Hirdetés

Hirdetés

Ahol a jobb receptjeim vannak.

Válogatás a blogon megjelent receptjeimből

4400Ft + szállítás (megpróbálom a legolcsóbb megoldásokat - pl saját magam viszem a környéken házhoz, vagy PickPack/Foxpost)

Foxpost épp most drágította a házhozszállítást 100Ft-tal :(((((

konyv @ andras . net az email cím, ahova a rendeléseket küldjétek.

Kell majd postázási név és cím, a jóváhagyó levélben küldöm a fizetési lehetőségeket.

Itt kreditkártyával is 
lehet vásárolni: 
Dedikáció:

Blogkocsma

"Tegnap véletlenül olyan finomat főztem..."



Nincs ennek más baja, csak hogy piros tányérba tettem ...
Eszünk, iszunk, traccsolunk és jól érezzük magunkat. Recepteket is megosztunk egymással, de szívesen olvasunk utazásról, vagy művészetről! Bárki látogatót nagy szeretettel fogadunk - hátha törzsvendég lesz.

Friss kommentek

  • szivar: @látjátok feleim szümtükkel: "...de olyan puha volt, mint ami frissen jött ki a kemencéből." Nem ... (2021.09.21. 23:25) Minek nevezzelek?
  • látjátok feleim szümtükkel: @Andrass9: Vágd kisebbre! (2021.09.20. 19:43) Káposztás húsos csont
  • szivar: @Andrass9: Akkor te jobban jártál, mint én a füstölt húsvéti sonkával. Nem szaladt szét, csak mozg... (2021.09.15. 02:21) Feles zöldborsópüré
  • Andrass9: @Andrass9: Mármint a reptérre :) (2021.09.14. 20:22) Lazac a pácban
  • Andrass9: @Isley: Valóban, a Metróban szokott lenni. Általában ott veszem, de mostanában egyre drágább ... (2021.09.10. 15:17) Gyors de ciki
  • Andrass9: @nyisztor: Köszönöm a tanácsot, még soha nem hallottam erről. Jövőre bizisten kipróbálom! (2021.09.10. 11:02) Elfogyott a ghí - újat kell készíteni

