Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (2) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (9) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) bl112 (2) BL112 (3) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) cajun (3) Cajun (4) cajun fűszerkeverék (18) Camembert (2) camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) jalapeno (25) Jalapeño (3) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfű (40) kakukkfü (113) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (32) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (67) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (7) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (12) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (237) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (254) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Mézes-mustáros csirkecomb

2013.05.26. 07:00 Waka

Szerdán jött el a háziorvos, elégedett volt édesanyám egészségi állapotával. Azt javasolta, igyon a galagonya virágos hajtásvégéből készült teát. Remek. A galagonya épp a múlt héten volt virágja teljében. Szegény ember gyereke mit tehet, elindultam a Tekeres-völgybe. A leghűvösebb hely a környéken, talán még akad galagonyavirág. A Csatár-hegyi telekről elindulva a Szelence-sor mögött elterülő fennsíkon vágtam át. A réten rengeteg kakukkfűre leltem. Bár közelmúltban már szedtem máshol egy jó adagot szárítani, az itteni olyan szép volt, hogy nem tudtam ellenállni neki.

1.jpg

Szedtem hát egy marékkal, és elkezdtem töprengeni a felhasználáson. Egy mézes-mustáros csirkecomb mellett döntöttem. Az volt a cél, hogy a szárazabb, inkább sült hús jellegű, és a csíkokra vágott húsból készült, raguszerű változat közötti átmenetet készítsem el.

2.jpg

Hozzávalók:

6 csirkecomb

5 evőkanál mustár

5 evőkanál méz

150 g natúr joghurt

kis csokor kakukkfű

negyed kaliforniai paprika

egy fej vöröshagyma

étolaj

A csirkecombokat megsóztam, egy lábosba rendeztem, és kevés olajat öntöttem alá.

6.jpg

A hagymát, a paprikát és a kakukkfüvet finomra vágtam, és összekevertem a mézzel, a mustárral és a joghurttal.

3.jpg4.jpg5.jpg

A szószt ráöntöttem a csirkecombokra, és 3-as fokozaton, lefedve 40 percet pároltam, majd a fedőt levéve még 20 percig pirítottam.

7.jpg8.jpg

Zöldséges-kurkumás rizzsel tálaltam.

9.jpg

A hús szaftos, a mártás pedig nagyon kellemes, nem túl markáns ízű lett, a mustár és a kakukkfű finoman érezhető volt benne.

A Tekeres-völgyben aztán szerencsésen találtam egy jókora galagonyabokrot, ami még javában virágzott, és teleszedtem a kisvödrömet.

Jó pár éve, mikor Sándorfalván jártam, a gyakorlótéren citromos kakukkfüvet találtam. Sajnos idő előtt kellet távoznom, és már nem volt érkezésem szedni belőle. Van még olyan arrafelé?

46 komment

Címkék: méz joghurt mustár kakukkfű

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr265315058

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vörösbor(de)minőségi 2013.05.26. 07:25:02

7:22kor szépjóreggelt és mi mást is mondhatnék-mint elolvasva,nagyokat nyelve-ami ugye tagadhatatlanul a vegetativumra gyakorolt erős behatás eredménye-meghatározta a mai konyhai tevékenységet.köszönet mindkettőért a szerzőnek!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.05.26. 07:46:24

Jó reggelt!
A recept jó, tetszik a nagyobb levelű kakukkfüved is. Sándorfalván rég jártam, de most kaptam a feleségemtől egy tő citromos kakukkfüvet :)

süllőcske 2013.05.26. 09:02:20

Van. Arra gyakran gombászom, füvet is gyűjtünk, citriodorust is találtunk.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.05.26. 10:06:15

Szép napot!
@vörösbor(de)minőségi: Örülök, hogy tudtam ötletet adni.
@Andrass9: Köszönöm!
@süllőcske: Réd gondoltam, mikor írtam.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.05.26. 10:07:24

Finom eső esett éjszaka, megyek megszemlélem a kerteket, egy kis erkölcsi támogatás, ugyebár. :D

medvedr 2013.05.26. 12:36:18

Nagyon jó kis recept, tetszik! Egy kérdés: a kurkumából mennyit érdemes adott mennyiségű rizshez adagolni? Köszi!

