Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (11) A1 marinád (4) A1 szósz (7) áfonya (4) Aji Bonito (2) Aji Crystal (10) Aji Mango (3) alaplé (74) alga (2) alma (34) almaecet (22) almalé (10) almaszósz (5) aludtej (3) amarillisz (2) Anaheim (4) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (4) arborio rizs (13) árpagyöngy (2) Arrabbiata (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (10) ázsiai bolt (2) bab (16) babapiskóta (2) babér (44) babérlevél (64) bableves (4) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (16) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (9) bárány (7) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (6) barnacukor (28) barnasör (3) barna csiperke (4) barna mustármag (2) barna sör (2) barna vaj (5) baromfi (2) barramundi (2) Barramundi (2) basmati rizs (5) bazsalika (6) bazsalikom (63) bazsalikomsó (7) bbq (6) BBQ (13) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (14) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (12) Bird Eye (3) birka (4) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (3) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (3) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (39) bőrősháj (2) bors (374) borsikafü (8) bouquet garni (3) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (4) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (9) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (6) cayenne bors (7) cékla (18) cérnametélt (3) chedar (2) cheddar (16) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (9) churut (3) citrom (74) citromdzsem (2) citromfű (13) citromhéj (39) citromlé (47) citromnád (17) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege kukorica (2) csemege uborka (3) cseresznye (4) cseresznye ág (3) cserkészkolbász (3) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (3) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (54) csilipaszta (31) csilipehely (6) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (8) csiperke (22) csipetke (17) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (5) csirkeaprólék (3) csirkecomb (28) csirkecomb filé (12) csirkeláb (2) csirkemáj (16) csirkemell (25) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (7) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (11) csombor (18) csombord (3) csont (4) csontalaplé (9) csontvelő (2) csuka (3) csülök (32) csusza (2) cukkíni (27) cukkini (11) cukor (157) cukorborsó (9) cukorszirup (2) cumin (3) curry (20) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (8) dara (4) daragaluska (2) darálthús (42) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (3) degesz (2) dió (29) disznózsír (6) durbincs (2) durum tészta (2) durva só (3) ecet (22) édeskömény (17) édes chili (3) égerfa (3) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (64) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (4) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (6) étterem (2) ezüsthagyma (11) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (46) fánk (3) farhát (4) Farkas András (40) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (5) fehérbor (32) fehérbors (59) fehérhagyma (11) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (3) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (105) fekete bors (9) fekete szezámmag (2) feles borsó (5) feles zöldborsó (2) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (4) fogpiszkáló (2) fokhagyma (510) fokhagymapor (7) fokhagyma granulátum (18) földicseresznye (2) földimogyoró (2) főtt fejhús (2) főtt tojás (2) frankfurti leves (2) füge (6) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (6) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (19) füstölt csili krém (3) füstölt csülök (15) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (22) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (12) füstölt szalonna (10) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (10) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (12) garnélarák (12) gépsonka (5) gersli (4) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (60) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (3) gomba (68) gombapor (4) gombóc (5) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (3) görög BBQ (4) görög joghurt (2) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) gránátalmaszirup (2) grana padano (4) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (12) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (3) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (107) gyömbér (130) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (11) Habanero Choco (3) Habanero Limon (2) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (384) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hagymaszár (2) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (24) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) harira (2) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (6) homár (3) hosszúmetélt (2) húsgombóc (3) húslé (7) húsleves (15) húsleveskocka (2) húsos csont (7) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (3) Jalapeño (3) jalapeno (25) jalapeño (27) Jamaican Jerk (3) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (5) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsaalaplé (2) kacsacomb (14) kacsaháj (7) kacsamáj (7) kacsamell (11) kacsanyak (8) kacsaszárnytő (4) kacsazsír (62) kacsazsir (5) kacsazúza (6) kaffir lime levél (12) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (113) kakukkfű (40) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kandírozott citromhéj (2) kandírozott narancshéj (2) kápia (34) kápia paprika (2) kapor (36) kapormag (7) káposzta (20) kapri (4) kapribogyó (22) karaj (13) karajcsont (2) karaláb (44) karalábé (17) karalábéfőzelék (2) karamell (3) kárász (6) kardamom (29) karfiol (27) kávé (2) kecsap (6) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (10) kelkáposzta (20) kelttészta (2) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (11) kemény sajt (5) kenyér (33) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (12) Kickin chicken finger licking (4) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (4) kocsonya (3) kocsonyahús (7) koktélparadicsom (5) kókusz (2) kókuszkrém (5) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (29) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (22) kömény (88) köménymag (40) konyak (3) könyv (2) koriander (32) korianderlevél (2) koriandermag (42) köröm (22) körte (8) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (176) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (18) kukoricadara (13) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (29) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (17) lamb (2) Lampong bors (6) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (19) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (32) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (12) lemezes túró (2) lencse (16) lenmag (4) lepcsánka (3) lepény (2) lestyán (17) leveles kel (3) leveles tészta (9) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (24) lilahagyma (68) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (47) lime héj (2) lime levél (6) liszt (139) Lucullus (8) lucullus (4) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) magos mustár (2) máj (5) majonéz (27) majoranna (115) mák (14) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mangold (8) mángold (7) marcipán (2) marha (5) marhacomb (6) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (6) marhalapocka (8) marhanyak (19) marhaoldalas (5) marhaszegy (7) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (21) medvehagyma (2) meggy (10) még pálinka (2) metélt (2) méz (27) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (58) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (89) mustármag (27) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (19) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (4) napraforgómag (4) napraforgóolaj (3) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (3) Nátrium benzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (9) olaj (20) olajbogyó (9) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (40) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (11) olivaolaj (148) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregano (69) oregánó (8) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt bors (3) őrölt kömény (12) őszibarack (2) őszibaracklé (3) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (9) palacsintasütő (2) palermo paprika (4) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (37) paprikacsuma (39) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (138) paradicsomlé (31) paradicsompüré (47) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (35) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (6) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (157) petrezselyemgyökér (25) petrezselyemlevél (18) petrezselyem levél (43) pirítós (3) pirított burgonya (3) pirospaprika (108) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (5) pite (9) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) pogácsahagyma (3) polip (2) ponty (11) porcukor (10) póréhagyma (32) pörkölt (10) portobello (5) portorico (2) Prágai só (2) prézli (42) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (4) pulled pork rub (2) pulyka (3) pulykacomb (6) pulykaszárny (2) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (7) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (8) réteslap (3) rétesliszt (15) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (50) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (7) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (60) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (15) rozmaring (94) rozskenyér (2) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (3) rum (20) sáfrány (13) sáfrányos rizs (2) sajt (53) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (54) salsa (3) San Marzano (7) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (4) sárgakrumpli (6) sárgarépa (195) sárga laska (3) savanyúkáposzta (8) savanyúkáposzta fej (2) savanyúság (2) savanyú káposzta (15) serrano paprika (9) sertés (3) sertésborda (2) sertéscomb (10) sertéscsont (3) sertésfej (6) sertésköröm (3) sertésláb (4) sertéslapocka (3) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (23) shiitake (12) shimeii (5) shimeji (8) shitake (2) shrimp (5) SHU (2) sikér (16) snidling (23) (395) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (41) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (52) spenótlé (3) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (12) sürített paradicsom (3) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) Szabó Malom (6) szaft (2) szalonna (75) szalonnabőrke (2) szalonnazsír (4) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított csipetke (2) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgerinc (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (26) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (42) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfűszeg (7) szegfüszeg (12) szejtán (4) szélesmetélt (9) szemesbors (5) szent jakab kagyló (2) szerecsendió (72) szerecsendióvirág (58) szezámmag (13) szezámolaj (14) szibériai saláta (3) szilva (10) szilvalekvár (9) szilva eltevés (3) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (11) szódavíz (2) szójaszósz (47) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szurokfü (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (12) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (13) tarja (26) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (96) tejfel (70) tejföl (93) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (4) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) thai bazsalikom (2) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (238) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojásleves (2) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) töki pompos (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tomatillo (2) tomatillo salsa verde (2) tom yum (2) tonhal (9) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (11) tüdő (2) túró (35) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (47) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (3) vagdalthús (2) vaj (255) vákumzacskó (3) Váncsa (3) vanília (26) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (18) vargánya (19) Varga Zsuzsi (4) vegeta (3) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (9) víz (32) vörösbor (31) vöröshagyma (131) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (11) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (29) YardLong (2) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (61) zellergumó (52) zellerlevél (44) zellerszár (35) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (43) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (86) zöldség (3) zöldségalaplé (17) zsálya (48) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (85) zsíroskenyér (2) zúza (8) Címkefelhő