Bejegyzések

A nap vicce


Címkék

A1 (8) A1 marinád (4) A1 szósz (4) áfonya (3) Aji Crystal (7) Aji Mango (2) alaplé (74) alga (2) alma (33) almaecet (19) almalé (7) almaszósz (4) amarillisz (2) Anaheim (3) ananász (2) Ancho Gigantea (13) Andor Csaba (2) Angus (5) Anikó sajt (2) Anova (2) aprólék (3) arborio rizs (11) árpagyöngy (2) aszalt meggy (2) aszkorbinsav (9) avokado (8) ázsiai bolt (2) bab (14) babér (41) babérlevél (54) bableves (3) babos káposzta (2) bacon (39) Balaton (2) balzsamecet (14) bambuszrügy (4) banán (3) baracklekvár (8) bárány (6) báránygerinc (2) barbecue (9) barbecue csirke (2) barbeque (8) barnacsiperke (4) barnacukor (26) barnasör (2) barna csiperke (4) barna sör (2) barna vaj (4) baromfi (2) Barramundi (2) barramundi (2) basmati rizs (4) bazsalika (5) bazsalikom (60) bazsalikomsó (7) BBQ (13) bbq (6) bbq oldalas (3) BBQ szósz (7) befőzés (2) bélszín (12) besamel (6) betütészta (4) biga (2) biovegeta (11) Bird Eye (3) birka (3) birs (6) birsalma (5) birskörte (5) BL112 (3) bl112 (2) BL80 (3) blackened (2) bodza (2) bőr (2) bor (21) borecet (11) borfesztivál (2) borjú (4) borjúalaplé (4) borjúcomb (6) borjúláb (4) borjúlábszár (2) bőrke (5) boróka (5) borókabogyó (35) bőrősháj (2) bors (336) borsikafü (5) brassói (2) brie (2) brindza (3) brokkoli (4) bükkfa fűrészpor (3) bulgur (4) burger (3) burgonya (12) búzadara (8) búzafinomliszt (26) búzasikér (4) Cajun (4) cajun (3) cajun fűszerkeverék (18) camembert (2) Camembert (2) carbonara (2) cayenne (5) cayenne bors (7) cékla (16) cérnametélt (2) chedar (2) cheddar (13) Cherie (3) Chérie (3) chili (7) chipotle (7) churut (3) citrom (71) citromfű (13) citromhéj (35) citromlé (44) citromnád (16) citromsav (2) citronát (4) coleslaw (2) comb (2) cranberry (3) creole (3) creole fűszerkeverék (9) csalamádé (2) csalán (2) csánk (2) császár (2) császárgomba (4) császárhús (9) császárszalonna (3) csemegeuborka (7) csemege uborka (3) cseresznye (4) cserkészkolbász (2) csevapcsicsa (2) csicseriborsó (2) csicseriborsó liszt (2) csiga (3) csili (63) csiliolaj (2) csilipaprika (51) csilipaszta (28) csilipehely (5) csilipor (4) csiliszósz (7) csili krém (11) csillagánizs (6) csiperke (21) csipetke (15) csipsz (3) csirke (26) csirkealaplé (3) csirkeaprólék (2) csirkecomb (28) csirkecomb filé (10) csirkeláb (2) csirkemáj (13) csirkemell (24) csirkemellcsont (5) csirkemell filé (6) csirkeszárny (15) csodahüttő (10) csokoládé (10) csombor (15) csombord (3) csont (4) csontalaplé (7) csontvelő (2) csuka (3) csülök (29) csusza (2) cukkíni (25) cukkini (10) cukor (146) cukorborsó (8) cukorszirup (2) cumin (3) curry (19) currypaszta (12) cvekkedli (2) C vitamin (6) dagadó (7) dara (4) daragaluska (2) darálthús (38) datolya (3) datolyaparadicsom (2) debreceni (2) degesz (2) dió (28) disznózsír (3) durbincs (2) durva só (2) ecet (21) édeskömény (16) édes chili (2) égerfa (2) egres (3) elefántfül paprika (2) élesztő (63) ementáli (7) eper (5) eperlekvár (3) erdélyi mustár (3) etc. (2) étcsokoládé (5) ételfesték (2) étkezési keményítő (5) étolaj (4) étterem (2) ezüsthagyma (7) fácán (2) fafülgomba (12) fahéj (44) fánk (3) farhát (4) Farkas András (32) farok (3) fartő (2) fasírt (2) faszén (2) fehérbor (28) fehérbors (55) fehérhagyma (9) fehér hagyma (3) fejes káposzta (5) fejtettbab (2) fejtettbab leves (2) fejtett bab (4) feketebab (3) feketebors (100) fekete bors (2) feles borsó (4) fenyőmag (4) feta (7) filé (2) fodros kocka (3) fogpiszkáló (2) fokhagyma (459) fokhagymapor (6) fokhagyma granulátum (16) főtt tojás (2) füge (4) fürjtojás (2) füst (8) füstölény (5) füstölő (5) füstölt (4) füstölthal (2) füstölt csili (18) füstölt csili krém (2) füstölt csülök (12) füstölt fokhagyma (2) füstölt karaj (4) füstölt kolbász (17) füstölt lé (2) füstölt oldalas (6) füstölt paprika (2) füstölt sajt (9) füstölt só (5) füstölt sonka (5) füstölt szalonna (8) fűszeres só (2) galambbegy saláta (4) galanga (3) galangal (9) galuska (4) ganciale (2) garam masala (5) garnéla (11) garnélarák (10) gépsonka (5) gersli (3) gesztenye (3) gesztenyemassza (4) gévagomba (3) ghí (57) gluténmentes (2) gnocchi (3) golden syrup (2) gomba (66) gombapor (4) gombóc (4) gorcsica (3) Gordon Ramsey (2) gorgonzola (3) görögszéna (2) görög BBQ (4) görög szték fűszer (2) Gouda sajt (4) grana padano (2) gravlax (2) gravy (3) grill (11) gríz (11) grrr (5) Gruyere (3) guacamole (3) guajillo (6) guba (3) Guinness (2) gulyás (4) gulyáskrém (2) gulyásleves (2) gyíkhús (2) gyökér (96) gyömbér (122) gyömbérpor (3) gyöngybab (2) gyöngytyúk (3) gyrosfűszer (2) habanero (9) habarás (2) habcsók (2) habtejszín (2) hagyma (347) hagymakarika (2) hagymalevespor (8) hal (13) halászlé (3) halsaláta (3) halszósz (22) halványító zeller (4) hamburger (4) hámozott paradicsom (4) harangpaprika (2) harcsa (6) Harissa (2) hasaalja szalonna (2) hátszín (16) helcli (2) hétfűszer (3) himalájasó (5) Hoisin szósz (4) homár (3) húsgombóc (3) húslé (4) húsleves (15) húsos csont (5) húsos szalonna (9) húsvét (2) hybrid pepper (2) idared (2) Impala (4) irdalás (2) jalapeño (24) jalapeno (23) Jamaican Jerk (2) Jambalaya (2) jázmin rizs (6) jégcsapretek (4) jérce (2) Jerk fűszerkeverék (5) joghurt (26) joghurt pác (2) juharszirup (2) juhtúró (6) kacsa (14) kacsacomb (10) kacsaháj (7) kacsamáj (6) kacsamell (10) kacsanyak (7) kacsaszárnytő (3) kacsazsír (55) kacsazsir (4) kacsazúza (6) kaffir lime levél (10) kagyló (9) kagylólé (2) kakaó (9) kakas (7) kakukkfü (95) kakukkfű (39) kalács (5) kalamata (2) kaliforniai paprika (13) kápia (27) kapor (35) kapormag (7) káposzta (17) kapri (4) kapribogyó (19) karaj (11) karajcsont (2) karaláb (41) karalábé (13) karamell (3) kárász (6) kardamom (27) karfiol (23) kávé (2) kecsap (5) kecske (2) kecskehús (5) kecskesajt (3) kecskeszarv (3) kefír (2) kefir (3) kéksajt (2) keksz (2) kelbimbó (9) kelkáposzta (18) kelt palacsinta (2) kelt tészta (2) keményítő (10) kemény sajt (5) kenyér (29) kenyérlepény (2) kenyérliszt (21) kerekrépa (4) kesudió (2) keszeg (3) ketchup (11) kifli (14) kiflikrumpli (4) kígyóuborka (5) kimcsi (2) királyrák (4) knédli (3) kocka (2) kockatészta (3) kocsonya (3) kocsonyahús (6) koktélparadicsom (3) kókusz (2) kókuszkrém (4) kókuszreszelék (5) kókusztej (12) kolbász (28) kolbászhús (6) köles (3) kolozsvári (10) kolozsvári szalonna (18) kömény (83) köménymag (26) konyak (3) könyv (2) koriander (31) koriandermag (32) köröm (21) körte (7) kötözősaláta (2) kovász (19) kovászos uborka (6) kréker (2) krémleves (3) krémsajt (18) kremsi mustár (2) Krensenf (2) kristálycukor (3) krumpli (161) krumplileves (2) krumplipüré (4) krumplis tészta (2) kucsmagomba (2) kukorica (17) kukoricadara (11) kukoricakeményítő (7) kukorica dara (3) KungPao (9) kurkuma (24) kuszkusz (3) láb (2) lábszár (15) lamb (2) Lampong bors (2) langalló (3) lángolt kolbász (3) lapcsánka (2) lapocka (16) laskagomba (9) lazac (12) lecsó (29) lecsókolbász (3) lecsópaprika (5) lekvár (11) lemezes túró (2) lencse (14) lenmag (4) lepcsánka (3) lestyán (14) leveles tészta (8) leves (6) leveskocka (7) liba (2) libacomb (7) libaháj (5) libamáj (6) libamell (2) libanoni 7 fűszer (2) libaszárny (2) libazsír (20) lilahagyma (61) lila hagyma (9) lila spárga (2) lime (43) lime héj (2) lime levél (6) liszt (128) lucullus (4) Lucullus (8) lúdgége (2) Maasdamer (6) madártej (3) Mágnás (2) máj (5) majonéz (25) majoranna (99) mák (13) makaróni (2) makréla (2) malacfej (5) malackrumpli (2) malátaliszt (2) mályvacukor (2) mandula (11) mandulaliszt (2) mángold (3) mangold (8) marcipán (2) marha (5) marhacomb (5) marhacsont (11) marhafarok (2) marhahús (8) marhalábszár (5) marhalapocka (6) marhanyak (16) marhaoldalas (5) marhaszegy (6) marha kivonat (2) marha lábszár (2) marokkói citrom (2) marokkói fűszer (4) márványos hús (2) mascarpone (4) mazsola (19) medvehagyma (2) meggy (9) még pálinka (2) metélt (2) méz (25) mikró (2) miso (3) miszo (3) mogyoró (4) mogyoróhagyma (55) Montreal steak fűszer (4) morzsa (2) mozarella (4) mozsár (4) mozzarella (6) mungóbab csíra (2) mussel (2) must (4) mustár (79) mustármag (22) mustármagliszt (3) mustárpor (2) NaBe (13) nacho (2) nádcukor (2) nagykocka (3) napraforgómag (3) napraforgóolaj (2) narancs (6) narancshéj (5) narancslé (3) nátriumbenzoát (2) nektarin (3) nokedli (11) Nutella (2) nyárs (2) nyelv (2) nyúl (2) ökörszív (6) olaj (18) olajbogyó (8) olaszos fűszerkeverék (2) oldalas (37) oliva (22) olívabogyó (3) olivabogyó (2) olívaolaj (9) olivaolaj (134) öntöttvas (2) orda (2) ördögszekér (6) oregánó (6) oregano (63) öregkrumpli (2) öregtészta (2) őrölt kömény (6) őszibarack (2) osztrigaszósz (12) pác (4) pácolás (2) pácsó (5) padlizsán (20) padlizsánkrém (2) palacsinta (8) palacsintasütő (2) pálinka (4) pamóka (3) pancetta (3) panír (4) panko (2) paprika (35) paprikacsuma (32) Paprikakrém (9) paprikáskrumpli (2) paprikaszósz (3) paradicsom (131) paradicsomlé (27) paradicsompüré (36) paradicsom konzerv (2) paradicsom paprika (2) paradicsom szósz (5) paraj (5) parázskrumpli (2) parenyica (2) parmezán (34) parmigiano reggiano (3) párolt hal (2) passata (4) pástétom (3) paszternák (17) patisszon (3) pecorino (5) pecorino romano (12) pecsenyekacsa (3) pereszke (2) pesto (3) petrezselyem (149) petrezselyemgyökér (23) petrezselyemlevél (10) petrezselyem levél (41) pirítós (3) pirított burgonya (2) pirospaprika (92) piros jalapeno (2) piskóta (9) pisztráng (4) pite (8) pizza (3) PO (4) pogácsa (5) polip (2) ponty (10) porcukor (9) póréhagyma (29) pörkölt (10) portobello (5) prézli (38) pritamin (5) provence-i fűszerkeverék (2) puding (2) puffancs (2) puhahátszín (2) puha hátszín (2) puliszka (4) pulled pork (3) pulyka (2) pulykacomb (6) ragu (3) rák (2) ráklé (2) rakottkrumpli (2) rakott krumpli (3) rántás (6) rántotthús (2) reggeli (2) remulád (4) répa (9) repceolaj (2) reszteltmáj (2) retek (6) réteslap (3) rétesliszt (14) ricotta (5) rikotta (7) rilette (2) ritkacsont (2) rizottó (3) rizottó rizs (5) rizs (45) rizsbor (4) rizsecet (6) rizskoch (2) rizsliszt (5) rizstészta (6) rizstészta lap (3) RL190 (3) RL90 (4) rókagomba (6) római kömény (51) római saláta (9) római tál (3) rostélyos (14) rozmaring (82) rozskovász (4) rozsliszt (10) rub (2) rum (17) sáfrány (12) sáfrányos rizs (2) sajt (51) sajtfonat (2) sajtkrém (2) sajtok (2) sajtszósz (2) sake (3) saláta (7) salátaöntet (6) salotta (51) salsa (3) San Marzano (5) sárgabarack (2) sárgabarack ág (2) sárgaborsó (3) sárgakrumpli (5) sárgarépa (174) sárga laska (3) savanyúkáposzta (6) savanyúság (2) savanyú káposzta (13) serrano paprika (8) sertés (2) sertésborda (2) sertéscomb (8) sertéscsont (2) sertésfej (4) sertésköröm (3) sertésláb (3) sertéslapocka (2) sertésmáj (4) sertésnyelv (3) sertészsír (21) shiitake (12) shimeii (2) shimeji (6) shitake (2) shrimp (4) SHU (2) sikér (16) snidling (22) (342) sóba vízbe krumpli (2) sodó (3) sólet (2) sonka (20) sonkahagyma (6) sópehely (2) sör (38) sörretek (2) sós citrom (3) sous vide (3) spagetti (20) spagettiszósz (5) spagetti szósz (4) spárga (30) spárgaalaplé (2) spenót (47) Spicy Fiesta (8) sriracha (2) steak (2) stefánia (2) stevia (2) süllő (6) sültkrumpli (7) sült körte (2) sült oldalas (2) sült paradicsom (11) sürített paradicsom (2) sushi (2) sütőkolbász (2) sütőpapír (3) sütőpor (11) sütőtök (5) szaft (2) szalonna (72) szalonnazsír (3) szalonna bőrke (2) szárazbab (5) szárított élesztő (2) szárított paradicsom (4) szárnytő (2) szarvascomb (2) szarvasgombaolaj (2) szárzeller (25) szecsuáni bors (2) szeder (3) szederlekvár (2) szegfübors (39) szegfűbors (6) szegfűgomba (4) szegfüszeg (11) szegfűszeg (7) szejtán (4) szélesmetélt (6) szemesbors (5) szerecsendió (67) szerecsendióvirág (54) szezámmag (13) szezámolaj (13) szibériai saláta (3) szilva (9) szilvalekvár (8) szilva eltevés (2) szinesbors (7) szív (3) szóda (2) szódabikarbóna (10) szódavíz (2) szójaszósz (40) szőlő (3) szőlőlevél (3) szörp (2) sztrapacska (4) szürkemarha (2) szuvidálás (3) szűzpecsenye (10) taco (2) tamarind (6) tandoori (2) tárcsa (3) tarhonya (12) tarja (22) tarkabab (2) tarka répa (2) tárkony (7) tarlórépa (6) tartár (3) tbone (3) tej (92) tejfel (67) tejföl (85) tejszín (90) teljes kiőrlésű liszt (11) Tellycherry bors (3) tepertő (6) teriyaki (2) tészta (6) tésztagép (3) thai (8) Thai csili (10) tinóru (3) tintahal (2) tiramisu (2) tócsi (7) tócsni (3) tofu (2) tojás (221) tojásfestés (3) tojáshab (3) tojás sárgája (13) tök (7) tokaszalonna (4) tőkehal (8) tökfőzelék (2) tökmag (2) töltelék (2) töltött (4) töltöttkáposzta (3) töltött káposzta (3) tom yum (2) tonhal (8) töpörtő (2) töpörtyű (6) torma (7) törökmogyoró (7) torta (2) tortilla (5) tőzegáfonya (3) trappista (10) tüdő (2) túró (32) túrógombóc (4) túrós csusza (2) TV paprika (8) tyúk (3) tzatziki (2) uborka (24) újhagyma (46) újkrumpli (15) új fokhagyma (3) úttörőgombóc (3) üvegtészta (2) vadas (2) vadasmarha (2) vaddisznó (2) vagdalthús (2) vaj (240) vákumzacskó (2) Váncsa (3) vanília (23) vaníliakivonat (18) vaníliás cukor (16) vargánya (17) Varga Zsuzsi (4) vegeta (2) velő (5) velőscsont (9) vereshagyma (3) vesebab (2) virsli (7) víz (28) vörösbor (28) vöröshagyma (121) vöröshagymapor (3) vöröskáposzta (2) vöröslencse (9) Vörös Homár (2) vörös káposzta (2) wasabi (2) Worchestershire (25) yuba (2) zabpehely (6) zakuszka (3) zeller (56) zellergumó (45) zellerlevél (40) zellerszár (30) Zhoug (2) zöldbab (16) zöldbableves (2) zöldbors (5) zöldborsó (42) zöldborsóhajtás (2) zöldborsóhéj (2) zöldpaprika (78) zöldség (3) zöldségalaplé (10) zsálya (46) zselatin (5) zsemle (12) zsemlemorzsa (11) zserbó (2) zsír (73) zsíroskenyér (2) zúza (7) Címkefelhő

