Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • szivar: @látjátok feleim szümtükkel: "...de olyan puha volt, mint ami frissen jött ki a kemencéből." Nem ... (2021.09.21. 23:25) Minek nevezzelek?
  • látjátok feleim szümtükkel: @Andrass9: Vágd kisebbre! (2021.09.20. 19:43) Káposztás húsos csont
  • szivar: @Andrass9: Akkor te jobban jártál, mint én a füstölt húsvéti sonkával. Nem szaladt szét, csak mozg... (2021.09.15. 02:21) Feles zöldborsópüré
  • Andrass9: @Andrass9: Mármint a reptérre :) (2021.09.14. 20:22) Lazac a pácban
  • Andrass9: @Isley: Valóban, a Metróban szokott lenni. Általában ott veszem, de mostanában egyre drágább ... (2021.09.10. 15:17) Gyors de ciki
  • Andrass9: @nyisztor: Köszönöm a tanácsot, még soha nem hallottam erről. Jövőre bizisten kipróbálom! (2021.09.10. 11:02) Elfogyott a ghí - újat kell készíteni

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (11) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (54) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (14) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (5) bazsalikom (60) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (2) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (35) bőrősháj (2) bors (336) borsikafü (5) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (13) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (35) citromlé (44) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (15) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (28) csirkecomb filé (10) csirkeláb (2) csirkemáj (13) csirkemell (24) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (6) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (15) csombord (3) csont (4) csontalaplé (7) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (10) cukor (146) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (38) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (3) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) égerfa (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (63) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (44) fánk (3) farhát (4) Farkas András (32) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (55) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (100) fekete bors (2) feles borsó (4) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (459) fokhagymapor (6) fokhagyma granulátum (16) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (17) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (10) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (66) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (96) gyömbér (122) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (9) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (347) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (22) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (4) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (5) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (10) kacsanyak (7) kacsaszárnytő (3) kacsazsír (55) kacsazsir (4) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (95) kakukkfű (39) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (35) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (19) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (41) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (5) kenyér (29) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (4) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (83) köménymag (26) konyak (3) könyv (2) koriander (31) koriandermag (32) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (161) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (11) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (24) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (14) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (61) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (43) lime héj (2) lime levél (6) liszt (128) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (99) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (79) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (8) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (37) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (9) olivaolaj (134) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (63) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (8) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (32) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (131) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (34) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (149) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (10) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (92) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (5) prézli (38) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (14) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (45) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (51) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (82) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (17) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (174) sárga laska (3) savanyúkáposzta (6) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (342) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (47) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (72) szalonnazsír (3) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (39) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (11) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (67) szerecsendióvirág (54) szezámmag (13) szezámolaj (13) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (40) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (22) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (92) tejfel (67) tejföl (85) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (221) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (10) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (46) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (240) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (28) vörösbor (28) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (25) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (56) zellergumó (45) zellerlevél (40) zellerszár (30) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (42) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (78) zöldség (3) zöldségalaplé (10) zsálya (46) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (73) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Lecsó bográcsban

2013.07.26. 07:00 Andrass9

Ismét Gárdonyban kötöttünk ki a barátainknál. Üres kézzel nem szeretek menni, vittünk hát lecsópaprikát, paradicsomot, hagymát, valami maradék István Gazda kolbászát és szalonnát.

Tudtam, hogy a háziasszonynak van füszerpaprikája, ezért azt nem is vittem, de vettem 6 csõ friss kukoricát is. Bepakoltam a kisbográcsomat, amit még indulás elõtt kisikáltam és bekentem szalonnabõrrel. Egy kis kupac sárgabarackfa hasábot is vittem, mert féltem, hogy a legutóbbi bográcsolással elfogyasztottam a tüzifájukat.

Felkockáztam 20 dkg füstölt szalonnát és közel egy kilónyi vereshagymát. A kolbászról lehúztam a belet, és felkarikáztam. Házigazdánk a már megismert tudásával remek tüzet szított, amin kisütöttem a szalonna zsírját és beledobtam a hagymát és a kolbászkarikákat, hadd piruljanak egy kis pirospaprikával.

11.jpg

A parázsba a tûztér szélére betettem az alufóliába csomagolt kukoricákat is - szépen megsülnek, mire a lecsó kész van. (Ez persze nem jelenti azt, hogy kukoricás lecsó készült! Egyszerûen csak szeretjük a sült kukoricát.).

12.jpg

Felkockáztam a paradicsomot és karikára vágtam a paprikát.

10.jpg

Ezalatt a tüzön szépen megpirult a hagyma és társai.

