Húst akarok!
Húst akarok!
Elegem van a paradicsomszószokból, spagettikből!
Napok óta nem láttam húst, húst akarok!
Feleségem vadászatra indult a fagyasztóba és lelt is egy szép nagy oldalas darabot. Kitette nekem reggel a konyhába, hogy olvadjon ki, és csináljak belőle valamit magamnak.
Persze elfeledkeztem róla. Ebédre hát ettünk töltött paprikát, hogy másnap jó idő legyen. Jóllakottan meg nem szeretek főzni - valahogy más az íze, másképp ízesítek. Sokmindent persze nem tehettem, mert a hús már kiolvadt, ránéztem hát Toma egyszerű oldalas receptje(i)re (merthogy különféle blogokban publikálta ugyanazt a receptet), amitől beugrott, hogy síma zsííííírban sült fokhagymás oldalast kell készítenem. Elrontani nehéz (bár nekem az is sikerülni szokott), több napig fogyasztható, és a legfontosabb, hogy egyszerű.
Feldaraboltam az oldalast a fentebb látható - átlag 2 csontos - darabokra. Alaposan megsóztam, durva borsoztam és szórtam rá sok sok őrölt köményt (a gyerek nem szereti a szemes köményt). Összeráztam egy mély tálban. Megpucoltam 5 kis vereshagymát és egy bő marék fokhagymát.
Egy szép méretes lábosba beleöntöttem vagy egy decinyi olvasztott baromfi zsírt (csak azt találtam) és ugyanennyi ghí-t (miután csak én eszem, és én szeretem a ghí-t mindenben). Alaposan felforrósítottam, majd a húsokat megpirítottam kisebb adagokban. Ha egyszerre túl sok húst tettem volna a lábasba, akkor a sok lé nem tudna elpárologni, és pirulás helyett párolódás venné kezdetét.
Amikor minden húsdarab többé-kevésbé piros volt minden oldalán, visszaraktam őket a lábasba, utána dobáltam a felébe vágott vereshagymákat, és megszórtam a feldarabolt fokhagymával. Kicsit megkavartam, hogy ne legyen olyan szép rend a lábasban. Pár perc múlva felöntöttem egy deci vízzel, lefedtem, és mint ki jól végezte dolgát visszajöttem a gép mellé.
Ez a látvány fogadott 100 perc múlva :)
Mivel még nem volt 6 óra, hát gyorsan megettem három méretes darabot paradicsom és uborkasalátával. Igy a szénhidrát szegény diéta, és a késői evés is kipipálva, valamint még jól is éreztem magam.
Másnap reggelire két újabb darab - most frissen készült kelkáposztafőzelékkel!
U.i.: a kelkáposztafőzelék igenis jó reggelire IS!
Frissítés!
Még mindig hús éhségem van, így most nem a frigóból, hanem a boltból hoztam 2 kisebb darab oldalast, amit picit másképpen készítettem el (a másképpenséget vastagított betűkkel jelölöm).
Az oldalast most egycsontos darabokra vágtam, besóztam, majorannáztam és köményeztem.
![]() |
![]() |
Egy lábasban végre igazi disznózsírt hevítettem, amin a húst kisebb adagokban szintén pirosra perzseltem, mint az előző receptnél.
Belement 4 negyed vereshagyma, egy hámozott paradicsom és vagy 10 gerezd fokhagyma, majd felöntöttem egy fél doboz SÖRREL. Belepottyantottam egy szem méretes csillagánizst és 6 szem borókabogyót is. 3 órán át - pici lángon, platnin, fedő alatt - összefőztem.
![]() |
![]() |
Sikerült délutánra elkészíteni, így 6 körül még jogosult voltam egy második adagra:
Ha lehet, még jobbra sikeredett, a csont simán kiesett a húsból. A csillagánizs belevitt egy kis keleti hangulatot.
Az utolsó 100 komment: