Hirdetés

Hirdetés

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

Ahol más receptek is vannak ...

Magyar gasztroblogok gyűjtőhelye

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) alaplé (71) alma (30) almaecet (16) almalé (4) almaszósz (4) Anaheim (2) ananász (2) Ancho Gigantea (9) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) aprólék (3) arborio rizs (9) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (5) avokado (7) ázsiai bolt (2) bab (13) babér (39) babérlevél (40) bableves (3) bacon (37) Balaton (2) balzsamecet (13) bambuszrügy (2) banán (3) baracklekvár (6) bárány (6) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (23) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (2) bazsalika (4) bazsalikom (54) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (6) Bechamel (2) bélszín (9) besamel (5) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (2) birka (2) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL80 (2) bodza (2) bor (21) bőr (2) borecet (10) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (3) borjúcomb (6) borjúláb (3) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (4) borókabogyó (28) bőrősháj (2) bors (275) borsikafü (4) brassói (2) brie (2) brindza (2) brokkoli (3) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (11) búzadara (6) búzafinomliszt (26) búzasikér (2) cajun (3) Cajun (3) cajun fűszerkeverék (17) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (3) cayenne bors (6) cékla (14) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (10) Chérie (3) Cherie (3) chili (7) chipotle (3) churut (2) citrom (67) citromfű (13) citromhéj (33) citromlé (40) citromnád (12) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (2) creole (3) Creole (2) creole fűszerkeverék (5) creole seasoning (2) csalamádé (2) csalán (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (7) császárszalonna (3) csemegeuborka (5) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (56) csiliolaj (2) csilipaprika (45) csilipaszta (26) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (5) csili krém (11) csillagánizs (3) csiperke (21) csipetke (14) csipsz (3) csirke (24) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (27) csirkecomb filé (8) csirkeláb (2) csirkemáj (9) csirkemell (21) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (5) csirkeszárny (14) csodahüttő (10) csokoládé (8) csombor (14) csombord (3) csont (4) csontalaplé (4) csontvelő (2) csuka (3) csülök (28) csusza (2) cukkíni (23) cukkini (10) cukor (134) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (2) curry (19) currypaszta (11) cvekkedli (2) C vitamin (3) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (35) datolya (3) datolyaparadicsom (2) degesz (2) dió (27) disznózsír (2) durbincs (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (57) ementáli (5) eper (5) eperlekvár (2) erdélyi mustár (3) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (10) fahéj (34) fánk (3) farhát (4) Farkas András (24) farok (3) fartő (2) fasírt (2) fehérbor (24) fehérbors (49) fehérhagyma (9) fehér hagyma (2) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (98) feles borsó (3) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (406) fokhagymapor (4) fokhagyma granulátum (12) füge (4) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (17) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (9) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (2) füstölt kolbász (14) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (8) füstölt só (3) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galangal (5) galuska (4) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (8) gépsonka (3) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (3) gévagomba (3) ghí (51) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (65) gombapor (4) gombóc (4) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (2) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (8) grrr (5) Gruyere (2) guacamole (3) guajillo (4) guba (2) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (84) gyömbér (108) gyöngybab (2) gyöngytyúk (2) habanero (7) habarás (2) habcsók (2) hagyma (300) hagymakarika (2) hagymalevespor (6) hal (13) halászlé (2) halsaláta (3) halszósz (17) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (14) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (3) homár (3) húsgombóc (3) húslé (3) húsleves (15) húsos csont (3) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeno (22) jalapeño (21) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (4) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (4) joghurt (19) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (5) kacsa (12) kacsacomb (8) kacsaháj (6) kacsamáj (6) kacsamell (8) kacsanyak (5) kacsaszárnytő (2) kacsazsír (45) kacsazsir (3) kacsazuza (3) kacsazúza (3) kaffir lime levél (5) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (81) kakukkfű (38) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (11) kápia (26) kapor (32) kapormag (7) káposzta (16) kapri (4) kapribogyó (15) karaj (10) karajcsont (2) karaláb (26) karalábé (26) karamell (3) kárász (6) kardamom (22) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (4) kecskesajt (2) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) keksz (2) kelbimbó (6) kelkáposzta (18) kelt tészta (2) keményítő (9) kemény sajt (3) kenyér (26) kenyérlepény (2) kenyérliszt (20) kerekrépa (4) keszeg (3) ketchup (9) kifli (13) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (4) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (3) kókuszreszelék (4) kókusztej (11) kolbász (26) kolbászhús (5) köles (3) kolozsvári (9) kolozsvári szalonna (18) kömény (74) köménymag (19) konyak (3) könyv (2) koriander (27) koriandermag (26) köröm (20) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (18) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (16) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (148) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (16) kukoricadara (7) kukoricakeményítő (6) kukorica dara (3) KungPao (8) kurkuma (20) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (14) lamb (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (10) lecsó (28) lecsókolbász (3) lecsópaprika (4) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (13) leveles tészta (7) leves (6) leveskocka (4) liba (2) libacomb (6) libaháj (5) libamáj (6) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (48) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (38) lime levél (6) liszt (109) Lucullus (6) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (4) majonéz (24) majoranna (85) mák (12) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (10) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (3) marcipán (2) marha (5) marhacomb (4) marhacsont (10) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (3) marhanyak (15) marhaoldalas (4) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (23) mikró (2) miso (2) miszo (2) mogyoró (4) mogyoróhagyma (50) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (5) mussel (2) must (4) mustár (68) mustármag (21) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (9) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) narancs (5) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (10) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (5) olaj (17) olajbogyó (7) oldalas (33) oliva (20) olívabogyó (3) olivaolaj (119) olívaolaj (7) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (53) oregánó (6) öregtészta (2) őrölt kömény (5) őszibarack (2) osztrigaszósz (8) pác (4) pácolás (2) pácsó (4) padlizsán (18) padlizsánkrém (2) palacsinta (6) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (31) paprikacsuma (26) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (118) paradicsomlé (26) paradicsompüré (31) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parmezán (31) parmigiano reggiano (2) párolt hal (2) passata (2) pástétom (3) paszternák (14) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (11) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (140) petrezselyemgyökér (19) petrezselyem levél (37) pirítós (3) pirospaprika (77) piros jalapeno (2) piskóta (8) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (8) porcukor (7) póréhagyma (25) pörkölt (10) portobello (4) prézli (32) pritamin (4) provence-i fűszerkeverék (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (3) répa (9) repceolaj (2) retek (5) réteslap (3) rétesliszt (13) ricotta (4) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (4) rizs (40) rizsbor (4) rizsecet (4) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (4) rizstészta lap (2) rókagomba (6) római kömény (42) római saláta (8) római tál (2) rostélyos (13) rozmaring (70) rozsliszt (7) rub (2) rum (14) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (49) sajtfonat (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (46) salsa (3) San Marzano (4) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgarépa (153) sárga laska (2) savanyúkáposzta (5) savanyúság (2) savanyú káposzta (11) serrano paprika (7) sertés (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (2) sertéslapocka (2) sertésmáj (2) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (2) shimeii (2) shimeji (5) shitakee (6) shrimp (4) SHU (2) sikér (13) snidling (20) (274) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (37) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (18) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (29) spenót (44) Spicy Fiesta (8) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (5) sültkrumpli (6) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (64) szalonnazsír (2) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (22) szecsuáni bors (2) szeder (3) szegfübors (34) szegfűbors (5) szegfűgomba (4) szegfűszeg (6) szegfüszeg (10) szejtán (4) szélesmetélt (5) szemesbors (4) szerecsendió (59) szerecsendióvirág (45) szezámmag (11) szezámolaj (11) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (6) szilva eltevés (2) szinesbors (6) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (35) szőlő (3) szőlőlevél (2) szörp (2) sztrapacska (3) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (7) taco (2) tamarind (4) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (11) tarja (21) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (5) tartár (3) tbone (2) tej (84) tejfel (60) tejföl (84) tejszín (84) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (2) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (6) tócsni (3) tofu (2) tojás (203) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (8) tök (7) tokaszalonna (3) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (4) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (6) törökmogyoró (6) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (2) trappista (9) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (6) tyúk (3) uborka (23) újhagyma (41) újkrumpli (14) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (209) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (16) vaníliás cukor (15) vargánya (15) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (8) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (21) vörösbor (21) vöröshagyma (118) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (22) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (51) zellergumó (38) zellerlevél (32) zellerszár (28) zöldbab (13) zöldbableves (2) zöldbors (3) zöldborsó (37) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (70) zöldség (3) zöldségalaplé (2) zsálya (40) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (9) zserbó (2) zsír (59) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Sertés oldalas alufóliában

