az íze is mintha lágyabb lett volna. Én szándékosan a sötétebb sárga citromokat választottam ez olyan volt, szerintem kissé éretlenül szedett meyer, mert narancs színnek nyoma sem volt, a bőre simább, de az íze már megvolt, jobb, mint a közönséges citromé, nagyon odafigyelve, mintha narancs íz lett volna felfedezhető. Ott figyeltek rám a kupacban.

2014.01.20. 23:19:56

@Babette_: nem tudom, ez működik-e még, 3-4 évesnek néz ki, vásárlás, elérhetőség.

www.egzotikusdisznovenyek.hu/node/266

a fene egye meg, ha valamit, akkor citromfát szeretnék! banán nem is kell :P

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.21. 09:41:15

@susztertangó: Jézus ...
Bár épp most olvastam el Stanislav Lem összes noveláját, ahol volt egy ilyen is. Mondjuk nem diavetítéssel. Kiberiáda utolsó novellája: Ismétlés.

Pinka-Panka 2014.01.21. 12:19:52

Jajj Istenem, mi ez a pausa? Sziasztok, láétom már inni sincs kedve senkinek, ebben a mocsok időben. Nem is mondom, milyen a sár:(
A kutyám fekete, a teraszon fogom ma lefüröszteni, mint egy malac olyanná lett.

Pinka-Panka 2014.01.21. 12:23:52

Mivel sok a tojás, szépen rávettek, hogy olyan töltött tojást is régen volt, s ahhoz majd egy sajt salátát szeretnék, ha kapok jó sajtokat. Még majd ezután nézek szét. Nem nagy a hangulatom hozzá, de legyen felőle.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.21. 12:33:50

@Pinka-Panka: Az én kutyám eleve fekete - ezért ez nem gond :)
Ma recepteket nézelődtem, és találtam egy indiait, amit kipróbálok. Ha jó, lesz belőle poszt!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.21. 12:35:11

@Pinka-Panka: Töltött tojás a lyányok kedvence - és dolga!
Megtanulta már a kisebbik lyány is, és húsvétkor az kötelező feladat. Persze, lehet, hogy nem ugyanarról a receptről/ételről van szó?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.21. 12:37:05

Most csend van, és nyugi. Odakinn ócska eső. Beköltözöm pár órára a fürdőkádba áztatni magam! Ilyen se volt már jóideje, de olyan vizes odakinn, hogy benn is víz kell :) Általában csak zuhanyozom.

Topy 2014.01.21. 12:51:20

@Pinka-Panka: meló ezerrel, estére ki kellene adnunk a verziót de még a negyedét se teszteltük végig a módosításoknak, az eddig megnézettek fele elszáll, mint ősszel a gólyák :(
a webservice-ekre még meg se tudtam nézni, mert nem érem el őket :(

ha valaki még nem jött volna rá: igen, informatikus vagyok :)

Topy 2014.01.21. 12:51:54

@Topy: "meg se" -> "rá se"

2014.01.21. 12:53:33

@Andrass9: @Pinka-Panka: hahó! töltött tojás recepteket ide mindet, de azonnal! Amíg háromig számolok, egy, kettő, ...

2014.01.21. 13:27:43

@Topy: jaj, istenem, hát van még más is? :)))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.21. 13:46:58

Hány óráig kell a szárazbabot főzni????
16 órát ázott, elég rugalmas volt a végire. Most már vagy két órája fő, de még mindég kemény ...

2014.01.21. 14:00:31

@Andrass9: hány éves?

A tapasztalati képlet szerint a szárazbabot 16 óráig kell főzni. Ha beáztatjuk, ezt osztani kell az áztatási órák számával. (percre is átválthatjuk.) Tehát 16 órát áztatott babot pontosan egy óráig kell főzni. Viszont szorozni kell 2 n-edik hatványával, ahol "n" a bab éveinek száma. Ha egy évesnél fiatalabb a bab, akkor természetesen n=0, tehát 2 az n-ediken=1, tehát nem szoroz, nem oszt. Ha viszont már egy éves a bab, akkor figyelembe véve a hatványozást ez bizony két óra.
Namost az én órámon mindjárt délután 2 óra, tehát ha 1 évesnél idősebb a bab, akkor pont most zárd el!
:P

vörösbor(de)minőségi 2014.01.21. 15:03:50

@susztertangó: pont a mai napra kis "polír" volt...naccerűű a szomorkás esős borultságra.jól esett.