Bundáskenyér

2013.01.12. 07:00 Andrass9

Most persze mondhatjátok, hogy azt mindenki tud készíteni! Hát nem értek egyet. Ez az étel annyiféleképpen készíthető, hogy egy könyvet is meg lehetne vele tölteni.

Nálam úgy szokott jönni, hogy nagyon rákívánok. Ebben persze segít a zöldbabfőzelék jelenléte is, de ha amerikai lennék, akkor akár reggelire is enném cukorral.

Az alábbi fotók két egymás utáni napon készültek, kétféle kenyérrel, de ez ne tévesszen meg senkit!

Az alaprecept egyszerű:

  • Karéj kenyerenként egy tojás (szép nagy karéjról van itt szó kéremszépen, mégha a képeken kicsi is van)
  • zsír a sütéshez
  • tetszőlegesen:
    • tej,
    • csilikrém
    • tejfel,
    • tejszín,
    • reszelt sajt vagy
    • melasz

10a.jpg

A tojásokat megsózva villával felverjük (én 400 csapással szoktam, mert bolond vagyok, és mindent számolok) egy levesestányérban. Az első dilemma, mit tegyünk a tojásba. Az alaprecept csak sót kér. Pont. Igenám, de tejjel vagy tejszínnel lazítva lágyabbat kapunk. Van aki só helyett cukrot vagy mézet kever bele (amerikaiak French Toast-ja) és édesre veszi a stílust. Én most 2 tojást, egy plusz fehérjét és kávéskanálnyi csilipaprika krémet vertem fel, mert sajnos nem volt itthon tej, amivel az öreg kenyeret lágyíthattam volna, nomeg kenyerem is csak egy sercli volt.

A kenyeret felszelem 6-8 mm-es szeletekre. és itt kezdődik az második variáció: friss kenyér vagy szikkadt kenyér. Vastag szelet (friss kenyérből) vagy vékony szelet (szikkadtból). Zsemle-é vagy kifli? Ezek mind finomak és mind más ízt reprezentálnak. Ezen konkrét esetben 8 napos kenyerem volt csak, de az is remek alapanyag.

Belecsobbantunk annyi kenyeret, amennyi a tányérba fér. Alaposan locsolgatjuk, és igyekszünk minél több folyadékot bevinni a kenyérbe - mondja az egyik iskola. A másik szerint csupán megforgatjuk a két oldalt, felvesz amennyit felvesz és már sütik is. Én az áztatós vátozatot preferálom, sokszor két tányérral is dolgozom, ahol a másodikban ázik tovább a kenyér a tojásban.

11a.jpg 10a1.jpg 11b.jpg

Ezt alaposan forgatom, hogy mindenhol jól felszívja.

A legnehezebb, hogy pont annyi legyen a tojásos lötty, amennyit a kenyérrel felitatunk. Ha kevesebb, akkor adni kell még hozzá tojást. Ha több, akkor vágjunk még egy szelet kenyeret. Sok év tapasztalata mondja az 1 tojás - 1 karéj kenyér arányt. Egy serpenyőben, amibe a kenyér még éppen belefér, centinyi zsírt olvasztok és 180 fokra hevítek. Egyesével (illetve amennyi egyszerre belefér) a sistergő zsírba teszem, majd igyekszem kitalálni a legjobb láng méretet, hogy meg se égjen, de átsüljön. Ez jó, mert az első kettőt már sütés közben meg lehet enni kóstolás cimén.

