Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • szivar: @látjátok feleim szümtükkel: "...de olyan puha volt, mint ami frissen jött ki a kemencéből." Nem ... (2021.09.21. 23:25) Minek nevezzelek?
  • látjátok feleim szümtükkel: @Andrass9: Vágd kisebbre! (2021.09.20. 19:43) Káposztás húsos csont
  • szivar: @Andrass9: Akkor te jobban jártál, mint én a füstölt húsvéti sonkával. Nem szaladt szét, csak mozg... (2021.09.15. 02:21) Feles zöldborsópüré
  • Andrass9: @Andrass9: Mármint a reptérre :) (2021.09.14. 20:22) Lazac a pácban
  • Andrass9: @Isley: Valóban, a Metróban szokott lenni. Általában ott veszem, de mostanában egyre drágább ... (2021.09.10. 15:17) Gyors de ciki
  • Andrass9: @nyisztor: Köszönöm a tanácsot, még soha nem hallottam erről. Jövőre bizisten kipróbálom! (2021.09.10. 11:02) Elfogyott a ghí - újat kell készíteni

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (11) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (54) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (14) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (5) bazsalikom (60) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (2) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (35) bőrősháj (2) bors (336) borsikafü (5) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (13) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (35) citromlé (44) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (15) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (28) csirkecomb filé (10) csirkeláb (2) csirkemáj (13) csirkemell (24) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (6) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (15) csombord (3) csont (4) csontalaplé (7) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (10) cukor (146) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (38) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (3) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) égerfa (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (63) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (44) fánk (3) farhát (4) Farkas András (32) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (55) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (100) fekete bors (2) feles borsó (4) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (459) fokhagymapor (6) fokhagyma granulátum (16) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (17) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (10) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (66) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (96) gyömbér (122) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (9) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (347) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (22) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (4) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (5) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (10) kacsanyak (7) kacsaszárnytő (3) kacsazsír (55) kacsazsir (4) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (95) kakukkfű (39) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (35) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (19) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (41) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (5) kenyér (29) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (4) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (83) köménymag (26) konyak (3) könyv (2) koriander (31) koriandermag (32) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (161) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (11) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (24) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (14) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (61) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (43) lime héj (2) lime levél (6) liszt (128) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (99) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (79) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (8) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (37) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (9) olivaolaj (134) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (63) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (8) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (32) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (131) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (34) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (149) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (10) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (92) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (5) prézli (38) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (14) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (45) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (51) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (82) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (17) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (174) sárga laska (3) savanyúkáposzta (6) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (342) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (47) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (72) szalonnazsír (3) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (39) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (11) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (67) szerecsendióvirág (54) szezámmag (13) szezámolaj (13) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (40) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (22) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (92) tejfel (67) tejföl (85) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (221) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (10) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (46) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (240) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (28) vörösbor (28) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (25) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (56) zellergumó (45) zellerlevél (40) zellerszár (30) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (42) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (78) zöldség (3) zöldségalaplé (10) zsálya (46) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (73) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Kacsacomb birsalmás mártásban sült körtével

2012.11.17. 07:00 Andrass9

Feleségem befutott két miniatűr kacsacombbal, amiről ráadásul sejtem, hogy nem igazán kedveli - csak nekem hozta. Viszont akartam valamit birsalmával készíteni, hát gugliztam kacsacomb + birsalma feltételekkel. Az első ajánlat Fűszeres Eszter receptje volt.

Mivel Eszter nagy becsben áll nálam, hát gyorsan bele is néztem. Pont ez a recept, amit meg akarok főzni! Ő valahogy mindig eltalálja, mi a vágyam!

Szóval mit is főztem?

Hozzávalók:

  • 2 kacsacomb
  • 2 zöld téli körte
  • 2 birskörte, kemény ám érett
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ek méz
  • 1 csipet őrölt fahéj, szegfűszeg és szegfűbors
  • 3 dl (rendben van, egy egész üveg) Gróf Nagyrédei Cabernet Sauvignon Rozé
  • friss majoranna és oregano a kertből
  • só, bors, tárkony (ezt kihagytam, hátha mégis eszik belőle a feleségem)


10.jpg

A birsalmát összeturmixoltam (hámozás, magház eltávolítás után persze) a borral, fahéjjal, mézzel és egy pirinyó lábosba tettem, hogy puhára főjön. Persze pöfögött ami belefért, alig győztem a födőt rátenni!

11.jpg 12.jpg

A kacsacombokat besóztam durva sóval, és a megvagdosott bőrükkel lefelé öntöttvas serpenyőbe tettem egy kanálka vaj társaságában (hogy ne süljön le a bőr).

