Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • Andrass9: @látjátok feleim szümtükkel: Szerintem a Blog.hu címlap okozza a ciánozást!!! Az Izabella szőlőnk ... (2021.09.27. 20:35) Bécsi palacsinta
  • Andrass9: @Boar.: Ahogy mondod! Kedvenc szomszédasszonyunk öccse főz remek hallevest! Ráadásul csak a maga f... (2021.09.25. 19:11) Egy ötcsillagos bográcsgulyás
  • Andrass9: @Juaniita: Egészségedre váljon!!! (2021.09.25. 19:09) Tökéletes májkrém maradék resztelt májból
  • szivar: @Andrass9: Egyszer próbáld ki a molnárkát (kalácstésztából kenyér alakú apró izé, hamburgerféleség... (2021.09.23. 01:45) Minek nevezzelek?
  • Andrass9: @Waka: Viszont úgy nem lenne remek csontalaplevem... Nem tudom, mit szólna a káposzta, ha fél napi... (2021.09.22. 21:14) Káposztás húsos csont
  • szivar: @Andrass9: Akkor te jobban jártál, mint én a füstölt húsvéti sonkával. Nem szaladt szét, csak mozg... (2021.09.15. 02:21) Feles zöldborsópüré

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (11) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (54) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (14) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (5) bazsalikom (60) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (2) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (35) bőrősháj (2) bors (337) borsikafü (5) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (13) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (36) citromlé (45) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (16) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (28) csirkecomb filé (10) csirkeláb (2) csirkemáj (13) csirkemell (24) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (6) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (15) csombord (3) csont (4) csontalaplé (7) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (10) cukor (146) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (38) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (3) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) égerfa (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (63) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (44) fánk (3) farhát (4) Farkas András (33) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (55) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (100) fekete bors (2) feles borsó (4) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (460) fokhagymapor (6) fokhagyma granulátum (16) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (17) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (10) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (66) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (97) gyömbér (122) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (9) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (348) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (22) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (4) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (5) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (10) kacsanyak (7) kacsaszárnytő (3) kacsazsir (4) kacsazsír (55) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (95) kakukkfű (39) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (35) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (19) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (41) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (29) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (4) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (83) köménymag (26) konyak (3) könyv (2) koriander (31) koriandermag (32) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (162) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (11) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (24) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (16) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (14) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (61) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (43) lime héj (2) lime levél (6) liszt (128) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (99) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (20) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (79) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (8) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (37) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (9) olivaolaj (134) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (63) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (33) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (132) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (34) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (149) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (11) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (93) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (10) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (5) prézli (38) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (14) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (45) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (51) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (82) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (18) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (175) sárga laska (3) savanyúkáposzta (6) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (344) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (47) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (73) szalonnazsír (3) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (39) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (11) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (67) szerecsendióvirág (54) szezámmag (13) szezámolaj (13) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (40) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (22) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (92) tejfel (67) tejföl (85) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (222) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (10) tüdő (2) túró (33) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (46) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (241) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (24) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (28) vörösbor (28) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (25) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (56) zellergumó (46) zellerlevél (40) zellerszár (31) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (42) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (79) zöldség (3) zöldségalaplé (10) zsálya (46) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (73) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Kacsacsiga

2014.01.12. 07:00 Andrass9

Tegnap (szokás szerint) a TV Paprika elõtt ettem a vajas kenyeremet, amikor megjelent Adrien Richardson ausztrál fenegyerek, akinek mindenrõl csak az jut eszébe.

A hús!

Imádom a mûsorát, szórakoztató, hangulatos és az a kemence ...

Látom ám, hogy egy szép darab kacsamellel foglalatoskodik. Nos, ezt meg kell próbálni reprodukálni!

A recept kacsamellet kér, ami persze nincs itthon. Soha nem is volt még magában. Kipucoltam az eldugult lefolyónkat, felkantároztam a kutyát (legyen neki is egy jó napja) és nekiindultunk a hazai multi henteséhez. A kutyát kikötöttem a parkolóban, én meg beszáguldottam: Kacsamell van? Nincs. Csak kacsacomb vagy libacomb. Mindkettõ szép volt. Végül vettem egy pirinkó kacsacombot (kacsamell helyett).

Innen a kedvenc kifõzdémhez vezetett utam, ott megettünk a kutyával egy oldalaspörköltet nokedlival, almapaprikával és egy kisfröccsel (neki csak a csontja jutott).