Pinka-Panka 2014.01.21. 15:11:14

@Andrass9: Jó is az a relaxálás ott a kádban, néha nagyon kell. A boltban állt egy valaki előttem, gondoltam néha azért a szappant is kéne használni, nagyon mérges tudok lenni, ha valaki nem tiszta. Ismerős volt, tudom tudna fürödni, nem azokról beszélek, akiknek arra se futja.

Töltött tojás lányok dolga, de én már asszony vagyok:)) Na, jó értelek!

Pinka-Panka 2014.01.21. 15:11:51

@Topy: neekm gőzöm se volt, nem nagyon ismerek itt senkit:)

vörösbor(de)minőségi 2014.01.21. 15:12:13

@susztertangó: gondolom vadászni kell ezt...
finom lehet.

Pinka-Panka 2014.01.21. 15:13:09

@pizzaszeletvágó: Csak kérni lehet tőlem!
Már fől a tojás, eddig ennyi van:)
És egy bodzás kis pezsgőt megkóstolok.

Pinka-Panka 2014.01.21. 15:14:36

@Andrass9: az elég ciki:) Szerintem valami nem jó, szódabikarbónát tégy bele. Ajajj, mi lehet az?
De vannak okosabbak és tapasztaltabbak jóval, majd tanácsot adnak.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.21. 15:27:24

@Pinka-Panka: Szerintem @pizzaszeletvágó: dilinóssága lehet a legközelebb a megoldáshoz. Sajna nagyon ritkán jutok hozzá, hogy babot főzzek, így lehet, hogy az üvegben 9 éves bab volt - vagyis 512 órát kéne főznöm :)
Még most is kemény!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.21. 15:28:14

@Pinka-Panka: Viszont kiszúrtam a világgal, mert egy olyan remek vöröslencsét csináltam bánatomban ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.21. 15:28:44

@Andrass9: Jaaaa - kérdés, hogy a világ is tud-e róla ?

Pinka-Panka 2014.01.21. 15:28:57

@Andrass9: és azt még meg lehet enni? Zsizsk nem volt benne?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.21. 15:30:45

@Pinka-Panka: Zsizsik sehol, a bab íze jó, csak nem akar szétomlani. Már könnyen szétmegy a fogam alatt.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.21. 15:35:23

@pizzaszeletvágó: nem akarok citromfát, van két kis csemete télicitromom, jó lesz az, ha egyszer hajlandóak lesznek megnőni 30 centinél nagyobbra.
semmi nem engedélyezett, ami nem bírja a telet (a meglevőkön kívül).
mert hát ugye nem én hordom őket le a pincébe..

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.21. 15:36:32

@Pinka-Panka: annyira tojnak a tyúkjaim, nem tudok mit kezdeni a sok tojással:(
ilyenkor nem érek rá behordani a vevőknek a városba, itt ül a nyakamon vagy 200 tojás:D

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.21. 15:37:22

@Topy: én rájöttem, én rájöttem:)

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.21. 15:38:45

@Andrass9: állítólag(!) kell bele egy kis szódabikarbóna (ha jól emlékszem), attól jobban puhul.

Topy 2014.01.21. 15:40:37

@Pinka-Panka: az lesz az igazi chili con carne, a hús már eleve a babban van! :D

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.21. 15:52:06

@Topy: Csak éppen a chili con carne-nek az ég egy adta világon semmi köze sincs a babhoz ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.21. 15:56:45

@Babette_: Erre nekem is emlékeznem kellett volna :(
Sebaj - időm, mint a pelyva - adtam hozzá egy nagy késhegynyit!
Még csak 5 órája fő a bab ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.21. 15:57:42

@Babette_: Ha elég hidegen tudod tartani, azért eláll a vizsgák végéig.

Fenchurch68 2014.01.21. 16:00:58

Múlt hétvégén főztem bablevest, valószínűleg a füstölt husin kívül is volt benne fehérjeforrás, de a fiatalok megették, nem nézegették, nem piszkálták.
Ezen a hétvégén csakcsupán egy nagy tepsi rakott krumplit és túrós csuszát csináltam - a lepirult részek miatt majdnem ölre mentünk -, borsólevest, kétféle sütit, meg egy sajtos zöldségfelfújtat, és két nagy tál salátát.
Csak hogy hét közben legyen mihez nyúlni.
A chili con carne nagyon jó ötlet, jövő hétvégén megvalósítom.
Van-e. aki tud ehető, süthető tortilla receptet? Én már sokszor nekirugaszkodtam, de sohasem sikerült. Most viszont nagyon erős a motiváció :)
Magyar kukoricalisztből lehet-e, és ha nem, akkor miből?