2013.09.05. 07:00 Andrass9

Gyorsan kellett valami vacsorát készíteni, amihez feleségem elõvett egy adag nagyon húsos sertés oldalast. Nyár van és nagyon meleg, így csak szabadtéri elkészítés jöhetett számításba.

Találtam két kisebb cukkínit, meg volt hagyma és fokhagyma is kéznél. Az oldalas darabokat alaposan megfûszereztem egy creol fûszerkeverékkel (csípõs és nagyon illatos keverék).

20.jpg

Mivel a fûszer sós volt, azonnal el is kellett készíteni, ezért szalvéta méretû alufóliákra hagymát karikáztam

21.jpg

rátettem a húst, amire durvára vágott fokhagymát rakosgattam

22.jpg

majd 3 karika centi castag cukkíni szeletettel fedtem be.

23.jpg

A fóliát alaposan lezártam.

24.jpg

A grillre helyeztem kb 45 percre és további grillezett cukkínivel tálaltam (amirõl persze kép már nem készült ...)

A fóliacsomagban remek szaft keletkezett, köszönhetõen a cukkíninek!

46 komment

Címkék: hagyma cukkini oldalas

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr875426481

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.05. 09:37:49

@Babette_: Mert egy figyelmetlen és lusta dög vagyok, akit az éhség zavart, nem az olvasók tájékoztatása :)

2013.09.05. 11:24:05

@Andrass9: pedig kép nélkül nem hisszük el, hogy jó lett kibontva abból a fóliából... :)

A fűszerkeverékről tudhatunk valami közelebbit?

Jut eszembe a neten találtam, mert kerestem valami mexikói jellegű fűszerkeveréket, és ezt találtam, van véleményetek róla?

1 evőkanál köménymag
1 evőkanál pirospaprika
1 evőkanál oregánó
1/2 evőkanál bors
1 evőkanál zellerzöld
1 evőkanál fokhagyma granulátum
2 evőkanál chilipor
1 evőkanál citromhéj
1 evőkanál porcukor

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.05. 13:12:29

@pizzaszeletvágó: A creol fűszer, amit használok, a Zatarian cég keveréke, New Orleans egyik alapíze. Egyesek szerint a Jambalaya alapfűszere.
"It contains salt, dextrose, garlic, chili powder, cayenne pepper, paprika, black pepper, onions, spices and other ingredients. This gives food a real "kick" as you add it to dishes."
Só, szőlőcukor, fokhagyma, csili por, cayenne bors, paprika, feketebors, hagyma és egyéb fűszerek és összetevők.
A gyártó szerint ez a keverék egy jó helyettesítője a kommersz só/bors párosnak.

Az általad talált recipe is jól hangzik!

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2013.09.05. 13:14:23

Ez a disznó biztos nem 110 kilós eerópai minőségű sertés volt, azoknak még nincs ilyen szép húsos oldalasa :))
Érdekes a fűszerezés, meg a zöldségek társasága, ez hamarosan ki lesz próbálva!

