Nem tudom másképp nevezni, feleségem villámkajaként fõzte és jó volt. Sajnos Babette_ nem lelkesedik érte, de remélem azért megbocsájt. Különben is kell egy kis diétás étel a kacsasült után!
Még terem a zöldbab a kertben és idõnként begyûjtök egy nagy marékkal. Ebben az esetben ez a marék lett vagy 40 deka. Éhesek voltunk és gyorsan kellett valamit enni. Ilyen kevés babot hamar meg lehet pucolni, pláne, ha fiatalon szedtem le a bokorról.
A szálkásságára azért figyeljünk. Egy kis lábasban kb egy deci enyhén sós vizben megfõztük/pároltuk a babot. Amíg az fõtt (10 perc teljesen elegendõ!), egy kis serpenyõben fõtt füstölt császárhúst pirítottunk egy kanálka vajon (ez volt a hûtõben), de bacon is megfelelõ lenne.
Két tányérra való bab jött össze, ami kettõnknek pont elég.
Megszórtuk a sült császár darabkákkal (én még egy kis vajat/zsírját is locsoltam rá). Erre már csak a pirított prézlit (amit a legutóbbi barátfülébõl a hûtõbe mentettem) és egy adag tejfelt tettünk. A prézli kifejezetten kiemelte a zsenge roppanós zöldbab ízét!
Az étel és a poszt is gyors és egyszerû lett ...
Update!!!
Találós kérdés:
Aki kitalálja mi ez, és hol van, annak nem kell babot enni, és kap egy virtuális pecsenyekacsát.