Itthon meg összeállítottam a hozzávalókat 2 főre:

  • 1 kisebb darab kacsamell (most kacsacomb)
  • 4 szelet bacon
  • 4 szelet papírvékonyra szelt füstölt sonka (elhagyható, túl sós lesz az étel)
  • darabka vaj (mert a combon alig van háj)
  • 4 vékony sasliknyárs vagy hosszabb fogpiszkáló
  • bors, kakukkfû

10.jpg

A combból kivarázsoltam a csontot és szép vékonyan 45 fokos szögben (nem több, nem kevesebb! :) kb 5 mm vastag szeleteket vágtam belõle. A végére már alig maradt hájas rész, csak a hús.

11.jpg

Elhelyeztem 4 sorba (a hájas részek egy irányba nézzenek!), letakartam egy mûanyag zsacskóval és a klopfoló oldalával kicsit megkalapáltam.

12.jpg

Megszórtam pici borssal, mert bors az mindenbe kell. Sózni nem kellett volna, elég sós a bacon és a sonka :(

13.jpg

Ráfektettem a csikokra egy-egy bacon szeletet és ennek tetejére az opcionális füstölt sonkát. Megszórtam egy csipet kakukkfûvel is, mert miért ne?

16.jpg

Egyesével szépen feltekertem csigává.

17.jpg

Az így elkészült csigákat megszórtam további két tekerés borssal és két-két fogpiszkálóval (monstre saslikpálcával) rögzítettem, szét ne essenek a sütéskor.

21.jpg

A serpenyõbe tettem a pici vajat, felforrósítottam, majd a tekercseket a hájjal lefelé beletettem. Ha kacsamellbõl készül, nyugodtam a száraz serpenyõbe tegyük, azonnal kiadja a zsírját.

22.jpg

15 perc múlva megfordítottam.

23.jpg

Ekkor, ha a serpenyõm sütõálló, a sütõbe küldöm, de most egyszerûen lefedtem és még 10 percig sütöttem. Az eredeti recept szerint egy krumplipüré karikában illik tálalni, de most gyorsan fõztem hozzá kis rizst, megszórtam petrezselyem levéllel és a közepébe állítottam a csigát. A kisült szafttal meg lehet locsolni.

24.jpg

Csoda jó lett, feleségem is szerette - csak kicsit sós. Legközeleg a sonka kimarad, vagy tényleg kacsamellbõl késztítem, ami a nagyobb hús/kevesebb sonka arány miatt elbírja a sót.

A neve? Miért? Ha van kakaóscsiga, miért ne legyen kacsacsiga?

184 komment

Címkék: bors kacsamell kakukkfű bacon füstölt sonka

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr965750222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.13. 07:19:18

@medvedr: olyan, hogy szilárd, de még rózsaszín, nem szürkül be. pont sikerült eltalálnom. egy maradt vastagabb, azt otthagytam, nem féltem tőle, csak nem volt hozzá így kedvem.

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.13. 07:19:48

@hajdulaszlo (volt hajdul): ezt nem értettem...
nekem a kacsa az káposztáért kiabál mindig.

Pinka-Panka 2014.01.13. 07:31:31

@Andrass9: Ne túlozz kérlek:) - ki rak fel ide mindig mást?:)
jajj, dehogy, a rántott leves variációkat jól tudom, a diéta ideje megtanított. Mindenki változatosan főz itt, csak én hangoskodok.
Amúgy, köszönöm és jól esik nagyon!

Pinka-Panka 2014.01.13. 07:32:37

Jó reggelt mindenkinek!

Szépen indul a nap! Ma zöldbab főzelék lesz, meg van még csmell pácolva, az lesz roston.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.13. 09:39:08

@hajdulaszlo (volt hajdul): Értem és igazad is van. Viszont mivel gyorskaja volt, nem főztem hozzá pürét (viszont nem titkoltam el, hogy a recept pürét kér hozzá). A maradék csigát másnap zöldsalátával ettem meg, a rizst viszont 3 virslivel :) No, azok se gyakran találkoznak!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.13. 09:43:08

@medvedr: Akasztják a hóhért? (Nem lehetett kihagyni.) Érdekes, hogy Mexikóban semmi bajunk nem lett, pedig a legeldugottabb kis koszos utcában is ettünk gyorskifőzdékben. Ők valamiért jobban ügyelnek az ételek frissességére, mint nálunk a gyorsan meggazdagodni akaró vállalkozók (vendéglősnek nem nevezném az ilyeneket).
Amúgy köszi a figyelmeztetést, mert már kacérkodtam vele, hogy eszem egy csimicsangát náluk.