@pizzaszeletvágó: szerintem nem teljes. Hiányzik belőle az E621 ;)

susztertangó 2013.09.05. 15:19:45

@Andrass9: Ma voltam a megyeri Lidliben. Ázsiai áruk vannak, most több mint a múltkor. Ja, és mellette néhány mexikói árú.

látjátok feleim szümtükkel 2013.09.05. 16:11:33

Hát! Ha én éhes vagyok, akkor nem 45 percig
ba(szakodok)brálok a grillel, hanem 15 perc alatt összerántok egy vacsorát. Lehet, hogy nem oldalasból, csak vékonyra szelhető valamilyen húsból. A fotót meg úgyse lehet megenni, így azt akkor lőnék, amikor nem éhesen készítem ezt a vacsorát.

Egyébként az oldalas nagyon egy világbajnok darab.:)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.05. 16:55:39

@látjátok feleim szümtükkel: Csak annyi a hibája, hogy nem készül elé az általad óhajtott 15 perc alatt ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.05. 16:57:19

@PO: Nem emlékszem, hogy Mexikóban használták volna az MSG-t :)

susztertangó 2013.09.05. 18:00:50

@Andrass9: A mehikóiak döntő többsége ital-sör volt, ezért nem peso-de valami igen hasonló hangzásúval.....:-)))/időnként lemegyek italbolt színvonal alá, hehe/

susztertangó 2013.09.05. 20:28:32

@Andrass9: Hát kell nekem matematikussal viccelődni?! Maja jelekkel válaszol s én még a zősmagor rovásírást sem ismerem :-((

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.09.05. 21:12:27

Szép estét!
Finom falat, kár, hogy nem olvastam elébb. A múlt héten a Tempo-ban 640-ért mérték a szalonna- és bőrmentes császárvéget. Szép vastag, húsos volt, vettem is egy kilót, de csak szimpla sült oldalas lett belőle.
A jó időnek hála nő a kertben a paprika, paradicsom meg a cukkini, mint a bolondgomba. Holnap meglesz a második csiliszüret is, délután megveszem hozzá a paradicsompaprikát.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.05. 21:52:26

@Waka: Ezek szerint te nem látod a Blogkocsma user privát posztjait? Ugyanis ez fenn van már egy hónapja vagy több :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.05. 21:53:32

@susztertangó: Ez a baboly szem nagyon megtetszett :)
Zősmagyarul pedig nem tudok ...

2013.09.05. 22:42:27

@Waka: jó, hogy jössz, már éppen mondani akartam, hogy a képen látható oldalas bizony nem az a fajta oldalas, amire nagyanyám azt mondta volt a hentesnél, hogy "egy kiló vékonyoldalt adjon már Sanyikám", hanem a disznó oldalának az a része, ahol a porcos rész fölött egy laza zsírréteg mögött, bizony nagyon finom kizárólag sütnivaló vastag fehér hús található, esetleg káposztába tehető, ez mosolyog itt ránk a képen az alsó szeletről felénk fordulva, szóval inkább császárhús-vég ez, a lengőbordák felől, mint oldalas, amit az ipari bontás sajnos nem választ külön, ellentétben ahogy én bontanám a disznót, így oldalas néven adják el, ami nem nagy tévedés, dehát mégis. Ez még az említett 110 kilós, disznónak nem nevezhető állatnál is jelentős vastagságú lehet.
(soha nem értettem, minek vágnak le nálam soványabb disznót...)