2014.01.21. 16:12:14

@Pinka-Panka: jegyzem a receptet, tehát feltesszük a tojást főni, kibontunk egy bodzás pezsgőt... jöhet a folytatás. Kééérem... :))

@Babette_: most elképzeltelek a nyakadon 200 tojással... á, a fene egye meg, én pedig állandó tojás hiánnyal küzdök, legfeljebb olyat tudok "szerezni", mint amit a múltkor láttál, amit kiraktam képen.

Szóval ez jutott eszembe, ez a kép, Artemiszről, tojással a "nyakában":

www.mmernoki.hu/hajonaplo/pic_10/egei5%20197.jpg

Az erősen vitatott, történetileg, hogy a szobron tojást akartak-e ábrázolni vagy bikaherét, vagy éppen teljesen mást, de tekintsünk el ettől, szóval ez a kép ugrott be, a 200 tojás a nyakadonról. :)))
(bocs a hülyeségért, ma ilyen napom van)

Topy 2014.01.21. 16:25:28

@Andrass9: jogos! :)
bár szerintem a chilis bab már így marad meg a köztudatban

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.21. 17:04:31

@Topy: A csilis bab az rendben van :) És még finom is!
A húst meg a babból tette bele a szakács?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.21. 17:05:29

@Babette_: 6. óra - az utolsó már szódabikarbónával. Azért sajnos még mindig kemény :(

2014.01.21. 17:12:01

@Kató néni: sajnos nem tudok, de ha találsz, feltétlenül oszd meg velünk! Engem is érdekel.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.21. 17:22:53

@Andrass9: ne aggódj , nekem is lassan sül a csülök, pedig már igen ehes vagyok.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.21. 17:23:20

@Andrass9: csak akkor már nem szívesen adom el, nem friss

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.21. 17:24:31

@Kató néni: hu, erről eszembe jutott, hogy egyszer spenótot csináltam és csak azután vettem észre, hogy a morzsa kukacos, hogy beleborítottam.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.21. 17:24:56

@pizzaszeletvágó: hú, de szép ez a szobor, nem is ismertem..

süllőcske 2014.01.21. 17:33:12

Mi sárga héjú, egész karcsú kiflikrumplit termesztettünk. Nagyon szeretjük, főzve, de hajában sütve is. Héjazni nem szükséges. Én csak fogom kézbe a hosszú, vékony krumplit, és mártogatom, fokhagymás, paprikás zsírba, ilyesmibe.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.21. 17:36:49

@Babette_: Akkor fogjunk össze: én várok a te csülködre, te meg az én babomra. Úgy biztos gyorsabban készül el!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.21. 17:37:39

@süllőcske: Én imádom jéghideg vajjal. De gyakorlatilag minden főtt krumplit szeretem úgy.

süllőcske 2014.01.21. 17:44:01

@Andrass9: Annak utánozhatatlan íze van, tényleg csucsu.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.21. 17:50:00

@süllőcske: én is a sárga féle krumplikat szeretem

Pinka-Panka 2014.01.21. 17:53:52

@Babette_: én is kicsit többet vettem, de ma megoldódik, s még egy piskótát is csinálok, jön a gyerekek születésnapja, gyártok nekik tortákat, nem 8 tojásból, majd 10-ből. Most 10 tojásból van a töltött tojás, az 20 ugye a jénai tálban, 3 2-ből tartár mártás, szigorúan én kavarom az t is...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.21. 17:55:19

@Kató néni: Magyar kukoricaliszt sajnos nem megfelelő. Az eredeti kukorica tortillát Masa Harina nevű lisztből készítik, amit a kukorica mésztejben való megfőzése után darálnak le lisztnek.
Ezt a Culináris-ban lehet kapni, de ne légy elkeseredve, mert tortillát szoktak sima lisztből is készíteni.
Mindkét esetben a liszthez adnak egy kis szódabikarbónát, hogy levegősebb legyen és langyos vizet. Emmől egy gyúrható keménységű tésztát készítenek, amit egy préssel lapítanak, de ahhelyett a sodrófa is megteszi, csak nem lesz olyan szép szabályos :)

Pinka-Panka 2014.01.21. 17:55:35

@Topy: :) még nem hallottam ilyen régi baból főzni, de szódabikarbónát tudom, attól jobban puhul.
Amúgy a szódabikarbóna sok mindenre jó, én rendszeresen használom, a legjobb lúgosító...