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.05.26. 13:22:17

@medvedr: Fél liter rizshez egy kávéskanálnyit tettem. A rizs pirításának a végén adtam hozzá, és egy kicsit pirítottam vele, mielőtt felöntöttem.

Pinka-Panka 2013.05.26. 16:34:30

Sziasztok és szép napot!

Waka, nagyon tetszik amit főztél, jól is néz ki. Az írás is tetszett. A galagonya milyen betegség ellen javallt?

Sándorfalvi ügyekben, a Süllőcske és a Hajdú László tudna némi beszámolóval szolgálni. Ők azért előfordulhatnak jobban ott.

Pinka-Panka 2013.05.26. 16:36:47

Jajj Istenem, most látom csak Süllőcske kommnetjét:)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.05.26. 16:38:56

@Pinka-Panka: Csökkenti a magas vérnyomást, szabályozza a szívritmust, nyugtatja a szívideget.
Sándorfalvát éppen Süllőcskére gondolva említettem.

Pinka-Panka 2013.05.26. 16:41:38

@Waka: köszönöm, ezt jó tudni, hasonló bajokkal élek én is. Jómagam nem hallottam a galagonyát, a fehér fagyöngy teát azt fogyasztom kúraszerűen, kizárólag hideg vízzel áztatva. Talán kapok szárítva majd a gyógynövényesnél.

Pinka-Panka 2013.05.26. 16:45:13

Marhapörkölt van nálunk, nokedlivel. csontleves, eper rakás

Pinka-Panka 2013.05.26. 16:47:31

Délutáni melódia, nekem most úgy tetszik.

www.youtube.com/watch?v=iFa6I9KN63Q

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.05.26. 16:51:06

@Pinka-Panka: A fehér fagyöngy volt a másik javallat, de ezt egyszerűbb szedni.
Nálunk keddi poszt volt ebédre, későbbi poszttal.

Pinka-Panka 2013.05.26. 16:59:06

@Waka: a lényeg a fagyöngy teánál, 3 hétnél tovább nem ajánlatos fogyasztani, pihenés, majd újra. Napi 2x szoktam, reggel és este beáztatni, amúgy egy kellemes íz, semmi mást nem szabad beletenni, gyógyteák nem is kérik az édesítést, megvan annak a saját íze. Hatásos, tapasztalatból tudom. Én simán a 150-es vérnyomással is tudok produkálni hihetetlen szarullétet, inkább elkerülöm ha engednék...

Pinka-Panka 2013.05.26. 17:08:29

A mézről jut eszembe, nagyon lány koromban, még amikor, ellesni kezdtem a mostani munkámat - akkor egy nő felverte a tojáshabot, amibe jó sok mézet tett bele, s azzal bekente a haját, hogy az szerinte csak jó lehet. S hagyta rajta míg megszárad - nem kell elmondanom vísitva szaladt hozzánk, hogy kezdjünk a burájával valamit, hát órákat szedtük le neki a szöszös tincsekbe beleragadt mézet a habbal. Nem tudom hol hallotta ezt a sületlenséget, de óva intenék mindenkit, pláne hosszú hajjal.

Pinka-Panka 2013.05.26. 17:11:38

A lényeg ha mézes pakolást teszünk hajra, az mindig meleg vízben legyen feloldva és kevés ecettel kiegészítve, akkor nagy baj nincs, sőt szép lesz a haj tőle.