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2013.09.06. 00:27:05

@pizzaszeletvágó: szerencsére ez az oldalas nem házi vágásból jött, mert az ilyet nálunk is lehámozták a tőtött káposztába. Néha én is kifogok ilyet. Olyankor örvendek ám, nagyon! :))

@Andrass9: akiknek az ősei a csokoládéitalba csilit kevertek, azoktól sok dolog kitelik! :D

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.09.06. 06:37:35

@Andrass9: Látom, de nem szoktam elolvasni, meghagyom az élvezetet a megjelenésre.
@pizzaszeletvágó: Olyant bizony hentesnél már ritkán kapsz, hacsak nincs ismerős.
Creole fűszerkeverék:
homecooking.about.com/od/spicerecipes/r/blspice6.htm
homecooking.about.com/od/spicerecipes/r/blspice5.htm
Az utóbbinál egyből meg is akadt a szemem a hungarian paprikán, meg a filé powder-en, ami a sassafra fa leveléből készül. De mi az ördög lehet?

süllőcske 2013.09.06. 15:28:46

Ezt a húsrészt én is, nagyon szeretem. Így elkészítve is csucsu.
Legutóbbi ölésünk alkalmával kivadásztam ilyesféle, igazi pecsenyéket adó részeket, mélységi, világos izmokat, nehogy eltűnjenek a kolbászhús közé. Nagyon jók.

2013.09.06. 16:07:47

Örömmel közlöm, hogy sikerült képet feltöltenem az indafotora. :)

Nézzetek be "hozzám".

Egyik dolog, amit jópár napja ígértem: újabb kivitelű "NDK-s grillsütő" magyar változatban, vasaló zsinór nélküli kivitelben, hőálló fehér bevonattal. Sőt, a Vasedény webáruházában megtaláltam rendelhető státuszban.

beston.hu/retro-comfort-1-asztali-grill.html
és
indafoto.hu/pizzaszeletvago/image/19519721-2567576b/user

Másik, fontosabbik, amire választ várok a szendvics definíciójának pontosítása érdekében: tekinthető-e szendvicsnek a mai reggelim!?
Képen megtaláljátok.

indafoto.hu/pizzaszeletvago/image/19519773-63f06475/user
és
indafoto.hu/pizzaszeletvago/image/19519761-be0defd9/user

Remélem nem kevertem össze a képeket, de ott mindent megtaláltok.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.06. 16:37:51

@pizzaszeletvágó: Atyaúristen! Te most már minden nap lelkesen fogsz képeket felrakni?
Az utolsó két képed pedig nem szendvics :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.06. 16:38:45

@Waka: Pedig alapvető célom a felrakásával, hogy ha tetszik, akkor engedélyezd, amikor jónak látod.

süllőcske 2013.09.06. 18:20:33

@pizzaszeletvágó: Nagyon nem szeretnék megmondó lenni, ha véleményformálásom néha azt is sugallja.
Reggelid felfogható szendvicsnek, de a fogalom klasszikus értelme sérül. Azért van ez, mert a zsemle elázik a szafttól. Holott a kenyérszelet a szendvics alapállásában szigetelő funkciót tölt be, amit a vajazás, krémsajtozás tovább stabilizál.
Szaftos, töltött zsemléd ettől még jó reggeli.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.09.06. 19:13:18

@pizzaszeletvágó: A mai reggelid szabatos neve Hami. Nem, nem a kék törpe. Csaplár Vilmos hősének örökbecsű találmánya, amit a Vendéglátóipari Vállalat újítási prémiummal jutalmazott.
Könyv: moly.hu/konyvek/csaplar-vilmos-penzt-de-sokat
Film, mely a maga módján egész jó, de a könyvet nem képes igazán jól visszaadni: videotar.mtv.hu/Videok/2010/12/09/14/Penzt_de_sokat_.aspx

süllőcske 2013.09.06. 19:39:50

Gyerekek! Olajoshalat készítettem, elsőrendűt, gardából, bagolykeszegből, lerben, cserépedényben, kardamommal, köménnyel, majorannával, borssal, marokkói citrommal. Vacsora belőle megvolt, és azt mondom, ez igen! Ez jól sikeredett!

süllőcske 2013.09.06. 19:44:06

Ja, és kérhetek-e méltatlanul mellőzött kocsmácskámban egy kis kvantitást? Kik haragusznak rám, enyhüljenek: Nehéz dolgok akadályoztak a kocsmázásban.