Pinka-Panka 2014.01.21. 17:56:53

@pizzaszeletvágó: a folyamat jó:) majd megosztom, nagyon jó lett, teszt már megvolt, magyarul falnak...

Pinka-Panka 2014.01.21. 18:11:29

@Kató néni: de ügyes vagy:) A zöldség felfújt, nagyon érdekelne, ha van kedved megoszthatnád:)
Az meg külön jó, hogy tortillát készítenél saját kezűleg, nekem még eszembe se jutott, noha csinálok, mégis a boltit veszem hozzá.
Hú, de szertjük mi is...

tegnap a Nigella csinált, de nem biztos, hogy jól tudom, de brokkoli, züldborsó püré, s főtt krumoli, fűszerekből gombóc, s az megsütve...én megcsinálom valami hús mellé az tuti, már azért is, mert a brokkolit nagyon kéne fogyasztani. Leves a héten, már tervben van, láttam erre is egy jó receptem szárított paradicsommal.

2014.01.21. 18:19:06

@Pinka-Panka: értem. Írom, tehát bodzás pezsgő, azután f_a_l_n_a_k, értem...erős volt a pezsgő, falnak megyek tőle, sebaj, főzés közben belefér... :)))

Pinka-Panka 2014.01.21. 18:26:27

@pizzaszeletvágó: jajj Te!!

Töltött tojás!

Megfőztem a tojásokat, jó keményre. Majd hosszában félbe vágtam, miután letisztitottam a héját persze.
A sárgáját egy jénai tálban villával összetörtem, majd mustár, só, metélőhagyma, s petrezselyem aprítva, bors törve, pici libazsír, ecetes torma, s az előre elkészített tartár mártással habosra kevertem. majd jócskán visszatöltögettem a felezett tojásokba. Szép tálban helyeztem el, majd leöntöm még tartár mártással, s én kidísztitettem, petrezselyem levéllel, a tojások közét meghintem apróra vágott kápia paprikával.
Sajt saláta van mellé.

Elmondom, nagyon sokba kerül, s nem egészséges. De kell rosszalkodni is. Vendégek jönnek mindig s nem tudok örökké kedvükre lenni, ezt kapnak.

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.21. 18:27:27

@pizzaszeletvágó:

szép estét4

Nekünk olyan van, mint amit az aldis, csak philips a márkája, és jó régi ( kb. 15 éves ), eddig nem volt baja, de csak egy mértű fej van hozzá.

Pinka-Panka 2014.01.21. 18:30:24

@pizzaszeletvágó: ez a hagyományos kaszinó tojás, semmi egyéb, azt teszel a tojásba amit szeretnél, én most ezt csinálta, évente egyszer nálunk ez is van, nem vagyok nagy rajongásig, de néha ez is kell.
Egy biztos, finomabb, ha magad csinálsz mindent, mint a boltban megvennéd. Én viszolygok attól a Sparban látható zselés tojástól. akor már ilyen tojás, ha választani kell.

2014.01.21. 18:32:46

@Babette_: Artemisz szobra az ókori világ 7 csodája közül az egyikhez, Artemisz templomához kapcsolható, nem maradt fenn az eredeti. Ami van, az római kori másolat. Ebből másik is van, a Vatikánban. Kicsit másképp néz ki. Szóval ki tudja hogy milyen volt az első, de egyben nagyon megegyeznek, azok a "tojások". :) Vagy bikaherék, ugyanis a Földközi tengeri bikakultuszhoz próbálják meg ezt is kapcsolni. Ki tudhassa, de szép, tényleg. (Rómában Diana volt a neve)

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.21. 18:39:52

@pizzaszeletvágó:

Ezeknek van, 3.500 ft egy növény, a főoldalom a citromot ha beírod a keresőbe, akkor bejön az összes fajta
www.dmkert.hu/dezsasok_telikertiek/meyer_citrom

2014.01.21. 18:41:12

@Pinka-Panka: nagyon is jól hangzik, pontosan ezeket gyűjtöm. Mi nagyon szeretjük családi összejöveteleken, de mostanában mindig egyforma, úgy döntöttem, gyűjtögetek. Köszönöm, hogy leírtad, tényleg megcsinálom.