süllőcske 2014.01.13. 10:07:26

A maradék csigát a szaftban megpirított zsemlyébe tenném,savanyú uborkaszeltekkel, és elvinném a suliba, uzsonnára.
Ez olyan zsemlébe valónak tűnik nekem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.13. 10:14:29

@süllőcske: Hát ha ilyen picire sikeredik, akkor valóban lehetne tízórai :)

Pinka-Panka 2014.01.13. 10:14:47

Olvasom, a köretről írottakat. Olyan érdekes, hogy mindenkinek más ízlése van, a z én legjobb barátnőmtől hallom sokszor, hogy tarhonyával eszik a fasírtot, meg néha rizzsel. Nekem ez furán hangzik, de miért ne, Ő kárpátalji, így biztos más ízek vannak megszokásban.
Én is kialakult köret rendszerrel főzök, vannak ételek, amihez csak a megszokott köret dukál, sültekhez javarészt krumpli változatok, néha rizs. nem mindegy milyen húshoz micsoda. Ha diétán, elválasztón vagyunk, vagy nem akarom érezni, hogy teli vagyok, akkor van a hús, zöldségekkel csak változat.

Én is megteszem, hogy rántott hús mellé rántott zöldséget, vagy csak párolva adom. Babette is jól mondja, mert a kacsa liba, nekem is káposztával a legjobb. de írtam a héten, hogy a legjobban annak zsírjában sült krumpli jön be, a hús nélkül és az káposztával. jajj, de finom nekem.

Andrásnak is megbocsátunk, mert leírta, hogy nem a rizs járna mellé, s pl a riszt én simán megeszem a magam elrakta lecsó mellé. mi az hogy...

Nálunk ma van nézeteltérés ez ügyben, mert a lányunk a ki köret imádó, neki a főzelék ma nem megy. Hát, akkor neki rizs van. Én simán a főzelékre szavazok, bár még a konyha közelébe se voltam:)

süllőcske 2014.01.13. 10:19:16

Vadmájak, halmájak jóval ízesebbek, mint a háziállatkák esetében. Hiába kövér, csupa zsír a libamáj, nem olyan kifejező ízű.Inkább a zsírról szól.
Nekem legalábbis, a máj legyen intenzív aromájú, rozé, kívül pirult, körüle finom szaftok.
Másodsorban számításba jöhet a májterrin, az is csuda jó.

Pinka-Panka 2014.01.13. 11:36:58

Ebédünk készen. Szép érmeket csináltam, a főzelék is jó, kicsit átfőztem, mert én raktam el az üvegbe, s kicsit még átjárattam, s fokhagymásan persze, s tejföllel, sok petrezselyemmel:)
Rizs, meg a kisasszonynak, aki dolgozik, így kiszolgálom, hogy meleg étel legyen időben, s ne csábuljon hülyeségekre.
hideg van kicsit, de süt a nap, nagy séta vár ránk a kutyával délután. Messzi megyek vele, kettőnk örömére.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.13. 13:16:19

@Pinka-Panka: Én meg itt éhezem csak. Kéne valamit főzni, de feleségem nem akar most húslevest. Pedig úgy megennék egy kiadós apróléklevest csigával!
Lehet, mégis megfőzöm?
Azért elébb körülnézek a csodahüttőben :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.13. 13:18:34

@süllőcske: Halmájat kétfélét eszem (ennyihez jutottam eddig):
Tőkehalmáj saját olajában vajaskenyéren citrommal. Egy egész doboz egyszerre.
Resztelt harcsamáj. Ezt Dunaföldváron a halászcsárdában eszem, és finom! Bezzeg a halászléjük az paprikafőzelék és nekem kell vinni a csípőspaprikát, mert még az sincs.

Pinka-Panka 2014.01.13. 13:20:15

@Andrass9: csak nézegessél szét és főzz valami finomat:) Én még egy saját lecsót is főzök holnapra, mindegyik megy dolgozni és a rizs mellé elképzeltem, köretként:) Na, szedelőzködöm, kiadós takarítás után k jó lesz a séta nagyon!
legyetek jók!

Pinka-Panka 2014.01.13. 13:22:47

@Andrass9: tudd meg, az a tegnapi kacsamáj pástétom a vörös áfonyával igazi csemege volt! Ja és hagyma hozzá, szerencsére olyan jó lilehagymát vettem, ami nem erős, nem is fájt a gyomrom tőle és élvezetes volt igazán!