13.jpg

Én mindig a paradicsomot teszem be elõször a lecsóba, hogy a paprikát ne kelljen sokáig fõznöm. Ha kell, akár kardviadalra is kiállok emellett a módszer mellett!

14.jpg

Addig rotyogtattam, amig a paradicsom héja összepöndörödött.

15.jpg

Ekkor borítom csak bele a paprikát.

16.jpg

Addig fõzöm, amig a zöldpaprika kicsit összeesik, de még roppanós marad, és máris tálalom.

17.jpg

33 komment

Címkék: kolbász lecsó kukorica

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr215426509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.26. 09:55:03

jól csinálod.

a p.paprika nem keseredett meg, hogy olyan korán beletetted?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.07.26. 10:03:11

@Babette_: Köszönöm!
Kicsit aggódtam, de a rengeteg hagyma nem engedte megkeseredni.

Fenchurch68 2013.07.26. 10:55:00

@Andrass9: Nagyon jól néz ki. Viszont én még eddigi életemben soha, senkitől nem láttam, hogy a lecsóba őrölt paprikát tett volna. Legközelebb kipróbálom, gondolom, hozzáad egy lehelletnyi plusz ízt. (Persze csak ha nem TG téglatörmelék típusú, de van még egy kis igazi családi paprika itthon.)
Van még itt magamfajta szénhidrátfüggő, aki a bő lére hagyott lecsóba nokedlit szaggat?

vörösbor(de)minőségi 2013.07.26. 11:23:34

hinnye az a kis pöndörödő paradicsomhéj.....majdnem válóok:DDD

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.07.26. 11:26:14

@Kató néni: Túrósmácsik is bevallotta a pirospaprikát a blogkocsma.blog.hu/2013/07/25/rizseslecso_kolbasszal posztban, így nem vagyok egyedül.
Nokedlit viszont még nem hallottam lecsóban, de elképzelhető! Rizst vagy tojást vagy mindkettőt ettem már. Meg persze húst is láttam már lecsóval :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.07.26. 11:26:54

@vörösbor(de)minőségi: Soha nem hámoztam benne a paradicsomot, de értem amit mondasz!

susztertangó 2013.07.26. 13:07:47

Kérdeztem már a Tisztelt Publikumtól, hogy mondjuk 2 x csípősre sikeredett lecsóba enyhítendő a lángolást, értelmes mennyiségű tejfölt borít?
---------------------------------------------------
@Andrass9: Hát lecsót eszünk vagy lecsó főzeléket? Utóbbihoz ajánlott a kukta fazék + kézi merülő mixer......Van egy nagy fedő valahol a házban elküldöm, pajzsnak :-)))

susztertangó 2013.07.26. 13:10:02

@Kató néni: Nokedli? Jöhet, csak ne kelljen grízes tésztával...Ámbár, hogy egyre kevesebb lesz az ízlelő bimbó a számban, lehet, hogy ez is mindegy :-((

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.26. 13:10:22

@vörösbor(de)minőségi: jujjuj, valóban. de én se hámozok, csak pöckölök.

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.26. 13:11:24

@susztertangó: hát nem tudom. egyszer csináltam tiszta bogyiszlóiból, hadd legyen erős.
meg se próbáltam menteni...

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.26. 13:12:11

@susztertangó: mondjuk talán rizzsel felütni, legfeljebb vesztesz egy bögre rizst.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.07.26. 14:18:03

@Babette_: Ott a pont - az egyetlen csillapító anyag a rizs egy jól sikerült lecsóhoz! (Szerintem!)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.07.26. 14:19:32

@susztertangó: Na adok én neked főzeléket! Most javítottam fel a fedőimet dugóval a fogójába, hogy melegen is meg tudjam fogni. Lehet - a botmixer jó fegyver lesz?

vörösbor(de)minőségi 2013.07.26. 14:40:41

@Babette_: @Andrass9: néha magam is igy teszem bele a kajába valamiért éppen sietek vagy nincs kedv meghámozni vagy kemény a paradicsom-és juj de utálom magam- na nem éppen akkor hanem evéskor.:DDDD

susztertangó 2013.07.26. 14:42:48

@Andrass9: Heyljes!Mindenkit lekardozunk a botmixerrel, aki papuskát főz a jó alapanyagból.

vörösbor(de)minőségi 2013.07.26. 14:44:05

@Babette_: rendszeresen bogyiszból készitem.gyakorlatilag szóban meghatározhatatlan élmény-frenetikus?földöntúli?éteri?egyik sem adja vissza,igy egy új szót kell erre kreálni.

vörösbor(de)minőségi 2013.07.26. 14:53:08

@susztertangó: tejföl az segit mert elsimítja a lángolást.a rizzsel csak a mennyiséget növeled semmit nem szed le a csipősségéból.