susztertangó 2014.01.21. 18:44:18

@vörösbor(de)minőségi: Ugye a citromra gondoltál?(mi másra?)Ma a Vámház körút felé kanyarodtam a Parajdi Sópincébe igyekeztem sóért ("mezitláb ment sóért a Gangeszhez Gandhi, tőlünk vesz majd lakást Jancsi, Pista, Bandi"-mondta szupertitkárnőként Gobbi Hilda)természetesen beugrottam az Ázsiába, ott mindig el leszek havazva a sokféle árútól.Meg a Nagycsarnokba. A főbejárat felől a harmadik tömbnél balra van egy zöldséges B-lll/1 a neve és ott vettem 160 pénzért két darab ilyesmi citromot. Nem volt nagyon illatos, de kerekebb, narancsszerűbb, simább. Török illetve másutt spanyol citromnak hívták. Őszintén szólva, nem igazán tudom elképzelni, hogyha ez a Meyer citrom ilyen exkluziv termény, akkor csak úgy belekeveredjen , holmi alsóbb kasztba tartózó, póri citromokkal, ciki lenne...Legalábbis az eladó magasabb árat kellene, hogy kérjen, 1 szó mint 100, ez a narancsos nem biztos, hogy Meyer.Vettem egyebet is , két nagy csokor sörretket és ahogy itthon kipakoltam, megrökönyödve láttam, hogy egy fóliázott kigyó uborka bekúszott a szatyorba- én bizony nem vettem és azt sem tudom, hogy a fészkesbe...mehetek vissza holnap kifizetni. Tudom, hogy a zöccccsége nem megy tönkre, ha nem teszem, de ez így nem kóser, nem a pénz, hanem, hogy ott van, ahol semmi keresni valója nincs és nem tudom, hogyan került oda- ha ez így megy még ráfázok :-(((
Más. Már elég sok helyen látni Tebike Pálpusztait.

2014.01.21. 18:44:26

@látjátok feleim szümtükkel: köszönöm, holnap talán szerencsém lesz egy ilyen citrusfacsarót szerezni, a citrusokat pedig tanulmányozom, tényleg szeretnék nevelni. Félek nem lesz jó helyem hozzá, de meg fogom próbálni. Inkább kidobom az egyik hibiszkuszt, annak a helye csak jó hely! (virágzik pedig, csodaszép)

Pinka-Panka 2014.01.21. 18:47:39

@pizzaszeletvágó: sok ötlet, van, ha itt szétnézel, s ha kérdezed is bárki segít valami jó tanáccsal biztos vagyok benne.
Olyan ez, hogy hiába tervez az ember, a gyors ötlet, a rákívánás, az alapanyag is befolyásolják, mikor mit teszel az asztalra.
Általában előre tervezős vagyok, rákészülős, mégis van maikor hirtelen más kerül az asztalra.
én úgy vagyok vele, olyat csinálok, amivel örömet szerezhetek nekik. Ez a lényeg, olyan sokszor nem is kóstolok, egyék csak ez a fontos.

2014.01.21. 18:51:03

@susztertangó: hehe. Jópár éve, ahogy kedvenc egri pincémet látogattam és bort hoztam, már 80 kilométerre odébb villant az agyamba, hogy a termelő majdnem 5000 Ft-tal kevesebbet számolt. Visszafordultam és kifizettem. Jót röhögtünk, ajándékot is kaptam. Igen jó barátságba keveredtünk azóta, családostól. :) Megérte.

Pinka-Panka 2014.01.21. 18:51:50

a Meyer citromot nem a Babette kérdezte?

Fenchurch68 2014.01.21. 19:03:35

@Pinka-Panka: A zöldségfelfújtat nem misztifikálom túl, összesöpröm a konyhát, aztán hadd szóljon :)
Jelen esetben egy kilós mirelit vegyes zöldséget megpároltam - volt benne karfiol, zöldbab, borsó, répa, kukorica, gomba meg mutatóba egy-két kelbimbó -, közben csináltam egy sűrűbb besamelt, bele só, bors, sok fokhagyma, meg beleolvasztva némi maradék sajtok. Bele két tojás különválasztva, fehérje felverve. (Kézzel, nem vagyok nagy szerszámhasználó.) Tepsit kivajaztam, bele a zöldség, hozzáforgatva a trutyi, és a tetejére is bőven szórtam sajtot. Megsült, felemelkedett, utána összeesett, nem baj, jó volt.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.21. 19:03:53

@pizzaszeletvágó: a dmkert dlusztus miklósé, sokan vásárolnak tőle, még senki sem panaszkodott.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.21. 19:04:54

@Andrass9: mi már meg is ettük, te ne várj tovább.