Spagetti szósz grillezve

2012.09.08. 07:00 Andrass9

A paradicsomtövek ismét rengeteg termést hoztak. A lucullus paradicsomból újfajta spagettiszósz készítésére vállalkoztam: a grillen fogom előkészíteni a nyersanyagot hozzáadva a nyár ízeihez a füst illatát is.

10.jpgAmúgy is parázslott még a grill, amikor a zakuszka készült, feltettem hát 3 kilónyi lucullus paradicsomot, aminek a csúcsát keresztben bevágtam, raktam mellé három nagy fej hagymát is felezve. Rátettem a fedőt, és kicsire vettem a huzatot, hogy szép lassan süljön. Mig ez sült, a zakuszka készítésében segédkeztem aktív darálással (hiába - ha van egy jó kis robotgép, aminek van húsdarálója, akkor szívesen segít az ember a feleségnek :)

 

11.jpg 

Egy szabad pillanatot megragadva ránéztem a grillre és pont jókor! 

A paradicsom egy részét lekaptam, a hagymát megforgattam és feltettem a két kis fej fokhagymát is. Sajnos csak ilyen kicsik termettek a kertben.

 

 

Fedőt vissza a grillre, és folytatódjon a darálás.

 

 

 Zakuszka befejezve, ki a grillhez. Minden megsült, semmi sem égett meg lekaparhatatlanul. Paradicsomok egy tálba, hogy a héjuk felpuhuljon, a fokhagymából kinyomtam a krémesre sült belsejét.

12.jpg 13.jpg

Felaprítottam a grillezett hagymákat és egy fazékba tettem kis olajra. Nem nagyon kell azt dinsztelni - megpárolódott rendesen. A paradicsomokról sikerült lehúzni a héjat (többé kevésbé), megaprítottam és ment a hagyma után a fazékba. A magját/levét most nem távolítottam el. A kipréselt fokhagymapép is a szószba került. Fűszernek itt majorannát használtam meg frissen őrölt feketeborsot. Domináljon inkább a füst íze!

14.jpg 15.jpg

Körülbelül másfél órát főtt fedőt ferdén viselve 200W-os teljesítményen (mintha a legkisebb lángodon még platnit is használsz). Késő lett, egyszerűen lezártam a rezsót, ráhúztam a fedőt és elmentem aludni.

Másnap reggel áttettem a tartalmát a robotgépbe összeturmixolni (ez a fázis kimaradhat, ha darabosan szereted), utánasóztam és felforraltam.

16.jpg 17.jpg

Kis kupakos üvegekbe mertem, mikróban sterilizáltam és felcimkéztem.

18.jpg

47 komment

Címkék: füst paradicsom grillezett paradicsom spagetti szósz spagettiszósz

A bejegyzés trackback címe:

https://blogkocsma.blog.hu/api/trackback/id/tr284739749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Daró 2012.09.08. 07:02:31

Hú, ez még soha nem jutott eszembe. Mindenképpen megpróbálnám... Mi ez a nyolcas a szólj hozzá fölött?

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.08. 08:14:50

Jó reggelt! Oldal letöltés számláló.

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.08. 08:43:45

most megyek,fejfájásom orvoslásaként megiszom az összes kocsmai vendég kávéadagját (majd kaptok frisset)és megreggelizem. Nem paradicsomot.:P:)

Hurri Kán 2012.09.08. 08:53:33

Jó reggelt!
Egy Kv rendel ízibe', mer vár a piac. :)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.08. 08:59:11

@gyvy: van neked szíved?? migrénem van, erre beleiszol az életmentő kávémba??? :P:D

én is lépek, MINDEN ITALT KIKÉSZÍTETTEM A PULTRA. csak szólok, mielőtt össze-vissza ugráltok a pult mögé,hogy jön ellenőrizni az élelmiszerlánc-biztonság, meg a munkaügyi felügyelet!
(nem teljesen meglepetésszerűen, de csitt!)

Pinka-Panka 2012.09.08. 09:18:29

@Andrass9: ahhoz képest, hogy "húst akarok" - felkiáltással jöttél, a minap az oldalasaddal(lábosban) - jelentősen telik a stelázsi zöldekkel, szószokkal:) Hallod, nálam is rogyadozik a polc, de előnyben vagy jócskán:)
Pedig még én is teszek el valamit, de ma csak szédelegtem a piacon, mert mínuszban a vérnyomásom...

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.08. 09:42:02

Jó, hogy megmagyaráztad, @Andrass9: mert azt hittem, a telefon rosszalkodik.
@anica inkognitóban: @Pinka-Panka: Csajok, máris kidőltetek? Most kezdődik csak a hétvége.

Daró 2012.09.08. 09:51:55

Zsófi palacsintát kért reggelire. Kapott helyette spanyol tortillát, nem panaszkodott. Na ahhoz pont jó lett volna a szósz feltétnek.
@anica inkognitóban: Tudod mi a spanyol tortilla? Dinsztolt újkrumpli hagymásan, tojásosan, lepénynek sütve. Mondtam is anyámnak, milyen nemzetközi konyhát vitt otthon, saját tudtán is kívül :-D

Pinka-Panka 2012.09.08. 10:00:22

@Mitzi von Küche: örülök, hogy itthon ismét:)
sajnos visszaaludtam, ami nálam végzetes, a látótávolságom 2 cm,bioritmus nullán van masszívan:)

Pinka-Panka 2012.09.08. 10:01:02

@Daró: Te ilyet csinált az én nagyanyám is - azóta se ettem:)

medvedr 2012.09.08. 10:11:58

Jó sok mindent eltesztek az már egyszer biztos. Inkább főznék pálinkát ennyi fáradalommal.:)