11.jpg

Persze mindkét oldalt sütni kell szép pirosbarnára (vagy aranysárgára - ki hogyan szereti jobban).

12.jpg

Roppant fontos, hogy papírtörölközőre szedjük ki a felesleges zsír leitatására.

14.jpg

Ha édes változat, akkor juharsziruppal szolgáljuk fel, ha sós, akkor sokféle főzelék kellemes társa lehet.

Én csak úgy frissen és magában ettem most, mert úgy is jó. Felszolgáló kép nincs - ahogy kisült, már ettem is :)

58 komment

Címkék: tojás kenyér főzelék

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr795002350

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Vaczak2 2013.01.12. 08:51:52

Hőjjaj,én éppen most készülök rá, tejjel és házi paprikakrémmel dúsítva, hozzá zöldhagyma, kockasajt(!) és hideg tej vagy forró tea. A kenyér ami éppen van itthon, de mindenképpen szikkadt. Most éppen valami bajor paraszt.

váj mí 2013.01.12. 09:19:12

Jóreggeltkávé?
Éhes vagyok. Spenóttal kérem az egyik stócot.
Anyum előbb tejbe áztatta a kenyereket, aztán sós-borsos tojásba. Meg lehet variálni, hogy két szelet közé vékony szelet sonka és sajt, aztán sütés: bundáskenyér cordon bleu.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.01.12. 09:53:05

@váj mí: Most főtt le - parancsolj.
Írtam én, hogy ez egy nagyon sokoldalú étel :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.01.12. 09:54:45

@Vaczak2: A házi paprikakrém sokat dobott rajta, ennyi tejért viszont nem nyitottam fel egy doboz tartóstejet. Kockasajtot szeretem.
Jó reggelt neked is!

váj mí 2013.01.12. 10:00:20

@Andrass9: Wouuuááá! Köszi, rámfér.
Ezt is forrón szeretem ;).
Havazik, csexxe meg, és nincs kedvem kimenni tejszínért, pedig nem ártana a cukkinis paprikás tésztához ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.01.12. 10:29:23

@váj mí: Csalj egy kicsit és tegyél bele krémsajtot - bármilyet. A kockasajt is remek hozzá!

váj mí 2013.01.12. 11:03:15

@Andrass9: Ötletnek jó, nem mintha ha az lenne itthon. Reszelt gouda van, meg masdaamer tömbben... és még mindig havazik, bazi nagy pelyhekben.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.01.12. 11:31:41

Szép napot! Egy unikumot meginnék.
@váj mí: Miért? Kinn van kertben?
Három verzióban szoktam készíteni.
A régi kedven a kockás bundás. Két szelet kenyeret felaprítok nagyjából 3x3x3-as kockákra, két tojást felverek, beleforgatom a kenyeret, és egy magasabb falú serpenyőben kisütöm. Az olajat óvatosan kell adagolni, mert mind benne marad. Lesznek benne puha és pirultabb darabok is vegyesen.
A másik hagyományos módon készül, de csak sót teszek a tojásba, viszont ahogy kisül a kenyér, egyből újra beleforgatom a tojásba, és megint kisütöm. Ilyen módszerrel 2-3 réteget is rá szoktam sütni. Ha netán túl sok a felvert tojás, így fel lehet használni.
A harmadik a "lusta" kenyér. A kenyeret megkenem kocka- vagy tömlős sajttal, esetleg erre "ráragasztok" egy-két szelet felvágottat. A serpenyőben kis olajat hevítek, beleöntöm a felvert tojást, pofával lefelé beleteszem a kenyeret, fedővel lefedem, és nagyon kis lángon ízlés szerint megsütöm. Megkenem valami csípőssel, és befalom. Ennek viszont csak az egyik oldala lesz tojásos, de így sem rossz.