Pinka-Panka 2014.01.21. 19:10:17

@Kató néni: Most olyan jót mosolyogtam, ahogy leírtad,, pláne az utolsó mondatod - kedves:)
Jó ötlet, ez olyan csőben sültnek hangzik.

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.21. 19:19:39

@pizzaszeletvágó:

Majd ha beszerzed az áldozatot, akkor elmondom én milyen módszerrel tudtam egyet felnevelni ( többször vettem, de csak ez az egy maradt meg, bár volt másik is ami termett, azt a 2012. nyarán elvittte a hőség), most 4 citrom van rajta. Azért a hibiszkuszt sem kell kidobni, mert a citrom nem nő olyan gyorsan, hogy ne férnének el, eléggé kis növénykét szoktak küldeni, ne várj termő fát.:)

A hibisztkuszt egyébként vissza is lehet vágni, meg a hajtásából dugványozni, és akkor egy ideig megint kisnövésű lesz, a nagyot meg el lehet ajándékozni valakinek.

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.21. 19:24:04

@pizzaszeletvágó:
Nekem úgy lett fogadott fiam, hogy amikor 16 éves volt, becsöngetett és megkérdezte, megnézheti-e a virágokat ( virágpalántát árultunk ). Akkor kezdődött a barátság a szüleivel is, azóta sajnos elvesztette a szüleit, és "örökbe" fogadtuk. Az én gyerekemmele egy évben és egymást követő hónapban születtek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.21. 19:28:10

@Babette_: Akkor hiába vártam rá ...
7 órát főtt a nyavalyás, de nem puhult meg. Mi is megettük.
Az a gyanúnk, hogy ez valami ősbab még anyámtól!

Pinka-Panka 2014.01.21. 19:29:10

@látjátok feleim szümtükkel: Nagyon komolyan és nagyon tisztellek ezért Benneteket! Becsüllek nagyon!

2014.01.21. 19:30:05

@Babette_: köszönöm az infót.

@látjátok feleim szümtükkel: naná, számítottam is rád! :)
A hibiszkuszt már kipróbáltam így. Egy volt. Azóta van több. Egy részét el is ajándékoztam. A legöregebbet idén május elején teljesen visszavágtam. Kb. 2 méteres lehetett, de csúnyán elöregedve. Átültettem. Az egész nyarat kint töltötte védett helyen. Kihajtott a csupasznak tűnő ágcsonkból is, még ritkítani is kellett. Most kb. 1,2 méteres hajtásai vannak és virágzik veszettül. Hálás dolog.

2014.01.21. 19:36:15

@Andrass9: ahhoz a babhoz már zúzógyomor kell! :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.21. 20:07:19

@pizzaszeletvágó:
Nem szép, mert a szülei nagyon komoly betegségekben hunytak el, és sajnos a feleségének is volt komoly problémája, pedig nagyon fiatal. Imádkozunk, hogy sokáig ne legyen már semmi bajuk, bár van még két nagyon öreg mamája.:(

2014.01.21. 20:19:07

@látjátok feleim szümtükkel: életszagú. Kitartást, türelmet és sikert nektek!

Nem is azt mondtam, hogy rózsaszín történet, nem is azt, hogy happy.
Szép, úgy értem Mikszáth-i értelemben szép. Azoknak se mindig boldog a vége és sokszor nincs is vége a történetnek azzal, hogy az író leteszi a tollat.
(ha érted mire gondolok)
Lehet mostanában túl sok Mikszáth novellát olvastam elalvás előtt. Szereztem egy eredeti kiadású kötetet. Nem könnyű azzal a helyesírással olvasni, előbb szokni kell.

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.21. 20:28:49

@pizzaszeletvágó:

Nézd át a fenti kertészeti oldalnak az ehető gyünölcsöt termő növények részét, én még ilyen jó összeállítást, főleg almából és körtéből, nem olvastam. Elég jók az árak, sajnos én drágábban szereztem egy-két növénykémet. Az a baj, hogy már nincs helyem, pedig szívesen vásárolnék egy-két növényt.