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.08. 10:15:00

@Mitzi von Küche: dehogyis, csak ágyneműmosás,meg ilyenek mára vannak beütemezve, boltot jártunk a férjjel, plusz marhát főzök, úgyhogy neki kellett fognom viszonylag korán,mert az idő, míg elkészül.:)
@Daró: ilyet anyu is szokott annakidején.:)

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.08. 12:14:35

@Daró: Imádom a tortilla de patata-t, de még sosem csináltam sk. Már gondoltam, h megpróbálom és posztolom, de ha ez annyira ismert...
@anica inkognitóban: Sűrű program.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.08. 12:14:42

@Daró: Imádom a tortilla de patata-t, de még sosem csináltam sk. Már gondoltam, h megpróbálom és posztolom, de ha ez annyira ismert...
@anica inkognitóban: Sűrű program.

Mitzi von Küche · http://lepcsankparty.blog.hu 2012.09.08. 12:16:19

@Mitzi von Küche: na, innen már tudhatjátik, h a teraszon csücsülök (mindent 2x mond, 2x mond).

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.08. 12:24:50

@Mitzi von Küche: legalább mindannyian megértjük..:D amúgy én pl. már megszoktam, a férjem is úgy szokta, csak inkább háromszor :DD
(ez nem sűrű, 1-2 óra alatt képes vagyok átrendezni is a lakást..:D volt, hogy a férjem arra jött haza, hogy semmi nem ott volt,mint reggel.:D most mindent visszatoltam a helyére :D)
@gyvy: akkor 3 fiad lesz :D

anica inkognitóban · www.lepcsankparty.blog.hu 2012.09.08. 12:40:31

@gyvy: ja, elfelejtettem, hogy már vannak: olvastam róluk :D

hajdulaszlo (törölt) · http://hajduriverkotidzslaci.kinja.com/ 2012.09.08. 12:44:45

@medvedr: Gyerek hazamegy a katonaságtól. Anyja mondja: Fiam fogok egy tyúkot, mit főzzek belőle? Pálinkát édesanyám.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.08. 13:24:06

@Pinka-Panka: Nem kell aggódni, a paradicsomból már csak a sült és a napon szárított hiányzik az elözetesben lévőkön túl :)
Mivel most érik (nálam), hát most kell befőznöm. És így lehet, hogy másoknak is időben jön az ötlet.
Kecskesajtot nem csinálhatok - nincs kecském ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.08. 13:30:09

@Mitzi von Küche: Hát nem annyira ismert. Én pölö nem ismerem. Vígasztaló poszt lenne ennyi paradicsom között!

vörösbor(de)minőségi 2012.09.08. 14:08:13

mára egy krumplistésztával kell megelégedjek.aki lusta az igy jár...de vigaszként elmondtam magamnak,h.ennél is van 1ccerűbb kaja,végül is 2 cuccból kell össze rakni.

váj mí 2012.09.08. 15:00:22

Szép jóreggelt, egy konyak-narancsot, ha lehet. Idegbaj ellen. Csak német lányokkal ne dolgozzon az ember ... :(
Huhh, nagyon-nagyon irigyellek, már a zakuszkánál is csorgott a nyálam. Nagyim sokat készített, de a gáztűzhelyen sütve, grill nem játzott a 9.-ik emeleten ... Ezért a szószért meg különösen, mert grill itt sem játszik.
Ma csináltam a népeknek paprikás krumplit. Ilyet még csak nem is láttak... De ízlik, mert fél órája lett kész, és egy fél adagnyi maradt, pedig én még nem is ettem.
Valami töltött paprika-féleségre gondoltam holnapra. Kápiából ez, hogy fog kijönni? Mert ezen kívül csak kaliforniai van meg valami apró paprika-mix, ami ízre intenzív eléggé, de kicsik a paprikák ... hm?

susztertangó 2012.09.08. 16:38:16

@váj mí: Eleve viszonylag kis tömpe bogyiszlóiakba töltöm, hogy sok töltelék legyen-annak nincs teteje beletölteni fél kiló darált húst egy nagy paprikába.Ki kell próbálni, mi mást tehetsz?Egyébként ebbe is teszel gabonát, azaz rizst, a fasirtba is, csak ott már feldolgozott formában. A cél ugyan az, bár eltérő módon.

váj mí 2012.09.08. 17:02:41

@susztertangó: Te, a bogyiszlói nem az a csípős? Az a parika-mix, amit mondtam, nem csípős viszont nagyon paprika-íze van, de kicsik a paprikák, a normál tv-nek kb a harmada vagy kisebb. De asszem az lesz, és mivel csak kb. 4-5 literes a legnagyobb fazék itt, hát abban lesz megfőzve. Szerinted az a rómainak vagy minek hívott paradicsom, az a hosszúkás, alkalmas a szétfőzésre? Botmixer nincs ....
Khm, a fasírtba nem teszek rizst, csak a darált húsos töltött cuccokba, úgymint paprika, káposzta... és azt is nyersen ... Remélem, nem robbantok ki ezzel újabb háborút ;)

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.08. 17:56:36

@váj mí: Mindaddig, amíg nem akarod a torkunk
on lenyomni :)
A kicsi paprika meg még jobb is lesz, mint ezek az ízetlen nagy TV paprikák, mert inkább paprikaízűek. Kicsit macerásabb tölteni, de az eredmény kárpótol!

