Feleségem süt. Már megint süt. Szerencsére már megebédeltünk, így nem fogunk a konyhán összeveszni. Jó barátnőjének meggyes muffint süt, amiben nincs semmi liszt.
A sütemény oly egyszerűnek látszik, talán én is meg tudnám sütni, viszont gluténérzékenyek is ehetik.
Hozzávalók:
- 20 dkg darált mák
- 5 dkg kókusz reszelék
- 3 evőkanál cukor
- 1 púpos teáskanál szódabikarbóna
- 2 tojás
- 1/2 teáskanál őrölt fahéj
- 1 üveg meggybefőtt a spájzból (ha van magozott, nem kell köpködni)
- kb 2 dl meggybefőttlé
- csipet só
- muffinsütő papír vagy kikent/szilikonos muffinforma.
A száraz összetevőket összekeverjük, majd beleütjük a tojást és annyi befőttlevet, hogy nokedlitésztasűrűségű legyen. Belekeverjük a leszűrt meggyet is.
Evőkanállal beletöltögetjük a muffinformákba. A formákba kb 2/3-ig tegyük a masszát, meg fog duzzadni.
Előmelegített sütőben 180 fokon megsütjük. Ha túl meleg a sütő, akkor nem áll össze a "tészta" és morzsálódni fog. Arra ne számíts, hogy a klasszikus sűrű fujtós muffint kapsz és a látvány se riasszon el - ez meglepően könnyü sütemény!
Ha nincs muffinforma, egy őzgerincben is finom lesz!