Fenchurch68 2013.05.26. 17:21:51

@Pinka-Panka: A nagymamám ivott fehér fagyöngyöt, kúraszerűen, ahogy írtad, és a szünetekben a galagonyát. Annak idején egy nagyon jónevű kardiológus ajánlotta neki, azzal, hogy a fagyöngy nem csökkenti vagy emeli, hanem normalizálja a vérnyomást, és tényleg segített az olyan állapotokon, mikor reggel 105/60, este meg 190/80.
A pakolásos tanácsot köszönöm, majd megmutatom a lányoknak. Annyi vegyszert kennek a hajukra, hogy tele van vele egy szekrény, aztán csodálkoznak, hogy töredezik a hajuk.

Fenchurch68 2013.05.26. 17:22:59

@Waka: Ecetes-mézes ollóval könnyen lehetett volna segíteni a haján :)

susztertangó 2013.05.26. 17:47:21

@Pinka-Panka: Nem a fehérjét, hanem a sárgáját kellett volna mézzel kikeverni és belsőleg használni-úgy finom is. De, ha felkeni az sem baj, lelehet mosni. Vagy félre értette vagy kitóltak vele.

Pinka-Panka 2013.05.26. 17:48:51

@Kató néni: Én nem szeretem ezt a sok ilyen-olyan divatos pakolásokat, amit a média hírdet. A töredezett és száraz hajra, egyszerűen ricinus olajat kell pakolni, nylon sapkát ráhúzni és 1-2 órát meleg helyen lenni. Lényeg a meleg, mert a fejbőr sose fázzon, mert az további bajt okoz. Majd utána mosni, ha már nagyon divat, akkor a Gliss Kur termékeke, amit jó szívvel ajánlok. Nevetni fogsz,de én maradtam a W"U 2 samponnál, s azt is csak hígitva, de én mást nem használok, sőt a kollégáim sem. Balzsam meg csak a két komponens, amit nem kell leöbliteni és nem zsírosit, nem neheziti el a hajtt és főleg levegőt kap. Minden vegyszert leredukálni és helyette, visszatérni az ecetes, kamilla teás, s külön féle olajos pakolásokhoz.

Arcra is csoda a kikevert tojássárga olajjal, igaz akkor meneküljön a férfi -ilyen boszorkányságokat, jobb ha férfi ember nem lát:)

Pinka-Panka 2013.05.26. 17:53:06

@Kató néni: igen normalizálja és kicsit vízhajtó hatású, ami egy bizonyos kor után senkinek sem árt.

Fenchurch68 2013.05.26. 19:01:52

@Pinka-Panka: Kamaszkoromban a zsíros bőrre csodát tett a kicsit felvert tojásfehérje. Wu-2 csodás, túrákra mindig azt vittem, hajat mosni, fürödni vele, bugyit mosni, univerzális csodaszer, pont mint a WD-40 :D
Egyszer egy Holt-tengeri iszapos (férfiak kedvéért: zöldesfekete) pakolásról elfeledkezve, ajtót nyitottam a postásnak, szegény akkorát ugrott hátra...

süllőcske 2013.05.26. 19:16:31

Mézes-mustáros.. Ez tetszik. Jó pikáns lehet.
Fagyöngyöt én is évek óta iszom, a galagonyát is beterveztem, de a böjt, a súlycsökkenés, a bor mértéktartóbb élvezete helyreigazította a vérnyomim.
Most nagy örömben vagyok, mert sikerült egyensúlyba hozni a zakatolni kezdő szerkezetet, ami én vagyok.
Ha még négy-öt kilót tudok fogyni, még karcsú is leszek, de már így is nagyon jó.

süllőcske 2013.05.26. 19:17:58

@Pinka-Panka: Továbbá az is öröm, hogy látok itt valakit..

medvedr 2013.05.26. 19:42:43

@Kató néni: Úgy van! A WU-2 a háztartás WD-40-e. Ez faktum.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.05.26. 19:49:46

@süllőcske: Téged is öröm itt látni, fontos a véleményed nekünk.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.05.26. 20:10:50