susztertangó 2012.09.08. 18:04:51

@váj mí: Igen a bogyiszlói erős, de még mennyire. Római paradicsom :-)) jó tévedsz: Lucullus a neve.A fasirtba én sem teszek rizst, de ha visszaolvasod: gabonát írtam, " a fasirba is, csak ott már feldolgozott formában". Azaz áztatott kenyérre gondoltam.A háborúval kapcsolatban talán jó tipp: ne provokálj (túl sarkos, ami szívemen a számon mondatokkal) és ne reagálj. Saját használatomra: ha valaki lehülyéz két eset van, vagy igazat mond és akkor nincs ok megsértődni (reagálni) vagy nincs neki és akkor meg minek veszkődjek.

vörösbor(de)minőségi 2012.09.08. 18:58:40

@váj mí: megpróbálhatnád:
daràlt hus, lehet sertès is, lehet vegyes is sertès ès pici marha, ez attòl fugg szèp-e a daràlthusi. elèg 20 -deka, max 30 attòl fugg mennyit gyàrtunk majd le,és ki mennyire husos.
turò 1/4 kg, de ez is izlèstol fugg.
petrezselyem egy maroknyi
hagyma
ès a kulonbozo fuszerek tetszés szerint.
tojàs
tejfol

a hús-túró arány természetesen növelhető ízlés szerint és arra amerre az ízlésed akarja,valamint az éhes emberek száma is erősen befolyásol.
ezt egy majdnem lecsós laza alapra rádobni és finoman megpárolni-néha mehet alá ha kívánja ekkis víz esetleg könnyű fehérborral.nagyon finom kaja lesz belőle-friss kenyérrel lehet nyomatni.arra ügyelj,hogy a megfelelő mennyiséget magadnak elmentsd!

váj mí 2012.09.08. 19:07:18

@Andrass9: Áááá, olyat már nem teszek, megígértem.
Hm, nos akkor, amint rávettem magam kilépek a Rewebe alapanyagokért. Ugyanis itt holnap minden zárva lesz, kivéve repterek meg pár családi lyuk meg vasútállomások. Bár holnap úgyis kell villamosozzak a Hauptbanhofra jegyért, de ott drágább minden. Így még átlépek itt a Rewebe a cuccokért, ha egyszer ráveszem magam...

@susztertangó: Ok, elcsesztem a megnevezést, de a lényeg, szétfő-e botmixer nélkül?
Igyekszem betartani, legalábbis egy valakivel kapcsolatban. Megígértem. A PC-t viszont nem tudom megígérni, mert olyan "paraszt-gyerek" vagyok, aki a nem ízlik helyett szart mond. Amúgy hétköznapiasan ...

váj mí 2012.09.08. 19:41:58

@vörösbor: Húúúú basszus! Megpróbáltam a túrós . darált-húsos kaját elképzelni paprikába töltve, paradicsomos-paprikás lében. Ha azt mondom, hogy nem jött össze, de nagyon nem, akkor megharagszol?
Mondjuk, rám ne haragudj meg nagyon, mert én a különböző hal-, húspörkölteket sem tudom elképzelni túrós cuccal, pedig ez otthon nagyon megy.
Ezzel először a az óbudai Zöld Kapuban szembesültem, amikor kikértem a leves után a szalonnás túrós csuszát, és a pincér megkérdezte, hogy milyen pörkölt feltéttel kérem. A barátom meg, az a dög, csak röhögött, hogy nesze neked "magyaros vendéglátás". A pincér meg meg volt sértődve, hogy csak tejföllel kértem. Oszt kihozott egy olyan adagot, hogy a másnap reggeli meg ebéd is belefért ....

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.08. 20:11:25

@vörösbor: Ezt megpróbáltam elképzelni, de nem értem teljesen. Ezzel a keverékkel töltenéd meg a paprikát és azt párolnád?
A hús-túró keverék nekem tetszik, még soha nem próbáltam.

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.08. 20:13:37

@váj mí: A paradicsomo héját húzd le (forróviz 2 perc, hidegvíz), aprítsd olyan kicsire, ahogy tudod és úgy főzd össze. A Lucullus paradicsom fínom selymes szószt fog produkálni!

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.08. 20:15:20

@medvedr: Háááát - végülis mindenből lehet. Csak a cukorfoka nagyon alacsony, fel kellene turbózni, azt meg nem illik :)

susztertangó 2012.09.08. 20:21:04

@váj mí: :-)) Majd kinövöd. /Francokat!Én se :-((/ Az útszéli-kültelki-tahó nem elegáns és főleg nem PC. Bár szerintem inkább legyek mocskos szájú bugris, mint vérPÍSZI.Az ugyanis egyenlő a gondolat-öncenzúrázással és minden rosszal, ami az ilyesmiből következik.A pokolba vezető út jó szándékkal van kikövezve.

Waka · http://blogkocsma.blog.hu/ 2012.09.08. 20:21:39

Jó estét! Alig tudtam belépni valami miatt. Egy korsó barnát, ha kaphatnék...
Jól hangzik ez a szósz, de a kilencediken nehezen kivitelezhető. Egyszer grilleztem az erkélyen, de majdnem rám hívták a tűzoltókat.
@susztertangó: Lucullus magot évek óta nem kaptam, Róma néven fut ugyanaz a fajta.

váj mí 2012.09.08. 20:33:16

@Andrass9: ok, de megy ez azzal mini-bombardin parival is? Mert nekem olyan kell,ami teljesen szétfő úgy 40 perc alatt, hm?
Kevés töltött paprikát csinálok, oszt jó lenne paradicsomból, nem pasztából. Ha a lucullus szétfő, ok. A fleisch-tomaten, tuti nem.