13.jpg 14.jpg 15.jpg

Amikor már saját zsírja is lett, abból elloptam egy evőkanálnyit, amivel egy másik serpenyőt kentem meg, hogy legyen hol elkészíteni a körtét. Öntöttem alá egy deci vizet is, mert ez a körte még nem volt érett - saját levet nem eresztett. Megszórtam egy kicsi apróra vágott oregánóval is.

16.jpg 17.jpg

A combokat gyakorta mozgattam, mert nem akart igazán megpirulni. Végül is csak megszíneződött, így meg lehetett fordítani.

18a.jpg 18.jpg

Ráöntöttem a birspempőt, megszórtam a fokhagymaszeletkékkel, adtam hozzá vagy 2 dl rozét (meg a saját poharamba is), majd újra lefedtem és türelmesen vártam, mi lesz.

19.jpg

Arra azért figyeltem, hogy ne párologjon el az összes bor - azt pótolgattam féldecinként (meg magamba is öntögettem). A körte is szépen megpirult.

20.jpg 21.jpg

Végül mindent késznek nyilvánítottam. Már csak egy dolog hiányzott - a feleségem ebédre. Azt igérte, 2-re jön. Most háromnegyed négy.

Ötre már meg is ehettük.

22.jpg

Hogy őszinte legyek, nekem kicsit csalódás volt. A birsalma túlságosan savanyúvá tette a húst, és a körte sem érett még. Viszont a feleségemnek nagyon izlett - hát ezért megérte elkészíteni!

38 komment

Címkék: birsalma kacsacomb sült körte

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr854896981

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

látjátok feleim szümtükkel 2012.11.17. 07:02:37

Körtepálinkás jóreggelt! Ez csucsu.

PO · http://pasztortuz.blogspot.com 2012.11.17. 07:30:06

Úgy látszik, ez a kacsahús mindenkit kalandokra csábít. Ma én is kacsát hozok terítékre.
Tegnap kértem Ricsi séftől egy tippet a kacsa ízesítésére, azt mondta, hogy szezámolaj, csili, gyömbér, méz, osztrigaszósz, szójaszósz. Mivel ezt még emésztenem kell és én nem tudok szuvidolni, marad a sütés és hozzá a taboulet.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.17. 07:34:58

Jó reggelt! Nem olyan kicsik azok a combok. A birs-t én apró darabokra vágva főztem volna meg, s abban pároltam volna a kacsát. A végén a combot kivettem volna, a húst szárazra törölve a bőrét ropogósra grillezném. Gondolom így visszapuhult. A pempőről meg eldöntöttem volna mennyire darabosra hagyjam. Pár darab krokett még jó lehet.

A kacsa, liba sütéssel az a bajom, hogy csínján kell fűszerezni, hogy a képződő zsír később felhasználható legyen. Egy kacsacomb sütése után marad egy heti kenyérre kenhető zsír.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.17. 08:08:43

Nem tudom miért olvastam mindig a blog előrejelzésbe, hogy: kacsa siralmas mártásban?

Közben rájöttem mi a baj ezzel a bloggal. Most pl frusztrálttá tett, hogy kéne Pinka-Pankának prezentálni a "tököm" Mármint levesreceptként. Őt egyébkét azért imádjuk mert nem fog besértődni, hanem vigyorog egy jót. Kellene halat is csinálni, zakuszkát is, van egy új ötletem is, meg ez a kacsa is vonzó perspektíva.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.17. 08:11:11

@hajdulaszlo (volt hajdul): Jó reggelt!
Így utólag én is okosabb lennék, valóban a pirítást a végére kellett volna hagyni, dehát így tanul az ember:)
Krokett jó lett volna - sajnos nem jutott az eszembe, bár most a körte elegendőnek bizonyult köretnek.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.17. 08:13:05

@PO: Az a recept biztos távolkeleti ízeket hozna - nem mindenki vevő rá (sajnos). Holnapra nekem is kacsasült a házifeladat és mindjárt kettő kacsa, mert az ünnepelt meg akar egy felet enni legalább :)
Mivel még életemben nem sütöttem kacsát egyben - drukkolok!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.17. 08:14:58

@hajdulaszlo (volt hajdul): Töklevessel nem tudom kisegíteni, mert még sem nem főztem, sem nem ettem olyat. Csak egy dolog vigasztal, hogy PinkaüPanka tényleg türelmes, és ha nem kap receptet, kitalálja magától!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.17. 08:16:09

@látjátok feleim szümtükkel: Körtepálinkásat!
Az ötlet jó lett volna: amikor készült a kacsa - a végén kis körtepálinkát locsolni a serpenyőbe és flambírozni vele.

