Vendégváró voltam - kisebbik lyányom jelentkezett be vacsorára. Mivel elég sokáig volt kénytelen sertés nélküli diétán élnie, most kihasználtam, hogy ez a szigorítás nem érvényes többet és disznóhúsokat sütöttem meg a grillen.
Kezdetnek elõvarázsoltam a csodahüttõbõl 4 bepácolt tarja szeletet. A tarját egy hete fűszereztem szerecsendióval, kakukkfűvel, borssal és csöpp rozmaringgal meg egy erős jamaikai fűszerrel. Pár nap múltán azután befagyasztottam a szebb jövő érdekében. Volt néhány csõ kukorica is, meg vegyes zöldségek a thai marha után. Tavaly vettem egy öntöttvas tárcsaszerûséget, amit azóta gyakran bevetek, mert tökéletesen süti a húsokat!
A tarját eredetileg Jamaican Jerk fûszerrel is ízesítettem, ami elég erõteljes fûszer, így most a són kívül semmit sem tettem rá. Az utóbbi időben sót csak közvetlenül a sütés előtt szórok a húsra, nehogy a levét kiszívja. A tárcsát meglocsoltam olivával, majd amikor már füstölt, akkor a húsokkat tettem rá.
Egy szép méretes lapáttal kergettem körbe a forró vason, nehogy odasüljön! Míg a hús sült, fejenként egy-egy csõ kukoricát alufóliába csavartam, és a parázs fölé tettem sülni. Maradt az elõzõ napi thai piros currybõl nagy adag zöldség (zöldborsóhéj sárgarépa, mungóbabcsíra, bambuszrügy, jégcsapretek, karaláb), amit a húsok után a vasra tettem, és lelkesen kavargattam, míg megmelegedett. Nagyjából az étel elkészültekor a kukoricát is késznek nyilvánítottam. Az egészet egyszerre tálaltam egy nagyobb tányéron.