Pinka-Panka 2014.01.13. 13:59:19

A kedvencem, hogy a rántásnak köze van a rántott húshoz?:) Én sokszor azt hiszem, ezt dírekt csinálják csak, vagy tényleg?:::)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.13. 14:21:27

@Pinka-Panka: Nem találom a lilahagymát, pedig vettünk :(
Csilit főzök!

medvedr 2014.01.13. 14:45:18

@Andrass9: Úgy látszik igen, bár eez már közétkeztetés, nem volt vele dolgom sohasem. A hely hívogató volt, valami nem friss vagy a hőkezeléssel lehetett gond, mert minden inkább langyos volt mint meleg, szóval nem ajánlom. A trip advisoron már más is panaszkodott rájuk. Nem megyek új helyre trip advisor olvasás nélkül. Gondolom a mexikóiak rendesen átsütik a dolgokat. Thaiföldön én is ettem az utcai wokos sütőknél- semmi bajom nem lett, rákot halat kerültem, az átsütött húsok, zöldségek, tészták nagy bajt nem csinálhatnak.

vörösbor(de)minőségi 2014.01.13. 16:08:39

@Andrass9: akkor le a kalappal a nagysasszony tempója előtt:)) én amikor nordicozom az egy órába ennek a negyede fér bele...

ez egy igen jó tempó-tisztelet érte

Pinka-Panka 2014.01.13. 16:14:18

Sziasztok! jót jártam, nagyon jó volt, 1 óra 20 perc gyaloglás. Azon gondolkoztam hány km az, ha azt nézem 10 perc innen az állomás,s az pont 1km. de az ki van zárva, hogy az idő a km-rel egyene sarányban növekszik, mert kemény hegyeket kell megmásznom, így én saccra 4 km-t mondok. Az is elég szerintem és plusz 10 perc, ami még gépen voltam, erős fokozaton. Ma nagyon elégedett vagyok, két félét főztem, takarítás, gyaloglás, lelki élet jó és még nincs vége:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.13. 16:53:48

@medvedr: Rák és hal nélkül én meg sem lennék :) Sajna Thaiföldön még nem jártam, de Japán, HongKong csodás emlék kajaügyben!
TripAdvisorra meg írni is szoktam :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.13. 16:55:42

@vörösbor(de)minőségi: Akkor ott valami nem gömbölyű! Nordic sebessége közel másfélszerese a gyalogtempónak.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.13. 16:57:08

@Andrass9: megfőztem a csilit. Hááát - ez zseniális lett! Lesz is belőle poszt:(

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.13. 16:58:10

Főztem még spárgakrémlevest a tavalyi spárgából, az is finom volt. Csilit nagy kiszerelésben csináltam - jusson a gyerekeknek is!

Pinka-Panka 2014.01.13. 16:58:13

Mai sétámon, majd elcsábultam megint, igaz mindig ilyesmiken jár az eszem:)

Egy rétesbolt előtt állt egy helyes ember, s megállított, hogy a kutyát megsimogassa, szóba elegyedtünk, remek rétesek a pultban. Mit mondjak:) s akkor meséli, hogy hogyan készíti:) Azon vagyok, van meggyem, van dió, van alma, akkor miért akarok fánkot, inkább rétes lesz.

Pinka-Panka 2014.01.13. 16:59:20

@Andrass9: spárga leves nekem is jó!

2014.01.13. 17:39:21

@Pinka-Panka: megnéztem a videót, az élettől is elment a kedvem.

Pinka-Panka 2014.01.13. 18:41:07

@pizzaszeletvágó: ne már! ilyesmi nem számít, én nevettem rajta. Amúgy ma megnéztem, nem láttam nyitva a sütödét, a sétámat arra kanyarítottam, szerintem csak hétvégén lesz az nyitva.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.01.13. 18:53:33

Szép estét!
Hajdan a pisztrángmáj volt nálunk a sláger, a pisztrángtelepen volt bőven alapanyag. Hagymásan-fokhagymásan, kicsit gyorsan megpirítva készítettem. Azt bánom, hogy egy pástétomot nem dobtam belőle össze akkoriban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.13. 19:05:05

@Waka: Jóestét! A csuda gondolt akkor még a főzőcskézésre :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.13. 19:14:46

Most se mindenki gondol rá. Pl. most házi kolbászos tejfölös kenyér, pirított mogyoróval volt a vacsorám. Mondjam milyen volt?

