Babette_-tõl kaptuk ezt a receptet.
Nincsen most energiám irodalmi értékű művet rittyenteni hozzá, úgyhogy egyszerűen csak leírom, hogy készül. Az ötlet egyébként egy étterembõl jött, ami a 13. kerületben a Trófea helyén állt (ha még az van ott, nem vagyok naprakész), ugyanitt isteni volt az eperkrém leves is túrógaluskával, nem is értem, miért szûnt meg, állandóan tele volt.
A receptet nem kaptam, hanem kitaláltam a kajából, ilyet szoktam csinálni.
A hagymát vékonyra szelem, olívaolajon kicsit megfuttatom, egyik sarka kicsit megpirulhat (de nem több).
A sárgarépát és fehérrépát julienre szelem, és rádobom a hagymára pár percre. Ezalatt vékony csíkokra vágom a húst.
A legjobb hozzá a csirkemell (ami egyébként véleményem szerint semmi másra nem jó – na jó, darálva esetleg rakottasba), de nekem most nyúlcomb akadt a kezembe, ilyenkor nyár végén eléggé tele a fagyasztó, és utálok benne derékig behajolva turkálni.
A zöldségre, hagymára közben rászórom a fûszereket: currypor (rengeteg kell hozzá), római kömény, görögszéna (lepkeszegmag), bors, apróra vágott chili.
Amikor felszáll a fûszerek illata, ráteszem a húst. Körbepirítom. Amikor kifehéredett, felöntöm kis vízzel, és pár percig megrotyogtatom.
Közben megfõzöm a rizst.
A végén beleteszem a zöldborsót, megkóstolom, utánasózok, fûszerezek (ilyenkor mindig kissé kevésnek találom a curryt.
Legvégül összekeverem a rizzsel.
Tádámm! Kész.
Mennyiségeket direkt nem írtam, ízlés kérdése, egyedül a SOK curry a fontos. Meg az, hogy más zöldségekkel nem érdemes kísérletezni, mert elviszi az ízét.