váj mí 2013.01.12. 11:41:40

@Waka: Jaja, ott ... polcos kert hűtőpultokkal meg kasszasorral, és fémérmékkel meg papírfecnikkel működik.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.01.12. 12:00:59

@Waka: Jó ötlet a dupla réteg, meg a kenyeres/satos/sonkás omlet is :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.01.12. 12:01:59

@Waka: Unikum csak Next van - azt én nem iszom. Viszont van házi brandy tölgyfahordóban érlelve. Az jó lesz, vagy maradsz a next-nél?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.01.12. 13:17:30

Valami melegítő rám is rámférne - megyek a mezőre dolgozni ...

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.01.12. 13:45:57

Én ilyen egyszerűen:
hajdurivorkatidzslaci.wordpress.com/2012/12/24/bundas-kenyer/

Most vaddisznót főzök az évi esedékes pajta-partira. Nem bográcsban, mert annyira nem vagyok vagány, csak a végén tesszük át.

Százágra süt a nap jelentem.

süllőcske 2013.01.12. 13:51:48

Igazán jó étel a bundás kenyér. Minél kevésbé legyen zsíros, igazából vajban sütve a legfinomabb.
Többnyire hagyományosan készítettük, teával, tejjel, reggelire.
Egy változatot szeretnék még elmondani. Láttam, másnak is feltűnt a spenóttal való jó viszony.
Két vékonyabb szeletet beborítunk forrázott spenótlevéllel, szelet sonkával, összefordítjuk, tojásba belé, sütjük. Jó étel.Húsmentesen evők lehagyják a sonkát, tegyenek gombát(avval is nagyon jó), vagy mi tetszik.

váj mí 2013.01.12. 14:21:02

@Andrass9: A mezőre, bokáig hóban?

@hajdulaszlo (volt hajdul): Bundáskenyér minimál ;). Te, Costa Ricán vagy a százágra sütő napoddal?

@süllőcske: Húúú, ez nagyon jó ötlet a spenótlevelekkel. Már gyerekkoromban is imádtam a spenótpörét bundáskenyérrel. Naya, ilyen deviáns kölyök voltam...

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.01.12. 14:51:20

@váj mí: Káli medence :-) S Wakának is üzenem, hogy itt jó a kifli a boltban, nem nekem kell sütni.

süllőcske 2013.01.12. 14:53:47

@hajdulaszlo (volt hajdul): Ott nem csak a kifli jó, hanem néhány más dolog is.

váj mí 2013.01.12. 15:04:15

@hajdulaszlo (volt hajdul): Az szép. Volt egyszer egy országjáró-vírussal fertőzött barátom. Vele sok helyre eljutottam Magyarországon, ahova egyébként tuti nem. Az is szép. ahol vagyok, csak hull ez a nyomorult fagyott eső!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.01.12. 15:31:53

@váj mí: Merre van, az a szép hely?
Most az jutott eszembe, hogy amikor autóhirdetést nézek, gyakran izgalmasabb a háttér. El szoktam gondolkodni merre lehet az a ház, amelynek udvarában áll a hirdetés tárgya.

Ugyandehogy (törölt) 2013.01.12. 15:51:05

én is fűszerezem
aztán citromos teával szeretem
pedig a teát amúgy nem szeretem

Ugyandehogy (törölt) 2013.01.12. 15:52:10

@Waka:
nem bundás, de úgy is szoktam, hogy leütöm a tojást, mint a tükröt, megsózom, majd belenyomkodom a kenyeret.
a végén a másik felét is megpirítom

Ugyandehogy (törölt) 2013.01.12. 15:53:28

@süllőcske: reggelire??
vacsorára!

mikor lesz a filézős poszt?
már nagyon várom

Pinka-Panka 2013.01.12. 16:05:53

Sziasztok!

Jó az a bundás kenyér, bár nálunk is stop mostanában.
Legjobban reszelt sajttal és fokhagymával szeretem, s azt még amikor az utolsó kenyérnél már nem éri a tojás mindenütt, s kicsit pirítós is egyben. Az a legjobb.