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.01.13. 19:19:24

@Andrass9: Hát ez az!
@látjátok feleim szümtükkel: Olyan rossz azért nem lehetett. Minimalista konyha.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2014.01.13. 19:23:30

@látjátok feleim szümtükkel: Gondolom, klassz! A mogyorót én kihagynám, de tejfel és kolbász kenyérrel - csucsu!

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.13. 19:27:39

@Andrass9:
Nem hagynád ki a mogyorót, tényleg pirított volt, eszméletlen ízzel.

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.13. 19:31:20

@Waka: Maximális élvezettel.

A tejföl indította az étvágyat, a mogyoró csak csapódott hozzá, mivel pont most tisztítottam egy adagot a 2012-ben termettből. Ugye muszáj volt azonnal pirítani egy adagot. A 13-ast sajnos mind ki kellett dobni, mert nem volt benne mag.:(

süllőcske 2014.01.13. 19:35:49

Én pedig nem tudok pacallevest főzni, hiába churut, marokkói czitrom, akármi zöldfűszer,nem megy.
Szétesik, nincs összhangja. Gyenge muzsika. Pedig Erdélyben olyanok vannak, mint az álom..
Vagy csak a pacalvásárlásom teszi, hogy ízetlen, nem zamatos, érzéketlen a leggondosabb körülményre is?
Azért van jó élményem is a Mars téri piacról: Egy jó tejtermékes, Régi idők íze, vagy ilyesmi címmel. Apuskáim, az a téföl, az a vaj, sajtik, elég jók. Vettem nagyon-nagyon jó penészes, érett, hihetetlen krémes sajtot, vállalom a konyhán, nagyszerű. Még saját "parmezánjuk" is van, és az is jó!

Pinka-Panka 2014.01.13. 19:46:09

Szép estét!
én meg sem szólalok, csak joghurt volt natúr:(

2014.01.13. 19:51:17

@süllőcske: Bár a pacal nem kenyerem, mégis ha írnál valamit a készítés módjáról, vagy linkelnéd ha már megvan valahol írva, akkor talán gondolkodhatnánk együtt. /Hirtelen rákerestem g betűs barátommal pacallevesre és lehet, hogy én ezt szeretem? Bár sosem ettem./

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.01.13. 19:53:48

@süllőcske: Ez nehéz kérdés. Talán csak az alapanyagon múlik a dolog.
Hanem, írót hol a csudában lehet kapni? A Culinaris-ban van ugyan, de az messze esik.

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.13. 19:54:54

@Waka:

Fődi volt a, me mind a fődrű lött főszödve.:)
A fene egye meg, mármint a 2013-as évet. Azért nincs vész, mert van még 2011-es is, majd kiderül jó-e még.

vörösbor(de)minőségi 2014.01.13. 19:57:27

@Andrass9: één vagyok a gömbölyű.ez a baj,és ezért irtam azt amit:)))
én is odateszem magam de sacc/kb 4km-nél sajna nem több a táv.de nem gondoltam volna milyen klassz dolog ez a nordicozás.egyszer a kezembe adta valaki a botját és szó szerint felszaladtam a normafához budakeszi felől.ha nem én csinálom nem hiszem el.olyan mintha még két lábam nőtt volna-és valahogy egy tartást és egy tempót is észrevétlenül generál.sokkal lanyhábban kavar az ember bot nélkül.szóval egy naccerű dolog.

vörösbor(de)minőségi 2014.01.13. 19:59:07

@Waka: iró?madarasban rendszeresen.és finom is ráadásul.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.01.13. 20:04:55

@látjátok feleim szümtükkel: Nálam is szikkad az erkélyen még vagy öt kiló 2012-es törökmogyoró.
@vörösbor(de)minőségi: Pöpec. A legközelebbi csak 56 km. Autópályán. Gyalog.

2014.01.13. 20:06:35

@Waka: Gyalog? Mé'? Kocsival csak 10 km? :)))

2014.01.13. 20:15:59

@látjátok feleim szümtükkel: akkor az idei termés nem ér egy lyukas mogyorót se? Mert nálam csak lyukas mogyorók vannak, ritkább a nem lyukas, mint a lottóötös. :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.13. 20:22:58

@pizzaszeletvágó:

Ugye a tavalyi termésre gondoltál, idén még nem termett.:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.01.13. 20:27:36

@pizzaszeletvágó: A kocsi, mint alternatíva, nem jöhet szóba, tekintve, hogy nincs. Azért valljuk be, kocsival sokkal közelebb van, mint gyalog.

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.13. 20:36:49

@Waka:

Kérdés, hogy térben vagy időben nézzük azt a közelséget.