2014.01.21. 20:42:59

@látjátok feleim szümtükkel: hihihi, pont azt tettem az előbb! Meg is bántam, hogy olcsóbban, de rosszat vettem szerintem. Csak ne lennének olyan messze. Tudom, csomagszállító, de mégis.
Nálam sincs már hely, ha látnád, hová tettem a cseresznyefák porzóját és hová egy őszibarackot, sírva fakadnál a szakma összes szabályának megszegése miatt, dehát szeretem és nincs hely. :)

Pinka-Panka 2014.01.21. 20:45:35

Szerintetek, tényleg jön a hideg? Mert azt súgják itt...

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.21. 20:52:39

@pizzaszeletvágó:
Nálunk most nagy csere folyik, a 25 éve körüli almafákból kettőt kivágtunk, meg kivettünk egy sárga ringlót is, ő is beteg volt, é a helyükre oszlopos fák kerülnek. Most egy melléképületben vödörben várják a tavaszt, hogy kiültethessük. Kénytelen voltam ősszel megvenni, mert tavasszal már alig van választék, de nem mertem kiültetni, mert 2011 őszén elültettem ismerősöknek, meg magunknak vagy 15 cseresznyefát, és csak az maradt meg, amit Szegeden ültettünk. Nálunk a februári -20 fok mind kivitte. Ami kihajtott az meg a nyári hőségben pusztult el.

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.21. 20:57:34

@látjátok feleim szümtükkel: @Pinka-Panka:

Hát már nem tudom merjek-e hinni a madárjóslásnak. Tavaly is korán tojtak a kacsák, és most is van már egy csapat tojás. Aztán 2013. tavasza és nyár eleje meg milyen rapszódikus volt, júniusban még fűteni kellett a kiskacsákra.

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.21. 20:58:19

Na, ezt magamnak is jó megírtam.:)

Pinka-Panka 2014.01.21. 20:59:58

@látjátok feleim szümtükkel: félő, egyre jobban azt hiszem a neheze most jön! Meg Pál fordulás, és mivé fordulna az idő, ha nem hidegre, hiszen meleg van...

Pinka-Panka 2014.01.21. 21:16:55

Én mára nagyon elfáradtam, legyetek jók! jó éjjelt és minden jót Nektek!

medvedr 2014.01.21. 21:31:13

@Andrass9: gondolj a sõletra! Szóval elég sokáig.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.21. 21:46:27

@medvedr: Az is elkészül 6 óra alatt :)
Ez a bab viszont puskagolyónak is elment volna!

2014.01.21. 21:51:08

@látjátok feleim szümtükkel: bocs, itt vagyok, csak közben események voltak. Olvastam, amit írtál. Igen, szeretnék legalább egy 800 négyszögölt itt valahol a közelemben, mert a ház olyan sz.rul van a telek közepén építve, hogy itt nem fér semmi. Így csak irigykedem a sokszilvafás, cseresznyefás gazdákra.
Volt 1000 négyszögöl, de messze. Örököltem, nem bírtam fenntartani, de lehet ezt már írtam. Azt még nem, hogy minap ránéztem teljesen véletlenül Google Maps segítségével a területre. Bár ne tettem volna. A gyümölcsfákból szinte semmi nem maradt, istálló van rajta, meg kilegelt fű.

2014.01.21. 22:05:52

@Pinka-Panka: igazad van, ahogy a mondás tartja: Amit ma megtehetsz, azt megteheted holnap is! Jó éjt! :)

susztertangó 2014.01.21. 23:03:32

Aki nem múlt el 18 éves az ne nyissa meg ezt a linket, viszont hordja el magát a kocsmából, kiskorúaknak tilos zóna.
----------------------------------------------------
Ó, amikor 60on túl kezdtem ismerkedni a számitógéppel, akkoriban hányszor gondoltam ezt.
----------------------------------------------------
www.facebook.com/photo.php?fbid=10202822853391377&set=a.3175314620760.2159984.1202408823&type=1&theater