Pinka-Panka 2012.11.17. 11:05:04

@hajdulaszlo (volt hajdul): tökügyben várunk türelmesen, hétfőre elhalasztottam a leves főzést...:) így ne frusztráljon, hanem igyál egy sört, vagy egy mézes kávét:)

Pinka-Panka 2012.11.17. 11:07:57

@Andrass9: Szép napot mindenkinek!
Kacsa comb jobb mint a lúdcomb szerintem. Én sem fűszerezem agyon, rozmaring minden sültön van nálam. A birs szósz jó, mert pikáns, rossz nem lehet.
A sült hús és gyümölcspárosítást különösen kedvelem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.17. 11:10:56

@Pinka-Panka: Szép jó reggelt!
A kacsa szaftosabb kicsit, mint a liba. Bár egy sült libacomb párkáppal és hagym.tört.burg.-al igencsak jó ebéd lenne :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.17. 11:20:27

OFF:
A Millenárison a hétvégén van a 4. Kézműves Magyar Ízek vására. Csak igazán elvakultaknak javaslom, mert a belépő botrányos, ha az egyes árusok árát is figyelembe vesszük. Szendvics 750-ért?
Van persze kolbász fűszerező és töltő bemutató, ahol megtanulhatjuk hogyan töltsük levegőmentesre a kolbászt. Láthatunk mézpergetést is.
Ezek a látnivalók a jegyben benne vannak, de a kóstolásért már fizetni kell, az áruk sem olcsók.

Apropó: Nem látom Benikuty-ot és kolbászát az árusok között!

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.17. 12:06:24

@Pinka-Panka: köszönöm. Mézes kávé pár perce megvolt. Hagyma a tóklevesnek megpucolva.

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.11.17. 12:08:31

Nem tudom másfelé lehet-e, libaszárnytövet kapni. Anyám tegnap azt hozott át sütve. Állítólag 250 ért adják.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.17. 13:57:46

@hajdulaszlo (volt hajdul): Nálunk 350 volt még az ünnep előtt. Most nem néztem - elég nekem azzal a két kacsával szembenéznem :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.17. 13:58:36

@hajdulaszlo (volt hajdul): Akkor Panka estére megtalálja a blogodon a receptet?

medvedr 2012.11.17. 14:34:25

Hát izé. Szerintem ez a fajta szószos párolás kivégzi az enyhén vöröshúsos jellegét a víziszárnyasoknak. A mártást én mellé adtam volna és a pirult combot sütőben lefedve körtedarabokkal, majd a fedést eltávolítva. Ahány ház annyi szokás, ez csak az én személyes izlésem.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.17. 15:32:27

@medvedr: Jól mondod, ahány ház, annyi szokás. Nálunk ez még nem volt szokás - első próba volt. Nem biztos, hogy szokássá válik :)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.17. 15:36:30

@hajdulaszlo (volt hajdul): Jól hangzik! Először úgy értettem, hogy a kenyérkocka betét lesz egy külön poszt :)

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.17. 16:06:20

Szép napot! Van valami innivaló?
A mai napot elég rendesen elapróztam. Reggel leszaladtam a zöldségeshez, meg egy kupicára is betértem a csárdába. Kimentünk a hegyre, kiültettem az alma magoncokat a ládából tavaszi oltásra. A kollégám kért egy mandulafát, végül kapott mellé még három fehér szilvát meg egy diót, utána 1-ig ültettünk nála, mert gödör az nem volt kiásva egy darab sem. Utána elmentünk a "senki földjére", szedtünk még egy láda birsalmát. Itthon átválogattam a mogyoróhagymát, mert kezdett kicsit romlani, aztán megpároltam holnapra a zöldségeket a rizsához meg főztem egy birsalmakompót.