Mert ugye ha a kocsi halad a térben, akkor az idő kevésbé halad, így időben közelebb van. Ha meg a kocsi áll, illetve a gyalogos megy, akkor az idő halad gyorsabban, és térben van távolabb.

2014.01.13. 20:39:58

@Waka: de jó neked! eggyel kevesebb házikedvencet kell etetned! :)

@látjátok feleim szümtükkel: hát honnan tudjam én, az egyszerű fejemmel, hogy mikor terem az a mogyoró! én csak a piros mogyoróst ismerem! :)

süllőcske 2014.01.13. 20:42:47

De azért, a biztonság kedvéért, fogtam ma egy két-és fél kilás csukát, meg jött még egy pufi, szép nagy kősüllő. Ezután mentem tanítani, középiskolás fokon.
Jó volt, tanítványaim, értik ezt a dolgot, kapnak jó , grillezett halat, ha elmegyünk, plain airben festünk, és csudáljuk a NAPOT!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.01.13. 20:45:02

@látjátok feleim szümtükkel: Van másik aspektus is, mikor valaki elvisz a kocsijával. :D
@pizzaszeletvágó: Cserében egészségesen élek, és kutyagolhatok mindenhova.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.01.13. 20:46:34

@süllőcske: A szellemi táplálékot feldobja a fizikai.

Pinka-Panka 2014.01.13. 20:48:34

@Waka: mindennek van előnye is, a mai napig gyalogolok mindenhova, s jó! Egészséges nagyon!

2014.01.13. 20:53:06

@látjátok feleim szümtükkel: Linux-szal ez modellezhető? :))) Várjál, gépelem: Iksz egyenlő Iksznull per gyök alatt egy mínusz vé négyzet per cé négyzet. Té egyenlő té null per gyök alatt egy mínusz vé négyzet per cé négyzet. Már csak azt kell kiszámolni, mennyivel lesz idősebb Waka ikertestvére, mire Waka visszaér a madarasból. Illetve a menet közben a garvitáló és a tehetetlen tömege egyszerre változik-e? :P
(ezt a mogyoróért kapod!)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.01.13. 20:57:03

@pizzaszeletvágó: Így elnézve két utasnak kell még felszállnia, hogy senki ne legyen a buszon.

2014.01.13. 20:57:47

@Waka: ezt valahol irigylem!

süllőcske 2014.01.13. 20:59:27

@Waka:Ugye-ugye, megvan a szép folyó jelenléte!Te tudományozod, kétség nem fér hozzá, a mi műteremablakunk a Tiszára néz...Legyen a tiétek is, kedves korcsmások!

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.13. 21:00:06

@pizzaszeletvágó:
Mínusz vé...cé négyzet az bizony elő szokik fordulni, és akkor ott az útszéli kukoricás.:)
Linuxal.

2014.01.13. 21:03:40

@Pinka-Panka: minket a munkánk kocsiba ültet, és/vagy számítógép elé görnyeszt.
Csak ma az ország 3 nagyon különböző pontjáról jelentkeztem ide be a blogkocsmába! ;)

@Waka: :)))

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.13. 21:12:34

Beszéljünk egy kicsit erről a kacsigabigáról is, ha már ez a poszt témája. Tegnap a saját futkározós, kapirgálós fürdőzgetős kacsáimból főztem, de bizony annak a combját Andrass9 nem csavargatná, illetve csavargathatná, de az bezony nem sülne meg ennyi idő alatt.Kemény húsa van, persze más íze is.

Szóval a kacsa kapcsán nagyon jó ízre találtam. A mellét megsütöttem, és ahhoz karamellás vörösborban párolt cseresznyét készítettem. Eddig soha nem alkalmazott módon fűszereztem. Némi zsírt és barna cukrot karamellizáltam, dobtam bele késhegynyi fahéjat, 3 szem tört szegfűszeget, és késhegynyi kurkumát, majd rátettem a cseresznyét, és vörösbort ötve rá addig pároltam, míg besűrűsödött egy kissé. A három fűszer valami különleges ízkombinációt adott, és egyáltalán nem érzett ki sem a fahéj, sem a szegfűszeg. Legközelebb forralt borral fogom kipróbálni, de abba egy kis darált borsot is teszek, meg persze egy kis citromot a cseresznye helyett.

2014.01.13. 21:15:52

@látjátok feleim szümtükkel: nem jó! Januárban, mikor a mogyoró terem, sehol egy kukoricás! :)

@süllőcske: jókor mondod, ma útközben megálltam a Tiszánál, csak úgy, nézni a folyót egy kicsit.