vörösbor(de)minőségi 2014.01.21. 23:26:12

@susztertangó: hátja ez igy kemény történet mert a csarnokban csak az kerül a szatyorba ami ki van fizetve(najóóó általában nna)én a multkor vasárnap kora reggel aldiztam-volt még néhány elmebeteg korai vásárló.nos az egyik tételt lazán nem az én tologatósomba dobtam-és a tulaj elkerekedett szemeit látva,korrigáltam elnézésezve..persze.de volt olyan is hogy egy keményebb bevásárlás vége felé a madarasban muszáj volt technikai segitséget kérni mert a kincseimet egyszerüen eltolta valaki.de úgy,hogy nem találtam.bemondták-semmi.ujra!semmi.és már síkideg mert tényleg jó kis bevadászott cuccok voltak és a vége felé jártam,igy eszembe nem jutott volna ujra elkezdeni a vásárlást,teljes kétségbeesés,már lemondtam az egészről és akkor megkerült a cucc.a pénztárnál vette észre az akárki-szerencsémre addigra már több alkalmazott tudott róla-ha nem igy van akkor egyszerüen kirámolják helyére pakolva a dolgokat-de szerencsére nem igy történt.azóta szorosan testközelben van a jármű-akkor is ha csunyán néznek rám,hogy most mi a fenének kell akadálynak ide/oda tolnom amikor most éppen árufeltölt.én meg magamban"sajnálom már megszívtam 1ccer" és mégjobban megszoritom a fogantyúját...:)))
kiváncsi leszek a citromnarancsmeyer-izére.ha tényleg finom-megyek/veszek.és remélem lesz nekem is meglepetés a szatyorban otthon:DDD

Topy 2014.01.21. 23:54:41

csak hazaértem! hosszú nap volt...
pálinkás jóccakát mindenkinek! :)

Pinka-Panka 2014.01.22. 11:04:39

@Topy: eszembe jutott, hogy nem láttam mostanában, de volt idő, hogy vettük azt az 5 literes szűrt almaitalt. Meglehetősen ízlett, meg kellene nézni, valami nagy boltban talán kapható...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.22. 11:13:19

@Pinka-Panka: Sokfele láttam - 1500 litere, ha jól emlékszem?
Nekem annyi almám volt megint, hogy rengeteget kifacsartam lének. Még karácsonyi ajándéknak is azt adtam egy üveg vodka mellé :)
Most már viszont csak annyi van, hogy tavaszig tán kihúzza.

Topy 2014.01.22. 11:38:27

@Pinka-Panka: én szoktam látni, múltkor még a magyar multiban is volt

Pinka-Panka 2014.01.22. 12:10:56

@Andrass9: @Topy: Én ilyen vagyok, mondom, hogy nem láttam, de nem is néztem, mert most jutott erről eszembe, amúgy korábban a Kaiser's-ben, a bejáratnál volt felpolcolva itt Szentendrén, s azt nem lehetett nem észrevenni.
Most venni fogok, mert az tényleg finom volt.

turósmácsik 2014.01.22. 12:43:55

@susztertangó: hogy ez mekkora!!!
És mennyire kibabráltan igaz! Remekül szórakoztunk rajta a férjemmel.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.22. 14:52:27

@Andrass9: Ja, nem litere, hanem egy doboz ára annyi. Balatonfüreden rengeteget láttunk, sokan árulták az ottani piacon.

2014.01.22. 19:41:53

Köszönöm mindenkinek a citrusfacsaró segítséget, ötleteket. Néztem Aldit, madarast, végül @Topy: Aldis verziója lett a befutó. Jónak tűnt a Philips is a madarasban, 2 féle Philips is volt, csak drágább, egyelőre jó ez.

indafoto.hu/pizzaszeletvago/image/20401753-e0efa1c6/user

Egészségetekre! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.22. 20:03:53

@pizzaszeletvágó: Egészségedre! Ez ki fog szolgálni egy darabig.
Nem kellene a fényképezőgépeden dátumot állítani esetleg?

2014.01.22. 20:21:17

@Andrass9: kellene, de nagyon lusta vagyok, most még ahhoz is lusta voltam, hogy az EXIF adatokat töröljem a fájlból. :) Kéne hozzá valami szoftver, ami szinkronizál a számítógéppel. Jogos igény lenne!

2014.01.22. 20:27:33

@Andrass9: na, ha már így a világ előtt is le lettem szólva, beállítottam a dátum-időt.
;)
Értettem! Innentől rendes leszek! :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.22. 20:46:40

@pizzaszeletvágó: Jókisfiú! Ötös, leülhetsz :)
Saját érdekedben érdemes, mert akkor tudod, mikor készült - vagy mennyi ideig volt a sütőben a dolog ...
Különben csak megütötte a szemem, amikor ránéztem a facsaródra, mert elsőre azt hittem, hogy Sonyt vettél!
süti beállítások módosítása