@susztertangó: Ahham, anyum is mindig mondta, hogy majd egyszer kelleni fog utód nekem is, amikor először tizenévesen kijelentettem, hogy nekem ugyan nem, sem hímnemű, sem a produktuma. Azóta is reménykedik a drágám ;). Hát így. PC meg sosem leszek, akkor sem voltam, amikor lapot szerkesztettem, most meg pláne ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.08. 21:04:45

@Waka: Egy Guiness Stout rendel. Döglődik az index.
Lucullust palántáról ültettem idén (valójában minden paradicsomom palántáról van, amit vettünk, mert a saját palántázás nem sikerül. Feltehetőleg rossz palántaföld miatt).
Holnap szüretelünk (paradicsom és csili szüret lesz, jonnek a gyerekek segíteni) a 40 m2-es veteményesben :)

vörösbor(de)minőségi 2012.09.09. 07:23:25

@váj mí: harag?szó sem lehet róla.de ez természetesen nem paradicsomos lében mint a "mi"tőtöttpaprikánk"hanem ahogyan irtam ekkis apritott paradicsom petrzselyem fokhagyma és vége felé paprika azaz majnemlecso:))olaszok előszeretettel túróznak sok dologba.pl egy husleves!!!amibe beteszik azt a hust(is)gondolom dagadó-amibe a töltelék egy túrós alapu fúszeres cucc és együtt fő a leves.majd ezt a végén kiveszik és egy súllyal(én egy régi vasalóval láttam)nyomatják és kipréselve a lét belőle szeletelve a tányérra röppen.ha még ettél finomat....és én eléggé gusztustalan fikázó vagyok kajákban de varázslatos ízek.(ja összevarrják a töltött hust)

vörösbor(de)minőségi 2012.09.09. 07:30:14

@Andrass9: ahogyan irtam,pontosan ezzel a keverékkel töltöd meg a paprikát(részemről a bogyiszlóit)és nem paradicsomos lében főzöd hanem egy lecsós alapra teszed.a fúszereket azért nem irtam mert az hadd legyen mindenki ízlése szerinti.én a bogyisznak a kiszedett csumáját a zöld farkinca nélkül természetesen a töltött anyja mellé a pároláshoz teszem mert belehalnék ha ki kéne dobnom:))
a túrós mivolta miatt idegenkedtem-felesleges volt.egy harmonikus jól fűszerezett hidegen is kiválóan fogyasztható valami jön létre,ami jól tűri a fagyasztást is.

váj mí 2012.09.09. 18:19:06

@vörösbor: Te, ez nekem nagyon furán hangzik, de nagyon kipróbálnám, ha hozzáértő elkészítené.

Különben, kész lett a töltött paprika. A német és lengyel csajok el voltak ájulva tőle, hogy ők ilyet még sosem! A magyar csajjal csak csendben tömtük a majmot ... Egy kis csilivel dobtam fel, különben csak só, bors, cukor (egy pici). A római-lucullus pari jobban szétfőtt, mint a fleisch-tomaten, de azért, ha lett volna botmixer, bevetem. Cirka 1,5 órát főtt, először míg szósz lett belőle, aztán felengedve, paprikástól. Azoknak a mini paprikáknak tényleg nagyon intenzív az ízük, de kevésbé főnek át, mint tv-paprika. Kissé al-dente maradt, jó 40 perc főzés után is.
Köszönöm mindenkinek a segítséget.

vörösbor(de)minőségi 2012.09.09. 19:09:41

@váj mí: ügyes vagy:))) amugy németeknek isteni dolog főzni-nagyon szeretik.nálam pl eccerű ződbabfőzelék volt nagy siker mert nem is ismerték.a többit szerénységem tiltja,hogy felsoroljam:)))))

amit furának tartasz-az nem is az és hidd el semmi gyakorlat nem kell hozzá,de a "kedv"az elengedhetetlen!!jó kedv=jó kaja

váj mí 2012.09.09. 21:02:25

@vörösbor: Köszi ;)
Igazad van, a legkönnyebb a németeket lenyűgözni konyhailag, ugyanis, hát hm, nem a világ leghosszabb könyve a "német szakácsművészet", úgy en bloc ;).

Hát izé, ezzel a túrós cuccal nekem az a bajom, hogy nehezen tudom elképzelni, hogyan kellene kinéznie és milyen íze kellene pontosan legyen. Ezért inkább rábíznám első körben olyanra, aki már készített ilyet. Aztán, ha ízlik, lehet megpróbálkoznék vele ...

Andrass9 · http://blogkocsma.blog.hu 2012.09.09. 23:03:54

@váj mí: Nagyon jó, hogy sikered lett vele! A csilit én kihagytam volna, de pap és papné esete forog fenn :)

váj mí 2012.09.11. 10:54:32

@Andrass9: Lett, az lett ;) Én is meglepődtem, azt hittem, marad másnapra is, tévedtem. Vannak kellemes tévedések is ;)
süti beállítások módosítása