Pinka-Panka 2014.01.13. 21:15:58

@látjátok feleim szümtükkel: Elhiszem, s itt érzem az ízét a nyelvemen, pláne a joghurt után. Nagyon köszönjük, jó ötlet. Te is jókat tudsz:)
Milyen cseresznyét tettél, befőtt vagy mirelit?

Pinka-Panka 2014.01.13. 21:18:05

@látjátok feleim szümtükkel: Ja és nekem nagyon bejön ez az íz párosítás!

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.13. 21:23:35

@Pinka-Panka:

Mirelit, de szokzam nyáron frissből is.

Pinka-Panka 2014.01.13. 21:30:10

@látjátok feleim szümtükkel: +van kacsacomb, kipróbálom. remélem kapok mirelit cseresznyét, nagyon jó lehet. Végre más íz. a férjem nem ehet káposztát amúgy sem, így ez nekem most jó ötlet!

Mindenkinek jó éjt!

Ugyandehogy (törölt) 2014.01.13. 21:33:10

@pizzaszeletvágó: na ezért jo ha az ember a haza előtt tartja a golyót...

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.13. 21:34:43

@Pinka-Panka:

Nagyon finom krumlipürét csinálj mellé.

2014.01.13. 21:36:40

@látjátok feleim szümtükkel:

Valahol egy rugóra jár az agyunk :)
Jó kombináció.
Az egyik karácsonyi fogáshoz készítettem hasonlót, én is most először!
A cseresznye saját fáról, magozott fagyasztott.
Karácsonyiasan akartam fűszerezni: kacsazsír, barnacukor, pici fahéj, pici szegfűszeg, vörösbor.
Ezt vörösborban pácolt őzgerinchez adtam.
Nahát! :)))
(van is kép róla, de sajnos csak a készről, azon meg nem jön át az íze)

A kurkuma mit tudhat még benne? Most próbálom elképzelni.

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.13. 21:45:45

@pizzaszeletvágó:

Valami olyan egységes ízt varázsolt, hogy nem érződött ki a másik két íz. Én szeretem külön-külön a fahéjat és a szegfűszeget is, de pl, a forralt bort eddig azért nem kedveltem, mert külön-külön kiéreztem mind a kettőt.

Cseresznyét más régóta, és sokszor készítettem így, csak kurkuma nem volt benne soha.

Mostanában olyan ételekre is teszek kurkumát, amihez eddig soha, pl. zöldséges rántottába, vagy például curryt ( persze nem túlzásba ), és az is nagyon bejön.

Lehet, hogy egy helyen vették a rugókat amiket az agyunkba raktak?

2014.01.13. 21:51:32

@látjátok feleim szümtükkel: az a helyzet, hogy nálam most termett először a cseresznye annyit, hogy el lehessen tenni belőle legalább fagyasztóba. Ugyanakkor valószínűleg munkált bennem apósom veres színű szilvabefőttje, amit fahéjjal, szegfűszeggel rakott el régen, és pár hónap múlva meg nem mondtad, mitől is van olyan jó íze, nem érzett külön. Szerintem ezzel így jártunk.
Azt jól értem, hogy van (esetleg volt :))) ) futó kacsád?

vörösbor(de)minőségi 2014.01.13. 21:52:12

@Waka: akkor marad ez:

Vaj és író készítése
A tejszínből köpüléssel vaj készíthető. Gyűjtsünk össze elegendő tejszínt, és dolgozzuk meg mechanikusan: például egy befőttes üvegben rázogassuk vagy habverővel kavargassuk, amíg ki nem csapódik belőle a vaj. A kivált massza szilárd, sárgásfehér lesz, amit enyhén meg lehet sózni. Jobb minden boltban kapható vajszerűségnél. A vaj tetején elkülönül az író, egy kevés folyadék (0,2 dl), ami javarészt víz, benne kevés tejcukorral és kazeinnel. Ez savanykás ízű, finom és egészséges italként fogyasztható, ha elegendő mennyiséget gyűjtünk össze belőle.

süllőcske 2014.01.13. 21:56:57

@látjátok feleim szümtükkel:
Szerintem is, a kurkuma összefogó fűszer. Mint a foghajma, mint a vereshajma, kell az nekünk, igen , nekünk, csucsu.

2014.01.13. 22:01:37

@látjátok feleim szümtükkel: @süllőcske: jó, legközelebb kurkumával próbálom, van még alapanyag, és kérik is tőlem a folytatást.

süllőcske 2014.01.13. 22:02:24

@vörösbor(de)minőségi:
És készítsünk belőle írós tésztát, pároljunk benne halacskánkat, legyen mártásunk írós. Házilag ajánlatos.