@Pinka-Panka: Néhány napja valóban jártam Sándorfalván. Csodálattal töltött el, milyen frankó kis strandot alakítottak ki. Sajnos a növényvilágot nem tudtam különösképpen megfigyelni, most a járdaépítés és térkövezésmódja kötötte le a figyelmem.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.05.26. 20:12:58

Egyébiránt tegnap este volt kisvárosunkban a Város Bora rendezvény, ahol a közönség szavazott a neki leginkább tetsző borra. Egy fiatal, szimpatikus borász Cabernet Suvignonja lett a győztes.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.05.26. 20:13:19

Wasmittel Uneversal, vagy mi a szösz.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.05.26. 20:17:07

@Pinka-Panka: Felénk a marhapörkölt-tarhonya kombó megy. Nokedlit akár magában is. Marhapörköltet is, meg tarhonyát is.
Tegnap jöttem rá, hogy akinek bogrács van, meg ködösre issza a szemét főzés közben, az nem biztos, hogy tud jó marhapörköltet főzni. A gyerek rántott csirkecombja jobban ízlett.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.05.26. 20:33:34

WU-2 Wermacht Univesale 2, a német hadsereg mindenre jó tisztítószere. Ez nekem sántít kicsit.

süllőcske 2013.05.26. 21:05:04

@hajdulaszlo (volt hajdul): Szia Lackó!
A tarhonya akkora újulási lehetőség a konyhán, hogy még. Jön!Jön!Jön! Tarhonyás süllőcske étel, itt, a kocsmában. Tartozom ezzel a déli végek régi étkultúrájának.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.05.26. 21:13:18

@süllőcske: Szia Andris! Gondolkodtam, hogy a mai karalábélevesbe tarhonyát tegyek-e, de végül maradt a rizsszem, pirítva. Paprikásan, mégis könnyedén!

Pinka-Panka 2013.05.27. 05:54:41

Jó reggelt mindenkinek!

Milyen jó kis társaság sereglett itt össze az este.
Öröm látni!

Pinka-Panka 2013.05.27. 05:58:29

@hajdulaszlo (volt hajdul): Isten hozta uram! Sajnos nem tudom, bevallom töredelmesen. Ha elmesélné a WU 2 történetét!

Csak annyit tudok, hogy jó sampon, hígitva kell használni, s ahogy a Kató néni említette univerzális, mert mosni is bármit is lehet vele. Volt idő amikor a saját kézzel kötött pulóvert ezzel mostam, de még felmosni is, a szőnyeg súrolásra is jó.

Pinka-Panka 2013.05.27. 06:01:24

Tarhonya lenne a marha pörkölthöz nálunk is, nem régiben amikor családi eseményre főztem - tarhonyával tálaltam.
Csakhogy tegnap gyereknap volt, s a gyerekünk, ezt kért hozzá, hát gondoltam, akkor mégis neki kedvére legyen!

Amúgy a marhapörkölt krumplival is jó, talán tésztával is. Egy biztos ha pörkölt, akkor nálunk első helyen a marhából készült áll.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.05.27. 07:48:16

@Pinka-Panka: Én sem tudom, mitől wu2. Semmi infó róla az internet bugyraiban. Pedig miután a pornót nem tartalmazó alig 0,1 ezreléknyi internetes oldalt végignyálaztam, sem találtam semmit:-)

Pinka-Panka 2013.05.27. 08:31:12

@hajdulaszlo (volt hajdul): no, most ezen felcsigázva, lázas keresésbe fogtam, de én se találtam semmit!
Alughanem Waka sejti, a W az lehet a waschen szó röviditése,/mosni/, az U talán az univerzális valóban.
Na hátha valaki tudja:)

Pinka-Panka 2013.05.27. 08:38:25

@süllőcske: Köszönöm:) Várjuk a tarhonyás recepteket, hogy a déli végek ételkultúráját mi is megismerjük:)
süti beállítások módosítása