süllőcske 2012.11.17. 17:08:20

Bori Jenő "fennsőbb" körökben igen protekciós, arisztokratikus szobrász volt, pályázott egy melóra.
A zsüri, élükön Pátzayval, azon tanakodott, hogy is mondják meg a klubból jól ismert szakinak, hogy nem sikerült a pályázata. Hímelnek , hámolnak, végül Pátzay elnök úrnak mentő ötlete támadt.
Az asztal végén ott ücsörgött Medgyesi, a nagymester.
Feri bácsi- mondja az elnök- maga köztünk a legfinomabb stílusú kolléga, legyen szíves mondja már meg a Jenőnek, hogy nem megy ez a dolog.
Jó- mondja a mester- jó, és kiment a váróterembe, ahol Jenőke izzadozott.
Hozzá kell tenni, hogy Medgyesi Ferenc hiába végzett orvosit is, járta meg Párizst, igen kemény,szókimondó kis figura volt, a maga emberies módján.A ravasz elnök tudta, persze.
Szóval, Feri bácsi megáll a márványpadlón, keményen, kontrapostoban, és mondja: Jenőkém-kezdi-Ezt elbtad! És kacsint. Mert tudogatja, ha nem megy egyszer, megy másodszor.
Az anekdotát félretéve, András, ha elég édes a gyümölcs hogy kontrasztot adjon a zsírhoz, összeállt volna ez.
Én a bőrt külön készítettem volna ropogósra, a puha húshoz. Ahány ház, annyi szokás.

süllőcske 2012.11.17. 17:10:01

@süllőcske: Bocsánat, Medgyesy, elírtam.

susztertangó 2012.11.17. 17:12:17

A liba szárnytő nem a kedvencem szemben a kacsahónaljal.A libán kevesebb hús volt. Egyébként most szedtük ki a sütőből, egyszerre sült két tepsiben, a másik tepsin csirkeszárnyak pirultak. Most hűl, aztán kenyérrel savanyúsággal eltüntetjük. Duna-Tisza közi kékfrankos rozé idei bor van még a palackban.(Tulajdonkép azért vettem, mert ebben oldok fel egy mérőkanál mikro szöllőmag extrát-de most anélkül.)

süllőcske 2012.11.17. 17:24:51

@susztertangó: A liba szárnytöve csodás. Az egészben sült libán.

Boar. 2012.11.17. 17:55:21

Szép csendesen gyöngyözik az idény első kocsonyája, beeee....
:-)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.17. 18:23:25

@süllőcske: Mint írtam vala már a posztban is. Ez bizony nem sikerült. Lehet, hogy Füszeres Eszternek bejön az eláztatott bőr, én a ropogósat szeretem.
Viszont!
A feleségem nem eszi a bőröket (semmilyen két vagy négylábúét), így neki nagyon izlett. Most tégy igazságot!!!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.17. 18:25:02

@susztertangó: De jó, hogy említed! Ideje csirkeszárnyat sütni Buffalo módra (majdnem): Nagyon csípősre, de ecet nélkül. Nem értem az amerikaiak miért ecetezik agyon a csirkeszárnyat :(

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.11.17. 18:46:07

@süllőcske: Azzal az a baj, hogy kevés van rajta.
Holnap én is előveszem a pataki tálat, egy kis csirkecombot sütök benne.

Pinka-Panka 2012.11.17. 20:31:22

Szép estét mindenkinek!

@hajdulaszlo (volt hajdul): nagyon kedves vagy, hogy fáradtál, köszönöm a részletes receptet, megcsinálom feltétlenül.

Boar. 2012.11.18. 00:42:46

@Andrass9:
"Pukkadj meg!!! :) "
Nem akarok. Ellenben a SZÉTpukkadás sanszos, széjjelmertük a kocsonyát és ilyenkor óhatatlanul is bezabál az ember a "leeső" darabokból...meg egy kis nyelvet, egy kis csülökhúst...
Szép éjszakának nézek elébe, asszem, innom kell egy kis pálinkát.

youlopukku 2012.11.18. 01:49:05

én töltöttkáposztáztam az imént.tökéletes napindító...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.18. 08:09:29

@youlopukku: Korán kezdted a napot :)
Jó étvágyat a hajnali töltött káposztához!
Váncsa mester szerint töltöttkáposztát mindig lehet enni! Például éjjel kiosonva a spájzba két ujjal kicsippenteni egy szépet a fazékból ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.11.18. 08:11:01

@Boar.: Egészségedre! Valóban a leglaktatóbb része a kocsonyának, amikor szétrakod tányérba :)
Pálinka jobb, mint a Dipankrin - este legalábbis.

medvedr 2012.11.18. 10:14:28

@Andrass9: Mindenesetre tiszteletre méltó, hogy megosztod a nem sikeres próbálkozást is, ebből mindannyian okolhatunk. Köszi!

Daró 2012.11.18. 13:59:25

Kihagyva a körte pürésítését, jó recept ez, ki is próbálom legközelebb. Sült körte, sült birs, bőre rajtahagy!
süti beállítások módosítása