Ha édesen kén enni valószínű sosem ennék.

Pinka-Panka 2013.01.12. 16:16:55

Én ma meg nem főztem semmit bevallom.

váj mí 2013.01.12. 16:22:57

@hajdulaszlo (volt hajdul): Stuttgart.... húúúú, de hűséges vagyok! ;)
Mondjuk, pont kocsihirdetéseket nem nézegetek, meg nagyjából semmilyen használt-cucc hirdetést. Képzeld el, ha gyakorló kismama lennék, és repülnék a vaterán egy kispasis szandira vagy nacira, és még mellé is képzelném a környezetet ... phej! ;)

váj mí 2013.01.12. 16:23:46

@Pinka-Panka: Éhen hal a család, te! ;)

Pinka-Panka 2013.01.12. 16:26:58

@váj mí: dehogy:) sztrájkoltam és kénytelenek voltak ők, de ma már majd kotyvasztok holnapra

süllőcske 2013.01.12. 16:29:04

@Babette_: Vacsira is jó. Sőt, most én is jobban szeretem.
De régen, amikor sokkal több fizikai munkát végeztünk, gyakran ébresztett a sülő bundáskenyér illata.
Megfotóztam a filézést, összerakom és megszövegezem.

Pinka-Panka 2013.01.12. 16:47:06

@váj mí: gezemice levest, úgy láttam minden volt benne. Nálunk mindig van pácban hús, most karaj, az volt sütve, s hajában főtt krumpli gerezdek még ezen a hús szafton átsütve, paprikát is sütöttek mellé. meg saláta, az is káposztafélék, paradicsom, uborka, hagyma, jég, madár, meg rukola..öntet
sajnos ma vettem észre, hogy a tökmagolajunk elfogyott én azzal szoktam meglocsolni.

váj mí 2013.01.12. 17:00:57

@Pinka-Panka: Az fasza, bár ha beledobták a spárgát brokkolival és édesköménnyel, azért én nem ennék belőle ;).
Különben meg, a hús-krumpli-saláta (mínusz rukola) nekem bármikor jöhet. Szal, család önellátó, ahogy elnézem, sztrájkolhatsz továbbra is ;).
Te, mi a tököm az a tökmagolaj, és mitől másabb, mint a szimpla oliva?

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2013.01.12. 17:13:13

@Pinka-Panka: Most mondjam azt, hogy már hiányoztál? Mindenféle hülyeséggel kisérletezgettünk.

süllőcske 2013.01.12. 17:14:33

@váj mí: Sokkal, de sokkal sűrűbb, töményebb, aromásabb. És sötétebb.

váj mí 2013.01.12. 17:30:46

@hajdulaszlo (volt hajdul): Khm, én azért az asszonynak ezt nem reklámoznám ;)

@süllőcske: Ok, kinézet, állag, megvan. Ízre? Semleges, mint az olíva, vagy érződik rajta a növény?

süllőcske 2013.01.12. 18:21:27

@váj mí:Kimondottan fűszeres, a növényre jellemző mély aromák. Mint a dióolajnál.

váj mí 2013.01.12. 18:45:01

@süllőcske: zt ismerem, mármint, a dióolajat, nem rossz, ha kellene dió egy salátába, de éppen nincs. Viszont tökmag? Hm ....

süllőcske 2013.01.12. 19:04:33

@váj mí:
Szerintem próbáld ki, meg fogsz lepődni, mennyi mindenbe tehető, krémleves tetejére, főzelékre, stb, viszont sokáig elég, mert mindenbe pici kell.

süllőcske 2013.01.12. 19:07:56

@váj mí: Ha mindenképp stílszerű akarsz lenni, tökfőzelékre, sütőtökkrémlevesre, grillezett cukkinira tedd. Szóval, próba.