2014.01.13. 22:05:46

@látjátok feleim szümtükkel: jaj, ehhez még tovább kell magam képezni, tehát van "lábán futó" és "a futó" fajta. :)))

Amit írtál a combjáról, az fogott meg, erősebb más ízű hús. Igen, ez érdekel.
De most mi van ezzel a futással??? :)))
Mert izé, milyén fut, ha nem a lábán? :)))

2014.01.13. 22:10:38

@látjátok feleim szümtükkel: a futó kacsa, amelyik a csigát eszi, az meg különösen érdekel, van-e neki gasztronómiai értéke?
Amúgy én állattartáshoz nem értek. Soha nem csináltam igazán és nem abban nőttem fel.
Ha valamit magyarázni akarsz nekem, akkor csak kíméletesen, mint a hülyegyereknek!

süllőcske 2014.01.13. 22:12:01

Anahita most sütött naspolya-alma pitét, tönköly kelttésztában. Remek, ropogós lett, igen finom.

2014.01.13. 22:15:08

@vörösbor(de)minőségi: mindig is csodáltam a tejet, mint anyagot. Valahogy köze van a teremtéshez, hát még amit @süllőcske: teremt belőle! :)

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.13. 22:15:15

@pizzaszeletvágó:

Nekem gyakorlatilag három fajta van, barbi fajta fehér néma ( 20 éve ezt tömték májra ), bekeveredbe néhány fekete néma, és vadkacsa. A futó kacsa ( nézd meg a képét a gugliban )alkatilag más, az enyémek vízszintesebbek, míg a futó kacsa felfelé hosszú. Piacon már láttam, nagyon helyes a kinézetük. Az én fajtám nem nagyon szeret futni ( túl víszszintes az alkata ), inkább repül ( már ha nincs levágva a szárnya ).

Ja, és az enyémek tápot nem ettek még életükben, vegyszer is csak annyi megy beléjük, amennyi a búzában és kukoricában van. Csudás sárga a hájuk színe.

süllőcske 2014.01.13. 22:22:23

@pizzaszeletvágó: Apuskám, mi apró dolgainkhoz , hát a Bálint Sándorok leírásai, bizony újragondolázásokra várnak.

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.13. 22:35:21

@süllőcske:

Sokan azt sem tudják kik a Bálint Sándorok. Manapság meg kevés hasonló terem, és nem ők a sztárok.:(

Bővítetten újra kell termelni sok mindent. Azért akad egy-két Felföldi László pl., bár szerintem őt sem annyian ismerik, mint amennyien kellene.

látjátok feleim szümtükkel 2014.01.13. 22:36:36

@pizzaszeletvágó:

A narancsos vadkacsa a legfinomabb.:) No jó éjt, már alig látok, majd máskor ezt megvitatjuk.

vörösbor(de)minőségi 2014.01.14. 10:49:02

@pizzaszeletvágó: nekem ha itthon már csak 2liter van belőle-már nyugtalan vagyok:))
korlátoz.nem enged szabadon csapongani.
tesom sokat élcelődik ezen,ő az az érdekes hardver aki csecsemőként sem itta.volt is ebből gond-mert abban az időben csak ámerikából lehetett tápszert szerezni nehezen.azóta is a tejterméket feldolgozva igen-de tejet sosem.

2014.01.14. 12:44:30

@vörösbor(de)minőségi: van érzékenység, ez általában mediterrán vérvonalat jelent a családban! :))) Apám volt olyan, ha nem ivott egy liter tejet egy nap, hát "éhes" volt. :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2014.01.14. 19:49:07

@vörösbor(de)minőségi: Sejtem én, hogyan kellene készíteni de majdnem nagyobb macera, mint keresgélni. Van afféle botcsinálta recept a neten, de az meg nem az igazi, inkább savót készít: www.youtube.com/watch?v=88JIyrY5ZV4
@süllőcske: Éppen ara kellene.

vörösbor(de)minőségi 2014.01.14. 20:55:34

@Waka: stimmt igazad van -ez nekem sem tetszene.és valszeg az a kicsi ecet az ízt is befolyásolja.

csigafrédi 2014.01.17. 13:40:33

Én is csípem a műsorát és hát hasonló az ízlésünk, húst hússal :D

Jól néz ki ez a pálcikás!
süti beállítások módosítása