Ugyandehogy (törölt) 2013.09.06. 19:48:54

@süllőcske: legyen belőle poszt.
még sosem csináltam olajoshalat.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.06. 19:49:15

@süllőcske: Nem hiszem bárki is haragudott rád. Az élet tele van váratlan és mérhetetlen feladatokkal, amik akkor jönnek, amikor a legkevésbé sem számítasz rá. Én sem kocsmázom túl sokat, viszont főztem párat, amiből leszen poszt (pl. sárgarépafőzelék, mint régi adósságom).

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.06. 19:50:51

@Babette_: Én még sohasem csináltam, de a jó öreg orosz olajoshal, az még most is a kedvencek közé tartozik!

2013.09.06. 20:01:33

@Waka: beletekertem a filmbe, ez tényleg "Hami" :) Hogy lesz ebből pénzem? :)

@süllőcske: bevallom kíváncsi voltam a véleményedre. Igaz, hogy a szigeteléssel baj lehet ilyen egyszerű töltött zsemle esetében, de most nem volt! Ugyanis ez nem annyira folyós-szaftos töltelék volt, a "zsemleátitató képesség" nevű természettudományos állandója határértéken belül maradt, azaz magyarul, nem tudta átáztatni a zsemlét, csak annyira, hogy pont jó lett. Fontos megemlíteni, hogy tetejét rátéve egykezes! ;)

Ha nem is érdekes, de az ízéről valami fogalmatok legyen: benne volt az a mexikói fűszer kombináció, amiről tegnap kérdeztelek benneteket. ;)

2013.09.06. 20:08:22

@süllőcske: olajjal felöntve, lassan, forráspont alatt "pároltad" fűszereket gondosan elhelyezve az olajban, vagy hideg verzió?

2013.09.06. 20:13:03

@látjátok feleim szümtükkel: kétbalkezes, de csak az egyiket használtam... ;)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.09.06. 20:13:29

@süllőcske: Nem szép dolog a szegény pórnépet ilyesmivel izgatni, most vehetek egy új klaviatúrát, mert elázott a nyálcsorgástól. Az étek igencsak érdekelne, mivel a főnököm már egy jó ideje rágja a fülem olajos hal ügyben. Na nem tudsz jönni, hát nem jössz, mi azért várunk. A helyed a söntés sarkán fenn van tartva, más nem telepszik oda.
@pizzaszeletvágó: El kell adni egy nagy csomót, és dől a lé.

süllőcske 2013.09.06. 20:13:37

@pizzaszeletvágó: Ja, nagyon jó! Szóval, meglazúrozta a zsemlyét, ami szép motívum. Waka is megitatta a sült zsírral kissé, és az is jó.
Elmondom még, hogy a műfaji villanypásztorok tisztelete korántsem érdekel annyira, mint most kitűnt. Betartásuk szerintem nem egyenesen arányos a hitelességgel, az élményszerűséggel, amit jóval többre tartok.

süllőcske 2013.09.06. 20:18:05

@Waka: @pizzaszeletvágó: @Babette_: @Andrass9:
Jojó! OK. Már írom is! De két másik ételt már beterveztem, ezeket küldöm elébb. Most lesz egy kis időm, jövök is!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.09.06. 20:35:31

@süllőcske: Akkor legalább tudunk az egészségedre is inni egyet!

süllőcske 2013.09.06. 20:39:56

@látjátok feleim szümtükkel:
..továbbá rendkívül fontos, hogy a csukló a könyökkampóhoz viszonyítva mélyebbre essen, és a nyakgödörtől ejtett függőleges egyenes a cipő orránál előbbre kerüljön..

2013.09.06. 20:57:07

@süllőcske: én úgy hasra esnék... :)

süllőcske 2013.09.06. 21:06:49

@látjátok feleim szümtükkel:
Kényelmetlen. Tárgyalás, előadás előtti kellemetlenség, aminél csak a mustáros ing, kecsapos cipő gázabb, nem beszélve az ingujjba pottyant baconról.