susztertangó 2013.07.26. 14:53:46

@Babette_: Uff, mintha eltűnt volna egy há eszem.(Bár már mondták-mindíg a barátnőm-hogy egyre kevesebb).Ha kidobtad a tűztenger lecsót, megmentés helyett-azt is értem. Meg azt is , ha úgy értetted, nem is gondoltál mentegetésre, benyomtad friss kenyérrel, sörrel vááá. Ebben az esetben felteszem azbesztből van az alsóneműd..A számat tudom sörrel hűteni, de a másik véglet...sörrel locsoljam? Ejnye. Valójában csak arra lettem volna kíváncsi, hogy mit szóltok a tejfölözéshez. Persze tejfölös lecsóra gondoltam és NEM lecsós tejfölre.:-))

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.26. 15:58:00

@susztertangó: kidobtam. az első tányérral megettem, becsületből.
nem kellett volna.

tejfölös lecsó. tényleg nemtom.

egy kedves barátom (isten nyugosztalja) csinált egy érdekes reggelit egyik munkahelyen: paprika megfonnyasztva kis olajon, majd tejföllel elkeverve.
azóta se láttam senkinél ezt az ételt emlegetni,

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.07.26. 16:45:19

@Babette_: Hát nem tudom. Lecsó és tejfel - valahogy nem biztos, hogy szeretném. Viszont bogyiszlóiból készült lecsót már megettem néhányat - miközben körbeugráltam a fél világot, úgy csípett!
Nagyon szeretem a bogyiszlóit. Egészen más íze van, mint a TV paprikának.

turósmácsik 2013.07.26. 17:15:54

@Andrass9: Sőt, hogy tromfoljak, susztertangó és Waka is nyíltan felvállalta!:))
Ahogy te lecsaptad a sisakrostélyt a paradicsomban főzöd a paprikákat kijelentéssel, úgy nálunk ember is felhorkan és lábával dobolni kezd, hogy lecsóban nincs helye őrölt paprikának.
De van-de nincs, aztán vagy teszek bele vagy nem.

turósmácsik 2013.07.26. 17:18:45

Ettem már tejfölös lecsót kármentésből, éhségből kifolyólag - baromi erős lett - valamennyit simított is rajta, de a végesvégeredményen nem. Huhh...
Szóval ha lehet, akkor kuka, vagy kisadagokban fagyasztó ízesítéshez.

turósmácsik 2013.07.26. 17:19:37

@Andrass9: Nekem is vannak ilyen dugós fedőim!!! Nagyon praktikusak!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.07.26. 17:46:09

@turósmácsik: Na látod! Akkor mégsem fogunk párbajozni :)

susztertangó 2013.07.26. 17:48:28

@turósmácsik: Valóban kis adagokban lefagyasztva pörkölt alapba jó ötlet.

turósmácsik 2013.07.26. 18:00:53

@Andrass9: Biztosan nem! Rám szegezel néhány számsort és azonnal szörnyethalok! Én viszont nem adom ki a saját titkos fegyveremet!!!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.07.26. 20:11:31

Szép estét!
Én a tejfölös lecsót is nyíltan bevallom, bár én a tejfölös ételek nagy barátja vagyok.
Nokedlivel is rulez!
Jut eszembe, nem tud valaki habanerot kilószám (2), emberi áron (1500-2000)?

Ugyandehogy (törölt) 2013.07.26. 20:13:19

@Waka: sajnos, nem, idén döglődik a habanero növényem:(

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.07.26. 20:31:16

@Babette_: Nekem is. A hatból egy kelt ki, és még most is csak tíz centis.

látjátok feleim szümtükkel 2013.07.26. 21:58:02

@Waka:
Jó estét.
Nekem van egy adag bohócsipka paprikám, nem kiló, de jó néhány, csak dísznek és próbának ( két évesek a tövek, és most érnek rajta a paprikák ), ha elfogadod eljuttatom neked. Állítólag nagyon erős, de mi nem használunk erős paprikát. Ha nem kell senkinek, akkor kidobós.

1kutya 2013.07.26. 22:16:39

@Waka: tejfeles lecsó OK!, viszont pirospaprika, rizs és tarGonya pfejjj!!!
tojás viszont jöhet...

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.07.26. 22:29:04

@látjátok feleim szümtükkel: Köszönettel elfogadom, igen sok erős paprikakrém fogy, készítek abból is.
@1kutya: Ízlések és...

susztertangó 2013.07.27. 06:20:05

@1kutya: Ahány ház, annyi kávédaráló.
süti beállítások módosítása