váj mí 2013.01.12. 19:19:51

@süllőcske: Hm, krémlevest nemtok csinálni, mert nincs mixerem, tökfőzelékhez itt nincs megfelelő tök, és grillem sincs (ez utóbbi a legfájóbb ...), csak egy két főzőhelyes villanyplatni. Szerintem ez kimarad még egy ideig az életemből.
Különben a cukkinis-paprikás tészta nem lett valami jó. Még szerencse, hogy sütöttem mellén májat, így 3 krumpliból püré meg egy körte kiváltja.

susztertangó 2013.01.12. 20:34:51

@váj mí: Meg jó a Tatának.../P.Ros/:-))

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.01.12. 20:35:56

@váj mí: Sajna ez a melóval jár, de megfagyás nélkül hazaértem!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.01.12. 20:40:44

@váj mí: Tökmagolaj elég megosztó. Én pl. sokmindent szeretek, de ezzel az olajjal nem tudtam megbarátkozni :( Igaz, a szarvasgomba sem hozott nálam átütő sikert!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.01.12. 20:42:08

@Waka: Megpróbálod a hivatkozott recept szerint? olajjal, zsírral ?

váj mí 2013.01.12. 20:43:00

@susztertangó: Aaaaz aztán ....! ;)
@Andrass9: Ahha, de mijajóeget csináltál te január fészkes közepén ott?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.01.12. 20:53:21

@váj mí: A drótokat rendeztem sormintára egy vasszekrényben, mert a megrendelőnek nem tetszett a rendetlenség.

váj mí 2013.01.12. 22:03:08

@Andrass9: Sormintára? Miért? A matyóhímzés nem jött be neki?

youlopukku 2013.01.13. 06:02:29

bundáskenyér hideg tejjel,amikor még forró lapkasajt rádobva+tejfölben hagyma, fokhagyma rákenve.ennél néha tudok értelmesebben is írni

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2013.01.13. 10:40:29

@Andrass9: Legközelebb. Már van egy tervem, folyamatban van a megvalósítás.

Fenchurch68 2013.01.13. 18:03:20

Tisztított tökmag szárazon megpirítva, megdarálva. Bele kicsi tökmagolaj. Fűszerezés ízlés szerint, óvatosan - pici só, pici fehér bors, pici mustár. Aztán annyi vízzel felhigítani, hogy kenhető legyen. Pirítósra kenve is finom, vagy akár tésztaszósznak, vagy egy kis kinyújtott kenyértésztára kenni és feltekerni, kis csigákra vagdosva megsütni.
Abban a társaságban, ahol ilyesmit eszünk, a neve: prosztatakrém.
Van egy klassz vajkrémes-spenótos kence is, az nemes egyszerűséggel trolltakony, amikor meg a házi eperlekvár előre el volt keverve házi vajjal, hogy a kb. 30 gyereket gyorsabban lehessen reggeliztetni, azt barbikrémnek hívtuk. Bocs.

Pinka-Panka 2013.01.13. 18:35:49

@Kató néni: és ránk nőkre milyen hatással az a tökkrém?:)

Fenchurch68 2013.01.13. 19:05:53

@Pinka-Panka: Nem érzékeltem, hogy a libidómra különösebben hatott volna, viszont nagyon finom. Hacsak nem az a hatás, hogy gyorsabban kell szaladni az ember elől :) Vagy jobban alszol éjszaka, mert ritkábban kel fel pisilni.

Pinka-Panka 2013.01.13. 19:08:30

@Kató néni: értem én, csak vicceltem, rossz vagyok ma, de abbahagyom mert ki leszek tiltva a végén:)

süllőcske 2013.01.14. 13:36:28

Római császár asztaláról bundáskenyér:
Az ujjnyi vastag kenyérszeleteket elébb húslevesbe áztatja a tógás szakács, majd habosra vert tojásba teszi órákra. Ezután süti olívaolajban. A neve:"aranyló kenyér"

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2013.01.14. 15:07:18

@süllőcske: Hmmm - ez finomnak hangzik!!! Sokkal szaftosabb lesz, mintha csak önmagában ázna a tojásban!
süti beállítások módosítása